2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

cnm sisme yelekli Mahiri daha cekemedim ama en yakin zamanda koyucam,,cok yakinda bizi izlemeye devam edin hemi :))

sizleri hergün takip ediyorum ama yazmakta biraz tembelim galiba. burda havalar berbat depresyondayım resmen 2 gün nerdeyse hiç dışarı çıkamadık. yağmur hiç durmadı. bu gün yağmur yoktu ama çok soğuktu yinede 2 saat falan çıktık lorine de bana da çok iyi geldi. bu günlerde çok yoğunum ondan da yazamıyorum 1 aydır dil kursuna başladım. haftanın 5 günü ev saat 2,5 gibi geliyorum. babası bakıyor bu zaman diliminde. onlarda bende alışmaya çalışıyoruz. ilk günler çok zor oldu. eşim lorinle çok haşır neşir değildi işte uyutmakmış yemek yedirmekmiş falan çok zor oldu. birde erkekelerin kafası bizim gibi çalışmıyor. yemezse yemesin diyebiliyor yada akşamdan hazırladığım yeği yemedi mesela başka altarnatif düşünmüyor gibi gibi.... neyse şimdi daha iyiyiz. 1 ayda mide barsak efs. mantar grip oldu. tesadüf belki ama eşim iyi korktu.
kursum 6 ay sonra sınav var eğer verebilirsem buradada hemşirelik yapmamın önü açılacak. bu arada hasta olan tüm kuzucuklara ve annelerine bol geçmiş olsun.
benim kızım 1,5 oldu. topiğin büyük çocuklarıdan galiba. 1 mayıs doğumlu. normalde mayıs sonuydu ama 3 hafta erken doğmuştu. neyse büyüyor bebişlerimiz. bende bizimkinin konuşmamasından şikayetciğim. gerçi annelerin istekleri hiç bitmiyor. önce emeklesin deriz sonra yürürsün sonra....
3 aydır falan yemek yedirmek için çizgi film izletiyorum onunetkisi varmıdır diye bir suçluluk içindeyim. artık tv siz yemezgibi birşey oldu. gerçi bunu yalnızca evde yapıyor dışarda tv olgsunu bilmiyor. yemek saatleri dışında tv açık değil bende eşimde izlemiyoruz. ama lorin yemek yiyelim kızım dediğim an suyunu mama sandalyesine koyuyor sonrada tv gösteriyor. üzülüyorum tabi yemeyen çocuk anneleri derdimi anlıyordur.
şu an boy ve kilo olarak persentil ortalarındayız kilo 10,800 boy 85cm. anne, baba,dede, nene, abi, abla, al, ver, gel, pepee, bebek, falan söylüyor hayvan sesleri falan yapıyor.
bende bir girdim pir girdim sankim yazamıyorum toptan yazayım dedim. anneler zayıflıyor.... topiğin en kilolu annesi aynı zamanda en yaşlı annesi benim galiba. 40 yaşındayım ve tam tamına 85 kiloyum. boy da 161cm olunca biraz balina etli oluyoruz.. ama no problem....
aşılardan bahsedilmiş burada öyle 1ç5 yaş aşısı yok en son aşımızı galiba 13 aylıktı oldu. sonra 5-6 yaşına kadar yok. balık yağını bende düşünüyorum burda dr. tavsiye etmedi. vitamin ilacı falanda vermiyor. yalnızca demir veriyoruz 2 yaşına kadar. aklıma gelen bunlar lorinin yeni foto atıyorum görmek isteyen olursa. kendinize iyi bakın öpüldünüz...

Tek basimaymisim ben burda be ya haberim yokmus annemde net acik kalmis Allahhhh bitti gitti internetimm

Anamlardan yeni geldk. Ay neden hep annemler deriz kibabacigim da var orda

Yaren nurun 5 gunluk deposunu doldurmkla mesgulum

Simdi uyudu melegm benm. Allahim papaganim bir tatli teyzeleri gülmekten öldürdü bizi

Dedemm ananem babam annemmm ve daha niceleriyagci mi olack bu kiz

Şimdi birikmis gecmis varsa bi okuyaym bakalim.gorusuruz.

