Ahanda tatlıcadı gelmiş nerelerdesin canım ya özledik seni
Sana da günaydın canım ayrıca hoş geldin
Hadi gözün aydın evi yerleştirmişsin.
Tarık buğrama da kocamanYürümeye başlamış aferin ona bi aferin de seni üzmediği için gelsin kuzuya.
Yettim garigeldim kuşum
Hayırlı olsun Buğra yürümeye başlamış
Yürüü be Tarık Buğram kim tutar seni
Taze resimlerden hemen ekliyoruz teyzelerimize özel
Çok yoğunum aklım hep sizde walla kızlarhaftaya daha aktif olucam işlaaa:124:
Şimdi hemen taze taze yüklüyorum Mira ve saz arkadaşlarıyla olanları
Kızlar, tatildeyken malumunuz üzere yorgunluktan bitik günler geçirdim
Dönüşte ise ben 5 makine çamaşırımla evde başbaşa kalıp kızım ve eşimi dedesine gönderdim.
Ertesi gün iş dönüşü kızı alıp gittim yine,,herkes orda, beni gören gülüyor:44:
Mira'ya anne ne yapıyor diyorlar ama benim bildiğim bişey yok,
kızım da kııııı diye ses çıkartıyorBende baya bi çaktırmadım biliyorum gibi yaptım(ona kızmamın taklidini yapıyor sandım hatta),herkes Mira ya aynı komutu veriyor ve kahkahkah gülüyorlardı:44: Dayanamadım eltime sordum,,meğer ben horluyormuşum tatilde bunlarda baba kız erken kalkıp beni izleyip taklidimi öğretmiş Neyse hiç çaktırmadım bende gülüp durdum Ama rezil oldum tabi
Kızım belki akşam unutmuştur diye bi sorayım dedimUnutmamış Anne nasıl yapıyor Mira: kıııııı
iyi bir anı mı kötü mü belemedim ben şimdi
Ayy ne guzel tatlicadimi gordum pek tatli oldum :)) bugun biraz daha kalabalik olmus buralar millet geliyor artik tek tek ins hepiniz gelir bir guzel toplasip yazisiriz..
Hani sen Tarik Bugra iki yasina kadar yurumez diyordun bak aslan parcamiz baslamis bilem helal olsun kocum benim...benim deli danada halan tik yok deliii olucam yaw...yurumeye baslasada havalar sogumadan parklarda cirik atlasak dimi :))
Tasindin herhalde ohh ne guzel sekerim agiz tadiniz bozulmadan gule gule oturun ins.
emziren annelere bir sorum var.. gece her kalktığında emziriyor musunuz? yani ben önce su teklif ediyorum. içerse içiyor çok nadir yatıp uykuya devam ediyor. ama dediğim gibi çoook nadir. genelde emmeden hiç uyumuyor. ve bu durum beni çok germeye başladı. şimdi bilinçli bebek kitabını okuyorum aletha solterin ve "eğer emzirmek sizin için acı verici ve sıkıntılı bir hal almaya başladıysa, geriliyorsanız, bebeğiniz de bu gerginliği hisseder ve huzursuz olur, kafası karışır" diyor. o zaman emzirmeye devam etmek faydadan cok zarar getirebilirmiş. bir de defne hala emerken göğüslerimi boynumu kollarımı tırmalıyor iz bırakacak derecede tırnaklarını geçiriyor. canımı cok yakıyor. yine aynı kitapta bebeklerin stresslerini boşaltmak için ağlamalarına izin vermemiz gerektiğini, bastırılmış duygularını dışarı çıkartmalarına izin vermemiz gerektiğini ve ağlamaya başladıkları zaman kesinlikle susturmaya çalışmayıp, şefkatli bi sekilde kollarımızda ağlamalarına izin verip yardımcı olmamız gerektiğini yazıyor. belki de defne nin gece emmelerinin bir sebebi de budur diye dusunmeye başladım. çünkü ben onu nerdeyse hiç ağlatmadım. her zaman dikkatini dağıtıp sakinleşmesine yardımcı oldum. ama okudukça anlıyorum ki yanlış yapmışım.. bu durumdan nasıl dönerim şimdi bunun yollarını düşünüyorum.
