2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

canımmm KAAN'ımızın doğum günü kutluu olsun, çok duygulandım zaten hemen ağlamaya müsaitim bu bebeler konusundaa, allah bahtını açık eylesin gül yüzünü hep güldürsün oğluşunun, daha nice mutlu yaşlar kutlayın birlikte, ikinizide kocamannn öpüyorummmm

cevapla tuşuna basar basmaz aklıma geldi ama geç kaldım Kaancım güler yüzlü yakışıklım, anasının bir tanesi:) iyi ki doğdun Rabbimden sağlıklı, uzun hayırlı ve mutlu ömürler diliyorum sevdiklerinle nice mutlu yaşlar dilerim...

doğum gününüz kutlu olsun yakışıklılar musmutlu ve sağlıklı daha nice yaşlarınız olsun, HEJAR ve UĞURBÖCÜĞÜM iyiki doğurmuşsunuz kuzularınızı allah size bağışlasın, kocamann öpüyorummmm

KAANSEN aklıma geldiğinde yüzümde hep güller açarteyzesinin yakışıklısı
MUTLU YILLAR BİTANEM:124::118::122:
O GÜZEL YÜZÜN HEP GÜLSÜN İNŞALLAH

ARAS EYMENGAMZELİ YARİMİYİKİ DOĞDUN İYİKİ VARSIN:122::118:
ALLAH SANA SAĞLIKLI GÜZEL BİR ÖMÜR NASİP ETSİN
ÇOK ÇOK ÇOKK MUTLU OL İNŞALLAH

YUSUF ÖMERİSMİN GİBİ BÜTÜN HAYATIN GÜZELLİKLERLE DOLSUN MELEĞİM
HAPPY BIRTHDAY:118::119::122::124:
DİLERİM BU VE BUNDAN SONRAKİ YAŞGÜNLERİN SANA BÜTÜN GÜZELLİKLERİ
GETİRSİN

2011 3 temmuzda evlendik eşimle eşim çok istiyordu hemen çocuğumuzun olmasını ben daha tam anlamıyla kendimi hazırlamamıştım derken evliliğimin 3. ayında hamile kaldım
dra gittiğimde doktor o kadar sevinçli bir şekilde ''hamilesin '' demişti ki.. ben hiç birşey söylememiştim çok şaşırmıştım aslında çocuğum olamayacağını düşünüyordum hep,(20 yıllık evli teyzemin,kuzenim ve dayımın çocukları olmuyordu diye bu arada benden sonra teyzem ve kuzenimde doğurdu)dr bana sevinmedin mi yoksa diye sordu ben diyeceğimi şaşırmış durumda bu kadar erken olacağını tahmin etmiyordum dedim,bende önce çıkan hasta için bak dedi bu hasta yıllardır bebeğinin olması için uğraşıyor ve bunun gibi bir sürü örnek verdi,o kadar şaşkındım ki sadece dinliyordum ama cevap veremiyordum,hastaneden çıktım eşimi aradım inanmıyor bana,sonra eve gelince raporlara bakıyor biz tam 3 ay boyunca hiç kimseye söylemedik daha doğrusu bunu ben istedim,yinede hamile olduğu tek bir kişi bile söylememişimdir annemlere bile kardeşim söyledi ilk 3 ay bulantılı geçti ama sonrası süperdi hiç bir sıkıntı çekmedim ufak tefek ağrılardan başka hep dışardaydım derken 9 ayım geçti...

15 mayıs 2012
bugün evimdeki tüm hazırlıklar yapıldı temizlik bitti ve dr kontrolüne gittik herşey yolundaydı hatta dr beyfendinin gelmeye niyeti yok yerinden memnun
çok uslu bir bebek olucak vede keyfine düşkün her gittiğimizde kontrole uyuyordu sıpaartık doğumu beklemek için annemlere gittim eşim ben bu gece evimizde kalayım
yarın gelirim yanına dedi tamam dedim bende..akşam oldu sancım falan yok ama içimde çok garip hisler var,eşime mesajlar çekiyorum işte bugün bir garibim duygusalım falan diye geleyim hemen yanına diyor kabul etmiyorum sen uyu diyorum...

