2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ben haftada 1kere avokado veriyorum kah catalla ezip kah blendirda elma ve mandalinayla gecirip
Muzu catalla ezdigimde yiyor. Mandalina elma karisimiyla vereceksem blendira atip hemen bekletmeden yediriyorum
Muzu muhallebilerine de katiyorum yine catalla ezerek

Elma ve armutu buharda pisirdigimde daha cok seviyor. Icine orta kiyilmis ceviz bazen kuru meyve de ekliyorum

Anneme biraktigimdaysa genelde herseyi blendira atiyor ama hemen yedirmesi icin ski tembihliyorum
Bizim meyvelerimizin icinde genelde kuruyemis oluyor

Ozetle vakit varsa buharda, yoksa sartlara gore catalla ya da blendirla
Esim sirf yemekleri icin cok istemisti gecen sene
Ama benim Kapadokya israrim sonucu Omerin haberini Avanos.ta almistik :)
Biz kesin geliriz tatlim Antakya.ya esim tanistik tanisali istiyor
Gelirsek kocamaaan bir sofranin basinda hosbes ederiz :)

ben de gezip dolaşmak istiyorum..çok şey mi istiyorum...annezeynep ve mutluanne ne iyi etmişsiniz....bizde fotolarla yetiniriz artık..sağlık olsun....şubat tatili gelsinnnnnn artık...
Sen boyle yazinca cok uzuldum :
Nerede oturuyordun cnm?
Istanbul.a gelecegimizi yazdigimda sadece MutluAnne musait oldugunu yazdi ve o sekilde gorustuk
Keske vakit olsaydi da daha uzun gorusebilseydik hic yeni karsilasmis gibi yadirgamadik
Biyologla da genelde dogaclama gorusuyoruz gozumuzu karartip

MYBABYLOVE 9subatta kuzenim evleniyor Ankara.ya gelecegiz sıkı durrrr

beni bildin gercekten 10 puan veriyorum gııı

Canım Tarık Buğra da elma sevmiyo rendede rendeleyerek bazen bi kaç kaşık veriyorum rendelerken daire hareketi yaparak rendeleyince daha minik pütürlü oluyo bu arada:) bazen elmayı sevdiği meyvelerle karıştırıyorum
Armutu rendeleyerek veriyorum..muzu eline veriyorum yanında bulunuyorum büyük parçalar kopardığı zaman elimle küçültüp yediriyorum..mandalinayı senin yedirdin gibi yediriyorum bazen meyve sebze filesine koyuyorum..portakalı eline veriyorum
Kivi yediriyorum yine ezerek..hurmayı rendeleyerek..avakadoyu ezerek yediriyorum pekmezle veya sevdiği meyveye karıştırıyorum..
Bir de kuru meyveler...gün kurusu kayısı,kuru incir,kuru üzüm ve kuş üzümü bunlarıda kahvaltısına,muhallebisine,yoğurduna ve diğer meyvelerle karıştırarak kullanıyorum..kuru kayısı,inciri haşlayıp eziyorum..üzümü haşlıyorum ama artık ezmiyorum
Meyvelerinin içinede bazen pekmez,ceviz,badem yada fındık ekliyorum..
Bu arada elmayı tarçın ekleyince bizimki daha iyi yiyo..midesi bulanıyo ama en azından öğürmüyo

Defne ınn de mi iştah sorunu var:44:benim kuzu ilk defa yemesi gereken herşeyi gün içinde yedi:) gerçi yediği miktarlar yemesi gerekenden azdı ama olsun yinede çok mutlu oldum..darısı sizin başınıza:)

Çok güldüm yaaa
Ne güzel yazmışsın parmaklarına sağlık
Bi benim hakkımda bi şey yazmamamışsın
Bu gün kociş evdeyken iş-güç yaptık canım iş bölümü yaptık
İyi oldu bütün işler bitti
Benim işim gücüm temizlik düşünmek biraz hastayım galiba

:) uzun zaman oldu kahve veya yesilcay keyfi yapmayalı. Evi süpürdüm, çamasır yıkkanıyo bi yandan. Kızı uyuttum. Ben de uzandım azcık ama viyaklar birazdan :) sekersiz en güzeli tavsiye ederîm

