2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

kızlar benimde kafam karıştı bu yemek konusunda. ctesi misafirliğe gittiğimiz yere gelen hemşire bir arkadaşla ecenin iştahsızlığı üzerine konuşmaya başladık kendisinin 7 yaşında ikizleri vardı. ben ecenin son 4 aydır çok az kilo aldığını söyledim erken yürümesinin kilo alması için dezavantaj olduğunu söyledi yedirdiklerimi sordu söyledim ve bana kızdı:) ben eceye hemen hemen hiç ekmek vermiyorum ayda yılda bir eline tutuşturduklarım dışında. muhallebi toplasan 6-7 defa yapmışımdır. cicib bebeyi daha bir paket bitmeden zararlı olduğunu düşünerekten bırakmıştım. bu çocuk nasıl kalori alıyor dedi ben sağlıklı beslenmeye takmışım ya zararlı geliyorlar gözüme dedim olur mu hiç onlarada ihtiyacı var dedi ne bileyim yanlışmı yaptım yani bugüne kadar

Merhaba kızlar sizi çok özlüyorum fırsat bulamıyorum

buarada size bi haberim var mayısın 20 sinde ilk adetimi görmüştüm henüz adet olmadım sabah test yaptım veee HAMİLEYIM!
suan düşünmüyoduk sürpriz oldu çok zorlanacağım biliyorum kafayı yiyecegim ama yine de seviniyorum ah mucize ya nasıl isyan edeyim şükürler olsun rabbimd kzlar dua edin hepsine yetişebilleyim

tebrikler canım
Allah yardımcın olsunsağlıkla gelsin yeni bebiş

canım senin adına çok sevindim.. nasip kısmet beklenmedik zamanda olmuş ama çokta güzel olmuş..
allahım hayırlı evlat nasip etsin güzel bir 9 ay geçirip bebeğini sağ salim kucağına almanı dilerim..
(kız sazan olursam sonra küserim bak doğru diyon demi )

tebrikler canım
Allah yardımcın olsunsağlıkla gelsin yeni bebiş
Amin canimm insallah

Amin amin amin canim cok sagol insallah hem 2 cocuga hem esime hem evime hem kendime yetisebilirim vardir bunda da bi hayir rabbim isimi kolaylartirir insajlah

yok canim cnk ciddiyim adetim gecikti süphelendm dün aksam yaptim silik cikti chzgi sabah yine yaptmyaptim bu sefer tam belli oldu ay insallah bu da erkek olurda yeter daha

merhaba canım naçizane fikrimi yazıyorum.bende hazır gdaya takıntılıyım sadece bebek ekmeği hazır veriyorum bizim çiğneme problemimiz var pütürü yemiyor o kolay ufalanıyor .ben kahvaltı çorba içine aylrdır ekmek koyuorum muhallebi bi dönem çok yaptım yani biz kalori aldık ama 3 aydır 150 gr aldık almadk.cici bebe bende 1 hafta öncesine kadar senin giibi vermemiştim annemin zoruyla vermye başladım annem kardeşim ve yiğenerime bir öğün niyetine yani koca kase veriyoduk dedi öğle büyüdü dedi faydası zararı bilemem beni yemek konusunda çldırtıyor elindede zaten yemiyor artık kah.süt +c.bebe öğlen bzen yoğurda ekmek +cicibebe sende ara ara verebilirin altarnetif öğün olarak.vermemekle bişyş kaybettiğini düşünmüyorum.çorba et meve vb zaten veriyoruz alır onlardan kalori

KURUYEMİŞLİ BOL VİTAMİNLİ KAHVALTI (1+)
1-5 çay bardağı süt
1 adet haşlanmış tam yumurta
5 adet fındık
3 adet ceviz
3 adet hurma
5 adet çekirdeksiz güneşte kurutulmuş beyaz üzüm
2 adet güneşte kurutulmuş kayısı veya muz
1 dilim tam buğday unlu ekmek
1 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz peynir
Önce sütü biraz sıcak olacak şekilde ısıtıp blender kabına koyun. ardından diğer malzemeleride ekleyerek blenderda bebeğin sevdiği pütürü ayarlayın.
Afiyet olsun

BEBEKLERE KAHVALTI

MALZEMELER
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün hızlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.
not:miktarında,malzemeyi eksiltip arttırmak sizin elinizde

Kahvaltı Tarifi

2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Mısır ununu kavurmadan direkt cezvedeki kuru meyveli suya katarak muhallebi pişirir gibi hazırlayabilirsiniz.

