2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar biliyorsunuz Kayra 8 aylık olduğunda çok çabaladım onu pütürlü gıdalara alıştırabilmek için ama bir türlü başarılı olamadım.Neticede bebek ile inatlaşmamam gerektiğini öğrendim ve hep onun istediği şekilde onu beslemeye devam ettim.
Şuan geldiğimiz son durumu sizlerle paylaşmak istedim ki hala pütür yiyemeyen bebekler var ise anneleri hiç endişelenmesin diye.
Ben denemekten hiç vazgeçmedim,ana öğünleri hep püre,çorba ve ara öğünleri ise geveleyeceği şeylerden verdim.
Zamanla çorbasına ekmek,şehriye,pirinç ekleyerek öğürme refleksini giderdik ve sonunda başardık.
Artık kayra rahatlıkla dolma içi,et,kıyma,ve bizim yemeklerimizden yiyor.
Demek ki zamana bırakmak ve o istediği zaman bir şeyleri teklif etmek gerekiyormuş.

Kayra emeklemeyen bebeklerdendi.11 aylıkken tay tay durdu,bir kaç hafta sonrasında bizlere doğru yürümeye başladı ve şuan tamamen desteksiz kendi kendine evde dolaşıyor.Artık saklambaç oynamak çok daha keyifli
Darısı tüm diğer yavrularıma olsun :

Bu arada hayırlı kandiller diliyorum herkese...
46:

Ne közlemesi yahuuu haşlıyosun kaşar ve tereyagıyla ezip borcama yayıyosun üstünede malzemeler çakma kumpir yanii :) dilim dilim kesip servis edilebilir akmaz kokmaz

hmmm süper fikir...

tesekkur ederiz

sen yaparsın da olmaz mı be yavrum... marifetli arkadasım benim. yesil mercimek salatasını ben de cok sever ve yaparım. süper oluyo ama daha önce yapmıstım.
ya acıkcası istanbuldakiler her zaman gelemedikleri için böyle değişik bişey olsun istiyorum.
ben de şunu buldum. çok hoşuma gitti siz ne dersiniz?
PelinChef: SALATALAR en üstteki havuçlu rulo...
bunun ıspanaklı versiyonu da var ama ıspanaklı böreğimiz olacağı için menude havucluyu tercih edebilirim

evet bunları mutlaka denemek isterim. ama baska zaman. of zaten acıktım...

Son düzenleme:
Orhan Cemal , Kaan, Aras Eymen, Yusuf Ömer, Doğa ve bugünn doğan diğer bebeklerin doğum günlerini kutluyorum. Sağlıklı mutlu nice yıllara....

turuncu sanki kaan'ın gelişimini anlatıyorsun, hepsi birebir aynı. İnatçı ve çok sinirli.

Hayırlı kandiller...

