Biyolog gitti,benim diyet yarım kaldı
Az önce balkabaklı etimek tatlısını sıcak bir bardak çay eşliğinde hüplettim...
Evet pişmanım ama yine olsa yine yapardım :111:
Haftasonu eşimde hafif hastalanma belirtileri vardı.Burun akıntısı öksürük gibi..Nezle oluyor galiba diye düşündüm ve umursamadım.O gün gece öksürdüğü için oturma odasında yattı.Gece kalktım kayra için ve baktım ki sobayı falan açmış,üşüyorum üşüyorum diye yatıyor.Bende "sobanın önünde yatarsan terlersin sonra da böyle üşürsün" diye söylendim ve yatağıma gittim.
Ertesi gün sabah adam kötü bir gece geçirdiğini ve ömründen ömür gittiğini söyledi.Ben ise "amma nazlısın yaaaa,alt tarafı grip olmuşsun",dedim..."ben sezeryandan sonra 2.günü ayağa kalkıp banyomu yapmıştım"diyerek herifi işe gönderdim.
Neyse akşam geldi,mutfakta sofrayı hazırlıyorum,"ne olur içerde yiyelim çok üşüyorum" dedi.
"Oofffff aşkııım bir yandan Kayra bir yandan senn , internetteki şu hasta olup nazlanan adamın karikatürüne döndün iyice"dedim...
Yemekten sonra baktım adam yorganın içine girmiş tir tir titriyor.Ben "bu yaşıma geldim,bir çok kez hasta oldum ama hiç senin gibi yorganın altına gömülmedim"dedim...
Eşim "çok üşüyorum hatun,öyle böyle değil"dedi ve uzandı.
Ben " offff kaç kere hasta oldum ama hiiiç senin gibi yatamadımmm,keyif senin valla"dedim...
Sonra baktım adam zangır zangır titriyor.Galiba herife bişeyler oluyor diye kalktım yanına gittim ve baktım ki yanıyor.Ateşini ölçtüm hemen ve 39.5
Tam dayaklığım valla
Adam ölüyorum diyor ben dalga geçiyorum :111:
bigünde biri beni sorsunya ben zadacıgımı özledim nerdesin zadaaaaa lillacccc biyologggg nerdesiniz canlarım bak hepimiz sizi merak ediyoruzzz
klavyene saglık ne güzel yazmıssın:126:Tam 8 ay oldu tenini tenimde hissettiğim, minik ellerine parmaklarımla dokunduğum, mis kokunu içime çektiğim...
Defne Karen'im bugün tam 8 aylık oldu... Zaman ne çabuk geçiyo yahu...
Ay içimde Size yazamadığım zaman bir can sıkıntısı oluyor. ceee yapıp kaçıyormusum gibi hissediyorum. Ama yoğunluk bitmiyor....
Akşamları genellikle okuyorumm. Sağolun arada adımı zikrediyorsunuz. Beni unutmayan anan yada unutmadığı halde anamayan tüm güzel arkadaşlarıma slm olsun..
çiçek çiçek, planner, babyceren, tatlıcadı, mutluanne, şekersiz yeşil çay, pınarda, turuncu, beykoz, zada, şekerimşerbetim, azraece ve şimdi de benim aklıma gelmeyen güzellikler hepinizi öpüyorummAy öpücük hastası oldum anacım ya 1 haftadır gribim diye kimseyi öpemiyorum ama eşime geçirdim. dün akşamdan beri de bizimki alev ateş yatak yorgan yatıyor... O kadar dedim nefesimi alma dikkat et diye ay sinirlerim bozuk ya. sıradan geçiyoruz valla. ne kışmış yahu, gitse de kurtulsak....
Allahım yine de şükürler olsun tüm nimetlerine....Herşey daha da kötü olabilirdi değil mi?
oyy oyy oyyy melekler büyümüş,serpilmişEki Görüntüle 605016 ikiz kardes dayanısması:)
Haftasonu eşimde hafif hastalanma belirtileri vardı.Burun akıntısı öksürük gibi..Nezle oluyor galiba diye düşündüm ve umursamadım.O gün gece öksürdüğü için oturma odasında yattı.Gece kalktım kayra için ve baktım ki sobayı falan açmış,üşüyorum üşüyorum diye yatıyor.Bende "sobanın önünde yatarsan terlersin sonra da böyle üşürsün" diye söylendim ve yatağıma gittim.