Canım benim çoook sevindim,gözünüz aydın.Allah sağlıkla büyütmeni nasip eder ve kolaylığını verir inşallah.İlk sen başlattın bakalım sıra kimde?Aslında tahmin ediyorum amaBeybiceren de tahmin eder benceNeyse söyleeyim bari,bence ikinci hamilelik müjdesini chirico yapacak

Amin canim cok sagol
aa onunda mi öyle bi durumu var iyi yalniz degilm o zaman

senin adına çok sevindim canım..Allah saglıcakla kucagına almayı nasip etsin
her işte bir hayır vardır yuvanıza hayır,mutluluk bereket getirsin canım

bendemi öyle tahmin ederdim:44:tuhaf hiç aklıma bile gelmemişti cikirokko olacagı:))şöyle bir düşüneyim kim hamile kalabilir:44::44:
hımmm buldumcikirokko:)evet evet haklısın düşününce cikirokko çıkıyo:)
hayırlısı olur inşallah..ha bide kujumda olabiliryeni datlu bir tavşan

iyi geceler arkadaşlar
saatlerdir çay bahçesindeyizilk defa dişarda çağla uyudubizde çağırdık ahbaplarımızı dedikodu yaptık çardagın altında
bir kaçgündür full geziyoruz çok iyi geldi banadepresyondan çıkmak üzereyim:)
küçük kazalarda oldu,çağlayı kayacaga cıkarırken kafasını tahtaya çarptımküçücük geçiş yeri vardı önümü göremedim içim gitti..
1 dakika agladı sustu birşey olmadı..cerende salıncaktan inerken acele etti ve yere düştüo da agladı sustu
işte böyle ufak kazalar ama önemli birşey yok..
çocuk işte düşe kalka büyüyecek ama zavallı çağlanın kafası benim yüzümden uff oldu çok üzüldüm
işte böyle

artık kimse pek yazmıyo ben çok üzülüyorum:26:nerdesiniz kızlar..
bide o kadar şey yazıyorum kimse cevap vermiyo:26:
hayırdır inşallah:44:
bilmeden birşeymi yaptım acaba:26:

yoksa herkesin işimi çokyoksaaaaa neeee

kendi adıma cevap vereyim... çok yoğunum. ama fırsat bulur bulmaz girip bakıyorum. okumaya yazmaya çalışıyorum.

ev almaya karar verdik. dun akşam bizimkine alıcı çıktı. 3 kişi birden evi görmeye geldi. biriyle sözleştik. tabi şimdi bizim de bulmamız lazım harıl harıl arayışlardayım

veeeeeeeeeeeeeeeeee en güzel haber: TEYZE OLUYORUMMMMMM

GUNAYDIN ARKADAŞLARIM. HERKESE MUSMUKEMMEL Bİ GUN DİLİYORUM. KUZULARI ÖPTÜM :)

kaan nasıl oldu dilberege?
miranın huysuzluğu geçti mi mutlum?
beybi bu ara cok geziyosun. çok gözüme batmaya başladın haberin olsun.

siyahlale hamişmiş. çok sevindim. hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. gönlüne gore olsun...

Canım tebrik ederim.. Allah kucağına almayı nasip etsin... Hiç merak etme mutlaka Allah kolaylığını verecektir :))

Azraececim ahh bu bebeklerin yemek muhabbeti hepimiz dertliyiz valla.. Ben ekmeği kullanıyorum.. Özellikle kahvaltılarındaveriyorum gün içinde çok vermiyorum.. ama çorbaya falan mutlaka doğruyorum.. Kiloya çok takılmıyorum ben.. Sağlıklı olsun yeter..

evet son günlerde sayfalar çok az ilerler oldu.. benimde iş yerimde bu ay son.. ay sonu ayrılıyorum.. o sebeple iş devirlerim falan var çok yazamıyorum ama fırsat buldukça girip okuyorum..

