canım ben arpa şehriye hiç kullanmadım..tel şehriyeyi de blendırdan geçiriyorum yoksa ögürüyo kusuyo...merhaba kızlar
konu dışı ama bebeğinize çorba olarak tel veya arpa şehriye çorbası veriyomusunuz ,veriyorsanız blendırdan veya süzgeçten geçiripmi yoksa bütün mü.şehriyeleri yiyebiliyorlarmı.
canım anaokuluna kac yasından sonra alınıyor???
babycerencim yasın kactı gı cereni kac yasında yaptın???
babam böyle pasta yapmayı nerden ögrendi??? bu reklam nekadar bilinçaltımıza işlemiş cok soru sorunca bunu söyleyeseim geliyor
arpa şehriyeyi bilmiyorum ama tel şehriye zaten ince, uzun ve yumuşak. boğazından tüm olarak çok rahat geçer. damağıyla ezmesine bile gerek kalmaz. 1-2 kaşık verin, izleyin. zorlanmıyorsa devam edin ve hiç zahmete girmeyin. bebekler sanıdığımızdan daha güçlü çıkabiliyorlar bazen. ezilmiş et döner ve ezilmiş kuruyemiş yiyen bebek var mesela. rondo rondo nereye kadar dimi bir yerde :)[/QUO
annem bi kere yer diyerek tel şehriyeyi ezmeden yedirdi, biraz zorlansa da yedi ama yalnızken vermeye korktum açıkçası o yüzden sordum eziyormusunuz.yoksa bizmi çok yüklendik bebişe diye.
ben 38. haftada doğurdum çünkü suyum erken gelmişti. zaten 36 haftada bir bebek tam olarak bebek oluyor, bavullarını hazırlamış bekliyor oluyor :) 36. haftadan sonrası erken kabul edilmiyor, olacağı varmış deniyor :) 40. haftasında olmasına rağmen doğurmayan arkadaşım da var. 41 haftalıkken suni sancıyla doğurtmayı denediler, olmadı. ayyyy çık artık, korkacak birşey yok denilip sezaryen yaptılar. 30 haftalıkken doğuran başka bir arkadaşım daha var. erken doğum olmasına ve küvezde kalması gerekmesine rağmen, hatta akciger gelişimi tam olmadığı için surfaktan yapımı için ilaç da alması gerekirken bunların hiçbirini yapmadılar. bebek normal normal doğdu, normal odada kaldı ve büyüdü. yani 30 haftalıkken bile müdahele gerektirmeyen, son derece sağlıklı olan bebekler de var. ama normali dediğim gibi, 36 hafta kabul ediliyor. 36. haftadan öncesi erken sayılıyor.arkadaşlar başından erken dogum geçen varmı veya 50 günü varken doguran bilgi almam gerekli bişeyler soracagım
arkadaşlar başından erken dogum geçen varmı veya 50 günü varken doguran bilgi almam gerekli bişeyler soracagım
ben 38. haftada doğurdum çünkü suyum erken gelmişti. zaten 36 haftada bir bebek tam olarak bebek oluyor, bavullarını hazırlamış bekliyor oluyor :) 36. haftadan sonrası erken kabul edilmiyor, olacağı varmış deniyor :) 40. haftasında olmasına rağmen doğurmayan arkadaşım da var. 41 haftalıkken suni sancıyla doğurtmayı denediler, olmadı. ayyyy çık artık, korkacak birşey yok denilip sezaryen yaptılar. 30 haftalıkken doğuran başka bir arkadaşım daha var. erken doğum olmasına ve küvezde kalması gerekmesine rağmen, hatta akciger gelişimi tam olmadığı için surfaktan yapımı için ilaç da alması gerekirken bunların hiçbirini yapmadılar. bebek normal normal doğdu, normal odada kaldı ve büyüdü. yani 30 haftalıkken bile müdahele gerektirmeyen, son derece sağlıklı olan bebekler de var. ama normali dediğim gibi, 36 hafta kabul ediliyor. 36. haftadan öncesi erken sayılıyor.
arpa şehriyeyi bilmiyorum ama tel şehriye zaten ince, uzun ve yumuşak. boğazından tüm olarak çok rahat geçer. damağıyla ezmesine bile gerek kalmaz. 1-2 kaşık verin, izleyin. zorlanmıyorsa devam edin ve hiç zahmete girmeyin. bebekler sanıdığımızdan daha güçlü çıkabiliyorlar bazen. ezilmiş et döner ve ezilmiş kuruyemiş yiyen bebek var mesela. rondo rondo nereye kadar dimi bir yerde :)[/QUO
annem bi kere yer diyerek tel şehriyeyi ezmeden yedirdi, biraz zorlansa da yedi ama yalnızken vermeye korktum açıkçası o yüzden sordum eziyormusunuz.yoksa bizmi çok yüklendik bebişe diye.
miktarı küçültmeyi ve yutmasını uzun uzun beklemeyi deneyin. ufak ufak yaparsanız birşey olacağını düşünmüyorum. 1-2 tel şehriye içerecek kadar az bir miktar verin. yutması için zaman tanıyın mutlaka. en önemlisi yüzüne ve ağzına dikkatli bakın, damağıyla ezebiliyor mu yada nerde zorlanıyor diye. ağzında uzun kalabilir, bu sorun değil ama yutarken mutlaka izleyin çünkü böyle şeyleri tehlikeli yapan yutma kısmı. yine zorlanırsa hiç risk almayın, bebeğiniz hazır değildir derim. kolay gelsin diyorum
bu arada ezilmiş et döner yiyen benim bebeğimdi, olumsuz örnek olmak istemem. evinizde denemeyiniz :)
duyuru
Konu : Mercimeğin fırınlanması
Çok sevgili forum ahalisi ;
Bugün ve takip eden gece boyunca toplu olarak mercimek yemeği yapılacaktır.
katılımınız beklenmektedir.
