Canım hemen eşimi aradım. Televizyonu bugün duvara monteletmeliyiz dedim. Bugün gelecekler bakalım.Sizinkinede maşallah canım.Süper.Yaa ben bu simgeleri koyamıyorum. Yardıııımm
inşşşş canımm inşşş
canım kv ye sarılıp öpüyorum falan zeyno görsün alışsın diye babasıda sarılıyor falan ama yokkk bu sefrde bizi kıskanıyor ağlamya başlıyor şaka gibiiallahtan kv mi çokk severim şekerimm okonuda çaokk rahatım çokk şükür allaha annemde olsa kv de olsa aynılar benim için (tabiyki annemin yerini tartışmama ama kv mi çokk severim) ikisindede çok rahat ediyorum evimde ve zeynoya çok çok iyi bakıyorlar ama, ananesi gidince üzülecek zeyno bende o üzülüyor diye daha çokk üzülüyorumm, allah yardım etsin zor günler bekliyor bizi sanırım,
buarada dişçi işi çok sıkıcı ya ben günlerce gidip geldim ve bitti sonunda nefret ediyorumm dişçilerdennnn
ne güzellll, maşallah onaaadarısı hala arka arka emekleyen kızıma olsunn
canım allah yardımcın olsun inş, iki yıl sonra çok daha rahat edebileceğin yakın biryere geçersin inş buna şükür demek gerek dediğin gibi enazından memleketindesin ailenin yanındasın, eşininde yapısı bu demekki şekerim birçok erkek bu yapıda zaten aldırma, biz kadınlar herşeye yetiyoruz çok şükürrr
planner ; canım kayra da çok yabancılıyor herkesi.Bizde şimdi annemlere gideceğiz,kesin peşimden ağlayıp duracak.Birde bu aylar yalnızlık kaygısı denilen sendrom oluyor.Yalnız kalmak istemiyorlar ve yabancılardan korkuyorlar.Umarım çabuk alışır zeynomda annesinin içi rahat eder.
Keçiboynuzu kürünü mutlaka denemek istiyorum ama organik pekmezi nasıl bulacağız hiç bilmiyorum/B]
Evet şimdi uyku düzeni güzel diye seviniyorum ama biz cuma günü annemlere gideceğiz.Haftaya çarşamba da yurtdışına çıkıyoruz 3 haftalığına.Orda bütün düzenimiz alt üst olacak.Bir sürü gelen giden yüzünden yavrum belki hasta bile olacak.Şimdiden evham yapmaya başladım anlayacağınız
Neyse yine de güzel düşünmek istiyorum...
Kızlar yaklaşık 4-5 hafta kadar evimde olmayacağım için gün içerisinde evimi ve valizleri toparlayıp düzenlemeye çalışıyorum.O yüzden buraya fazla zaman ayıramıyorum.
Altta mesaj simgeleri yazıyor. Ama gülen yüz falan yok soru işareti, ünlem vb. var. Onlarada tıklıyorum yok yok yok.
