kızlar pilavım mercimek corbam yaptım yanına kızartmalık bişey birde salata yaparım aksam yemegim hazır
Bak yaBen size laf yetiştiriken tuvaletimi yapamıyorum,,hatun 4 kap yemek yapmış
Napiim artık bizde dünküleri yerizDün de yemek yapmadığımı göz önünde bulundurursak dışardan söyleriz
Önceki gün dışardan söylediğimizi düşünürseeek hmm biz bu akşam birbirimizi yeriz:26:
Çok mu acımasızım ne
Bu arada evlilik yıldönümümüze 16 gün kalmış. Yani şu çizelgeyi yapmasam unutmuştum valla. Eşim unutunca adamın burnundan getiriyodum şimdi ben unutsaydım vay halime. Sağol kız Beykoz valla evliliğimi kurtardın.
canım ya siz bosuna cem yılmaza gidiyorsunuz hale bak okurken içim cosuyo agzım kulaklarımda okuyorum
ben normalde eşim gelince yaparım ama bugun sınırları zorladım yaptım hatta kuru fasulyemi ıslattım yarın yapcam canım hepinizin hem elinde hem dilinde ben bilmiyormuyum ama bu bebişler tam ilgi zamanları oyuzden böyleyiz biz bahanemiz var bizim
ay ne güzel bi işe yaramakbuarada nice yıllara hayatım 5.seneye baslıcan vay be sende kıdemlisin hayatım inş 10. 20. 50. 100. yıllarınızıda görürsünüz cokmu uctum gııı
Aynen canım "hep bahane hap bahane"(eşimin meshur arap atasözü) Bugun mercimekten çorba,yarın kuru...
Beykozdan geçilmez 1-2 gün
Temel, Cemal´e sorar: -"Bu cün ögleye cok güzel bir sey yedum, pil pakalum nedur?"
-"Ula ne pileyum?" -"Pi golayluk edeyrüm sagaa... Yedugum sey "P" ile baslayiii..." -"pilav..." - "Yok..." - "Pirasa..." -"Yok..." -"Pasturma..." -"Yok..." -"E.. Pilemedum, sen söyle..." -"Pamya!.."
Süpermiş yaa ben de bu akşam Pezelye! yapıcam
Kızlar kocam eve 7 de geliyor sizce yemeğim yetişir mi:44:
ya ben zadacıgımı özledim nerdesin zadaaaaa lillacccc biyologggg nerdesiniz canlarım bak hepimiz sizi merak ediyoruzzz
ya ben zadacıgımı özledim nerdesin zadaaaaa lillacccc biyologggg nerdesiniz canlarım bak hepimiz sizi merak ediyoruzzz
Beykoza ilaveten azraece??? nerdesiniz şekerler???
Planner; yarın için güzel haberlerle dön bize
Günaydın kızlarrr
Aman nazar değmesin, bir kaç haftadır Kayra 6.30 dan önce uyanmıyor.Bugün 7 de uyandı,ben de bayram ettim tabi
Uyku düzenimiz çok şükür iyi ama bir de şu gece uyanmalarından kurtulsak :111:
Gündüz yeterince karnını doyursa zaten uyanmayacak ama gece 2 kere biberon için kalkıyor
Evet şimdi uyku düzeni güzel diye seviniyorum ama biz cuma günü annemlere gideceğiz.Haftaya çarşamba da yurtdışına çıkıyoruz 3 haftalığına.Orda bütün düzenimiz alt üst olacak.Bir sürü gelen giden yüzünden yavrum belki hasta bile olacak.Şimdiden evham yapmaya başladım anlayacağınız
Neyse yine de güzel düşünmek istiyorum...
Kızlar yaklaşık 4-5 hafta kadar evimde olmayacağım için gün içerisinde evimi ve valizleri toparlayıp düzenlemeye çalışıyorum.O yüzden buraya fazla zaman ayıramıyorum.
