2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ay ilk forumun ilk güzel haberini ben veririm diye düşünüyordum sen benden hızlı çıktın inş.en kısa zamanda sana arkadaş olurum.çok sevindim hayırla ve kolaylıkla kucağına alırsın inş.

güler yüz ve anlayış olursa bi kadın bütün sıkıntılara göğüs geriyor.inş.aranız en kısa zamanda düzelir.mutlu ve huzurlu bi yuvayı hepimiz hakediyoruz.rabbim eşlerimize bizi daha iyi anlamaları için anlayış versin.bende eşimin beni sevdiğini bilirim ama benim istediğim gibi gösteremez.ben söylemeden akıl etsin isterim ama adam da 8 yıldır tık yok ne yapayım mahpus kaderim galiba.ben tüylü meyvelere dokunamam hususi bana elleriyle soydu dün önüme sonra içimden daha ne istiyon dedim kendime bi duygulandım.inş. bu inceliğini romantizim konularındada gösterir

şekersiz eşin askerdi yanılmıyorsam tayin durumunuz yok mu.
pınarda tariflerini denemek için aldım bende kuruyemişlerden atom yapmayı düşünüyordum iyi oldu.ekmek konusundan bahsetmişsiniz bende salçası az olan yemeklerin suyuna batırıp yediriyorum arada ama düzenli ekmek vermiyorum.

Ahh canım yaa.. seni çok iyi anlıyorum.. Dönem dönem sanırım hepimiz bu sıkıntıları yaşıyoruz.. Biz eşimle 8 yıldır birlikteyiz.. 5 yıl çıktıktan sonra evlendik.. Çıkma süresinde inanılmaz romantik, ilgili, beni sürekli mutlu etmek için çabalayan ultra ultra ilgili biriydi.. Hoş hakkını yemiyeyim yine öyle ama eskisi kadar değil sanki Özellikle çocuk olduktan sonra ve kendi işini yapmaya başladıktan sonra.. Akşamları genelde iş yoğunluğundan dolayı geç geliyor 20:30 gibi.. Kaanla yarım saat vakit geçirebiliyor.. Sabahları da 10 dk.. Kaan doğduğu günden beri eşim hiç bir gece uykusuz kalmamıştır mesela.. Yatak odasında kesintisiz uyur.. Bende mesela bazen kalkıp bana yardımcı olsun diye beklerim.. O da uyansız o da ilgilensin.. Sonuçta ikimizin de çocuğu..
Ama erkeklerin genelinde böyle bir düşünce var sanırım.. Anne olma tüm görevlerin sorumluluğunun onda olması demek gibi..
Eskiden bana daha çok yardım ederdi.. Masa kurardı, yemek hazırlamaya yardım ederdi.. Şimdi annem de var diye hiç o işlere yanaşmıyor
Süreki iş iş iş düşünüyor.. bende çok sinir oluyorum.. biraz ailene odaklan diyorum.. Hep birşeylerle ilgili ben plan yapıyorum o da tamam diyor.. Sen de plan yap, sende bişeyler düşün, fikir ver.. bizde senin planlarına tamam diyelim değil mi? YOOOK
Misafir gelecek ben düşünürüm.. eşim de misafirlerle beraber misafir zaten
Seyahte gidilecek.. çanta hazırla, çocuğun eşyaları, eşimin eşyaları kendi eşyalarım.. (Kendi hazılamadığı gibi bir de .. çorap koydun mu şarjımı koydun mu? şunu koydun mu bunu koydun mu diye sorunca daa )
Anlayacağın bu erkek cinsinin hepsini birbirine benziyor canım.. İstinmalar vardır belki ama geneli böyle..

:)) Bu gün eşlerden şikayet günü olsun.. Dökün taşlarınızı bakalım

Slm Sekersiz ev alıomuşunuz simdiden hayırlı olsun inş gönlünüze göre bi yer bulursunuz.kardesıne de masallah super hızlılar allah tamamına erdırsınSiyahlale hayırlı olsun sağlıcakla gelsin yavrun

Talaycım güzel haberi bekliyoruz senden
Basit bi şey aslında meyve soyması ama bizi ne kadar mutlu ediyor dimi
Allah mutluluğunuzu daim etsin canımİnşallah senin dilediğin gibi çok daha romantik olsun eniştede..

