2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ah canım ahh....Benim oğlan aptamil maptamilde içmiyor
Gece uykusunda 100 ml içerse göbek atıyorum.Gündüzleri ise hero baby 6-12 devam sütünü soğuk soğuk kaşıkla içmeyi seviyor.
Sabah kahvaltısında 8 tahıllı ballı mama yaptım,karşısında göbek atarak yedirdim
Yani muhallebiyi sevse akşama kadar yapar yediririm ama onuda ağzına tıkıyoz
Sıpa benim oğlan sıpaa

Hazır mamalar biraz daha güzel ya o yüzden dedim ama mübarek nasıl boş mideyle geziyor

Cici bebe falan da mı işe yaramadı...Yeme şeklini ya da yerini mi değiştirsen

biz daha zekiyiz onlardan :) kandırmanın bir yolu olmalı :))

Oh valla defne uyuyunca ben de uyumusum akşamüstü. Yemek yedîk banyo yaptırdım ve uyuttum. Bakalım ne zaman uyanacak? Gece olsun istemiyorum valla.

Benim oğlan cicibebe sevmeyenlerden maalesef.Arada bir kaşık mamasına eklersem yiyor ama ayıla bayıla değil.
Sadece mercimek çorbası ile brokoli çorbasına hayır demiyor ama onlarıda içe içe gaz bombasına dönüyor yavru
Yoğurdu ikindi vakti yerken kuşluğa aldım.Sebzeyi öğlen yerken akşama aldım.
Mama sandalyesi yerine salonu,oturma odasını ve yatak odasını geziyoruz ama sıpa işte,dediğim dedik çaldığım düdük diyor.

Oh valla defne uyuyunca ben de uyumusum akşamüstü. Yemek yedîk banyo yaptırdım ve uyuttum. Bakalım ne zaman uyanacak? Gece olsun istemiyorum valla.

Canım defnenin gece uykusu aynı şekilde devam mı ediyor ?
Bizimde bir gecemiz bir diğerini tutmuyor.Niye uyanıyorlar,niye gecenin bir yarısı oyun istiyorlar çözebilmiş değilim...

Tatlicadi Omer de disleri zorlamaya basladigindan beri emzikle uyuyor cunku babamiz jel surmemizi istemiyor cocugun da bir sekilde rahatlamasi lazim
Uyur uyumaz aliyorum
Cok uykusu varsa hic vermiyorum
Yani rutin bir aliskanliga donusmemesi icin sasirtmali kullaniyorum

Turuncu ben tuz ve seker konusunda fazla tutucuyum ama sizin gibi arasira bizim yediklerimizden tattiriyorum
Seker kanser hucrelerini besliyor tuz hipertansiyona yol aciyor o nedenle kendimiz bile az tuketiyoruz zaten

KIZLAR EPEY UZULDUM BU AKSAM
havalar iyice sogudu ve yarin kar bekleniyormus diye anneme bu haftalik bize gelmesini teklif ettim
Sabahin korunde yola dusuyoruz ona alistik ama asiri soguklarda Omeri hasta etmekten cekindim
Hatta kosturmacasi olmasin diye aksamlari babamlar da gelsin yemegi beraber yeriz sonra ister kalin ister donun nasil rahat olcaksa dedim
Cevap negatif

Bize gelirse onlarin ev alip basini gidermis
O nedenle asiri bir kar olmadikca agzini sarip goturmemizi onerdi
Ben de peki anladim dedim konuyu kapattim
Yazisiyorduk zaten
Sonra anladilar sanirim bozuldugumu aradilar acmadim

Bogazim dugumlendi gozyaslarimi tutamadim cocugumu birakmak zorunda oldugum icin

Kayinvalidem 60yasini gecti istesek gelir bakar eminim ama o yastaki kadina da duzenini boz diyemiyorum
Omer.e de enerjisi yetmiyor zaten giydirirken bile zorlaniyor