Tatlicadim caditatlim arkamdan yazmissin kiz film cok fenaydi ya valla.izleyen olursa ve sende izlersen yorumlarinizi bekliyorum. Bi ben mi boyle aglamisim
Tarikim sikilmistir annesi. Yaren nur oyuncaklarina cidddi anlamda daha yeni uzun süreli oynamaya başladı bir bir bucuk ay kadar oldu. Eve oyun cadiri aldk. Bebek sallıyor mama yediriyor ayseye ninni eeee soyluyor legolarla oynuyor akilli telefonuyla oynuyor topla vss...

Genel anlamda cok keyifli kipirdak ama dun 12 yasinda 6 yasinda amcalari ve 15 yasindaki halasini gorunce havalara uctu. Kollarını havaya aca aca mutlulukla yurudu. Cok ozlemis ve ozellikle küçük amcalarini cok ozlemis onu anladim yavrum benim. Ama ayni yaş gruplariyla pek anlasamiyor. Onlara kotu kotu bakip tartaklayabiliyor ablamin oglu bugrayla hep kavga ediyorlar oyuncaklari paylasamiyorlar bir turlu.darp var entrika var

Demem o ki sikilir tabi cocuk.poset patlatmaca denediniz mi? Bomm diyorum patlatinca yaren nur gulme krizine giriyor hatta videosunu bile cektm.
Cok akıllı bunlar ya. Su super dadida bir oyuncak gordm adini bilmiyorum ama kucuk sekilleri kendi deliklerinden geciriyorsun gayet wglenceli gorunuyordu bulursam alacam.hatta bulan almis olan varsa haberim olsun

Bu alerji konusu evet cigere inmiyor ama genel anlamda nezle oluyoruz burun akintisi hapşırma oksurme.sonra ya ilac kullanmadan yada kullanarak geciriyoruz. Mesela suan peditus kullanıyorum. Ama yaren nurun biseyi kalmadi.bugun biraktm 5, gundu. Ilac kullanmk istemiyorum. Bir ara bir dra goturmustm test yapmadan alerjik bronşit demişti. Bilemiyorum ama bunu ogrenmeliym.

Birde hala gazlanan bebisler var mi? Yaren nur birkac gecedir karin agrisi çekiyor cok agliyor gazcikarinca rahatkiyor ama o gaz cikana kadar gece gece ciglik cigliga. Neden karni agrir ki tasa oturmaz saglam giyinir yedikleri desen her zamanki gibi. Anlamadm fikri ve onerisi olan varsa paylassin lutfen.

Bu arada pekmez dogal olarak satilan diye alıyorum belki basli bir marka yok iyisi ditorlar alıyorum ben tavsiye uzerine alıyorum mesela suan ancora adli bir marka var.kv almis inermisler.

Balda da balparmak cicek bali kullanıyorum cunku etrafta baska bilindk bal yok benim:))

Iste böyle...

Teşekkürler canımKıyamam ben ona ya arkadaşını tanyor demek kuzum benimCanım sen kv.ne falan geldiğin birgün
çıkın gelin bize de bende doya doya seveyim güzeller güzlimi hemde arkadaşıyla oynasınlar
Canım en son ikeadan egitici boncuklu mula ve çekiçli mula oyuncaklarını almıştım tavsiye ederim
Bal olarak Pervari Karakovan Süzme Bal kullanıyorum,siirtten geliyo bize siirtdogalgida.com diye sitesi de var

