senin ki hiç olmazsa başına gelip bi ilgi falan belirtisi gösteriyor...benim ki nasıl olsa uyutamam diye hiiiçççç başını kaldırmaz uykuya devam yaniiiii e be adam bi dene bi kere kalk ha desem ki emecek o da yok sütüm zaten çoktan kesilmilşti gece biberon mamasına devam bi kerede sen yap ta ben uyum azıcık neymiş o ertesi günü bütün gün ayakta ders anlatacakmış bense masam da oturuyormuşum mesaide....zaten bana da sırf masamda oturuyorum diye maaş veriyor devlet tövbe tövbe...sabah 5.30 kalkıp bereber başka ilçeye gitmek üzere servise yetişiyoruz dönüşte gene beraber dönüyoruz napim yani sen öğretmen ben mühendissem ben de çalışıyorum kafa yorgunluğum çokk benim de ...bu erkekler bazen çok anlayışsız oluyorlar yaaa bugün çok sinirliyim çokkk...
kızlarr günaydınn herkeseee
inş güzel bir gün olur hepimiz için, benimde çok moralim bozuk bu sabah, dün kv geldi, annem esk e gidecek ameliyat olacak elinden gitmek zorunda, kv de en son 1.5 ay önce bizdeydi ama 15 gün falan kalmıştı zeyno resmen unutmuş babanesini akşamdan beri bakıp bakıp ağlıyor ya ya bana ya ananesine yada babasına sarılmak istiyor, okadar üzgünümki bütün gece uyuyamadım, yazık annemle kv de çok üzüldüler ama yokk gitmiyor babanesine yalnız kalsalar başlıyor ağlamya ama nasıl ağlamak gçzlerini bile açmadan ağlıyor, yarın sabah gidecekti annem sözde ama napıcaz böyle bilmiyorum, belki ben izin alırım birkaç gün yada annem birkaçgün daha kalır ama yanında biz oluncada hiç alışacakmış gibi durmuyor, neyapmalıyım kızlar akıl verin çok üzgünümm
canım, hemen bozma moralini...benim kız da öyledir öyle hemen gitmez birinin kucağına yabancıladığında...ama kısa sürede alışır merak etme bence....kv de de elinden geleni yapsın ona oyunlar şirinlikler yapsın hemen alışıveriyorlar...
yılbaşında erkek kardeşim gelmişti oda içeri girdiğinde uzun süre ağladı zeyno ama sonra gitti kucağına yanağına cici falan yapmıştı hiç problem yaşamadık ama akşam gördü babanesini ağla ağlaa uyudu sabah kalktı aynı yerden devam ağlamaya öyle kötüyümki yaa ilginç olan daha 1.5 ay önce gördü bilikte kalıyorlardı daha öncedende ama şimdi büyüdüler galiba ondan daha fazla bağ kurup zor ayrılıyorlar ve alışkanlık ediniyorlar sanırım, off offf bugün zor geçer bana yarın nasıl geçecek o konuda ise hiç fikrim yok şuaninş akşama sarmaş dolaş bulurum babanesiyle zeynomuuu
Cok tesekkur ederiz Melegim teyzesi,,bende dr.un soylediklerini paylaşımımız olsun diye anlatıyorum zatenMina icin rabbimden acil sifalar dilerim,..
