2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

teşekkürler... huysuzluk gece tavan yapıyo bizde..

sağol canım. valla bu diş olayı daha uzun sure devam edeceği için ben kendimi hazırladım uykusuzluklara huysuzluklara. o yüzden alıştım sanırım...
kaancığıma cok geçmiş olsun. bi an önce iyileşsin inşallah. bozma moralini canım. hava da kasvetli ya ondan sıkılmışsındır sen. annene de takılma. sanki onlar bizim çocuğumuz değil de sadece onların torunu oluyo bazen. boşver. hasta ola ola düşe kalka büyüyecekler. yapcak bişey yok..

inceleriniz hayılı olsun çıkmış oh rahatlamıştır.kreştede çubucak uyum sağlar annesi merak etme

teşekkür ederim. inşallah öyle olur. zaten bi süredir diğer sınıfta vakit geciriyolardı. arkadaşlarına alışkın yani. ama işte ne bileyim sonuçta tekken 4 kişi oldular. eskisi gibi ilgilenebilecek mi öğretmeni onun derdindeyim biraz da..

geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun. bende kaan gibi nezleyim havalar yine sapıttı sabaha doğru baya serin oluyor oradan kaptım sanırım. kaana geçmiş olsun.

köşeminderi bende dolaptan çıkarıp hemen veriyorum maşallah hasta olmadı böyle böyle bağışıklık kazansın ilerisi için:)

sabah sabah macera peşimde benim:) eşimi size yazdıktan sonra markete yolladım ece ile bıldırcın yumurtası alsın diye. bende karşı komşuma poğaça vereyim dedim kapıya ayakkabı koydum zili çaldım ceryan yapıp ayakakkabıya rağmen kapı kapandı kaldık dışarıda:)) Allahtan fırın kapanmıştı :) uğraştık ama açılmadı benim x geldi o da beceremedi çağırdık çilingiri:)) eşim olacak akıllım iyiki eceyi almışım yanıma diyor:)

belimde sorun eğilemiyorum o zaman elektrik çarpılmış gibi bir ağrı giriyor kontrole gitmem gerek öğleden sonra ama üşeniyorum

Merhaba kızlar..
Herkese hayırlı ve güzel bir hafta diliyorum.
Annemlerdeyim...Çok güzel geçiyor zaman.

Kızlar kız kardeşim Kayrayı alıp havuza gidelim diyor(kapalı havuz).Çok temiz ve bakımlı bir yer imiş ama Kayrayı götürüp götürmemekte kararsızım.Ne dersiniz ??

Kayrayı yaklaşık 1 aydır geç yatırıyorum ki sabah geç kalkmayı öğrensin ,ben de ramazanda rahat edeyim diye ama nerdeeeeeee.
Çocuk akşam 8de yatınca sabah 8e kadar uyuyor ama gece 12ye doğru yatınca sabah 7 de hortluyor.Normalde gece de mutlaka 10-11 saat uyuyan bir bebek ama geç yatınca 7-8 saat uyuyor.Nedenini çözebilmiş değilim.:44:
Annemle odanın karanlık olması için kalın perde diktirdik ama istediğim gibi karanlık olmuyor.Sizce nasıl gündüz vakti karanlık bir oda yapabilirim?

Son olarak Kayra gece beslenmesini bırakmak üzere.Gece 10-20 cc arası süt içiyor sadece.Onun dışında su istiyor hep.Sütü soğuk suyu ılık veriyorum ama faydası olmuyor.Sanırım ben de artık gece süt olayı ile uğraşmaktan vazgeçeceğim.Gündüz süt miktarını arttırmam lazım

ŞekersizYeşilçay ; Dişleriniz hayırlı olsun.Umarım Defne için kreşte uyum problemi olmaz

azraece ; Çok geçmiş olsun yaa.İçim sızlıyor böyle ufaklıkların düşmesine.Rabbim korusun meleklerimizi.Kapının kapanması da çok gıcık olmuş yaaa

