2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

beykoz ; canım maaşallah enes'e...Kızlar daha erken dillenir derler ama belli ki enes paşa da çabuk dillenecek

ilkim81; tatlım dün cvp yazamadım sana.Biliyorsun Kayrada gece 4-5 gibi kalkanlardandı ama son bir kaç haftadır 6.30dan önce uyanmıyor.Ben bunu sabaha karşı verdiğim biberona bağlıyorum.
Bizim günlük düzenimiz şöyle; Sabah 6.30 uyanır.3 saat sonra tekrar yatırırım ve 11-11.30 gibi uyanır.Tekrardan 3 saat sonra yatırırım ve 16 civarı uyanır.Son yemeğimizi 18.30 gibi yedirip banyo yaptırırım ve 19.da yatağında olur.Gece 12 gibi biberon maması veriyorum.Sonra kendisi uyanmadığı için sabaha karşı 4 civarı tekrardan 60-70 cc mama yapıp içiriyorum ve o şekilde uyuyor 6.30a kadar.Sen emzirdiğin için belki sabaha karşı emzirip bu şekilde deneyebilirsin.

planner ; canım kayra da çok yabancılıyor herkesi.Bizde şimdi annemlere gideceğiz,kesin peşimden ağlayıp duracak.Birde bu aylar yalnızlık kaygısı denilen sendrom oluyor.Yalnız kalmak istemiyorlar ve yabancılardan korkuyorlar.Umarım çabuk alışır zeynomda annesinin içi rahat eder.

alyel16; canım erkeklerin düşüncesizliği konusunda bende sana katılıyorum maalesef .Eşim çok iyi,çok anlayışlı ama bir gece de mama vermek için o kalksa o kadar mutlu olacam ki .
Hele senin iki tane ufaklık olunca ,birde üstüne çalışınca daha zor oluyodur eminim..Allah kolaylık versin.

minikeller ; emeklemeniz hayırlı olsun

cipskolam ; benim yaptığım hataya düşme,katı gıdaların hiç birisini rondodan geçirme.Çatalla püreleyerek ver.Ekmeğide rondodan geçirme,minik minik kopartarak çorbalarına ekle...Bak biz 9 aylık olacaz ama çorbanın içindeki pirinçi,şehriyeyi,ekmeği yiyemiyoruz.Benden söylemesi

nagihan ; Yarenime ve sana çok geçmiş olsun.
Kayranında burun tıkanıklığı hiç geçmiyor.2 haftalıkken başladı tıkanmaya ve hala devam ediyor.Birsürü sprey falan kullandık ama faydası olmadı.Göğüste hırıltı falan yok ama hastalnınca çok balgamı oluyor.Bende bu tıkanıklığı allerjiye bağlamıştım.Benimde burnum hep tıkalıdır.Yani ikisi olmasada tek delik mutlaka kapalı olur allerjim olduğu için.Sanırım kayra da bana çekmiş.
Keçiboynuzu kürünü mutlaka denemek istiyorum ama organik pekmezi nasıl bulacağız hiç bilmiyorum

mutlu_anne ; canım diş tedavini yaptırmış olman çok iyi olmuş.Ben de en kısa zamanda kurtulmak istiyorum :18:

nagişş çok geçmiş olsun şekerimm size, inş çok daha iyi olacak mınnoşun erken teşhis edilmesi iyi bir gelişme yinede minik dişleriyle hapurr hupurr yesin pekmezleriniii güzel kızınn

Canım hemen eşimi aradım. Televizyonu bugün duvara monteletmeliyiz dedim. Bugün gelecekler bakalım.Sizinkinede maşallah canım.Süper.Yaa ben bu simgeleri koyamıyorum. Yardıııımm

Mesaj yazarken altta diğer seçenekler diye bi bölüm var mı sende canım? Varsa oradaki ilk iki kutuyu işaretle(mesajda linkleri... ve automatically.. olanı,digerini(gulumsemeler..)isaretleme! Bi dene bakalım belki tutar uydurdum

