yatmadan bi soru sormak istiyorum sizlere:)
tarık buğra nı kafası çok terliyo..emziriken ve uyurken
yastığından kaynaklandığını düşünerek yastıksız yatırdık bu gün 1 saat sonra kontrol ettik çarşafı ıslanmıştı
bebişlerinizin kafası bu kadar terliyo mu?
çok kafama takıldı olmazsa yarın bi doktora götüreyim
8 ay bebeklerin ayrılık kaygısı yaşamaya başladıkları bir ay...Kayrada bu durum 2 haftadır çok yoğun.Normalde oyuncaklarının yanında oynardı bensiz yarım saat ama şu aralar hep bana yapışıyor,odadan çıkar çıkmaz fena ağlamaya başlıyor.Yani birden bire ne oldu bu çocuğa diye düşünüyorsanız bunun adı "ayrılık kaygısı"
9.aya dikkaaatttttt !!
Emziren anneler 9 ayda bazı bebekler emmeyi şiddetle ret edebilirmiş(bazı anneler emzirmeyi bile bırakabiliyorlarmış bu dönem).Kolaylıklar diliyorum.
Son aylarda gece uyanmalarınız çoğaldı ise bunun bir sebebi mutlaka vardır.En büyük sebep bebeğin her gün yeni bir şeyler öğrenmesi..
Mesela bebeğiniz sıralamaya,sürünmeye,emeklemeye veya yürmeye mi başladı...İşte bu onları gündüz fazlasıyla yorduğu için gece de sık uyanmalarla kendisini belli ediyormuş.
Diş sanıldığı gibi çıkarken çok ağrı yapan bir hadise değil imiş.Bunu Kadir Tuğcu söylüyor ve bizimde hiç sıkıntımız olmadığı için inandırıcı geliyor.Uyanma sıklıkları günlük aktiviteye veya rutini bozan herhangi bir şeye bağlı olabiliyormuş.Mesela tatile çıkmak,eve yatılı veya normal misafir gelmesi gibi...
10.ayda bizi nelerin beklediğini henüz bilmiyorum ama bizi zor günlerin beklediği aşikar
Gelelim gelişimimize ;
Kayranın 2 dişi çıktı.
Koltuktan tutunarak sıralıyor.
allah-umma(anne)-baba-mama gibi kelimeleri net söylüyor.Tabi daha bir sürü şeyler mırıldanıyor anlamadığımız
Kaybolma ve ortaya çıkma oyununu çok güzel öğrendi.Başıma tülbenti geçirip "anne nerdeeee"diyorum ve heyecanla tülbenti çekip beni görünce gülüyor.Aynı şekilde perdenin arkasına saklandığımda perdeyi çekerek beni buluyor.Sevdiği oyuncakları sakladığım yerden çıkarıyor.
Bir yere tutunarak ayağa kalkabiliyor.
Sürünme veya emekleme yok.Ben bunu çok erken aylarda oturmaya başlamasına bağlıyorum.Oturmayı öğrenince yüz üstü hiç durmak istemedi ve bu yüzden öğrenemedi gibi.Şuanda da yüzüstü durunca kıyameti koparıyor.Sanırım önce yürüyüp sonra emekleyenlerden olacağız...
Eveeet forumun kızlarına göre çok gerilerdeyiz ama olsun.Bunada şükür
cipskolam ; benim yaptığım hataya düşme,katı gıdaların hiç birisini rondodan geçirme.Çatalla püreleyerek ver.Ekmeğide rondodan geçirme,minik minik kopartarak çorbalarına ekle...Bak biz 9 aylık olacaz ama çorbanın içindeki pirinçi,şehriyeyi,ekmeği yiyemiyoruz.Benden söylemesi
tesekkuer uyarın ıcın corbalarına pırıncı ayrı haslıyrum artık ama dırek long dıye yutuyolar ekmegıde ıhlamurla ıslatsam olurmu? Bu arada sabah kahvaltısına basladım az az yarım yumurta sarısı 2 kup seker kdar peynır 30cc ıhlamur bulamac yapmadan vryorum baska ne katablırım?
