2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Masallah kuzuma yarasin...
Mahirde sutlu tatlilari cok seviyor ama ben cok az veriyorum..
Mesal kazandibi, tavuk gogsu ve sakizli muhallebi favorisi

Oleyyy yasasin topigimiz...
Yani topiktasiz kolay kolay kopamayiz kanimiz bile topic renginde dermisimmm :))
Fan olmak guzel cnm ama keske herkes olsada okuya okuya zevkten dort kose olsak dimi

ne yapsakta bu kızları geri döndürsek bilemedim ki:26:
albümümüze nü fotografmı koysak
şakacıktan kavga etsekte bizi ayırmayamı gelseler
yada buraya 3 gün devamlı yazana kampanya başlatıp çikolatamı alsak:125:
en iyisi gelmeyenin dedikodusunu yapalım kesin cevap vermek için gelir yazar
şaka bi yana herkes gelsin tabi cnm böyle 2-3 kişiyle sohpet dönmez

Baby sekerim benim oglan uyandi gitmem icap ediyor seni ve kizlari cok opuyoruz iyi geceler ...tatli ruyalar dileriz..

Amanimm avaz avaz bagiriyor bu oglan yine disleri depresti kesin neyse aglatmiyim daha adamda gozumun icine kotu kotu bakiyor agliyinca hep der oglun agliyor diye sanki onun oglu degil tovbe tovbe simdi bana actircan bayramlik agzimi...

mahirimede yarasın afiyet şeker bal olsun
yesinlerde büyüsünler demi cnm:)
büyüsünlerde bizde rahatlıyalım
ay bunlar büyüyünce keşke tekrar bebek olsalar diycekmişiz:26:herkes öyle diyo bana:44:
ergen olduklarında daha zormuşolsun sonuçta yemek yedirme alt degiştirme yatırma derdimiz olmayacak dimi ama

bizde sizi öpüyoruz cnmçağla saat 9 buçukta uyudu misafir kız diyoki
''çağla uyuduysa bizde gidiyoruz o zaman''
ya ben rahat oturalım diye gittim çocugu uyuttum şunun dedigine bak:))
cerende uyudu rahatım..ama şimdilik:)
birazdan çağla uyanmalara başlar:18:dün gece eşimle 2 ye kadar oturduk sohpet ettik:)inanmadınız demi
neyse tam uyuycaz çağla geldi saat 3 buçuga kadar emzirdim zorla yattı
neyse bende uyusam iyi olacakne yazdıgımı bile bilmiyorum başım dönüyo
iyi gecelerrr

Son düzenleme:
Toplam 7 kullanıcı konuyu okuyor. (1 üye ve 6 ziyaretçi)

biangel_kujum
not:kalabalıklar içinde yalnızım

chihiro hanımın uyarısı üzerine dikkatle okudum ve haklıymış bu zamana kadar çok şeyler kaçırmışım.takipteyim kujum[/QUOTE]

ay sakın ha arkamdan takip etme bacım tırsarım ben :18: gel gir koluma öle sayfaları ilerletelim

chihiro hanımın uyarısı üzerine dikkatle okudum ve haklıymış bu zamana kadar çok şeyler kaçırmışım.takipteyim kujum

2014 mayis anneleri topigi acilmis kizlar duyduk duymadik demeyinnn...
Ne cabuk geciyor zaman daha dun gibi hersey vay bee yillandik artik...buranin yakinda emektarlari olucaz :))[/QUOTE]

sendemi meleğim muckkk yaklaş şöle enişte görmesin öpcem

he yaw bend egördüm yaşlandım saçlarım beyazladı tavşanım 1,5 yaşına giryo

emekli primini parı yüksekten yatırsalar

aynı tas anı hamamm yaw

geçmiş olsun bacım diştendir aynı dert başımda yemiyo uyumuyo
düzelcekler işla mevlam başk adert vermesin

I love too honey

Cnm o acilarin kadiniydi ama sen neden yalnizlarin kadinisin ki biz variz yaa
Mahir de gecelerin adami uyumuyor benide gecelerin kadini yapti gettii :))

aynen meleğim yakında belediyeye baş vurcam açık gece bekçiliği varsa beni alın diye

Valla aynen ya kabusum oldu bu diş. Bestenin de 8 dişi var. O zaman hadi bağıralım YANGIN VAAAAAAAAAAAAAAAAR
İnşallah mahirimin de iştahı düzelir de daha fazla üzülmeyiz tatlım.