Yer : Evin herhangi bir bölümü kural bulunmamaktadır. O anki duygularınıza bağlı sınır yok
Malzemeler:
babydool
file çorap
kırmızı ruj
tng
Fırın
ve olmassa olmazımız UFO
Malzemelerin kullanımı ve kullanım şekli tamamen size bağlı olup bir sınırlama bulunmamaktadır
vay benim babydolüm yok vay ufom bozuk gibi bahaneler kabul edilmeyecektir.
Müdüriyet
ben de hemen yatak odamıza kapanırdım ama artık inadımdan karşısına oturucam hatta bu gazla akşam abuk sabuk giyinip saçmasapanannzeynep ceza falan yazınca aklıma geldi
ben eşimle tartışınca ceza olarak yüzümü göstermezdik gider başka odaya ordan çıkmazdım
baktım adamın hoşuna gidiyo hiç tınlamıyo
şimdilerde yeni ceza yöntemim süperrr,
sürekli karşına geçiyorum gözgöze geliyoruz,ters ters bakıp bakıp duruyorum
köşeyi dönse karşısında ben,saga dönse ben,sola dönse bennnn
adam bu işkenceden kurtulmak için hemen özür diliyo barışıyoruz
akşam yemegide bedava ya geliyo hemen yemek ısmarlıyo
kızlar neden günah kocişlerimiz için bu kudurukluk Allahım eşlerin muhabbetini sever şimdi siz gidip güler yüzz gösterip üstüne atlıycaksınız eşinizin gönlünü hoş etceksiniz rabbim sevincek helallerimiz sonucta dimi ben biraz olsun bu konuda yardımcı olup costuruyorsam ne mutlu bana annezeynebi bu gece rahatsız etmeyin erkenden uyucakmıs
miktarı küçültmeyi ve yutmasını uzun uzun beklemeyi deneyin. ufak ufak yaparsanız birşey olacağını düşünmüyorum. 1-2 tel şehriye içerecek kadar az bir miktar verin. yutması için zaman tanıyın mutlaka. en önemlisi yüzüne ve ağzına dikkatli bakın, damağıyla ezebiliyor mu yada nerde zorlanıyor diye. ağzında uzun kalabilir, bu sorun değil ama yutarken mutlaka izleyin çünkü böyle şeyleri tehlikeli yapan yutma kısmı. yine zorlanırsa hiç risk almayın, bebeğiniz hazır değildir derim. kolay gelsin diyorum
bu arada ezilmiş et döner yiyen benim bebeğimdi, olumsuz örnek olmak istemem. evinizde denemeyiniz :)
maşallah çiğneme refleksi iyi gelişmiş,ben sebze çorbalarını hep tel süzgeçten geçirip veriyorum,ama artık rondoyla biraz pütürlü bırakıcam.Biz birazda geriden geliyoruz oda mayıs annesi olmam gerekirken 42.haftada doğum yapıp haziranda doğurmaktan:)
ben 38. haftada doğurdum çünkü suyum erken gelmişti. zaten 36 haftada bir bebek tam olarak bebek oluyor, bavullarını hazırlamış bekliyor oluyor :) 36. haftadan sonrası erken kabul edilmiyor, olacağı varmış deniyor :) 40. haftasında olmasına rağmen doğurmayan arkadaşım da var. 41 haftalıkken suni sancıyla doğurtmayı denediler, olmadı. ayyyy çık artık, korkacak birşey yok denilip sezaryen yaptılar. 30 haftalıkken doğuran başka bir arkadaşım daha var. erken doğum olmasına ve küvezde kalması gerekmesine rağmen, hatta akciger gelişimi tam olmadığı için surfaktan yapımı için ilaç da alması gerekirken bunların hiçbirini yapmadılar. bebek normal normal doğdu, normal odada kaldı ve büyüdü. yani 30 haftalıkken bile müdahele gerektirmeyen, son derece sağlıklı olan bebekler de var. ama normali dediğim gibi, 36 hafta kabul ediliyor. 36. haftadan öncesi erken sayılıyor.
dikkatlice not aldım. anlamadığımız yerleri sorabilir miyiz ööretmenim :)
mesai bitiyor, haydi evlere
güzel yemekler yapalım beylere
ben çıkıyorum iyi akşamlar
kovalasın bizi tavşanlar :)
duyuru
Konu : Mercimeğin fırınlanması
Çok sevgili forum ahalisi ;
Bugün ve takip eden gece boyunca toplu olarak mercimek yemeği yapılacaktır.
katılımınız beklenmektedir.
Yer : Evin herhangi bir bölümü kural bulunmamaktadır. O anki duygularınıza bağlı sınır yok
Malzemeler:
babydool
file çorap
kırmızı ruj
tng
Fırın
ve olmassa olmazımız UFO
Malzemelerin kullanımı ve kullanım şekli tamamen size bağlı olup bir sınırlama bulunmamaktadır
vay benim babydolüm yok vay ufom bozuk gibi bahaneler kabul edilmeyecektir.
Müdüriyet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?