Ertesi gün sabah adam kötü bir gece geçirdiğini ve ömründen ömür gittiğini söyledi.Ben ise "amma nazlısın yaaaa,alt tarafı grip olmuşsun",dedim..."ben sezeryandan sonra 2.günü ayağa kalkıp banyomu yapmıştım"diyerek herifi işe gönderdim.
Neyse akşam geldi,mutfakta sofrayı hazırlıyorum,"ne olur içerde yiyelim çok üşüyorum" dedi.
"Oofffff aşkııım bir yandan Kayra bir yandan senn , internetteki şu hasta olup nazlanan adamın karikatürüne döndün iyice"dedim...
Yemekten sonra baktım adam yorganın içine girmiş tir tir titriyor.Ben "bu yaşıma geldim,bir çok kez hasta oldum ama hiç senin gibi yorganın altına gömülmedim"dedim...
Eşim "çok üşüyorum hatun,öyle böyle değil"dedi ve uzandı.
Ben " offff kaç kere hasta oldum ama hiiiç senin gibi yatamadımmm,keyif senin valla"dedim...
Sonra baktım adam zangır zangır titriyor.Galiba herife bişeyler oluyor diye kalktım yanına gittim ve baktım ki yanıyor.Ateşini ölçtüm hemen ve 39.5
Tam dayaklığım valla
Adam ölüyorum diyor ben dalga geçiyorum :111:
ohhh bende aldım bi dolu cips gümletmekle meşgulum
sefamız olsun boşverrrrrr
bigünde biri beni sorsun( öyle bibeklentim yok sadece şaka yaptımmm )
klavyene saglık ne güzel yazmıssın:126:blogunada gecen söyle bibaktım çooook güzel yazmıssın
iyi geceler...çizelgemiz olmuş mu bakalım....
oyy oyy oyyy melekler büyümüş,serpilmiş
elbiseleride çok tatlıı..öpüyorum ikisinide
canım kahvaltı için ben kuru meyvelerle yaptığım bisküvi yada yulaf unundan yapılmış ekmek kullanıyorum..
bulamaç şeklinde hazırladığım zaman yumurta sarısı.toz badem yada ceviz,dönüşümlü oalrak keçi labnesi-inek peyniri ve lor kullanıyorum..bazen içine taze veya kuru meyveler ekliyorum..
bir de kahvaltısını devam sütü ile hazırlıyorum..
bende bu çizelgeyi ilk mybabylove da gördüm geçtiğimiz hafta sonuydu galiba..mutlu anne gibi bende reklam zannettim
tam çizelgenin yanında tanjunun çam yağı reklamı vardı..kendi kendime Allah Allah bu adam çam yağı tanıtıyo..yanında da gece gözlüm ile evleneli falan yazıyo ne saçma diye düşündüm euheueh
sonra diğer sayfalarda fark ettim ki çizelgeymiş
benm kuzu 8 ay bir haftalık oldu iyice yaramazlaştı:) dolap karıştırıyo:) sürünerek tv ünitesine gidiyor oyuncakların bulunduğu çekmeceği açıp oyuncaklarla oynuyor .. kanepeye tutunup iyice ilerliyor. bizi bırakıp diğer odala ra gezmeye gidiyor iyice özgür kız oldu:) ben büyüdüm deyip beni emmiyor öyle olunca da sütüm gittidevam sütü içiyor.
hay maasallah annesi artık kızımız özgürlügünü ilan etmiş akıllı bıdık nasıl fıldır fıldır cok güzel bişeydir izlemek onu kocaman öp bizim yerinize kızımızı annesi
8 ay bebeklerin ayrılık kaygısı yaşamaya başladıkları bir ay...Kayrada bu durum 2 haftadır çok yoğun.Normalde oyuncaklarının yanında oynardı bensiz yarım saat ama şu aralar hep bana yapışıyor,odadan çıkar çıkmaz fena ağlamaya başlıyor.Yani birden bire ne oldu bu çocuğa diye düşünüyorsanız bunun adı "ayrılık kaygısı"
9.aya dikkaaatttttt !!
