inşallah bizi küfür falan etmiyodur:))türkçesi yokmu bunun
bi daha bana böyle şarkılar armagan etme
selam cnmsizinki tahta beşiklerdenmi:26:bizde park yatak var şimdilik çağla rahatça yatıyo..
ceren 3 yaşına kadar park yatakta yattı sonra genç odası aldım ama 3 yaşında bile tek başına bırakamadım..
düşebilir diye çok korktum..yatagın yanına sandalyeler diziyodum..ki zaten ben dogum yapınca yşne yanımıza gelip yattı..
acaba zeyno sıcak diyemi yatagında rahat yatamıyo:26:belki kışın uyur..
yine bilmedim 0 verdim kendime:)
Ne güzel paylaşıyorum işte sevinsene beya arkadaşım paylaşımda bulunuyor diye
Bi kere olsun düğünden arayıp abe kaynanayı mı dinlettin halay mı dinlettin sankivarsa yoksa kendin oynadın
Sonra gelip bize hava attın "çok oynadım" diye
bugün izin verdim kendime çalışmıyorum valla oysaki çoookkkk işimm çooookkkneyse tabii bu kafa izninini intte alışveriş yaparak değerlendiriyorummm bakın bunlardan aldımm çok beğendimmmm Eki Görüntüle 779975 Eki Görüntüle 779976
canım benim zeynomda 2-3 aydır kilo almıyor 11 de takılıp kaldık ama bende hareketli olmalarına bağlıyorum gerçi nekadar zayıflasa zeynomun bacakları tombik yinede çeke çeke orası çekmiş annesineeZeyno bazen hergün yarım bazende gün aşırı muz yiyor mesela ama kılo aldırmıyor canım ya bencede boya gidiyor yediklerii bu cmt doktora gidicez bakalım öğrenelim boyunu posunu, birde kan tahlili yaptırıcaz bakalımmm:26:
selam hanımlar kendi geçmişime baktım da 3-4 aydır hiç yazmamışım hoş zaten kaç mesaj yazmışım ki. sadece ziyaretci oluyrdum son zamanlarda.
size ihtiyacım var etrafımızdaki bebekler ya bizden çok büyük ya da çok küçük o sebeple yeterli bilgi alışverisinde bulunamıyorum. size soracak sorularım var kısa bir özetle kızım 21 mayıs 2012 dogumlu
15 aylık yani ben çalışlan bir anneyim. kızıma 1 yaşına kadar anneannesi baktı. şimdi benimle beraber iş yerine geliyor. biz eşimle birlikte mahallemizde küçük bir ticarethane işletiyoruz. öyle çok kazanmasak da yetiyor elh. ben hemen hergün işe gelmek zorundayım çünkü eşim tek başına yetişemiyor. bide elemanımız var ama bensiz yapamıyorlar nedense.işi toplayan ben oluyorum genelde bi deresmiyette işyeri benim üzerime..
neyse bunları anlatıyorum daha dorgu cevaplar alabimlek adına ama sizi de sıkmak istemem.
affola...
dükkanda bi arka odamız halı kanepe ve beşigimiz var. yemegi evde yada dukkanda mutfakta yapıyurz genelde ben yapıyorum. hem ev işi hem dukkan hem çocuk hem eş akraba çok yoruluyorum kendime hiç vakit ayıramıyorum sosyal hayat sıfır vs vs
gelelim soruma
BEN KIZIMA İYİ BİR ANNELİK YAPAMADIGIMI DÜŞÜNÜYORUM SEBEBİ DE YEMEK KONUSU
1-BAZEN YORGUNLUKTAN TEK ÇEŞİT ÇORBA EKMEKLE GEÇİŞTİRİYORUM YAVRUCAGIZIN ÖGUNLERİNİ
2- BAZEN AZ YIYO BEN DE YOGUNLUKTAN tAKIP EDEMİYRUM SONRAKİ OGUNE KADAR AÇ GEZİYO YAVRUM NASIL ANLADIGIMI SORARSANIZ BAEN EVDE KALDIGIM GÜNLER YEMEK YOGURT MEYVE MUHALLEBİ FALAN DEVAMLI BİŞEYLER VERİYORUM YİYO AMA İŞTEYKEN AÇ GEZİYO KUZUM.