Doktor diyologlarini bizle paylastigin icin cok tsk ederim, kendi adima cok yararli oldugunu soyleyebilirim, sagol sekerim eline saglik
Bu arada son gittiginiz Cem Yilmaz programina keske bende gidebilseydim diye icimden cok gecirdim ama sizlerin en azindan gulmeniz ve mutlu olmaniza inanin bende cok memnum oluyorum,allah bozmasin ins keyfiyetini
Doktor kontrolünüzün iyi geçmesine sevindim canım
Kuzumun resminin Gül güzeli Mira yanında durmasına hem ben oğlum sevindik Mİra yı görse eminim babasıda çok sevinir
Enes'i bizim için de ye şekerimcanlarım enes çak çak diyorum çakıyor vır vır konusuyor anne abla baba ver gel diyor kardeşim gelmişti abla diyor sürekli bana ogun basladı oda abla demeye cok tatlı ya yiycem ben bu enesi teyzeleri
dün kurana gittik kuran okunuyor basladı enes konusmaya durmuyor gezmek istiyor bişeyler sayıyor yanımızda eşimin amca karısı vardı kadının sırtını deldi vuruyor durduruyorum sonra tekrar cok yordu bizde hemen kalkmak zorunda kaldık bu bebişler cok akıllı maasallah
kızlarr günaydınn herkeseee
inş güzel bir gün olur hepimiz için, benimde çok moralim bozuk bu sabah, dün kv geldi, annem esk e gidecek ameliyat olacak elinden gitmek zorunda, kv de en son 1.5 ay önce bizdeydi ama 15 gün falan kalmıştı zeyno resmen unutmuş babanesini akşamdan beri bakıp bakıp ağlıyor ya ya bana ya ananesine yada babasına sarılmak istiyor, okadar üzgünümki bütün gece uyuyamadım, yazık annemle kv de çok üzüldüler ama yokk gitmiyor babanesine yalnız kalsalar başlıyor ağlamya ama nasıl ağlamak gçzlerini bile açmadan ağlıyor, yarın sabah gidecekti annem sözde ama napıcaz böyle bilmiyorum, belki ben izin alırım birkaç gün yada annem birkaçgün daha kalır ama yanında biz oluncada hiç alışacakmış gibi durmuyor, neyapmalıyım kızlar akıl verin çok üzgünümm
canım valla geceki maceranı okudum ve üzüldüm allah yardım etsin tüm çalışan annelerimize, üstelik iki çocuklu çalışan annelerimizeeişin çokmu uzak ya hep aynı kurumdamı kalacaksın daha yakına gelme şansın yokmu yani? eşinde biraz ilgisizmiş gerçketen
Yaren Nur Dr.’u göz hapsine aldı. Ben 2 defa dr.’a götürdüm 2 gün aralıkla dedim. Sırtını dinledi ve boğazına baktı dr. hiçbir şeyi yok dedi dedim. Muayenede sırtını dinlerken dr. steteskopu bana verdi dinleyin dedi. Dinledim ve Yaren Nur’un sıkıntılı nefesiyle karşılaştım. Evdeyken ara ara farkettiğimde kv.’ye de söylemiştim ama o da yok öyle bir şey demişti. Neyse dr. “Nasıl bir şey yok nasıl dinlemişler ki?Yeni de değil bu durum.Nasıl dr.’dur?” Dedi. Boğazında da faranjit var dedi. Nasıl canım sıkıldı anlatamam. Bir de peditus kullanmıştık. Kızımın tanısı “Allerjik bronşit”. Genetikmiş. Bizim ailede de çok vakası oldu. En yakın örneğim eşim de 2 yaşına kadar geçirmiş.Tedaviyle düzelmesi mümkün çok büyük oranda düzelir dedi. 4 tane yeni ilaç başladık.
Hepinizi öpüyorum kendinize dikkat edin yavrular
Bugün çoook mutlu oldum. Mustafa Tarık bugün emeklemeye başladı. Sabah sabah herkesi aradım haber verdim. Zaten emekleme sinyalleri veriyordu. Ama ben ancak bir haftaya emekler diye düşünmüştüm.Bu kadar erken olacağı aklıma gelmedi.
Merhaba tecrubelı anneler bız bır hafta sonra 6 aylık olucaz cok sukur corabalarına ekmegı rondodan gecırıp versem olur mu kı
Öncelikle herkese günaydınlar diliyorum....Sağlıklı uykusunu almış bol moralli bi gün olsun hepininze.......(ben biraz moralzisim de...)