Başta kendime söylüyorum artık düzen bozulacak diye endişelenmektek vazgeçsek iyi olacak,,bende sırf düzenimiz bozulmasın diye koca bi yazı evde geçirdim,,ama öyle de böyle de alışıyor,hatta dışarı çıkınca daha güzel uyuyor kızım,her yerde su var mama için, her yerde bebek odası var,biz çok pimpirikleniyoruz sanırım ve olan bize oluyor,,biz soğuk diye bebişleri eve hapis ederken arkadaşımın alman komşusu 3 aylık bebeğini her sabah yarım saat karda kışta bebek arabasıyla dolaştırıyormuşSonuç: bizimkiler havadan nem kapıyor,onun bebeği dirençli! Gelin el birliğiyle kendimize ve bebeklerimize bunu yapmaktan vazgeçelim,,turuncucum eminim cok guzel gececek ve senin akıllı bebegin sana muthis bir tatil yasatacaktır Ben her dısarı cıkısımda koca bi valizle cıkıyorum,hamallıktan başka bişey değil,,al yanına 1-2 yedek çık dimi,, olmaaazz!Çok kaygılıyım kızlar, çok temkinliyim Görüyorum ki sadece kendimi yoruyorum! Paylaşiim de rahatliyim istedim
Koltuktan tutarak sıralamasına bayıldım. İnşallah yakında yürümesinide görürsünüz.Allahı söylemesini çok istiyordun. Dileğin gerçekleşmiş çok sevindim. Darısı benim oğlumun başına.Mustafa Tarıkta yattığı zaman oturabiliyor. Bugün altını değiştirdim. Ellerimi yıkamaya gittim.Geldiğimde oturmuş oynuyor.Maşallah mucize gibiler.8 ay bebeklerin ayrılık kaygısı yaşamaya başladıkları bir ay...Kayrada bu durum 2 haftadır çok yoğun.Normalde oyuncaklarının yanında oynardı bensiz yarım saat ama şu aralar hep bana yapışıyor,odadan çıkar çıkmaz fena ağlamaya başlıyor.Yani birden bire ne oldu bu çocuğa diye düşünüyorsanız bunun adı "ayrılık kaygısı"
9.aya dikkaaatttttt !!
Emziren anneler 9 ayda bazı bebekler emmeyi şiddetle ret edebilirmiş(bazı anneler emzirmeyi bile bırakabiliyorlarmış bu dönem).Kolaylıklar diliyorum.
Son aylarda gece uyanmalarınız çoğaldı ise bunun bir sebebi mutlaka vardır.En büyük sebep bebeğin her gün yeni bir şeyler öğrenmesi..
Mesela bebeğiniz sıralamaya,sürünmeye,emeklemeye veya yürmeye mi başladı...İşte bu onları gündüz fazlasıyla yorduğu için gece de sık uyanmalarla kendisini belli ediyormuş.
Diş sanıldığı gibi çıkarken çok ağrı yapan bir hadise değil imiş.Bunu Kadir Tuğcu söylüyor ve bizimde hiç sıkıntımız olmadığı için inandırıcı geliyor.Uyanma sıklıkları günlük aktiviteye veya rutini bozan herhangi bir şeye bağlı olabiliyormuş.Mesela tatile çıkmak,eve yatılı veya normal misafir gelmesi gibi...
10.ayda bizi nelerin beklediğini henüz bilmiyorum ama bizi zor günlerin beklediği aşikar
Gelelim gelişimimize ;
Kayranın 2 dişi çıktı.
Koltuktan tutunarak sıralıyor.
allah-umma(anne)-baba-mama gibi kelimeleri net söylüyor.Tabi daha bir sürü şeyler mırıldanıyor anlamadığımız
Kaybolma ve ortaya çıkma oyununu çok güzel öğrendi.Başıma tülbenti geçirip "anne nerdeeee"diyorum ve heyecanla tülbenti çekip beni görünce gülüyor.Aynı şekilde perdenin arkasına saklandığımda perdeyi çekerek beni buluyor.Sevdiği oyuncakları sakladığım yerden çıkarıyor.
Bir yere tutunarak ayağa kalkabiliyor.
Sürünme veya emekleme yok.Ben bunu çok erken aylarda oturmaya başlamasına bağlıyorum.Oturmayı öğrenince yüz üstü hiç durmak istemedi ve bu yüzden öğrenemedi gibi.Şuanda da yüzüstü durunca kıyameti koparıyor.Sanırım önce yürüyüp sonra emekleyenlerden olacağız...
