2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba tecrubeli anneler ben 2013 mayis annesiyim oglum 2 aylik ve cok gazli bir bebek onceleri devamli emmek ister goguslerim disarda gezerdim ama 2. Ay asisini oldugu gunden sonra ne olduysa artik emmek istemiyor 6-7 dk emip birakiyor ne yapacagimi sasirdim cok uzuluyorum cunku dusuk kilolu dogdu daha yeni 4.700 gr oldu emmezse iyice zayif kalacak bana bi akil verin nolur

hiç endişe etmeyiniz. bebeklerin dönem dönem böyle davranışları oluyor. 5 dakikalık bile olsa emzirmeye devam ediniz zira çok emmiyor diye emzirmeyi aksatırsanız stünüz de zamanla azalacak ve tamamen bitecektir. acıktığı sürece zaten emeceğinden, kilo alamayacak diye hiç düşünmeyin. bebekler açken ne yaparsanız yapın durduramazsınız, emerler siz emzirmeye devam edin, bu durum son derece geçicidir inanın

mutlum ne desen haklısın insanın tel faturasını eşi ödeyince zor oluyor bende mesaj pahalı dicen 2 mesajdan nolur ilk başlarda öyle diye diye herkese cevap verdim kol gibi fatura geldi cezalı duruma düştüm aslında mesaj gelince hemen arasam olurda bi 5dakka sonra diyom kalıyor kusurumuza bakma hele mira sultanım hiç bakmasın teyzesine:)

sabah doktora gittim sıra beklerken fizik tedavide çalışan eşi astsubay olan bir arkadaş vardı ona gittim hemen fizyoterapist olan beye yönlendirdi beni bi mesaj yaptı ah uhh diye diye mahvoldum:)) çekindim tabi adamın belime popoma değmesine ama çok iyi geldi tanıdık olunca çok ilgilendi şişlik varmış belimde sinir sıkışması büyük olasılıkla dedi 2 gün kesintisiz yatış masaj sıcak su korse verdi ptesi tekrar gidicem. Allahtan eşim evde bütün işler ona kaldı:) şimdi cumada yat dinlen diye gitti ama ben hemen buraya damladım tabi yakalamasın beni:)

pınarda urfaya 8 sene önce gelip 1 hafta kalmıştım çok güzeldi gerçekten baya tanıdıklarımız var orada belli olmaz belki bizimde yolumuz düşer tekrar oralara nasip.

meraba canım..bebekler gazlı oldugu dönemlerde daha bir hırsla emiyorlar..sanırım gazınız azalmış aşıdan oldugunu düşünmüyorum..
6-7 dakikada zaten sütün yüzde 90 nını emmiş oluyo..telaşlanmana gerek yok..her istediginde emzir..

bence sakın pes etme 5 dakika azdır diye düşünme benim kızımda 5dakikadan fazla emmezdi memeyi bırakma eğilimleri oldu ama çok şükür hala emiyoruz sabır isteyen bir dönem herşeyi bırak sık sık emzirmeye çalış üzülüp sütünüde etkileme

Cevabiniz icin tesekkur ederim.Umarim gecicidir 1 haftadir boyleyiz artik uzuntuden her gun aglar oldum cunku emzirmeyi cok seven bir anneyim

kesinlikle pes etme diyenlerdenim ben de. Zaman zaman az emiyo gibi gorunuyolar ama arkadasların da dediği gibi 5 dakikada sütün coğunu cekiyolar bi süre sonra... Ve üzülme.. Sütün etkilenir

Selam arkadaslar. Bugun gunaydın diyip demediğimi bile hatırlamıyorum. Kafam kazan gibi. Allahtan cuma ve yarın tatil... Tukenmıslık sendromuna ben de yakalandım sanırım. Içimden hiç bişey yapmak gelmiyo. Defne hariç hiç bişey beni keyiflendiremiyo. Işte öyle.

selamnasılsınızben iyi sayılırım
gece rüyamda urfaya gitmişimkendimi o yer sofrasında kebabların ortasında gördüm:))
melegim ve pınardaya kebap bırakmamışım:):)))eheuehue
çok canım çekti eşime dedim pazar günü piknige gidelim mangal yakalım
olur dediseviyom bu adamı
işte böyle
çağla uyuyo ceren oturuyo
bende yemek yaptım,çok yoruluyorumçağla koltukların üstünde geziyo
düşecek diye çok korkuyorumbir saniye arkamı dönüp gidemiyorum
birazdan misafirim gelcekdaha kek yapacam