Herkese çook mutlu haftalar kızlar
C.tesi sabah göz dr.una götürdüm kuşumu,damlalar damlatıldı baya bekledik ve çok şükür gözlerinde bir problem yokmuş
Ordan dr.umuza geçtik hepatit a ve felç aşısını olduk,karma ay sonundaymış.Çok şükür ateş yapmadı zaten dr.da söyledi ama
koca cumartesiyi burnumdan getirdi kuzum,,aman ne huysuzluk ne mutsuzlukİlk defa bu kadar depresif davrandı
Sanırım hem aşının hemde damlanın huysuzluğuyduÇok şükür buda geçti gitti bittii
Dün Mirayı akvaryuma götürdük,,o kadar mutlu olduki anlatamam sizeBalıkların peşinden bayıııık bayıııık diye koşturdu
Camdan sevdi onları...Taaa ki balık adamı görene kadarAkvaryumdaki sakallı balık adam bütün büyüyü bozdu korktu yavrumAkşam eve gelincede beraber balık çizdik resim defterimizeGüzel bir gündü ta kii eşim bizi eve bırakıp markete gidene kadarBen dedim git çay tuz falan al diye...Benim arabayla gitmişti eşim marketteyken hırsız girmiş ipadi çalmış,
güneş gözlüğümü ve parfümümü bideCamı kırmışNeyseki cana gelmedi yine de ne diyim bilemedim ama üzüldüm tabiCadde üstünde olmuş bide,yanında banka varmış arabayı koyduğu yerin,tutanak falan tutulmuş güvenlik kamerasından bakılacak ama giden gelmez geçmiş olsun...Neyse bizden haberler böyle şekerler

Ooo bayağı hareketli bir hafta sonu geçirmişsiniz canım.. Evet üzücü bir durum hırsızlık ama olsun sizler iyisiniz ya önemli değil..

dostum, hakikaten bir gelmiş pir gelmişsiniz. burda olmadığınız zamanlardaki durumunuzu öyle ayrıntılı anlatmışsınız ki yaşamış kadar olduk gelelim mesajınıza cevaplara:

-- önceliklen dil kursunda kolaylıklar diliyorum. ecnebi memleketlerinde çalışmak için gerekli donanımı tamamlamak gerçekten mesele. sankim kendileri çok iyilermiş gibi, dışardan gelenleri bir tek ipte yürütmedikleri kalıyor çalışma izni vermek için

-- Lorin'e babası bakmış. iyi de olmuş. şimdiden alışsın ki, yarın acil bir durum olduğunda kalakalmasınlar yemek konusunda siz de rahat olunuz. bebekler gerçekten açsa, önlerinde kimse duramaz emin olun ayyy, sakın siz yokken baba-kız acılı Adana filan yiyiyor olmasın :18: yaw, tamam ben de acılı lahmacun yedirmiştim ama bizim oğlan kendi istemişti

-- tv ile yemek konusuna gelince bizim evde tv ve internet yok. tv eşliğinde yemek yedirmiyorum. heryerde tv istemediğine göre, sorun yoktur herhalde :26:

-- 1,5 yaşını da kutluyoruz kızımızın bizimki de 12 sonra 1,5 olacak teyzesi ama ben çoktan, düz hesap olsun diye "1,5 yaşında" demeye başladım

-- başka başka :44:annelerin gözü hiç doymuyor evet. otursalar, emeklesin deriz. emeklese yürüsün deriz. yürüse konuşsun deriz. konuşsa çişini de söylesin deriz

-- kilonuzla barışık olmanız ne güzel her daim belindeki yağ simitiyle batmadan yüzmeye sevinen benim gibiler için, bu his o kadar uzakki

-- şimdilik bu kadar, hoşta kalınız, tezce geliniz

Ooo bayağı hareketli bir hafta sonu geçirmişsiniz canım.. Evet üzücü bir durum hırsızlık ama olsun sizler iyisiniz ya önemli değil..

Evet canım cumartesi doktor doktor gezdik çok hareketliydidün iyi oldu akvaryum olayı minnoşum çok sevindirik oldu
Eşimin ipadiyidi bideiçinde birsürü dilekçeleri kayıtlı dosyaları vs. varmışKötü oldu ama ne diyeyim bilemedim..
İnsan seviniyor mala gelsin cana gelmesin diye..öte yandan da para kolay mı kazanılıyor demekten alamıyor kendini..
Ama hırsızlık meslek olmuş durumda malesef...Allah onlara da akıl fikir versin...

son derece katılıyorum

[]
ne güzel sen benden evvel davranmışsın.bende gelicek hafta sonu pasta bir iki mama yapıp yaşıtlarını çağırıp küçük bi parti yapmayı düşünüyorum.mide bulantılarım izin verirse inş.

