2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Ahanda tatlıcadı gelmiş nerelerdesin canım ya özledik seni

Sana da günaydın canım ayrıca hoş geldin
Hadi gözün aydın evi yerleştirmişsin.
Tarık buğrama da kocaman Yürümeye başlamış aferin ona bi aferin de seni üzmediği için gelsin kuzuya.

Bende sizleri çok özledim canımm
İnternet bağlanır bağlanmaz hemen kk ya geldim
Tam yürüme denilemez aslında bizim bıdık oyuna çevirdi bunu bi kaç adım atıp kendini bırakıyo ve alkışlıyo:) ya da ben herşeyin hemen gelişmesini istiyorum:)

gördüm kuzumun resimlerini
Ah bir de şu yürüme adım sayıları artsa nasıl mutlu olucam
Bu zamana kadar bekledik biraz daha dişimi sıkmam lazım galiba

Yerim ben onu yaaaçok tatlı bu minnoşlar
Tarık buğrada benden burun silmeyi öğrendi eline peçete alınca burnunu siliyo hemde ağzıyla ses çıkararak

Artık yaz tatili bitiyo kısa zamanda tekrar toplaşırız inş
Tarık buğram beni yanılttı hep 2 yaşında anca yürür diyodum..bi akşam babası yere bastırdı hadi oğlum anneye git dedi baktım 1 adım attı biz şok olduk:)
Biraz daha uzaklaştım hadi oğlum gel bana dedim 2 adım attı tabii biz 4 köşe olduk aferim diye alkışlıyoruz kendiside nasıl sevindi
Sonra biraz daha uzaklaştım 3 adım attı sonra kendini yere atıp alkışlamaya başladı 4 adımdan fazla yürümedi henüz
Bi günde hiç beklemediğimiz anda adım attı yanii mahirimdende hiç beklemediğiniz anda adımlar gelebilir
Taşındım canım şimdi evimiz biraz daha geniş tarık buğra için iyi oldu..hiç birimizin ağzının tadı bozulmasın inş

selam bu saatte burda ne işim var ama çok merak ettim bakmadan duramadım
bütün gün acayip yogundum,su depomuzda sorun vardı sucu geldi gitti,cerenin saçını kestirmek için 2 defa kuaföre gittim
hep kalabalıktı yine kestiremedikyemekti çamaşırdı derken akşam oldu kuaföre gittim saç makyaj yaptırdım
çocukları abimlere bırakıp dügüne gittik
oynadıgımız zamanlar güzeldi ama masada oturunca eşimde bende sıkıldık:)
biz hiç çocuksuz bir yere gitmedigimiz için bi tuhaf olduk:))
çok özledim kızlarımıçağla çok akıllı durmuş ama ceren biraz aglamıştam tersini beklerken ceren zorluk çıkarmış:)
neyse 3 saat biraz degişiklik oldu ama ben yavrularımı çok özledim:))
çağla yengemin bluzunu çekip memm memm demiş:))
işte böyle
daha cumartesi bi düğün daha varbıktım ya isyan edecem az kaldııııı
eşimin sülalesi çok kalabalık evlenen evlenenekuzzulkurttt..
geçmişi çok hızlı bir şekilde okudum inanın hiç birşey anlamadım:)
birazdan kujum gelir onun alıntılarına bakıp daha iyi anlarım
montessori diye bir egitimden bahsetmişsiniz daha önce bende biraz bakınmıştım ama ben bu tarz şeyleri uygulayamıyorum malesef
içimden geldigi gibi davranıyorum:)kitaba göre çocuk büyütemem ben
ha cerenden çok çekiyoruz ama bu onun yaşının verdigi dogal şeyler oldugunu kabul etmekten başka bişey yapamıyorum..
ama çağlaya daha farklı davranıyorum,cerende yaptıgım yanlışları yapmamaya çalışıyorum..
kafam yerinde degil kafamda hala davul sesi var
herkese iyi gecelerrrrr

