Kızlar kızlar
ben yenı bı grup buldum benı cok heyecanlandırdı oyuzden sızlen de paylaşmak ıstedım sonra yokkk sen bılıodun da bıze nıe solemedın demeyın...
grup sayesınde montessorı eğitimiyle tanıştım ve arastırdım lakin grup sanırım yenı kurulmuş uyesı yok olabılır yada ılgılenen olmayabılır.gelmem dersenız ılgınızı cekerse de ben kıtabını aldım uygulamaya basladım ıstersenız sızlede paylaşırım bla bla sımdılık ben kacar yemek hazırlıcam oglene badışko uyurken...
hangi grupmuş bu? ben bissürü montessori grubuna üyeyim ve ilgileniyorum. hatta defnoşun kreşini bu eğitimi veren başka bi kreşle değiştircem yakında %99.. ilgini çektiyse görüşelim. ben de benimkileri söylerim
Kızlar yemek konusunda çoğumuz benzer dertlerden muzdaribiz,
Dün taze fasülyem vardı yemedi,baya uğraştım sinir de yaptım baktım olmuyor,
eline minik çatal verdim tabağı mama sandalyesine döktü,sol elinde çatal duruyor ama
sağ eliyle tek tek yedi yarısınıvıcık vıcık yağ olduk tabi ama yedi az da olsa
bu arda normalde karpuzu ağzuna sürmez,eline çatalla verince yiyor,denemediyseniz öneririm.
bu arada kuru ekmek yiyor daha doğrusu kemiriyor
canım bu link benim sık kullanılanlarda kayıtlı fakat bizimkiler için daha erken değilmi?
ileriki zamanlarda 3 yaş sonrası gibi uygulanır diye düşğnmüştüm..
bak kafam karıştı şimdi:44:
Günaydın annişlerimm
Bi süredir yoktum umarım herkes iyidir internetimiz dün bağlandı bi kaç sayfa bakındım geçmişe..
Bizde taşındık yerleştik,hastalandık tarık buğra çok şükür iyileşti ama ben 10 günü aşkın süredir hastayım bronşitmişim yazın ortasında karda yatmış gibiyim:)
Bebişlerin iştahı yokmuş yeni dişler geliyodur kızlar kısa zamanda geçer inş..
Bnim kuzumunda iştahı açıldı bu aralar hiç üzmüyo beni
Tarık buğranın odasını ayırdık taşınınca..oda da bizi görmeyince ayağa dikilip uyumadan bekliyodu ayırma kararı aldım babası erken olduğunu düşünüp üzüldü ama iyiki ayırmışım..ilk gün çok uyandı sonrasında alıştı mışıl mışıl uyuyo geceleri
Ve en güzeli bi kaç gündür yavrum yaklaşık 3-4 adım atarak yürüyo:)sonra sırıtırak kendini yere atıyo ve alkışlıyo tam şebek oldu:)
Kızıcağım bi şey yaptığı zaman öptürmek için sırıttarak ya elini uzatıyo ya da gözlerini kapatıp alnını uzatıyo bazende sarılıp omuzuma yatıyo tabii benim yelkenler suya iniyo sarıp sarmalıyorum hemen :)
Hepinizi çok öpüyorum bundan sonra daha sık buralarda olurum
Şekersizim yeni eviniz hayırlı olsun defnoşla ne güzel eğlenmişsiniz kuzular büyüyo artık her günümüz daha eğlenceli olucak
Kujum düzeltme sebeplerini uzun zamandır takip ediyodum zevkle ve sırıtarak:)
Beybim nasılsın şekerim gelinim nasıl
Gece kuşum meleğim mahirime
Mutlum tatiller yapılmış sefanız olsun:)miranın tatil resimlerini bekliyorum
hangi grupmuş bu? ben bissürü montessori grubuna üyeyim ve ilgileniyorum. hatta defnoşun kreşini bu eğitimi veren başka bi kreşle değiştircem yakında %99.. ilgini çektiyse görüşelim. ben de benimkileri söylerim
ilkimcim ben bu açılacak olan kreşin seminerine katıldım ve bahsettiğim Maria Montessori Yöntemiyle Çocuk Eğitimi Sanatı kitabının yazarı Emel Çakıroğlu Wilbrandt verdi semineri. okul teknik desteği emel hanımdan alıyormuş. öğretmenler de onun yetiştirdiği öğretmenler olacakmış. dediğim gibi henüz yuz yuze görüşmedik ama heyecanlıyım tabii ki de. ben defneyi şu an devam ettiği kreşe göndermeye karar verdiğimde başka alternatifim yoktu (9.5 aylıktı başladığında ve o yaş grubunu alan başka bi yer yoktu maalesef) dolayısıyla seçim yapma şansım olmadı. blog yazımda da belirttiğim üzere bazı talihsizlikler üstüste gelince benim biraz tepem attı. (aslında defnenin kreşi de bu eğitimi vermeye başlayacak ama bilemiyorum işte. kurt düştü içime bi kere) gecen gun kreşten almaya gittiğimde elinde paslı bi vida vardıçok üzüldüm. elinde oynuyordu ama genelde her şeyi ağzına atmaya çalışan çocuk şükürler olsun ki sadece elinde oynuyordu. ya bir şey olsaydı ya yutsaydı ya da bi yerine batsaydı... off düşünmek bile istemiyorum. daha önce de kreşin beslenme listesiyle ilgili sıkıntılarımı paylaşmıştım müdire hanımla. dediğin gibi çocuklar sadece bişeyler yesin diye ara öğün olarak pizza açma poğaça kek vs var ikindi öğünlerinde. bazı sabahlar çikolatalı ekmek var mesela. tabi bunları cok önceden uyardığım için defne hiç yemedi bunlardan. o gun de net bi şekilde uyardım kesinlikle yemeyecek. listeyi değiştirin diye...