Tatlıcadı; yoğurt peynir yumurta yemez, kahvaltı etmez ekmek kemirir sadece tarhana çorbası içer. Sebzeleri elimle ezip verîyorum. Amma velakin bunların hepsi kuş kaddar yeniyo. Anne sütüne güveniyo sıpa. Napıcam hiç bilmiyorum

kızlarr herkese selamlar ..uzun zaman oldu görüşmeyeli bir kaç sayfa ilewrledim ki yanlış anlamadıysam ufak bir sorun olmuş heralde revani ile ilgilimi tam anlamadım ama geçmiş sayfalarıda tek tek su zamanda bakamıyacağım sadece ufak bir yorum eklemek için yazıyorummm
yaaaaa arkadaşlar bebeklerimizz artık herseyi yiyebilecek durumdalar bencee.ben şimdiye kadar atlı ve çubuk kraker vermedim kısmet olmadı diyeyim ..ne bileyim denk gelmedim ama..bu çoçukların bizim yediğimiz şeylere alışması lağzım.revani yedirmeyle kıyamet kopuyorsa valla hiç başka çoçuklar nasıl yemek yer ne yerler bilmiyosunuz ...şöyleki insanların çoğu mamaymış yokj devam sütüymüş yoook şekerliymiş miş miş miiişşşş diye çoçuklarına iyi bakamayanlar yani ellerinde avuçlarında olmayan insanlar çookkk.hiç mi sokakta kosuşan sıpalar görmüyorsunuz bu kış ortasında küçücük bebeklerde çikolatalar gazlı içecekler bisküvilerr her neyse eminim herkes elinden geleni yapmaya çalışıyordur..bizim müdahale etme yasıyımız en fazla 6 ay daha sürecek sonraa alabilecek miyiz elinden gereksiz yiyecekleri valla benim kızım ağzını biraz açıyor bir kaşık ne verirrsem yıyo baktı beğenmedi aç olduğu halde ağzını açmıyorr..eeeeee gelinde baş edin hadi....çok yazdım afferdersiniz..bence ne yeniyorse hersey verilmeli çoçuklara ..revaniden ne olacak kiii ..ozaman çoçuklara ne yağ ne tuz nede un pirinçhiç bişey kullanmadan yemek verin bakalım bizde görüp öğrenelim sizdenn n

Merhaba canım.
Nasılsın görüşmeyeli ?

Canım mart annelerinden bir arkadaş benim çubuk kraker ve yarım kase sütlaç yedirdiğimi görünce bebekler için böyle şekerli-tuzlu şeyleri yedirmemizin doğru olup olmadığını sormuştu.Olay bundan ibaret yani.
Ben de çatalın ucuyla revani bile versem bunda sorun görmediğimi yazmıştım

Kayra sabah 8de azcık kaşık maması yedi.Öğlen 3 te 2-3 kaşık yoğurt yedi.
Alkışlıyorum evladımı bu kadar uzun saat aç kalabildiği için.

Son düzenleme:
babycerencim beni bilememişin ya:)) kuzum koca pc bende kaldı ne kavgası adamın bir dediğini iki etmiyorum:)) bize geziyorlar ana kız deseydin uyardı. pazarımıza gittik ardından markete sonra eve. buradada hava hafiften soğudu o yüzden sahile gitmedik. yarın çocuksuz tek komşum gelecek eceye bakacak bende temizlik yapıcam. o da olmasa yanmıştım:))

beni bildin gercekten 10 puan veriyorum gııı
bildim mi kız aferim bana.bende kendime 10 puan veriyorum..
sana bir sorum olacak canım aramızda kalsın ama
aslında haydar dümene yazacaktım ama bir dümene gelirim yazıdıgım gazeteye düşer diye korktum
sorum şu:18:
şey esnasında tam şey olacakken şeyde acı oluyo
anladın demi canım..acele cevap

tatlıcadı-
ewet bulamadım aklıma gelmedi ama tamam unutmam sende bendensin bende hastayım..
bazen halıya uzanırım saç varmı yokmu diye kontrol ederim..
eşim diyo sana büyüteç alacam diye gözlerim yoruluyomuş

Son düzenleme:

Kendinizin de yazdığı gibi anlamadan okuyup içinizi döküp son cümlenizle de meydan okumuşsunuz zaten bir yaşa kadar bu yasaklar ama sanki ömür boyu dediğimi zannettiğiniz son cümlenizde çok açık yine. turuncunun da dediği sadece bi soru sormuştum. Kimseye akıl vermedim de . Ki bana düşmez. Siz en iyisi benim sorumu görmezden gelin arkadaşlar. mevzu bu mesajımla son bulsun. Bebeklerinzle sağlıklı mutlu günler dilerim.