Eveeet forumun kızlarına göre çok gerilerdeyiz ama olsun.Bunada şükür
Canım ne güzel dolu dolu yazmışsın öyle,bütün samimiyetinle....Yarennur a da buradan öpücüklü şifalar diliyorum.Keçiboynuzu kürünü kaptığım gibi bi arkadaşımın kızı için önerdim bile.Buradan tekrar teşekkür ederim...Nerdeyse 1 hafta oldu size bir şey yazamadım. Hasta, yorgun ve yoğun sayılacak bir hafta geçirdim.Buyrun yaşananlar ve ayrıntılar;
En son gribim yazmıştım ki işten erken çıktığım o gün otobüslerin gelmemesi ve yolların durundan dolayı iş yerimden eve o kar ve rüzgarda yürüdüm. Soğuk resmen içime işledi ve nakavt. Çar., perş., Cuma, c.tesi, hasta olarak evde geçti. Rapor aldım. Hiç iyi değildim ki bu grip beni fena yaptı. Öksürükler…. Sanki ciğerim kopacak ya. Hala da tam iyileşemedim. Neyse bugünümüze de şükür.
Yaren Nur’un diş olayı… Perşembe günü uyuyordum saat 10:30’da babaannesi yanıma geldi. ”Annesi hadi kalk bakalım, kızının dişi çıktı”...Ben yataktan fırladım; “Şaka yapıyorsun?”. ”Yok kızım gel bak, valla çıktı” dedi. Israrla inanamadım nedense. Neyse kalktım bakacam dişine.Yok anam yine kilit yapıyor. 10 dk. Uğraştım ve sonunda o güzel inciyi gördüm. Minicik bir şey.. Allah’ım nasıl mutlu oldum anlatamam. Hemen eşimi aradım büyük bir sevinçle; “Babası kızımızın dişi çıktı.” “Ne gerçekten mi? Hadi canım.” O da inanamadı. Sonra güldüm halimize. Sanki kızımız okuldan mezun oldu yada genç kız oldu falan gibi bir anlatış şeklim vardı benim. Gülüştük… Evlat sevgisi, evlada dair herşey ve her mutluluk paha biçilemez gerçekten…
Bunun dışında yazmak istediğim bir iki mevzu var. Keçi boynuzu pekmezi karışımıyla ilgili. Ama onun hemen öncesinde Pazar günü Yaren Nur’u bir ara bahsetmiştim alerji hast. Uzm. Bir dr. vardı ona götürecem diyordum şu sık sık burun tıkanması ile ilgili. Hani müşterim tavsiye etmişti. Aslında c.tesi götürecektik ama eşim çalıştığı için iptal oldu. Dr da Pazar günü kliniği açacam 2 özel hastam için sizde gelin dedi. Telefonda ben kendisini birisinden referans aldığımı ve müşterimin ismini söyledim. O da kendisini çok yakından tanırım dedi. Bende kızımın boğaz ve göğüste bir şey olmadan burnunun devamlı tıkanması ve dolmasından bahsettim. Muhtemelen alerjiktir dedi.
Pazar Günü…Bizi çok güzel karşıladı, Yaren Nur’u ise hiç ağlatmadı yada Yaren Nur ağlamadı... Dr. sakallıydı.”Dedeyi sevdin mi?” diye sordu kızıma. :=) Benim küçük kaynım da bizimle geldi. Onun da iştahsızlığından bahsettik ona da iştah içi vitamin şurubu verdi. Size yazdığım keçi boynuzu pekmezi karışımını günde sabah, öğle, akşam, yatarken 1 tatlı kaşığı 5,5 yaşındaki Burakcan’a yedirmemiz gerektiğini söyledi. Yaren Nur’a 2 karışımlısını verdi. Diğeri belki ağır gelir dedi. Ben 2,5 haftadır yediriyorum dedim. O da daha vermeyin buna geçin dedi. 1 sene boyunca ara vermeden yedirilecek. Bağışıklık sistemini güçlendirecek mucize gibi bir formüldür bu dedi. Geçen paylaştığım diğer faydalarından da bahsetti.. .