3- BAZEN AKŞAM İŞYERİNE EVDE YEMEKHAZIRLAYAMIYORUM MAKARNA FALAN GEÇİŞTİRİYORUZ AMA VAYRUMA ÖZEL DE BİŞEY YAPAMADIGIM İÇİN KENDİME KIZIYORUM.
BANA ÖNEREBİLECEGINIZ PRATIK ŞEYLER VARMI KIZIM HERSEYDEN YESİN İSTİYORUM AMA YAPMAKTA ZORLANIYORUM.
ÖNERİLERİNIZI BEKLİYORUM.
AMA YANLIŞ ANLAMAZSANIZ BANA İŞE GİTME DEMEYIN İNANIN DENEDİM BENSİZ İŞLER REZİL OLUYO GİTMEK ZORUNDAYIM.
FARKLI ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİZE MUHTACIM....
Ayyy tam benlikmiş davullu düğünDökseydin bütün kurtlarını cicim:118:
Yavrularını özlemişsin ama arada eşinle böyle küçük kaçamaklar iyi bence
Özellikle kızların da sensiz birkaç saat geçirmelerinde fayda var hepiniz için.
Benim eşim hiç düğün sevmezGitsek bile oturduğumuz yerden kalkmaz,çok yakın falansa arada bir
dans etmişliğimiz vardırEğlencesiz adam nolucak Gazı kaçmış gazoz gibi oturur gittiği düğünlerde:97:
Eltimin oğlu dün gece Amerikaya gitti kızlar,itüde okuyor bu seneyi orda okuyacak,hiç ayrılmamışlar daha önce,
herkes çok ağladı,bende ağladım wallagurbetin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Ama güzel bi ayrılık bu tabi..
Rabbim bizim evlatlarımıza da hayırlı yazılar yazsın,güzel güzel okuyup iyi yerlere gelsinler
günaydın,
şekersizyeşilçay hanım, n'leri bedava bulmuş basıp durmuş tabikide "günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnn"
tatlıcadı hanım hoşgeldiniz ama beş gitmeyiniz. tarık buğradan haberler varmıydı, mesajınızın ayrıntılarını okuyamadım. birazdan bakacağımdır
Babyceren hanım, aziz dostum, siz bu saç sevdasından geçiniz tez zamandaCeren'in kaderi uzun saç, anlayınız artık. sizin kaderiniz de, dökülen saçları toplamak
üstüste 3 gün yazana çikilata alırsak, Babyceren hanım ve meleğim hanımlar patlangaç olmaz mı :26:en iyisi, üstüste 3 gün, dedikodusunu okuyup da yazmadan duranlara çikilata alalımböylelikle kimseye çikilata masrafı çıkmamış olur
ben de sabah Orhan Cemal'i kontrole götürdüm. bunu söyleyeceğim aklımın ucundan geçmezdi ama doktora "doktor hanım, kilosu olması gereken range'in altında mı sankim" dedimevet, Orhan Cemal'in kilo alımı son 3 ayda durmuş. 8800 gr. hastalık, enfeksiyon veya diş çıkarma olup olmadığını sordular. hiç hastalanmadı, 4 diş çıkardı ama onu bile birden çıkardı ve iştahı hiç etkilenmedi :26: yemesi içmesi güzel olduğundan, kilo almamasını bahçede koşup oynamasına bağladılar fakat yine de 1 ay sonra tekrar bakılacak. hala almadıysa metabolizma hızına bakılacak. baba tarafı, çiğ börekleri 10'ar 10'ar yiyip de kilo almayan modellerden. genetik olabilir ama bir süre takip edilecekmiş
onun dışında yer silmekten bahçe tırmalamaya, kaşıkla çorba içmekten anahtarla sandık açmaya kadar birçok şeyi yapabiliyor çok şükür. kilo alımı da normale dönerse çok sevineceğim
yarın, bölümden bir arkadaşımız evlenip, şekersizyeşilçay hanıma hemşehri oluyor. düğüne gideceğiz. he düğüne niyetlenip ama almayıp pantolon giydiğimden ne yazıkki bir elbisem yok. bugün belkim alırım, belkim de yine pantolon gömleğe talim ederim.
