Turuncu,benim de ilk çocuğum o yüzden bu konuya vakıf değilim ama ben katı mamalardan çok aptamil üzerine tahıl maması ekleyerek
Ya da aptamil+muhallebi ekleyerek devam ediyorum yoluma :)
Belki kayra'da bununla kandırılabilinir
Ah canım ahh....Benim oğlan aptamil maptamilde içmiyor
Gece uykusunda 100 ml içerse göbek atıyorum.Gündüzleri ise hero baby 6-12 devam sütünü soğuk soğuk kaşıkla içmeyi seviyor.
Sabah kahvaltısında 8 tahıllı ballı mama yaptım,karşısında göbek atarak yedirdim
Yani muhallebiyi sevse akşama kadar yapar yediririm ama onuda ağzına tıkıyoz
Sıpa benim oğlan sıpaa
Hazır mamalar biraz daha güzel ya o yüzden dedim ama mübarek nasıl boş mideyle geziyor
Cici bebe falan da mı işe yaramadı...Yeme şeklini ya da yerini mi değiştirsen
biz daha zekiyiz onlardan :) kandırmanın bir yolu olmalı :))
Oh valla defne uyuyunca ben de uyumusum akşamüstü. Yemek yedîk banyo yaptırdım ve uyuttum. Bakalım ne zaman uyanacak? Gece olsun istemiyorum valla.
Benim oğlan cicibebe sevmeyenlerden maalesef.Arada bir kaşık mamasına eklersem yiyor ama ayıla bayıla değil.
Sadece mercimek çorbası ile brokoli çorbasına hayır demiyor ama onlarıda içe içe gaz bombasına dönüyor yavru
Yoğurdu ikindi vakti yerken kuşluğa aldım.Sebzeyi öğlen yerken akşama aldım.
Mama sandalyesi yerine salonu,oturma odasını ve yatak odasını geziyoruz ama sıpa işte,dediğim dedik çaldığım düdük diyor.
Canım defnenin gece uykusu aynı şekilde devam mı ediyor ?
Bizimde bir gecemiz bir diğerini tutmuyor.Niye uyanıyorlar,niye gecenin bir yarısı oyun istiyorlar çözebilmiş değilim...
annezeynep-canım yinede annenin ömere bakması kendi evinde bile olsa büyük bir şans..
benim ne annem ne kaynanam 1 saat bile bakamaz çocuklarıma..
ben asla çocugumu alıp anneme bırakamam..kedi besliyo
ben dogum yaptıgımda gece yanımda bile kalmadı..kedileri acıkırmış(çok tuhaf geliyodur size ama böyle)
beterin beteri var düşün ve sıkma canını...
bakıcıyıda bence düşünme bile
searchbau-canım ben sana yazacam soracam ama ismin nasıl yazılıyo karıştırıyorum..
hatta bugünde aklımdan geçtin arkadaşlara yazmıştım kim ne yapıyo diye
senide yazıcaktım ama adını yazamadım
hatırlanmış olmama çok sevindim cnm gerçekten teşekkürler.
yazamasamda takip ettim hepiniz aklımdasınız.
ceren ameliyat oldu okudum çok geçmiş olsun cnm..
allah bir daha sıkıntı dert göstermesin inş.
cnm bu arada merak ettim, kim ne yapıyor yazdınya, bana ne yazıcaktın
1 üye 0 ziyaretçiherkes nerde yaaa
bi düşünelim herkes ne yapıyo
turuncu kesin kayraya pütürlü yedirme çalışmalarında..
annezeynep araştırma yapıyo ne versek ne vermesek(filozof olacan kız)...
hejar hepimize dua ediyo..(amin canımsın)..
beykoz ne yaptıgını tahmin edebiliyorum yazmama gerek bile yok
mybabylove misafirlerini doyurmakla meşgul...
melegim34 gurbet hasretiyle dalmış düşüncelere..
planner oyuncak bebegini süslüyo(kızını)...
