2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkadaşlar,

Bugün benim için sakin bir gün olacak.. bol bol burdayım.. sohbete bekliyorum :)

Biz dün aşı olduk.. Bu arada Bursadan kayınvalidem geldi..annem 2 hafta memlekete gitti babamla..1 hafta kayınvalidem bende kalacak.. 1 hafta da ben izin kullanacağım.. Dün Kaanı'ı aşıya kayınvalidem götürdü.. Oğlum hiç ağlamamış aşı yapılırken.. Kahraman oğlum benim.. Akşam doğru biraz huysuzlandı.. hafiften ateşi çıkar gibi oldum 1 ölçek calpol verdim.. çok şükür bir sıkıntı olmadı..
İl gece kayınvalidemi gördükçe ağladı yabancı bildi.. gündüzleri problem yok ama geceleri beni veya annemi görmeye alışık olduğu için yabancı bildi herhalde..

1 haftadır anne sutu dşındakı sutlere alıştırmaya calışıyorum.köy sutunu verdım olmadı sulandırdım olmadı pınar cocuk sutu verdım ı ıh dedi.dun milupa dewam sutu verdım ama uykusunda 80 cc kadar ıctı.
Badem sutu ıçın bı suruuu badem gereklı onun ıçıne bıde hurma katıyolar

Bizimkide içmiyor canım... Keçi sütü denedim içmedi, inek sütü, devam sütü hiç birini içmedi.. Sadeec anne sütü içiyor ben hala enziriyorum.. acaba onun tadını aldığı için mi diğerlerini kabul etmiyor anlamadım..

Sen şimdi 3 sayfa boyunca yazı yazma hıç ben yazayım sonra mesaj sayımız esıt olcak

Asagıda uye konuk yazan yer var ya...suan aktıf uyeler var ya...
Mesela suan eladuru ve sekersızyesılcay ın nıckelerın yanında + var.nıye?
a plus sınıfı gıbı bışıymisibiz siz ne iş?

seninle arkadas olduğumuz için yanında artı var sekerim :) ama a plus olmayı da kabul ederim tabii
ayyy guldum sabah sabah
senin dogumgunu oldu mu ne zaman olcak foto yukledin mi naaptın köşemin deri???

seninle arkadas olduğumuz için yanında artı var sekerim :) ama a plus olmayı da kabul ederim tabii
ayyy guldum sabah sabah
senin dogumgunu oldu mu ne zaman olcak foto yukledin mi naaptın köşemin deri???

Heee daha cözecek çok seyım var burada desene A plus arkadaslarım benım

Ben aranızda sızıntı bı hazıran annesıyım unuttun mu

muzlu süt denediniz mi kızlar??hem lezzetli hemde çok faydalıymış
belki sever bebişler

valla unutmusum. affet... bende kafa kalmadı kızlar ya
napcam böyle bilmiyorum.

olsun yine de bekleriz senin partiyi de... hem heyecan bitmiyor hemen ne guze..
kaçıydı haziranın?

Kızlar hadi bir buluşma organizasyonu ayarlayalım.. Şöyle güzel bahçeli bir yerde çocukları salalım çimlerin üstünde yuvarlansınlar.. bizde piknik gibi bişeyler yapalım.. Konuşalım, görüşelim ay ne güzel olur..

Hadi fikri olan paylaşsın..

Orhan Cemal de 3 beyaza karşıydı hatta "yavrucuğum, sen 3 beyaz yasağını yanlış anlamışsın. süt-yoğurt-peyniri kastetmiyoruz, un-şeker-yağ üçlüsünü kastediyoruz" diye gülüyordum

neyse, inek veya diğer sütleri bir türlü içmiyordu. kahvaltıdan sonra (yeterince susadığını düşündüğüm bir vakit) bardakla içirmeyi denemiştim. susadığı için biraz biraz içti. tadını aldığı için şimdi reddetmeden içiyor.

muz yada hurma ekmelek de faydalı olabilir. lezzetli olduğundan belki severler.

valla unutmusum. affet... bende kafa kalmadı kızlar ya
napcam böyle bilmiyorum.

olsun yine de bekleriz senin partiyi de... hem heyecan bitmiyor hemen ne guze..
kaçıydı haziranın?

22 si dersem benı dışlar mısınız
:18:

3 beyaz un seker ve tuz olabılır mı acaba
Bardakla ıçemıoz bız

dilberege sen nerde oturuyosun

köşeminderi boncuğunun adı neydi?