böyle....
hangi grupmuş bu? ben bissürü montessori grubuna üyeyim ve ilgileniyorum. hatta defnoşun kreşini bu eğitimi veren başka bi kreşle değiştircem yakında %99.. ilgini çektiyse görüşelim. ben de benimkileri söylerim
EVET EVET EVET EVET EVET, BEN DE BİLİYORDUUUUUUMMMMM
hatta hamileyken öğrenmiştim. hatta biraz dindar ama Adem Güneş diye bir adamın programlarını dinleyip, kitaplarını okumuştum. o kadar teşekkür ettim ve o kadar dua ettim ki kendisine. Orhan Cemal doğmadan önce haberdar olmuş olmam ve montessorı (Anadolu pedagojisi) göre yaklaşmış olmam çok büyük bir nimetti benim için
"her çocuk farklıdır" diyerek itiraz edenler bence önce bu Anadolu pedagojisini araştırsın derim. her çocuk farklıdır ama şevfat ve sabır her çocuk için gereklidir
Orhan Cemal'in bu kadar ruhen özgür, çevreyle uyumlu, uyku-yeme sorunu yaşamayan bir çocuk olmasında Anadolu pedagojisinin çok etkisi var diyebilirim
YAŞASIN ANADOLU PEDAGOJİSİ YAŞASIN montessoriiiiiii
*****EĞİTİM ŞART*****
ben de bu ekole göre çalışan kreşleri araştırmıştım. sırf bu yüzden İstanbul'a taşınmayı bile düşünmüştüm. neyse ki Ankara'da varmış. ceza ve ödül'ü Pavlov amca ve köpeklerine bırakıp, insanoğluna insan gibi yaklaşan, şefkatle kucaklayan ve ikna ile uzlaşan bir eğitim sistemi
umarım nazar değmez ve böyle devam eder. çünkü Orhan Cemal'e şu ana kadar hep bu ekole göre yaklaştım ve çok şükür ortaya sorunsuz, kavgasız, ama pısırık olmayan bir küçük yetişkinimsi çocuk çıktı. herkese tavsiye ederim
izmitte de yoktu bu eğitim sistemini uygulayan okul. bu sene eylülde açılıyor. kreş kısmı 2 yaş için başlayacaktı ama gecen gun gorustum ve yoğun talep varmış. sanırım bizim yaş grubunu da dahil edecekler. şu an bizim yaş grubuna uygun eğitim programı hazırlıyorlarmış. yuzyuze gorusmeye gideceğim. tabii diğer kriterler ve şartlar uygun olursa cok istiyorum defne karenin bu okula devam etmesini... adem güneş hakkında pek olumlu düşünmüyorum ama maria montessori hayranıyımo zaman montessori uygulamalarından da bahsedebiliriz diye düşünüyorum. ne dersiniz?
kızlar bu montessoriyi bende duydum hatta azrayı doğurduktan sonra ilgilenmeye çalıştım ama tam kaynak bulamamaktan yada tam olarak araştıramamaktan deyim tam olarak anlayamadım.. çocuklar için süper bi eğitim sistemi olduğunu işte sınıfların farklı olduğunu oyunları falan okudum ama nerden nasıl başlanmalı dediğim gibi bilemedim..
evet şekersizim konuşalım bu konuyu..
ne okumalı ne yapmalı bilenler bilmeyenlere öğretsin
harika çocuk nasıl yetiştirilir?, Tim Seldin
Maria Montessori Yöntemiyle Çocuk Eğitimi Sanatı, Emel Çakıroğlu Wilbrandt
bir eğitim sisteminden çok, çocuğa yaklaşım biçimi aslında. yani çocuğunuzu doğurduğunuz andan itibaren bu yaklaşımla büyütebilirsiniz. kreşe yada bir okula gitmesine, gitmesini beklemeye gerek yok. ödül-ceza merkezli edimsel koşullanma değil insan merkezli bir yaklaşım.