valla meleğim al benden de o kadar....Feyzanuru uyuttum bi güzel...karnı tok altı temiz gece uykusuna yatırdım....çorbalarını hazırladım cam şişelerine doldurup dolaba kaldırdım...mutfağı evi toparladım bu arada benim büyük kız alt katta babaannesindedeydi gelmeyince orda kalacak bu akşam sandım...(arada babaannesinde uyur)tam yattım uyku moduna girdim tam uyumuşum zırrrrrr kapı çaldı bizim kız girdi eve...hemen yatağına yat gürültü etme dedim tekrar yatağıma girdim...tam gene gözlerimi kapadım saat 12 yi çoktan geçmişti...bizim kız yanıma geldi anneee anneeee benim yarın matematik sınavım var bi soruyu çözemedim bakarmısın? e be kızım bu saate kadar neredeydin bak ben daha bebişe kalkıcam gece mama vermek için git babanı kaldır çok uykum var bi daha da bu saate kadar bırakma ödev!....ama anneeeeeee! babam yapamıyor çözemiyor sen baaakkkkk! öffffffffff kalktım soru çözdük anladı neyse tam yattık herkes uykuya geçti saat kaç hiççççççç bakmadım bile uyku akıyor gözlerimdennnn anaaaaammmmm benim feyzanurun cik cik sesleri geliyor......kalktım tabii mecburenn uyku kaldı ne dinlenmek....sabah ta 5.30 da kalk başka bi ilçede bulunan kuruma mesaiye yetişşşşşşş...nasıl amaa...........(((
Wauuvvvnu güzel bir haber çok sevindim,,
Bizimki de başladı aman diyim dikkat! Kapalı kapıya bile vurdu başını,,tedbirini almaya başla canım
Kız emeklerken evde koruması gibiyiz
Nerdeyse 1 hafta oldu size bir şey yazamadım. Hasta, yorgun ve yoğun sayılacak bir hafta geçirdim.Buyrun yaşananlar ve ayrıntılar;
En son gribim yazmıştım ki işten erken çıktığım o gün otobüslerin gelmemesi ve yolların durundan dolayı iş yerimden eve o kar ve rüzgarda yürüdüm. Soğuk resmen içime işledi ve nakavt. Çar., perş., Cuma, c.tesi, hasta olarak evde geçti. Rapor aldım. Hiç iyi değildim ki bu grip beni fena yaptı. Öksürükler…. Sanki ciğerim kopacak ya. Hala da tam iyileşemedim. Neyse bugünümüze de şükür.
Yaren Nur’un diş olayı… Perşembe günü uyuyordum saat 10:30’da babaannesi yanıma geldi. ”Annesi hadi kalk bakalım, kızının dişi çıktı”...Ben yataktan fırladım; “Şaka yapıyorsun?”. ”Yok kızım gel bak, valla çıktı” dedi. Israrla inanamadım nedense. Neyse kalktım bakacam dişine.Yok anam yine kilit yapıyor. 10 dk. Uğraştım ve sonunda o güzel inciyi gördüm. Minicik bir şey.. Allah’ım nasıl mutlu oldum anlatamam. Hemen eşimi aradım büyük bir sevinçle; “Babası kızımızın dişi çıktı.” “Ne gerçekten mi? Hadi canım.” O da inanamadı. Sonra güldüm halimize. Sanki kızımız okuldan mezun oldu yada genç kız oldu falan gibi bir anlatış şeklim vardı benim. Gülüştük… Evlat sevgisi, evlada dair herşey ve her mutluluk paha biçilemez gerçekten…
Bunun dışında yazmak istediğim bir iki mevzu var. Keçi boynuzu pekmezi karışımıyla ilgili. Ama onun hemen öncesinde Pazar günü Yaren Nur’u bir ara bahsetmiştim alerji hast. Uzm. Bir dr. vardı ona götürecem diyordum şu sık sık burun tıkanması ile ilgili. Hani müşterim tavsiye etmişti. Aslında c.tesi götürecektik ama eşim çalıştığı için iptal oldu. Dr da Pazar günü kliniği açacam 2 özel hastam için sizde gelin dedi. Telefonda ben kendisini birisinden referans aldığımı ve müşterimin ismini söyledim. O da kendisini çok yakından tanırım dedi. Bende kızımın boğaz ve göğüste bir şey olmadan burnunun devamlı tıkanması ve dolmasından bahsettim. Muhtemelen alerjiktir dedi.