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
emziren annelere bir sorum var.. gece her kalktığında emziriyor musunuz? yani ben önce su teklif ediyorum. içerse içiyor çok nadir yatıp uykuya devam ediyor. ama dediğim gibi çoook nadir. genelde emmeden hiç uyumuyor. ve bu durum beni çok germeye başladı. şimdi bilinçli bebek kitabını okuyorum aletha solterin ve "eğer emzirmek sizin için acı verici ve sıkıntılı bir hal almaya başladıysa, geriliyorsanız, bebeğiniz de bu gerginliği hisseder ve huzursuz olur, kafası karışır" diyor. o zaman emzirmeye devam etmek faydadan cok zarar getirebilirmiş. bir de defne hala emerken göğüslerimi boynumu kollarımı tırmalıyor iz bırakacak derecede tırnaklarını geçiriyor. canımı cok yakıyor. yine aynı kitapta bebeklerin stresslerini boşaltmak için ağlamalarına izin vermemiz gerektiğini, bastırılmış duygularını dışarı çıkartmalarına izin vermemiz gerektiğini ve ağlamaya başladıkları zaman kesinlikle susturmaya çalışmayıp, şefkatli bi sekilde kollarımızda ağlamalarına izin verip yardımcı olmamız gerektiğini yazıyor. belki de defne nin gece emmelerinin bir sebebi de budur diye dusunmeye başladım. çünkü ben onu nerdeyse hiç ağlatmadım. her zaman dikkatini dağıtıp sakinleşmesine yardımcı oldum. ama okudukça anlıyorum ki yanlış yapmışım.. bu durumdan nasıl dönerim şimdi bunun yollarını düşünüyorum.
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
selambu saatte burda ne işim var ama çok merak ettim bakmadan duramadım
bütün gün acayip yogundum,su depomuzda sorun vardı sucu geldi gitti,cerenin saçını kestirmek için 2 defa kuaföre gittim
hep kalabalıktı yine kestiremedikyemekti çamaşırdı derken akşam oldu kuaföre gittim saç makyaj yaptırdım
çocukları abimlere bırakıp dügüne gittik
oynadıgımız zamanlar güzeldi ama masada oturunca eşimde bende sıkıldık:)
biz hiç çocuksuz bir yere gitmedigimiz için bi tuhaf olduk:))
çok özledim kızlarımıçağla çok akıllı durmuş ama ceren biraz aglamış tam tersini beklerken ceren zorluk çıkarmış:)
neyse 3 saat biraz degişiklik oldu ama ben yavrularımı çok özledim:))
çağla yengemin bluzunu çekip memm memm demiş:))
işte böyle
daha cumartesi bi düğün daha varbıktım ya isyan edecem az kaldııııı
eşimin sülalesi çok kalabalık evlenen evlenenekuzzulkurttt..
geçmişi çok hızlı bir şekilde okudum inanın hiç birşey anlamadım:)
birazdan kujum gelir onun alıntılarına bakıp daha iyi anlarım
montessori diye bir egitimden bahsetmişsiniz daha önce bende biraz bakınmıştım ama ben bu tarz şeyleri uygulayamıyorum malesef
içimden geldigi gibi davranıyorum:)kitaba göre çocuk büyütemem ben
ha cerenden çok çekiyoruz ama bu onun yaşının verdigi dogal şeyler oldugunu kabul etmekten başka bişey yapamıyorum..
ama çağlaya daha farklı davranıyorum,cerende yaptıgım yanlışları yapmamaya çalışıyorum..