emziren annelere bir sorum var.. gece her kalktığında emziriyor musunuz? yani ben önce su teklif ediyorum. içerse içiyor çok nadir yatıp uykuya devam ediyor. ama dediğim gibi çoook nadir. genelde emmeden hiç uyumuyor. ve bu durum beni çok germeye başladı. şimdi bilinçli bebek kitabını okuyorum aletha solterin ve "eğer emzirmek sizin için acı verici ve sıkıntılı bir hal almaya başladıysa, geriliyorsanız, bebeğiniz de bu gerginliği hisseder ve huzursuz olur, kafası karışır" diyor. o zaman emzirmeye devam etmek faydadan cok zarar getirebilirmiş. bir de defne hala emerken göğüslerimi boynumu kollarımı tırmalıyor iz bırakacak derecede tırnaklarını geçiriyor. canımı cok yakıyor. yine aynı kitapta bebeklerin stresslerini boşaltmak için ağlamalarına izin vermemiz gerektiğini, bastırılmış duygularını dışarı çıkartmalarına izin vermemiz gerektiğini ve ağlamaya başladıkları zaman kesinlikle susturmaya çalışmayıp, şefkatli bi sekilde kollarımızda ağlamalarına izin verip yardımcı olmamız gerektiğini yazıyor. belki de defne nin gece emmelerinin bir sebebi de budur diye dusunmeye başladım. çünkü ben onu nerdeyse hiç ağlatmadım. her zaman dikkatini dağıtıp sakinleşmesine yardımcı oldum. ama okudukça anlıyorum ki yanlış yapmışım.. bu durumdan nasıl dönerim şimdi bunun yollarını düşünüyorum.
sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

günaydın,
şekersizyeşilçay hanım, n'leri bedava bulmuş basıp durmuş tabikide "günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn"

tatlıcadı hanım hoşgeldiniz ama beş gitmeyiniz. tarık buğradan haberler varmıydı, mesajınızın ayrıntılarını okuyamadım. birazdan bakacağımdır

Babyceren hanım, aziz dostum, siz bu saç sevdasından geçiniz tez zamanda Ceren'in kaderi uzun saç, anlayınız artık. sizin kaderiniz de, dökülen saçları toplamak

üstüste 3 gün yazana çikilata alırsak, Babyceren hanım ve meleğim hanımlar patlangaç olmaz mı :26:en iyisi, üstüste 3 gün, dedikodusunu okuyup da yazmadan duranlara çikilata alalım böylelikle kimseye çikilata masrafı çıkmamış olur

ben de sabah Orhan Cemal'i kontrole götürdüm. bunu söyleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama doktora "doktor hanım, kilosu olması gereken range'in altında mı sankim" dedim evet, Orhan Cemal'in kilo alımı son 3 ayda durmuş. 8800 gr. hastalık, enfeksiyon veya diş çıkarma olup olmadığını sordular. hiç hastalanmadı, 4 diş çıkardı ama onu bile birden çıkardı ve iştahı hiç etkilenmedi :26: yemesi içmesi güzel olduğundan, kilo almamasını bahçede koşup oynamasına bağladılar fakat yine de 1 ay sonra tekrar bakılacak. hala almadıysa metabolizma hızına bakılacak. baba tarafı, çiğ börekleri 10'ar 10'ar yiyip de kilo almayan modellerden. genetik olabilir ama bir süre takip edilecekmiş
onun dışında yer silmekten bahçe tırmalamaya, kaşıkla çorba içmekten anahtarla sandık açmaya kadar birçok şeyi yapabiliyor çok şükür. kilo alımı da normale dönerse çok sevineceğim

yarın, bölümden bir arkadaşımız evlenip, şekersizyeşilçay hanıma hemşehri oluyor. düğüne gideceğiz. he düğüne niyetlenip ama almayıp pantolon giydiğimden ne yazıkki bir elbisem yok. bugün belkim alırım, belkim de yine pantolon gömleğe talim ederim.

böyle....

