2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

senin diline düşmeye görelim:)) ver kız adresi gidipp bir dedikodunu yapıp geleyim:))

meleğim orası çok zor belkim mahirimin sünnetine geliriz:))
ne adresini biliyorum nede telefonunu:)gel biz senle özgenin dedikodusunu yapalım olmazmı

sagol canımsın..düğünlere ara verdik zaten başkada kalmadı sanırım:44:bu yaz baya düğün gezdik bence yeter bu kadar:)
kızlar uyuyo teyzesibirazdan çağla gece mesaisine başlar bende senin için mıncıklar öperim:)
çağla çok fena olmuş bizi çimziriyo:18:ablasının saçını çekiyo:18:
neden böyle yapıyo bilmiyorum:26:ama aglama numarası yapıncada gelip sulu sulu öpüyo

O da gezginci oldu desene. Benim ki de oyle sokak olayini anlamasin yabanci olsun olmasin kapida bitiyor.
Aksam uzeri bende aldim ciktim. Disariida tanimamazliktan geliyor bizi hanimefendi. Bizi unutuyor evde pesimde hep anneee diye.

Sen de kendini zorlama canim olur mu saglik gidince gelmiyor ok

Bizde dedigin gibi hep ust uste

Enisteye de bizden slmlar hurmetler

Ayy tam cikicaktim bu mesaja cevap yazmadan yapamadim...haklisin sekerim sunnet dugunsuz olmaz bak iyide oldu simdi bu vesile ile hepinizi buraya davet ederim ..aklinla cok yasa :)) olurmu olur valla

bende en son düğünde emzirmiştimen arkada moş masa vardı gittim oraya,elbiseyi havaya kaldıracak halim yok:)üstten açtım memeyieşimde önüme barikat kurduzaten kocaman adam kimse birşey göremedi:))
belediye otobüsünde emzirmene güldüm bununla ilgili bi fıkra vardı

enişteye saygılar:18:

çok yaşa emi:)) ece sağolsun düğündede meme dedi de vermedim artık o elbiseylen:)) amcamda çok aç gözlüymüş sütlü sütlü napıcakmış:))

Ayy tam cikicaktim bu mesaja cevap yazmadan yapamadim...haklisin sekerim sunnet dugunsuz olmaz bak iyide oldu simdi bu vesile ile hepinizi buraya davet ederim ..aklinla cok yasa :)) olurmu olur valla

olur valla ben gelirim neden olmasın
uçak biletleri senden dimi
valla ben öyle bir kişilik yere oturup gelemem5 kişilik yere uzanıp gelecem
neyse sana kıyamadım sen bana bir bilet al ben kızları kucagıma oturtur öyle gelirim
hem belki yan koltuga kimse gelmesse cereni oraya koyarım olmazmı

Dr bunu soyledi kizim eve gelince iki saat sonra yurudu inanir misin

Mahir de inatci bence cani istemiyor benimki gibi. Ayrica yegenim 16 aylik yurudu mesela. Hatta iki yasa kadar normal diyorlar. Sagliklari olsun da bosver.

Yaren nuru boyu hastanede 84 cm kilosu 9, 700/ saglik ocaginda 78 cm kilosu 9.300. Bir gun arayla olculdu. Neye inanacam bilemedim. Bende menzureyle boy olctum 80 cm. Boy attigi kesin de 300 gr mi verdi 100 gr mi aldi o muamma iste. Hastane dru kilo az boya gitmis demis boyunu iki defa olcmus 84 olarak. Ilave vitamin vermis.bu boya gore 11 kg olmasi gerek demis. Onumuz ay kilo almazsa tekrar kan ve idrar baktiracaz.
Cok minyon bizimki de.

slm gece güzelleri girmeyeli baya oluyo özlemişim topiği bebişleri ve güzelmi güzel annelerini...
biz tatile girdikten sonra hiç boş durmadık okulların kapandığı gün daha doğrusu seminerler biter bitmez soluğu van da aldık arkadaşımın düğünü vardı hem de ailemi ziyaret ettik ama baya uzun bi ziyaret tam 1 ay vanda kaldık yusuf orada baya şımardı huy değiştirdi resmen ne yemesi ne uykusu yolunda değildi sonra evimize döndük bayram geldi kayınvalidemlere köye gittik sonra bir de görümce ziyareti derken sonunda evimdeyim bi kaç gündğr temizlikle uğraşıyordum yusuf çok şükür düzeldi biraz hala sallanarak uyuyo ama en azından daha kolay geçiyo uykuya, yemesi de iyi gibi ama ara öğünleri reddediyor meyve günde yarım muz biraz da şeftali erik falan ne bulursa artık azar azar yiyo işte yoğurdu ise hiç sevmiyo bir de resmen yemek seçiyo iştahla ağzını açıyo sevmezse eğer asla yemiyo, severse 2. tabağı da istiyo yürümemiz gayet iyi ama ilginç bişey var kendi kendine oturduğu yerden kalkamıyo ya bir yere tutunacak yada biz yardım edicez emeklemediğinden sanırım bu durum, konuşmasıda fena değil işte anne baba eda vedat kitap ağaç nenni mama, memmm , aç, al, attım, git, bu, burda, kalk , cücü ( bunu babam öğretti tüm küçük canlılara cücü diyo ya ) ve en sık kullandığı kelime cik her gördüğüne cik yapıyo ve öpücük atıyo sıpa baya yazdım ya ama birikti işte kusura bakmayın kızlar, umarım tüm bebişler iyidir bol bol yiyip mışıl mışıl uyuyorlardır ve annelerini hiç ama hiiiç üzmüyolardır artık daha sık girerim diye düşünüyorum ve hepinize iyi geceler diliyorum...