Dilberege ; canım Kaan hastalanmış,kıyamam...Çok geçmiş olsun.Hemencecik iyileşsin inşaallah.
Soğuk süt konusuna gelince için rahat olsun.Kayra hep soğuk süt içiyor ve daha bugüne kadar hiç boğaz enfeksiyonu veya şişmesi olmadı
Ayrıca kaanın hastalanması terleme nedeni ile değil canım,sadece hasta birinden mikrop kapmış o kadar.Terinin soğuması ile,çıplak ayakla gezilmesi ile veya soğuk şeyler yenilip içilmesi ile hasta olunmaz.Hastalık sadece mikrobu kaptıktan sonra olur.İçin rahat olsun canım

mutlu_annem ; canım sıkıcı ve yorucu bir haftasonu geçirmişsiniz...Rabbim huzurunuzu bozmasın,dün geçmişte kalsın ve yarınlarda hep mutlu olun inşaallah.

pınarda ; evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun

Chihiro79 ; Yarasın paşama soğuk sütler

Bambucan ; rüyan hayır olsun

Turuncu hanım, öncelikle anneniizn yanında geçen mutlu günleriniz için sizi kutluyor, bir yandan da kıskanıyorum Kara'nın gece uykuları meselesine gelince: gündüz vakti odayı karanlık yapmaya lütfen çalışmayınız zira çocuğun biyolojik saatini bozmuş olursunuz. bilirsiniz, bebekler ilk aylarda bu özelliğe sahip değillerdir ama birkaç aydan sonra "hava karanlıksa gecedir, aydınlıksa gündüzdür" çıkarımı yapabilirler ve "biyolojik saat"lerini kurmuş olurlar. gündüz vakti odasını gece gibi yaparsanız, bebeğinizin sonradan "kazandığı" bir özelliğini kaybetmesine ve uyku-uyanıklı, karanlık-aydınlık ayrımını yitirmesine neden olursunuz. o yüzden gundüz bırakınız odası çok sıcak veya pasparlak olmamak kaydıyla aydınlık olsun. siesta uykusuna böyle böyle alıştırmayı deneyiniz.

hatta, doktorların dediğine göre (ki ben denemiş ve başarılı olmuştum): ilk aylardan sonra bebek gece ve gündüz ayrı mekanlarda uyutulsun ki, gece-gündüz ayrımını yapması kolaylaşsın.

kaldı ki, siz geç yatıp geç kalkmasını istiyor olabilirsiniz ama bebeklerimizin de karakterleri var. bazı bebekler uğraşsanız da geç yatamaz (Orhan Cemal gibi :)ve geç kalkamazlarken bazıları 12'den önce yatmayıp sabah 9'dan önce de kalkamıyor. belki de, önceki düzeni Kayra'nın kendi düzeniydi. belki öyle kalması daha iyiydi :26: böyle işte...

chihiro kızımda gece çok sık uyanmaya başladı. su hiç aklıma gelmemişti. uyandığında ben devamlı yanıma alıp emziriyorum sonra yatağına geçiriyorumki hoop yatar yatmaz tekrar başlıyor ağlamaya.. hatta bu yüzden bikaç gecedir kocam başka odada uyuyor bizde azrayla uyuyoruz:26:
suyu bende deneyeceğim. umarım işe yarar.
hatırlatman için teşekkürler..

selam2 gündür giremedim hasret kaldım size:))
cumartesi pazar çok yogun ve çok güzel geçti
cumartesi düğün sonrasında terasta mezdeke eşliginde bekarlıga veda partisi:))pazar arkadaşa kahvaltıya
sonra ailecek piknige gittikçok egledik herşey çok güzeldi..çok şükür çağlada cerende beni yormadı
akşam yorgun eve geldik ve ben yine temizlik yaptım:)çamaşır yıkadım
işte böyle geçti haftasonumuz:)
bu haftada çok yogunuz düğün sezonu açıldı bu hafta 2 düğün varçağla çok egleniyo:)
işte böyleşimdi geçmişe bi bakıyımneler kaynatmışsınız çok merak içindeyim:18:

tarif vermedigim şey eskimoydu canım:)tarife gerek yok süte şeker kat at buzluga işte sana eskimo:))
evet tatili en çok ben hakettim ama bakalaım daha belli degil..aslında bana kalmış ama kısmet diyelim..
bak bana okumuşsun kendime geldim canımaklına geldikçe sen bana oku canım:)iyi geldi valla yüzüm gözüm açıldı:)