Merhaba anneler,
biz de 1 yaşımızı geçtik.Kızım 10 aylık olana kadar kıpırdamayanlardan,herkes fır fır dönerken bizimki put gibi oturuyordu.10. ayda emeklemeye başladı,çok hızlı emekliyor,sıralıyor ama yürümeye hiç niyeti yok.Herşeyi geç yaptığından 15. aya kadar süre verdim inşallah ramazan bayramına yürür :)
Kızım doğduğundan beri minyon bir bebek(2740g doğdu,şimdi de 9 kilo,75 cm)Diş çıkarma dönemleri hariç güzelce yiyor öğünlerini,anne sütü de alıyor bu arada, buldukça tabi :)Şöyle bir sıkıntımız var ki kızımın metabolizması çok hızlı çalışıyor,ilerde rahat eder kilo sorunu olmaz diye düşünüyorum :)) Günde en az 4 kez kaka yapıyoruz.Yemeği yiyoruz arkasından hooop kaka,böyle giderse artık zor kilo alırız. Bu arada 10 tane dişimiz var,2 tanesi daha yolda.Mayıs bebeklerinde diş rekoru bizde sanırım.
Ek gıdalara başladığımızdan beri pütürlü yiyoruz.Cam rendeyi çok uzun zamandır kullanmıyoruz,kendisi yemek istiyor,meyveleri ön dişleriyle kendi koparıp yemek istiyor.Akşam yemeklerinde elle yemek serbest,sonrasında doğru banyo yapıyoruz çünkü.
Kızımın yapabildiklerine gelince,koltuğa çıkabiliyor,baza dahil heryerden aşağı inebiliyor,sandalyeyi ite ite yürüyor.Baba,dede,gel gel(el hareketiyle beraber),mama,su,emmem(eziğim anlamında)diyor.Ananesi nereye gittik bugun diye sorunca paypa diyor(parka gitmişler)Parkı çok seviyor her çocuk gibi,yanından geçerken ağlamaya başlıyor paypa diyerek. İstediği bişeyi vermeyince avazı çıktığı kadar bağırıyor. Masanın altına girip sandalyelere tutunup ayağa kalkıyor,tabi bu arada kafasını masaya vuruyor,ağlamaya başlıyor.Merdiven çıkmaya bayılıyor,evdeki merdivenlerden alıştı,parkta da kaydırağı görünce merdivenleri 2 şer ikişer çıkıyor. Kaydıktan sonra da kaydıraktan yukarı doğru çıkmaya çalışıyor.Oyuncaklarını ve bizi kimseyle paylaşmak istemiyor.Başka bir çocuğu sevmeye kalkınca bas bas bağırıyor.Oyuncaklarını da başka bir çocuk almışsa çocuğun elinden hızla alıyor.
Doğum gününde çadır hediye geld içinde toplarla beraber.Bugünlerde favori oyuncağımızz onlar.Toplarla oynarken renk renk ayırıp öyle oynuyor,en sevdiğimiz yada hiç sevmediğimiz renk yeşil,çünkü ilk o topları kenara ayırıyor.
Off çok uzun olmuş,sıktıysam affola

ARAS EYMEN, KAAN,YUSUF ÖMER, ORHAN CEMAL ve DOĞA ,BEYZA 'yeni yaşınız kutlu olsun ne güzel günde doğdunuz öle annenize babanıza vatana millete hayırlı evlat olun işlala

Son düzenleme:
defne karencim iyiki dogdun kar tanesi iyiki varsın ailene dahada mutluluk kattın rabbim yüzünü hep güldürsün ailenle bir ömür saglıklı mutlu huzurlu olursunuz inş
annesi inş gelin oldugunu meslek sahibi oldugunu anne oldugunuda görürsün benim poselen bebek yüzlü arkadasım kalbin gibi temiz olur inş seninde hayatın
yeni bebişlerin olur inş sizi seviyoruz enesin selamı var defnemize nicesenelereeee

iyiki doğdunuz prenseslerr doğum gününüz kutlu olsunnn, mutlu ve sağlıklı nice yaşlara, sevgili LİLLAC seni özlüyoruz iyiki doğurmuşsun güzel kızınıda bizde seni tanıdık ikinizide kocamann kocamann öpüyorummm PINARDA canım sende iyiki doğurmuşsun minnoşunu sizi kocamannnnn öpüyorummmm

orhan cemal_dogum günün kutlu olsun canım benim:119:iyiki dogdun..anneni çok sevmesemde inan seni çok seviyorum:)
böyle bir anneden nasıl böyle bir tatlı çocuk olur hala hayretler içerisindeyim:)kurban verene..
:124::124::124:

aras eymen_dogum günün kutlu olsun akıllı bebegim:119: iyiki dogdun..annenide senide çok seviyorum..
bizlere hep dualarında yer veren annene çok teşekkür ediyorum..iyiki seni dogurmuş..

kaan__dogum günün kutlu olsun yakışıklım:119: iyiki dogdun..çok güzel bir annen var maşallah
böyle güzel bir anneden böyle yakışıklı dogar dimi:)iyiki dogmuşsun..