Günaydın şekersizim ve tüm annekuşlar
Öncelikle kreş konusunda hakkınızda hayırlısı olsun canım,inan ben bakıcıya bırakmama rağmen benzer dertlerden muzdaribim iyi bakılıyor biliyorum evet kızımda mutlu ama sürekli endişeliyim,sanırım anneliğin getirisi bu durumumuzama şu çivi olayı gerçekten çok ürkütücü,Allah korumuş gerçekten Defne kuzuyu

Bizim gece durumumuz şöyleydi yakın geçmişte: sütünü içer,1 saat sonra göğsümde uyur ve gece kalkmalarında emzirir yatağına koyardım.Son zamanlarda ise saatlerce memede uyumuyor,hatta yatağına koyunca da basıyor yaygarayıTenim açıksa sürekli
beni eller tırmalar yada sever Mira'da. Bu durumun saatler alması ilk kez beni dün gece çok yordu,belim tutuldu yamuk yatıp emzirirken,eşime seslendim uyumuyor dedim ve ağlamaya başladım, aldı salladı uyuttu sağolsun ama 1 saat sonra yine kalktı ve
sonra yine...Ben uyuyamamasını biraz sıcaklara da bağlıyorum ama Allah biliyor ya çok yorgun geceler geçiriyorum bu aralar.
Kokumu aldıkça gece bana bağımlılığı artıyor bunu da fark ediyorum,böylece her gece benimle yatma süresi uzuyor.
Ben ki 3.ayda bebeğinin odasını ayıran bir anneyim,şimdilerde bu durumu yaşıyorum amaAcaba emzirmeden uyutmanın yollarına mı gitsek yavaş yavaş?

gece her kalkışında, önce süt sonra su teklif ediyorum. içmezse emziriyorum. su, süt yada anne sütü farketmiyor, içince uyuyor. nadiren huzursuzlanıp ağladığı oluyor. kucağımda ninni söyleyerek biraz gezdiriyorum. sakinleşince tekrar emzirip uyutuyorum. emerken canımı hiç acıtmıyor. diş çıkardıktan sonra da acıtmadı. sadece tişörtüme asılıyor, kaçmayayım diye o yüzden emzirmekle ilgili bir sorunum çok şükür olmadı. belki sütten kesmeyi denersiniz. çünkü siz daha iyi bilirsiniz, bugün doktor annesütünü tatlı veya hafif birşeyler niyetine içmesi gerektiğini, asıl beslenmesinin yetişkin gıdalarıyla olduğunu söyledi.

Ayyy tam benlikmiş davullu düğünDökseydin bütün kurtlarını cicim:118:
Yavrularını özlemişsin ama arada eşinle böyle küçük kaçamaklar iyi bence
Özellikle kızların da sensiz birkaç saat geçirmelerinde fayda var hepiniz için.
Benim eşim hiç düğün sevmezGitsek bile oturduğumuz yerden kalkmaz,çok yakın falansa arada bir
dans etmişliğimiz vardırEğlencesiz adam nolucakGazı kaçmış gazoz gibi oturur gittiği düğünlerde:97:

Eltimin oğlu dün gece Amerikaya gitti kızlar,itüde okuyor bu seneyi orda okuyacak,hiç ayrılmamışlar daha önce,
herkes çok ağladı,bende ağladım wallagurbetin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Ama güzel bi ayrılık bu tabi..
Rabbim bizim evlatlarımıza da hayırlı yazılar yazsın,güzel güzel okuyup iyi yerlere gelsinler

demek ki çok hareketli orhanım cemalim..
düğün izmitte mi yoksa.. değilse de geldiğiniz zaman mutlaka haber veriniz.. çok mutlu olurum tanışmaktan..