yani biraz sıkıntılıyım bu mevzularda. ama hepsine rağmen defne çok mutlu orda. hepsine çok alıştı. hiç sorun çıkarmıyor. gülüp oynuyor. onun mutluluğu hepsinden önemli ama bunlar da cok önemli mevzular. boşverip geçilecek şeyler değil.
ya işte böyle.. dolmuşum kusura bakmayın. sıktım sizi de
ANNE BABALARA ÖNERİLER:
Montessori eğitim modeli aslında bir yaşam felsefesidir. Bu felsefe kapsamında aile ortamınızda üzerinde durulması uygun olan öneriler şöyle:
• Öncelikli olan, çocuğa sunulacak etkinliklerin ‘gerçek objeler’ eşliğinde olmasıdır.
• Montessori ve diğer eğitim sistemleri hakkında bilgi edinin.
• İnsan canlısı gelişim dönem özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi edinin. Bu size, çocuğunuzun yaşa bağlı ihtiyaçları ve zevk-merakları hakkında ipucu sağlayacaktır.
• Çocuğunuzu, onu rahatsız etmeden gözlemleyin. Onu tanımaya çalışın.
• Çocuğunuzun giysi dolabında, ona seçim hakkı tanıdığınızda, sizin için sorun olmayacak giysiler bulundurun.
• Çocuğunuzun iyi uyuduğundan emin olun.
• Uykuya geçiş ritüeliniz sevgi dolu olsun.
• Cezadan kaçının.
• Kitap okuyun, çocuğunuzu ancak böylelikle okumaya teşvik edebilirsiniz.
• Çocuğunuza ait bir kütüphane oluşturun.
• Okula zamanında götürün ve zamanında okuldan çocuğunuzu alın.
• Çocuğunuzun,yaş seviyesi müsaade ettiğince öz bakım ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayın.
• Mümkün ise çocuğunuz ile birlikte bir bitki ve/veya hayvan yetiştirin.
• Mümkün olduğunca TV ve teknolojik ürün kullanımına dair kısıtlamalarınız olsun. Fakat, bu ürünlerden mahrum kaldığı saatler için eğlenceli alternatifler oluşturmayı da ihmal etmeyin.
• Sorumluluklar verin.
• Kendini korumayı öğretin.
• Ev adresiniz, telefon numaranız, anne ve baba adını öğrenmesini sağlayın.
• Aile hikayelerinizi sıklıkla çocuğunuza anlatın.
• Sağlıklı beslenmeye teşvik edin. Öncelikli olarak örnek olun!
• Yemek alışverişi yaparken, besinler hakkında konuşun.
• Trafikte giderken, çevrenizdekiler hakkında konuşun.
• Spora yönlendirin.
• Erken yaşta yüzme öğretin.
• Doğal ortamlarda, gönlünce hareket etmesine müsaade edin.
Canım inşallah tam anlamıyla uygulayabiliyolardır.
Montessori yöntemi gerçekten uygulanabilirse mükemmel sonuçlar elde edilebilir.
Fakat içinizi karartmak gibi olmasın bizim ülkede uygulanabilmesi çok zor.
Çünkü eğitim, aile desteği olmadan yani tek taraflı başarıya ulaşmaz. Üniversitede ve çalıştığım tüm okullarda velilerin tek sorduğu çocuğum yemeğini yedi mi? Eğitim umurlarında değil. Bir öğretmen arkadaşımla anne baba eğitimi ile ilgili bi seminer verdik 80 veliden sadece 18 i katıldı. İçlerinde çok ilgili olanlar da var elbet; ama maalesef ki bir çoğu özellikle okulöncesi dönemi sadece oyun oynamaktan ibaret sanıyo. Öncelikle bu eğitimi vermeden önce veliler bilinçlendirilmeli. Okulda uygulananların evde öğretilenlerle paralel olması gerek ki kalıcılık sağlanmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?