Pazar Günü…Bizi çok güzel karşıladı, Yaren Nur’u ise hiç ağlatmadı yada Yaren Nur ağlamadı... Dr. sakallıydı.”Dedeyi sevdin mi?” diye sordu kızıma. :=) Benim küçük kaynım da bizimle geldi. Onun da iştahsızlığından bahsettik ona da iştah içi vitamin şurubu verdi. Size yazdığım keçi boynuzu pekmezi karışımını günde sabah, öğle, akşam, yatarken 1 tatlı kaşığı 5,5 yaşındaki Burakcan’a yedirmemiz gerektiğini söyledi. Yaren Nur’a 2 karışımlısını verdi. Diğeri belki ağır gelir dedi. Ben 2,5 haftadır yediriyorum dedim. O da daha vermeyin buna geçin dedi. 1 sene boyunca ara vermeden yedirilecek. Bağışıklık sistemini güçlendirecek mucize gibi bir formüldür bu dedi. Geçen paylaştığım diğer faydalarından da bahsetti.. .
Bizim bebeler için yapılması gereken;
1,5 kg. hakiki keçi boynuzu pekmezi
30 gr. Keçi boynuzu özü tozu
30 gr. Üzüm çekirdeği tozu
Sabah-öğle-akşam-yatarken 1 tatlı kaşığı 1 sene boyunca yedirilecek.
Yaren Nur Dr.’u göz hapsine aldı. Ben 2 defa dr.’a götürdüm 2 gün aralıkla dedim. Sırtını dinledi ve boğazına baktı dr. hiçbir şeyi yok dedi dedim. Muayenede sırtını dinlerken dr. steteskopu bana verdi dinleyin dedi. Dinledim ve Yaren Nur’un sıkıntılı nefesiyle karşılaştım. Evdeyken ara ara farkettiğimde kv.’ye de söylemiştim ama o da yok öyle bir şey demişti. Neyse dr. “Nasıl bir şey yok nasıl dinlemişler ki?Yeni de değil bu durum.Nasıl dr.’dur?” Dedi. Boğazında da faranjit var dedi. Nasıl canım sıkıldı anlatamam. Bir de peditus kullanmıştık. Kızımın tanısı “Allerjik bronşit”. Genetikmiş. Bizim ailede de çok vakası oldu. En yakın örneğim eşim de 2 yaşına kadar geçirmiş.Tedaviyle düzelmesi mümkün çok büyük oranda düzelir dedi. 4 tane yeni ilaç başladık.
Sekrol balgam çıkartıcı
Ventolin nefes açıcı
Makrol 125 mg antibiyotik
3 karışımlı özel damla (kendi formülüymüş) 50 ml.’lik 10 şişe kullanılacak. (günde 2 defa 2 burun deliğine 3’er damla)Eczaneye hazırlattık.
Çok üzüldüm. Ama şifa bulacağına inancım tam. Bu dr.’a karşı belki öncesinde duyduklarım etkilidir ama güvenle başladım.10 gün sonra kontrole gideceğiz.
Bunu neden mi yazıyorum.sık sık gelen gripler, hırıltılar, öksürük ve çıkarılamayan balgam durumları olan yavrularımızı en azından bir uzman dr.’a gösterelim. Enfeksiyon Hastalıkları. Doğal olarak da deodarant, parfüm, toz, oda parfümü, çamaşır suyu etkileyebilir. Uzak tutun dedi.
Pazar akşamı da eşim çok bunaldığımı düşünerek sinemaya gidelim dedi biraz kafan dağılsın. Ablamlarla gittik. Yaren Nur’u anneme bıraktık. Tabiki Cem Yılmaz’a gittik. Gülmekten yanaklarım ağardı resmen. Yerlere yattık neredeyse. Çok fena bir adam ya. İlk bölüm bitti biz vicdan yapmaya başladık. Çünkü film tahminimizden uzun sürdü. Nasıl çıktığımızı bilemedik. Annemlerin apartmanına girince merdivenleri koşa koşa çıktık. Yaren Nur’u kapma yarışı. Çok komiktik ama kızımızı çok özledik. Bir daha 3-4 saatten daha fazla dışarıda kalmamaya karar verdik.