Şekersizim günaydın,
Kaan çook şükür iyi dün keyfi çok yerindeydi.. burnu da akmadı öksürmedi de.. öyle gelip geçti :))
Ev almaya karar vermişsiniz çok sevindim.. Hayırlısı olur inşallah güle güle oturursunuz :)
Teyze oluyormuşsun süper haberr

Demek ki akşam gördüğüm rüya bugün okuyacağım hamilelik haberlerine işaretmiş.. dün gece rüyamda tatilde olduğumuzu gördüm.. ve tatildeyken yazlık bir yerdeyiz ama tam neresi hatırlamıyorum.. eczaneye gidip test alıyorum.. sonra hemen bir wc ye girip testi yapıyorum ve sonuç POZİTİF
çok seviniyorum.. içim içime sığmıyor ama eşime haberi veremeden uyandım sabah ta rüyamı anlatmayı unuttum :)
Hepinize güzel, keyifli bir gün diliyorum

Eki Görüntüle 746331 Eki Görüntüle 746332
çaglanın abiyesi:)) cerenin elbisesi:)
düğüne hazırlar:)
Çok güzellerGüle güle giysin prensesler
Ekmeği yarım dilim de olsa çorbalarına ekliyorum fakat çıkartıyo ağzından,,bende eline veriyorum arada,,o zaman kemiriyo.
yanlış yaptığını düşünmüyorum canım aksine bebeğinin sağlıklı beslenmesi için uğraşan bir annesin
Şişman çocuklar sağlıklı yada sağlıksız olur diye bir kural yok...Muhallebi,,ek gıdaya geçişte çok işime yaradı,,özellikle yulaf unundan yaptığım muhallebiyi duymayan kalmadı sanırım Şimdi ise muhallebiyi pek yapmıyorum ama sütlaç yapıyorum mesela arada..Cicibebe bana çok tatlı geliyor,,birde kızıma alınca kendim de onu kadar yediğim için almıyorum eve
Onun yerine hipp biskuvi yada evde yaptığım neredeyse şekersiz bisküvi oyalanmasına yetiyor,,doyurucu da oluyor.
Sen bildiğin şekilde sağlıklı beslemeye devam et bence,,her anne bebeği için en iyisini bilir diye düşünüyorum
Eceyi fotolardan gördüğüm kadarıyla zaten çok sağlıklı görünen bir bebekBuradaki paylaşımımızı da değerlendirecek olursak çocuklarımız genellikle 9-12kg aralığındalar
Canım geçmiş olsun kızlaraBazen benimde başıma geliyor,,kız elimdeyken biyere çarpıyor yada düşüyor insan çok üzülüyorGörünmez kaza bunlar,,Allah beterinden korusun prenseslerini

Kız senin kardeşini daha yeni evermedik mi bu ne hızzzAllah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin canım
Defne abla oluyor deseneCinsiyeti belli olunca söyle isim arayalım hep beraber yeğenine

Miranın aşıdan huysuzluğu geçti yani daha iyi ama gece 23:30larda eve giriyoruz birkaç gecedir,,nerde karga var kedi var hepsinin peşindeyizKocişin huysuzluğu had safhada,,bu aralar gözüme görünmese daha iyiAlıp kızı çıkıyorum tek başıma,
fatihteki bütün bebeklilerle tanıştım diyebilirimDün gece termoslarından çay ikram ettiler

Güzel bir ev bul da bende geldiğimde rahat edeyim olur mu canımŞöyle bahçeli bir villa yakışır arkadaşıma
Hayırlısı olsun tatlım

Günaydın kızlar
Planner tatilden dönmedin mi canımTatlıcadı,yavrukedi,beykoz durmak yok tatile devam
Çok mutlu güzel bir diliyorum herkeseTatilciler çok eğlensin,,evde olanlar yemeği düşünmeden yapıversiiiiinn,,çalışanlara
gün çabucak geçsin inşallahhhhh

oh oh sevindim paşamın iyi olmasına... iyi dileklerin için de teşekkür ederim. sağolasın.
rüyan hayır olsun.. belki sen de hamilesindir. beykozun kulakları çınlasın. alıp test yap hemen

evet martta evlenmişti. kuzenim de aralıkta evlenmişti. o da hemen hamile kaldı bizimkiler hızlı çıktı. hiç bana çekmemişler ben evlendikten 5 sene sonra hamile kaldım olsun kız genç anne olcaklar. ne güzel :)

miraya bak sen. kuş kovalıyo demek ... defne de özgürlüğünü ilan etti valla... her gecen gun daha da profesyonelleşiyor.
eniştem naptı da seni bu kadar kızdırdı merak ettim... neyse sen de bu sayede akşamları hava alıyomussun ne güzel işte..

ah canım keşke olsa ama villalarda fiyatlar uçmuş resmen. hoş normal daireler bile çok pahalı. inşallah gonlumuze ve kesemize uygun bi daire bulcaz dua edin bizim için. şöyle balkon sefası yapabileceğim, defnoşu bahçesinde koşarken izleyebileceğim bi daire istiyorum. sen gel ben seni rahat ettiririm kuşum yaa. ayıpsın...

