2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

hamile kalsamda emzirmeye devam edicem.sütümün ona yetmediğinin farkındayım emzirmeye beslenme açısından bakmıyorum.bu ikimiz arasındaki bağı güçlendirecek,bebeğime sevildiğini hissettirecek ne bileyim sadece ikimiz arasında yaşanan çok özel bi ritüel.bunları bazı sebeplerden dolayı emzirimeyen arkadaşların affına sığınarak yazıyorum.sanırım benim bebeğimden daha çok ihtiyacım var gibi görünüyor.
benim eşimde aynı demek ki bu erkekler aynı baskı sizlerin yazdıklarınızın altına imzamı atıyorum.şeftali soymasına sevindim çünkü annem soyardı bana gurbette olunca duygulandım.

teyzemi oluyosunharika bir haberben teyze olamıycamkız kardeşim yokhep anneme derim
keşke babamı boşamadan önce bir tane daha kız dogursaydın diye:)
bide ev alıyomuşsunuzohhh hadi hayırlısı şekerim inş istedigin gibi ev bulursun..evi kaça sattınız:)))
hayır bizde satacaz fikir olur bizede
canım benim yaal birini vur ötekine erkeklerin çogu böylebenim eşim çok yardımcıdır ama pazar günleri beni bırakıp kaçar sinir olurum..kuzenleriyle bilardo yada kagıt oynarsanki ben kendime vakit ayırıyorumda beyfendi kendini düşünür
evlendigimizden beridir bu yüzden hep tartışırız ama hep boşunabu huyundan vazgeçiremiyorum
inşallah hemen aranız düzelir canım..hatasının farkına varır ve zenin gönlünü alır
ah canım ahh ben 3 haftadır çağlanın iştahsızlıgıyla ugrasıyorumbir türlü düzelmiyo,diştendir diyoruz ama gelen giden dişte yok:26:sanırım sıcaklardanburda havalar çok ısındı yanıyoruzklimayıda fazla açamıyorum çarpmasın diye
işte böyle umarım düzelirler yoksa biz çıldıracegiiizzz

yok şekerim ben kimseye alınmadımevet 2 gün gelmedim şeyyy örtmenim raporum vardı daaa:18:gece elektirik yoktu ondan gelemedim:18:kızmayınn:18:elbiseler güzel dimisagol canım

bazılarınızı alıntı yapamadım çok uzun yazılarınız vardı sorryama begen tuşuna bastım
azraececim bende çağlaya cicibebe vermiyordum ama en son marketten aldım günde 3-4 tane kadar yiyo,ekmegide akşam yemeginde eline veriyorum kemiriyoçorbasına katmıyorum çünkü paso tükürüyo:))(kujumdan alıntıdır) :)

tatlıcadı özledik seni şekerimdamadım yürümüyomuş olsun canım ya daha zamanı var demekki..geç olsun güç olmasın dimi

dilberege şekerim sende kocanı kesmişin(konuşmuşsun)..valla bu erkekler aynı fabrikadan çıkmış gibi hepsi aynı uyusslar..aslında bugünlerde kocamla aram iyi ama sizler böyle yazınca bi anda adamdan kıcık aldım yaww:)))ne suçu var şimdi benim kocamın

köşeminderi_hemşirenin sana söylediklerini bana burda 2 aydır söylüyolarcereni emzirdigim zamanda söylemişlerdi
ceren çok kilolu oldugu için 16. ayına girdiginde sütten kesmiştimhem benimde halim dermanım kalmamıştı..çağla içinde 16. ayını düşünüyorumzaten sütüm çok azaldı hiç eskisi gibi degil..bide gece çok sık uyanıyo,yemek yemiyoherkesin düşüncesine saygılıyım tabi sütünüz oldugu müddetçe emzirin ama çocuklar büyüdükçe dahada zor oluyo herşey

eşim hakikaten dünya iyisi biridir. Orhan Cemal'e benim kadar O da bakmıştır Allah sizi inandırsın ne zaman arkadaşlarımla birşeyler yapacak olsam veya kitap okuma grubuna gitsem hemen Orhan Cemal'i alır ve ben gelene kadar oynra, altını üstünü değiştirir, yemeğini yedirir, uyutur vs..