Teşekkür ederiz teyzesi. En kısa zamanda kızınında emekleyeceğine emim. Benimde dişçiye gitmem lazım. Onun için eşimin boş vakti olması lazım. Hergün allaha şükrediyorum bugünde ağrımadı diye. Ama ağrımasına ramak kaldı.

canım inş ya, kaygı ve üzüntü yaşamasını istemiyorum bu yüzden çok üzüldüm işte ama napalım inş çabuk alışır, kayrada hep böyle sana yapışıyordu değilmi, kuzular evde bizden başkasını görmüyor işte olacağı bu yaniii buarada organik pekmez alıyorum ben zeynoya burdan, güzel markalarda var intten alınabilir ama bulmazsan bende burdan alıp yollarım sana canımm kayramız için şifa olsun yeterkiii sizde gezilere başlıyorsunuz yanii hadi bakalım inş çok güzel ve zahmetsiz geçer, kayraya ve sana güzel bir değişiklik olurr

8 ay bebeklerin ayrılık kaygısı yaşamaya başladıkları bir ay...Kayrada bu durum 2 haftadır çok yoğun.Normalde oyuncaklarının yanında oynardı bensiz yarım saat ama şu aralar hep bana yapışıyor,odadan çıkar çıkmaz fena ağlamaya başlıyor.Yani birden bire ne oldu bu çocuğa diye düşünüyorsanız bunun adı "ayrılık kaygısı"

9.aya dikkaaatttttt !!
Emziren anneler 9 ayda bazı bebekler emmeyi şiddetle ret edebilirmiş(bazı anneler emzirmeyi bile bırakabiliyorlarmış bu dönem).Kolaylıklar diliyorum.

Son aylarda gece uyanmalarınız çoğaldı ise bunun bir sebebi mutlaka vardır.En büyük sebep bebeğin her gün yeni bir şeyler öğrenmesi..
Mesela bebeğiniz sıralamaya,sürünmeye,emeklemeye veya yürmeye mi başladı...İşte bu onları gündüz fazlasıyla yorduğu için gece de sık uyanmalarla kendisini belli ediyormuş.
Diş sanıldığı gibi çıkarken çok ağrı yapan bir hadise değil imiş.Bunu Kadir Tuğcu söylüyor ve bizimde hiç sıkıntımız olmadığı için inandırıcı geliyor.Uyanma sıklıkları günlük aktiviteye veya rutini bozan herhangi bir şeye bağlı olabiliyormuş.Mesela tatile çıkmak,eve yatılı veya normal misafir gelmesi gibi...

10.ayda bizi nelerin beklediğini henüz bilmiyorum ama bizi zor günlerin beklediği aşikar

Gelelim gelişimimize ;

Kayranın 2 dişi çıktı.
Koltuktan tutunarak sıralıyor.
allah-umma(anne)-baba-mama gibi kelimeleri net söylüyor.Tabi daha bir sürü şeyler mırıldanıyor anlamadığımız
Kaybolma ve ortaya çıkma oyununu çok güzel öğrendi.Başıma tülbenti geçirip "anne nerdeeee"diyorum ve heyecanla tülbenti çekip beni görünce gülüyor.Aynı şekilde perdenin arkasına saklandığımda perdeyi çekerek beni buluyor.Sevdiği oyuncakları sakladığım yerden çıkarıyor.
Bir yere tutunarak ayağa kalkabiliyor.
Sürünme veya emekleme yok.Ben bunu çok erken aylarda oturmaya başlamasına bağlıyorum.Oturmayı öğrenince yüz üstü hiç durmak istemedi ve bu yüzden öğrenemedi gibi.Şuanda da yüzüstü durunca kıyameti koparıyor.Sanırım önce yürüyüp sonra emekleyenlerden olacağız...

