alakasız olacak ama yeni bir dizi reklmı gördüm çok heycanlandım
''90 lar''..içim pır pır oldu:))90larda bende çocuktumdişarlarda oynardım
burnum aktıgında duvara sürerdim:)))ne igrencim
çok merak ettim bu diziyi..sizde ettinizmi:)
90'lar... 90'lar... :44: hımmm evet... 90'larda ortaokula gidiyordum. çok düzenli ve tertipli bir çocuktum. çok kitap okuyup çok düşünüp, az süslenirdim. Babyceren de burnunu bizim duvara silerdi, çok kızardım
hayat ağacı, yalan rüzgarı (o zaman star 1 vardı), süper baba, bizimkiler olabilir ama benim tahminim hayat ağacıhatta tekerlemesi vardı: menekşe mor, Sem vitmor
bu arada 80'leri konuşacak arkadaş arıyorum. ben şimdi kimle çocukluğumu konuşayım :26: susam sokağı, Kaptan Tsubasa, uçan kaz, Heidi, HE-MAN, karınca ailesi, küçük ev, Dallas, Şahin tepesi, Kara Şimşek gibi yapımları hatırlayan var mı :26:
90'lar... 90'lar... :44: hımmm evet... 90'larda ortaokula gidiyordum. çok düzenli ve tertipli bir çocuktum. çok kitap okuyup çok düşünüp, az süslenirdim. Babyceren de burnunu bizim duvara silerdi, çok kızardım
hayat ağacı, yalan rüzgarı (o zaman star 1 vardı), süper baba, bizimkiler olabilir ama benim tahminim hayat ağacıhatta tekerlemesi vardı: menekşe mor, Sem vitmor
bu arada 80'leri konuşacak arkadaş arıyorum. ben şimdi kimle çocukluğumu konuşayım :26: susam sokağı, Kaptan Tsubasa, uçan kaz, Heidi, HE-MAN, karınca ailesi, küçük ev, Dallas, Şahin tepesi, Kara Şimşek gibi yapımları hatırlayan var mı :26:
Diğer arkadaşlarımın isimlerini yazmadım diye alınganlık yapıp görüşmeye gelmemezlik etmeyin sakın.. İlk anda aklıma gelenleri yazıverdim..
Azraece, TURUNCU, Pınarda, Nagihan, ZADA, Planner, Tatlıcadı,Beykoz,İklim, Çiçek_çiçek, Chiricco haydi hep beraber ele eleee
Kızlar bugün yani 21 mayıs dünya süt günüymüş
inşallah sütü sevmeyen bebişimiz kalmaz
birde zatürre aşısı için dr. aradı hatırlattı bilginize
birde ben çok acıktım
birde hava çok sıcak
birde planner ne yaptı acaba merak ettim
herkeze selamlar olsun
size güzel haberlerle geldim dün bebişimiz cıktı saglıgı iyi cok sükür ama parmak kadar yerim onun dötünü
babannemde ameliyatını oldu cıktı oda
tüm bebişlerimizin dogum günü kutlu olsun hepsini öpüyorum
selamnasılsınız..ben uykusuzum..
çağla aşını oldugundan beri pek keyifsiz..gecede çok sık uyandı..neyseki ateşimiz çıkmadı..
sanırım aşı olan bacagı agırıyo,elimi oraya koyarsam elimi yitiyo kuzum..
sabah ceren bana sürpriz yapmış:)benden önce uyanmış gitmiş bana kahvaltı hazırlamış
''annecim yumurtayı yapamadım elim yanar acır sen yaparmısın''dedi::))
dedim olmaz bir işi yapıyosan tam yapacan:))''amaaa anneeeeee''
kıyamam sana teşekkür ederim dedim..kahvaltı hazırlarken yorulmuş ve acıkmış,kendine bi danette açmış yemiş:)
neyse kızmadım artık ne yapıyımgeri kalanları ben hallettim ama çağla kahvaltı yapmadı..