amaaaaaa

arada bir devreleri yanıp "Hazırlayacaktım da ne yemek istersin tam olarak bilemdiğimden seni bekledim diyor" cümlesini aynen sizin eşiniz gibi söyleyiveriyor kahvaltı için özel ne isteyebilirim dimi tamam, evde havyar kalmamış olabilir ama peynir-zeytin-domates üçlüsü hep yenir bu üçünü yanyana koyunca ekmek eşliğinde kahvaltı hazırlanmış olur BAHANEEEE BAHANEEEE BANA NEEEEEEEE

benim bildigim hamile kalırsan emzirmeyi bıraktırman gerekiyo:26:mesela arkadaşımın daha bebegi 4 aylıktı ve hamile oldugunu ögrendi,doktor bebegi emzirmemesini söylemişti:26:çünkü karnındaki bebegin yeteri kadar beslenemeyecegini ve vitaminsiz kalacagı nı belirtmiş:26:hamile kalırsan bi araştır canım..emzirmek çok güzel bir duyguanneyle bebegin en yakın oldugu harika bir duygu
gönlünce emzirmen dilegiyle canım

ben de aynı sebeple emziriyorum Talay hanım Orhan Cemal, anne sütünden döner-işkembe-kebap üçlüsüne geçişi hızlı yapan bir bebek olmasına rağmen, bağımız kuvvetlensin diye uyuturken ve sabah kalkınca hala emziriyorum mucbir sebeplerden bebeklerini emziremeyen annelerin affına sığınarak yazıyorum ama TEYZEMİN GELİNİ GİBİ, HEMŞİRE OLMASINA RAĞMEN KENDİ KEYFİNDEN BEBEĞİNİ 1 DEFA BİLE EMZİRMEYE YANAŞMAYAN HATUNLARI KINIYORUM

merhaba canlarım
yine uzun aradan sonra gelebildim
en son buraya yazdığımda dedemi memlekete yollayacaktık
malesef ki yolda kaybettik:26 özlemini çektiği memleketini göremeden
o topraklarda gömüldü...öyle zor ki insanın sevdiğini kaybetmesi:26:
ama artık üzülmüyorum onun için çünkü çok acı çekiyordu günden güne eriyordu ölüm belkide kurtuluştu
sadece çok özlüyoruz onu..oğlumu çok seviyordu kaç kere kucağına almak istedi ama mecali yoktu..
bizde cenazeye memlekete gittik gidişimiz otobüsle 20 saat oldu ama oğlum hiç huysuzluk yapmadı çok şükür
dönüşümüz uçakla oldu onda da son 15 dk çok huysuzlandı çok ağladı, kulaklarına basınç yaptı sanırım çünkü kulaklarını tutup ağlıyordu
onun dışında oğlumda bende iyiyiz şükür,hala yürüme isteği yok ama çok dillendi habire bişeyler anlatıyor konuşuyr
umarım herkesler iyidir kuzuları ve sizi öperim çok

kızlar şuan çok gerginimeşim aradı taktırdıgımız klimayı geri sökmeye geleceklermiş
aldıgımız seri teknik arızalıymış hepsini topluyolarmışkafayı yiycem yaaasigortalarım attı..
evi daha yeni sildimdedim yarın gelsinler uyussslarr
komik olanda adam şöyle diyomuş''abi 10 tane evden klimayı söktüm bi siz bide valinin evi kaldı,hadi siz sorundegilde valinin evinden nasıl alacaz bilmiyorum'' sen benim evimden nasıl alacan düşünmüyosunda valiyimi düşünüyosun
başına neler gelecek kimin evinden klima söküyosun daha farkında degilsin
bi kendime geliyim geliyorum

başınız sağolsun Hejar hanım, Allah mekanını Cennet etsin. yolculuğunuzun iyi geçmesine sevindim. ben de bebekle henüz yolculuk yapmadım ve çok tırsıyorum tatile nasıl gideceğimizi düşündükçe :18:
bugün kocalardan şikayet günü. hatta varsa orjinal anılarınızı da yazınız.

canım başınız sagolsun mekanı cennet olsun..memlekete yetişemeden ölmesine çok üzüldüm

yaa alıntı yapmıştım yzana kadar gitti... hepinize çok teşekkür ediyorum.
hejarcım basınız sağolsn. mekanı cennet olsun inşallah.

madem bugun dert yanma gunu; pek bişey eklemeye gerek duymadan eniştelerimin davranışlarının aynısını yapan bi adam da benim evde var. iyidir hoştur ama keyfine çok düşkündür. şimdiye kadar kuzunun altını değiştirme sayısı 3 ü geçmemiştir. gece uykusunu deliksiz uyur. benim yaptığım her seye bi kulp bulur. pek bişeye de yardım etmez. ama tum bunların suçlusu yine benim tabii ki de.. ben alıştırdım bu kadar rahata. plan deseniz benimkileri beğenmez. dediğim dediktir. tüm doğruları o bilir.
bazen ben de herşeyi yakıp kaçmak istiyorum. düşünüp durdukça daha kötü oluyo o yüzden düşünmemeye çalışıyorum ve yazmak iyi geliyor. o okusun ya da okumasın içini dökmek rahatlatıyor sinirini alıyo insanın.