Yazdıklarına istinaden eşlerimizin kardeş olma ihtimalini düşündüm canımÖzellikle plan beğenmeme ve iş konusunda aynılar..
Eşime olan sevgimde aşkımda hiçbir eksiklik yok ama sadece anlayış bekliyorum biraz bu günlerde
Regl oluyorum mesela sanki benden çok olmuş gibi asabileşiyoryorgun oluyorum benden yorgun zaten hep
Yahu bi gör anla dimi bende keyifsizim işte
Okuyamayacagi kadar uzun bi mail yazdim az once rahatladim biraz Gonlumu alir o benim biliyorum ama yine de itici olmasina da gerek yok dimiDüşürme benim gardımı be adam,, o zaman ben çok verimsiz mutsuz oluyorum
Herşey iyi olacak inşallah kızlar

Son düzenleme:

ayy mutluuuum çok güldüm.. bu x'lerin çok benzer yönleri var..
benimkide aynen bugün çok yoruldum desem benden daha yorgun olur..
biyerim ağrısa benden daha hasta.. ilgiye ihtiyacım var desem asıl şefkate onun ihtiyacı var..
bla bla blaa.... demekki bunların genleri böyle

kocayı şikayet etme günümüz kutlu olsun:)) şeref üyesi dün akşam ağlamış biri olarak ben olayım lütfen:)) gülüyorum çok sinirliyim aslında ağlamamam gerekirdi ama elimde değil işte. dün akşamüstü yemek yiyoruz laf nerden açıldı bana demesinmi ben arkanı toplamasam napardın. şurda üç gün eceyi yıkadı altını değiştirdi diye bütün bu laf. yemeğimi ben yaptım yine sanki evi sildi süpürdü alıştırdım tabi bende salaklık çocukla silcem süpürcem evi diye uğraş böyle 3 günde yapmayınca bu ev pis desin. bende kopmuşum açtım ağzımı. sabah kahvaltıda hazırlamadım ekmek yoktu salak ben koşa koşa gider alır gelirdim ne de olsa. of iyi ki bugün nöbette yoksa boğcam onu. yapmıyomda temizlik zaten ece neresi pisse orayı saptayıp uzanıyor bi güzel temizliyor:)))

kızlar cevaplarınız için sağolun çok şey bilmek bazen çok zor oluyor keşke biraz az bilsemde rahat olsam ece konusunda diyorum.

yeşilçayım ne güzel haber bu teyze oluyormuşun kazayla mı olmuş:) yeni nesil pek korunamıyor sanırsam:)) hayırlısıyla kucağınıza almak nasip etsin. ev içinde gönlüne kesene göre bir yer bulursunuz inşallah

siyah lale sende hayırlısıyla kucağına al inşallah yavrunu. inşallah eşin düzelmiştir eminim sen herşeye yetersin.

kızlar aranızda emziripte oruç tutacak oaln varmı

Kızım malum bıraz zayıf ufak tefekHastanede emzırırken bı hemsıre ıle sohbet ettık. Bana dediki "yasından sonra emzirmeyı bırak çünkü bebeğinde bilincı daha da artarmış memeğe de duşkunluğu artarmış.ben bu yemeği yemezsem annemı emerım ac kalmam Dıe düşünürmüş.annede bilinçaltında oyle duşunurmus aslında yemedı yemegını bırazdan emer katnı doyar tyada az once emdı toktur dıe...ve bolelıklecocuk cok emmese bıle az yermiş"Sizce haklı mı?

pınarda canım öncelikle tariflerin için çok teşekkür ederim.. hepsini not aldım umarım işe yarayacak
bu arada hep aklımdaydı ama yazamadım evlilik yıldönümünüzü kutlarım canım..
ömrünüzün sonuna kadar tüm güzelliklerin sizinle olması dileğiyle inşallah

turuncu canım bugün azraya hiçte yiyeceğini ummayarak rafadan yumurta yaptım ama yedi
tabi ben sevincimden sana bolca dua ettim.. çok teşekkür ederim gerçekten, rafadan hiç yemez diyordum bu güne kadar..
senden cesaret almış oldum gerçekten saol

[/B]şekersizim[/B] teyze oluyormuşsun pişti olduk.. bende teyze oluyorum ama bizimkinin doğumuna 4-5 ay kaldı..
hayırlı uğurlu olsun canım.. ev alıyormuşsunuz çok sevindim. umarım gönlünüze göre güzel bir ev alırsınız..

