Ne közlemesi yahuuu haşlıyosun kaşar ve tereyagıyla ezip borcama yayıyosun üstünede malzemeler çakma kumpir yanii :) dilim dilim kesip servis edilebilir akmaz kokmaz
Merhaba kızlar...
Yoğunluktan uğrayamıyorum şu sıralar...
Geçmişe baktığımda gözüme çarpan fındık burunlu Defne Karenin doğum günü idi..
İyi ki doğdun Defne Karen...Hayat hep sana güzellikler getirsin minik prenses....Ömrün uzun bahtın açık olsun bebeğim
Bugün doğan bütün bebişlerin doğum günleri kutlu olsun.Rabbim bütün kuzuları hayırlı evlat eylesin.Sağlıklı sıhhatli uzun ömür nasip eylesin.Bahtları açık mutluluk hep yanıbaşlarında olsun...
akarı kokarı olmaz şekerimhatta ben bazen içine tavuk göğsü didiklerim çok güzel oluyor.
sosunu da ekleme istesen,,hazır minik salata solarından al,orada ekledin mi tamamdır
yeşil mercimek salatası da olabilir tadı güzel yapımı kolay...
Canım nohut salatası,fasülye piyazı,mantar salatası değişik olabilecek tariflerden.
Benim favorim nohut salatası.
Vaktin varsa nohutu bir gece önceden ısla ve sonrasında haşla.Eğer yoksa 3-4 kutu konserve aç,içerisine dereotu,nane,maydanoz,yeşil soğan ve kırmızı kapya biber doğra.Üzerine z.yağı ve limon dök bitti.Eğer istersen salatalık domateste ekleyebilirsin tabi.
Özellikle bebişleri 1 yaşına girmiş olan anneler,ufaklıklardaki değişimler sizi de şaşırtıyormu ?
Ben bazen oğlumu tanıyamıyorum valla.
Çok inatlaştı ve istediği şeyi mutlaka elde etmek istiyor.Elde edemezse kendisini geriye doğru atıp ağlamaya başlıyor.Tabi ben bu numarayı yemiyorum,ağlıyor ve susuyor ama hiç böyle şeyler yapmazdı.
Veya bir şeye kızdıysa eline geçen herşeyi fırlatıyor,ben yanındaysam sinirinden bana vuruyor.Yine kesin bir dil ile "hayır" diyorum ve ağlıyor ama ne yapacağız biz bu bıdıklarla böyle
Özellikle yemeğini yedirirken kaşığı alıp kendisi yemek istiyor,bazen benim verdiğimi ret edip sadece kendi elindekini yemek istiyor.
İştahında gözle görülür bir azalma var.Ne bileyim tuhaf oldu çocuk yahu
Birde erkek annelerine bir sorum var.Benim oğlan pipiyi keşfetti,ne zaman orası açılsa pipiyle oynamaya çalışıyor.Özellikle banyoda ne yaptıysam ilgisini farklı yöne çekemiyorum.Bir eline oyuncağı alıp diğer eli ile pipi ile oynamaya devam ediyor.
Sizlerde durum nedir
Kızlar biliyorsunuz Kayra 8 aylık olduğunda çok çabaladım onu pütürlü gıdalara alıştırabilmek için ama bir türlü başarılı olamadım.Neticede bebek ile inatlaşmamam gerektiğini öğrendim ve hep onun istediği şekilde onu beslemeye devam ettim.
Şuan geldiğimiz son durumu sizlerle paylaşmak istedim ki hala pütür yiyemeyen bebekler var ise anneleri hiç endişelenmesin diye.
Ben denemekten hiç vazgeçmedim,ana öğünleri hep püre,çorba ve ara öğünleri ise geveleyeceği şeylerden verdim.
Zamanla çorbasına ekmek,şehriye,pirinç ekleyerek öğürme refleksini giderdik ve sonunda başardık.
Artık kayra rahatlıkla dolma içi,et,kıyma,ve bizim yemeklerimizden yiyor.
Demek ki zamana bırakmak ve o istediği zaman bir şeyleri teklif etmek gerekiyormuş.
dilberegecim yaptıgın kek harika görünüyo ellerine saglık..neden benimki böyle kabarmadı acaba:26:
mutlu sende dayanamışsın yapmışsın yemekleri..eline saglık canım ya kıyamam sana:127:
kıymetini bilmeyenler utansın..
bende şuan fasulye ayıklıyorumyemek yapmaktan nefret ediyorum
Özellikle bebişleri 1 yaşına girmiş olan anneler,ufaklıklardaki değişimler sizi de şaşırtıyormu ?
Ben bazen oğlumu tanıyamıyorum valla.
Çok inatlaştı ve istediği şeyi mutlaka elde etmek istiyor.Elde edemezse kendisini geriye doğru atıp ağlamaya başlıyor.Tabi ben bu numarayı yemiyorum,ağlıyor ve susuyor ama hiç böyle şeyler yapmazdı.