ben de 4. ayda odasını ayırdım ama herrrr gece ama her gece en az 4-5 kez yatağımdan kalkıp odasına gidip emzirdim. zaten hatayı da taa o zamanlar en başta yaptım. daha minicikken uyku eğitimi vermem gerekiyordu.. ah kafama... emerek ya da sallayarak farketmiyor. bu şekilde bi şeye bağımlı olarak uyuması, kendi kendine uykuya dalamıyor olması üzüyor beni. sonuçta çok önemli olan gece uykusu sürekli bölünüyor. verimli olamıyor. şimdi gece beslenmesini kesme olayına bakıyorum netten ve artık bu yaşta bıçak gibi kesmemiz gerektiği yazıyor ama tabi nasıl uygulayacam onu hiç bilmiyorum. mecburen ağlayacak. yapcak bişey yok. ama eşim bu konuda cok sabırsız. kesinlikle ağlamasına dayanamıyor. gidip kucağına alıyor. ben de sinir oluyorum ayrıca çocuk 5-10 dk boyunca boşuna bağırmış oluyor. zaten bu tutarsızlıkların kesinlikle yaşanmaması gerekiyormuş. çocuğun kafası karışıyor. iyice araştırıp kendime en uygun yöntemi seçip (muhtemelen kim West yöntemini secicem) eşimle de kesin bi dille konuşup hem gece beslenmesini kesicem hem de uyku eğitimini halledicem (süpaneke dinimiz amin) yani umarım böyle olur.. of stress oldum bak yine.. sen emzirmeden uyutmanın başka yolunu biliyo musun mutlu?

çikirokocum. benim canımı yakmasını dert ettiğimden değil de; acaba bastırılmış duyguları mı var diye endişeleniyorum. ben emzirmekten cok buyuk keyif alıyorum hala. ama gece 5 kez kalkıp emmeden uyuyamaması beni en cok yıpratan sey oluyo.

Ben ki 3.ayda bebeğinin odasını ayıran bir anneyim,şimdilerde bu durumu yaşıyorum amaAcaba emzirmeden uyutmanın yollarına mı gitsek yavaş yavaş?

emzirmeden uyutma yollarını biran evvel bulmamız lazım çünküm bugün yarın sütten keseceğiz. o zaman şaşırıp kalmaktansa şimdiden yavaş yavaş alıştırsak iyi olur.

veeee, ta taaaaaaaa

birgün lazım olur, ya sütüm aniden kesilirse diyerekten birkaç ay önce denemelerde bulunmuştum. şöyleki:
Orhan Cemal'in uyku saati geldiğinde yine emziriyordum. uykuya dalmadan yatağına yatırıp, yanına oturup, elimden geldiğinde monoton bir şekilde ve hiç ara vermeden, takılmış plak gibi "mini mini bir kuş donmuştu" şarkısını söyledim. birkaç dakika sonra uyudu hala arada bir denerim, uyur. işin sırrı sanırım, monoton ve sürekli söylemekte. hani çok monoton bir sunuma gittiğimizde de uykumuz gelir ya, o hesap

gerçi bu yöntemi babası, doğumundan beri uyguluyordu. bazen, nadiren, çok az kere babası uyuturdu. "ay kocaman at kara" şarkısını olabildiğince duygusuz söyleyince de uyuyordu

bu arada evimizde sivrisinek var ve Orhan Cemal'i çok güzel yiyiyorlar. son 5-6 gecedir bu yüzden sık uyanıyor. doktor herhangi bir sprey, fişe takılan malzeme kullanmayın dedi. ben de kullanmayı pek düşünmüyordum açıkcası. eve giderken 1-2 metre tülbent alıp, yatağına cibinlik dikivereyim diyorum.

bir de, parmağını ve emziğini emen bebeklere bu alışkanlıklarını bırakmalarında nasıl yardımcı oluruz aceba? doktora sormayı unutmuşum da:26:

herkesee selammmm

inşşş herkeslerrr iyiidir hoştur benim işlerim hala tam gaz devam etmekte olduğundan arada okuyorum ama yazamıyorum kızlar ya son sayfada uyku sorununu okuyunca daldım bende sizeee