Bizim kocalardaki gen de yorgundur kesinyada işi vardır genlerinin
Eki Görüntüle 747053

Annenin sütü varsa 1 yaşından sonrada verilir,,sebebi bağışıklık sistemini daha da güçlendirmesidir. Bazı nörolojik hastalıkların erken yaşta oluşmasını engelleyen ve sayılmayacak kadar faydası olan bir süt bu...
Böyle yararlı bir sütü varsa vermemek olur mu hiç..Bilinçlendikçe meme ile arasında çok daha fazla bir bağ kurduklarını kızımda da gözlemliyorum..Ama sütümü doymaktan ziyade farklı bir bağ ile aldığını(enerji,mutluluk,bağlılık..vs.)da gözlemliyorum.
Ve Allah nasip ederse sütüm yettiğince emzirmek istiyorumBence az yemesiyle ilgisi yok,,örnek olarak anne sütü almayan
ama az yiyen bebeklerinde olabildiğini hatırlatırım canım

Canım aslında ekmek(tahıl) bebeklerin günlük mutlaka tüketmeleri gereken besinler arasındadır.Yurtdışında bebeklerin kahvaltısı tahıllı ekmek arasına,peynir-jambon-reçel tarzı şeyler sürülerek verilir.Yani günlük tahıl olmazsa olmazdır.Bizim memleketimizde pirinç sık tüketilen bir tahıldır.Mesela pirinçli ,şehriyeli,kuskuslu,erişteli çorbalar yediğinde de tahıl almış olur.Makarna da aynı şekilde.
Bu aylarda bebekler günde 4 porsiyon kadar tahıl tüketmeleri gerekiyor.Bir porsiyon yarım dilim ekmeğe eşit veya 2,3 kaşık pilav yada makarnaya.
Muhallebiyi yatmadan önce mutlaka vermeye çalışıyorum süt ihtiyacı için ve tok tutması için.Yine yatmadan önce yediği için direkt depoya gidiyor alınan gıdalar ve şu aylarda kilo aldırmasa da kilo vermeyi engelliyor en azından.Cicibebe çok elzem bir gıda değil ama kilo aldırmak isteyen annelerin 1.ci tercihi..Dr kadir tuğcu günde 5 taneden fazla vermeyin kilo yapar diyor.Gerçi Kayra sevmiyor cicibebeyi ama bir dönem bulamaç kahvaltılarda kullandık.
Günlük mutlaka 1 yumurta,2 köfte kadar et,500 ml süt/süt ürünleri,tahıl,2 adet meyve ve sebze yemesine dikkat ediyorum.Tabi bazen liste şaşıyor ama yine de dikkat etmeye çalışıyorum.

Hayırlı olsunnnn...Sağlıkla doğsun inşaallah.
Ne güzel tekrar aynı heyecanı yaşayacak olmak

canım hayılı olsun sağlıcakla al kucağına.allah yardmcın olsun.allahım sabrınıda kolaylığınıda verir şimdiden düşünme sakın rahat sağlıklı bi hamilelik geçir

hayırlı olsun canım teyze oluyormuşşun.sağlıkla gesin
evinde hayırlı olsun içine sinsin allah iyi insanlarla karşılaştırsın şimdiden güle güle otur

ohh bugün herkes eşlerden dertli.sanırım hep herkeste olan şeyler.bende bazen dayanamayıp sesimi yükseltice kusura bakmada annesin sen bakıcan yapıcan bende bütün gün milletle uğraşıyorum diyo al sana kavga ndenineyse ben 1,5 aydr annemdeyim kafam rahat haftasonu dönünce önümüzdeki maçlara bakıcaz artıkamma özledim ya gııck mcıık iyi adam sizde kaçın biyerlere anneanne kayınvalide kardş iyi geliyor.ama kayınvalideyi çıkartayım o pek iyi gelmez

Canım Cem Yılmazın gösterilerindeki "aynı kaynıım" benzetmesi var yaa... Hah işte aynı öyle
Bende yorgunum desem o hep benden daha yorgun.. Bir plan yapsam beğenmez.. E iyi o zaman sen söyle ne yapalım desem.. Bakalım.. düşünelim.. vs vs vs o süre içinde zaten benim istek ve heyecanım kaçar..
Pazar günleri evdeyken Kaan'ı al parka götür hem bende evde biraz iş yapayım derim.. Yok beraber gidelim der.. E sen git işte tek başına ilgilen bakalım nasıl oluyormuş peşinden koşturmak.. Geçen gün dedim ki.. Bir 24 saati Kaanla sen tek başına geçir bakalım nasıl oluyormuş..
Gece sen kalkacaksın uyandıkça.. Sabah uyandığında sen üstünü değiştireceksin, kahvaltısını yaptıracaksın.. öğlen için yemeğini hazırlayacaksın uyutacaksın.. vs vs akşam uykusuna kadar tüm gün sende olacak..
Yaa amma da abartıyormuşum ne varmış ki bunda .. E tamam bişey yoksa yap bakalım.. Ama henüz yapmış değil..
Bu sene tatil planı yapmadık mesela daha.. Benim yaptıklarımı beğenmedi.. bende kızdım bu sene tatile gitmiyorum dedim..

