2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlarrr...

Güzeller güzeli ECE doğum günün kutlu olsun iyiki doğurmuş annecin senii..annenle babanla upuzun güzel senelerin olsun tatlışkom...teyzen kocaman öpüyor senii...

meleğimcim gecmiş olsun ya bende alıntılardan gördüm mahir düşmüş Allahtan birşey olmamıs korumus rabbım kuzumuzu..bide hastalanmış..cokcok gecmıs olsun canımcım..tez vakıtte ıyılesır ınsallah..

şekersizim hadi atlattın alnının akıyla..ellerine emeğine sağlık tatlım..doğum gununuz tekrar kutlu olsun...fotolara bakmaya gidicem simdi..

ECEEEE MUTLU YILLAR BİTANEM:118::119::121::124::122:
Masallardaki prensesim,,güler yüzlü meleğim benim,,
İYİKİ DOĞDUNALLAH SENİ AİLENE BAĞIŞLASIN KUZUM,,
HEP ÇOK MUTLU OLUN İNŞALLAH

Günaydın & iyi haftalar kızlar

Ayşe Minel,Defne Karen,Çağlanın resimlerine baktım maşallah ya çok mutlu oldum
Elinize emeğinize sağlık güzel ve yetenekli anneler
Başka resim ekleyen var mı??Kaçırmak istemiyorum

günaydın mayıs anneleri ve onların tatlımı tatlı mis kokulu bebişleri
bir kaç gündür topiğe giremiyordum benim kız fırsat vermiyo akşam 9 gibi uyutuyorum 15 dak sonra kalkıyo
11.30 12.00 de ancak tekrar uyuyo Birde ayağımda sallıyorum uyumamak için bir direniyoki yaklaşık bir haftadır böyle
napalım sağlıklı olsunlarda insan herşeye katlanır
Bu arada doğumgünlerini kutlayan bütün mayıs bebeklerini bende kutluyorum Rabbim hepsine uzun ömür sağlık,mutluluk versin ana babalarına hayırlı evlat olsunlar İnş.
İştahımız hala tam olarak düzelmedi,yemek seçiyoruz şimdiden mamayı kesip artık normal inek sütüne geçiyim dedim ama hanımefendi içmedi,keçi sütüde almıyo
bakalım nasıl alışıcaz,anne sütünü zaten sağarak biberonla veriyorum oda azaldı gerçi gittiği yere kadar
devamlı ellerinden tutulup yürütülmek istiyor sadece sıralıyo şu anda ama emekleyerek mutfağa gidip çekmeceleri açıp kapatmak ,bulaşık makinesindeki kirli temiz farketmez bulaşıkları çıkarmak favorimiz
bizden şimdilik bu kadar ya bu arada benim kızım kahvaltı olayını hiç sevmedi hepsini karıştırıp veriyorum yemiyo
ayrı ayrı veriyorum 2-3 lokmadan sonrasını almıyo buda demek oluyoki peynir ve yumurta yemiyo nasıl verebilirim
aklına değişik fikir gelen varmı acaba:26:cevaplarsanız çok makbule geçecek.

chihiro biraz gec cvp yazıorum kusura bakma yoğunluktan cok gıremıyorum bu ara..
öncelikle Zeynep Ada yı ben sütten kesmedim kendi bıraktı kuzum..bana kalsa 2 yasına kdr emzirirdim ama kuzum kendisi istemedi artık ve kendisi bıraktı..1 yasına kadar emzirmiş oldum bunada şükürler olsun..kızım emmeyince sütümde rahatsızlık verince eczaneden bir ilaç aldım sut kesmek için içinde 2 adet vardı 1 hafta arayla içtim suan sütüm kesildi..sıkınca sarımtırak 3-4 damla gelıyor okdr..

yalnız sole bişey var Ada artık hiç süt içmiyor 1 aydır alıstırmaya calısıorum ama yok tadını alınca püskürtüyor..
nasıl alıştırırım bilmiyorum tavsiyesi olan varsa memnuniyetle uygularım..ve bende anne sütünü bırakınca bidaha hıc sut ıcmemısım ve halada nefret ederım umarım kızım bana benzemez bu konuda.