Veya bir şeye kızdıysa eline geçen herşeyi fırlatıyor,ben yanındaysam sinirinden bana vuruyor.Yine kesin bir dil ile "hayır" diyorum ve ağlıyor ama ne yapacağız biz bu bıdıklarla böyle
Özellikle yemeğini yedirirken kaşığı alıp kendisi yemek istiyor,bazen benim verdiğimi ret edip sadece kendi elindekini yemek istiyor.
İştahında gözle görülür bir azalma var.Ne bileyim tuhaf oldu çocuk yahu
Birde erkek annelerine bir sorum var.Benim oğlan pipiyi keşfetti,ne zaman orası açılsa pipiyle oynamaya çalışıyor.Özellikle banyoda ne yaptıysam ilgisini farklı yöne çekemiyorum.Bir eline oyuncağı alıp diğer eli ile pipi ile oynamaya devam ediyor.
Sizlerde durum nedir
hazır böyle tarifler havada uçuşurken ben de salata tarifi isteyeyim bari... malum dışarda yapacağımız için taşırken sorun yaratmayacak akmayacak dökülmeyecel bir salata tarifi istiyorum canlarım... aklıma arpa şehriye salatası geldii. sizin önerilerinize de açığım
Merhaba anneler,
biz de 1 yaşımızı geçtik.Kızım 10 aylık olana kadar kıpırdamayanlardan,herkes fır fır dönerken bizimki put gibi oturuyordu.10. ayda emeklemeye başladı,çok hızlı emekliyor,sıralıyor ama yürümeye hiç niyeti yok.Herşeyi geç yaptığından 15. aya kadar süre verdim inşallah ramazan bayramına yürür :)
Kızım doğduğundan beri minyon bir bebek(2740g doğdu,şimdi de 9 kilo,75 cm)Diş çıkarma dönemleri hariç güzelce yiyor öğünlerini,anne sütü de alıyor bu arada, buldukça tabi :)Şöyle bir sıkıntımız var ki kızımın metabolizması çok hızlı çalışıyor,ilerde rahat eder kilo sorunu olmaz diye düşünüyorum :)) Günde en az 4 kez kaka yapıyoruz.Yemeği yiyoruz arkasından hooop kaka,böyle giderse artık zor kilo alırız. Bu arada 10 tane dişimiz var,2 tanesi daha yolda.Mayıs bebeklerinde diş rekoru bizde sanırım.
Ek gıdalara başladığımızdan beri pütürlü yiyoruz.Cam rendeyi çok uzun zamandır kullanmıyoruz,kendisi yemek istiyor,meyveleri ön dişleriyle kendi koparıp yemek istiyor.Akşam yemeklerinde elle yemek serbest,sonrasında doğru banyo yapıyoruz çünkü.
Kızımın yapabildiklerine gelince,koltuğa çıkabiliyor,baza dahil heryerden aşağı inebiliyor,sandalyeyi ite ite yürüyor.Baba,dede,gel gel(el hareketiyle beraber),mama,su,emmem(eziğim anlamında)diyor.Ananesi nereye gittik bugun diye sorunca paypa diyor(parka gitmişler)Parkı çok seviyor her çocuk gibi,yanından geçerken ağlamaya başlıyor paypa diyerek. İstediği bişeyi vermeyince avazı çıktığı kadar bağırıyor. Masanın altına girip sandalyelere tutunup ayağa kalkıyor,tabi bu arada kafasını masaya vuruyor,ağlamaya başlıyor.Merdiven çıkmaya bayılıyor,evdeki merdivenlerden alıştı,parkta da kaydırağı görünce merdivenleri 2 şer ikişer çıkıyor. Kaydıktan sonra da kaydıraktan yukarı doğru çıkmaya çalışıyor.Oyuncaklarını ve bizi kimseyle paylaşmak istemiyor.Başka bir çocuğu sevmeye kalkınca bas bas bağırıyor.Oyuncaklarını da başka bir çocuk almışsa çocuğun elinden hızla alıyor.
Doğum gününde çadır hediye geld içinde toplarla beraber.Bugünlerde favori oyuncağımızz onlar.Toplarla oynarken renk renk ayırıp öyle oynuyor,en sevdiğimiz yada hiç sevmediğimiz renk yeşil,çünkü ilk o topları kenara ayırıyor.
Off çok uzun olmuş,sıktıysam affola
dilberegecim yaptıgın kek harika görünüyo ellerine saglık..neden benimki böyle kabarmadı acaba:26:
mutlu sende dayanamışsın yapmışsın yemekleri..eline saglık canım ya kıyamam sana:127:
kıymetini bilmeyenler utansın..
bende şuan fasulye ayıklıyorumyemek yapmaktan nefret ediyorum
hazır böyle tarifler havada uçuşurken ben de salata tarifi isteyeyim bari... malum dışarda yapacağımız için taşırken sorun yaratmayacak akmayacak dökülmeyecel bir salata tarifi istiyorum canlarım... aklıma arpa şehriye salatası geldii. sizin önerilerinize de açığım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?