üstüne gitmedim zaten sinirli:18:
bu arada, saçlarını sıfır numara kestirdik"yalın ayak başı kabak" bir oğlan çocuğu oldu, çok da komik oldu
kafası gerçekten de doktorların dediği gibi uzunmuş, meğer saçları örttüğü için normal görünüyormuş :26:
denemiştim ama diş çıkarma sürecine denk geldiği için reddetmişti.tekrar etmem gerekiyo
bende sakin ve kararlı bi gözlerine bakarak şekilde hayırlı komut cümleleri kuruyorum.çoğunlukla işe yarıyor ama yanımda başkası varsa ondan yüz bulup gülerek yapmaya devam ediyor.dondurmalı süt neden olmasın çok mantıklı ama sanırım dondurma maraş olmalı değilmi
ballı süt denendi hatta vanilya özütü bile aldım.ama söylediklerinde denenecekler listesine eklendi.
güzel anneler
benim bir sorum var bebişlere sebze olarak ne veriyorsunuz
malum kış bitti ilkbaharda bitiyor yaza giriyoruz artık
düdükler nabersinizz (yeğenim 3 yaşındayken bize böyle derdi :))
dereotlu peynirli patatesli kekimi yedim rezenemi içiyorum ayakkabıları da çıkardım ayaklarımı yükselticinin üstüne koydum ohh sanırsın babamın fabrikası!
şimdi geri dönüp dedikodulara bakıcam ama asıl dedikodu bendeee
efenim şimdi ünide bana çıkma teklif eden bi çocuk vardı ben de kimseyle çıkmamışım o taraklarda bezim yok o zamanlar
bu çocuk peşimde süründü amerikaya gitcekti gitmedi dolan dolan baktı bi iş çıkmıcak sonra pat diye gidip evlendi
sen aradan onca sene geçsin gel bizim şirkette işe başla! görür görmez gittim aa çok şaşırdım hayırlı olsun diye el sıkıştım adam resmen titredi
sonra bi fena oldum keşke hiç konuşmasaydım niye titredi ki bu şimdi diye canım sıkıldı
işte özetle böyle gacılar benim içim de keyfim de rahat ama o hep aşırı heyecanlı ve hafif güven eksikliği olan biriydi
benimle hergün karşılaşacak hatta beraber iş yapacağız bakalım neler olacak
aa bu arada eşim de bizde başladığını öğrenince burun kıvırdı hıh ık mık bilmiyo muymuş burda olduğunu fln filan pek iyi oldu çünkü çocuğun bana olan durumunu biliyordu azıcık kıskansın hatta çok kıskansın böyle el pençe divan dolansın peşimde
Diğer arkadaşlarımın isimlerini yazmadım diye alınganlık yapıp görüşmeye gelmemezlik etmeyin sakın.. İlk anda aklıma gelenleri yazıverdim..
Azraece, TURUNCU, Pınarda, Nagihan, ZADA, Planner, Tatlıcadı,Beykoz,İklim, Çiçek_çiçek, Chiricco haydi hep beraber ele eleee
herkeze selamlar olsun
size güzel haberlerle geldim dün bebişimiz cıktı saglıgı iyi cok sükür ama parmak kadar yerim onun dötünü
babannemde ameliyatını oldu cıktı oda:
jeopolitik ve sosyoekonomik konumu nedeniyle buluşmayı Ankara'da yapmayı öneriyorum
jeopolitik konum ne? sosyoekonomik olsa ne olacak kidiyebilirsiniz, ben de bilmiyorum :26: hani hep öyle derler ya :44:
yaz olduğu için seçenekler çok
bizim burda (Ankara'da) domates, 3 liradan 1 liraya hatta 0.70 liraya yeni düştüğü için henüz başladım taze domates kullanmaya. annem öğlen bolca (kendi deyimiyle) yımırtaynan melemen yada taze fasille yediriyormuş. komşular geldiğinde de patates salatası, kısır gibi şeyler oluyormuş. akşamları da sote tavuk, köfte yada soğuk buğday çorbası yediriyorum. hem hafif hem doyurucu olduğundan tercih ediyorum. kabak aldığımda mücver filan da vereceğimdir. eliyle yer ne güzel