nerde nedrde yangın söndürek füüü füüüüü füüüü :122:

gel 7 ci diş gelllllllllllll valla askerdeyken böle koca yolu beklememiştim:111:

vu süper eline kas yapmiş kollarına sağlık yaz tarfi unutma muckkk
oh oh güzünün akıyla hallettin demek yaparsın bilirim

Oleyyy yasasin topigimiz...
Yani topiktasiz kolay kolay kopamayiz kanimiz bile topic renginde dermisimmm :))
Fan olmak guzel cnm ama keske herkes olsada okuya okuya zevkten dort kose olsak dimi

bende seviom ama fazla giriemiyom tavşan yemek koca evde olduğu içn kış olsada tüm kıslar toplansak
ver yaw esirgeme kilo alsın benımkı yemiyo ko ağzına alında küsüyo pisss

saç baş yolama hava çok sıcak

3 gün devamlı olabilir bana uyar nasıl olsa saldım çayıra mevlam kayıra hayda:125::125:

datlu rüyalar meleğim ısır baluşun dotosundan benım için

tüm babalar öle iyi olunca onun yavrusu zırlayınca sankı ayu yavrusu bu sıpalar :113:

ee bne dedim erkenden kertelim bunları everelim ilerde rahat ederiz

bilyom bilyom aldım açtım girdim kurcaladım çıkıyom şeye kakmıştım sırtım ağrıyo datmaya gityom iyi geceler datlu uykular

not:şeye dediysem yanlış anlaşılmasın su içmeye kalktım

Son düzenleme:

canım sana cok hak veriyorum kafamda öle düsünce var 3yasında kalmak yada 2 yasını gecincede olabilir diyorum ben okadar kararsızımki ama şimdi cok cok erken ona eminim hani eski günler hamilelik ultrasona girmek hamile kalanları duymak falan özlüyor insan...
suda bir gercek 9 ay sonra karnından cıkınca uykusuzluk aglama gaz diş emzirme lohusa depresyonu (cok agır gecirdim heryerimde döküntüler oldu kasıdım kanattım ) gögüs yaraları (1yasına kadar cektim halada sızlama olunca vermiyorum gecmesini bekliyorum) bunları yasamak cok agır oyuzden ben hazır oldugumdan degil bebek kokusundan hamilelik olayından dolayı istiyor gibiydim yapmıyorum sakın yanlıs anlamayın bir kez bile denemedim nese canım siz beni anladınız oyuzden vazcaydım 3yasını beklicem babycerencigimin tecrübesinede dayanarak biraz daha enesime verimli olmak adına erteledim

benim biyologum vardı o bebek yapcaktı ben dua etmiştim hemde böle olsun diye:118:
görse kafamı kırcak kesin o şimdi incecik olmus plajlarda fink atıyordur kızımızıda alıp gitti zaten cok kızgınım ona cok ama kıyamam ben ona nese görüp üzülsün geri gelsin kıyarım ben ona gıcıkkkk biyologggg

günaydın :)

bugün uzun bi aranın ardından işbaşı yaptım. çok şükür evi yerleştirdik. bayramda istanbula gidip geldik. ve dönüşte defneyi 2 gun kreşe yollayıp ben temizlik ütü çamaşır vs işlerimi hallettim. ve defne kreşteyken salı gunumu işlerimi bitirdikten sonra kendime ayırarak film izledim arka arkaya iki tane hem de... ne uzun zaman olmuş film izlemeyeli. (bölünmeden, durdurmadan, baştan sona...) ve dünnn... dün eşim nöbetçiydi. ben de kızımla keyif günü ilan ettim dünü.. ve sabah birlikte kahvaltıya gittik. yedik içtik güldük eğlendik, peşinde koştum... atladık çarşıya gittik. gezdik tozduk babaanneyle buluşup yemek yedik. sonra eve döndük. öğle uykumuzu uyuduk ikimiz de :) nasıl tatlı geldi gündüz uykusu... uyandık oyunlar oynadık koştuk durduk evin içinde. bahçedeki köpeğe seslendik el salladık öpücük attık sonra yine attık kendimizi dışarı. gezip eğlenmeye babaanneyle buluşup atladık gittik. yemek yedik, kuşları besledik, trene, ördeğe atlı karıncaya bindi(k) çok güldük çok eğlendik. koştuk durduk yine... dün bizim günümüzdü. kızım büyüyor gün geçtikçe. ve ben onunla geçirdiğim zamanın çoook daha verimli olmasını istiyorum artık. hele o gelip şloppp diye dudaklarıma yapışması yok mu... eriyip bitiyorummmm...

hepinize kuzularınızla güzel bi gun diliyorum...