Babyim Allah rahmet eylesin oncelikle.

Yarin da guzel gecr ins cok eglenin. 1 saat yol ne olacak ki su gibi gidersiniz.

Yorumun icin de sagolasin arkadasim

babyceren canım akrabanız vefat etmiş başınız sağıolsun Allah kalanlara hayırlı ömürler versin...
azraece geçmiş olsun belin ağrıyomuş sanırım ama yine de durmamışsın yerinde iyi de yapmışsın valla :) yine de dikkat et kendine
nagihan oğlumun doğum günü arkadaşına çok çok geçmiş olsun canım tabi kayınvalidene de öyle, yürümeye de başlamışsınız maşallah kuzuya daha güzel günlerini de görürsünüz inşallah...
meleğim mahirin yürümemesine canını sıkma derim bizimki1 yaşına kadar bırak yürümeyi emeklemedi bile burada da yakınırdım zaten hep ama doktor boşuna sıkma canını 1,5 yaşa kadar normal demişti ki bir kaç hafta sonra yürümüştü yusuf emre, bildiğim kadarıyla hareketli bir bebek mahir yürümeye gerek görmüyodur paşa zamanı gelince pıtır pıtır yürüyecek...

son bi kaç sayfaya hızla baktım kızlra eminim atladığım çok şey vardır kusuruma bakmayın nolur :26: yusufcuk birazdan uyanır ben de biraz dinleneyim o uyanana kadar tekrar iyi geceler kendinize ve bebişlere iyi bakın...

yazsana yazsana yazsana kovdurtmayız söz:)) belkim beykozda damlar gelir hissederde:))
ya belki adamın kötü niyeti yok belki annesinin sütü olmamıştır ondan canı çekmiştir olamazmı.)
yok yok ben yazmıyım agzımı biberliycem aklıma kötü şeyler geliyo:)
keşke beykoz olsaydı o yazardı birşeyler:)
slm canım kaç defa seni sorduk hatta bi kaç defa adını altta gördüm..
uzun bi tatil geçirmişsiniz ne güzel..bizim memlket burası oldugu için dişarda pek kimsemiz yok,o yüzden bi yere gitmekte kısmet olmuyo:)keşke kaynanamı kars'a yollasak hem rahat ederiz hemde gidecek bir kapımız çıkardı:))
oğlunda yürümeye başlamış ne güzel onada kocaman bir alkışyerden kalkamaması tembelligindendir:)
senin ogluşunda rahatına pek düşkün maşallah..

Babyim Allah rahmet eylesin oncelikle.

Yarin da guzel gecr ins cok eglenin. 1 saat yol ne olacak ki su gibi gidersiniz.

Yorumun icin de sagolasin arkadasim
sagolasın nagişim..
bizim burası küçük heryere yürünerek gidildigi için 1 saat yol bize uzak geliyo:)

Son düzenleme:
bende gidip yatsam iyi olacak
çağlanın yemegi pişti,eşyalar hazıırlandı oh kafam rahat etti..
azraece fotolara yorum yapamadım yarın yapacam aklımda:)
biliyosun yazmassam çatlarım:)
hepinize iyi gecelerrrrr

Kizlar esim henuz gelmedi ve ben bu gece nedense uyuyamadim. Yogunlar. Eli kulqginda gelecek bekliyorum.

Ben de buraya sardim. Dusunup duruyorum kafa dagitiyorum.

Herkesin albümü ne baktim yeni resimler var mi diye.

Ilkim tatlicadi beykoz aklimda kalanlar sizde neden hic resim yok bakayim?

Gorelim findiklarinizi.

Neyse artık ben kacar. Yarin guzel bir gune uyaniriz ins.

Topigi kim acacak bilmem ama suan benle birlikte üye olarak katılan bir arkadaşım daha var. Hayirli geceler sabah geleceklere gunaydin.

