2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnn canımm arkadaşlarımmmm, güzel annelerrr inş herşey iyiye ve güzele gider, kuzularımızın geleceği için endişe duymamak mümkün değil, hakkımızda hayırlısını diliyorummm, çok güzell ve mümkünse çabucakkkk geçen bir gün olsun inşşş
size de günaydın sekerlerim

gelmişsiniz görmemişim de kusuruma bakmayınız lütfen
sanadaaaa kocamannn günaydınnn nagişiiimmmm, yaren nur huysuzmuş belki diştendir canım ya nazarda değmiş olabilir güzel kuzuna bol bol oku annesii İLKİMM cicin nasılsınnn demek antebe gideceksin hııımmm ne güzel mamalar vardır orda seni bekleyennn bestecik nasıll öp onu benimmm içinn kocamannnnn

inşallah diştir teyzesi. Hastalık gelmesin hiçbir yavrumuza. benim kız da valla öyle. bu ara babayla pek ilgili değil. gelmek istediği yegane kişi benim ve bundan çok mutluyum. benimle vakit geçirmek daha çok hosuna gidiyor. Bestemin iyi olmasına sevindim çok öpüyorum onu...

mutlucum miramız nasıl olduu canım ilaca başladınmı rahatlatmıştır biraz inş sonuçlarınız yarın çıkacak sanırım değilmii yarına kadar iyileşir zaten miracıkk

okuyorum plannerim hatta dualarla uyutuyorum bu ara hep:)) 8 dişimiz iyice belirginleşti artık. üst 4 alt 4. diğerleri mi canını yakıyor acaba sevgilimin? oy kıyamam ben bunlara yaaa. zeynep ada nasıl bakalım? yeni hamaratlıkları var mı?

Canım hiç bilemiyorum ama dr.a sorarım perşembe gidicem boğaz kültürü sonucunu göstericem.
Tek bildiğim ateşlenmemesi çok daha iyi bence ama Çağlanın geçirdiği enfeksiyonlar farklı belki de ondan ateş yapmadan geçirdi meleğim rahatsızlıklarını

Canım bizimde son günlerde ağlayarak uyanmalarımız yeniden başladı,,dişten kaynaklı,,çok ağlarsa 1çay kaşığı calpol verebilirsin diye biliyorum,,şayet şurup ağrıyı keserse diş,dişten kaynaklı baş ağrısı vb. geçici ağrı demişti bana dr.Ama tabi sürekli vermemek lazımmış.
Bu arada oyuncak telefon bizde markalı(chiccoo) markasız 3 tane var ama inan ilgilenmiyor bile,,illa alıcaksan dikkatini çeken iphone vs.gibi bir telefona çok benzeyen(renk ve ebat olarak)birşey al derim tabi bu numara da sökmeyebilir benim akıllı kuzuma Yaren Nur'un ara ara öksürüklerini de dişe bağlıyorum,çünkü diş öksürük yapıyor.

Herkese güzel günler arkadaşlar
Kızımın durumu aynı Üstüne birde mızmızlık eklendi hatta,,Defnoşuma da geçmiş olsun,,çabucak iyileşir inşallah
İçimden bir ses,birbirimize "yeni dişimiz çıktı" diyeceğimiz günlere yaklaştığımızı söylüyor
Bu arada geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkürler,,iyiki varsınız

Babyceren hanım, Orhan Cemal'in de ateşi şimdiye kadar sadece 1 kere çıktı, o da çok hafif. onun dışında hiç ateşlenmedi ve enfeksiyon geçirmedi. (bir defa şüphelendik ama enfeksiyon değilmiş)

düşünceniz ise şu bakımdan doğru: insan vücudu enfeksiyon geçirirken (hastalık yapıcı mikroplarla savaşırken. mevcut mikropların çok az bir kısmı hastalık yapıcıdır bu arada) kendini savunur ve bu arada ateş de yükselir. fakat vücudun enfeksiyona cevabı ve ateşin ne kadar yükseleceği, enfeksiyonun cinsine ve bünyeye bağlıdır. yani aynı enfeskiyonu geçiren iki çocuktan birinin ateşi 40'ı zorlarken diğerinin ki 37'den biraz yükselir. dolayısıyla tek başına ateşin yüksekliği enfeksiyonun güçlülüğü veya antibiyotik kullanımının gerekliliği hakkında bilgi vermeye yetmez.