öncelikle maşallah diyorum demek yemekten sonra uyuyor ha .bizimkinin içine zombi girmiş gibi yada enerji içeceği içmiş gibi.uyusun diye gözünün içine baktıkça o dahada hareketleniyo.saatlerde geçmek bilmiyo bu konuda çoook dertliyim çok.

biz eşimle orjinalini seyrettik ve dediğin gibi çok duygusal bi film.bende ağladım valla

dilberege benim bebişte oyuncaklarından sıkıldı şimdi bultak yapbozları birde legolarıyla oynuyor.bende yeni oyuncak arayışındayım malum önümüz kış dışarı çıkamayacak.benimkinin en severek oynadığı oyuncak sanırım benim.aha bu sabah ona çorba yaparken sandalyeyi tezgaha yaklaştırıp suyla oynamasına izin veriyorum bi gözüm sürekli onda düşecek diye aklım çıkıyor ama başka çarem yok.
Bugün hicri yılbaşı kızlar hepinizin muharrem ayı mubarek olsun yakında aşureler kaynıcak evimiz bereket dolucak inş.

dostum ben de oyuncak almaya karar verdim ama şimdi değil arkadaşımızın getirdikleriyle son derece ilgili oynuyor. bir de oyuncaklarını akşamdan akşama gördüğü için ilgisi daha uzun süre böyle gider diye umuyorum. önümüz kış, şöyle bol parçalı yap-bozlar alayım da, zamanın nasıl geçtiğini bilemesin

demek bugün hicri yılbaşı. hımmm :44: yakınlarda aşure günü var lab.da toplu aşure yeme seansı düzenleyeceğiz yine. geleneksel oldu bizde

Son düzenleme:
herkese günaydınlar, iyi haftalar diliyorum , herşey gönlünüzce olsun

sana da günaydın bebişim

çok geçmiş olsun. yazık olmuş. neyse boşver..

mirama yazamamıştım gecenlerde ateşlenmişti. kusuruma bakma. çok öpüyorum fındığımı ve seni

tünaydın kızlar :)
musmutlu bi hafta olsun inşallah. çabucak gecsin gitsin yine haftasonu gelsin

okuyalı 1 aydan fazla olup da ancak yeni yazabildiğim bir kitap özeti ile karşınızdayım
all about aylin: OSHO - ÇOCUK (Kendin Olma Özgürlüğü)
mucksss

beybimm cerenimm çağla yine yapmış yapıcağını :)çok bekletme bizleri telde uğra buralara

cnm sisme yelekli Mahiri daha cekemedim ama en yakin zamanda koyucam,,cok yakinda bizi izlemeye devam edin hemi :))

merakla takipteyim şekerim :)

kesinlikle filmi izliycem canım çok sulu gözümdür bende ağlarım kesin :)
tarık buğrada 1 haftadır oyuncaklarını döküyor oynuyo ama çabuk sıkılıyo bütün oyuncaklarını ezberlemiş artık nerden açılıyo nerden sesi kısılıyor ışıkları nerden yanıyo nerden sönüyor farklı oyuncaklar lazım bize :)
poşet patlatmaca denedişk canım tarık buğrada çok seviyo kıkır kıkır gülüyo geçen market poşetlerini boşaltmıştım baktım poşeti patlatmaya çalıyo:)
bahsettiğin oyuncağı civilde ve farklı oyuncakçılarda görmüştüm üzerinde şekiller var çocuk içerisine atmaya çalışıyo
dr tarık buğra içinde bronşit demişti sık rahatsızlandığı içinde alerjik olma olasılığının yüksek olduğunu söylemişti öylede çıktı..neye alerjisi olduğunu öğrenmek için 3 yaşı bekleyelim şu anda çok erken dedi..umarım yarennur da çıkmaz eşimden ve kendimden biliyorum çok zor
ben keçi boynuzu pekmezi 1 kavanoz kullandım şimdiye kadar sonrasında almadım koskadan almıştım..şimdi sadece dut pekmezi kullanıyorum
geçtiğimiz hafta tarık buğrada gece ağlıyarak uyandı ben rüya görüp korktuğunu düşündüm meğer gazı varmı yavrumun alttan pırtlattı bi kaç kez rahatladı:)ama öncesinde çok kıvrandı 2 gün sürdü ve geçti
bu gün yine aynı sürekli gaz çıkarıyo..nerden çıktı bu gaz anlamadım