haberler bende bu merkezde, "bu çocuklara ne yedirsek" diye soruyor herkes de
ah canım kıyamam:))demek sen 80 lerin bebesisin:)90'lar... 90'lar... :44: hımmm evet... 90'larda ortaokula gidiyordum. çok düzenli ve tertipli bir çocuktum. çok kitap okuyup çok düşünüp, az süslenirdim. Babyceren de burnunu bizim duvara silerdi, çok kızardım
canım benim sütüm hala var tabi eskisi gibi degil ama 3 saat emzirmessem sızlıyoSütü gören bebek turbo motor takıyor - YouTube
kızlar Allah aşkına şu videoyu izleyin kaçıncıya izliyorum bilmiyorum çok hoşuma gitti ya çocuğun gözü dönüyor resmen sütü görünce :)
ben de ömeri çağırdığımda gelmezse hemen göğsümü açıyorum bu kadar olmasa da baya etkili oluyor
bu arada süt durumunuz nasıl? bilhassa en sütlünuriyelerimiz BABYCEREN ve AZRAECEye soruyorum hala göğüsleriniz dolup sertleşiyor mu?
benim eskisi gibi sertleşmiyor ve işyerinde 100cc ancak çıkarıyorum
ömer de meme meme diye dolaşıp saldırmasına rağmen uzun süre emmiyor ve eskisi gibi sızlamıyor
kesilsin istemiyorum henüz hazır değilim
ısırgan otu aldım malatya pazarından inşallah işe yarar
Off fena bir durum.. Bana geçenlerde liseden bir erkek arkadaşım faceden yazmış.. Seni rüyamda gördüm nasılsın falan demiş.. hatta bir kaçtır görüyorum iyimisin herşey yolunda mı demiş.. bende evet sağol dedim.. görüşemiyoruz uzun zamandır eski günler ne güzeldi falan demiş bende evet doğru dedim başka da uzatmadım..
Eşim bunu görmüş bana diyor ki " Sen kimlerin rüyasına giriyorsun bakiim"
"Efendim" dedim
"Kim bu seni rüyasında görmüş, hem sen niye öyle cevap veriyorsun dedi.. görme beni rüyanda ben evliyim desene dedi"
"ay saçmalama dedim o benim liseden arkadaşım kötü bir niyeti yok.... "falan diye devam edecektim ki
Resmen bozuldu o gece konuşamdı benimle... Töbe töbe dedim.. ertesi günü herşey normale dönmüştü ama erkekler gerçekten takıyorlar böyle şeylere
yoğunluktan, geçmiş olsun diyemedim. kusura bakmayın...
bebeğiniz için çok sevindim. hastaneden çıkmaları büyük bir adım. Allah hayırlı uzun ömür versin. sanırım ablanızın 2. bebeğiydi. ablanıza da geçmiş olsun diyorum.
babaannenize ayrıca geçmiş olsun diyorum. ameliyat olmuş. bakıcısı yada yardımcısı var mı? kim ilgilenecek teyzeyle?
bir de... bir de...:26: Enes nasıl? iyi mi? yürüme çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verir misiniz?
başka.. başka... yok, şimdilik bu kadar...
1 haftadır anne sutu dşındakı sutlere alıştırmaya calışıyorum.köy sutunu verdım olmadı sulandırdım olmadı pınar cocuk sutu verdım ı ıh dedi.dun milupa dewam sutu verdım ama uykusunda 80 cc kadar ıctı.
Badem sutu ıçın bı suruuu badem gereklı onun ıçıne bıde hurma katıyolar
Kızlar hadi bir buluşma organizasyonu ayarlayalım.. Şöyle güzel bahçeli bir yerde çocukları salalım çimlerin üstünde yuvarlansınlar.. bizde piknik gibi bişeyler yapalım.. Konuşalım, görüşelim ay ne güzel olur..
