2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

GÜZELLER GÜZELİ KOKOŞ KIZIMIZ ZEYNOMUZ BUGÜN 1 YAŞINDA:124::118::119::122:
İYİKİ DOĞDUN ZEYNEP ADAAİLENLE BİRLİKTE NİCE MUTLU YILLAR DİLERİM BEBEĞİM
ALLAH SANA HER DAİM SAĞLIK VE MUTLULUK NASİP ETSİN AY PARÇAM
GÜZEL YÜZÜNDE HEM MUTLULUK OLSUN
Planner iyiki doğurdun canım

Herkese günaydın&hayırlı cumalar kızlar
Dün kelimenin tam anlamıyla canım çıktı,,eşyaları kızla götürmek cabası,,
bide orda küçük gelin olarak koy kaldır yıkaAma kayınpederimden tam not aldım,,yorulduğumu görüp
çok yoruldun kızım demesi ve defalarca Allah razı olsun demesi yeterdi,,yetti de..
Değer vererek yaptığın birşeylerin değer görmesi gerçekten büyük haz.Yorgunluk gelip geçici,
kelimeler kalıcı çünkü...

Mutlu günler arkadaşlarım

geçen sene 17 mayıs perşembe sabahı 9.15 te doğdu yavrum, ameliyathanade ilk iyimi diye sordum sonra güzelmi diye:) allaha çok şükür ki hem sağlıklı hem de dünyalar güzeli bir evlat nasip etti bize ne kadar şükretsem yine az yine az, canım kızım annen ve baban seni çok seviyor, iyiki doğdun hoş geldin hayatımıza, herşey seninle dahada güzelleşti, güneş gibi aydınlattın hayatımızı, doğum günün kutlu olsun güzel Zeynep Ada'm, tatlı zeynom benimmm

günaydınn herkeseeee ne güzel bir kandil gecesinin ardından bir cumaya daha eriştik çok şükür herkese hayırlı cumalar

bugun çokk duygusalım çokkk, bütün gün ağlamaklı halde gezicem galiba:) hepimizee güzel bir gün diliyorum bu hafta çok uzun geçti benim için ama akşama tatil startı başlıyor, topu topu 4 gün ama olsun tatil kelimesi bile güzelll

sagol canım benimm çok teşekkür ederiz güzel dileklerin için her güzellik ve iyilikler sizin içinde olsun inşşş

MUTLU TEYZESİİ çok teşekkür ederiz allah yavrularımızı bizlere bağışlasın inş ne güzel duygular bunlar, kokoş kızım kokoş ve güzel arkadaşı Mira'yla caddelerde dolaşıcak daha, ne güzel arakadaşları ve iyi kalpli teyzeleri oldu kızımın çok şanslıymış ki mayıs da doğmuşşş

canım valla çok sevindim bak emeklerinin karşılığını nasılda aldın kul bilmezse allah bilir derler ama çok şükür merhametli ve iyi bir kayınpederin varmış, alkışlıyorum senii cicimmmm

Evet canım iyidir sağolsun,,aslında şeker hastası olduğundan oldukça fevridir ama bana karşı çok şükür bir tersliği olmadı
Mira da daha kapılarından adım attığımızda dedeeee diyince çok mutlu oluyo zaten..Gerçi kuzumun dün gece amcaları yine pamuk yanaklarını kabarttıHırpalayarak seviyolar,,bizimki de temasçı zaten ağlamıyo ama ben sinir oluyorum
Bu arada ellerimizi bırakarak daha emin adımlar atmaya başladık 4-5adımSonucunda totosuna düşüyo ama olsun

İnsanın bebeği 1 yaşına gelince duygular daha bir değişiyo dimi ya..Bana sanki daha bir büyüdü gibi geliyor,,
tabi huyu suyu da değişti..Bu arada 1 yaş itibari ve annemin tavsiyesi ile daha öğretici konuşmaya başladım...
Annem artık gel babası...vs. davranma diyo kızdı bana Net ve kısa cümleler kur dedi bende öyle yapıyorum.
Şİmdikiler çok akıllıymış bebekçe kelimeler öğretme artık dedi
Mesela su,su iç, kırmızı bardak,yeşil elma ,sarı top,yastık burda,kumandayı getir,çiş yaptı,bebeği koy,ayakkabı giy gibi eğiticiliğimizi sıfatlandırıyoruz.Ne güzel duygular yarabbim...Kapı çalınca baba geldi diyorum..Kapıya gidip Baba deyii diyor

Zeynep Ada 2012 mayıs ayının güzeller güzeli iyi ki doğdun.annen senin için ne kadar özeniyor eminim sende biliyorsundur.bu ve bundan sonraki günleriniz hep aynı neşeyle geçsin inş.

