2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ay çok teşekkür ederim Hejar hanım, en çok merak ettiğim kısmına ayrıntılı cevap yazmışsınız zaten. "pipinin beze değmesini engelleyecek aparat" olayını nasıl yapacağımı düşünüyordum :26:karton bardakların alt kısmını kesip pipisine koyup, bezlemeyi düşünmüştüm. karton bardak pipinin beze değmesini engellerken, altı kesik olduğundan çiş beze akacaktı. nasıl icat ama sünnet külodunun plastik kısmı daha kullanışlı tabiki de
bol eşofman altı ve büyük beden bezi hazırladım :26:

başka? hah, giderken zaten rahat kıyafetler giydirmeyi düşünüyorum :26:
bir de kitap alayım diyorum. beklerken okurum

Hejar hanım, siz evlenme hikayeniz yazdınız mı? ben mi kaçırdım :26:

uygun vaktinizde siz de yazınız

moralim çok bozuk kendimden nefret ediyorumnetten gömlek almıştım iki tane düğmeler kapandı ama anlayın işte dar geldi bugün veririm yarın veririm bi türlü veremedim kiloları off ya yeme sanki nolcak patla g.. zekalı sonrada ama ben onu giymek istiyomm ayy kızlar çok sinirliyim kendime iradesizliğimden dolayı bugün şu dakkadan sonra başlıyorum ama inanın pazartesiyi bulmaz ya ben böyle değildim ne manyak oldum 30 umdan sonra bi bönleştim sanki

arkadaşım kendinize hakaret etmeyiniz ama boğazımı tutmaktan başka da çaremiz yok son 2 aydır ekmeğin ve tatlının tadını unutmuştum biliyor musunuz ama sonunda 6 kilo verdim

kolay gelsin diyorum :26:

topikte kimse kalmadı. biz de bugün erken kapatıyoruz. hadi ziyaretçi arkadaşlarım, yavaş yavaş toplanın.
ne? arkadaşım ne öyle fındık fıstık atıyosun yaaa maymun mu oynuyor burda kullanıcısından çok ziyaretçisi olan bir topik olduk çıktık sayenizde bundan sonra önüne gelen topiği ziyaret edemeyecek mülakatla alacağız artıkın ilk mülakatımızda "15. yüzyıl Avrupa Tıbbında Anatominin yeri" konusunda sorular sorulacak. bilenler girip, girdiğine pişman olacak, giremeyenler de giremediğine pişman olacak buna da şükredin: Deli Dumrul misali, ziyaret edenlerden 100, etmeyenlerden 200 lira da alabilirdik

kendi kendime bu kadar uzun konuşabildiğime inanamıyorum :18:
deliriyor muyum :18:

duvardan sesler gelmeye başladı :18:
anneciiiiimmmmm :18:

chihiro79 Hanım demek Orhan Cemal sünnet oluyor.. Erkekliğe ilk adım atılıyor.. Çok güzel.. İnşallah hemencecik iyileşir.. Ben de karton bardak kesip koymuştum.. Çok rahat etmiştim.. Pipinin değmemesi sanırım iyileşme sürecini hızlandırdı..
Bu arada kitap alıp okumayı planlıyorsunuz.. Bizim gibi lokal anestezi ile yapılacaksa ve sizde sünnetin yapıldığı kapının önünde olacaksanız vee içerden onun ağlama seslerini duyacaksanız.. o kitabı okumaya hiiiç vaktiniz& mecaliniz olmayacaktır

ay niye öyle diyorsunuz Dilberim Egem Hanımım, umarım o kadar ağlamaaaaz :18:

kitabı şey için alacaktım... ney? şey... ha, evet, hani sünnet bitince odaya alacaklar, sonra ağzı kesicinin etkisiyle uyuyakalacak, sonra bir sürü saat başında bekleyeceğim ya... ondan alacaktım hasta odalarında hep tv olur, tv'de de hep evlenme programı olur, hiç seyredemem valla

alırım kitabımı okurum

hem de sünnet işlemi sırasında ben de yanında olacağım sanırım :18: çünkü... ehem... şey... babası doktor olmasına rağmen, kan tuttuğu için hiç bakamaz böyle şeylere bu yüzden hasta da bakmıyor hatta, ufak yeğenim parmağındaki yarayı gösterince, bizimki nasıl korkmuştu