kafam yerinde degil kafamda hala davul sesi var
herkese iyi gecelerrrrr
günaydın,
şekersizyeşilçay hanım, n'leri bedava bulmuş basıp durmuş tabikide "günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn"
tatlıcadı hanım hoşgeldiniz ama beş gitmeyiniz. tarık buğradan haberler varmıydı, mesajınızın ayrıntılarını okuyamadım. birazdan bakacağımdır
Babyceren hanım, aziz dostum, siz bu saç sevdasından geçiniz tez zamandaCeren'in kaderi uzun saç, anlayınız artık. sizin kaderiniz de, dökülen saçları toplamak
üstüste 3 gün yazana çikilata alırsak, Babyceren hanım ve meleğim hanımlar patlangaç olmaz mı :26:en iyisi, üstüste 3 gün, dedikodusunu okuyup da yazmadan duranlara çikilata alalımböylelikle kimseye çikilata masrafı çıkmamış olur
ben de sabah Orhan Cemal'i kontrole götürdüm. bunu söyleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama doktora "doktor hanım, kilosu olması gereken range'in altında mı sankim" dedimevet, Orhan Cemal'in kilo alımı son 3 ayda durmuş. 8800 gr. hastalık, enfeksiyon veya diş çıkarma olup olmadığını sordular. hiç hastalanmadı, 4 diş çıkardı ama onu bile birden çıkardı ve iştahı hiç etkilenmedi :26: yemesi içmesi güzel olduğundan, kilo almamasını bahçede koşup oynamasına bağladılar fakat yine de 1 ay sonra tekrar bakılacak. hala almadıysa metabolizma hızına bakılacak. baba tarafı, çiğ börekleri 10'ar 10'ar yiyip de kilo almayan modellerden. genetik olabilir ama bir süre takip edilecekmiş
onun dışında yer silmekten bahçe tırmalamaya, kaşıkla çorba içmekten anahtarla sandık açmaya kadar birçok şeyi yapabiliyor çok şükür. kilo alımı da normale dönerse çok sevineceğim
yarın, bölümden bir arkadaşımız evlenip, şekersizyeşilçay hanıma hemşehri oluyor. düğüne gideceğiz. he düğüne niyetlenip ama almayıp pantolon giydiğimden ne yazıkki bir elbisem yok. bugün belkim alırım, belkim de yine pantolon gömleğe talim ederim.
böyle....
Günaydın şekersizim ve tüm annekuşlar
Öncelikle kreş konusunda hakkınızda hayırlısı olsun canım,inan ben bakıcıya bırakmama rağmen benzer dertlerden muzdaribimiyi bakılıyor biliyorum evet kızımda mutlu ama sürekli endişeliyim,sanırım anneliğin getirisi bu durumumuz ama şu çivi olayı gerçekten çok ürkütücü,Allah korumuş gerçekten Defne kuzuyu
Bizim gece durumumuz şöyleydi yakın geçmişte: sütünü içer,1 saat sonra göğsümde uyur ve gece kalkmalarında emzirir yatağına koyardım.Son zamanlarda ise saatlerce memede uyumuyor,hatta yatağına koyunca da basıyor yaygarayıTenim açıksa sürekli
beni eller tırmalar yada sever Mira'da. Bu durumun saatler alması ilk kez beni dün gece çok yordu,belim tutuldu yamuk yatıp emzirirken,eşime seslendim uyumuyor dedim ve ağlamaya başladım, aldı salladı uyuttu sağolsun ama 1 saat sonra yine kalktı ve
sonra yine...Ben uyuyamamasını biraz sıcaklara da bağlıyorum ama Allah biliyor ya çok yorgun geceler geçiriyorum bu aralar.
Kokumu aldıkça gece bana bağımlılığı artıyor bunu da fark ediyorum,böylece her gece benimle yatma süresi uzuyor.
Ben ki 3.ayda bebeğinin odasını ayıran bir anneyim,şimdilerde bu durumu yaşıyorum amaAcaba emzirmeden uyutmanın yollarına mı gitsek yavaş yavaş?
gece her kalkışında, önce süt sonra su teklif ediyorum. içmezse emziriyorum. su, süt yada anne sütü farketmiyor, içince uyuyor. nadiren huzursuzlanıp ağladığı oluyor. kucağımda ninni söyleyerek biraz gezdiriyorum. sakinleşince tekrar emzirip uyutuyorum. emerken canımı hiç acıtmıyor. diş çıkardıktan sonra da acıtmadı. sadece tişörtüme asılıyor, kaçmayayım diyeo yüzden emzirmekle ilgili bir sorunum çok şükür olmadı. belki sütten kesmeyi denersiniz. çünkü siz daha iyi bilirsiniz, bugün doktor annesütünü tatlı veya hafif birşeyler niyetine içmesi gerektiğini, asıl beslenmesinin yetişkin gıdalarıyla olduğunu söyledi.