doğa__dogum günün kutlu olsun prenses:119:iyiki dogdun...annen seni bizden mahrum etsede özletsede yinede anneni seviyoruz:)
ama seni daha çok seviyoruz güzeller güzeli iyiki dogmuşsun..anneni tebrik ediyorum..

yusuf ömer_dogum günün kutlu olsun esmer güzeli:119:iyiki dogdun..annenide senide çok seviyoruz ..herşeyin en iyisi
en güzeli sizlerle olsun..iyiki dogdun..

beyza__dogum günün kutlu olsun güzellik:119:iyiki dogdun..annesi ne iyi ettinde dogurdun mis kokulu kızını..
üzerinize mutluluk yagmurları yagsın..güzel yüzünüz hiç solmasın..

bütün bebeklerimize maşallah bin maşallah

dilberegecim yaptıgın kek harika görünüyo ellerine saglık..neden benimki böyle kabarmadı acaba:26:
mutlu sende dayanamışsın yapmışsın yemekleri..eline saglık canım ya kıyamam sana:127:
kıymetini bilmeyenler utansın..
bende şuan fasulye ayıklıyorumyemek yapmaktan nefret ediyorum

eladuru,biangel kujum teşekkür ederiyoruz
BabyCeren ne güzel şeyler yazmışsın ayy teşekkür ederim tatlım bizde seni ve o güzel kızlarını çok seviyoruz
kızlar yine havada tarifler uçuşuyor bugün oruçluyum canım herşey istiyor
ama kumpir iştahımı kabarttı oğluşum uyansın markete gidip patates alıcam kumpir yapıcam kendime
şu dereotlu tuzlu kekide denicem bir ara
bu arada hayırlı kandiller olsun şu mübarek günde
evlatlarımızı korusun rabbim her daim

şair nazım'ın belirttiği üzere:"yaşamak şakaya gelmez,büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın"sözünü sen doğduktan sonra daha bir destekledim.çünkü artık sen varsın.hayatımıza katılman bizlere;yağmur giyen sonbaharın yerini adeta rengarenk bir gökyüzüne,ilkbahara bırakması gibi bir duyguyu yaşattı.
Sen artık en sevdiğimsin...
Sen artık vazgeçilmezimsin...
Uykumda rüyam,
hastalığımda ilacım,
güdüzümde güneşim,
gecemde yıldızım,
cansuyumsun...
Rabbime şükürler olsun kiciğerparemi sağlıklı bir şekilde büyütmemi sağladı.
Canparemi ilkkez kucağıma almamın,öpüp koklamamın üzerinden tam 1 yıl geçti.bu güzel günü nasıl tarif edeceğimi tam olarak bilmiyorum.içim içime sığmıyor.ağlasam mı gülsem mi...eşim dün akşam kızımızı kucağına almış ağlayarak:iyi ki doğdun kızım,diyor.o an eşime sitem ettim,çünkü etrafımızda zaten bizi üzeck kadar yeterince insan bulunmakta.bütün unlara rağmen allahın bize bahşettiği bu güzellik için hüzünlenmek yerine çok mutlu olmalıyız.bunun için şükretmeliyiz,
hayatımıza anlam kattığı için.
şükretmeliyiz,
bizlere sabrı öğrettiği için.
şükretmeliyiz,
küçük mutlulukların,anlık sevinçlerin yaşamımıza güzel bir katkı sağladığını yeniden hatırlattığı için.
şükretmeliyiz,
annelik ve babalık duygusunu bizlere yaşattığı için...