Bendü düğün sabahı gayet sakindim.. Uyandım.. güzelce evde kahvaltımı yaptım.. Sonra kotumu gömleiğimi giyip arabaya bindim tek başıma makyajımı yaptırmak için Sevil Parfümeriye gittim (Ordan ürünler almıştım makyaj bedavaya geldi) Ordan çıktım yine tek başıma eve geldim.. Gelinliğimi aldım arabaya koydum.. Ordaaan hoop kuaföre gittim.. Saçımı güzelce istediğim gibi tarif ettim.. Pek beğenmesem de yine güzel olmuştu.. Sonra gelinliğimi giydim ve Damat bey beni almaya geldi :) Ordan fotoğraf çekimine gittik.. Tabi bu arada da telefonum santral gibi hiç susmuyor.. Birileri düğün yerinin tarifini istiyor.. Birileri gelemeyecekmiş tebrik etmek için arıyor vs vs... Ama güzelce geçti gitti :) Hey gidi günler heeyyy

Genel anestezi ile mi olacak sünnet? Lokal anestezide eğer siz yanında olacaksanız Orhan Cemal için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.. Bizim doktor annenin girmesini özellikle istememişti.. Duygusal olup etkilenmeyeyim diye mi? niye olduğunu da anlamadım.. Sahi ben niye direnip girmemişim ki.. Şimdi kızdım kendime.. Kaan sünnet olurken yanında tanıdık hiç kimse yoktu.. Ağrıdan değil ama başında onu tutanların yabancı olmasından ve hareket edemediğinden dolayı olsa gerek çoook ağlamıştı.. O içerde ağladı ben onun senini duydukça dışarda ağladım.. Siz mutlaka girin bence.. Orhan Cemal sizi göreceği için daha rahat olacaktır, korkmayacaktır...

anestezi ve sünnet tekniği hakkında hiçbirşey bilmiyoruz henüz

eşimin arkadaşı yapacağı için diyaloğumuz şöyle oldu:

-- X bey, bizim oğlanın sünnetini yapabilir misiniz?
-- isterseniz tabi yaparım
-- bir ara gün belirleyelim

ertesi gün...

-- X bey, ben Y bey'in eşiyim. sünnet günü belirleyecektik
-- pazartesi yada perşembe yapalım mı?
-- perşembe olur.
-- perşembe sabah erkenden alırım. çarşamba tahliller için bizim buraya geliniz
-- olur, gelelim
-- çarşamba görüşürüz

girmeme itiraz edeceğini sanmıyorum :44:soğukkanlıyımdır, sanırım ağlak olmam sünnet esnasında :44:

evlenme hikayelerinden sonra sanırım sıra kayınvalideyle tanışma hikayelerindeydi :26:

ilk anlatan olayım da, hemen çıkayım. arkadaşlarla buluşacağım:

kv'mi nişan sabahı gördüm. mesafeli, ciddi ama baskın bir karakter olduğu belliydi (ben bu hatunla ne yapacağım diye az düşünmedim)
nişana geldiler. hala mesafeli ve ciddiydi. elimden geldiğince sıcak davrandım çünkü eşimi yetiştiren kadındı kendisi. saygı duymamak elde değildi.

sonra...

sonrası yok...

bu görüşüm son görüşüm oldu...

ertesi gün ani bir kalp kriziyle kaybettik ve ben yüzünü bir daha göremedim...vefat ettiğinde annemin annesi yaşındaydı ve hala dinç ve bilgindi...

hakkımdaki son sözleri: "ben bu kızı çok sevdim, siz de sevdiniz mi?" olmuş... nişandaki takıları "nikahı göremeyeceğim için takımı şimdi takıyorum" diyerek takmasını hiç unutamam...

hala anarken ağlarım... mezarına gidip dua ederim... mekanı cennet olsun...
böyle...

Biz yaptırırken doktorumuz 1 yaşına kadar genel anestezi tercih etmiyoruz demişti.. Lokal olarak 10-15 dk önce pipinin ucuna anestezi veriliyor..15 dk sonra operasyon yapılıyordu.. Oprasyon süresi de max15 dk.. Genel anestezi ile yaparsak çocuk anesteziden uyanırken çok ağlıyor, sayıklıyor vs demişti..
Ama siz soğukkanlı iseniz ve cerrah tanıdığınız ise mutlaka Orhan Cemalin yanında bulunun.. Lokal olacaksa ve sizi görecekse onunla konuşurusunuz.. Sevdiği bir oyuncağı yanınıza alın gösterirsiniz vs yani başka ne olabilir acaba?? Şimdilik aklıma bunlar geldi..
Sonra iyileşme sürecinde de şimdi adını hatırlamıyorum ama akşam eve gittiğimde çekmeceye bakarım.. Bir göz pomatı ilacı kullanmıştık..pipinin ucuna sürüyordum.. Bardağı da koyup primayı bağlıyordum.. Tamamen iyileşmesi ve bardağı atmamız yanlış hatırlamıyorsam 5 günü bulmuştu