Emziren anneler 9 ayda bazı bebekler emmeyi şiddetle ret edebilirmiş(bazı anneler emzirmeyi bile bırakabiliyorlarmış bu dönem).Kolaylıklar diliyorum.
Son aylarda gece uyanmalarınız çoğaldı ise bunun bir sebebi mutlaka vardır.En büyük sebep bebeğin her gün yeni bir şeyler öğrenmesi..
Mesela bebeğiniz sıralamaya,sürünmeye,emeklemeye veya yürmeye mi başladı...İşte bu onları gündüz fazlasıyla yorduğu için gece de sık uyanmalarla kendisini belli ediyormuş.
Diş sanıldığı gibi çıkarken çok ağrı yapan bir hadise değil imiş.Bunu Kadir Tuğcu söylüyor ve bizimde hiç sıkıntımız olmadığı için inandırıcı geliyor.Uyanma sıklıkları günlük aktiviteye veya rutini bozan herhangi bir şeye bağlı olabiliyormuş.Mesela tatile çıkmak,eve yatılı veya normal misafir gelmesi gibi...
10.ayda bizi nelerin beklediğini henüz bilmiyorum ama bizi zor günlerin beklediği aşikar
Gelelim gelişimimize ;
Kayranın 2 dişi çıktı.
Koltuktan tutunarak sıralıyor.
allah-umma(anne)-baba-mama gibi kelimeleri net söylüyor.Tabi daha bir sürü şeyler mırıldanıyor anlamadığımız
Kaybolma ve ortaya çıkma oyununu çok güzel öğrendi.Başıma tülbenti geçirip "anne nerdeeee"diyorum ve heyecanla tülbenti çekip beni görünce gülüyor.Aynı şekilde perdenin arkasına saklandığımda perdeyi çekerek beni buluyor.Sevdiği oyuncakları sakladığım yerden çıkarıyor.
Bir yere tutunarak ayağa kalkabiliyor.
Sürünme veya emekleme yok.Ben bunu çok erken aylarda oturmaya başlamasına bağlıyorum.Oturmayı öğrenince yüz üstü hiç durmak istemedi ve bu yüzden öğrenemedi gibi.Şuanda da yüzüstü durunca kıyameti koparıyor.Sanırım önce yürüyüp sonra emekleyenlerden olacağız...
Eveeet forumun kızlarına göre çok gerilerdeyiz ama olsun.Bunada şükür
Başta kendime söylüyorum artık düzen bozulacak diye endişelenmektek vazgeçsek iyi olacak,,bende sırf düzenimiz bozulmasın diye koca bi yazı evde geçirdim,,ama öyle de böyle de alışıyor,hatta dışarı çıkınca daha güzel uyuyor kızım,her yerde su var mama için, her yerde bebek odası var,biz çok pimpirikleniyoruz sanırım ve olan bize oluyor,,biz soğuk diye bebişleri eve hapis ederken arkadaşımın alman komşusu 3 aylık bebeğini her sabah yarım saat karda kışta bebek arabasıyla dolaştırıyormuşSonuç: bizimkiler havadan nem kapıyor,onun bebeği dirençli! Gelin el birliğiyle kendimize ve bebeklerimize bunu yapmaktan vazgeçelim,,turuncucum eminim cok guzel gececek ve senin akıllı bebegin sana muthis bir tatil yasatacaktır Ben her dısarı cıkısımda koca bi valizle cıkıyorum,hamallıktan başka bişey değil,,al yanına 1-2 yedek çık dimi,, olmaaazz!Çok kaygılıyım kızlar, çok temkinliyim Görüyorum ki sadece kendimi yoruyorum! Paylaşiim de rahatliyim istedim
