2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar
konu dışı ama bebeğinize çorba olarak tel veya arpa şehriye çorbası veriyomusunuz ,veriyorsanız blendırdan veya süzgeçten geçiripmi yoksa bütün mü.şehriyeleri yiyebiliyorlarmı.
canım ben arpa şehriye hiç kullanmadım..tel şehriyeyi de blendırdan geçiriyorum yoksa ögürüyo kusuyo...

canım anaokula bu yıl 2008 liler gidiyo yani 5 yaş..
ama ceren 2009 lu ve 2008lilerin sınıfında..oyun amaçlı gidiyo..evde sıkılıp içine kapansın istemiyorum..
ceren çok konuşkan girişken ve aşırı derecede özgüveni olan bir çocuk..bu özelliklerini evde bilgisayr ve tv karşında bütün
gün oturarak kaybetmesinden korktugum için gönderdim..normalde seneye gidecek bi daha:))
okulda 2009lu yani 4yaş içinde sınıf var ama ceren hanım begenmedi o sınıfı:))yürüyen bebeklermiş onlar:))kendi uzun olunca
digerleri kısa geldi gözüne:))

ben bu yıl 29 yaşıma girecem ama nisan ayna kadar 28 diyebilirim heralde dimi:)),
22 yaşımda nişanlandım..
23 yaşımda evlendim...
24 yaşımda cerene hamile kaldım....
25 yaşında anne oldum..
28 yaşımda tekrar anne oldum...
102 yaşımda ölmeyi düşünüyorum

arkadaşlar başından erken dogum geçen varmı veya 50 günü varken doguran bilgi almam gerekli bişeyler soracagım
ben 38. haftada doğurdum çünkü suyum erken gelmişti. zaten 36 haftada bir bebek tam olarak bebek oluyor, bavullarını hazırlamış bekliyor oluyor :) 36. haftadan sonrası erken kabul edilmiyor, olacağı varmış deniyor :) 40. haftasında olmasına rağmen doğurmayan arkadaşım da var. 41 haftalıkken suni sancıyla doğurtmayı denediler, olmadı. ayyyy çık artık, korkacak birşey yok denilip sezaryen yaptılar. 30 haftalıkken doğuran başka bir arkadaşım daha var. erken doğum olmasına ve küvezde kalması gerekmesine rağmen, hatta akciger gelişimi tam olmadığı için surfaktan yapımı için ilaç da alması gerekirken bunların hiçbirini yapmadılar. bebek normal normal doğdu, normal odada kaldı ve büyüdü. yani 30 haftalıkken bile müdahele gerektirmeyen, son derece sağlıklı olan bebekler de var. ama normali dediğim gibi, 36 hafta kabul ediliyor. 36. haftadan öncesi erken sayılıyor.

arkadaşlar başından erken dogum geçen varmı veya 50 günü varken doguran bilgi almam gerekli bişeyler soracagım

erken doğumda neler yaşayacağınız ve bebeğe yapılacaklar sadece size ve bebeğe bağlı oluyor. bazı bebekler günlerce küvezde kalırken bazıları direkt eve gidiyor. dolayısıyla erken doğum yapan bir size bu konuda yanıltıcı bilgi verebilir. bu konuda size en iyi yardımı bebeği ve sizi tanıyan doktorunuz yapacaktır. çünkü bebeğe yapılacaklara bebeğin gelişimine bakarak karar veriyor doktorlar. böyle...

Ben 42.haftam dolduktan sonra normal doğum yaptım.onuda zorla yani suni sancı başlatıldı artık yoksa daha doğmaya niyeti yoktu..

Temel, idris ve Oruç kahvede oturmuşlar, hepsi de en inatçı olanın kendisi olduğunu iddia ediyorlar.
idris en inatçı benim demiş. Geçen kış eve biraz geç kaldım. Lapa lapa Kar yağıyor, Hava da kararmıştı. Kapıyıyı çaldım. Hatice içerden ""Kim o ? "" diye seslendi. Bilmiyor mu o Saatte benden başka kimsenin gelmeyeceğini. Sabaha kadar ben kapıyı çaldım. O ""kim o?"" dedi. inadımdan sesimi çıkarmadım.