şekersizyeşilçay yeşilçayını yudumlarken bakıcıya soracagı soruları düşünüyo(canım şekerli daha güzel degilmi acı olmuyomu öyle)
nagihan kızını öpüp kokluyo..
mutlu-anne bebelerimizin resimlerini şekilden şekile sokuyo
azraece kocasıyla tablet kavgası yapıyo
tatlıcadı sen ne yapıyon kız
Tatlım kahvaltısını şöyle hazırlamayı bir denesene:3 cicibebe,pekmez,muz püresi,ceviz veya fındık tozu,yumurta,labne ve devam sütü.Belki muzun tadını sevip yer.Bir de oyalayıcı olarak pepe şarkıları izlet belki iyi gelir.Benim Doğa da yoğurt yemiyor malesef...Çok şükür iştah problemimiz yok oluyor zamanla,belki tv izlettirdiğim için oluyordur ne yapayım bu konuda esnek davranmak durumunda kalıyorum.Yoksa Kayra gibi öyle aç aç gezecek...Tatlıcadı; yoğurt peynir yumurta yemez, kahvaltı etmez ekmek kemirir sadece tarhana çorbası içer. Sebzeleri elimle ezip verîyorum. Amma velakin bunların hepsi kuş kaddar yeniyo. Anne sütüne güveniyo sıpa. Napıcam hiç bilmiyorum
Arkadaşım kızma ama bazı arkadaşların yaptığı yorumlar gene bizim bebişleri düşündükleri için bence.Yani arkadaş yorumunu yapmış,sorusunu sormuş uyup uymamak bize kalmış.Tatlı-tuzlu gıdalar konusunda ben de esnek davranmıyorum çünkü annezeynebe katılıyorum.Ayrıca mideleri daha ne ki?Her şeyi kaldırabileceklerini düşünmüyorum.Her şeyin belli bir sırası var.Sanırım bu konuda biraz aceleciyiz.Bak haddim değil eleştirmek,zaten eleştirmiyorum da...Sadece yorumluyorum,katılıp katılmama tercihinize kalmış.Bence bırakalım herkes farklı açılardan yorum yapmaya devam etsin,bizim gibi düşünmeyenlere tü kaka demeyelim lütfen.Birkaç örneğini yaşamıştık çünkü...Bu arada benim yorumum kesinlikle objektif,senin ucundan tattırdığının da farkındayım.kızlarr herkese selamlar ..uzun zaman oldu görüşmeyeli bir kaç sayfa ilewrledim ki yanlış anlamadıysam ufak bir sorun olmuş heralde revani ile ilgilimi tam anlamadım ama geçmiş sayfalarıda tek tek su zamanda bakamıyacağım sadece ufak bir yorum eklemek için yazıyorummm
yaaaaa arkadaşlar bebeklerimizz artık herseyi yiyebilecek durumdalar bencee.ben şimdiye kadar atlı ve çubuk kraker vermedim kısmet olmadı diyeyim ..ne bileyim denk gelmedim ama..bu çoçukların bizim yediğimiz şeylere alışması lağzım.revani yedirmeyle kıyamet kopuyorsa valla hiç başka çoçuklar nasıl yemek yer ne yerler bilmiyosunuz ...şöyleki insanların çoğu mamaymış yokj devam sütüymüş yoook şekerliymiş miş miş miiişşşş diye çoçuklarına iyi bakamayanlar yani ellerinde avuçlarında olmayan insanlar çookkk.hiç mi sokakta kosuşan sıpalar görmüyorsunuz bu kış ortasında küçücük bebeklerde çikolatalar gazlı içecekler bisküvilerr her neyse eminim herkes elinden geleni yapmaya çalışıyordur..bizim müdahale etme yasıyımız en fazla 6 ay daha sürecek sonraa alabilecek miyiz elinden gereksiz yiyecekleri valla benim kızım ağzını biraz açıyor bir kaşık ne verirrsem yıyo baktı beğenmedi aç olduğu halde ağzını açmıyorr..eeeeee gelinde baş edin hadi....çok yazdım afferdersiniz..bence ne yeniyorse hersey verilmeli çoçuklara ..revaniden ne olacak kiii ..ozaman çoçuklara ne yağ ne tuz nede un pirinçhiç bişey kullanmadan yemek verin bakalım bizde görüp öğrenelim sizdenn n
Kayra zor bir bebek yaaaa...Annesi inşallah çektiğin cefanın karşılığında ilerde Kayra seni sefayla yaşatır...Kayra sabah 8de azcık kaşık maması yedi.Öğlen 3 te 2-3 kaşık yoğurt yedi.