maşallah mira'ya akıllı bıdık demek 4-5 adım atıyor gerisi gelir artık zeynoda henüz bir atılım yok ancak bırakın beni ayakta durayım oynayıp zıplayım istiyor henüz adım atma teşebbüsü yok biraz tembel çıktı minnoşumm ayy sesini çıkarmıyor demek öptüklerinde pamuk yanak yerimm ben onuu yaa canım bencede iki kelimelik komutlu cümleler kurmak önemli bende hep kumandayı ver diyorum veriyor sarıl kızım, öp beni falan deyince aynen komutu yerine getiriyor bide üstünü giydiriken uzat kolunu yada sok bacağını kızım deyince yapıyor ne güzel çorabını eline verip giy kızım diyorum götürüyor ayağına uğraşıyor ya çok komik, bide Zeyno ayağını altına alıp oturuyor sürekli oturup kalktığı için ayağı latında kalıyor bende diyorumki kızım ayağını düzelt hemen düzeltiyor ayağını çok tatlılar çokkkk

biricik zeynep adanın bugün dünyaya gelip annesini ve babasını dünyanın en mutlu ettiği günmüş bugün..
iyiki doğmuş zeynep ada.. güzelliğiyle gülüşüyle tatlılığıyla annesine güzellik katan dünya tatlısı kız..
ömrün bir çınar gibi sağlıklı ve uzun olsun..
sevdiklerin hep yanında elleriniz hep beraber olsun..
ömrün gözün gönlün bahtın tahtın yüreğin hep açık olsun..
doğum günün kutlu olsun canım kızım nice güzel senelere...

Üfff keşke şu muhabbetleri karşılıklı kahve içerek yapsak ya
Ayy hanım ağaya bak sen demek ayağını altına alıp oturuyor
Ben giydirirken direk atti gidiyoruz diyorum bir görsen hemen nasıl hızlı hızlı sokuyor kolunu şaşarsın
giyinince de başlıyo atti atii diyesonrada kendin kaşındın mutlu diyip hemen çıkartıyorum parka azıcık
Allah her daim sağlık nasip etsin yavrularımıza,,onlar mutluysa bizden mutlusu olmuyo çünkü
Senin şimdi bugün için hep kabarık kabarıktır Doğumgününde bana da öyle olmuştu..
Hep ağlayasım vardı ama mutluluktan çok şükür...

Son düzenleme:
15 mayıs 2012..

sabah suyumun gelmesiyle seviniyorum. çünkü, eşim haftalardır vermek istemediği seminer günü doğurup doğuramayacağımı soruyor... siparişini aldığımı ve elimden geleni yapacağımı söylüyorum...
ertesi günki randevumu "biraz doğuracağım da, yarın kontrol randevuma gelemeyeceğim" diyerek iptal ediyorum...
arka caddemizdeki hastaneye yürüyerek gidiyorum ve doğum salonuna alınıyorum...
beklenen sancı gelmeyince suni sancı veriyorlar ve beklemeye başlıyoruz...
yanımda sadece eşim var, doğumu kendim yapacağım için annemlere gerek duymuyorum
o gün akşamki programımı "ben bu akşam gelemeyeceğim biraz doğuruyorum da" diyerek iptal ediyorum...
arkadaşlarımla teker teker telefonlaşıyorum, dualar ediyorum. hamileliğim film şeridi gibi gözümün önünde geçiyor...

epidural yapılamıyor, sancımı çekmek boynumun borcu...

kasılmalarım başlıyor ve açıklık 10 cm oluyor...
herşey yolunda... ıkınıyorum... bu arada "her ıkınmada şu kadar mm ilerlese, şimdiye kadar doğmuş olması gerekirdi" şeklinde düşünerek, determinizmin doruklarında geziyorum...
saatler gece yarısına yaklaşıyor... doktorlar tedirgin olmaya başladılar zira bebek doğum kanalında takılmış ve ilerlemiyormuş...
başasistan eşimle beraber dışarı çıkıyor... konuşuyorlar...