gece kuşları nerdesiniz bakimmm
bu gün yeğenimin doğum günü vardı kuzumla çok oynadık yoruldum:)
yıkadım yatırdım minnoşumu..mutfağı toparlamam lazım yorgunum,1 oda da yerde oyuncaklar,1 oda da yerlere dökülmüş parçalanmış birazı yenilmiş A4 kağıtları,banyoda tarık buğranın içi su dolu küveti iş çok ama ben pc başında kocişim tv başındagidip iş bölüşümü yapmam lazım
diz kapağımada bi şey oldu dizimi kıramıyorum hiç yaşlandım mı ne

kujum ve dilberegede hikayelerini paylaşmış
hepinizin mutluluğu daim olsun şekerlerim hep mutlu,huzurlu olun inş

ben gidip mutfağı toparlayim 2 tabak bi kaç kaşık çatal var çabuk toparlanır,eşimde diğerlerini halletsin sonra mışıl mışıl uykuu

iyi gecelerçok geç oldu farkındayım:)
cerenimin dogum gününü kutlayan arkadaşlarım çok sagolun ama pazar günü bir daha kutlayın olurmu:)))
çünkü gerçegi pazar günü:)
kujum ve dilberege tanışma hikayelerinizi okudum çok güzel:)kujum mesajla dilberege msn le:))teknolojinin gözünü seveyim:)
bugün cerenin okuluna gittik pasta kestik yedik crenide aldık eve geldik.tam eve geçtim bir baş agrısı tuttuki sormayın,ölüyorum sandım..
sanırım migren..benim migrenim var ama yılda bir tutar..aslında doktorada gitmedim kendim migren olduguna karar verdim:)
çünkü öyle böyle degil ya kafamı kaldıramıyorum beynim çatlayacak sandım..
eşimi aradım dedim koş gel ölüyorum çocuklara bak..birazdan geliyorum dedi ve ben 2 çocuguda salonda bırakıp kendimi yatak
odasına attım:26:ilk defa onları yalnız bıraktım ama yapacak birşey yok duramıyorum...ne kadar zaman geçti bilmiyorum çağla yanıma geldi yattı
cerenin s:26:si çıkmıyo kalktım baktım koltukta uyumuşaldım onuda yanıma yattık..eşim gelmiş bakmış biz uyuyoruz o da uyumuş:)
neyse uyandık ilaç içtim yemek yedim biraz daha iyi oldum..
abimede söz vermişim kızına bakacam onlar düğüne gidecek off dedim ne yapacam zorla gittik..neyseki kuzum zeynom akıllı durdu hiç yormadı halasını..
az önce geldilerde bizde evimimze geldik..
çok kötü bir akşam geçirdim ama şimdi daha iyiyim..
kimsede yok kime anlatıyosam bu kadar şeyi:))neyse sıkılırsanız bundan gerisini okumayın:)
geriside yok zaten ben yatmaya gidiyorum:)
iyi uykular herkese:)

hafta sonu diye bu topiği böyle bırakmaz olmaz ki cık cık cık
umarım herkesin hafta sonu güzel keyifli geçer..
eşim sınavda görevli bende fırsattan istifade evi süpürdüm toz aldım falan işte:)
hafta sonları süpürgenin çalışmasından pek hoşlanmıyor kendileri ama çocuk oluncada mecbur her gün çalışıyo..yerde ne var ne yok topluyo hooop ağzına..

kızlar yaa tarık buğra bardakla su dışında hiç bir şey içmiyor biz bardağa erken başladık ama hiç bi zaman ne meyve suyu ne süt içiremedim.
uzattığım anda kafa sallayo yada eliyle itiyo..sabah kahvaltısında ve akşam yatarken kaşıkla içiriyorum oda çok zaman alıyo
süt/meyvesuyu bardakla içsin alışsın istiyorum ama nasıl:26:

bir de her gün yumurta veriyomusunuz?havalar ısındığından beri 2 günde bir veriyorum
rafadan yumurtayıda çok seviyo gördüğü anda heyecan yapıyo yavrum:)gün aşırı versem nasıl olur?