antibiyotik olayına gelince: vücudumuzda normalde çok çeşitte ve sayıda mikrop zaten yaşıyor. mesela bağırsaklarımızda yaşayan bakteriler olmasa sindiririmimiz de olmazdı. normalde vücudumuzda yaşamayan bakteri, virüs vs lerden bazıları hastalık veya enfekdiyon yapıcı niteliktedir. bunlardan kurtulmak için, dirençli olmadıkları bir antibiyotik alırız. enfeksiyonu yapan bakteri vs'ler örneğin A antibiyotiğine dirençli olmadıklarından, ölürler. ancak burada çok kötü bir haberim var: kendilerine ihtiyacımızın olduğu bakterilerden bazıları da A antibiyotiğine dirençsiz olabiliyor, onlar da ölebiliyor. dolayısıyla A antibiyotiğini alırken, kurunun yanında yaşı da yakmış oluyoruz.

ateşi çok yükselmeyen çocuğa antibiyotik ise biraz gereksiz duruyor zira enfeksiyonların çok çok büyük kısmı ateşle beraber seyreder. hatta ateşi olsa bile çocuğun genel durumu (hareketleri vs) iyi ise antibiyotiğe gerek olmaz. kaldı ki antibiyotik alarak bazı faydalı bakterileri de öldürdüğümüzü hatırlayalım.

bildiklerimi kendimce anlatmaya çalıştım :26: umarım anlatabilmişimdir

ben de kendimi bildim bileli ateşim 1 defa çıktı. onun dışında ateş nasıl çıkar, insan nasıl olur hiç bilmem fakat defalarca enfeksiyon geçirdim. hatta birçok idrar yolu enfeksiyonum tahlilde anlaşılmıştır da, doktorum sorduğunda "bilmem, ateşim çıkmadı. belki biraz ısınmışımdır ama çok çıkmadı" demişimdir. kaldı ki, her ateş çıkması enfeksiyon göstergesi de değildir. böyle...

Günaydın tatlım ben iyiyim beste de iyi teyzesi bu ara akşamdan kalma gibi pat pat düşüyo, güzel zeynomla sen nasılsın?
Umarım keyfiniz yerindedir. Evet canım antebe gidiyorum valla dediğin gibi mamalar beni bekliyo çok özledim yemeklerini stok yapıp dönücem. Ben de sizi kocaman öpüyorum tatlım.
Biz de seni çok öpüyoruz teyzesi bir de güzel kuzumu

Günaydın tatlım hay Allah demek hala hasta güzel gözlüm. Çok geçmiş olsun tatlım inşallah tez vakitte iyileşir.
Dünya güzelime nazar değiyo bence.

mutlucum miramız nasıl olduu canım ilaca başladınmı rahatlatmıştır biraz inş sonuçlarınız yarın çıkacak sanırım değilmii yarına kadar iyileşir zaten miracıkk

Canım benim sorduğun için teşekkür ederim
Sonuçları perşembe 3 te alıcam,,ama yemeden içmeden kesilince dün akşam başladım antibiyotiğe..
kolay değil tabi 4 diş,,hele 2 köpek dişinin yeri incecik bir zar kadar deriyle duruyor orda
diğer azıların üstteki deri tabakası daha kalın ama yerleri bembeyaz..İnşallah iyileşecek yavrum diye bekliyorum
Ağzı hala yanıyor ama bugün ateş düşürücü vermedim,,dediğim gibi sürekli ilaca karşıyım o zaman etkili olmadığını düşünüyorum.bunları yazmak istemiyorum,,kızımla ve bütün bebişlerle ilgili güzel şeyler paylaşmak nasip olsun inşallah

kas kasılmasında, önce beyinden elektrik sinyali (aksiyon potansiyeli) kaslara iletilir ve bu sinyal, kasta bazı kimyasal olaylara dönüşerek kaslarımızın kasılmasını sağlar. buna excitation-contraction coupling veya uyarılma-kasılma çiftlenimi diyoruz. biliyoruz ki, bir kas ne kadar kasılır ve gevşerse o kadar güçlü olur.