Bizim bebeler için yapılması gereken;
1,5 kg. hakiki keçi boynuzu pekmezi
30 gr. Keçi boynuzu özü tozu
30 gr. Üzüm çekirdeği tozu
Sabah-öğle-akşam-yatarken 1 tatlı kaşığı 1 sene boyunca yedirilecek.
Yaren Nur Dr.’u göz hapsine aldı. Ben 2 defa dr.’a götürdüm 2 gün aralıkla dedim. Sırtını dinledi ve boğazına baktı dr. hiçbir şeyi yok dedi dedim. Muayenede sırtını dinlerken dr. steteskopu bana verdi dinleyin dedi. Dinledim ve Yaren Nur’un sıkıntılı nefesiyle karşılaştım. Evdeyken ara ara farkettiğimde kv.’ye de söylemiştim ama o da yok öyle bir şey demişti. Neyse dr. “Nasıl bir şey yok nasıl dinlemişler ki?Yeni de değil bu durum.Nasıl dr.’dur?” Dedi. Boğazında da faranjit var dedi. Nasıl canım sıkıldı anlatamam. Bir de peditus kullanmıştık. Kızımın tanısı “Allerjik bronşit”. Genetikmiş. Bizim ailede de çok vakası oldu. En yakın örneğim eşim de 2 yaşına kadar geçirmiş.Tedaviyle düzelmesi mümkün çok büyük oranda düzelir dedi. 4 tane yeni ilaç başladık.
Sekrol balgam çıkartıcı
Ventolin nefes açıcı
Makrol 125 mg antibiyotik
3 karışımlı özel damla (kendi formülüymüş) 50 ml.’lik 10 şişe kullanılacak. (günde 2 defa 2 burun deliğine 3’er damla)Eczaneye hazırlattık.
Çok üzüldüm. Ama şifa bulacağına inancım tam. Bu dr.’a karşı belki öncesinde duyduklarım etkilidir ama güvenle başladım.10 gün sonra kontrole gideceğiz.
Bunu neden mi yazıyorum.sık sık gelen gripler, hırıltılar, öksürük ve çıkarılamayan balgam durumları olan yavrularımızı en azından bir uzman dr.’a gösterelim. Enfeksiyon Hastalıkları. Doğal olarak da deodarant, parfüm, toz, oda parfümü, çamaşır suyu etkileyebilir. Uzak tutun dedi.
Pazar akşamı da eşim çok bunaldığımı düşünerek sinemaya gidelim dedi biraz kafan dağılsın. Ablamlarla gittik. Yaren Nur’u anneme bıraktık. Tabiki Cem Yılmaz’a gittik. Gülmekten yanaklarım ağardı resmen. Yerlere yattık neredeyse. Çok fena bir adam ya. İlk bölüm bitti biz vicdan yapmaya başladık. Çünkü film tahminimizden uzun sürdü. Nasıl çıktığımızı bilemedik. Annemlerin apartmanına girince merdivenleri koşa koşa çıktık. Yaren Nur’u kapma yarışı. Çok komiktik ama kızımızı çok özledik. Bir daha 3-4 saatten daha fazla dışarıda kalmamaya karar verdik.
Bu aralar çok yoğunum.Dünde 4 gün sonra işe gelince bayağı uğraştım toparlamak için. Dişimiz için tebriklerinize çok teşekkür ederim.Darısı yeni çıkacak dişlerin başına. Havalar biraz güzelleşsin diş buğdayı yapacaz kızımıza.Biraz zor oluyor dönmek... Hata bebişlerimiz inş.hepsi turp gibi olur.Rabbim sağlık versin. Onlarla sınamasın bizi.Aminnnnn.....