Eki Görüntüle 605016 ikiz kardes dayanısması:)[/QUOTE]
Terlemek kalıtsal olabiliyormuş. Yatağı yada yastığının yün olması terlemesini azaltabilir.
beykoz ; canım maaşallah enes'e...Kızlar daha erken dillenir derler ama belli ki enes paşa da çabuk dillenecek
ilkim81; tatlım dün cvp yazamadım sana.Biliyorsun Kayrada gece 4-5 gibi kalkanlardandı ama son bir kaç haftadır 6.30dan önce uyanmıyor.Ben bunu sabaha karşı verdiğim biberona bağlıyorum.
Bizim günlük düzenimiz şöyle; Sabah 6.30 uyanır.3 saat sonra tekrar yatırırım ve 11-11.30 gibi uyanır.Tekrardan 3 saat sonra yatırırım ve 16 civarı uyanır.Son yemeğimizi 18.30 gibi yedirip banyo yaptırırım ve 19.da yatağında olur.Gece 12 gibi biberon maması veriyorum.Sonra kendisi uyanmadığı için sabaha karşı 4 civarı tekrardan 60-70 cc mama yapıp içiriyorum ve o şekilde uyuyor 6.30a kadar.Sen emzirdiğin için belki sabaha karşı emzirip bu şekilde deneyebilirsin.
planner ; canım kayra da çok yabancılıyor herkesi.Bizde şimdi annemlere gideceğiz,kesin peşimden ağlayıp duracak.Birde bu aylar yalnızlık kaygısı denilen sendrom oluyor.Yalnız kalmak istemiyorlar ve yabancılardan korkuyorlar.Umarım çabuk alışır zeynomda annesinin içi rahat eder.
alyel16; canım erkeklerin düşüncesizliği konusunda bende sana katılıyorum maalesef.Eşim çok iyi,çok anlayışlı ama bir gece de mama vermek için o kalksa o kadar mutlu olacam ki .
Hele senin iki tane ufaklık olunca ,birde üstüne çalışınca daha zor oluyodur eminim..Allah kolaylık versin.
minikeller ; emeklemeniz hayırlı olsun
cipskolam ; benim yaptığım hataya düşme,katı gıdaların hiç birisini rondodan geçirme.Çatalla püreleyerek ver.Ekmeğide rondodan geçirme,minik minik kopartarak çorbalarına ekle...Bak biz 9 aylık olacaz ama çorbanın içindeki pirinçi,şehriyeyi,ekmeği yiyemiyoruz.Benden söylemesi
nagihan ; Yarenime ve sana çok geçmiş olsun.
Kayranında burun tıkanıklığı hiç geçmiyor.2 haftalıkken başladı tıkanmaya ve hala devam ediyor.Birsürü sprey falan kullandık ama faydası olmadı.Göğüste hırıltı falan yok ama hastalnınca çok balgamı oluyor.Bende bu tıkanıklığı allerjiye bağlamıştım.Benimde burnum hep tıkalıdır.Yani ikisi olmasada tek delik mutlaka kapalı olur allerjim olduğu için.Sanırım kayra da bana çekmiş.
Keçiboynuzu kürünü mutlaka denemek istiyorum ama organik pekmezi nasıl bulacağız hiç bilmiyorum
mutlu_anne ; canım diş tedavini yaptırmış olman çok iyi olmuş.Ben de en kısa zamanda kurtulmak istiyorum :18:
Eki Görüntüle 605016 ikiz kardes dayanısması:)
kızlar gece buraya evi yakmama ramak kala olan maceramı yazdımm.Allahh ne rüyalar gördüm
binada yangın vardı itfaiye gelip bizim kapıyı açmaya çalışırken kilitib bozmuş..ben çamaşır makinesinin kapağını açık unutup çamaşır yıkamaya başlamışım evi su basmış..kırık olan kapı kilidi hırsız açarak içeri girmiş..ben hemen oğluma sarılıyorum evi boşalt git diyorum euheuheuh her gece açıkta kalmasa olmaz yanii
hemen hemen bütün yavruların kafasında terleme varmış..
minik ellercanım annem yün yastık dene belki azaltır demişti denedim ama yastığı su gibiydi..
