2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Canım Mira'nın da cok bası terliyorudu,,eltimlerin de kucuk cocukları var bu durum genetik bizde falan dediler bana,,
dr.a goturup durumu anlattıgımda bana d.vit igne yazdı ve gunesi az gordugu icin D vitamini eksikliginden olabilir dedi,yarım ampul icirdim sonra azaldı,
sen yine de dr.a bi sor. İkisi de olabilirmis yani

Cevap veren arkadaşlar annezeynep, pinarda ve melegim34, hepinize teşekkür ederim, biraz moral oldunuz. Kesinlikle zorlamıyoruz artık bizim bıdığı, önemli olan sağlığı diyorum.

Biz dün doktora gittik, grip aşısı olduk. Bu ayın sonunda İstanbul'a uçacağız, havaalanında, uçakta falan binbir çeşit insanla aynı havayı soluyoruz, çocuklar hasta olmasın tatilimiz burnumuzdan gelmesin istedik. İnşallah hasta etmeyiz çocukları yollarda.

Doğa'nın kilo vermesiyle ilgili doktorumuz biraz daha izleyelim, dönem dönem böyle şeyler olabilir. 2 hafta içinde hala düzelmediyse mamalarına maltodextrin ekleyebilirsiniz dedi. Maltodextrin bir çeşit şeker. Tadı yok, ama kalorisi var. Az bile mama yese daha çok kalori almasına sebep olacakmış. Mamamızı da daha tatlı olan Bimbosan diye bir İsviçre mamasıyla değiştirmemizi önerdi, onu da yaptık hemen. Bakalım artık..

kızlar gece buraya evi yakmama ramak kala olan maceramı yazdımm.Allahh ne rüyalar gördüm
binada yangın vardı itfaiye gelip bizim kapıyı açmaya çalışırken kilitib bozmuş..ben çamaşır makinesinin kapağını açık unutup çamaşır yıkamaya başlamışım evi su basmış..kırık olan kapı kilidi hırsız açarak içeri girmiş..ben hemen oğluma sarılıyorum evi boşalt git diyorum euheuheuh her gece açıkta kalmasa olmaz yanii

hemen hemen bütün yavruların kafasında terleme varmış..
minik ellercanım annem yün yastık dene belki azaltır demişti denedim ama yastığı su gibiydi..
Mustafa Tarık a maşallah saba saba sürpriz yapmış annesine

plannercanım tarık buğranın kan değeri 11.8 di..genetik olduğunu düşünmeye başladım çeke çeke babasına çekmiş demek ki babasınında kafası terler..
tarık buğrayıda babası alıştırdı her akşam öp oğlum babanı diye..şimdi her gün yalıyo babasının suratınıherşeyleri çok tatlıı..öpüyorumun zeynomun parmaklarınıı

nagihancımgeçmiş olsun tatlım diğer doktorlar nasıl anlamamışerken teşhis edilmesine ve tedavi sonucunda düzeleceğine çok sevindim..inş çabucak iyileşir yaren nurr
karışımı bende not aldım ama organik keçi boynuzu pekmezi nasıl temin edicez..kavanozda satılanlar organik mi acaba güvenemiyo ki insan:44:

mutluannebana dünürrr mü dedin:111:bir daha söyle...bir dahaaaa
biyolog dünürüm beni bırakıp gitti yeni dünür buldum kendime..dünürsüz kalınca kendimi yalnız hissetmeye başlamıştımöpüyorum gül güzeli Mira mıı

turuncucanım bende gel gel ve cici için çok uğraşmıştım..aynı Kayra gibi çocuk tepkisiz bi şekilde suratımı ve çok dikkatli bi şekilde dudaklarımı izliyodu..bi müddet zaman geçince cici yapmaya ve deh deh diyerek gel gel yapmaya başladı..hatta bi ara otomatiğe bağlamıştı gece uykusunda bile gel gel yapıyodu:)hazırlık yapıyomuşsun kolay gelsinn

meleğimgece hikayemi yazarken benimde kafam dank etti geç oldu ama olsun..ne geliyosa başıma mutfak kapısı kapalı diye geliyoşu anda ocakta yemek var,saatim kurulu ve kapım açık

pınardacanım adamın nasıl bi esnaf olduğunu anlayamadım..müşteri edinmek istemiyo demek ki..kaçırdı benim gibi müşteriyi..karşı komşumada söyledim.bana poşet vermedi alışveriş yapmayın ordan dedim..dilime düştü artık

beykozcumburda bi kaç tane çatlak mayıs annesi var..onları kendime benzetiyorum demek ki bende çatlakmışımmonlardan biride sensin şekerim..hele senin ani çıkışlarına bayılıyorum birden sinirleniyosun sonrasında sinirin çabucak geçiyo saman alevi gibisin yanii..senin o çıkışlarınla yazdığın mesajları okuyunca kendi kendime deli kadir geldi ulennn diyorum

cipskolam ; benim yaptığım hataya düşme,katı gıdaların hiç birisini rondodan geçirme.Çatalla püreleyerek ver.Ekmeğide rondodan geçirme,minik minik kopartarak çorbalarına ekle...Bak biz 9 aylık olacaz ama çorbanın içindeki pirinçi,şehriyeyi,ekmeği yiyemiyoruz.Benden söylemesi

tesekkuer uyarın ıcın corbalarına pırıncı ayrı haslıyrum artık ama dırek long dıye yutuyolar ekmegıde ıhlamurla ıslatsam olurmu? Bu arada sabah kahvaltısına basladım az az yarım yumurta sarısı 2 kup seker kdar peynır 30cc ıhlamur bulamac yapmadan vryorum baska ne katablırım?