Hepinizi çok seviyorum
kızlarr günaydınn herkeseee
inş güzel bir gün olur hepimiz için, benimde çok moralim bozuk bu sabah, dün kv geldi, annem esk e gidecek ameliyat olacak elinden gitmek zorunda, kv de en son 1.5 ay önce bizdeydi ama 15 gün falan kalmıştı zeyno resmen unutmuş babanesini akşamdan beri bakıp bakıp ağlıyor ya ya bana ya ananesine yada babasına sarılmak istiyor, okadar üzgünümki bütün gece uyuyamadım, yazık annemle kv de çok üzüldüler ama yokk gitmiyor babanesine yalnız kalsalar başlıyor ağlamya ama nasıl ağlamak gçzlerini bile açmadan ağlıyor, yarın sabah gidecekti annem sözde ama napıcaz böyle bilmiyorum, belki ben izin alırım birkaç gün yada annem birkaçgün daha kalır ama yanında biz oluncada hiç alışacakmış gibi durmuyor, neyapmalıyım kızlar akıl verin çok üzgünümm
Ne guzel yazmissin yine herseyi..seni okudugumda inan bir cok konuda doldugumu hissediyorum, ee birde akici bir yazi dili olunca daha bir akici okunuyorNerdeyse 1 hafta oldu size bir şey yazamadım. Hasta, yorgun ve yoğun sayılacak bir hafta geçirdim.Buyrun yaşananlar ve ayrıntılar;
En son gribim yazmıştım ki işten erken çıktığım o gün otobüslerin gelmemesi ve yolların durundan dolayı iş yerimden eve o kar ve rüzgarda yürüdüm. Soğuk resmen içime işledi ve nakavt. Çar., perş., Cuma, c.tesi, hasta olarak evde geçti. Rapor aldım. Hiç iyi değildim ki bu grip beni fena yaptı. Öksürükler…. Sanki ciğerim kopacak ya. Hala da tam iyileşemedim. Neyse bugünümüze de şükür.
Yaren Nur’un diş olayı… Perşembe günü uyuyordum saat 10:30’da babaannesi yanıma geldi. ”Annesi hadi kalk bakalım, kızının dişi çıktı”...Ben yataktan fırladım; “Şaka yapıyorsun?”. ”Yok kızım gel bak, valla çıktı” dedi. Israrla inanamadım nedense. Neyse kalktım bakacam dişine.Yok anam yine kilit yapıyor. 10 dk. Uğraştım ve sonunda o güzel inciyi gördüm. Minicik bir şey.. Allah’ım nasıl mutlu oldum anlatamam. Hemen eşimi aradım büyük bir sevinçle; “Babası kızımızın dişi çıktı.” “Ne gerçekten mi? Hadi canım.” O da inanamadı. Sonra güldüm halimize. Sanki kızımız okuldan mezun oldu yada genç kız oldu falan gibi bir anlatış şeklim vardı benim. Gülüştük… Evlat sevgisi, evlada dair herşey ve her mutluluk paha biçilemez gerçekten…
Bunun dışında yazmak istediğim bir iki mevzu var. Keçi boynuzu pekmezi karışımıyla ilgili. Ama onun hemen öncesinde Pazar günü Yaren Nur’u bir ara bahsetmiştim alerji hast. Uzm. Bir dr. vardı ona götürecem diyordum şu sık sık burun tıkanması ile ilgili. Hani müşterim tavsiye etmişti. Aslında c.tesi götürecektik ama eşim çalıştığı için iptal oldu. Dr da Pazar günü kliniği açacam 2 özel hastam için sizde gelin dedi. Telefonda ben kendisini birisinden referans aldığımı ve müşterimin ismini söyledim. O da kendisini çok yakından tanırım dedi. Bende kızımın boğaz ve göğüste bir şey olmadan burnunun devamlı tıkanması ve dolmasından bahsettim. Muhtemelen alerjiktir dedi.
Pazar Günü…Bizi çok güzel karşıladı, Yaren Nur’u ise hiç ağlatmadı yada Yaren Nur ağlamadı... Dr. sakallıydı.”Dedeyi sevdin mi?” diye sordu kızıma. :=) Benim küçük kaynım da bizimle geldi. Onun da iştahsızlığından bahsettik ona da iştah içi vitamin şurubu verdi. Size yazdığım keçi boynuzu pekmezi karışımını günde sabah, öğle, akşam, yatarken 1 tatlı kaşığı 5,5 yaşındaki Burakcan’a yedirmemiz gerektiğini söyledi. Yaren Nur’a 2 karışımlısını verdi. Diğeri belki ağır gelir dedi. Ben 2,5 haftadır yediriyorum dedim. O da daha vermeyin buna geçin dedi. 1 sene boyunca ara vermeden yedirilecek. Bağışıklık sistemini güçlendirecek mucize gibi bir formüldür bu dedi. Geçen paylaştığım diğer faydalarından da bahsetti.. .