Esime anlattim. Bakici mi alsak dedim. Annemlere ayip olacagini ve Omer.i bakiciya birakmak istemedigini soyledi.
Ben de istemiyorum ama her sabah her aksam mesaiye gider gibi yollara dusmesini de istemiyorum
Cok uzgunum bu aksam...
Allah butun annelere evlatlarina sapasaglambakabilmeyi nasip etsin birakanlara da kolaylik versin

ben görünmez mi oldumki?:44:
zaten zor giriyorum iki kelime anca yazıyorum, ama kimse bana bişi yazmıyor..
neyse tamam daha fazla duygu sömürüsü yapmiyciim
kızlar bizim dişimiz hala daha çıkmadı. ağzımızda salya çok ama gelen giden yok.
sizlerde diş çıkmayan kaldımı merak ediyorum?
turuncu
cnm nasılsın? kayra nın pütürlü yeme(me) denemeleri için allah kolaylık versin..
yine bi yemek sorunu olmuş sütlaç kraker vs.
hani demişsinya eminim evde yediklerinden tatdıran çok kişi vardır diye.
şahsen bende onlardan biriyim. daha dün tarçınlı havuçlu kek yapmışstım, baktım çok istedi bende elimle ufalayıp tatdırdım.
bu demek değil ki ben hergün tatlı tuzlu yediriyorum. bigün sofrada turşu vardı salatalığı ağzına bi sürdüm şapşup yapa yapa istedi.
devamını getirmedim tabi ama tattırmış oldum sonuçta.
ben artık bebeklerimz 8. aylarını tamamlarken ufak tefek şeyleri büyütmenin gereksiz olduğu düşüncesindeyim.
(şimdi turşuyu okuyanlar beni topa tutacak aman allahım yandım)
neyse..
azra bgn ishal oldu sanırım.. 1,5 saat içinde yaklaşık 6 kez kaka yaptı katı ve sulu karışık.
en son akşam 5te yapmıştı. sonra 7.30da yaptı. ve ondan beridir yapmadı. aceba diş mi gelicek:44:
artık çok güzel emekliyor. ben nerde azra orda. banyo mutfak geziyoruz valla. çok zevkliymiş ama zormuşta.
koltuklardan tutunup tutunup ayağa kalkıyo. hayır geride oturmayı bilebilse iyide, bilemediği için her an düşcek endişesiyle yanından ayrılamıyorum.
bu arada hepinizi özledim kızlar...

Maalesef bi gece güzel geçiyosa 5 gecemiz zulüm... Gece emmesini azaltmam lazım ama uykuma yorgunluğuma yenik düşüyorum ve emziriyorum uyusun diye. Maalesef hatalı ebeveynlik yaptım basttan beri tracy hogg tabiriyle. Uyku eğitimine gecmek istiyorum ama çok ağlıyor kıyamıyorum. Eşim de ağlamasını istemiyor tartışıyoruz bu yuzden. Ve uykusu çok kıymetlidir tek başıma da altından kalkabilir miyim bilmiyorum. Kısacası iki ucu boklu değnek. Aslına bakarsan belki 1 hafta belki 1 ay sürecek ama bu sekilde zaten her gecemiz fena. En iyisi baslamak. Yarın sabah 7 de kaldırıp basliim bakalım. Neler olcak tabii ek gıdayı da oturtamadık henuz yani sadece corbasını guzel içiyo bir kase kadar ama diğer öğünler tadımlık. Meyve yoğurt yemiyo kahvaltı zoraki 1-2 çay kasığı napıcam bilmiyorum