Ahhh erkek milleti....Dilerin en kısa zamanda buzlar erir canım..
Rabbim ağzınızın tadnı bozmasın.

Canım hoşgeldin.
Tatilinizin güzel geçmesine sevindim
Tarık paşamıda rahat bırak annesi.İstediği zaman yürüyecektir.Benim kuzenin oğlu ve yiğenim 16 aylıkken yürüdüler ama benim oğlan 11.5 aylıkken yürüdü.Her bebek farklıdır.Canı ne zaman isterse o zaman yürüsün paşam :))
Ben de eşimin işinin yakınlarında bir ev arıyorum.Bulursam mutlaka ramazan falan demeden taşınacağım.
Umarım sen de içine sinen güzel bir ev bulursun.Şimdiden kolaylıklar diliyorum :))

Biz su çiçeği aşısını 12.ayda diğer aşılarla birlikte vurulduk.Size sağlık ocağı o zaman vurmamışmıydı ?

benim oğlum yemek konusunda annemide benide 10 gündür çıldırtıyor ya psikopata bağladım yemek saati gelmese diyorum.derdi ne sadece huysuz ve inatçı tamam çok taneli yemior eline çubuk krakerden başka bişy almıyor saygı duyuyorum kabullendim.kah. bulamaç şeklinde yiyiodu istemiyr tamam sıkıldı dedim.ama 10 gündür sorun şu her öğünü sevdiği sevmediiği fark yok tabak ve kaşığa vuruyor kafayı çeviriyr ve avazı çıktığı kadr ağlamaya başlıyor daha tadına bakmadan inat sinr ve gözyaşıyla tabak bitiyor ama istemeden yedii için ona yarıyormu bilmiyorum arada öğğğ ve tükürmeleri söylemeyi unuttum.daha ne kadar sürer biliyorum ama resmen bana gına geldi

şekerim sen niye alındınhafta sonu topikte ben nöbetçiydim gelen giden olmadıherkes gezmelerdeydi.1-2 kişi bakıp çıktı sana özel old.düşünmüyorum.sende yoktun 2 gün gezdin gezdin durdun gelmedin ben bişey diommu aaaaabu arada elbiseler çok güzel güle güle giysin fıstıklar

Biz su çiçeği aşısını 12.ayda diğer aşılarla birlikte vurulduk.Size sağlık ocağı o zaman vurmamışmıydı ?

Yok canım beraber vurmadı,,dr.da yaptırıyorum ben her ay gittiğimiz için aynı anda yapmadı hepsini,
hatta önümüzdeki ay da meningokok aşısının 2.dozu var galiba:44: Sağlık ocağında bir anda yapıyorlar ama o da normal

Son düzenleme:

evet mesela pazar sabahları kahvaltı hazırlardı eskiden.. şimdi pazar sabahı kalkıyoruz.. Kaanla ilgileniyoru.. Kaanı'ın kahvaltısını hazırlıyorum yediriyorum.. sonra mutfapı hızılıca toparlıyorum.. biraz Kaanla ilgileniyorum zaten onun uykusu geliyor.. yani saat 10:00 gibi.. ben Kaanı uyku için hazırlıyorum üstünü değiştiriyorum emziriyorum uyutuyorum.. bu süre 30-45 dk arasında değişiyor.. Kaan uyuyunca bi geliyorum.. eşim salonda TV karşısında öyle uzanmış yatıyor.. Yani valla bravo diyorum e sende bu süre içinde bari kahvaltırıyı hazırlasaydın ya diyorum..
Hazırlayacaktım da ne yemek istersin tam olarak bilemdiğimden seni bekledim diyor tabi bunlar bahane.. Gülermisin ağlarmısın... sonra beraber hazırlıyoruz hızlıca ve kahvaltımızı yapıyoruz.. Ama işte bana söyletmeden sen bunu yapsana.. beni de görüyorsun iç oturmadan sürekli bişeylerle uğraşıyorum..

Dimi ama....

Bizim kocalardaki gen de yorgundur kesinyada işi vardır genlerinin
Eki Görüntüle 747052 Eki Görüntüle 747053 Eki Görüntüle 747054

Çok güzelmiş :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…