4 yıl önce bugün mutluluğumuzu resmileştirdik bitanemle
Daha nice mutlu beraberliğe,bir ömür,bir yastıkta,sevdiceğimizle...
KIZLAR BUGÜN DOLUYUM
nice mutlu yıllara şekerimAllah sizi ayırmasın
hala dolumusun nerdesin:)
sagol bitanem dinlenmek ne mümkün ne yapcan çekcen mecburrr:)Allah tan eşim bana en büyük yardımcıAllah onu başımızdan eksik etmesin o olmasa ben dahada zorlanırdım..akşam eve geldiginde çocuklarla çok güzel oyunlar oynar..
sizde ne güzel gezmiş eglenmişsiniz canım çok sevindim ama keşke burayada gelseydinne güzel hayaller kurmuştum ben
tabi sende haklısın canım hava çok sıcak ve çocukla gezmek çok zor..seneye mutlaka bekliyorum sakın unutma
ohh sefanız olsunbizde düğündeydik ama sizi göremedimacaba siz başkasının düğünündemiydiniz ondanmı karşılaşmadık cicim:))defne için endişelenme canım artık büyüdü hem 4 kişilermiş daha güzel degilmi..oyun oynamayı paylaşmayı daha iyi ögrenecek..bu arada nevresim ütüleme işini ben bırakalı sanırım 4 yıl olduyıka topla aç en kolayı:))
ecem düşmüş kıyamam yabenimde en korktugum şeylerden biridir yataktan düşmesi..çağla daha yüksek bir yerden düşmedi ama bende tetikteyim hala koltuklarda geziyo düştü düşecek ödüm patlıyo..düşersede görmek istemiyorum:18ff neler diyorum ben..
geçmiş olsun canım ya inan çok üzüldüm eceye..olan olmuş sende üzme kendini..çağla yürümeye başladıgında gözümğn önünde kaç defa arka üstü kafasını karoya vurdu çok şükür çok saglam kafaları var..
hayırlısı olsun ne ilginç bir rüyaymış:26:azraecenin tavan temizlemesine güldüm:)demek azraece hep bizdeymiş bak sen:))
hayırlara cıksın rüyan canım..
ahh canım keşke yakın olsakta hep bende kalsan çok isterdim:=)sen konuşurdun ben dinlerdim,sen bir şey anlatana kadar ben bütün evi siler süpürürdüm:))şaka bi yana konuşan insanları çok severim..senide çok seviyorumama en çok eceyi

kaana geçmiş olsun sıkmayın canınızı senin bi suçun yok hem belkide hafif bir soguk algınlıgıdır canım..dün benim kızlar bütün gün suyun içindeydiler çok şükür bir şey olmadı ama olsada ne yapıyım vücutları alışsın..narin büyümesinler..

su konusuna bende eklemek isterim.oğluşumun çok uykusu olmasına rağmen mızırdanarak uyandı.ben tesadüfü su verdim meğerse benim oğlumun ciğerleri yanmış büyük suluğunun yarısını bitirmiş.su vermek aklıma gelmemişti.şimdi sizlerdede okuyunca tamam dedim.birde bardakta süt vermeyi deneyeceğim bu da olursa şamda kayısı.

geçmişe bakmaya bir gitti hala gelmedi :26:
arka kapıdan kamış uyanık arkadaşımız

geçmişten alıntı yapıp yazana kadar sistem beni dişarı atmışbende arka kapıdan geri girdim
çok şükür yazdıklarım silinmemiş
ha bu arada cumartesi hemencecik çarsıya koşturdum cerenle çağlaya elbise aldım
ikisine toplam 60 tl verdimnasıl cikirokko iyi yapmışmıyım:)))

kızlar bu arada ben doğumdan tam bir yıl sonra yani mayıs ayında ilk reglimi oldum..
düzensiz olacağını tahmin ediyordum ama 2 gün sonra 2 ay olcak yine hasta olmayalı. test yaptım çok şükür negatif..
yinede kafam karıştı normalmi bu durum?
birde azraya artık sabah ne yedireceğimi şaşırdım.. 3 aydır yumurtaymış domates peynirmiş ağzına sürmüyor.
sonra irmikli muhallebi falan yedirdim onuda bıraktı
bikaç zamandırda muz ezip içine yulaf ezmesi tereyağ bal katıp veriyorum.. bugün onuda zorla yedi.
arada yemediklerini teklif ediyorum ama yok almıyor. başka ne verebilirim kızlar bi fikir verin bana..