Son düzenleme:
Günaydın Bacılar
Nasılsınız bakalım?
Biz kahvaltımızı yaptık(tabii beste kahvaltıda sadece kuru ekmek yedi) beste hanımı uyuttum biraz int.e bakayım dedim.
Sayfalar yine hiç ilerlememiş. Eskiden sayfalar alıp başını gidiyodu, çok çene yapmayın deyip kızıyoduk şimdi kimsecikler yok
Eskisi gibi topik şenlense keşke de sayfalar yine birikse.

Günaydın annişlerimm
Bi süredir yoktum umarım herkes iyidir internetimiz dün bağlandı bi kaç sayfa bakındım geçmişe..
Bizde taşındık yerleştik,hastalandık tarık buğra çok şükür iyileşti ama ben 10 günü aşkın süredir hastayım bronşitmişim yazın ortasında karda yatmış gibiyim:)

Bebişlerin iştahı yokmuş yeni dişler geliyodur kızlar kısa zamanda geçer inş..
Bnim kuzumunda iştahı açıldı bu aralar hiç üzmüyo beni
Tarık buğranın odasını ayırdık taşınınca..oda da bizi görmeyince ayağa dikilip uyumadan bekliyodu ayırma kararı aldım babası erken olduğunu düşünüp üzüldü ama iyiki ayırmışım..ilk gün çok uyandı sonrasında alıştı mışıl mışıl uyuyo geceleri

Ve en güzeli bi kaç gündür yavrum yaklaşık 3-4 adım atarak yürüyo:)sonra sırıtırak kendini yere atıyo ve alkışlıyo tam şebek oldu:)
Kızıcağım bi şey yaptığı zaman öptürmek için sırıttarak ya elini uzatıyo ya da gözlerini kapatıp alnını uzatıyo bazende sarılıp omuzuma yatıyo tabii benim yelkenler suya iniyo sarıp sarmalıyorum hemen :)

Hepinizi çok öpüyorum bundan sonra daha sık buralarda olurum

Şekersizim yeni eviniz hayırlı olsun defnoşla ne güzel eğlenmişsiniz kuzular büyüyo artık her günümüz daha eğlenceli olucak

Kujum düzeltme sebeplerini uzun zamandır takip ediyodum zevkle ve sırıtarak:)

Beybim nasılsın şekerim gelinim nasıl

Gece kuşum meleğim mahirime

Mutlum tatiller yapılmış sefanız olsun:)miranın tatil resimlerini bekliyorum

valla geçen ben de küvetin içinde yedirdim. Yoğurtlu yemekti suyun rengi beyaz oldu. fotoğrafını çektim soran olursa süt banyosu diyecem
Beste de kendisi yiyo aynı çağla gibi yemeğin ancak 1/3 i mideye gidiyodur.
Hımmmm nefis görünüyo ellerine sağlık bence ben sana başvurayım tarif için hamarat hatunum benim
chihiro hanımın uyarısı üzerine dikkatle okudum ve haklıymış bu zamana kadar çok şeyler kaçırmışım.takipteyim kujum

ay sakın ha arkamdan takip etme bacım tırsarım ben :18: gel gir koluma öle sayfaları ilerletelim

2014 mayis anneleri topigi acilmis kizlar duyduk duymadik demeyinnn...
Ne cabuk geciyor zaman daha dun gibi hersey vay bee yillandik artik...buranin yakinda emektarlari olucaz :))[/QUOTE]

sendemi meleğim muckkk yaklaş şöle enişte görmesin öpcem

he yaw bend egördüm yaşlandım saçlarım beyazladı tavşanım 1,5 yaşına giryo

emekli primini parı yüksekten yatırsalar

aynı tas anı hamamm yaw

geçmiş olsun bacım diştendir aynı dert başımda yemiyo uyumuyo
düzelcekler işla mevlam başk adert vermesin

aynen meleğim yakında belediyeye baş vurcam açık gece bekçiliği varsa beni alın diye

nerde nedrde yangın söndürek füüü füüüüü füüüü :122:

gel 7 ci diş gelllllllllllll valla askerdeyken böle koca yolu beklememiştim:111:

vu süper eline kas yapmiş kollarına sağlık yaz tarfi unutma muckkk

oh oh güzünün akıyla hallettin demek yaparsın bilirim

bende seviom ama fazla giriemiyom tavşan yemek koca evde olduğu içn kış olsada tüm kıslar toplansak