Selam canım,,öncelikle maşallah bebişineKahvaltıyı kızımda pek sevmiyo,,çok da ısrar ettiğim söylenemez ama farklı şeklide yedirmeyi deniyorum bazen,,mesela eline salatalık veririp o ısırmaya çalışırken arada lokmasını veriyorum
yumurtayı pek sevmez mesela,,bebek omletini biraz seviyor ama,,her gün aynı şeyleri vermemeye çalış,,örneğin bir gün sürme
peynir verdiysen diğer gün tuzu alınmış peyniri dene.sütünü bardağa koy azıcık,,kendi ıslatarak içsin,,diğer bardakla da sen vermeyi dene mesela...ekmeği önüne bıraktığında ısırmaya çalışıyorsa hemen elinle başka bişey ver mesela,,bazen haşlanmış patates veriyorum..bunlar aklıma gelenler..tabi yicek yada yemicek diye bişey yok ama denemekte fayda var...
ama süte alışması için sütle temas halinde olsun derim,,belki zamanla sever(inşallah)
Birde dr.umuz bize sevmediği birşeyi birsüre vermeyip 1 hafta sonra falan denememi söylemişti...

benim aklımdan geçenler:bekarlık sultanlıktır

çok haklısınız "bekarlık sultanlıktır" ama sözün aslı şöyle: "bekarlık sultanlıktır, demokrasiye geçmekte fayda var"

nitekim "ay evlendim de rahat ettim" diyenlerdenim. kız başıma gereyarısı işkembecilere, parklara, sinemalara gidemiyordum. arkadaşlarımın çoğu evli yada uzaktılar. onlarla gidemiyordum ama insan heryere de tek başına gidemiyor ki. biraz yaşlı ve sezon sonu indiriminde gördüğüm adamla evlendim olgun evlenen erkekler, eşlerine, çocuklarına daha düşkündür ya, aynı o modellerdendi bizimki de. şimdi heryere beraber gidiyor, herşeyi ortak yapıyoruz. rahatım vesselam...

diğer arkadaşlar da bana katılacaklardır Babyceren hanım isterseniz topikte, sultanlığı seçenler-demokrasiyi seçenler şeklinde bir oylama da yapabiliriz

Ay bugün çok mutluyum
fotolar bir harika kızlar ya,,Pınarda&İlkimcan sizinde elinize emeğinize sağlık kızlar
resimlere baktıkça yanınızdaymışız gibi oluyor,,ofise bahar getirdiniz bu sabah

Son düzenleme:

Cok zaman duşunurum bu konuyu.
Erken evlendım 24 umde..keşke 28 de evlenıp 30 da doğursaymışım derım
Lakın babamın evdeki baskıcı rejımını dşununce de ohh ıyı kı evlendım rahatca gezıp tozuyorum yasasın ozgurluk dıorum...
Babam esnek bı adam olsaydı rahat bı bekarlığım olsaydı yalan degıl beklerdım...ama esımın en ıyı arkadasım olması da buyuk sansım

kızlar herkesin keyfinin yerinde olmasını umuyorum.

Yoğunluk bir geldi pir geldi.Kızımın süsleri için uğrasıyorum çok işim var çok.Bu hafta sonu c.tesi d.günümüz.Akşam saat 19:00'da başlayacaz inş. Çok güzel şeyler hazırlıyoruz. Ben gerçekten gelmek isteyen ve bu mutluluğu bizimle paylaşmak isteyen arkadaşlarımı evime buyur ediyorummm.Kapımız ve gönlümüz sonuna kadar açıkkk.
Bu hafta fazla katılamayacam buraya.O yüzden şimdiden yazayım dedim...

Bugün ecenin doğum günü sanırım.Kutlu olsun kuzusuma. Allah hayırlı ömür versin. O gül yüzü hiç solmasın. Her daim yüzünüzü güldürsün güzeller güzeli annesi.

Geçen hafta defne karen, aras eymen , orhan cemal , kaan, zeynep adamızın da doğum günü vardı. giremiyorum ve bundan dolayı çok özür diliyorum.İnsallah Rabbim hepsine hayırlı uğurlu mutlulukla dolu uzun bir ömür verir.Hepsini mis kokulu yanaklarındn opüyorum.

Hızlı hızlı yazıyorum ama gecen hafta patronla 2,5 saat konustuk. 4 sene boyunca böyle oturup konusmamıstık.