kalkıp yemeğimi yapim kimsecikler yok

babycerencim cerenin doğum gününü kutluyorum iyiki doğmuş güzeller güzelim benim yerime yanaklarından muaahh diye öp fıstığı
baş ağrınıda ihmal etme canım..benim arkadaşımda migren vardı onun ağrıları sık tutardı ama aynı tarif ettiğin şekilde anlatırdı..yatıp kafasına yorganı çeker karanlıkta uyurdu:)ağrısı tuttuğu an iğnelerle geçerdi
inş seninkisi migren değildir ve ağrıların sıklaşmaz

chihiro eğer dayanabileceksen yanında ol mutlaka dr izin verirse bizim drda benim girmeme izin vermedi
o kadar direttik ama hastane politikasıymış Aras Eymen atlayarak gitmişti dr un kucağına yavrum tabii başına ne geleceğini bilmiyordu
sonra ağlayarak geldi acıdan değildi ağlaması,ilk iğne yaptıklarında canı acıyor o zaman yanında tanıdık yüzler görmeyince korktu ve ağladı tabbii kuzum yarım saat sakinleştirmeye çalıştık babasıyla çok şükür geçti gitti
bu arada kitap okurum diyorsun nasıl okuyacan ki o an hep çocuğunu düşünüyorsun ben yanıma Kuran almıştım okurum diye ama inan onu bile okuyamadım,sadece dua edebildim..

BabyCeren canım umarım migren değildir eşimde var migren ordan biliyorum atakları ağır oluyor
güzeller güzelim cereni öp yerime,çağlayıda ısır :)

TatlıCadı biz hala bardağa geçemedik Aras Eymen biberonda içiyor su,meyvesuyu,sütü
bardağı götürdüğümde bakıyor ağzına koyuyorum çekiyor hemen korkuyo bardaktan sıpa
ben hergün 1 yumurta veriyorum daha çok sıcaklamadı havalar bence yiyebilir

selam
haftasonu kimseler yokben kakılmış gibi yine temizlik yaptım
yarında çocuk odasını düzenleyecemvalla bıktım yadelirecem artık
önceki hayatımda kesin temizlikçiydim ben:)
birazdan çarşıya gidecem elbise almam lazım:18:1 ay sonra amcamın oğlu evleniyo:18:
stres oldumhala başım agırıyiiii
ceren babasıyla işe gitti:)birazdan gelirler..haftalıgını annesine getirir:)cimri kocam çocuga 5 lira veriyo:)
gerçi en az 20 lira orda masraf çıkarıyo:)yemek yer,cips ister meyve suyu ister:)
işte böyle sizler ne yapıyosunuz kimsede yokkendi kendime konuşuyom

aslında bıraksanız kitabını yazarım tanışmamızın ama malum zamanım yok:) öyle üstün körü karaladım bişeyler sabrınız test etmek için biraz uzun oldu da:)
2008 yazı en yakın arkadaşımın yeni deniz astsubayı olmuş kardeşinin bekar evine tatile gittik. O bekar evinde 9 kişiydik ve en büyükleri bendim. Habire bana takılıyorlardı evde kaldın yolumuzu tıkıyon diye bulun birini evleneyim diyordum ama senin gibi yaşlı bekar tanıdığımız yok diyorlardı

2009 martı nazom(en yakın arkadaşım) kardeşi ahmet nette takılırken faceden bana bir profil resmi gösterdi nasıl Zeynep abla yeni ev arkadaşım yaşı da sana uygun yapayımmı aranızı dedi gülerek ki hayatta bulaşmaz öyle işlere. Resimdeki tip alemci ciks bir model dedim aşk olsun beni kurda yemmi edeceksin yok ya dedi sadece tipi öyle