Ben ki 3.ayda bebeğinin odasını ayıran bir anneyim,şimdilerde bu durumu yaşıyorum amaAcaba emzirmeden uyutmanın yollarına mı gitsek yavaş yavaş?
Kim west yöntemiyle arkadaşım alıştırdı kızını ama 2 yaşına yakındı canım,kısa sürede sorun çözüme ulaştıben de 4. ayda odasını ayırdım ama herrrr gece ama her gece en az 4-5 kez yatağımdan kalkıp odasına gidip emzirdim. zaten hatayı da taa o zamanlar en başta yaptım. daha minicikken uyku eğitimi vermem gerekiyordu.. ah kafama...emerek ya da sallayarak farketmiyor. bu şekilde bi şeye bağımlı olarak uyuması, kendi kendine uykuya dalamıyor olması üzüyor beni. sonuçta çok önemli olan gece uykusu sürekli bölünüyor. verimli olamıyor. şimdi gece beslenmesini kesme olayına bakıyorum netten ve artık bu yaşta bıçak gibi kesmemiz gerektiği yazıyor ama tabi nasıl uygulayacam onu hiç bilmiyorum. mecburen ağlayacak. yapcak bişey yok. ama eşim bu konuda cok sabırsız. kesinlikle ağlamasına dayanamıyor. gidip kucağına alıyor. ben de sinir oluyorum ayrıca çocuk 5-10 dk boyunca boşuna bağırmış oluyor. zaten bu tutarsızlıkların kesinlikle yaşanmaması gerekiyormuş. çocuğun kafası karışıyor. iyice araştırıp kendime en uygun yöntemi seçip (muhtemelen kim West yöntemini secicem) eşimle de kesin bi dille konuşup hem gece beslenmesini kesicem hem de uyku eğitimini halledicem (süpaneke dinimiz amin) yani umarım böyle olur.. of stress oldum bak yine.. sen emzirmeden uyutmanın başka yolunu biliyo musun mutlu?
emzirmeden uyutma yollarını biran evvel bulmamız lazım çünküm bugün yarın sütten keseceğiz. o zaman şaşırıp kalmaktansa şimdiden yavaş yavaş alıştırsak iyi olur.
veeee, ta taaaaaaaa
birgün lazım olur, ya sütüm aniden kesilirse diyerekten birkaç ay önce denemelerde bulunmuştum. şöyleki:
Orhan Cemal'in uyku saati geldiğinde yine emziriyordum. uykuya dalmadan yatağına yatırıp, yanına oturup, elimden geldiğinde monoton bir şekilde ve hiç ara vermeden, takılmış plak gibi "mini mini bir kuş donmuştu" şarkısını söyledim. birkaç dakika sonra uyuduhala arada bir denerim, uyur. işin sırrı sanırım, monoton ve sürekli söylemekte. hani çok monoton bir sunuma gittiğimizde de uykumuz gelir ya, o hesap
gerçi bu yöntemi babası, doğumundan beri uyguluyordu. bazen, nadiren, çok az kere babası uyuturdu. "ay kocaman at kara" şarkısını olabildiğince duygusuz söyleyince de uyuyordu
bu arada evimizde sivrisinek var ve Orhan Cemal'i çok güzel yiyiyorlar. son 5-6 gecedir bu yüzden sık uyanıyor. doktor herhangi bir sprey, fişe takılan malzeme kullanmayın dedi. ben de kullanmayı pek düşünmüyordum açıkcası. eve giderken 1-2 metre tülbent alıp, yatağına cibinlik dikivereyim diyorum.