Alkışlıyorum evladımı bu kadar uzun saat aç kalabildiği için.
Bendensiniz,acayip saç fobim vardır.Gözüm yerlerdedir.Hele bir de yemekte vb.görsembildim mi kız aferim bana.bende kendime 10 puan veriyorum..
sana bir sorum olacak canım aramızda kalsın ama
aslında haydar dümene yazacaktım ama bir dümene gelirim yazıdıgım gazeteye düşer diye korktum
sorum şu:18:
şey esnasında tam şey olacakken şeyde acı oluyo
anladın demi canım..acele cevap
tatlıcadı-
ewet bulamadım aklıma gelmedi ama tamam unutmam sende bendensin bende hastayım..
bazen halıya uzanırım saç varmı yokmu diye kontrol ederim..
eşim diyo sana büyüteç alacam diye gözlerim yoruluyomuş
Ya tatlım niye bıraktırıyorsun?İzin ver biraz daha büyüsün sonra vazgeçirirsin.Rahat etmen açısından diyorum.Bu arada ben öyle dişi-damağı bozuyor hurafelerine inanmıyorum çünkü ben bayağı emmişim hiç bir sorunum yok şu an...Kişi kendinden bilir işi:)kızlar sizlere bi soru olucak..
Ben Tarık Buğra ya emziği sadece uyku saati geldiğinde yatağına yatırdığım zaman veriyorum
Yalnız bi kaç gündür gün içinde mememmm mememmm diye ağlıyo yani artık uykusu yokkende emmek istiyo
Bende o şekilde ağlayınca emzirmeyi denedim al oğlum memennnn diye ama emmedi tabi:)
Aklı iyice yetmeden emziği bıraktırmak istiyorum...
Bu gün yatağına yatırdım emzik vermedim uyumadı
Emziği nasıl bıraktırabilirim:44: fikirlerinizi bekliyorum
Tatlım biliyorum kırıldın,fakat gene de şükret haline,anneden başka iyi bakan bebeğe kıyamayan birini bulmak ve ona güvenmek zor gerçekten.Ne yapacaksın Ömer için katlanmak zorundasın.Baktın zor geliyor tekrar izne ayrıl derim ben,en azından Ömer 1 yaşını geçmiş olur.Tatlicadi Omer de disleri zorlamaya basladigindan beri emzikle uyuyor cunku babamiz jel surmemizi istemiyor cocugun da bir sekilde rahatlamasi lazim
Uyur uyumaz aliyorum
Cok uykusu varsa hic vermiyorum
Yani rutin bir aliskanliga donusmemesi icin sasirtmali kullaniyorum
Turuncu ben tuz ve seker konusunda fazla tutucuyum ama sizin gibi arasira bizim yediklerimizden tattiriyorum
Seker kanser hucrelerini besliyor tuz hipertansiyona yol aciyor o nedenle kendimiz bile az tuketiyoruz zaten
KIZLAR EPEY UZULDUM BU AKSAM
havalar iyice sogudu ve yarin kar bekleniyormus diye anneme bu haftalik bize gelmesini teklif ettim
Sabahin korunde yola dusuyoruz ona alistik ama asiri soguklarda Omeri hasta etmekten cekindim
Hatta kosturmacasi olmasin diye aksamlari babamlar da gelsin yemegi beraber yeriz sonra ister kalin ister donun nasil rahat olcaksa dedim
Cevap negatif
Bize gelirse onlarin ev alip basini gidermis
O nedenle asiri bir kar olmadikca agzini sarip goturmemizi onerdi
Ben de peki anladim dedim konuyu kapattim
Yazisiyorduk zaten
Sonra anladilar sanirim bozuldugumu aradilar acmadim
Bogazim dugumlendi gozyaslarimi tutamadim cocugumu birakmak zorunda oldugum icin
Kayinvalidem 60yasini gecti istesek gelir bakar eminim ama o yastaki kadina da duzenini boz diyemiyorum
Omer.e de enerjisi yetmiyor zaten giydirirken bile zorlaniyor
Esime anlattim. Bakici mi alsak dedim. Annemlere ayip olacagini ve Omer.i bakiciya birakmak istemedigini soyledi.
Ben de istemiyorum ama her sabah her aksam mesaiye gider gibi yollara dusmesini de istemiyorum
Cok uzgunum bu aksam...