Zeynepcim beni de şimdiden bakıcı düşünceleri sarmış durumda. Cok zor yaa çookkk... Umarım hepimiz için hayırlısı olur

annezeynep-canım yinede annenin ömere bakması kendi evinde bile olsa büyük bir şans..
benim ne annem ne kaynanam 1 saat bile bakamaz çocuklarıma..
ben asla çocugumu alıp anneme bırakamam..kedi besliyo
ben dogum yaptıgımda gece yanımda bile kalmadı..kedileri acıkırmış(çok tuhaf geliyodur size ama böyle)
beterin beteri var düşün ve sıkma canını...
bakıcıyıda bence düşünme bile

searchbau-canım ben sana yazacam soracam ama ismin nasıl yazılıyo karıştırıyorum..
hatta bugünde aklımdan geçtin arkadaşlara yazmıştım kim ne yapıyo diye
senide yazıcaktım ama adını yazamadım

hatırlanmış olmama çok sevindim cnm gerçekten teşekkürler.
yazamasamda takip ettim hepiniz aklımdasınız.
ceren ameliyat oldu okudum çok geçmiş olsun cnm..
allah bir daha sıkıntı dert göstermesin inş.
cnm bu arada merak ettim, kim ne yapıyor yazdınya, bana ne yazıcaktın

Son düzenleme:

canım açıkça seninle ilgili aklımda kalan şey kızın..
bazı şeylerden şüphelenmiştiniz çok şükür bir şeyi yoktu..
tabikide yüzünü çok iyi hatırlıyorum..
tatlıcadı sen ne yapıyosunun yanına senide yazıcaktım bide pınarda yı...
biyologuda yazacaktım unuttum..
ceren ameliyat oldu evet cnm çok teşekkür ederim

seni her okuduğumda böyle oluyorum
Hani ben niye yokum
Tatlım kahvaltısını şöyle hazırlamayı bir denesene:3 cicibebe,pekmez,muz püresi,ceviz veya fındık tozu,yumurta,labne ve devam sütü.Belki muzun tadını sevip yer.Bir de oyalayıcı olarak pepe şarkıları izlet belki iyi gelir.Benim Doğa da yoğurt yemiyor malesef...Çok şükür iştah problemimiz yok oluyor zamanla,belki tv izlettirdiğim için oluyordur ne yapayım bu konuda esnek davranmak durumunda kalıyorum.Yoksa Kayra gibi öyle aç aç gezecek...
Arkadaşım kızma ama bazı arkadaşların yaptığı yorumlar gene bizim bebişleri düşündükleri için bence.Yani arkadaş yorumunu yapmış,sorusunu sormuş uyup uymamak bize kalmış.Tatlı-tuzlu gıdalar konusunda ben de esnek davranmıyorum çünkü annezeynebe katılıyorum.Ayrıca mideleri daha ne ki?Her şeyi kaldırabileceklerini düşünmüyorum.Her şeyin belli bir sırası var.Sanırım bu konuda biraz aceleciyiz.Bak haddim değil eleştirmek,zaten eleştirmiyorum da...Sadece yorumluyorum,katılıp katılmama tercihinize kalmış.Bence bırakalım herkes farklı açılardan yorum yapmaya devam etsin,bizim gibi düşünmeyenlere tü kaka demeyelim lütfen.Birkaç örneğini yaşamıştık çünkü...Bu arada benim yorumum kesinlikle objektif,senin ucundan tattırdığının da farkındayım.
Kayra sabah 8de azcık kaşık maması yedi.Öğlen 3 te 2-3 kaşık yoğurt yedi.
Alkışlıyorum evladımı bu kadar uzun saat aç kalabildiği için.
Kayra zor bir bebek yaaaa...Annesi inşallah çektiğin cefanın karşılığında ilerde Kayra seni sefayla yaşatır...
Bendensiniz,acayip saç fobim vardır.Gözüm yerlerdedir.Hele bir de yemekte vb.görsemBenim yemeklerimde hiç rastlanmaz(büyük konuşmayayım) başkalarınınkinde bulduğumda midem alt üst oluyor adeta.
Ya tatlım niye bıraktırıyorsun?İzin ver biraz daha büyüsün sonra vazgeçirirsin.Rahat etmen açısından diyorum.Bu arada ben öyle dişi-damağı bozuyor hurafelerine inanmıyorum çünkü ben bayağı emmişim hiç bir sorunum yok şu an...Kişi kendinden bilir işi:)
Tatlım biliyorum kırıldın,fakat gene de şükret haline,anneden başka iyi bakan bebeğe kıyamayan birini bulmak ve ona güvenmek zor gerçekten.Ne yapacaksın Ömer için katlanmak zorundasın.Baktın zor geliyor tekrar izne ayrıl derim ben,en azından Ömer 1 yaşını geçmiş olur.

