2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

lazımm cicimm valla herşeyy lazımmm hemde bizden bile masraflı bu kuzular yaa ya bende istiyorum küçük sandalye ve masa ama sandalyenin kolçaklı olması daha güvenli olur sanki öyle bir şey görürsen banada haber cicimm

mirayadaa kocamann maşallah kakayı öğrenince çişte oluyor ya ama alıştırma kılotu çok işe yarıyor 3-4 tane falan al sonra zaten normal külotla devam edersin ozman ıslaklık daha beter olduğundan çok rahatsız olup söylemeye başlıyor zaten

talay cok özendim kış hazırlıklarına. bu yıl ben de ilk defa yapmak istiyorum ama bakalım becerebilcek miyim hiç bilmiyorum çünkü hiç yapmadım daha önce..

planner maşallah kuzuma ya. ne güzel öğrenmiş şimdiden. sanırım ben seneye 2 yaşını doldurunca başlayacam.

azraecem geçmiş olsun. bol su iç.

mutlum, kıyamam ya uyuya mı kaldın... çok normal valla ben de sızıyorum bazen.
masa sandalyeyi ben de istiyorum bi de boyuna göre raf istiyorum ama odasının konseptini bozmaması için beyaz arıyorum. bakalım bulurum inşallah.

bi kitabı daha bitirdim. şimdi tim seldin in harika çocuk nasıl yetiştirilir kitabına başlayacağım. bu arada bitirdiğimle ilgili de yazı yazmaya çalışıyorum ama bugun hiç havamda değilim. en iyisi alıntı yapmak.
regl oldum sersem gibiyim. eşim de bu gece nöbetçi. hep de böyle zamanlara denk geliyor nöbeti. umarım defne akşama beni çok yormaz

bende ikeanın sandalye ve masalrına bayılıyorum.bide yazı tahtası almak istiyorum ama zamanı var sanırım.

ikeadakiler hoşuma gidiyo ama kolçaklı değillerhaklısın canım o şekilde araştırayım bari
evet ya her daim bişeyler eksik kalıyo,e bebekte vardır kilotlardan inş. evde de var annem almış ama küçük.
çişten hiç umudum yok ama denemek istiyorum,inşallah becerebiliriz bizdeKesinlikle zorlamamak lazım tabi
önemli olan ilk olarak farkındalığını sağlamak diye düşünüyorum.

Merhaba kızlar...Bayramın 2.günü annemlere geçtim ve hala annemlerdeyim.Eşim işleri nedeni ile şehir dışında olduğu için burda kalıyoruz.Yurtdışından bol bol akrabalar gelip gidiyor.Günlerimiz çok yoğun geçiyor anlayacağınız.
Kayra çok fena oldu ama :))
Yurtdışından gelen 3 yaşındaki yiğenimin gözünü fena korkutmuş.Kayra ağlamasın ve bağırmasın diye her şeyini veriyor çocuk :)
Bizimkide istediği yapıldığı için halinden fazlasıyla memnun.:18:
Dışarı çıkmak çok zorluyor artık beni.Hiç arabasında durmak istemiyor.Sürekli sağa sola koşturuyor.Alışveriş merkezlerinde mağazalara giriyor,kıyafetlerin arasına saklanıp ceeeeee yapıyor.Özellikle dönme dolap şeklindeki salıncağa bindiğinde inmemek için kıyameti koparıyor .
Arkasına bile bakmadan özgürce istediği yöne gidip istediği şeyleri yapmak istiyor ve bu durum beni çoooook yoruyor .
Bir an önce büyüyüp elimi tutarak sessizce yanımda dolaşmasını istiyorum

Son olarak eşim bulunduğumuz ilçede çalıştığı yere yakın bir ev bulmuş.Taşınalım diye tutturdu.Haftaya gidip ev toplayacağım ama Kayrayı annemlerde bırakmak zorundayım.Annem çocuk perişan olur diye göndermek istemiyor.Ben de en fazla 2-3 günde işleri halledip dönmeyi düşünüyorum ama ilk defa ayrılacağımız için hiç dayanamıyorum.Sadece evi toplayıp taşınacak hale getirirsem gerisini eşim yapar.Yeni eve taşınan eşyalarıda ben eve döndüğümde yavaş yavaş yerleştiririm artık.

Bizden haberler şimdilik bu kadar.
Hepinizi öpüyorum...

kızlar yakın bi arkadaşım eylülde doğum yapacak. ben de bebek bezi pastasını yapıcam sürpriz olarak. değişik fikirler arıyorum. var mı gözünüze çarpan bişeyler?