ver yaw esirgeme kilo alsın benımkı yemiyo ko ağzına alında küsüyo pisss

saç baş yolama hava çok sıcak

3 gün devamlı olabilir bana uyar nasıl olsa saldım çayıra mevlam kayıra hayda:125::125:

datlu rüyalar meleğim ısır baluşun dotosundan benım için

tüm babalar öle iyi olunca onun yavrusu zırlayınca sankı ayu yavrusu bu sıpalar :113:

ee bne dedim erkenden kertelim bunları everelim ilerde rahat ederiz

bilyom bilyom aldım açtım girdim kurcaladım çıkıyom şeye kakmıştım sırtım ağrıyo datmaya gityom iyi geceler datlu uykular

not:şeye dediysem yanlış anlaşılmasın su içmeye kalktım
[/QUOTE]
Sağ ol bacum
Ayy süpersin sen ya yazdıklarını okurken yüzümde hep tebessüm oluyo

Sana da günaydın canım
Ohh şükür evi yerleştirmişsin en büyük iş bitmiş.
Tatilden sonra işe başlamak sinir bozucu oluyo tabii ama alışıyo insan.
Bu arada süper bi gün geçirmişsiniz ne iyi gelmiştir kuzuya.

Sana da günaydın canım ayrıca hoş geldin
Hadi gözün aydın evi yerleştirmişsin.
Tarık buğrama da kocaman Yürümeye başlamış aferin ona bi aferin de seni üzmediği için gelsin kuzuya.

sağol canım. aslında bugun hiç işim yok :) o yüzden hiç sinir bozucu değil. aksine güzel bi gun geciriyorum :)

maşallah tarık buğraya.. sizin de yeni eviniz hayırlı olsun.

Mutlum tatiller yapılmış sefanız olsun:)miranın tatil resimlerini bekliyorum

Yettim garigeldim kuşum
Hayırlı olsun Buğra yürümeye başlamış
Yürüü be Tarık Buğram kim tutar seni
Taze resimlerden hemen ekliyoruz teyzelerimize özel
Çok yoğunum aklım hep sizde walla kızlarhaftaya daha aktif olucam işlaaa:124:
Şimdi hemen taze taze yüklüyorum Mira ve saz arkadaşlarıyla olanları

İŞTAH ARTIRAN 12 ÖNERİ
Acıbadem Bakırköy Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Çelik çocuklarda iştahsızlık sorunuyla baş etmenin yollarını şöyle anlatıyor:

1. Üst kat komşunun tariflerini denemeyin:
6 bisküvit, 1 kaşık pekmez, bir yumurta sarısı ve bir dilim peynir... Bulamaç besinler diye tanımlanan bu tür tarifler yüksek kalorili oldukları gibi, baskın tatları severek yiyen çocukların dilinde sadece yoğun şeker tadı kalmasına yol açıyor. Bu da çocuklarda şekerli tatlar konusunda seçici bir yapı gelişmesine neden oluyor. Buna alışan çocukların damak tadı duyuları da yeni lezzetlere karşı oldukça dirençli hale geliyor.

2. İlk denemelerde sabırlı olun:
Çocuklar her yeni besine ortalama 8-10 denemeden sonra alışıyor. Bu nedenle ilk denemede bir kase dolusu havuç püresini bitirmesini beklemeyin. Ancak bir kaşık bile olsa her gün bu yeni besini çocuğunuza tattırarak alışma sürecini sabırla bekleyin.

3. Enerjinizi doğru besinlerde kullanın: Ispanak yedirmek için çocuğunuzla kılıç kalkan oyunu oynamak yerine, enerji ve sabrınızı; süt - süt ürünleri, et, yumurta, balık ve tahıl yedirmeye saklayın. Çünkü bu besinler çocuğunuzun gelişimi için çok daha yaşamsal öneme sahipler.

4. 7. aydan itibaren pütürlü gıdalar yedirin:
Yiyecekleri çatalla ezip, yumuşatarak yedirmeye çalışın. İlk denemelerde pütürlü yiyemeyen çocuğunuza karşı soğukkanlılığınızı koruyun. Sabır ve inatla denemelere devam edin.

5. Sofraya birlikte oturun:
9 aylıktan sonra çocuğunuzu tok bile olsa mutlaka sizinle birlikte sofraya oturtun. Çocuğunuz erişkinlerin tükettiği gıdaları yiyebilecek yaşa geldiyse sofrada olan yemeklerden yedirmeye çalışın. Çocuğunuzun önüne koyacağınız küçük bir ekmek parçası veya köfte ile kendi kendine yemek yeme hazzına varmasını sağlayın.