En sevdiğim ve bütün bebeklere yakıştırdığım bu duayı kızım doğa içi de söylemek istiyorum.inşallah allah kabul eder:
Hayat,benim sana baktığım gibi baksın...

pınarda yazını okuyunca çok duygulandım ağlamalarımız gözyaşlarımız hep mutluluktan olsun inşallah
rabbim evlatlarımızı bağışlasın,yokluklarıyla sınamasın bizi

Canım aynı inatlaşmalar bizde de var.. Mesela Kaan banyoyu açık gördüğünde direk klozete gitmek istiyor oraya tutunacakmış Ben de hemen çekiyorum.. Tepiniyor bağrıyor ama ben kararlı bir şekilde hayır deyince hemen dikkatini başka tarafa çeviriyor.. Pipi durumu bizde de öyle.. banyodayken bizde pipimizi elliyorum

evet bende zorlamıyorum artık.. Kendi istediği zaman geçecek inşallah pütürlüye.. bazen yiyor ama bazen öğürüyor hala..

Valla benim kek güzel oldu gerçekten.. tadı da çok güzel.. hem kaşar peynir koydum hem beyaz peynir.. Harika bir tadı oldu.. ve söylemesi ayıp da kabardı

Benimki 9 gün sonra yaşına girecek ama o sinir ve kendi bağımsızlığını alma isteği bizde de var... Yürümeye başladığından beri yemekten soğudu sanırım bu da geçecek,pipi konusuna gelince de 6. Ayından beri ne zaman altını açsak o minik el pipişi çekiştiriyor bir türlü unutturamadık sadece elini ittiriyorum zarar vermesin diye bir çözüm bulursan bana da söyle plase. :))

DOĞA BEBEĞİMKüçük prensesim,,minik kelebeğim...
İYİKİ DOĞDUN GÜZELLER GÜZELİM:118::122::119::124:
YENİ YAŞIN KUTLU MUTLU HUZURLU OLSUN
RABBİM SENİ AİLENİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLERDEN KORUSUN

BEYZA
meleğimNİCE MUTLU YAŞLARA:119::118::122::124:
İLK YAŞININ OLDUĞU BU GÜNÜN VE DİĞER BÜTÜN GÜNLERİNİN
MUTLULUKLA GEÇMESİNİ DİLERİMİYİKİ DOĞDUN

BUGÜN DOĞAN ÇOK BEBEĞİMİZ VAR,,
EN İYİSİ BEN Bİ HALAY ÇEKEYİM

Tavuk salatası hem değişik hem lezzetli hem doyurucu oluyo.kabaca tarıf verım ılgılenırsen ayrıntıya ınerız
Haslanmış tavuk goğus,taze sogan,taze nane,kavanoz köz kırmızı bıber,salatalık turşu sag limon tuz ,mısır

Cadırınızı ve toplarınızı cok merak ettım resım koyabılmen mumkun mu acep?:26:

Bende yaptım nıe kımse görmedıgörunmez mı oldum yıne:44:

1- Kaan
2- Orhan Cemal
3- Aras Eymen

güzel bebekler iyiki doğdunuz Rabbim hepinize hayırlı ömür versin.dilberge ve hejar yazdıklarınızla duygulandım.her doğum hikayesi bi mucize bence zaman ne çabuk geçmiş.geçen sene bu zamanlara gittim birden

buğday salatası,makarna salatası çukur bi kaba koyup güzelce streçleyebilirsin.

bu arada benim davetli listemde gitgide küçüldü 10 kişi anca gelebilecek.bu nöbetler ve hemşireler günü mahvetti günümü ama olsun inat ettim 2 kişide gelse 100 kişi gelecek gibi mükemmel yapmak istiyorum bi kandil duası daha edeyim bari' güzel Allahım ne olur davet ettiklerimin hepsi gelsin çok güzel bi doğum günü olsun.Amin.

Bırde fıx makarna salatam vardır. Cok begenılır basıt ve bereketlidir
Minik dudukumsu makarma haslanır içine
Suzme yogurt sarımsak mayonez dereotu rendelenmış havuc ve rendelenıp suyu sıkılmış salatalık,tuz,kup doğrammış kornışon tursu konur
Bu kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…