örneğin;
yemeğini yersen parka götüreceğim diyerek, çocukta yemek işini parka bağlamak suretiyle öğretmiyorsunuz. bu yaklaşım, ününü yediğim Ivan Pavlov'un köpeklere bir şey yapmayı öğretirken kullandığı yöntemama bizimkiler hayvan değil insan yavrusu. yani akılları, bilinçleri ve iradeleri var. elalemin Rusunun köpeklere reva gördüğünü kendi çocuklarımıza nasıl uygularız, dimi sevgisiz, şefkatsiz ve sabırsız çocuk büyütmenin faturasını da ödüyorlar zaten. bırakın hayattayken beraber olmayı, ölülerine bile sahip çıkmayan, sevgiden uzak çocukları oluyor
onun yerine, çocuğa "yemeği göstererk "yemek yer misin" diyorsunuz. yemiyorsa, zorlamıyorsunuz. çocuğunuzun acıktığını düşündüğünüz bir zamanda tekrar soruyorsunuz acıktıysa zaten yiyiyor, acıkmadıysa yemiyor.
karşılıklı zorlamalar, anlaşmalar ve stresler olmadığı için çocuk yemekten de annesinden de tiksinmiyor. anne sinirlenmediği için de anneyle barışık ve anneye güven içinde büyüyor. ısrar eden anneden tiksinen çocuk acıksa da inat edip yemiyor yada anneye güvenmiyor. çünkü anne sürekli ısrar ediyor, kendisini dinlemiyor
böyle birşey işte... Orhan Cemal doğmadan önce öğrenmiştim bu yaklaşımı. bana son derece "insani" geldi.
cevaplayan arkadaşlara cok tesekkurler ama herkesten cevap bekliyorum yınede.
bi de siz muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz hazır mama mı.
ben arı mamanın gece tahıl karışımını kullanıyordum ama bi yakınıma 6-7 sene önce doktoru arı mama vermedemiş onu duyunca vermemeye başladım ama ne yapssam ne versem sizce gece..
Bayagi bir zaman oldu yazmayali sizlere.
Is yogun ev yogun hastalik yogun ve ben yogunum.
Hepinizi ayrı ayrı ozledim desem. Bi biskrem versem?
Evdeyim. Yaren nura 2. Banyosunu yaptırdım. Uyuttum kalktim. Dokunmadan uyumuyoruz da biz.sallamak rkar etmiyor da. Uyku arkadasi alacagiz artik. Ins alisir. Ben kalkinca yaygara kopuyor babaso ile yatmak istemiyor.devredip kalkayim dedim ama katilircasina ağlıyor beni istiyor. Artik herkesi taniyor. Bilincli hitaplarda bulunuyor. Anneyi zaten bilinçli söylüyordu.sabah babasi ise gidecegini anladi ondan once atlafdi kapiya. Sonra esim kapiya cikinca kosstu kucagina babasi alinca sirinlik edip guldu ve bana by deyip el salladi. Cok cadi ve isini bilen.
En buyuk surpriz imiz gectigimiz sali yurudugunu ilan etti biz zaten onun zaman zaman adim atmalarindan llkalkmaya çalışmaları ndan biliyorduk. Inadindan diyorum ben. Bandirmada olduğumz bir hafta boyuncaesimin ananesinin evindeki devamli merdiven inis ve ciikislari kalkma istekleri popoyu havaya dikip. Iyice ataklari baslamisti evvelden de. Son ataklardan sonra p.tesi oyun esnasında koltukta n inmeyi basardi yapamadigi tek sey buydu ve sali da yurumeye basladi. Rabbim ol demeden olmuyor.
Tahmin edersiniz ki kosturarak yuruyor:))
Is yerinde firsatim yok kizlar yemek yemeye bile.bileklerim ve ellerim uyusuk. Telden yazmak istemiyorum aslinda. Fizik Tedavi duzeltmedi beni demek ki.