Eveeet forumun kızlarına göre çok gerilerdeyiz ama olsun.Bunada şükür

Başta kendime söylüyorum artık düzen bozulacak diye endişelenmektek vazgeçsek iyi olacak,,bende sırf düzenimiz bozulmasın diye koca bi yazı evde geçirdim,,ama öyle de böyle de alışıyor,hatta dışarı çıkınca daha güzel uyuyor kızım,her yerde su var mama için, her yerde bebek odası var,biz çok pimpirikleniyoruz sanırım ve olan bize oluyor,,biz soğuk diye bebişleri eve hapis ederken arkadaşımın alman komşusu 3 aylık bebeğini her sabah yarım saat karda kışta bebek arabasıyla dolaştırıyormuşSonuç: bizimkiler havadan nem kapıyor,onun bebeği dirençli! Gelin el birliğiyle kendimize ve bebeklerimize bunu yapmaktan vazgeçelim,,turuncucum eminim cok guzel gececek ve senin akıllı bebegin sana muthis bir tatil yasatacaktır Ben her dısarı cıkısımda koca bi valizle cıkıyorum,hamallıktan başka bişey değil,,al yanına 1-2 yedek çık dimi,, olmaaazz!Çok kaygılıyım kızlar, çok temkinliyim Görüyorum ki sadece kendimi yoruyorum! Paylaşiim de rahatliyim istedim

Tatlım dışarı çıkarmak ve gezmek konusunda kısıtlamıyorum hiç kendimizi ama ben ne zaman akşamları gezmeye gitsem kayra sabaha kadar uyumuyor.Mesela saat 19 yatma saati ve ben o saatte dışarda olursam yandımm.Kesin sabahlıyoruz.Veya annemlere her gitmemde farklı oda,farklı yatak ve farklı insanlar görünce yine uykumuz bozuluyor.Hal böyle olunca ödüm kopuyor çünkü onun huysuzluğu benim uykusuz kalmam demek :111:
Dışarı çıkarken topladığım çanta bir yana,şuan valiz toplamaya çalışıyorum.Halimi sen düşün
"ya lazım olursaaa,yaa ihtiyaç olursaa "

Söylediklerinde çok ama çok haklısın ama sanırım kayranın dolabını tamamen boşaltmadan içim rahat etmeyecek :118:

Koltuktan tutarak sıralamasına bayıldım. İnşallah yakında yürümesinide görürsünüz.Allahı söylemesini çok istiyordun. Dileğin gerçekleşmiş çok sevindim. Darısı benim oğlumun başına.Mustafa Tarıkta yattığı zaman oturabiliyor. Bugün altını değiştirdim. Ellerimi yıkamaya gittim.Geldiğimde oturmuş oynuyor.Maşallah mucize gibiler.

Canım ne güzel dolu dolu yazmışsın öyle,bütün samimiyetinle....Yarennur a da buradan öpücüklü şifalar diliyorum.Keçiboynuzu kürünü kaptığım gibi bi arkadaşımın kızı için önerdim bile.Buradan tekrar teşekkür ederim...

Canım,Kayracığımın şu an ki 8 aylık sendormunun daha alasını ben taşıyorum,hiç yalnız bırakamıyorum malesef.Bu arada Kayra nın gelişimi çok iyi maşallah.Fakat bizim kız geriden takip ediyor.Tamam 2 dişi çıktı onun haricinde sadece oturmayı öğrendi.Konuşmaya gelince dada daaa diyoruz ancak...Bir kaç hafta yoksun özleyeceğim seni,geçen hafta da gözüm aramaıştı geldiğinde hoşgeldin diye de yazmıştım göremedin sanırım...

Son düzenleme:
Kızlaaaar sizlerde durum nedir bilmiyorum ama Kayra nın yeni bir şeyler öğrenmek gibi bir hevesi hiç yokkk.