Hepinizi öpüyorum kendinize dikkat edin yavrular
8 ay bebeklerin ayrılık kaygısı yaşamaya başladıkları bir ay...Kayrada bu durum 2 haftadır çok yoğun.Normalde oyuncaklarının yanında oynardı bensiz yarım saat ama şu aralar hep bana yapışıyor,odadan çıkar çıkmaz fena ağlamaya başlıyor.Yani birden bire ne oldu bu çocuğa diye düşünüyorsanız bunun adı "ayrılık kaygısı"
9.aya dikkaaatttttt !!
Emziren anneler 9 ayda bazı bebekler emmeyi şiddetle ret edebilirmiş(bazı anneler emzirmeyi bile bırakabiliyorlarmış bu dönem).Kolaylıklar diliyorum.
Son aylarda gece uyanmalarınız çoğaldı ise bunun bir sebebi mutlaka vardır.En büyük sebep bebeğin her gün yeni bir şeyler öğrenmesi..
Mesela bebeğiniz sıralamaya,sürünmeye,emeklemeye veya yürmeye mi başladı...İşte bu onları gündüz fazlasıyla yorduğu için gece de sık uyanmalarla kendisini belli ediyormuş.
Diş sanıldığı gibi çıkarken çok ağrı yapan bir hadise değil imiş.Bunu Kadir Tuğcu söylüyor ve bizimde hiç sıkıntımız olmadığı için inandırıcı geliyor.Uyanma sıklıkları günlük aktiviteye veya rutini bozan herhangi bir şeye bağlı olabiliyormuş.Mesela tatile çıkmak,eve yatılı veya normal misafir gelmesi gibi...
10.ayda bizi nelerin beklediğini henüz bilmiyorum ama bizi zor günlerin beklediği aşikar
Gelelim gelişimimize ;
Kayranın 2 dişi çıktı.
Koltuktan tutunarak sıralıyor.
allah-umma(anne)-baba-mama gibi kelimeleri net söylüyor.Tabi daha bir sürü şeyler mırıldanıyor anlamadığımız
Kaybolma ve ortaya çıkma oyununu çok güzel öğrendi.Başıma tülbenti geçirip "anne nerdeeee"diyorum ve heyecanla tülbenti çekip beni görünce gülüyor.Aynı şekilde perdenin arkasına saklandığımda perdeyi çekerek beni buluyor.Sevdiği oyuncakları sakladığım yerden çıkarıyor.
Bir yere tutunarak ayağa kalkabiliyor.
Sürünme veya emekleme yok.Ben bunu çok erken aylarda oturmaya başlamasına bağlıyorum.Oturmayı öğrenince yüz üstü hiç durmak istemedi ve bu yüzden öğrenemedi gibi.Şuanda da yüzüstü durunca kıyameti koparıyor.Sanırım önce yürüyüp sonra emekleyenlerden olacağız...
Eveeet forumun kızlarına göre çok gerilerdeyiz ama olsun.Bunada şükür
Tatlım dışarı çıkarmak ve gezmek konusunda kısıtlamıyorum hiç kendimizi ama ben ne zaman akşamları gezmeye gitsem kayra sabaha kadar uyumuyor.Mesela saat 19 yatma saati ve ben o saatte dışarda olursam yandımm.Kesin sabahlıyoruz.Veya annemlere her gitmemde farklı oda,farklı yatak ve farklı insanlar görünce yine uykumuz bozuluyor.Hal böyle olunca ödüm kopuyor çünkü onun huysuzluğu benim uykusuz kalmam demek :111:
Dışarı çıkarken topladığım çanta bir yana,şuan valiz toplamaya çalışıyorum.Halimi sen düşün
"ya lazım olursaaa,yaa ihtiyaç olursaa"
Söylediklerinde çok ama çok haklısın ama sanırım kayranın dolabını tamamen boşaltmadan içim rahat etmeyecek :118:
Tatlım dışarı çıkarmak ve gezmek konusunda kısıtlamıyorum hiç kendimizi ama ben ne zaman akşamları gezmeye gitsem kayra sabaha kadar uyumuyor.Mesela saat 19 yatma saati ve ben o saatte dışarda olursam yandımm.Kesin sabahlıyoruz.Veya annemlere her gitmemde farklı oda,farklı yatak ve farklı insanlar görünce yine uykumuz bozuluyor.Hal böyle olunca ödüm kopuyor çünkü onun huysuzluğu benim uykusuz kalmam demek :111:
Dışarı çıkarken topladığım çanta bir yana,şuan valiz toplamaya çalışıyorum.Halimi sen düşün
"ya lazım olursaaa,yaa ihtiyaç olursaa"
Söylediklerinde çok ama çok haklısın ama sanırım kayranın dolabını tamamen boşaltmadan içim rahat etmeyecek :118:
Ben parmak kaldırıyorumKızlaaaar sizlerde durum nedir bilmiyorum ama Kayra nın yeni bir şeyler öğrenmek gibi bir hevesi hiç yokkk.