Bu aralar çok yoğunum.Dünde 4 gün sonra işe gelince bayağı uğraştım toparlamak için. Dişimiz için tebriklerinize çok teşekkür ederim.Darısı yeni çıkacak dişlerin başına. Havalar biraz güzelleşsin diş buğdayı yapacaz kızımıza.Biraz zor oluyor dönmek... Hata bebişlerimiz inş.hepsi turp gibi olur.Rabbim sağlık versin. Onlarla sınamasın bizi.Aminnnnn.....
Hepinizi öpüyorum kendinize dikkat edin yavrular
canım, hemen bozma moralini...benim kız da öyledir öyle hemen gitmez birinin kucağına yabancıladığında...ama kısa sürede alışır merak etme bence....kv de de elinden geleni yapsın ona oyunlar şirinlikler yapsın hemen alışıveriyorlar...
Canım inşallah güzel bir gün olur dediğin gibi,,ama kv konusunda endişelenme,,artık yeni birini görünce bu tip tepkiler verebiliyorlar ama alışır Zeyno,,
Eve misafir geldiğinde hemen bebeğin üzerine ayyyy canııım diye atlıyorlar ya ben uyarıyorum kız korkunca,,once ben konusuyorum gülüyorum,,Mira izliyor
yavaş yavaş alıştırma yaparak yaniFikrim şu; yere oturun kv sen Zeyno, oynayın biraz, alışsın,,elini tut kv.nin(biliyorum kolay değildir ) Zeyno sizi izleyip
anlayacaktır,,bir de böyle dene bak göreceksin işe yarar bu!
Eveeettt,,dün sizi aniden terk ettim canlar,,fırsat bu fırsat dişçiye kaçtım,,3 saat dişçi koltuğuyla bütünleştim,,ağzım Çiğdem Tunç kadar oldu açmaktan
Akşam eve 19:30 da gittim,,dr. 1 saat bişey yeme dedi,,zaten ağzımdaki ecza dolabı kokusu hala geçmedi yiyemedimKaç gündür sütün azdı,,dün bişey yemedim sabah enterasan bi şekilde göğsümden süt akıyodu sanırım açlık süt yaptı Herkese mutlu günler&bebişlere güzellikler diliyorum
Dile bülbülüm dileeeBu da benim şarkım olsun
Bugün çoook mutlu oldum. Mustafa Tarık bugün emeklemeye başladı. Sabah sabah herkesi aradım haber verdim. Zaten emekleme sinyalleri veriyordu. Ama ben ancak bir haftaya emekler diye düşünmüştüm.Bu kadar erken olacağı aklıma gelmedi.
Bizim Bursa merkez de evimiz var merkez ilçelerden birinde...biz de kendi evmizin düzeni olsun taşınmayalım ilçeye dedik....memleketimize daha yeni dönebildik tayinle daha önce doğudaydık ikimizde uzaklarda çok çekince evimizde kalalım düzenimiz olsun dedik ama hakketen çok yorucu oluyor yol uzun erken kalkmak zorunda olmak ve dediğin gibi iki çocuklu çalışan kadın olmak...zaten bu yüzden pek takılamıyorum foruma anca işlerim yetişiyor işyerinde de herzaman müsait olunamıyor....burda iki yıl kalmamız gerekiyor il içi tayin isteyebilmek için....aslında memleketimin sınırları içinde olmak bile beni mutlu ediyor çünkü doğuda çok zor şartlarda çalıştık ama işte eşin de elinden tutması yardımcı olması yükünü hafifletmesi gerekiyor bu da istenilen düzeyde olmayınca da hayat yükü bazen eziyor insanı...sinir stress oluyorsun...bugün de o günlerimden biri...bişe diyince de hemen zeytinyağ gibi üste çıkar benimki türkçe edebiyat ya branşı hemen napar ne eder haksızken haklıya getiriverir kendini kelimelerle oynamasını iyi becerir uyanık....evde yardım açısından benim bekletimi karşılayamıyor işte onun da kendi sorumlulukları varmış bilmiyorum yaaaa o mu haklı yoksa ben mi çok şey bekliyorum....yani işte hergün bir olmuyor..........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?