açalım bacım ben de şunu merak ediyorum benim oğlum gibi devam sütü ve inek sütü içmeyen arkadaşlar varmı varsa ne yapıyorlar bide ben badem süütü yapmayı düşünüyorum gurme bebekte okumuştum.
açalım bacım ben de şunu merak ediyorum benim oğlum gibi devam sütü ve inek sütü içmeyen arkadaşlar varmı varsa ne yapıyorlar bide ben badem süütü yapmayı düşünüyorum gurme bebekte okumuştum.
Günaydın arkadaşlar,
Bugün benim için sakin bir gün olacak.. bol bol burdayım.. sohbete bekliyorum :)
Biz dün aşı olduk.. Bu arada Bursadan kayınvalidem geldi..annem 2 hafta memlekete gitti babamla..1 hafta kayınvalidem bende kalacak.. 1 hafta da ben izin kullanacağım.. Dün Kaanı'ı aşıya kayınvalidem götürdü.. Oğlum hiç ağlamamış aşı yapılırken.. Kahraman oğlum benim.. Akşam doğru biraz huysuzlandı.. hafiften ateşi çıkar gibi oldum 1 ölçek calpol verdim.. çok şükür bir sıkıntı olmadı..
İl gece kayınvalidemi gördükçe ağladıyabancı bildi.. gündüzleri problem yok ama geceleri beni veya annemi görmeye alışık olduğu için yabancı bildi herhalde..
Asagıda uye konuk yazan yer var ya...suan aktıf uyeler var ya...
Mesela suan eladuru ve sekersızyesılcay ın nıckelerın yanında + var.nıye?
a plus sınıfı gıbı bışıymisibiz siz ne iş?
seninle arkadas olduğumuz için yanında artı var sekerim :) ama a plus olmayı da kabul ederim tabii
ayyy guldum sabah sabah
senin dogumgunu oldu mu ne zaman olcak foto yukledin mi naaptın köşemin deri???
1 haftadır anne sutu dşındakı sutlere alıştırmaya calışıyorum.köy sutunu verdım olmadı sulandırdım olmadı pınar cocuk sutu verdım ı ıh dedi.dun milupa dewam sutu verdım ama uykusunda 80 cc kadar ıctı.
Badem sutu ıçın bı suruuu badem gereklı onun ıçıne bıde hurma katıyolar
muzlu süt denediniz mi kızlar??hem lezzetli hemde çok faydalıymış
belki sever bebişler
1 haftadır anne sutu dşındakı sutlere alıştırmaya calışıyorum.köy sutunu verdım olmadı sulandırdım olmadı pınar cocuk sutu verdım ı ıh dedi.dun milupa dewam sutu verdım ama uykusunda 80 cc kadar ıctı.
Badem sutu ıçın bı suruuu badem gereklı onun ıçıne bıde hurma katıyolar
valla unutmusum. affet... bende kafa kalmadı kızlar ya
napcam böyle bilmiyorum.
olsun yine de bekleriz senin partiyi de... hem heyecan bitmiyor hemen ne guze..
kaçıydı haziranın?
Orhan Cemal de 3 beyaza karşıydıhatta "yavrucuğum, sen 3 beyaz yasağını yanlış anlamışsın. süt-yoğurt-peyniri kastetmiyoruz, un-şeker-yağ üçlüsünü kastediyoruz" diye gülüyordum
neyse, inek veya diğer sütleri bir türlü içmiyordu. kahvaltıdan sonra (yeterince susadığını düşündüğüm bir vakit) bardakla içirmeyi denemiştim. susadığı için biraz biraz içti. tadını aldığı için şimdi reddetmeden içiyor.
muz yada hurma ekmelek de faydalı olabilir. lezzetli olduğundan belki severler.
dilberege sen nerde oturuyosun
köşeminderi boncuğunun adı neydi?
Asagıda uye konuk yazan yer var ya...suan aktıf uyeler var ya...
Mesela suan eladuru ve sekersızyesılcay ın nıckelerın yanında + var.nıye?
a plus sınıfı gıbı bışıymisibiz siz ne iş?
günaydın kızlarrrr....
teyzeleri Ada 2 haftadır koltuğa çıkmasını öğrendi...koltuğa cıkıp üzerinde koşuyor ve cok tehlikeli oluyor düşecek diye cok korkuyoruz..inerken kontrollü iniyor ama koşarken pek kontrol yok..ben yürümeye basladığından beri hiç arkasında dolasmadım ama şimdi hep gözüm üstünde yalnız bırakamıyorum odada...
kızlar benım sormak ıstedığım bu tür şeylerin yanlış olduğunu ve yapmaması gerektiğini cocuklarımıza nasıl öğretcez...anlatıyorum güzel güzel söylüyorum ama yok inadına yapıyor..
hepinize güzel günler..