kendi elbisesine 200 lira vermekten çekinmezsen, çocuklarına toplam 50 lrayı reva gören bir anne için "büyük bir gelişme" alkışlıyorum sizigözlerim yaşardı fedakarlığınızı okuyunca

ah canım bende bu konuda çok dertliyim:26:hergün yumurta peynir vermekten gına geldi hoş çağlayada gına gelmiş olacakki artık kahvaltı yapmıyo..bende degişik fikir bekliyorum:26:
kendi elbisesine 200 lira vermekten çekinmezsen, çocuklarına toplam 50 lrayı reva gören bir anne için "büyük bir gelişme" alkışlıyorum sizigözlerim yaşardı fedakarlığınızı okuyunca

ama amaaaa çok güzel elbiseler aldımçağlaya küçük bir abiyecerenede balerin elbisesine benzer birşey
birazdan foto çekip gösterecem

merak etme şekerim. ben de aynı senin gibi ilk kez mayısta oldum ve cumartesi gecesi ikincyi oldum 40 gun sonra... hatta ben de korkmuştum hamiş miyim acep diye değilmişim

canım daha nice güzel yıllara ağzınızın tadı hiç bozulmsın.sağlık huzur mutluluklakutlama yaptınızmı

teşekkür ederim arkadaşlaaarhep birlikte nice mutlu ve sağlıklı beraberliklere inşallah

Canım çok geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.Uf olan yerini kocaman
Canım Kaancığım hasta demek,çok geçmiş olsun.Ah bu anneler,sanki kendi evlatları hiç hastalanmamış gibi üstümüze gelirlerıhlamur ve limon içir canım,ayrıca bool meyve ve suuuuu.
Ben de seni soracaktım,tel.den arar mısınız diye rica edecektim arkadaşlara.Kendi kendime tatile çıkmıştır diye düşündüm,çünkü beybinin 2 gün üst üste topiğe gelmemwsi henüz literatürde görülmedi deNeyse hoş geldin,pür neşe getirdin yaz gülüüüü..
canım ben yumurtayı ayrı haşlayıp beyazıyla beraber eziyor ve sulandırıp öyle yediriyorum.bir saat sonra yoğurt-ceviz-1 adet cici bebe-labne yediriyorum.
Eki Görüntüle 746331 Eki Görüntüle 746332
çaglanın abiyesi:)) cerenin elbisesi:)
düğüne hazırlar:)

güle güle giysin kuzucuklar.

Önerilerin için tşk ederim.
Kayra erken yatıp erken kalkmayı seven bir bebek.Bu hep böyle oldu ama artık uyku aralıkları uzadı.Günde tek uyku yapınca dayanamıyor.İki uyku yapınca da yatma saati geç oluyor.Çaresini bulamadık şimdilik :44:
Birde Kayra sabah gözünü açtığında ortalık aydınlanmış sa zorla kendisini uyandırıyor.Malum sabah 5te artık her yer aydınlık oluyor ve geç yatınca o saatte uyanma çalışmaları ile uykusu bölünüyor.
Belki odayı karanlık yaparak geç yattığı günler sabah 5te uyanmak yerine 8e kadar uyutabilirim düşüncesindeyim.
Şubat tatilinde yurt dışına çıktığımızda ortalık 9 gibi aydınlandığı için o saate kadar uyuyordu paşam ve döndüğümüzde sıkıntı yaşamadık.Belki yine aynı şekilde uyur diye düşünmüştüm
Ne dersin.?

Geçen ben de aynı soruyu sormuştum kızlara.
Eğer Azranın çiğneme sıkıntısı yok ise sabah kahvaltısını omlet,krep,kıymalı yumurta şeklinde verebilirsin.
Tatlıyı seviyorsa krepin içerisine azıcık bal da sürersen sever belki.Rafadan yumurtayı da deneyebilirsin bak.Katı yumurtaya göre yemesi daha kolaydır bebekler için.

Benim oğlan sabahları çiğneme özürlü olduğu için kahvaltıda rafadan yumurta, 1 bardak süt ve 1 dilim peynir yiyor.
Birde ben kahvaltıdan çok sıkıldığımız dönemlerde kahvaltıya çorba yapıyorum(tarhana mesela) ve yemesi gereken yumurtayı ve sütü gün içerisinde farklı zamanlarda veriyorum.
Yine bir miktar yoğurt içerisine meyve püreliyorum.Ceviz ve bal /pekmez ekleyerek yediriyorum.
Bazen bebek mıhlaması bazen irmikli muhallebi ve bazı günlerde ise sadece süt ile geçiştiriyoruz.
Ruh halimize bağlı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…