Kız babyceren meleğimi bile yoldan çıkardın
kızlar herkese hayırlı cumalar. dün denizde üşüttüm galiba sistit oldum gece ne yapayım antibiyotik de alamam nasıl geçer ki
Geçmiş olsun canım nasıl bi hastalık bu?
Aferin benim akıllı bıdığıma. Biraz kendileri de koklasınlar da anaları nelere maruz kalıyo görsünler
Çok rahat olacak bu durum sizin için inşallah çişini de tam anlamıyla öğrenir benim güzel kızım
bende ikeanın sandalye ve masalrına bayılıyorum.bide yazı tahtası almak istiyorum ama zamanı var sanırım.Eki Görüntüle 783977

Canım güzelmiş ama bizim çocuklara çok uygun değil gibi. masanın boyu çok uzun, bir de sandalye çok güvenli değil

kızlar çişten kakadan konuşulunca yazmak istedim. facebook ta bezsiz bebek diye bi grup var. 0-18 ay arası bebeklerle tuvalet iletişimi kurmakla ilgili paylaşımların yapıldığı bi topluluk. (eğitim değil iletişim- özellikle altını çiziyorum) katılmak isteyenler bezsiz bebek olarak aratıp istek yollayabilir.

ben cok istemiştim ama evde olmadığım için kreşte de güvenemediğim için erteledim ama hala takip ediyorum güzel paylaşımlar var.

sabah baktım, pek az yazan olmuş. hemen geçmişi okuyup değerli yorumlarımdan sevenlerimi mahrum etmeyeyim derken, hocam geldi ve deney hazırlıklarına başladık. 5 dakikalık molada Babyceren aradı ve hergün almam gereken "şaplak" dozumu arttırarak çemkirdi benim yüzümden yüzyıllık profil resmini değiştirdi ya, artık her ak sakallıyı dedem sanmamaya dikkat ederim
deney başladım, bekleme süresinde bir de ne gröreyim? sayfalar almış başını yürümüş hemen okuyup cevap hazırladım. şimdi de siz okuyunuz anacığım

şekersizyeşilçay ve Babyceren hanımlar: sünnet davetiyem tabiki de pipi şeklinde olabilir herşeyin orjinalini sevdiğimden, aslına sadık kalmak arzusu ilen, oğluşumun pipisinin karikatürünü davetiyeye bastırmak isterim. tabi davetiye haliyle küçük olacağından, 3-5 satır yazı anca sığar. uğraşacağız biraz. bu mantıkla devam edersek :44:"matbaacının kalıbıyla hazırlanan davetiyeye uzun bir şiir de yazılabilir" şeklinde müstehcen bir sonuca varırız ki, bize düşen hareket, sonuca gitmeden yol yakınken terbiyemize geri dönmektir

azraece hanım, birkaç haftadır Orhan Cemal de kakasını çömelere yapıyor. ne iş yapıyor olursa olsun kakası geldiğinde olduğu yere çömeliyor ve yapıyor. hemen "yavrum KAKA mı yapıyorsun" diyorum ki, yaptığı şeyin "kaka" olduğunu bilsin. tuvalete götürmeye korkuyorum :18: ya korkup, bir daha çömelmezse :18:

ben bunları yazarken bir arkadaşım aradı ev "bana birşey lazım. sizin orda çok satılır" dedi. "ne lazım" dedim. "lazımlık" dedi. "e tabi dedim. en lazım şey

talay hanım, kış hazırlıklarınıza Ankara'dan menemen konsevrememle destek veriyorum. dondurucuya da taze fasulye koydum. dolmalık biber kurutmaya da karar verdim ama zaman çok geç sanırım :26:

ilkim hanım, ağzınızdan yel alsın biricik oğlumu alır da ana-kız (Babyceren ve Çağla) bir daha göstermezler :18:
ben Azraece'ye talibim hem dünür ziyareti diye tatili bari bedavaya getireyim. düğüne kamyonla para dökeceğim de :18: ayyy, Ömer var arada dimi sözümü geri aldım

canım evet farkındalıkla başlıyor zaten o açıdan alıştırma külotuyla başlamak iyi evdeyken özellikle yoksa heryeri suluyorlar ama normal külotla olan ıslaklıktan feci halde rahatsız olunca söylemeye başladı Zeyno evet e-bebekte vardır kolçaklı sandalye bulursan görürsen söylee hee okiii