16 mayıs gereyarısı...
odaya tekrar geldiklerinde, bütün doktorlar karnıma basıyor ve son defa bebeği ilerletmeye çalışıyor...
bebeğin kalp atışlarının yavaşlamasıyla başasistanın "toplanın gidiyoruz" demesi bir oluyor...
gerekli belgeleri bile ameliyathane yolunda zar zor imzalıyorum...
koridorda ilerlerken, doktorların "koridoru boşalt, koridoru boşalt, anestezi hazırlaaaan" direktiflerine, "ne olur O'na birşey olmasın" dualarım ve gözyaşlarım eşlik ediyor...

ameliyat masasındayım...
başımda bir sürü telaşlı ve soğukkanlı önlüklü... ağzıma takılan maskeye bakıyorum...
o arada bile "genel anestezi ölümün bir eşi, zihnen de olsa hazır olmalıyı" diye düşünüyor ve hayatımı gözden geçiriyorum...
"bu kadar uyanıkken nasıl uyuyacağım" dememle uyumam bir oluyor...
göğsüme konan yumuşak birşeyle uyanmaya çalışıyorum... meğer, o hastanede sezaryen bile olsa bebekler doğar doğmaz annelerinin göğsüne konuyor ve ilk süt emdiriliyormuş...
hemşire göğsümü sıkıyor ve bebeği göğsüme getiriyor, ilk damlalarını içiyor bebeğim...
ilk sorum "benim mi" oluyor..."sağlıklı mı?" diyorum
gözlerimi iyice açıyorum... herşey bulanık... saati zor görüyorum 01:15...
bebeğim ilk sütü içti ve annesini uzun süre kokladı, artık beşiğinde...
yalvarıyorum: "kendimi iyi hissediyorum, bebeğimi alabilir miyim?"
kolumdaki serumlar, ekg elektrotlarım, dikişlerimi hiç düşünmüyorum...
tam 15 dakika böyle ayrı kalıyorum bebeğimden... 15 yıl gibi saniyeleri sayıyorum...
aynı anda 3 erkek bebek doğduğu için, bebeklerin karışma olasılığına karşı yanımdaki hanımın adını ezberlemeye çalışıyorum... ne acı, determinizm yakamı bu anda bile bırakmıyor...

saat 01:30...
sedyeye alınıyorum... bebeği anneden ayırmak istemediklerinden, sedyeye yanıma koyuyorlar...
heyecan ve mutluluktan ölmenin münkün olduğuna işte bu anda inanmaya başlıyorum...
odamıza geliyoruz... eşim bizi bekliyor... bebeğimizi kucağına alınca, ilk sözüm "bak, kirpikleri bile var" oluyor...
hani kaba inşaatı bitmiş zaten, ince işçiliği bile bitmiş. o derece anahtar teslim bir bebek yani diye espri yapabilmem için, günlerin geçmesi ve kendime gelmem gerekiyor :)

size söz verdiğim peynirli dereotlu kekime, 16 mayıs sabahı 07:00 civarında oğluşumun da değerli katkılarıyla yapmış bulunuyorum yine oğluşumun değerli katkılarıyla da yemiş bulunuyorum
"21. yüzyılda Ankara'nın göbeğinde, çocuk işçiler günlük 1 biberon süt yevmiyesiyle sabah sabah çalıştırılıyor azizim. bu ne acımasızlıktır yaw" demeyiniz kendi rızasıyla karıştı işe

adaşım, minnoşum, güleç yüzlü prensesim Zeynep Adacım iyi ki doğdun Rabbim sevdiklerinle nice sağlıklı, mutlu, uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin. nice mutlu yıllara köfteci güzeli:))

günaydın arkadaşlarım,

1 yıldır beklediğim gün gelmişti amma yoğunluğuyla gelmişti

anlatayım:

dün sabah erkenden doktor randevumuz için hastaneye gittik.
kaçıranlar veya tekrar okumak isteyenler için, Orhan Cemal'in kafasındaki kemiklerin doğuştan kapalı olduğunu,
bu kapalılığın kafatasının rahat büyümesine engel olduğunu, ön bıngıldağı açık olduğu sürece kafasının önden büyüyeceğini ve bu büyümenin biraz şekil bozukluğuna yolaçtığını belirtmek isterim. kafasının yumurtamsı olması bundandır arkadaşlarım.
ne diyordum? ha, ön bıngıldağı açık olduğu için kafaiçi basıncın artması engelleniyor ve bu şekilde kafası da rahat büyüyebiliyordu. fakat son haberler çok iç açıcı değil zira ön bıngıldağı da kapanmış.normalde 1,5 yaşına kadar açık olur hatta Orhan Cemal'de biraz daha geç kapansa iyi olacaktı.
ama kapanmış malesef.yapılacak birşey yok. kafaiçi basıncın artması elbette çok tehlikeli, beyin kanamasına kadar gidebiliyor fakat belirtileri çok açık: kusma, aniden uykuya dalma, gözlerde kayma vs. bu belirtiler olmadığı sürece sorun olmuyor.
bundan sonraki durumunu karşılaştırabilmek için tomografi çekilecek ve her kontrolde bu tomografi görüntüsüyle yeni görüntüsü karşılaştırılacak. bugün eşimin bölümünde bir kutlama yemeği var, orada çocuk cerrajı arkadaşımız (eşi benim kadın doğumcumdur aynı zamanda) olacak. bir de o bakacak, bıngıldak ve diğer kemiklerin durumuna.