Nagihancığım seni gördüğüme çok sevindim.
Öncelikle çok büyük geçmiş olsun hem kuzucuğuma hem de kv ne.
Umarım ikisi de en kısa sürede düzelirler. Bence antibiyotiğe başlama canım bir kere bestede de hırıltı vardı ben çok üzülmüştüm çiğerlere indi diye ama dr a götürdüm önemli bir şey yok demişti. İstersen önce dr a danış. Beste de isilik olmuştu bize deniz çok iyi geldi. Evde de kaya tuzuyla tuzlu suda bayağı oynattım uzun bi süre bekledi o şekilde 2 güne bir şeyi kalmadı sen de dene istersen.
Ortam değişilikleri çocukları çok etkiliyo ben de annemlere gittiğimde3-4 gün burnumdan geldi acaba gelmesemiydim bile dedim ama Allahtan sonra alıştı bizimki. Burada yabancı turistlere bakıyorum adamlar 3 çocukla ülke geziyolar biz tek çocukla bi yere gidemiyoz.
Yaren Nurum yürümeye de başlamış aferin kuzuya Sağlık ocaklarıyla hastanelerin boy kilo tutarsızlığı mutlaka oluyo ben de dr un söylediğini baz alıyorum.
Bu arada kuşadasına gelme durumunuz ne oldu?
Öpüyorum canım seni ve kuzuyu

Son düzenleme:
her yeri geziyon şurada iki adımlık yere gelmiyon küstüm
Canım başınız sağ olsun.
Demek denize gidiyosunuz ohh ne güzel çocuklar bol bol eğlenir artık
Deniz fotolarından istiyoz haberin olsun öptüm cicim

Canım ben eski resimleri kaldırdım sonra da bi türlü ekleyemedim(fotoğraf makinasında hepsi)
bi ara yüklerim, sen de kuzuyu ekle de tatil resimlerini görelim gül yüzlünün

Kızlar bizim de eve alma durumumuz var. Aslında ne zamandır istiyoduk ama hiç içimize sinen bi yer bulamadık. Sonra ev arayışına biraz ara verdik.
Dün de tesadüf bi ev gördük mütahitini de eşim tanıyomuş aradı. Sonra gittik evi gezdik çok beğendim ama bana en çok cazip gelen de kaloriferli olmasıydı.(burada kaloriferli ev pek bulunmaz). Eğer anlaşabilirsek o evi alıcaz. Beni de yoğun bi tempo bekliyo anlayacağınız. 2 hafta sonra da okullar açılıyo stres oldum valla :18:inşallah kısa sürede hallolur.

aynı sorun ama farklı nedenlerle bizde de var. şöyleki: ben de çoğu zaman tek çeşit yemek yapıyorum. sebebbi yorgunluktan ziyade alışkanlık. eşimle ben, evlendiğimizden beri ,fakir değiliz yanlış anlamayın, tek çeşit ve yer sofrasında yemek yiyiyoruz. oğlum olunca, onun sevebileceği yemekleri bir sıradan yapmaya bir türlü alışamadım. çoğu zaman sadece çorba, sadece sebzeli-ton balıklı makarna yada tek çeşit sulu yemek yapıyorum. ben de kendimi kötü anne olarak görmeye başlamıştım. çözümü şöyle buldum: belki her öğün çeşit çeşit yemekler yapamayız ama kendi çocuğumuzun ne yediğini takip etmek elimizde. yani, yemek yapmak ayrı, çocuğun beslenmesini takip etmek ayrı şeydir. gün sonunda sabahtan akşama kadar yediklerini topluyorum. herşeyden (protein, karbonhidrat, yağ vs) yiyebildiyse ne mutlu. belki akşam sadece makarna yemiştir ama kıymalı yada sbzeli makarna yemişse, gereken besinin büyük kısmını almıştır. belki sadece çorba içmiştir ama içine kıyma yada tavuk parçaları katılmış bir şehriye çorbası içtiyse, yine birçok besin grubundan yemiştir. meyve olayını ise, oyun oynarken eline tutuşturduğumuz erik, armutla çözüyoruz. bunları yemek kolay olduğu için seviyor. şeftali için ise sofra bezi seriyoruz, yiyiyp kalkıyor.

tüm bunlara rağmen, çocuğum olması gereken kilonun en alt seviyesinde. o mevzuyu ilerleyen bölümlerde irdeleyelim. şimdi çok kötüyüm de

not: Babyeceren hanım,metabolizma hızı ölçmek çok kolay. nasıl ki, bir sobanın ne kadar çok yandığı çıkardığı dumanın büyüklüğünden anlaşılır. benzer şekilde de, çıkardığımız karbondioksit bünyemizin besinleri yakmasından oluşur. ne kadar çok karbondioksit çıkarıyorsak o kadar çok yakıyoruz demektir. ağza takılan bir maskeyle karbondioksit toplanıp, toplam çıkan havadaki miktarına bakılarak metabolizmanın hızı ölçülebiliyor. böyle bişey işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…