Euheuheuhe bende uzanırım yerleredaha bu gün uzandım eşime gösterdim senin saçın dökülüyo diye tabii benimkilerde vardı
Aksilik benim gözüm uzağı görmüyo sırf halının üstünü incelemek için kullanmadığım gözlüğümü takıyorum
Halı fırçası çok güzel topluyo ben sık sık fırçalarımı halıyı sonrada süpürürüm

turuncu-canım sen yemek yedirme konusunda bu kadar özen gösterirken kayranın böyle yapması
inan benide çok üzüyo..ne diyecegimi bilemedim..sabır diyorum sadece

annezeynep-canım inşallah gelirsiniz çok sevinirim..
evet yemeklerimiz çok güzel..mezeler,oruklar,aşürler ohh mis gibi
gider en güzel yerde yemegimizi yeriz..
sonra bizde kahve,çay içeriz..

tatlıcadı-ben yakını çok iyi görürüm
makinanın çekemedigi saç,kıl vb.. herşeyi seçer yakalarım
halı fırçasını söylemen iyi oldu bir deniyim bakalım..
ttemizlik hakkında başka ipuçların varsa paylaşım yapalım tatlım

kızlar sizlere bi soru olucak..
Ben Tarık Buğra ya emziği sadece uyku saati geldiğinde yatağına yatırdığım zaman veriyorum
Yalnız bi kaç gündür gün içinde mememmm mememmm diye ağlıyo yani artık uykusu yokkende emmek istiyo
Bende o şekilde ağlayınca emzirmeyi denedim al oğlum memennnn diye ama emmedi tabi:)
Aklı iyice yetmeden emziği bıraktırmak istiyorum...
Bu gün yatağına yatırdım emzik vermedim uyumadı
Emziği nasıl bıraktırabilirim:44: fikirlerinizi bekliyorum

Cevaplarınız için teşekkür ederim ben de biraz beklemekten yanayım...Çünkü okuduğum kadarıyla da hemen yaptırmamak lazımmış

Umarım doğru kararlar veriyoruzdur..Bu kadar laf kalabalığı yapan doktor ve hemşirelerden ortak bir sonuca varmak maalesef bize kalıyor

Allah yardım etsin bize :)))

Ben de sadece yatmadan yatmaya veriyorum emziğini ama nasıl bıraktıracağımı hiç bilmiyorum.Yatağa yatar yatmaz emziğini bekliyor
Emziğini vermeden uyutmaya çalışsam büyük ihtimalle ağlaya ağlaya uyur ve bu tam bir düzen için en az 1 hafta 10 gün sürer gibime geliyor.

vallahi iyiym desem iyi olur heralde..aslında ben depresifim uzun zamandır atlatamıyorum..işin içinden de çıkamıyorumm..bu yüzden sizlerden uzak kaldım...biz bu sayfalarda paylaşımlar yapıp düşüncelerimizi paylaşıyoruz isteyen istediğini alır..vallahi ben evde tatlı yapınca öyle kaşık kaşık vermiyorum ama ucuyla şöyle bir tattırıyorum ...hani benim kide şişko bebekte değill..8 ayımız bitti 9 kilo olamadıkkk.gayet hareketli afcan bir kızım varr..hafif hafif sürümeye başladı..parmaklarıyla tek eliyle tesbihten tutup 100 kadar ayakta duruyor benim zilli:)

valla hi mart anneleri takılsınlar martakilerle..biz kendimize bakalımm..yani bende geçmişte süt vermeye başka bir bebeğe kalkmıştım.herkes görüşünü belirtmiştii..bu arada ben hiç sizlerlede paylasamamıştım sonucunu benim sütümü vermediler..kısmet olmadı..zaten bidahada kalkışmak istemiyorumm.hastanede yatan bebeklerın annelerinin sütlerini veriyorlarmışşş..yani kimin sütü çoksa oradaki ihtiyacı olan bebeklere zaten biberonla veriyorlarmış...bu arada beni hiç de aramadılar çok kızgınım ben onları aradım nasıl bebek diye ama hiç bidaha geri dönüş yapmadılar bende aramadım istemedim kırıldım..

bu arada doğum kiloları kalmıs durumda 8 kılosu...nasıl vericem bilemiyorum ..böyle iştee..ben sizlere takılır kalırım...
valla ben sana hep sorucam kısmet olmadı kızlardan ikinciye hamile olanlar varmıdır ...bide ev hanımıydın değilmiii..seni tebrik ediyorum bizi birbirimizle bulışturduğun içimnn

hangi hastanenin hangi bölümünde sinirler alınıyor acaba

Turuncu,benim de ilk çocuğum o yüzden bu konuya vakıf değilim ama ben katı mamalardan çok aptamil üzerine tahıl maması ekleyerek

Ya da aptamil+muhallebi ekleyerek devam ediyorum yoluma :)

Belki kayra'da bununla kandırılabilinir

turuncu-canım sen yemek yedirme konusunda bu kadar özen gösterirken kayranın böyle yapması
inan benide çok üzüyo..ne diyecegimi bilemedim..sabır diyorum sadece

Sorma canım sorma.
Pütüre alıştırayım derken olmayan iştahıda gitti.
Şimdi karşıma geçip katır kutur grissini yiyor sıpa ama bu seferde yemek yemiyor...Yok anacım yok,biz bi düzen tutturamayacağız

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…