6. 1 yaşından sonra kontrollü emzirin: Anne sütüne çok alışkın ve düşkün bebekler, bir yaşından sonra anne memesini bir nevi tiryaki gibi emiyor. Anneyi her gördüğü yerde, her canı istediğinde emmeye çalışıyor. Anne memesi emip bir şekilde doyduğu için de ekstra gıda yemek istemeyebiliyor. Siz de bu durumdaysanız 1 yaşından sonra emzirme konusunda çok daha kontrollü olun.

7. Çocuğunuza örnek olun: Çocuğunuzun sizin yemek yeme alışkanlıklarınızı aynen taklit edeceğini unutmayın. Sebze yemeğini sevmeyen bir babanın, makarnadan maydanozları ayıklayan bir kardeşin bulunduğu bir ailede küçük bebeğin önüne koyulan her şeyi yiyip bitirmesi beklenmemeli. Elinizde tabakla televizyon izliyorsanız, çocuğunuzu sofrada oturup yemek yemeye ikna etmeniz kolay olmayacaktır.

8. Yemek öncesinde abur cubur yedirmeyin:
Yemek öncesi verilen abur cubur atıştırmalıkların, ara öğünlerin yemek saatinde kabusa neden olacağını unutmayın.

9.“Yemek sofrada yenir” mesajını verin: Çocukların dikkat süresi çok kısadır ve uzun süre sofrada sabit halde oturmaya tahammül edemezler. İki lokma yedikten sonra ayağa kalkan çocuğunuzun peşinden, elinizde tabak çatalla koşuşturmayın. Onu birkaç kez uyardıktan sonra hızla sofrayı kaldırıp, yediği besinle yetinmesini sağlayın ve bir sonraki yemek saatine kadar da herhangi bir gıda almasına engel olun.

10. Israr etmeyin, ancak alternatif de yaratmayın: Çocuğunuza ´teklif var ısrar yok, ancak alternatif de yok´ deyin. İşin sırrı gaddar anne kavramında yatıyor. Kereviz yemeğini yemeyi reddeden çocuğa karşı doğru yaklaşım makarna pişirmek değil, bir hafta süreyle her öğünde kereviz yemeği sunmaktan geçiyor.

11. Oyun oynayarak yedirin:
Çocuğunuz 1 yaşında ise belli oranda oyunla, kandırmaca ile yemek seanslarını daha çekici hale getirilebilirsiniz. Ancak bunu, videoya kaydedilmiş reklam serilerinin önüne oturtularak, her reklam döngüsünde ağzını robot gibi açan bir çocuk noktasına kadar götürmeyin.

12. Ceza ya da ödül vermeyin: Yemek seanslarıyla ilişkilendirilmiş ceza/ödül yöntemleri başlangıçta işe yarıyor gibi görünebilir, ancak´ yaşamak için yemeliyiz´ algısının kurulmasına olumlu katkısı olmaz.

Kızlar yemek konusunda çoğumuz benzer dertlerden muzdaribiz,
Dün taze fasülyem vardı yemedi,baya uğraştım sinir de yaptım baktım olmuyor,
eline minik çatal verdim tabağı mama sandalyesine döktü,sol elinde çatal duruyor ama
sağ eliyle tek tek yedi yarısınıvıcık vıcık yağ olduk tabiama yedi az da olsa
bu arda normalde karpuzu ağzuna sürmez,eline çatalla verince yiyor,denemediyseniz öneririm.
yine çiğ domatesin bizde isliği arttırdığını farkettim ve fazla vermiyorum bu aralar.
bu arada kuru ekmek yiyor daha doğrusu kemiriyor fakat sulu yemek/çorbadaki ekmeği tükürüyor boncuğum

Kızlar kızlar
ben yenı bı grup buldum benı cok heyecanlandırdı oyuzden sızlen de paylaşmak ıstedım sonra yokkk sen bılıodun da bıze nıe solemedın demeyın...
grup sayesınde montessorı eğitimiyle tanıştım ve arastırdım lakin grup sanırım yenı kurulmuş uyesı yok olabılır yada ılgılenen olmayabılır.gelmem dersenız ılgınızı cekerse de ben kıtabını aldım uygulamaya basladım ıstersenız sızlede paylaşırım bla bla sımdılık ben kacar yemek hazırlıcam oglene badışko uyurken...

hangi grupmuş bu? ben bissürü montessori grubuna üyeyim ve ilgileniyorum. hatta defnoşun kreşini bu eğitimi veren başka bi kreşle değiştircem yakında %99.. ilgini çektiyse görüşelim. ben de benimkileri söylerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…