2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

haziran annelerinden kimse yok burda sanırım.bu arada ilk diş çıktığında diş buğdayı olarak ne yaptınız?

Babyceren Allah iyiliğini versin! İngiliz yorumuna çok güldüm! Çok komiksin!
İyi gezmeler bu arada!
Benim de akşama misafirim var. Telaş sardı yetişemezsem diye. Hesap yapıyorum sürekli kız uyuyunca çorbayı pilavı yap. Sonra da etler falan filan hepsi kafamda dönüyor.
Masayı hazırladım ama çok güzel süsledim. Aferin bana:)))
Hadi şimdilik hoşçakalın.....

Canım bu bıdıklar büyüdükleri zamanda mı yemek yapmaya izin vermiyorlar..baksana Bade uyurken yemekleri halletmeye çalışıyorsun:)
Umarım herşeyi yetiştirirsin..İngilizce-Türkçe hoş sohbetler diliyorum misafirlerinle sana
Masa içindekolay gelsinnn

sizinle birlikte mi yiyor akşamları? Ne şeker

benim miniş günde 2 ya da 3 kez yarım saat uyur.geceleri de 2 saatte bir uyanır.gece kıpır kupırdır hep.sabag 7de kalkar.akşamda 10dan önce uyumaz.ha bu arada uzun zamandan beri meyve yemiyoruz.zoraki suyunu içiriyorum.odada da yalnız kalmıyoruz hemen ağlıyoruz.prpblem bebek varmı bizim gibi

bu arada kızlar 2 aylıktan beri burnumuz tıkalı.serum fizyolojik ya da okyanus suyu açmıyor.alerjiden tefavi görüyoruz o spreylerde fayda etmedi nasonex.sanki gögsünden geliyır gibi hır hır hırıldıyor.burnu tıkalı olan varmı ama devamlı

sizinle birlikte mi yiyor akşamları? Ne şeker

günde kaç kez ne kadar uyuyor peki?

Evt bizimle masada olması çok güzel
Kuzuma uygun yiyebileceği bir şey yoksa bile yanımızda oluyo o kadar dikkatli izliyo ki ağız ve el hareketlerimizi
Benim ki sabah erken uyanırsa gün içinde 3 kez 1 saat uyuyo..geç uyanırsa 2 kez uyuyo
Bizimde Bi süredir gece uykularımız problemli..diş çıkarma döneminde böyle oldu öncesinde iyiydi
Akşamda 22:30 öncesi asla uyumaz:)
Bu dönemlerde bebekler anneye daha düşkün oluyo..odadan çıktığı zaman arkasından ağlayabiliyo
15 gün önce Tarık Buğra da öyleydi..şimdi oyuncaklarına dalıyo yada emekleyerek peşimden geliyo:)
Meyvedeki vitaminleri suyuylada alabilir ama posalı yemesi daha iyi olurdu..benimkide suyunu içmezdi şimdi kaşıkla içirebiliyorum
Bunların hepsi ayrı bi havada:)

Kızlar nerelerdesiniz?
Sizleride göremez olduk

Tatlıcadım cağırırda ben gelmez miyim hiç
kulağım çınladı geldimaslında ben sesizce misafir üye olarak gelmiş okuyordum sonra adımı görünce dayanadım damladım
kuzumun üst dişleride çıkıyor o yüzden huysuz bugünlerde,bende ancak yetiştiyorum
birde dişler çıkarken benim kuzu sadece sıvı şeyler istiyor bazen onu bile yemiyor napıcam ben ya
tam toparlıyor kendini yavrum kilo alıyor sonra dişler çıkınca hiç birşşey yemiyor çok üzülüyorumne olacak böyle kuzumun hali

bu arada bugün niyetliyim ben tam 11 gün kaldı bayramıma
hayırlısıyla biter inşallah
dün akşam misafirlerim vardı bu akşamda biz misafirliğe gidicez bu hafta nasıl geçti hiç anlamadım
kızlar bu yazımı okuyan herkese dua edebilir mi acaba Aras Eymen'e biraz iştah Allahım diye
tabii öncelikle Allahım bütün bebişlere sağlık versin
hepinizi öptük oğlumla
ben kendime yemek hazırlimm

Demek adını yazmasam misafir olarak okuyacaktın seni gidi seniiiii
Ah o dişler yok mu o dişlerrr neler çektiriyorlar yavrularımıza
Bi süre sabredecez canım böyle yavrularda haklı canları acıyo
Sağlıklı olsunlarda uykusuz ve iştahsız günler geride kalıcak inş:)
Yemediği zaman parmağınla beslemeyi denedin mi canım?