turuncum enesle gelişimi aynı nerdeyse sadece biz ayakta koltuga tutunmus duruyoruz adım atmak isteniyoruz ama ellerini tutup yürüyelim diye can atıyor eneste eymen kayra gibi hiç yüz üstü durmak istemiyor aglıyor eneste erken oturdu ve ayaklarının üzerinde 3.5aylıkken uzun süre duruyordu maasallah gelişimleri güzel cok sükür

Son düzenleme:

Mayıs annelerinin ek gıda topiğinde bisküvi tarifi var. Ekmek yerine kahvaltıda bunu verebilirsin. Hem daha besleyici olur.

Allah Allahhh Maşallah Maşallah
ikizler ya iki kez yazdım herşeyi hak geçmesin
Cok tatlılar
Kahvaltısına 1 cay kasıgı rondodan gecirilmis ceviz, kuru kayısı,elma falan da ekliyorum ben canım
İsimleri neydi bu şeker kızların merak ettim[/QUOTE]
rRabbım hepımızzın cocuklarına saglık versın cnm saol sagdakı sevval soldakı esmanur tesekkurler fındıkta katsam olurmu

canım iyi gözlemlemen var cözmüssün beni ben kimseyi kırmak istemiyorum oyuzden cabuk sönmelerim ben tek cerceveden bakılmasını istemiyorum sonucta cocuk büyütüyoruz hepsi farklı ama biri geliyor ama bu gelişimi engeller bunu yemek bebegi bozar seklinde konusuluyor sanki robotlar yagını ver suyunu koy gibi tekdüze konusuyorlar bende parlıyorum ya sen sadece mama yada sütlemi büyüdün tuz sekere %100 katılıyorum ama diger aaa yemek vermiş aaa erken oturtmus aaa bastırıyor bunlar bana dogru gelmiyor sinirden hemen yazıyorum amacım kırmak degil bakıyorum ya bosver beykoz kırılmasın diyip sönüyorum ama gercekten normal hayattada böyleyim deli kadiri begendim tatlıcadimmm agzına saglıkkk

Kız ben onu baştan yüzük reklamı sanmıştımmBaktım sende habire devam ediyo,,sonrada çaktım köfteyi
Nasıl yapılıyokiii?

profiline gir canım
hakkımda yazan yer varya oraya tıkla
evlilik panosu yazıyor onun altındaki secenekleri doldur
hitap seklini yaz
3.dügün yazanı sec
evlilik tarihini yaz
görsellerden istedigini sec ve kaydet hayatım

Son düzenleme:
porter ; canım ben sana mesaj yazmayı unutmuşum dün.Doğa da Kayra gibi zor ve seciçi bir bebek.Geçen haftalarda bizimkide herşeye ağzını kapatıyordu ve kaşığı görür görmez kafasını çeviriyordu.Senin gibi üzerine düşmeyi bırakınca biraz düzeldi gibi.
Doğa da aynı Kayra gibi mama miktarını çok az içiyor.Gece ilk uyanmasında 100 civarı ikinci uyanmasında 60-70 içiyor.Bazen hiç bir şey içmiyor.Gündüz süt alımı az olduğu için çareyi soğuk sütte buldum ben.Hero baby 6-12 devam sütünü buzdolabından çıkarıyorum ve 10 saniye mikrodalgaya koyup kaşıkla içiriyorum.Yine içtiği miktar çok değil ama hiç içmemesinden iyidir..Sen de bir dene bakalım

cipskolam ; bebekler günlük yeterince mama-anne sütü içiyorlar mı ?Eğer içiyorlarsa kahvaltılarını ıhlamurla ıslatabilirsin.Yok günlük içtikleri miktar az ise kahvaltılarını devam sütü ile ıslatmanı öneririm.Ihlamur sadece lezzet verir.Süt ise büyümeye yardımcıdır.
Aynı şekilde kahvaltılarına ekmek yerine bisküvi koyabilirsin.Ek gıda topiğinde tarifi vardı.Lezzetlendirmek için çay kaşığı ile pekmez,tereyağ,fındık ezmesi veya ceviz ezmezi,haşlanıp pürelenmiş kuru meyveler vs...ilave edebilirsin.Hepsini bir seferde koyma tabi,her gün ayrı ayrı deneyebilirsin.
Bu arada çok tatlı bebişlerin..Hayırlı evlat olsunlar inşaallah.

beykoz; saol canım,ben de yaptım çizelgeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…