şekersiz cicim geceleri emmesini azaltsan artık yavaş yavaş sonrada tamamen kessen olurmu acaba gündüzde emiyor defnecik zaten değilmi söylemesi kolay uygulaması zor tabi ama birkaç gece uykusuzluk ve huysuzluğuna dayanabilsende gece emmesini bıraktırsan çok rahat edersin aslında arkadaşım ya emmekten umudunu keserse daha kesintisiz uyur mutlaka:26:

mutlucumm gece emmeye devam edenlerdensiniz yani valla keşke benim kuzumda emmeye devam etseydi diyeceğim ama gece olayı çok yorucu gerçekten ama sıcak konusunda sana katılıyorum biz klimayı yada camı açıyoruz bu seferde buz gibi oluyor üşücek diye korkuyoruz ayy napıcamızı şaşırdık bu sıcaklardan ya bide Zeyno isilik çıkarıyor çok sıcakta ve terleyince(

kızlar uyku konusunda bizim sorunumuzda Zeyno artık beşiğinde yatmıyor .çünkü beşik dar geliyor kızıma ya öyle dağınık ve hareketli yatıyorkii anlatamam sizinkilerde öylemi ya biz artık yere kocamann bir yatak seriyoruz ve bütün odayı dolaşa dolaşa uyuyor Zeyno hatta bazen uyanıp yastıkları bacaklarının altına alıp uyumaya devam ediyor ama öyle ki bütün odayı geziyor yani hayal edin işte özellikle diş çıkarma zamanlarında iyice azıtıyor bakıp bakıp diyorumki bir gece kamerası kurucam bu oadaya zeynoyu çekip doktorlara göstericem normalmi bu diye sorucam diyorum okadar yani

gece beslenmesi konusunda zaten arada uyanınca su içip geri yatıyor, geceleri uykuya dalma konusunu ise şöyle yapıyoruz, uyku ritüelimizden anlıyor zaten uyuması gerektiğinii, önce babaya iyi geceler öpücüğü, sonra el sallanıyor babaya ve ananeye iyi geceler diye odaya gidecek ya:) sonra yatağına(buaralar yerdeki yatağa yani) yatırıyoruz, ışığıda kapatıyoruz, sütünü içerken uyuyakalıyor yada döne döne uyuyor kendisi işte ama öyle yatırayım ben çıkıp gideyim kendi uyusun olmuyor ya uyuyana kadar yanında oturmak yada uzanmak gerekiyor,, iştee böylee bizde durumm bu

Kim west yöntemiyle arkadaşım alıştırdı kızını ama 2 yaşına yakındı canım,kısa sürede sorun çözüme ulaştıAma çok ağladı ikisi de.
Sabiha Paktuna da bunun doğanın kanunu olduğunu ve kedi köpek dahil bütün canlıların babayı değil anneyi seçtiğini onun kokusuyla güçlendiğinikendini iyi hissettiğini söylemiş.Sanırım biraz daha zamanımız var.Bizim emzirmekten yana sıkıntımız yok,uyku bölünmesiyle alakalı bir durum bu,ama mesela ben bu haftasonu ufak bir eğitim planlıyorum kendimce,mesela sütünü uyumasına yakın vericem,sonra göğsümde kalma süresine bakıcam.ilk uyanmasında eşimi göndericem odasına,eşimden su vermesini deneticem.Bu sürecin çok yavaş olması gerekiyor bence,bir anda kopukluk yaşatmak istemiyorum.
Ama bence sıcaklar da çok etkiliyor.