Aylardır "gel babasııı geeell geeell"yapıyorum.Elimi görünce ya ağzına alıyor hemen ya da umursamıyor beni.
Aynı şekilde "alkışşşşş" yapıyorum her seferinde ama o yine umursamıyor.
Şimdi "hoşçakallll" diyerek el sallamayı öğretiyorum,bu kez biraz ilgiyle izliyor elimi.Bakalım öğrenecek mi
Birde tel sarar - makarayı sar sar-ve yabancı dilde ellerle oynanan oyunlar var,onları yapıyorum her gün ama yapışıyor bana illa kucağına al diye.Hiiiiç ilgilenmiyor bile bu oyunlarla.
Bizim gibi olan var mııı
Al turuncuyu vur mutlu anneyeİşte bende öyleyim cicim ama yanlış yapıyoruz,,kendimiz yapıyoruz bunu,,ben 2.ay kontolunde dr.a gidince bana televizyonlu
oda da uyut,,hatta farklı yerde bırak(mesela salondaki koltukta) derken benolmustum,,sen cocuga degil,,cocuk sana uyum saglasın demisti
Aaa olmaaaz o kadar oda yaptık,,besik aldık,,alt acma aldık olurmu baska yerde kalamaaaazzCuma gecesi sinema da ben bebegimi dusunurken,4 koltuk otemde kadının kucagında 2 yasında cocuk uyuyordu,,demekki bırakacak kimsesi yoktu ve cocugu alıp sinemaya gelmisti,,ben olsam gidermiydim? Asla
Uzun lafın kısası bence biz boyle yaptıkMutlu muyuz? Evet Mazoşistiz biz çünkü:111:
Sen bi kazen'e falan mesaj yaz sor istersen canım
Kızlaaaar sizlerde durum nedir bilmiyorum ama Kayra nın yeni bir şeyler öğrenmek gibi bir hevesi hiç yokkk.
Aylardır "gel babasııı geeell geeell"yapıyorum.Elimi görünce ya ağzına alıyor hemen ya da umursamıyor beni.
Aynı şekilde "alkışşşşş" yapıyorum her seferinde ama o yine umursamıyor.
Şimdi "hoşçakallll" diyerek el sallamayı öğretiyorum,bu kez biraz ilgiyle izliyor elimi.Bakalım öğrenecek mi
Birde tel sarar - makarayı sar sar-ve yabancı dilde ellerle oynanan oyunlar var,onları yapıyorum her gün ama yapışıyor bana illa kucağına al diye.Hiiiiç ilgilenmiyor bile bu oyunlarla.
Bizim gibi olan var mııı
yatmadan bi soru sormak istiyorum sizlere:)
tarık buğra nı kafası çok terliyo..emziriken ve uyurken
yastığından kaynaklandığını düşünerek yastıksız yatırdık bu gün 1 saat sonra kontrol ettik çarşafı ıslanmıştı
bebişlerinizin kafası bu kadar terliyo mu?
çok kafama takıldı olmazsa yarın bi doktora götüreyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?