Allah butun annelere evlatlarina sapasaglambakabilmeyi nasip etsin birakanlara da kolaylik versin
annezeynep-canım yinede annenin ömere bakması kendi evinde bile olsa büyük bir şans..
benim ne annem ne kaynanam 1 saat bile bakamaz çocuklarıma..
ben asla çocugumu alıp anneme bırakamam..kedi besliyo
ben dogum yaptıgımda gece yanımda bile kalmadı..kedileri acıkırmış(çok tuhaf geliyodur size ama böyle)
beterin beteri var düşün ve sıkma canını...
bakıcıyıda bence düşünme bile
searchbau-canım ben sana yazacam soracam ama ismin nasıl yazılıyo karıştırıyorum..
hatta bugünde aklımdan geçtin arkadaşlara yazmıştım kim ne yapıyo diye
senide yazıcaktım ama adını yazamadım
vallahi iyiym desem iyi olur heralde..aslında ben depresifim uzun zamandır atlatamıyorum..işin içinden de çıkamıyorumm..bu yüzden sizlerden uzak kaldım...biz bu sayfalarda paylaşımlar yapıp düşüncelerimizi paylaşıyoruz isteyen istediğini alır..vallahi ben evde tatlı yapınca öyle kaşık kaşık vermiyorum ama ucuyla şöyle bir tattırıyorum ...hani benim kide şişko bebekte değill..8 ayımız bitti 9 kilo olamadıkkk.gayet hareketli afcan bir kızım varr..hafif hafif sürümeye başladı..parmaklarıyla tek eliyle tesbihten tutup 100 kadar ayakta duruyor benim zilli:)
valla hi mart anneleri takılsınlar martakilerle..biz kendimize bakalımm..yani bende geçmişte süt vermeye başka bir bebeğe kalkmıştım.herkes görüşünü belirtmiştii..bu arada ben hiç sizlerlede paylasamamıştım sonucunu benim sütümü vermediler..kısmet olmadı..zaten bidahada kalkışmak istemiyorumm.hastanede yatan bebeklerın annelerinin sütlerini veriyorlarmışşş..yani kimin sütü çoksa oradaki ihtiyacı olan bebeklere zaten biberonla veriyorlarmış...bu arada beni hiç de aramadılar çok kızgınım ben onları aradım nasıl bebek diye ama hiç bidaha geri dönüş yapmadılar bende aramadım istemedim kırıldım..
bu arada doğum kiloları kalmıs durumda 8 kılosu...nasıl vericem bilemiyorum ..böyle iştee..ben sizlere takılır kalırım...
valla ben sana hep sorucam kısmet olmadı kızlardan ikinciye hamile olanlar varmıdır ...bide ev hanımıydın değilmiii..seni tebrik ediyorum bizi birbirimizle bulışturduğun içimnn
hatırlanmış olmama çok sevindim cnm gerçekten teşekkürler.
yazamasamda takip ettim hepiniz aklımdasınız.
ceren ameliyat oldu okudum çok geçmiş olsun cnm..
allah bir daha sıkıntı dert göstermesin inş.
cnm bu arada merak ettim, kim ne yapıyor yazdınya, bana ne yazıcaktın
Ben de sadece yatmadan yatmaya veriyorum emziğini ama nasıl bıraktıracağımı hiç bilmiyorum.Yatağa yatar yatmaz emziğini bekliyor
Emziğini vermeden uyutmaya çalışsam büyük ihtimalle ağlaya ağlaya uyur ve bu tam bir düzen için en az 1 hafta 10 gün sürer gibime geliyor.
bildim mi kız aferim bana.bende kendime 10 puan veriyorum..
sana bir sorum olacak canım aramızda kalsın ama
aslında haydar dümene yazacaktım ama bir dümene gelirim yazıdıgım gazeteye düşer diye korktum
sorum şu:18:
şey esnasında tam şey olacakken şeyde acı oluyo
anladın demi canım..acele cevap
tatlıcadı-
ewet bulamadım aklıma gelmedi ama tamam unutmam sende bendensin bende hastayım..
bazen halıya uzanırım saç varmı yokmu diye kontrol ederim..
eşim diyo sana büyüteç alacam diye gözlerim yoruluyomuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?