Eylül bade ama Bade yı tercıh edıom ben...babamız Eylul u...nasıl anmak ıstıosanız sız oyle anabılırsınız

öylemiymiş ???? bende de bazılarında oluyor ama neden bilmiyorum

Bende anlatamıyorum maalesef. koltuğa çıkıp koşturuyor, kenarında oturup bizim bizim panikle onu oradan almamızı gülerek izliyor,
Benim çekyatlar pencerenin önünde oradan da pencereye tırmanmayı öğrendi dün, çıkıyor birkaç dakika etrafı izliyor, parmaklıklar ayağını acıtıyor herhalde, basıyor çığlığı. koşturup alsam oyun sanıp gülüyor tekrar aynı şeyi yapıyor, İlgilenmesem düşecek diye korkuyorum :18: Çaresiz kaldım

en önemli sorunlarımızdan biri de ayağa kalkacak hali kalmayana kadar semazen gibi dönmek. Benim cadı elinden tutuyor bi kere odada dönüyorlar, sonra kenara çekilip çocuğun haline gülüyor, kaanım da takılı kalmış gibi dönüyor düşüyor tekrar kalkıyor bu dakikalarca sürüyor.

Önce büyüğü eğitsem ikisi de düzelecek gibime geliyor ama nasıl olacak bilmiyorum

Uzun süre denedim ilk yudumdan sonra süt banyosu yapıyordu, dün kızıma bardakta verdim kaana da biberonda. bak oğlum abla süt içiyormuş, sıra sende diyerek 30 cc içirebildim. kalıcı bi çözüm değil sütün tadına alışana kadar her yolu denemek lazım

öncelikle Zeynep Ada'yı attığı "cesur adımlar" dolayısıyla kutluyorum
sonralıkla da, çocuklara, bazı davranışları yapmamaları gerektiğini sadeec "HAYIR" diyerek öğretebilirmişiz. yani uzun uzun anlatsak bile, dil gelişimleri henüz olmadığından zaten kafaları karışırmış. onun yerine, sadece "hayır" demeliymişiz. hep aynı davranışlara aynı kelimeyi kullandığımız için de, anne-baba ne zaman "hayır" derse yanlış birşey yapıyorum anlayışı gelişiyormuş. burada dikkat edilecek nokta ise, "hayır"ı oyun olarak başka zamanlarda kullanmamak. doğru ya, bazen prize yaklaştığından "hayır" diyoruz bazen de gülerek "hadi hayır yapalım" diyoruz. çocuk bu çelişkiyi anlayamayabiliyor.

kendim bizzat bu yöntemi denedim ama gerçekten yapmaması gereken yerlerde "hayır" dedim. mesela prize dokunduğunda "hayır" dedim ve uzaklaştırdım ama ne zaman prize dokunsa hepsinde "hayır" dedim. canımın istediği yer ve zamanda değil. şimdi prizlere pek dokunmuyor. evet, yemeğini dağıtmasını istemem yada bisküviyi halıya sürmesini istemem ama bunlar canını tehlikeye atmıyor. benim kendi temennim. sadece canını tehlikeye atan şeylere hayır diyorum, diğerleri çocuğun etrafını tanıma süreci olduğundan ve bir zaman sonra zaten merakı gideceğinden olur olmaz şeye hayır demiyorum.
böyle arkadaşım...

niye dışlayalım kız deli
demek eylül bade.. çok güzel isim. ben bade dicem sanırım

yazık kaana yaa. abla da tam kudurukmuş. kaç yasında ablası?

çekmece olayı bizdede cok fenaydı cnm..ama ben ulasabıleceği çekmecelerin hepsini boşalttım artık içinın bos oldugunu bıldıgınden acmıyor pek fazla..şu inadına yapmalarına deli oluyorum yaa cadılar:))

benim kızımda içmiyor canım dün yazmıstım bende...ben şöyle bır yontem denıyorum 2 gundur..sabahları ilk uyandığında cok susamış oluyor..su yerine süt veriyorum bakalım alıştırabilecekmiyim umarım lıkır lıkır içerler..

cnm bizde hayır yöntemini deniyoruz..hayırı anladığındanda eminim..ama inadına yapıyor gözümüzün içine bakarak alıp kaçıyor mesela.. bir oyun haline getirdi yasak seyleri yapmayı..sanırım yeterince ciddi hayır diyemiyorum..daha ciddi bir şekilde deneyeyim bakalıkm..

niye dışlayalım kız deli
demek eylül bade.. çok güzel isim. ben bade dicem sanırım

yazık kaana yaa. abla da tam kudurukmuş. kaç yasında ablası?

Evet çocukla oyuncak gibi oynuyor. kendine yasakladığımız şeyleri yapması için teşvik ediyor, minik kuzumda oyun oynuyoruz diye taklit ediyor her yapılanı, hafta sonu bizim yatağa çıkarıp orada dönmesini sağlamış düşerken havada yakaladım

22 haziranda 4 olacak teyzesi

üvey anne gibi yazmışım o benim ilk göz ağrım, minik prensesim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…