Demek niyetlisin Allah kabul etsin benim geçen Ramazan'da tutamadığım oruçlarım var
Her gün tutmaya başlasam diye söylüyorum ama bi başlayamadım darısı bana

İnş Aras eymen in iştahı eskisi gibi olur..hejarcım biz niye bu ismi güzel yavrunla tanışmadık:44:

güzel duan için teşekkür ederiz Tarık Buğra'nın güzel annesi
parmağımla beslemeyi dün keşfettim canım gerçektende öyle daha bi iştahlı yiyor
inşallah sende tutarsın tatlım benimde geçen yıldan 6 günüm vardı bu yılda30şimdi 11 günüm kaldı şükür
bir kere başlasan geliyor zaten canım sonu
ismini beğendin mi kuşumun teyzesi
bu sefer gerçekten gittim çünkü ezan okunmak üzere öpüyorum kocaman

evet ya hepsi ayrı alem :) hangi bezi kullanıyorsun cnm sen? En çok hangisi tercih edikiyor? Alt temizliğini nasıl yapıyorsun?bizim idrar yolları sorunlu oldugu için bebe şampuanıyla temizliyorum kakiş yapınca.krem olarakta bu aralar bepanten sürüyorum ama bi işe yaramıtor

bebişinize verdiğiniz köfteyi nasıl yapıyorsunuz? Tarif verebilir misiniz şekerler

Cilginsin sen yaaa..yerim senin ingilizceni cigerim :)) oldurdun yine beni gulmekten

Bu gün ne çok çene yaptım burda
Tarık Buğra babasıyla birlikte banada gün doğdu:)
Ama hafta sonu olduğu için kimsecikler yok

Âmin canımm
Senin ne güzel azalmış günlerin
Çok havalı bi ismi var kuzunun bahtıda ismi gibi güzel olsun inş
Bende sizi öptümm

Ben prima aktif bebek kullanıyorum..ilk doğduğu zamanlar poposunda kızarıklık oluşmuştu tüm bezleri denedik geçiremedik
Molfix çok kalın ve sert hiç sevmemiştim
Bim de satılan bi bez var bi ara yaz tatilinde gittiğimiz yerde büyük market olmayınca onuda denedik fiyatına göre çok başarı sadece esnek baktı yok
Islak mendil olarak unibaby kullanıyodum meğer üzerinde yazdığı gibi saf su ile ıslatılmış değilmiş
Islak mendili yıkayarak kullanınca geçmişti kızarıklığı..hala popo temizliğini yıkanmış ıslak mendille yapıyorum
Kakasını çok yaparsa yıkıyorum
İdrar yolu enfeksiyonu geçiren bi kaç bebeğimiz vardı burda nasıl bi yol izlediler bilmiyorum :44:

bebişinize verdiğiniz köfteyi nasıl yapıyorsunuz? Tarif verebilir misiniz şekerler

Ben bebişimin köftesine kıyma,yumurta sarısı,rendelenmiş soğan ve 7 tahıldan ekliyorum..
Ölçü veremiycem kıvamını göz kararı ayarlıyorumm

Cnm umarim mizmizlanmalar uzun surmez ama bizim ustler daha zor cikiyor, suan usten iki dis cikti ve yanlarda hazirlik var..

Tarifi soyle cnm...
140cc ilik suya bir yemek kasigi seker, bir yemek kasigi tuz ve bir paket maya bunlari ilik suda karistirip bir guzel eritiyorum
sonra icine 4 su bardagi un elenmis :)) sekilde katiyorum uzerine bir yumurta ve bir yemek kasigi mahlep en son oda sicakliginde 250 gr margarin koyup bir guzel karistirip yoguruyorum..
Isin puf noktasi bence hamurun biraz civik kalmasinda
mayalanmasi icin 30 dk uzerine nemli bez koyarak bekletiyorum..
En son minik toplar yapip icine peynir veya dere otlu patatesten yapiyorum ama istersen zeytinli bile yapilir

Afiyet olsun sekerim

selamın hellooooo:119::119::119:
bugün cumartesi hu huuuuu
çarşı gezecem yuppiii:119:
sizi çok özleyecem
görüşmek üzere
ühü ühüüü
gidiyorum
gittim

Iyi gezmeler cnm, umarim cok guzel eglenirsiniz disarda..kizlara dikkat et,gerisi onemli degil sen yarim parca onlar tam parca donsun :)) Saka bir tarafa ozletme kendini guzelim cabuk don..

Iyi günler baby ceren 8 ay 12 günlük bebeğime bamya çorbası içirdim dokunur mu acaba az bişey tadına baktırayım dedim çok sevdi dayanamadım

Cnm ben hic yedirmedim ve bir yasina kadar beklemeyi dusunuyorum..eger yavrunda bir degisiklik gormedinse tatdirmanda sorun olmayabilir..

gün içinde bebitolarınıza ne sıklıkla ve neler yediriyorsunuz? Şeker ve tuz kullanıyor musunuz? Lütfen cvp verin kızlar

No sugar no salt ..kullanmiyorum sanada bir yasina kadar kullanmamayi tavsiye ederim cnm..sunun surasinda bir yasina ne kaldi ki..az daha sabirli olsak iyi olmazmi cnm..
Gun icinde derken butun gunun menusunumu sordun...ben kahvaltida yulaf cereal ve bir yumurta sarisi ile tuzu alinmis keci peyniri veriyorum, oglan yogurt ve meyve..sonrasi etli sebzeli yemek sonrasida muhallebi yada biskuvili baby rice olur sonra yatis..gece devam sutu icer..bizde sut icme olayi nerde ise bitti malasef ama sen emziriyorsun devam cnm,non stop

Ok canım harfiyen bu tarifi uygulayarak yapıcam
Peynirli,patatesli,kıymalı,zeytinli gel vatandaş gellll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…