Oruç atılmış.
O da bir şey mi ? Dişim ağrıyordu, dişçiye gittim. Şu ağrıyan dişimi çekiver dedim. Dişçi hangisi diye sordu. Okadar okumuşsun. Dişçi olmuşsun sen bilmeyeceksin de ben mi bileceğim dedim. Bir dişimi çekti. Sordu "" Bu mu ?""
- hayır. ikinci dişimi çekti sordu "" Bu mu ?"" inadımdan söylemedim. Ancak 7. dişten sonra bulabildi.

Temel gülmüş. ikinizde inatçısınız, biliyorum ama benim kadar olamazsınız . Fadimeyle evlendiğimiz gece ""Başım ağrıyor, canım istemiyor"" diye bir sürü bahane uydurdu. Beraber olamadık. Ondan sonra da kendisi istedi ama, inadımdan ogün bugündür ben yapmıyorum.
Oruç la idris birlikte atılmışlar :
-Atma be Temel. 17 yaşındaki Ayşe ile 14 ündeki Dursun kimden ?
- Valla inadımdan onu da sormadım."

dikkatlice not aldım. anlamadığımız yerleri sorabilir miyiz ööretmenim :)

ben de hemen yatak odamıza kapanırdım ama artık inadımdan karşısına oturucam hatta bu gazla akşam abuk sabuk giyinip saçmasapan

cuma vakti daha hayırlı şeyler yapmak babında dedim kuzum yoksa en helalinden kocamız yani severiz de döveriz de
dua edin de kocam benle barışsın yoksa hem adama küsüp hem de yatağa atarak bütün özgüvenimi sarsabilirim

ben 40. haftamı doldurup doğurdum sancı ile gittim ama sezercik oldum yavrumun ayağında kordon varmıs meger iki kez dolanmıs aşağı inemiyor bir türlü

dikkatlice not aldım. anlamadığımız yerleri sorabilir miyiz ööretmenim :)

bravooo bugun karne günü herkese not vereceğim beykoz dururken öğretmen olmak ne haddime efenim

cnm ben 37. haftamın başında sancı ve 4 cm açılmayla gece 1de doktora gittim..hemen sezeryana aldılar gece 3:15 te kızım dünyaya geldi..

cnmcım inciniz hayrlı olsun..ne güzel agrısız sancısız atlatmıssınız..darısı diğer incilere..öpüyorum okişi..

mesai bitiyor, haydi evlere
güzel yemekler yapalım beylere
ben çıkıyorum iyi akşamlar
kovalasın bizi tavşanlar :)

canım arkadaşlarım,cicim arkadaşlarım,kuduruk arkadaşlarım hepinize iyi hafta sonları diliyorum...

amanın toplu mercimek bu bebişlerle ne kadar randiman ( yol ) alınırsa artık hadi kolay gele

biz dün gece verdik fırına bu gecede verek dersem ayıp olur gibme gelio işten yorgun gelio herüfüm :2: ama mayıs topiği için sınırları zorlucam ee fedakarlık yapmak lazım kendimi feda etcem artık

görüşürüz arkadaşlar ben annemden eve kaçar

MErhaba arkadaşlar,

Bugün izin günüm evdeyim.. Güzel haber Kaan dün gece ve bugün beni emiyor.. emme problemini hallettik çok şükür hatta bugün çorbalarını, meyve pürelerini çok yemedi ama beni emdi..
Ama biraz öksürüyoruz ve bazen burnumuz akıyor.. Doktora götürdüm önemli bişey yok.. hafif nezle dedi.. bol bol emzir ve tavuk suyuyla çorba yap dedi.. Şurup verdi...
Bunlar yetmiyormuş gibi birde yıkamak için Kaanı hazırlarken yatağın üstünde annem havlusunu dolaptan almak için döndüğü anda küüt yataktan düştü ağladı tabi gözünün yanı da biraz kızardı.. ama banyoya girince keyfi yerine geldi gülücükler attı yine şimdi de uyudu.. Bende geçmişe bakmadan gelişmeleri paylaşayım dedim.. Şimdi geçmişe bakıp geliyorum yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…