Hadi fikri olan paylaşsın..
çekmece olayı bizdede cok fenaydı cnm..ama ben ulasabıleceği çekmecelerin hepsini boşalttım artık içinın bos oldugunu bıldıgınden acmıyor pek fazla..şu inadına yapmalarına deli oluyorum yaa cadılar:))
benim kızımda içmiyor canım dün yazmıstım bende...ben şöyle bır yontem denıyorum 2 gundur..sabahları ilk uyandığında cok susamış oluyor..su yerine süt veriyorum bakalım alıştırabilecekmiyim umarım lıkır lıkır içerler..
cnm bizde hayır yöntemini deniyoruz..hayırı anladığındanda eminim..ama inadına yapıyor gözümüzün içine bakarak alıp kaçıyor mesela.. bir oyun haline getirdi yasak seyleri yapmayı..sanırım yeterince ciddi hayır diyemiyorum..daha ciddi bir şekilde deneyeyim bakalıkm..
gel şekerim gel hadi,,bak evin yanında avm de var,,biz adaya bakarız seni yollarız fatih olduğu için aynı markaların daha giyilebilir
elbiseleri oluyor burdahem bulamasan bile pazar gezersin enişteyle şekerim gaza gelmişken buluşalım işte beybi
Kızlar bugün yani 21 mayıs dünya süt günüymüş
inşallah sütü sevmeyen bebişimiz kalmaz
birde zatürre aşısı için dr. aradı hatırlattı bilginize
birde ben çok acıktım
birde hava çok sıcak
birde planner ne yaptı acaba merak ettim
herkeze selamlar olsun
babannemde ameliyatını oldu cıktı oda
tüm bebişlerimizin dogum günü kutlu olsun hepsini öpüyorum
annezeynebim görümcenin kıskanc kızı resmen seni cok kıskandım catlıyorum demiş
bence fit annelerimizdensin getirtmesin beni oraya
biangelkujum kanma x menine bir + daha yapmak istiyor planı belli
babycerencim beni sormussun gülüm iyiyim hastaneye git gel ugrasıyorduk cok sükür gecti gitti
sen nörüyon dogum gününüzü gördüm süper görünüyorsunuz maasallah
bende zayıflarım inş bir 10 kilom ne sevinirim 68 kiloyum hala :18:
selamnasılsınız..ben uykusuzum..
çağla aşını oldugundan beri pek keyifsiz..gecede çok sık uyandı..neyseki ateşimiz çıkmadı..
sanırım aşı olan bacagı agırıyo,elimi oraya koyarsam elimi yitiyo kuzum..
sabah ceren bana sürpriz yapmış:)benden önce uyanmış gitmiş bana kahvaltı hazırlamış
''annecim yumurtayı yapamadım elim yanar acır sen yaparmısın''dedi::))
dedim olmaz bir işi yapıyosan tam yapacan:))''amaaa anneeeeee''
kıyamam sana teşekkür ederim dedim..kahvaltı hazırlarken yorulmuş ve acıkmış,kendine bi danette açmış yemiş:)
neyse kızmadım artık ne yapıyımgeri kalanları ben hallettim ama çağla kahvaltı yapmadı..
üstüne gitmedim zaten sinirli:18:
size de selam, iyiyiz. ("iyiyiz naapak laa" şeklinde Angara börd ağzıyla konuşmak isterdim ama çizgimden kaymak istemem :)
Ceren'i tebrik ediyorum, kahvaltı hazırlaması gözümün önüne geldi de, çok duygulandımkahvaltı hazırlayanlarınız çok olsun Babyceren hanım, biri yemeği biri temizliği yapsın inşallah (amin)
Çağla'ya üzüldüm, geçmiş olsun.