çok yoruldum. dinlenmek istiyorum

Canım başınız sağolsun çok üzüldüm Allah sabırlar versin,,mekanı cennet olsun dedeciğinin..

çağla hala uyuyo..bende ses yapmıyım diye oturdum kaldımceren makarna yiyo
cereni cimnastige götürecektim vazgeçtimsaatleri uymadı..ceren üzüldütam çağlanın ögle uykusu saatinde
nasıl gideyim kieşim arabayıda vermiyobana güvenmiyomuş
hoş bende kendime güvenmiyorum o yüzden bişey diyemedim..
eşimin yanında benim kankam çalışıyo yeni ehliyet aldı ve eşimden arabayı istiyomuş
dedim bak sen ona arabayı verirsen yeminle senin saçını başını yolarım
yüzünü tırmalarım dedim
yok zaten vermem dedi
ay bende sıkıntıdan ne yazacagımı şaşırdımbaşka başşkaaa:26:
annemde bana küstü:44:arıyorum açmıyo
piknige gittigimizi duymuşonu götürmemiştikama arabada yer yoktu zaten zor sıgdık
işte böyleamma dertliymişim

Benimde bir arkadaşım daha doğrusu eltimin kardeşi ilk bebeği 7 aylıkken hamile kaldı ve diğer bebek doğana kadar emzirdi,,
dr. ona emzirmeyi bırakmamasını söylemiş..2 yavrusunun da nasibi varmış annesinin sütünden
Doğrusu nedir bilmiyorum tabi onunda dr.u emzir demiş:44:

canım başınız sağolsun.mekanı cennet olsun.nekaar kendini hazırlasanda zor be canım allh sabır *geride kalanlara sağlklı uzun ömür versin

valla dogrusu ne bende pek bilmiyorum ama düşük tehlikesi yoksa ve düzenli vitaminli beslenebiliyosa neden olmasın dimi
biz hamileyken derlerdi gögüs ucuna dokunmayın kasılmaya ve erken doguma neden olur diye:26:acaba öyle bir etkisidemi var:26:
bilemiyorum:44:bir doktorun dedigi digerini tutmuyo:)
tuhaf:26:

evet derlerdi göğüs ucuna dokunmayın uyarılmayın diye ama bu arkadaşım bebek emzirdi ve maşallah 40haftada normal doğum yaptı 2.yi Neyse zaten ben 2.yi düşününce Mira emiyo olmaz olamaz kafa yormucam bu konuya
Bilen biri paylaşırsa memnun olurum sadece

chiriro,babyceren,şekersizyeşilçay,mutlu anne,gönülsayfam siz ve sevdikleriniz sağolsun canlarım
çok zor gerçekten

geçenlerde teyzemlerdeyim çağla herzaman ki gibi heryeri dagıtıyohadi benim evimi saçsın döksün ama yabancı bir yerde
böyle yapmasını istemiyorum..tv yi bile salladı:)neyse ben başladım söylenmeye'2çok yaramaz bi saniye durmuyo ne yapacam bu kızla falan filann...''kuzenim dediki sakın böyle söyleme çok şükür çocugun saglıklı ve zeki..bu arada nişanlısı zihinsel engelliler okulunda ögretmen..ona öyle cocuklardan bahsetmiş ki:26:banada anlattı çok üzüldüm..
normal bir çocuk oldugu için heryeri merak ediyo ve açıp bakıyodedi..
bende çok üzüldüm bi daha şikayet etmek yok
ama yinede yaramaz bi çocuk ya:))
hala uyuyo çok özledim

Alıntı yapamadım.alt alta da yazıp enter dıyınce hepsi yanyana cıkıo. Nedense sınır oluyorum.Benım emzırme konusuna cewap verenlere tesekkur edıyorum.kendı dr umuzda 2 yıl degıl de 15-16 ay emzırmekten yanaydı bu arada...HEJAR basınız sağolsun.ben de dedemın kaybını çok agır yasamıştımo gunlere dondurdun benı:,,(Hamileyken emzırme konusunu da bıldıgım kadarıyla emzırılebılır fakat degısen hormonların etkisi ile sutun tadı değişiyomuş.emen bebek bu durumdan şikayetcı degılse emmeye dewam edebılır ncak doguma bılmem ne kadar kala emzırmeyı bırakmak gerekir ki vucut yenı bebek ıçın kolostrumlu sutu hazırlasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…