Kısacası seni bir yere bırakmam, gidemezsin, biz seni çok seviyoruz, çok değerlisin, çok basarılısın, istediğin gibi olacak hersey, vs. vs...

Bu durumda maasa zam ve c.tesileri gelmemeye devam sanırım ama ben son sozümü soylemedim kalacaĞIM DEMEDİM.BİRAZ acık kapı olsun değil mi? O bahsettiğim cadılarla ilgili de hiç yanılmamısım.afedersiniz otu boku olur olmazı sikayet etmiş adiler.Neyse sanırım zafer benim artıkkkk.Kupa nerde?

Herşey güzel olacak inş... Çok öpüyorummm.....

tarih: 22 ekim 2012

Orhan Cemal'in beşikiçi kutlamasından geliyorum. annemin evinde oldu, bayağı kalabalıktı.
şöyle oturduğum yerden izledim de hanımları (ki kendileri yaşıtlarım ve kuzenlerim oluyor), çay vs dağıtıyorlar. ben de kucağımda Orhan Cemal'le oturuyorum. kuzenlerime bakıp iç çektim :) onlar da bana bakıp iç çektiler:)

benim aklımdan geçenler: zamanında evlenip çocuk yapsaydım, şimdi menopoza girmeden 2. yi yapma telaşım olmazdı
onların aklından geçenler: ayy, iyiki zamanında evlenip çoluk çocuğu büyütmüşüz, şu yaşta minik bebekle çok zorlanırdık valla

meleğim mahire çok geçmiş olsun.Rabbim bütün meleklerimizi her türlü belada korusun.küçük bi sadaka verebilirsin .

aksilikler gelince hep üstüste geliyor Rabbim sabrını ve şifasını veriri inş.bebişinizde en kısa zamanda toparlanır çok geçmiş olsun beykoz.

ÇAĞLA,DOĞA,BESTE,DEFNE KAREN,ECE hepsi birbirinden güzel kızlarımız iyiki doğmuşsunuz.doğum günü fotolarınıza baktıkça içim açıldı.ne güzel görüntüler .bizimde doğum günümüz çok güzel geçti.ama telaşeden foto çekinmeyi unutmuşuz yanarım yanarım ona yanarım.mutlu anne ve planner sizin yardımlarınızla çok güzel yorumlar aldım özelliklede zaman tüneli için tekrar sağolun kızlar.
doğumgünü bitince içimde bi boşluk oldu nerdeyse 1 aydır bununla yatıp kalkıyorum.üzüldüm.seneye kadar beklemem mi gerekiyo şimdi.

selam kızlar
bugün ceren evde size pek baglanamayabiliim:)bide çağlanın aşısı var birazdan gidecez:18:
hızlıca şekersizin ve ilkimin fotolarına baktım..ba-yıl-dım..
daha sonra muhteşem yorumlarımı yapacam:))

kızlar selam
bugün yine çok işim var kıdem aldım alacağım o yüzden gık da diyemiyorum nefes almadım sabahtan beri süt olsun diye içtiğim sular içimde patlayacak :)
doğumgünü fotoğraflarını görmek için girdim size yazıp hemen albümlere uçacağımmm

şimdi soru şu: dışarı çıkarken bıdıklara yedirmek için yanınıza ne alıyorsunuz? uzun süre dışarıda kaldığınızda ne yediriyorsunuz_?
ben genelde dışarı çıkışları evde hemen yedirdikten sonraya denk getiriyorum. dışarıda oyalanıyor emiyor uyuyor uyanınca yemesi için de yanıma muz alıyorum pratik oluyor.
uzun süre dışarıda olacaksak yoğurt alıyorum sıvılaşmasın diye dışarıdaki biryerin buzdolabına koyuyorum yiyeceği zaman oradan alıp yediriyorum
erişte ya da aşure aldığımda yanına buzluktan birşey koyup yanımızda taşıyorum vs vs özetle havalar ısındıkça dışarıda yedrme olayı beni zorlamaya başladı
bugüne dek hiç hazır mama kullanmadım ne kadar organik deseler de ne bileyim kavanozun içindeki kabak dolması fln çok acayip geliyor bana kullananların affına sığınarak yazıyorum :S
dün patates haşlamıştım onu aldım pratik oldu yanına yine buzluktan küp koymuştum bozulmadan durmuş 2 saat
sizin pratik tarifleriniz var mı?