benim oğlum da bugün bana sürpriz yaptı ve sabah saat taaa 7:00'ye kadar uyudu. öyleki, sabah uyandım, mutfağı topladım, kahvaltı hazırladım, etrafı topladım, PC'de izlemem gereken birkaç şey vardı, onları bile izledimsürekli kontrol ettim uyanmış mı diye ama fısır fısır uyuyordu her gittiğimde
bu arada, saçlarını sıfır numara kestirdik"yalın ayak başı kabak" bir oğlan çocuğu oldu, çok da komik oldu
kafası gerçekten de doktorların dediği gibi uzunmuş, meğer saçları örttüğü için normal görünüyormuş :26:
dondurma soruma yine ben cevap vereyim bloglada dolaşırken gördüm
Malzemeler:
Ev yapımı süzme yoğurt: 4-5 tane çilek. Dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Ben bir sonrakini muz ile denemeyi düşünüyorum.
1 tatlı kaşığı pekmez. Pekmez yerine bal da kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Çilekleri cam rendede püre haline getirdim.
Süzme yoğurdun içine çilekleri ve pekmezi ekleyerek karıştırdım.
Bu karışımı slikon muffin kalıba dökerek deep freeze'de dondurdum. Bu yüzden top top bir görüntü yerine yukarıda göreceğiniz gibi çiçek motifli bir dondurma oldu.
Oğluma vermeden önce oda ısında biraz yumuşattım diyor bolg yazarı bende tabiki perşembe günü pazardan süzme yoğur alıp denicem.sonucu inş.bildiririm.
tabiki bezelyetabiki fasülye hemde ayşe kadınından
tabiki ıspanak&semizotu ve yensin bütün yaz sebzeleri(patlıcana hayır)
soğan, havuç ve patatessiz olmaz tabi onlar öncelikli eklentiler
pilavı makarnayı de sevdik Allah ne verdiyse tadıcaz artık
bu arada kızım tam bir salatalık canavarı annesi gibi
artık kahvaltılarda mutlaka yiyoruz dikey bölünmüş 1/4 ortaboy
ah canım kıyamam:))demek sen 80 lerin bebesisin:)
bizimkileri çok iyi hatırlıyorum,ama susam sokagını bilemedim:26:hayat agacı ve dallasıda hatırlayamadım:26:
benim hafıza pek iyi degildir..ama şimdilerde ceren sayesinde tsubasa,jetgiller,şirinler, gibi çizgi filmlerin her karesini biliyorum:)
bide son moda çizgi filmler var marsupilami,caillou,pepe,arthur,jibber jabber, onlarıda çok iyi biliyorum..siz daha bilmessiniz bunları..
yakında ögrenirsiniz:)
canım benim sütüm hala var tabi eskisi gibi degil ama 3 saat emzirmessem sızlıyo
ve ben hala gögüs pedi kullanıyorum,sag gögsümden sürekli süt akıyo..
gögüs pedlerine verdigim parayla bir araba alırdım:)(murat 131)
ben 4 ay daha emzirecem sonra sütten kesecem..çağla meme delisi bıktırdı beni..
gögsümü görmekten gına geldiaç kapa aç kapa
zaten 1 yaşa kadar çok önemli..
yinede Allah herkese diledigi kadar emzirmeyi nasip etsin..sütten kesmek çok sıkıntılı bir dönem,önce annenin kendini
hazır hissetmesi gerekiyo..ben çok aglamıştım..cerenle bütün baglarımız koptu sanmıştım..
boşluga düşmüştüm ama zamanla unuttuk gitti:)darısı çağlaya
canım sanki biz kadınlar takmayız benim eşime biri öyle yazıcak rüyasındada gercektede gebertirim onu
rüya görecek diye korkar valla
ne demek bir kac haftadır görüyorum ben iyi niyet sezmedim valla hiç kusura bakma bacım
ben sadece eşimi kıskanmam arkadaslarımıda kıskanırım oyuzden bir daha o cocukla konus bacaklarını kırarım
saka bir tarafa benim eşimde beni paralar
eskiden sürüsüne bereket erkek arkadasım vardı şimdi tanımamazlıktan geliyorum yada onlar beni tanımamazlıktn geliyorlar eşim varya
yada acaba şişmanladım çirkinleştim diyemi bakmıyorlar :26::18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?