Mustafa Tarık a maşallah saba saba sürpriz yapmış annesine
plannercanım tarık buğranın kan değeri 11.8 di..genetik olduğunu düşünmeye başladım çeke çeke babasına çekmiş demek ki babasınında kafası terler..
tarık buğrayıda babası alıştırdı her akşam öp oğlum babanı diye..şimdi her gün yalıyo babasının suratınıherşeyleri çok tatlıı..öpüyorumun zeynomun parmaklarınıı
nagihancımgeçmiş olsun tatlım diğer doktorlar nasıl anlamamışerken teşhis edilmesine ve tedavi sonucunda düzeleceğine çok sevindim..inş çabucak iyileşir yaren nurr
karışımı bende not aldım ama organik keçi boynuzu pekmezi nasıl temin edicez..kavanozda satılanlar organik mi acaba güvenemiyo ki insan:44:
mutluannebana dünürrr mü dedin:111:bir daha söyle...bir dahaaaa
biyolog dünürüm beni bırakıp gitti yeni dünür buldum kendime..dünürsüz kalınca kendimi yalnız hissetmeye başlamıştımöpüyorum gül güzeli Mira mıı
turuncucanım bende gel gel ve cici için çok uğraşmıştım..aynı Kayra gibi çocuk tepkisiz bi şekilde suratımı ve çok dikkatli bi şekilde dudaklarımı izliyodu..bi müddet zaman geçince cici yapmaya ve deh deh diyerek gel gel yapmaya başladı..hatta bi ara otomatiğe bağlamıştı gece uykusunda bile gel gel yapıyodu:)hazırlık yapıyomuşsun kolay gelsinn
meleğimgece hikayemi yazarken benimde kafam dank etti geç oldu ama olsun..ne geliyosa başıma mutfak kapısı kapalı diye geliyoşu anda ocakta yemek var,saatim kurulu ve kapım açık
pınardacanım adamın nasıl bi esnaf olduğunu anlayamadım..müşteri edinmek istemiyo demek ki..kaçırdı benim gibi müşteriyi..karşı komşumada söyledim.bana poşet vermedi alışveriş yapmayın ordan dedim..dilime düştü artık
beykozcumburda bi kaç tane çatlak mayıs annesi var..onları kendime benzetiyorum demek ki bende çatlakmışımmonlardan biride sensin şekerim..hele senin ani çıkışlarına bayılıyorum birden sinirleniyosun sonrasında sinirin çabucak geçiyo saman alevi gibisin yanii..senin o çıkışlarınla yazdığın mesajları okuyunca kendi kendime deli kadir geldi ulennn diyorum
tesekkurler abalası bırı saon bırı kuduruk ben arada bı gelıyorum topıınıze ıcınız acılsın dıye ablası:) Amın amın
canlarım evlilik cetvelini sizde yapsanıza tabi isterseniz
Kız ben onu baştan yüzük reklamı sanmıştımmBaktım sende habire devam ediyo,,sonrada çaktım köfteyi
Nasıl yapılıyokiii?
profiline gir canım
hakkımda yazan yer varya oraya tıkla
evlilik panosu yazıyor onun altındaki secenekleri doldur
hitap seklini yaz
3.dügün yazanı sec
evlilik tarihini yaz
görsellerden istedigini sec ve kaydet hayatım
beykoz; saol canım,ben de yaptım çizelgeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?