Beybi ruya dedin de aklıma geldi. Gecen gece ruyamda bi oğlum olduğunu gördüm. Doğmuş ve onu hazırlıyolardı. Hastaneden çıkmak için onu bekliyoduk. Ama ben şu anki halimleydim yani yatmıyorum hiç falan. Onu alıp çıkacakmışız. Defne de yanımızda :) uyandım hayır olsun dedim ama kısacık da olsa çok guzeldi :d

selam canımbiliyosun bende depresyondaydım ama depresyonumu üşüttügümden beridir kendime gelemedim
kimse beni anlamıyo
sende tükenmişlik sendromuna girmişin çık kız o sendromdankaka o pissssçık hemen..
gel depresyonunu üşüt daha iyiişte böyle

ne güzel bir rüya..hadi inşallah bir oglun olurhemen eve gidince eşinin oynadıgı oyunu boz oynayamasın,
hemen temel atın
bende geçen rüyamda bizim eve hırsız giriyo gördüm:18:ve ben bu rüyayı daha önce 2 defa daha görmüştüm..
kızlara hamile kaldıgım zaman:18:13 aydır reglde olmadım:18:

Hayırlı olsun bebişinArtık emme süresi azalacak çünkü emdikçe güçlendi çene kasları minnoşunun,çektiği yetiyordur 6-7dk kötü bir süre değil
Kilosu da iyi maşallahMoralini bozma,,hatta mutluluğunu ve kafa rahatlığını korumaya çalış çünkü sütü çok etkiliyor.
Sağlıkla büyüsün bebişin

bebeğiniz mayıs doğumluysa nasıl 2 aylık oluyor :26: tamam konumuzun dışında ama merak ettim işte

1 mayıs filan doğuluysa tabi 2 aylık olur benimki de soru yani

bu arada, bebeğiniz düşük kilolu doğumuş olabilir fakat maşallah arayı hızlı kapatmış. 4.700 gr harika bir ağırlık, nazar değmesin bebişinizi de öpüyoruz

Orhan Cemal'i kontrole götürüyorum. tomografiye bakılıp, bir sorun olup olmadığına karar verilecek. umarım birşey çıkmaz :18: herkese iyi tatiller diliyoruz

Öğlende kuzumu su çiçeği aşısına götürdüm geldim
400 gr almışızyarım cm de uzamışız azı dişimizin 1i çıkmış

Tatlıcadı ve bebeği isilik olan annişkolar: bebişlerimizin ter bezleri kanalları
tam olarak gelişmediğinden nemle birlikte tıkanıp isilik adı verilen kabarıklıklar
oluşuyormuş. Dr.umuz bu konuda en iyi gelenin tuzlu su olacağını söyledi,,
imkanı olan anneler mutlaka sık sık denize soksun bebişlerini, benim gibi imkanı olmayanlar için de
kaya tuzu alıp az miktar oalarak suya ekleyip gündüz en az 3 kez mutlaka bebişi yıkamamı ve öncesinde de hazırladığımız
tuzlu suyu spreyli şişeler varya ona koyup isilik olan yerlere hafifçe püskürtmemi önerdi.
Tabi aldığımız oyuncak havuzlara da su yerine tuzlu su eklenip bebeğin orada oynaması sağlanabilir

Kızımı çok güzel giydirmişti bakıcı teyzesi,eve bırakırken aklım kaldı,alıp kızımı işi asıp gezmek istedim

verdigin bilgiler için çok tank you:)tuzlu su şifa gibi..bizim burdada isilik olan bebeleri denize sokarlar..
bizim şuanda isligimiz çok az sadece boyunda..ama havalar çok sıcak hatta daha da sıcak olcekmiş
bende işlaa isilik çıkmaz:)çünkü bembeyazımya o yüzden çok korkoyorum
demek bakıcı teyzemiz mirayı çok güzel giydirmiştimira ne giyse yakışır kikendisi doğuştan prenses

Dr.diş fırçalamaya "mutlaka" macunsuz olarak başlayın dedi,
Marka olarak rocs almıştım uygundur dedi

İsiliğe ek olarak; çocuk isilik olan yeri sürekli kaşırsa krem vs. gerekli olabilirmiş kızlar bilginize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…