günaydın arkadaşlarım biz evimize döndük hepinizi çok özledimm
tatilimiz genel olarak güzel geçti gezmeler tozmalar,oynamalar,zıplamalar,piknikler çok iyi geldi bana:)
ilk gittiğimiz 3 gün çok soğuktu ve meleğim hastalandıamcamınoğlunun bi arkadaşı çocuk doktoru imiş doktorumuz yine ayağımıza gelmiş oldu iyide oldu hemen nöbetçi eczaneden ilacını aldık ve başladık 3 günde iyileşti ve sonrasında havalar ısındı
yavrum orda sadece beslenmek için yanımda oldu onun dışında 2 minik dadısı hep gezdirdi oynattı keyfi yerindeydi kuzumun
kayağa tırmanmayı öğretmişler aşağıdan yukarıya kadar tazı gibi tırmanıyor:)
tarık buğrada hala yürüme hevesi yok ayaklarını bastrıdığımız zaman hemen popo yerde bakalım ne zaman adım atıcak

mutlum; isilik hakkındaki doktorun söylediklerini paylaşmışsın sağol canımistanbula döndük ertesi günü tarık buğranın gıdısının altı isilik oldu kayatuzu ve suyu sprey olarak kullanmaya başladık..geçmiş sayfalarda miranın aşı olduğunu yazmışsın canım hangi aşı:26:

azraece;şirinem düşmüşAllah beterinden korusun olucağı varsa yanında olsanda kayıp gidiyo kuzular geçmiş olsun bebeğime

siyahlale;hamileymişsin canım:)şaşırdım ve çok sevindim..inş hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini

babyceren;fıstıkların abiyelerini gördüm çok güzeller güle güle giysin prenseslerimiz

pınarda;evlilik yıldönümüz kutlu olsun canım nice seneleree..

şekersizcim;dişleriniz çoğalmışumarım defne yeni yerine ve arkadaşlarına hemencecik adapte olur

dilberege;kaan hastaymış canım çok geçmiş olsun..tarık buğranında orda gözleri burnu felaketti aferin şurup kullandık çok iyi geldi..gözlerinide kaynatılmış ılıtılmış pamukla sildim 3 günde iyileşti..şimdi nasıl kuzucuk?

şimdilik geçmişi bu kadar okuyabildim şekerler..taşınma ihtimalimiz var dün 2 ev baktık benim beğendiğimi eşim beğenmedi onun beğendiğini ben beğenmedim:)
ramazanda geliyor nasıl toparlanıcam nasıl taşınıcaz kara kara düşünüyorum
hepinizi öptüm işimi gücümü yapim

Walla genç ve enerjikken anne olmak çok daha güzel
Kuşlara bakmak için sürekli gözü havalardasonra da dengesi bozuluyo
Enişten resmen gel gitli yaaaBazen tam bir aile babası olan adam,,bazen de çocuğu babamın evimden getirmişim
gibi davranıyoAyarları bozuldu şu aralar,,bencilce davranışları beni delirtiyoDün temizlikçiye para verilicekti ki her ay veriliyo bu para abuk sabuk söylemler falan canımı sıktı Haftasonu ablasına gittik bi ara,,orada ablasına; sıkıldıysan seni gezdireyim diyo,,o da yok falan dedi,,ordan çıktık bizi eve getirdi bende girmedim tabi aldım kızı döndüm gittim,,ben sıkılmıyorum sanki benim hakkım yok kocamla çocuğumla gezmeyeBu aralar herşey çok üstümde hem maddi hem manevi,,eşim evine bakmayan biri değil aksine çok ilgilidir ama arada sırda böyle dalgalı deniz gibi oluyor,benimse hiçbirşeye hakkım yok..Bazen diyorumki çek git bırak işi baksın...Annene yet,kocana yet,evine yet,yemeğine yet,bebeğe yet...Ağırlaştım resmen ama anlayan yokHuzurla yapılınca herşey bi şekilde yolunu buluyor ama ben surat falan çekemiyorum artık o zaman
yüklendiğim yükler ağır geliyor

Çok şükür süper geçmiş tatilin hastalık dışında
İnşallah işe yarar canım,,bizde işe yaradı tuzlu su
Su çiçeği aşısı oldu canım,,biraz ateş ve ertesi gün huysuzluk yaptı,,çok şükür geçti gitti
Taşınmak zor ama yeni evinde mutlulukla otur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…