göz muayenesinde olmuşuz bi şey çıkmamış kuzucuktan aşıyıda ateşsiz atlatmış ne güzel
gö ziçin bizde 2 yaşı bekliyoruz
bayıık diyen ağzınıda yerim miranın
hırsılık olayı içinde çok üzüldüm canım geçmiş olsuncana geliceğine mala gelsin denir ama mal canın yongasıdır diye de boşuna dememişler tutanak tutulup kameradan incelensede gitti artık gidenler pis hırsız

oyuncaklarada baktım şimdi hoşuma gittiler hem eğitici hem oyalayıcı:)bana ikea uzak tarık buğraylada gidemem onkine alışveriş varsa alabilirim
bende bal olarak Anavarza süzme bal kullanıyorum annişlerin hangi marka kullandığını merak ettim

Sağ ol cicim ben de seni öpüyorum. Kuzuma da geçmiş olsun alerjik derken hep böyle mi olacakmış düzelmez miymiş.

Canım sağ ol benim kuduruk bu sefer de bilgisayarın e tuşunu kopardı nasıl oldu anlamadım. Eşim gönderelim yapılsın diyo ben yok diyorum böyle idare ederim diyorum bakalım artık. Bi de onun için bir sürü zaman bekleymeyecem. Seni ve kuzumu çok öpüyorum sana da geçmiş olsun canım.

sütten kesme işini ne yaptın cicim. Merak ettim. Ben henüz kesmedim köpek dişleri yolda büyükler dişi çıksın öyle bıraktır dediler ben de dinledim ama bana gelmek üzereler beste beni nerede ve ne zaman görse aç diyo

Gecmis olsun mutlucum..gercekten uzucu bir durum ama cok sukur sizlere birsey olmamis..
Miranin baliklara bayilmasi ne guzel olmus..seviyor kuzular hayvvannlari .ne guzel dusunmussun cnm cok iyi fikir aslinda bende bir hayvanat bahsecine gotursem iyi olur.sokkakta cok hayvana rastlamiyoruz burda..
Asiyida atlatmisiniz cok sukur gecmisler olsun ..

Himm gelmediginin zamanlarin yada yazmadigin gunlerin acisini cikarmissin ama iyi olmus bir guzel haberder etmissin kendinden..

Cnm oncelikle yasadiginiz tum sikintilar icin gecmis olsun..istahsizlik nedir cok bilen bir anneyim bende ve seni cok anliyorum .yalniz Lorin in kilosu ve boyu cok iyi bu yuzden kendini cok sikip yipratma zamanla gecicidir mutlaka, bir sekilde yemeye baslayacaktir..

Ben tv karsidinda yemek yedirmiyorum ama evin icinde tabak elimde surekli pesinden kosuyorum malasef cunku yeemek yemegi hic sevmiyen ve belkide nefret eden bir oglum var..biz gunde bir saat kadar tv seyrederiz onuda cocuk programi olarak tercih ediyoruz..

1 mayis dogumlu kuzumuza nice yaslar bucuklar dileriz bizde artik bir bucukluyuz :))
Burda da asi yok 5 yasa kadar demek avrupa birbirini takip ediyor hatta dikkat ettimde okul tatilleri bile ayni..

Bu akşam bebek görmeye gittik :) 50 gunluk mis kuzuuuu cok guzeldi. Unutmuşum o zamanları. Kızdım kendime :) ama üzüyo annesini. Tek gögsunu almıyo, ötekini de zar zor emiyo :/ napmak lazım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…