canım uzun süre ve ısrarla yapıp öğretmeye çalış yapar mutlaka, başlarda oyun yapıyoruz sanıyorlar çünkü, bende şu tel sararı öğretmeye çalışayım artık sıra ondaazeyno çok güzel oynuyor minik parmaklarıyla ahh ama birtürlü resmini yakalaymadım bir gün makinayı elime alıp oynatıp çekicem şakk diyee alkış yapıyor ve tabiyki cici yapma uğraşlarıyla biraz yüzümüzüde tırmalasada değer buna, ilk öğrendiği şey gel gel yapmaktı zaten, izleye izleye öğreniyorlar canım sabırla tabii bukonuda annemin zeyno üzerindeki hakkı çok büyük ya akşam eve gidiyoruz yeni birşey yapmayı öğrenmiş oluyor dün gece öpücüklü güle güle yaptı babasına uyumaya giderken ama öyle komikki elini önce ağzına götürüyor öpücükmüş o işte sonra bye byee ananesi öğretmiş işte yalnız üzerinde çalışmak lazım öpmeyi beceremiyor henüz ancak alini ağzına götürp şlapp diye yalıyor ve bye byee
Kizlar bende yamak yarismasindaki topikte gormustum hosuma gitti yapimmm dedim iyide olmus hepimizin evlilik seneleri gorunuyor ne guzelben bunu kazende gördüm canım arastırıyordum nasıl yapmıs diye sonra mybabylovede yapmıs bnde yaptım oda buda hepimiz yaptık cok güzel oldu iyikide yapmısız sende yap tatlıcadımmm benim
Kizlar bende yamak yarismasindaki topikte gormustum hosuma gitti yapimmm dedim iyide olmus hepimizin evlilik seneleri gorunuyor ne guzelhaaa bu arada kociskom beni kucagina almis bendeki cizelgede aynen o sekilde resim cektirmistik hatta bardagini bile yaptirmistik tabiii iki tane evlenince iki tane bebek dusunuyorduk ama suan Okis yetiyor o ayri tabiii
evlilikkidemi olarak yesilcay ve turuncum ablamiz yaniiiresmide koyayim mi sizeeee kocamin zor anlari diyeee
Nagiscim cok gecmis olsun prensesimize kuzum usutmesin
kizlar bugun babamizin evdeki son gunuydu saglik ocaginda kilo boy kontrolumuz vardi boyunu gecen ay 73 olcen salak saglikci bu ay 70 olctu kizi cok yikiyorum ya cekmis herhaldekilo gecen ay7,800 du ay 8,600 olctu kiyafetliyle 200 gr ciktik yaniii 600 gr almis kara gozlu kizim veeee okis in son yaramazligini acikliyorummmm
Park yatagin yanina gidilir:44:dusunulur ve yatagin demirlerinden asilip tirmanmaya kalkisilirkenarlari file ya yavrum kendini dagci zannetti evetttt resim geliyor birazdannn
Daha ne olsun masallah, Kayra efendi gayet guzel gidiyor gelisim konusunda ins dahada iyi olur, biz valla sizin yariniz kadar dahi degiliz, oglum ya cok inat (anasi gibi) ya da tembelin ta kendisi oluyor ehueheuehu..
Kendi adima konusuyorum sana kesinlikle Ka-ti-li-yo-rumm, onlarin bize uymasi daha mantikli malum sonradan gelen onlar, madem burdalar hemencecik degilse bile yavas yavasta olsa bize ayak uydurmalari ve alismalari lazim, mesela ben oglani sesli ortamda uyutmaya alistirdim, simdi bir yere gitsem konusulan yerde uyutabiliyorum gerci kisa uyuyor ama bizimki sessiz ortamda da kisa uyur ona baktigini anladik..
Bizde haftanin 3 beya 4 gunu cikariz disari, malum burasi hep kis, anam eger beklersen guzel havayi valla evden burnumuzu cikaramazdik yoksa
Su tel sarari sordum bir allahin kulu anlatmadi nedir diye...soyluyecek olana odul veriliyor belki simdi cikar biri
Masallah Zeynoya, bizimkinin opucuk vermesini gorseniz ,dilini cikariyor guya opuyor...cok komikler yaa
bigünde biri beni sorsun( öyle bibeklentim yok sadece şaka yaptımmm )
klavyene saglık ne güzel yazmıssın:126:blogunada gecen söyle bibaktım çooook güzel yazmıssın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?