Aylardır "gel babasııı geeell geeell"yapıyorum.Elimi görünce ya ağzına alıyor hemen ya da umursamıyor beni.

Aynı şekilde "alkışşşşş" yapıyorum her seferinde ama o yine umursamıyor.

Şimdi "hoşçakallll" diyerek el sallamayı öğretiyorum,bu kez biraz ilgiyle izliyor elimi.Bakalım öğrenecek mi

Birde tel sarar - makarayı sar sar-ve yabancı dilde ellerle oynanan oyunlar var,onları yapıyorum her gün ama yapışıyor bana illa kucağına al diye.Hiiiiç ilgilenmiyor bile bu oyunlarla.
Bizim gibi olan var mııı

Al turuncuyu vur mutlu anneye İşte bende öyleyim cicim ama yanlış yapıyoruz,,kendimiz yapıyoruz bunu,,ben 2.ay kontolunde dr.a gidince bana televizyonlu
oda da uyut,,hatta farklı yerde bırak(mesela salondaki koltukta) derken ben olmustum,,sen cocuga degil,,cocuk sana uyum saglasın demisti
Aaa olmaaaz o kadar oda yaptık,,besik aldık,,alt acma aldık olurmu baska yerde kalamaaaazz Cuma gecesi sinema da ben bebegimi dusunurken,4 koltuk otemde kadının kucagında 2 yasında cocuk uyuyordu,,demekki bırakacak kimsesi yoktu ve cocugu alıp sinemaya gelmisti,,ben olsam gidermiydim? Asla
Uzun lafın kısası bence biz boyle yaptıkMutlu muyuz? Evet Mazoşistiz biz çünkü:111:

Gerçekten en küçük değişiklik onların düzenini değiştiriyor. Mesela Mustafa Tarık normalde 19.00 da uyuyordu. Annemler geldiğinde oğlum 22.00-23.00 de yatar oldu.Sonrada düzeni oturana kadar zorlandık.

Ben parmak kaldırıyorum

Doğru söylüyorsun,BİZİ CEFAKAR ANNELER BİZİİİİ

canım uzun süre ve ısrarla yapıp öğretmeye çalış yapar mutlaka, başlarda oyun yapıyoruz sanıyorlar çünkü, bende şu tel sararı öğretmeye çalışayım artık sıra ondaa zeyno çok güzel oynuyor minik parmaklarıyla ahh ama birtürlü resmini yakalaymadım bir gün makinayı elime alıp oynatıp çekicem şakk diyee alkış yapıyor ve tabiyki cici yapma uğraşlarıyla biraz yüzümüzüde tırmalasada değer buna, ilk öğrendiği şey gel gel yapmaktı zaten, izleye izleye öğreniyorlar canım sabırla tabii bukonuda annemin zeyno üzerindeki hakkı çok büyük ya akşam eve gidiyoruz yeni birşey yapmayı öğrenmiş oluyor dün gece öpücüklü güle güle yaptı babasına uyumaya giderken ama öyle komikki elini önce ağzına götürüyor öpücükmüş o işte sonra bye byee ananesi öğretmiş işte yalnız üzerinde çalışmak lazım öpmeyi beceremiyor henüz ancak alini ağzına götürp şlapp diye yalıyor ve bye byee

Terlemek kalıtsal olabiliyormuş. Yatağı yada yastığının yün olması terlemesini azaltabilir.

TATLICADII canım zeynoda terliyor genelde hatta bunu için tirois testi bile yaptırmıştım 4 aylıkken ama birşey çıkmadı çok şükür, demir eksikliği varmı tarık buğra'da kaç değeri? demir eksikliğide aşırı terleme yapıyor diye biliyorum canım, gerçi zeynonun demir değeri 12 ama yinde terlemeye devam ediyor ama özellikle odası çok sıcak olduğunda ve çok eforlu hareket ettiğinde oluyor yani durup dururken terlemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…