bir kaç kez ben de bu şekilde kendi kendine uyumasını sağlamıştım. yatağına yatırıp ben de karşıdaki kanepeye uzanıyordum. (bazen de karyolasına giriyordum) bir süre "benim annem güzel annem" sarkısını söyleyip (tekrar tekrar) susuyordum, uyumuş numarası yapıyordum ve o da yatağında ordan oraya yata kalka en sonunda uyuyp kalıyordu. yani bunu 5-10 sefer başardım ama artık olmuyo. yine arada deniyorum ama neyse pes etmek yok

defne gunduz kreşte olduğu için emmiyor cicim. artık süt sağmayı da bıraktım. günlük keçi veya inek sütü içiyor okula. sadece haftasonu ben evdeyken emiyor. o da iyice azaldı. sabah, öğlen, ikindi ve akşam full emiyor bizim de her akşam yemeğinden sonra banyo yapma, alt değiştirme, giyinme ve iyi geceler diyerek el sallayarak odasına gitme gibi bi rutinimiz var. ama tek sorun odaya girince meme emiyor olması...

ben de bu gece plan yapmayı düşünüyorum ama önce eşimle ciddi şekilde konuşmam gerekiyor

Yerim ben Zeyno kızımı maşallah prensesimeBizim de ritüelimiz var bir hikaye kitabı hatta kızım konuşunca ilk onu ezberlemiş olacak Bizimki daha çok coşuyor bu aralarSıcaklara bağlıyorum,dün eltimlerden geldik koşa koşa banyoya gitti bıcı bıcı diyor yavrumSonrası kabustu tabi
Demek yataklar dar geliyor artık size,,prenses yatağı istiyor kuzum Her çocuk ayrı işte,Zeynoma 41 kere maşallah
Bizim bu zamanlarımızda geçecek hayırlısıyla Şekersizim,yataklarında uyuyup bizi uyandırmaya gelecekler sabahları

ayy inşallah canım inşallah...
parmaklıkları ne zaman kaldırabiliyoruz hiç araştıran, bilen var mı?

ayy inşallah canım inşallah...
parmaklıkları ne zaman kaldırabiliyoruz hiç araştıran, bilen var mı?

bugüne kadar, uyurken yuvarlanarak odayı turladığından çoğunlukla yerde yattığı için parmaklık gibi bir derdim olmamıştı fekat cibinlik gerektiğinden içim kan ağlayarak parmaklıklı beşiğe yatırmam gerekiyor. parmaklığı kaldırmayı şuan düşünmüyorum çünkü yüksek bir yerden inmeyi blmediği gibi, hiç yüksekten düşmediği için de tırsıyorum :18:

kışa kadar parmaklıklarla uyur. kışın zaten sıcak salonda ve yerde yatacak. bir dahaki yaza yine odasına geçecek. o zaman da inşallah 2 yaşını doldurmuş ve bir yerlerden düşmeden inmeyi öğrenmiş olacak. o yüzden o zaman tamamen kaldıracağım ki uyandığında istediği gibi inebilsin.

parmaklığı sevmiyorum, hapishane gibi

kesinlikle açılmalı canım.

hımmmm demek oda turlama sizdede varr ama tehlikeli bir durum bu aslında ya ben kafasını bir yere vurucak diye etrafını yastıklarla dolduruyoruz ama onları bile aşıyor napıcaz biz böyle ya ve bu normalmi çok merak ediyorum doğrusu:26:

ilkimmmmm nasılsın cicimmm özledimm valla çalışş çalışşş nereye kadar dimiii bugün canımm hiç çalışmak istemiyorrr( bestcikk nasılll öperim kocamannnn

Kızlar benim de emzirme konusunda sıkıntılarım var.
Beste memeyi bazen resmen emzik niyetine kullanıyo hele geceleri mahvoluyorum.
Eylülde işe başlıycam sabahçıyım 6.30 da kalkıcam geceleri zırt pırt kalktığımı da işin içine katarak halim bu olur kesin
Çocuklarıma nasıl verimli olucam, gece emzirmemekten bahsedilmiş bizimki kesin kıyameti koparır
Kurban bayramında eşim de evdeyken bırakayım diye düşünüyorum. Zaten kasımda bıraktıracaktım sadece 1 ay öne çekmiş olucam.
Yalnızken çok zor olur diye düşünüyorum. Bu olay beni çok geriyo ya pöfffff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…