Bizim bebeler için yapılması gereken;
1,5 kg. hakiki keçi boynuzu pekmezi
30 gr. Keçi boynuzu özü tozu
30 gr. Üzüm çekirdeği tozu
Sabah-öğle-akşam-yatarken 1 tatlı kaşığı 1 sene boyunca yedirilecek.
Yaren Nur Dr.’u göz hapsine aldı. Ben 2 defa dr.’a götürdüm 2 gün aralıkla dedim. Sırtını dinledi ve boğazına baktı dr. hiçbir şeyi yok dedi dedim. Muayenede sırtını dinlerken dr. steteskopu bana verdi dinleyin dedi. Dinledim ve Yaren Nur’un sıkıntılı nefesiyle karşılaştım. Evdeyken ara ara farkettiğimde kv.’ye de söylemiştim ama o da yok öyle bir şey demişti. Neyse dr. “Nasıl bir şey yok nasıl dinlemişler ki?Yeni de değil bu durum.Nasıl dr.’dur?” Dedi. Boğazında da faranjit var dedi. Nasıl canım sıkıldı anlatamam. Bir de peditus kullanmıştık. Kızımın tanısı “Allerjik bronşit”. Genetikmiş. Bizim ailede de çok vakası oldu. En yakın örneğim eşim de 2 yaşına kadar geçirmiş.Tedaviyle düzelmesi mümkün çok büyük oranda düzelir dedi. 4 tane yeni ilaç başladık.
Sekrol balgam çıkartıcı
Ventolin nefes açıcı
Makrol 125 mg antibiyotik
3 karışımlı özel damla (kendi formülüymüş) 50 ml.’lik 10 şişe kullanılacak. (günde 2 defa 2 burun deliğine 3’er damla)Eczaneye hazırlattık.
Çok üzüldüm. Ama şifa bulacağına inancım tam. Bu dr.’a karşı belki öncesinde duyduklarım etkilidir ama güvenle başladım.10 gün sonra kontrole gideceğiz.
Bunu neden mi yazıyorum.sık sık gelen gripler, hırıltılar, öksürük ve çıkarılamayan balgam durumları olan yavrularımızı en azından bir uzman dr.’a gösterelim. Enfeksiyon Hastalıkları. Doğal olarak da deodarant, parfüm, toz, oda parfümü, çamaşır suyu etkileyebilir. Uzak tutun dedi.
Pazar akşamı da eşim çok bunaldığımı düşünerek sinemaya gidelim dedi biraz kafan dağılsın. Ablamlarla gittik. Yaren Nur’u anneme bıraktık. Tabiki Cem Yılmaz’a gittik. Gülmekten yanaklarım ağardı resmen. Yerlere yattık neredeyse. Çok fena bir adam ya. İlk bölüm bitti biz vicdan yapmaya başladık. Çünkü film tahminimizden uzun sürdü. Nasıl çıktığımızı bilemedik. Annemlerin apartmanına girince merdivenleri koşa koşa çıktık. Yaren Nur’u kapma yarışı. Çok komiktik ama kızımızı çok özledik. Bir daha 3-4 saatten daha fazla dışarıda kalmamaya karar verdik.
Bu aralar çok yoğunum.Dünde 4 gün sonra işe gelince bayağı uğraştım toparlamak için. Dişimiz için tebriklerinize çok teşekkür ederim.Darısı yeni çıkacak dişlerin başına. Havalar biraz güzelleşsin diş buğdayı yapacaz kızımıza.Biraz zor oluyor dönmek... Hata bebişlerimiz inş.hepsi turp gibi olur.Rabbim sağlık versin. Onlarla sınamasın bizi.Aminnnnn.....
Hepinizi öpüyorum kendinize dikkat edin yavrular
Bugün çoook mutlu oldum. Mustafa Tarık bugün emeklemeye başladı. Sabah sabah herkesi aradım haber verdim. Zaten emekleme sinyalleri veriyordu. Ama ben ancak bir haftaya emekler diye düşünmüştüm.Bu kadar erken olacağı aklıma gelmedi.
Eki Görüntüle 605016 ikiz kardes dayanısması:)[/QUOTE]
canlarım evlilik cetvelini sizde yapsanıza tabi isterseniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?