hastanedeki işlerimiz biter bitmez, bölümdeki master tez savunmasına gittik. ordan çıkar çıkmaz eve gelip, işlerimi toparladım, eşimle Orhan Cemal'i beklemeye başladım :18: onlar gelir gelmez, Orhan Cemal'i yıkayacak ve yemek yemek için restorana doğru yola çıkacaktık. akşam 6 olmuştu ve hala gelmemişlerdi. meğer anneannenin bahçesi yetmemiş, evin yanındaki parkta da oynuyorlarmış
geldiler, banyo vs işlerini yaptım, Orhan Cemal'i güzelce giydirdim...

sonra mı? sonra Orhan Cemal uyudu...
ben de üzerimi çıkardım. sütlü kahvemi alıp, kitabımı okumaya başladım
kandil gecesi münasebetiyle dua ettim ve uyudum...

Dünya'mıza hoşgeldin Zeynep Ada, sefalar getirdin... hayırlı, sağlıklı ve uzun bir ömrün olsun miniğim...

not: senden önce doğan abi ve ablaların, süt nasıl içilir, nasıl çiş yapılır, nasıl "pırt"yapılır, anneni diğer bayanlardan ayırmak için nelerine dikkat etmen gerekiyor gibi konularda "tecrübe"leriyle sana yardımcı olacaklardır

tekrar tekrar hoşgeldin annesinin minik prensesi...

ZEYNEP ADA ; o minik elleri ile köfte yapan prenses...Doğum günün kutlu olsun bebeğim...

Pınarda ; tatlım Doğanın d.günü dün imiş sanırım...Prensesimin doğum günü kutlu olsun..Nice mutlu ve huzurlu yıllara...

Chihiro ; keyifle okudum yazdıklarını...Orhan Cemalin doğum günü kutlu olsun...Her zaman hayata karşı güçlü olabilen hayırlı bir evlat olsun inşaallah..

sevgili babyceren, canım senin de güzel hediyelerini aldım, nar ekşisi de bonus oldu, haftasonu tüm hediyelerimizin fotoğraflarını paylaşıcam, ha bu arada bu sabah eşimle işe gelirken şu bizim küçük adama şapka alsak diye konuşuyoduk ki, bugün kargoyla geldi, kuantum bu olsa galiba...

Zeynep Ada 2012 mayıs ayının güzeller güzeli iyi ki doğdun.annen senin için ne kadar özeniyor eminim sende biliyorsundur.bu ve bundan sonraki günleriniz hep aynı neşeyle geçsin inş.

Sagol Talay teyzesi teşekkür ederizzzzz, kocaman aminn diyorum dualarınaaa

teşekkür ederiz bambucancan teyzesiii aminn aminn aminn, bütün iyi dileklerin sizinde içinde olsun tüm bebeklerimizin bahtı açık olsun inşşşş

teşekkürlerrr chihirocum kızım tecrübe ve deney sonuçlarınızı çok dikkate alacak ve uygulayacaktır kesinnn buarada kekinde güzel olmuş ellerine sağlık orhan cemalde tadına bakmış gibi duruyorrr

offf ya zaten çok duygusalım bugün 1 yıl için nasılda büyük değşimler ve gelişimler yaşıyorlar değilmiiii maşallah orhan cemale

ZEYNEP ADA ; o minik elleri ile köfte yapan prenses...Doğum günün kutlu olsun bebeğim...
..

teşekkür ederiz turuncu teyzesii, köfteli ellerimizle sarılıyoruz sana kocamannn

yesinler seni orhan cemal,
chihiro canım dün bir mesaj attım sana ama yine hediyeler için tekrar teşekkür ederim, oğlunla nice güzel doğumgünleri kutlarsın inşallah

mesajınızı aldım accasia hanım, beğendiğinize sevindim.

not: hediyemizi çok beğenerek aldığımızdan, dayanamayıp kendimize de aldık
biryerde karşılaşıp pişti olmasak bari

Kayra artıkın normal yemekler de yiyebiliyor ve annesini hiç üzmüyormuş. kocaman bir aferin ve
yedikleri yarasın, ordan oraya koşsun annesini de koştursun diyorum

Mira'nın da ilk adımlarını kutluyorum. yeni adımlar için beklemedeyiz mutlu_anne

bu arada ZADA hanımdan haber var mı? en son bölümde, Zeynep Ada'yı sütten kesmeyi planlıyordu ve bunu nasıl yapacağını düşünüyordu. yeni bölümler geldi mi? tabi, ben çok eskide de kalmış olabilirim :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…