fakat bazı durumlarda (sizin yaşadığınız gibi) istenilen kasların güçlenmesi için daha çok kasılma-gevşeme yaşaması ve dolayısıyla da güçlenmesi istenir. bunun 2 yolu var: bu kasları siz kendiniz sürekli çalışarak uyarabilir ve güçlendirebilirsiniz veya daha kolay olarak, beyniniz yerine dışardan aynı elektrik sinyali kaslarınıza iletilir. kaslarınız bu sinyali alınca kasılır ve gevşer. bu işlem sık sık yapılarak kaslarınız güçlendirilmiş olur.

sürdükleri jel ise, sanırım daha iletken bir ortam oluşturmak suretiyle elektrik sinyalinin bozulmadan iletilmesini sağlamak amacıyla kullanılıyor. başka amacı da olabilir, emin değilim :26:

masaj ise kasları sadece gevşetir ancak anladığım kadarıyla sizin durumunuzda, kaslarınızın güçlenmesi de isteniyor. dolayısıyla kasıp gevşetme işlemi daha makul :26:

önceki yıllarda, arkadaşımın lab. kobayından çıkardığı kasla tam olarak bu işi yapmıştım.

çok geçmiş olsun diyorum. devam ediniz, yararını göreceksiniz

Günaydın tatlım hay Allah demek hala hasta güzel gözlüm. Çok geçmiş olsun tatlım inşallah tez vakitte iyileşir.
Dünya güzelime nazar değiyo bence.
Çenem düşük olduğundan sana sıra gelmedi Günaydınla gelmen çok güzel İlkimcan
Antebin hamamlarına gidicen demek,,hemde benim doğumgünümdeBize de anahtarı bırak bari kuşadasına gelirsek sende kalırız
ev boş nasılsa

hejar hanım,
mesajları beğenip beğenip kaçmayınız. sünnet ve iyilaşme süreci konusunda ayrıntılara ihtiyacımız var. biz de yaptıracağız ama çok tırsıyorum, iyileşmesi zor olursa diye :18: çevreden sürekli sünnet zamanı soruyorlar :18: soranlara "Hejar hanımdan haber bekliyorum. onun anlattıklarına göre bir takvim belirleyeceğim" mi diyeyim

günaydın arkadaşlarım
geçmişe göz attım biraz hasta olan ve mızmız olan bebişlerimiz Mira,Yren Nur,Zeynep Ada ve
duygusal bebeğimiz Tarık Buğraya Allahın şafiii ismiyle şifa bulmasını diliyorum en yakın zamanda geçsin kuzuların sıkıntıları
Meleğim istanbula gelmiş sanırım keşke ulaşabilecek biri olsa sağ salim gelmişler mi diye..
Lillaccım seni görmek çok güzel kendini çok özletiyorsun gel lütfen arada
bu arada nagihancım sanada çok geçmiş olsun inşallah fizik tedavin olumlu sonuç verir
hepimize sağlıklı mutlu sakin bir hafta diliyorum
tencere tava protestosu burada da mevcut dün tamda oğlumu yatırdığım zaman başladı bizim üst kat komşumuz
balkon demirine vuruyor resmen kepçeyle sonra eşim rica etti çocuğu yeni uyuttuk tencere tavanıza vurun balkon demire vurmayın diye :) neyse ülkemiz için hangisi hayırlıysa o olsun inşallahşu camide bira içilmesi ve ayakkabılarla girilmesi içimi çok acıttı çok üzüldüm:26:

gelelim Aras Eymen'e cumartesi sünnet oldu kuzum ilk gün biraz sancılıydı onun dışında ara ara mızmızlanıyor ama iyi şükür
birde oturmaya korkuyor oğlum kasıyor kendini zamanla geçecektir bugün yüzüstü bile döndüsünnetini yaptırmayanlara hemen tavsiye ederim bizim şansımız oğlumun henüz yürümemesiydi,yürüyenler için daha zor olacaktı yürümemek işimize yaradı yani inşallah en kısa zamandatamamen iyi olur kuzum