Hay Allah iyiliğini versin gene yaptın yapacağını
Bu arada bizim çok samimi dostlarımız var Hatayda.Bir kaç defa gidip geldik oralara.Harbiyede oturuyorlar.Onlar da öğretmen çiftler.Belki tanırsın ,anlatırsam tabi...

kuden mart anneleri ocak anneleri diye biz ayırmıyoruz yeri geliyor mart anneleri bizden önde oldukları için burdan onları takipte ettik yada diger aylardaki anneleri biri bize böyle dese sen kırılmazmısın ben kırılırım oyuzden saygı cercevesinde oldugu sürece her topikten herkez kabulumuzdur....

Canım çoook geçmiş olsun tekrar Ceren iyi ya seni sormasam da olur
Bu arada ismini yazarken ben de zorlanıyorum scrkbeuuarboluyorum valla.Sen iyisi mi değiştir bunu

turuncum emzik konusunda bizde öyleyiz napcaz bilmiyorum ama şimdi en büyük kurtarıcım diyebilirim ilerde ugrasıcaz artık napalımmm

Vaauuuuvvv,3 üye ve 12 ziyaretçi...
Mevlana ne demiş:Gel ,gel ne olursan ol gene gel.Bizim kapımız dost kapısıdır...

Pinarda; öyle de denedim.. Dün sabah cicibebe ıhlamur ceviz zeytin ezmesi peynir yumurta... Ama yemedî. Muz yemiyo zaten. Cicibebe de sevmiyo kayra gibi. Herkes gider mersine defne gider tersine... Tatlılarla pek arası yok. Ihlamurla kandırıp ayrı veriyorum en azından öyle bi kaç çay kasıgı yedîrebiliyorum. Tv konusunda ise ona kitleniyo bu sefer hiç acmıyo ağzını sıpa... Hatta koklayarak yiyo. Ihlanur kokuunu alınca acıyo agzını :)

canım normal dogummu yaptın yoksa sezeryanmıydı ???
hamilelikte ilişki anında vajinada agrı oluyormuydu dogumdan sonramı oldu???
pozisyon degişikligi yap hayatım ama yapıyorsanız hala oluyorsa vajinal mantar olabilir yada sezeryan yaptıysan bazı pozisyonlarda acıma oluyor bide üst üste uzun süreli fanfinifinfonda vajina zorlandıgından acı olabiliyor bide prez korunuyorsanız tahrişte yapmıs olabilir hayatım son anda takın sapkanızı ....

şekersizyeşilçay yarama bastın 2 gecedir geceler bizede kabus tam yoluna girdi düzene oturttum diyorum sil baştan. bütün gece mememde olsun istedi e ben nasıl uyucam. ayakta salladım, pışpışladım, hoplattım, bıraktım ağladı yok. artık dayanamıyorum uykusuzluğa aldım yanıma verdim ağzına memeyi sızmışım. sabah kalktım memem sünmüş artık bugün misafirlikteydim 10:30 kadar oyaladım sütümle tahılda yapıp verdim tok tutsun diye bakalım nasıl geçecek gecemiz. ek gıda desen o da iç açıcı değil ya hep sabır diliyorum elbet geçecek bugünlerimizde

kızlar ben bu ismimi değiştirmek için uğraştım epey zamanındada..
ama bi türlü beceremedim. arıyorum tarıyorum yok.
nerden değiştirebilirim? rica etsem bilen bi el atsa şu durumada, sizde rahatlasanız bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…