P.tesi kolonoskopi oldum. Cok sulur guzzel gecti.uyandigimda hersey bitmisti. Tak diye uyanmisim.genel olarak sorun yok hemoroid disinda. Firsat bulursam sonuc gostermeye gidecem. 2 gun herkes gozumun onunde yemk yerken ben hic birsey yiyemedim. gun deli fisek gibiydim. Hic kotu etkisi olmadi.hazirlik asamasi berbatti. Devamli wcdeydim iki gun boyunca. Neyseki geçti gitti.
Kv. Hasta kizlaroksuruk halsizlik agrilar. Cigeri iltihaplanmis ilac kullaniyor. Hic boyle olmamisto. Ins en kisa zamanda ilerlemeden duzlir. Bronsitin ustundeymis. Cok uzuldum. Bi de kadin hasta hasta nasıl bakacak kiza. Isten izin alayim desem olmaz cok yogun ve bqna cok ihtiyqclqri var. Annem de durmaz kizim. Ne yapacam ben iki yasa geldiğinde araba borcu bitince krese vrrecez zaten.
Küçük kaynim bende ilkokul a baslayacak mecburenzaten artan azalmayan bir ailemiz vqr cok şükür
Yaren nur hasta yine.hapsuruk ile basladi.hapsuruk geçti. Oksuruk var balgamli. Hapsuruk ve ishal gecti. Burun akıyor. Peditus verdim cigerlere inmemisti ama bugun hirilti da basladine yapsam bilmiyorum.
Sanirim antibiyotik baslayacaz.
Son bir ay ev yer degisikligi kizimi cok degistirmisti huysuz mizmiz aglak olmiustu. Bandırma dada insanlar kizimin bu halini gordu. Ben de her gittiğim yerde aciklama yaptim nedense aslında boye degilildir benim kizim diye
Neyse eve döndüğünde ilk gece sabaha kadar agladi ama simdi eski huzurlu neseli yavrum geri döndü. Hastalik etkilemedi kuzumu cok sukur.
Antibiyotige baslasam mi su hirilti icin?
Bu arada 10 gundur isilik yavrum o da bandirmada oldu. Denize sojtuk iyi gelir diye ama gelmedi malesef. Dr herhangi bir sey yapmayin dedi sadece bol yıkayıp islak vucuda bebe yagi surun kurulamayin dedi.fayda yok hala. Cok yogun bacak ve kollar. Siz nasil basettiniz.orada hava bir garipti cok fazla ruzgar oldugu icin cam acamiyorsun. Cok terliyor bu kiz. Hemen su kesiyor. Bu kadari da anormal degil mi ya?
Yani bandirma bize pek yaramadi. Kv devde orda hasta oldu hatta esim ve bende bizimki gecti gerci hemen
Anladim ki bebisler icin duzen cok ama cok onemli. Gunduz uykularimiz kalmamisti simdi misil misil uyuyor yqvrum.
Kizlqr cok karisik oldu ama kizim suyu cok sevdigi gibi denizi de cok sevdi. Fok gibiydi.
Biz de 3 aksam yalniz ciktik.kaplicaya gittik guzeldi. Bir saat oldu ya.kuzu uyandi.arada gelmeye calisacam. Hepinizi öpüyorum ve saglik diliyorum ALlah bol saglik versin hepimize
Bqndirmada istah da gitmisti. Birkac gundiur iyi oldu Ama.bizimkide çoğunlukla kendi yemek yemek isteyenlerden.ozellikle kofte patateste cok basarili
Gecmis olsun cnm Yaren Nur ins atlatir ama sen yinede doktora danismadan antibiyotik verme ok..
Yorucu kosturmaci gecmis Bandirma seyehati ama en azindan guzel olmus sevimdim senin Adina sekerim malum cok yorulmustun senin icin degisiklik olmus..hem cimcimede suya doymus ne ala :))
Duzen konusunda evt sana katiliyorum sekerim fakat istiyorumki oyle narin cocuklarda olmasinlar her ortama alismayi daogrenmeleri lazim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?