bende sürekli okuyorum canım ya ama bu dişler yokmuuu yoruyor kuzularımızıı, zeynomda iyi teyzesii yeni hamaratlıklar yemek alanında olmasadaa bizi hergün yeni birşeylerle şaşırtıp gülmekten yıkıyor valla neşemiz onlarla hep daim olsun inşş

canım valla zeynom hala sürekli ayakta zıplayıp ancak tutanacağı bir yer varsa yürüyüp gidiyor ama elleri bırakıp kendi yürümeye çalışma denemeleri yok henüz biraz tembell benimm minnoş yani bestecik pat pat düşe kalka dahada ustalaşacak inş annesii

hastalık iştahlarını kesiyor canım ya sonra insan hasta olduğunamı bir şey yemediğinemi üzülsün şaşıyor, evet siizn diş haberlerini alırız yakında hep güzel günlerini görelim inşş napalımm böyle hastalıklarda olcak artıkk çekecezzz mecbuurrr mutlucummm sen tatili anlat bakalımm yahuu nereye gidiyorsunnnuzz ne planlar yaptınnn anlatttsanaaa aaa

Hayırlı uğurlu olsun canım,,demek sen artık tam anlamıyla erkkeeekkk annesi oldun valide sultanımmmm
Klasik ve içten cümleyi kuruyorum ALLAH DAMATLIĞINI DA GÖSTERSİN canım

HEJARCIM canım hayırlı olsun sünnetiniz çabucak iyileşsin inş tatlı kuzun benim içinde kocamann öpp yakışıklıyııı

Hayırlı uğurlu olsun canım,,demek sen artık tam anlamıyla erkkeeekkk annesi oldun valide sultanımmmm
Klasik ve içten cümleyi kuruyorum ALLAH DAMATLIĞINI DA GÖSTERSİN canım

HEJARCIM canım hayırlı olsun sünnetiniz çabucak iyileşsin inş tatlı kuzun benim içinde kocamann öpp yakışıklıyııı

Allah razı olsun canlarımAllah bütün erkek annelerine yaşatsın en kısa zamanda inşallah
valide sultan mı oldum ben şimdi

Aslında plan yoktamamen plansız yanipazar günü kocişin yaşgünü malumunuz,,bende beni balayından sonra tatile götürmeyen
ayağımızı tuzlu suya sokturmayan kocama bir süpriz yapayım diye yola çıktımarkadaşlar arasında bir etkinlik yapsam yine ben yorulucaktım,,acilen netten ucuz 2-3 günlük yer baktım bebişle gidebileceğimiz,,ilk karşıma çıkana da rez. yaptırdım hemde eşimin kartındanNe süpriz olacak dimiBaşka bişey yapsam hem ben yorulucaktım hemde ben yine burda kalmış olacaktım,,
ortağını aradım ve cuma gününe duruşmalarını onun devralmasını rica ettimİşin bombası hala eşim bunu bilmiyor kız hasta diye söyleyemedimAkşama yada yarın söylemeyi düşünüyorum ama süpriz ya (ne süpriz dimi adamın kartıyla)bozulmasını da istemiyorum

bana kalırsa hemen yaptırın büyüdükçe hem yarası geç iyileşecek hemde hareketlendikleri için iyileşme süreci daha zor olabilir dr bize öyle demişti,biz cumartesi sünneti yaptırdık dün kontrolü vardı götürdük dr iyeşmiş bile dedi 1 haftaya tamamen iyileşir dedi,zorluğu ilk gün çişini yaparken canı acıyor ve ağlamaya başlıyordu gecede ağrı kesici verdim rahat uyudu..
arada mızmızlanıyor ama o da çok normal zaten
birde dünden itibaren her gün küvetini su doldurup oturtacağım daha çabuk iyileşiyormuş,dün biraz ağladı ilk defa su temas edince acıdı demekki,öyle yani yavaş yavaş iyi olur Allahın izniyle...
şimdi diyorum keşke daha önce yaptırsaymışız ama olsun nasip işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…