16 mayıs 2012
saat06:00 garip bir sancıyla uyanıyorum böylesini ilk defa gördüm ezanda okunuyor bir yandan hemen abdest alıyorum namaz kılıyorum yasin okuyorum diğer dualarıda okumak istiyorum ama gücüm yetmiyor sancı git gide artıyor bu arada odada yalnızım daha çok erken olduğu için kıyamıyorum kimseyi kaldırmaya,acayip bir mide bulantısı başlıyor,tuvalete gide gide annemler farkediyor yanıma geliyor sancın var mı,değişik bir sancım var diyorum yanıma geliyor annem sırtımı sıvazlıyor
saat 12 ye kadar bu şekilde idare ediyorum yengem ve k.validemde geliyor yanıma..dayanaayıp dr gidiyorum nst de sancı yok görünüyor,benm dr yok başka dr bakıyor bebeğin kafası doğum kanalına girdiği için çekiyorsun bu sancıları diyor istersen yatıralım diyor ama doğumun şimdi olmaz ya gece yarısı yada yarın eşim ve babam yatmamı istiyorlar ama ben madem ben hastanedeykende aynı sancıyı çekicem eve giderim daha iyi diye düşünüyorum
eve gliyoruz sancıların ardı arkası kesilmiyor giderek dahada artıyor annem bişeyler yedirmeye çalışıyor ama hiç birşey yiyorum sadece 1 köfte oda annemin hatrı için ama onuda çıkarıyorum zaten içimde hiç birşey yok karnımda sertleşmiş yavrumun hareketlerinide pek hissetmiyorum saat 17:30 a kadar dayanabiliyorum tekrar doktora gidiyoruz dr kontrol ediyor tam çatala çıkıyorum ki suyum patlıyor dr korkma doğum başladı diyor suni sancı vericez diyor ama hiç açılmamda yokmuş sonrasında acayip bir kanama ve eşten parçalar düşüyor dr paniklemeye başlıyor hemen bebeğin kalp atışlarına bakıyor çok zayıf diyor telefon açıyor acil sezeryan diyor iptal edin diğerlerini diyor telf kapatmadan öünümde sedye hemşireler bir sürü dr annem kv ağlıyor dr ikisinide kaybedebilirz diyor orada bana önlük giydiriyorlar herşey o küçücük muaynede oluyor
sonra ameliyathaneye gidiyorum en kötüsüde eşim yetişemedi onu göremen gittim ben titriyorum ve ağlıyorum hemşire sakinleştirmeye çalışıyor ameliyathaneye giderken bir daha çıkacağımı düşünmemiştim hiç çünkü bir kaç tane manyak dr kurtulamayacağımı söylüyordu 1saat sürmüş ameliyat oğlumu çıkarıp odaya götürmüşler eşim o sırada gelmiş ama aklı bendeymiş hep sonra beni çıkarmışlar oğlum iyi mi kurtulduk mu demişim çıkıncasonra uyandım eşim oğlumu gösteriyor bak bizim bebeğimiz diye
o kadr minik ki çok az sarı saçları var 49 cm 2890 grben nasıl bakıcam nasıl büyüyecek dedim durdum hep
ama şimdi tam 1 yıl olduçok şükür Allaha sağlıklı bir evlat verdi,Allahım korusun seni bütün kötülüklerden,kötü insanlardan
hayırlı sağlıklı uzun vede bizli ömürlerin olsun canım oğlum iyi ki doğdun iyi ki evimize neşe getirdin seni çok seviyoruz...

ve bugün doğan diğer kuzucuklarım Doğa,Orhan Cemal,Yusuf Ömer,Beyza,Kaan unuttuklarım varsa affola sizinde d.gününüz kutlu olsun bütün güzellikler sizinle olsun tatlılarım benim...

çok teşekkür ederiz canım arkadaşlarım iyi ki yavrularımızı doğurmuşuz ve burada buluşmuşuz
Allahım hayırlı güzel yazılar yazsın evlatlarımıza

hazır böyle tarifler havada uçuşurken ben de salata tarifi isteyeyim bari... malum dışarda yapacağımız için taşırken sorun yaratmayacak akmayacak dökülmeyecel bir salata tarifi istiyorum canlarım... aklıma arpa şehriye salatası geldii. sizin önerilerinize de açığım

Günaydın kızlarrr...

İyiki doğdun Yusuf Ömerrr..
İyiki Doğdun Kaan....
İyiki doğdun Aras Eymen...

iyiki doğdunuz kuzular..iyiki dogdunuz yakışıklı prensler..Rabim sizi Annenize babanıza bağışlasın...nice nice güzel senelere insallah gülen yuzunuz hıc solmasın..

veee iyiki dodun beyza iyiki doğdun prenses...iyiki doğurdun lillac beyzamızı....nice nice güzel senelere inşallah...(özledik sizi...)