2009 temmuz nazomla haftasonu kaçamağı yapalım deyip yine marmarise gittik.gece geç varıp hemen yattık. Sabah kalktığımızda işe gidiyorlardı benim xle ama kapıdan çıkmışlardı yüzünü göremedim balkondan sadece kelini görmüştüm akşam Ahmet nöbetçi olduğu için gelmedi benim x geldi sadece merhabalaştık yemek yedik adamda ne konuşma ne hiçbişey doğru düzgünkasıntı tip diye gıcık olduk nazomla. Bulaşıkları yıkadık yıkarken gelip musluğu kıstı su sıçrayıp fayanslara leke bırakıyormuş diye üstüne yarım saat geçmeden bulaşıklığı boşalttı biz varken iyice sinir olduk nazomla tabi. Ahmetsiz dışarı çıkamayacağımız için evde öfleyip pöflüyoruz dedik dondurma alalım bari siz oturun ben alır gelirim dedi nöbetçi x evin karşısında park vardı bari ona gidelim sallanalım dedik bende geliyom dedi işimiz var bunla içine edecek tatilin diye düşünüyoruz ertesi gün ahmetin arkadaşları ve benim x le denize gittik. Denizde yüzerken benim x için hey seni yerler yerler seni ham yapar bu zilliler şarkısını söylüyoruz nazomla akşam oldu ve discoya gidildi ben deli gibi içiyorum benimki içmiyordu zebellah gibi başımda dikiliyordu dans ediyorum terlemişim bana peçete uzatıyor sileyim diye çok düşüncelidir ertesi gün yine denizdeyiz ama benimki açıldı yavaştan yavaştan konuşuyor benle. Akşam otobüse binicem nazom kalmaya karar verdi orada. Bende hediye alayım evdekilere deyince ben götürürüm seni diye atladı. Dedim olur ama nazomda gelsin. Bir mağazada bakınırken bileklik beğendim taktım bakıyordumki benimki elimi kapmazmı nasıl oldu diye ama o an elektrik çarpılmış gibi oldum resmen kan beynime çıktı öyle çok uzun bir zaman dilimi kalmış gibi hissettim birbirimizin gözlerinin içine bakarken nazom beni görünce noldu dedi yok bişey diyorum ama ağzım açık sırıtıyorum velhasıl teşekkürler edildi birbirimizin tel numaralarını almadan ayrıldık.

Aradan 15 gün geçti işteyim baktım faceden eklemiş beni. Tabi atladım hemen. Bu benim resimlere iltifatlar filan derken ağustos 16 sında kuzenimin izmirde nikahı var benimle gelirmisin diye yazdı. Ay ne desem diye düşünüyorum derken kabul ettim ayıp olmasın diye Cuma izmire geldi ama bendeki heyecanı görseniz noluyorsa öyle takıldık ertesi gün nikahta buluşuruz dedik. Nikaha gittim 3 amca, 1 hala ve 1 babaanneyle tanıştım hepsi ankaradan gelmiş hoş sohbet tabi ay bana bir bayıldımı insanlar.babaannesi bu gelin nikahı kıyılandan daha güzel demezmi dedim ben sevgilisi değilim arkadaşıyım nikah bitti aile arası yemek var seni asla bırakmayız dediler. benimki ööle pis pis sırıtıp duruyor geleceksin mecbur dedi gittik ve ilk dansımızı yaptık o yemekte. Ertesi gün inciraltına kahvaltıya davet ettim tamam dedi. Sabah 9 da buluşup bütün izmiri gezdik ama her şeyden konuşuyoruz eski sevgililerden bile dedim herhalde ben yanlış anladım çocuğu kendi kendime gelin güvey oldum gece 12 de otobüsü var. 11de garajdayız ben gideyim dedim evdekiler 12 den sonra gitmeme kızıyorlardı. 15dakikada bir kalkan dolmuşlara binicem işte her şey için teşekkür filan binicem dolmuşa binme dedi. Allah Allah iyi dedim ama o kadar gerginki öyle dikiliyoruz etrafımızda da dolmuşun değnekçileri diğer dolmuşun sırası geldi buna bineyim dedim yok dedi. değnekçi soruyor abi bincenizmi yokartık 23:45 dolmuşu hareket edecek dedim ne söylüceksen söyle. kazık kadar adam kekeliyor karşımda bana bi güç geldi sen bana çıkmamı teklif edecen dedim evet diye atladı ama gülüyoruz iyi tamam kabul ediyorum deyip öpüp dolmuşa bindim değnekçide gülüyor bu arada. Hemen aradı beni kabul etmicen sanıyordum dedi ondan çok korkmuş benim x. meğersem Ahmet ben marmarise gitmeden ona resmimi göstermiş hatta kaynanamda oradaymış çok beğenmiş beni bana hayatta gördüğüm en güzel resimdi demişti beni tartmak için soğuk davranmış tatilde sonra ahmetten izin istemiş çıkmak için. İzmire gelince özgüvenimi kaybettim yanında demişti bu kız hayatta beni kabul etmez diye. Çok inişli çıkışlı bir ilişkimiz oldu ben kapris yapıp bırakıyordum bunu babamı arayıp ben kızınızı seviyorum demişliği bile vardır neredeyse 4 senedir birbirimizin hayatındayız deli dolu, tutkulu aşkımızın meyvesi olduktan sonra anladım ki biz birbirimizin vazgeçilmeziyiz….

Heyt beee... Süperdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…