bir de, parmağını ve emziğini emen bebeklere bu alışkanlıklarını bırakmalarında nasıl yardımcı oluruz aceba? doktora sormayı unutmuşum da:26:
herkesee selammmm
inşşş herkeslerrr iyiidir hoşturbenim işlerim hala tam gaz devam etmekte olduğundan arada okuyorum ama yazamıyorum kızlar ya son sayfada uyku sorununu okuyunca daldım bende sizeee
şekersiz cicim geceleri emmesini azaltsan artık yavaş yavaş sonrada tamamen kessen olurmu acaba gündüzde emiyor defnecik zaten değilmi söylemesi kolay uygulaması zor tabi ama birkaç gece uykusuzluk ve huysuzluğuna dayanabilsende gece emmesini bıraktırsan çok rahat edersin aslında arkadaşım ya emmekten umudunu keserse daha kesintisiz uyur mutlaka:26:
mutlucumm gece emmeye devam edenlerdensiniz yani valla keşke benim kuzumda emmeye devam etseydi diyeceğim ama gece olayı çok yorucu gerçekten ama sıcak konusunda sana katılıyorum biz klimayı yada camı açıyoruz bu seferde buz gibi oluyor üşücek diye korkuyoruz ayy napıcamızı şaşırdık bu sıcaklardan ya bide Zeyno isilik çıkarıyor çok sıcakta ve terleyince(
kızlar uyku konusunda bizim sorunumuzda Zeyno artık beşiğinde yatmıyor .çünkü beşik dar geliyor kızıma ya öyle dağınık ve hareketli yatıyorkii anlatamam sizinkilerde öylemi ya biz artık yere kocamann bir yatak seriyoruz ve bütün odayı dolaşa dolaşa uyuyor Zeyno hatta bazen uyanıp yastıkları bacaklarının altına alıp uyumaya devam ediyor ama öyle ki bütün odayı geziyor yani hayal edin işte özellikle diş çıkarma zamanlarında iyice azıtıyor bakıp bakıp diyorumki bir gece kamerası kurucam bu oadaya zeynoyu çekip doktorlara göstericem normalmi bu diye sorucam diyorum okadar yani
gece beslenmesi konusunda zaten arada uyanınca su içip geri yatıyor, geceleri uykuya dalma konusunu ise şöyle yapıyoruz, uyku ritüelimizden anlıyor zaten uyuması gerektiğinii, önce babaya iyi geceler öpücüğü, sonra el sallanıyor babaya ve ananeye iyi geceler diye odaya gidecek ya:) sonra yatağına(buaralar yerdeki yatağa yani) yatırıyoruz, ışığıda kapatıyoruz, sütünü içerken uyuyakalıyor yada döne döne uyuyor kendisi işte ama öyle yatırayım ben çıkıp gideyim kendi uyusun olmuyor ya uyuyana kadar yanında oturmak yada uzanmak gerekiyor,, iştee böylee bizde durumm bu
Kim west yöntemiyle arkadaşım alıştırdı kızını ama 2 yaşına yakındı canım,kısa sürede sorun çözüme ulaştıAma çok ağladı ikisi de.
Sabiha Paktuna da bunun doğanın kanunu olduğunu ve kedi köpek dahil bütün canlıların babayı değil anneyi seçtiğini onun kokusuyla güçlendiğinikendini iyi hissettiğini söylemiş.Sanırım biraz daha zamanımız var.Bizim emzirmekten yana sıkıntımız yok,uyku bölünmesiyle alakalı bir durum bu,ama mesela ben bu haftasonu ufak bir eğitim planlıyorum kendimce,mesela sütünü uyumasına yakın vericem,sonra göğsümde kalma süresine bakıcam.ilk uyanmasında eşimi göndericem odasına,eşimden su vermesini deneticem.Bu sürecin çok yavaş olması gerekiyor bence,bir anda kopukluk yaşatmak istemiyorum.
Ama bence sıcaklar da çok etkiliyor.