canım merhaba, valla bizimkilerde öylee azgınlık ve şımarıklık diz boyuu kolay gelsin hepimizeee yeni evinizde hayırlı olsun inş dahada ragat edersiniz, ayrı kalmak konusunda ben çok yaralıyım çünkü 4 gün ayrı kaldım zeynomdan ve fena yani çok zorrr( ama yanında götürsende hiç iş yapamazsınki dahada perişan olur hem kuzu oyüzden alışıksa kalırsa yani annelerde dayanacann mecburrrr(
kolay gelsin şimdiden, öpüyorum seni ve kayracığııı

kızlar yakın bi arkadaşım eylülde doğum yapacak. ben de bebek bezi pastasını yapıcam sürpriz olarak. değişik fikirler arıyorum. var mı gözünüze çarpan bişeyler?

sen kendinmi yapacan şekerimm bilmemki hiç fikrim yok int birsürü çeşit var ama nasıl yapıldığı konusunda mesela hiç fikrim yok inş çok güzel olur, pembe mi mavimi olacak?

selammmyaşıyormuyum diye bi bakıyım dedim:)
neyse ölmemişim çok şükür kimse beni atmamış:))
cikirokkoda kızmamış:)valla gece yatamadım inşallah bize darılmaz dedim:18:
sabahta hemen aradım neyse kendisi espriden anladıgı için bizi tınlamamış bile
çağlayı yatıracam sonra evi silecem sonrada dolma yapacam
bugün gelemem beni merak etmeyin
akşam gelirim ama konumuz ne gaz nede kalıp olsun:)
konumuz yaşlılara yardım olsun:))
hoşçakalın

sen kendinmi yapacan şekerimm bilmemki hiç fikrim yok int birsürü çeşit var ama nasıl yapıldığı konusunda mesela hiç fikrim yok inş çok güzel olur, pembe mi mavimi olacak?

evet kendim yapıcam şekerim. benim doğumumda da kuzenlerim hazırlamışladı:) nasıl yapılacağıyla ilgili sıkıntım yok da görsel olarak falan güzel bişeylere rastlayan olursa haber etsin diye yazdımdı

gelecek olan bebek erkek.. ama ben mavi mi yaparım bilemiyorum... bulduğum örneklere bağlı :)

Son düzenleme:
bende ikeanın sandalye ve masalrına bayılıyorum.bide yazı tahtası almak istiyorum ama zamanı var sanırım.Eki Görüntüle 783977

bizim caddede, ahşap malzeme toptancısı var. belki kışın alırım. malum kışın annem bize gelecek, Orhan Cemal belki faaliyet köşesi yapar. yazı tahtası olayı ise karışık zira beyaz kapılar ve dolap kapakları zaten bizim oğlan için birer yazı tahtası silinebilir boya aldım ki hemen silebileyim

bizim caddede aynı zamanda oyuncak toptancıları da var am henüz hiç oyuncak almadık. bizim ufaklık da, ordaki oyuncakların hep seyirlik olduğunu satın alınamadığını düşünüyor bakalım ne zaman gerçeği öğrenip, oyuncak için yırtınmaya başlayacak :18:

aynı caddede plastik ürünler toptancısı da var. arkadaşıma lazımlık alacağım haftasonu

ayakkabı toptancıları da var ama ilgimi çekmiyor. geçelim o kısmı

Son düzenleme:
sabah eşimle şöyle br konuşma yaptık:

-- akşam Orhan Cemal'le eve kaçta gelelim?
-- annemlerden çıkınca gelin işte. erkıen gelin de parka gidelim
-- ya ben onunla sokak müziği yapanları izlemeye gidecektim
-- e, beraber gideriz işte
-- yaa, şey... senle gidince olmuyor. o kadar rahat olmyor çocuk
-- o ne demek?
-- yani sen olunca hep sana bakıyor, halbuki sen olmayınca gönlünce gezip dolaşıyor. sen istersen kendi istediğin yerleri gez. ne bileyim alış-veriş yap. evde kendine vakit ayır
-- ???

evde kalıp kendime vakit ayırsam oğlumla vakit geçirmekten geri kalacağım. zaten sadece akşamları görebiiyorum. onlarla gitsem, gerçekten de yanımda duruyor, çok gezip koşmuyor. eşimin, onlarla gitmemi istememesi iyi mi kötü mü bilemedim :26:

Son düzenleme:

silinebilir boyanızın adı markası nedir acaba chihiro hanımcımm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…