hadi şekerim al şu kıdemi de yemeğiyle kutlarız bizde
dışarı çıkarken yanıma salatık ve havuç(dikey soyulmuş)mutlaka alıyorum,,hipp bebe bisküvisi ve yine e-bebekten aldığım mısır gevrekleri gerek arabada gerkese dışarda oldukça iyi ve oyalayıcı oluyor.
dışarı çıkarken çobasını yanıma alıp mama sandalyesi bulamama riskime karşılık daha katı şeyler hazırlarım.
mesela en son çıktığımda kavanozumda semizotu(üzerine minik dilim ekmek doğranmış)vardı.
açıkçası rahatım bu konuda çünkü yanıma hiçbirşey(yemek olarak) alamadığımda bile biberon ve marketten aldığım 1 kutu günlük sütün işimi kolaylaştıracağını biliyorum artık zaten restorandaysak ta yemese bile illa bizim yemeklere salça oluyor minnoşum

anne zeynep ben oğlumun severek yediği şeyleri almaya gayret ediyorum.muz.yoğurt, elmalı tarçınlı muhallebi.

Merhaba arkadaşlar,

Geçmişe bakmadan yazıyorum.. Hemen sonra geçmişe bakıp foroları değerlendireceğim..

Bildiğiniz üzere Hafta sonu c.tesi doğum günü partimiz vardı.. Bir telaş hazırlık yaptık.. Cumadan börekler tatlılar, odanın süslemesi vs vs c.tesi sabah masamızı hazırladık.. ve misafirlerimizi beklemeye başladık.. Çocuklar sevinsin eğlensin diye hep çocuklu arkadaşlarımı davet etmiştim.. Ama bu kadar çok cocuk çağırmakla hata etiiğimi tecrübe edip öğrendim :) Küçük Kaan gibi bebeklerin hiç bir zararı yoktu onlar kendi kendilerine oynuyorlar zaten.. ama 3-7 yaş gurubu olanlar.. sürekli küçükler bunalttılar.. Kucaklarına aklam istediler, hediyelerini açmak istediler, pastayı mıncıkladılar.. her odadan bir çocuk çıktı.. Kaan da pasta kesilene kadar çok huysuzlandı.. Zaten fotolarda da pek gülmemiş yavrum :))
Neyse pasta kesildi yemekler yendi.. Çocuklular gitti akşam çocuksuzlar geldi.. büyükler oturduk.. saat 02:30 a kadar.. ama akşam çok daha rahattım çocuk gürültüsü olmayınca hatta dinlendim diyebilirim..
Biraz foto ekledimm.. bunlar telaşla çekebildiklerim.. Mesela telaştan pastamızın fotosunu çekmemeişim ama başka bir arfkadaşım çekmiş akşam bana çektiği fotoları CD yapıp verecekmiş..
Seneye 2 yaş kutlamasını kesinlikle dışarda bir mekanda yapmayı düşünüyorum.. Çocuklar rahat rahat koşsun enerjilerini boşaltsın .. eve olunca onlar içinde kısıtlı alan oluyor..

Şimdi geçmişe gidiyorum.. hepinizi öptüm

dışarda yemek bizim için de dert anneZEYNEP hanım. ben de dışarı çıkmadan çnce "ne alsam, ne yedirsem" şeklinde kara kara düşünüyorum. şuana kadar yanıma sadece atıştırmalık alıyordum. su, süt, bisküvi ve doğranmış. bisküvi ve doğranmış meyveleri ufak saklama kabına, sütü ve suyu da çantamın ceplerinde taşımam dolayısıyla çok pratik oluyordu. ana yemek yiyeceksek de, bizimle yiyiyordu Orhan Cemal. fakat havalar ısınmaya başladı, özellikle meyveler çabuk bozuluyor. buzlukta dondurduğum kuru buzları, saklama kabının yanına koymayı düşüneceğim sanırım. kuru buz kalıplarından herhangi bir eczanede bulabilirsiniz.

kısaca, atıştırmalıkları yanımda ufak kaplarda taşıyorum, ana yemekleri dışarda hep beraber yiyiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…