Yerim ben Zeyno kızımı maşallah prensesimemutlucumm gece emmeye devam edenlerdensiniz yani valla keşke benim kuzumda emmeye devam etseydi diyeceğim ama gece olayı çok yorucu gerçekten ama sıcak konusunda sana katılıyorum biz klimayı yada camı açıyoruz bu seferde buz gibi oluyor üşücek diye korkuyoruz ayy napıcamızı şaşırdık bu sıcaklardan ya bide Zeyno isilik çıkarıyor çok sıcakta ve terleyince(
kızlar uyku konusunda bizim sorunumuzda Zeyno artık beşiğinde yatmıyor .çünkü beşik dar geliyor kızıma ya öyle dağınık ve hareketli yatıyorkii anlatamam sizinkilerde öylemi ya biz artık yere kocamann bir yatak seriyoruz ve bütün odayı dolaşa dolaşa uyuyor Zeyno hatta bazen uyanıp yastıkları bacaklarının altına alıp uyumaya devam ediyor ama öyle ki bütün odayı geziyor yani hayal edin işte özellikle diş çıkarma zamanlarında iyice azıtıyor bakıp bakıp diyorumki bir gece kamerası kurucam bu oadaya zeynoyu çekip doktorlara göstericem normalmi bu diye sorucam diyorum okadar yani
gece beslenmesi konusunda zaten arada uyanınca su içip geri yatıyor, geceleri uykuya dalma konusunu ise şöyle yapıyoruz, uyku ritüelimizden anlıyor zaten uyuması gerektiğinii, önce babaya iyi geceler öpücüğü, sonra el sallanıyor babaya ve ananeye iyi geceler diye odaya gidecek ya:) sonra yatağına(buaralar yerdeki yatağa yani) yatırıyoruz, ışığıda kapatıyoruz, sütünü içerken uyuyakalıyor yada döne döne uyuyor kendisi işte ama öyle yatırayım ben çıkıp gideyim kendi uyusun olmuyor ya uyuyana kadar yanında oturmak yada uzanmak gerekiyor,, iştee böylee bizde durumm bu
Yerim ben Zeyno kızımı maşallah prensesimeBizim de ritüelimiz var bir hikaye kitabı hatta kızım konuşunca ilk onu ezberlemiş olacak Bizimki daha çok coşuyor bu aralar Sıcaklara bağlıyorum,dün eltimlerden geldik koşa koşa banyoya gitti bıcı bıcı diyor yavrum Sonrası kabustu tabi
Demek yataklar dar geliyor artık size,,prenses yatağı istiyor kuzumHer çocuk ayrı işte,Zeynoma 41 kere maşallah
Bizim bu zamanlarımızda geçecek hayırlısıyla Şekersizim,yataklarında uyuyup bizi uyandırmaya gelecekler sabahları
ayy inşallah canım inşallah...
parmaklıkları ne zaman kaldırabiliyoruz hiç araştıran, bilen var mı?
ayy inşallah canım inşallah...
parmaklıkları ne zaman kaldırabiliyoruz hiç araştıran, bilen var mı?
Velileri egitmek cok zor bunu cok defa yasadigim icin iyi biliyorum hatta bazen biz ogretmenler cocuklari degilde velileri sanki egitiyoruz durumuna dusuyoruz ..gerci ben lisede hep calistim cok farkli kafadan insanlara daha egitimin E sinden haberi olmamis olanlara bile arada bir hitap etmek zorunda kaliyorsunuz...Cem Yilmaz in dedigi gibi Egitim sart :)) En iysi ana baba okullarida acilsin dimi?
bugüne kadar, uyurken yuvarlanarak odayı turladığından çoğunlukla yerde yattığı için parmaklık gibi bir derdim olmamıştı fekat cibinlik gerektiğinden içim kan ağlayarak parmaklıklı beşiğe yatırmam gerekiyor. parmaklığı kaldırmayı şuan düşünmüyorum çünkü yüksek bir yerden inmeyi blmediği gibi, hiç yüksekten düşmediği için de tırsıyorum :18:
kışa kadar parmaklıklarla uyur. kışın zaten sıcak salonda ve yerde yatacak. bir dahaki yaza yine odasına geçecek. o zaman da inşallah 2 yaşını doldurmuş ve bir yerlerden düşmeden inmeyi öğrenmiş olacak. o yüzden o zaman tamamen kaldıracağım ki uyandığında istediği gibi inebilsin.
parmaklığı sevmiyorum, hapishane gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?