İyiki doğdun Orhan cemal iyiki doğdun bebeğim...iyiki doğurdun chihiro..inşallah kuzunla birlikte upuzun senlere mutlu ve sağlıklı...

cnm ellerine sağlık ve simdiden afıyet olsunn....okadr iyi kalplisinki yemekleri yapacağından emindim....ellerin dert görmesin arkadasım..

Şekerim sizin yaşgünü kalabalık olacak,,böyle zamanlarda hem göz hem mide dolduran patates salatası yapmanı öneririm
cnm ellerine sağlık ve simdiden afıyet olsunn....okadr iyi kalplisinki yemekleri yapacağından emindim....ellerin dert görmesin arkadasım..
Sağol canım benim,,az çok tanıyosun beni,,yemekten değil müsaitsem hiçbirşeyden kaçmam ama insanların kaba saba lafları canımı sıkan.
dayanamadım yine,,kavınvalidemin ruhuna da helva kavurdum

Kumpir yapmaya ne dersin en büyük boy borcama yapabilirsin

kumpir miiiiiiiiiii... yok anacım ya uğraşamam onla patatesi bekle ki közlensin zart zurt... ama daha geniş zamanlar için mukemmel bi fikir :)

hmm. olabilir ben de düşünmüştüm ama yağ limon falan akar mı acaba diye de düşündüm sonra...

du bakalım. ilginç bişey çıkmazsa klasiklere yönelcez artık :)

Merhaba kızlar...
Yoğunluktan uğrayamıyorum şu sıralar...
Geçmişe baktığımda gözüme çarpan fındık burunlu Defne Karenin doğum günü idi..

İyi ki doğdun Defne Karen...Hayat hep sana güzellikler getirsin minik prenses....Ömrün uzun bahtın açık olsun bebeğim

Bugün doğan bütün bebişlerin doğum günleri kutlu olsun.Rabbim bütün kuzuları hayırlı evlat eylesin.Sağlıklı sıhhatli uzun ömür nasip eylesin.Bahtları açık mutluluk hep yanıbaşlarında olsun...

Kanatsız meleksin sen yaa.. Kalbi güzel arkadaşım :)

hmm. olabilir ben de düşünmüştüm ama yağ limon falan akar mı acaba diye de düşündüm sonra...

du bakalım. ilginç bişey çıkmazsa klasiklere yönelcez artık :)
akarı kokarı olmaz şekerimhatta ben bazen içine tavuk göğsü didiklerim çok güzel oluyor.
sosunu da ekleme istesen,,hazır minik salata solarından al,orada ekledin mi tamamdır
yeşil mercimek salatası da olabilir tadı güzel yapımı kolay...

Canım nohut salatası,fasülye piyazı,mantar salatası değişik olabilecek tariflerden.
Benim favorim nohut salatası.
Vaktin varsa nohutu bir gece önceden ısla ve sonrasında haşla.Eğer yoksa 3-4 kutu konserve aç,içerisine dereotu,nane,maydanoz,yeşil soğan ve kırmızı kapya biber doğra.Üzerine z.yağı ve limon dök bitti.Eğer istersen salatalık domateste ekleyebilirsin tabi.

Özellikle bebişleri 1 yaşına girmiş olan anneler,ufaklıklardaki değişimler sizi de şaşırtıyormu ?
Ben bazen oğlumu tanıyamıyorum valla.
Çok inatlaştı ve istediği şeyi mutlaka elde etmek istiyor.Elde edemezse kendisini geriye doğru atıp ağlamaya başlıyor.Tabi ben bu numarayı yemiyorum,ağlıyor ve susuyor ama hiç böyle şeyler yapmazdı.
Veya bir şeye kızdıysa eline geçen herşeyi fırlatıyor,ben yanındaysam sinirinden bana vuruyor.Yine kesin bir dil ile "hayır" diyorum ve ağlıyor ama ne yapacağız biz bu bıdıklarla böyle
Özellikle yemeğini yedirirken kaşığı alıp kendisi yemek istiyor,bazen benim verdiğimi ret edip sadece kendi elindekini yemek istiyor.
İştahında gözle görülür bir azalma var.Ne bileyim tuhaf oldu çocuk yahu

Birde erkek annelerine bir sorum var.Benim oğlan pipiyi keşfetti,ne zaman orası açılsa pipiyle oynamaya çalışıyor.Özellikle banyoda ne yaptıysam ilgisini farklı yöne çekemiyorum.Bir eline oyuncağı alıp diğer eli ile pipi ile oynamaya devam ediyor.
Sizlerde durum nedir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…