öncelikle Zeynep Ada'yı attığı "cesur adımlar" dolayısıyla kutluyorumgünaydın kızlarrrr....
teyzeleri Ada 2 haftadır koltuğa çıkmasını öğrendi...koltuğa cıkıp üzerinde koşuyor ve cok tehlikeli oluyor düşecek diye cok korkuyoruz..inerken kontrollü iniyor ama koşarken pek kontrol yok..ben yürümeye basladığından beri hiç arkasında dolasmadım ama şimdi hep gözüm üstünde yalnız bırakamıyorum odada...
kızlar benım sormak ıstedığım bu tür şeylerin yanlış olduğunu ve yapmaması gerektiğini cocuklarımıza nasıl öğretcez...anlatıyorum güzel güzel söylüyorum ama yok inadına yapıyor..
hepinize güzel günler..
dilberege sen nerde oturuyosun
22 si dersem benı dışlar mısınız
:18:
3 beyaz un seker ve tuz olabılır mı acaba
Bardakla ıçemıoz bız
Eylül bade ama Bade yı tercıh edıom ben...babamız Eylul u...nasıl anmak ıstıosanız sız oyle anabılırsınız
öylemiymiş ???? bende de bazılarında oluyor ama neden bilmiyorum
Bende anlatamıyorum maalesef. koltuğa çıkıp koşturuyor, kenarında oturup bizim bizim panikle onu oradan almamızı gülerek izliyor,
Benim çekyatlar pencerenin önünde oradan da pencereye tırmanmayı öğrendi dün, çıkıyor birkaç dakika etrafı izliyor, parmaklıklar ayağını acıtıyor herhalde, basıyor çığlığı. koşturup alsam oyun sanıp gülüyor tekrar aynı şeyi yapıyor, İlgilenmesem düşecek diye korkuyorum :18: Çaresiz kaldım
en önemli sorunlarımızdan biri de ayağa kalkacak hali kalmayana kadar semazen gibi dönmek. Benim cadı elinden tutuyor bi kere odada dönüyorlar, sonra kenara çekilip çocuğun haline gülüyor, kaanım da takılı kalmış gibi dönüyor düşüyor tekrar kalkıyor bu dakikalarca sürüyor.
Önce büyüğü eğitsem ikisi de düzelecek gibime geliyor ama nasıl olacak bilmiyorum
Uzun süre denedim ilk yudumdan sonra süt banyosu yapıyordu, dün kızıma bardakta verdim kaana da biberonda. bak oğlum abla süt içiyormuş, sıra sende diyerek 30 cc içirebildim. kalıcı bi çözüm değil sütün tadına alışana kadar her yolu denemek lazım
bak sen cadıya. denek koşuyo.. aah ah canım biz daha yuruyemediğimiz için bilemiyorum hiç. ama ben e cekmecelere gitmesinden rahatsızoluyorum surekli peşindeyim. çunku parmaklarını sıkıstırmasından cok korkuyorum. her defasında da inadına yapıyo cadı. nasıl anlatırım hiç bilmiyorum
öncelikle Zeynep Ada'yı attığı "cesur adımlar" dolayısıyla kutluyorum
sonralıkla da, çocuklara, bazı davranışları yapmamaları gerektiğini sadeec "HAYIR" diyerek öğretebilirmişiz. yani uzun uzun anlatsak bile, dil gelişimleri henüz olmadığından zaten kafaları karışırmış. onun yerine, sadece "hayır" demeliymişiz. hep aynı davranışlara aynı kelimeyi kullandığımız için de, anne-baba ne zaman "hayır" derse yanlış birşey yapıyorum anlayışı gelişiyormuş. burada dikkat edilecek nokta ise, "hayır"ı oyun olarak başka zamanlarda kullanmamak. doğru ya, bazen prize yaklaştığından "hayır" diyoruz bazen de gülerek "hadi hayır yapalım" diyoruz. çocuk bu çelişkiyi anlayamayabiliyor.
kendim bizzat bu yöntemi denedim ama gerçekten yapmaması gereken yerlerde "hayır" dedim. mesela prize dokunduğunda "hayır" dedim ve uzaklaştırdım ama ne zaman prize dokunsa hepsinde "hayır" dedim. canımın istediği yer ve zamanda değil. şimdi prizlere pek dokunmuyor. evet, yemeğini dağıtmasını istemem yada bisküviyi halıya sürmesini istemem ama bunlar canını tehlikeye atmıyor. benim kendi temennim. sadece canını tehlikeye atan şeylere hayır diyorum, diğerleri çocuğun etrafını tanıma süreci olduğundan ve bir zaman sonra zaten merakı gideceğinden olur olmaz şeye hayır demiyorum.
böyle arkadaşım...
niye dışlayalım kızdeli
demek eylül bade.. çok güzel isim. ben bade dicem sanırım
yazık kaana yaa. abla da tam kudurukmuş. kaç yasında ablası?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?