aşınız hayırlı olsun ece ye geçmiş olsun:)kilosuna boyuna maşallahbiz geldik aşıdan maşallah 2. ci aşıda birazcık ağladı annem ondan daha fazla ağladı:)) bizde 12 kiloyı aşmışız çok şükür boyda 84cm dedi hemşiremiz. bugünün kutlamasına oyuncak annesinden oyuncak aldım danama ama parasını halasıyla anneannesi verdi:))
Bugün bizde kontrole gittik, aşılarımızı yaptırdık. Sağlık ocağını birbirine kattı.Sonrada ananesiyle gezmeye gitti.
Fazladan çocuk felci aşısı da yaptılar7 ili kapsayan bi uygulamaymış. 5 yaşın altındaki çocuklara yapılıyormuş. Berayı da istediler.
Ama 5 yaşını doldurmasına ne kaldı şurda, yaptırsam mı yaptırmasam mı bilemedim
Babyceren aşıya gidecekti bugün , döndüğünü gören olmadı mı?? Gezmelere mi gitti kızları alıp yoksa.
baybceren Sizde durumlar nasıl ?? hatay da riskli bölgede Cerene aşı yapılacak mııı??? Nerdesin ??
Bizde zorlanma yok ama ara ara kabız olur,sabahları 1 çay/tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı verebilirsin diye biliyorum yada poposuna arada z.yağı ile masaj yapabilirsin canım,yalnız poposuna süreceğin zeytinyağını önce pişir,kaynamaya yakın altını kapat(yağ yanmadan),sonra iyice "soğut" ve pamuğun ucuyla alıp poposuna hafif hafif masaj yapmayı deneyebilirsin.Lavman bağırsakları tembelleştirir diye biliyorum sen daha iyi bilirsin ama çok yapmayın. Benim kızımın doğduğundan beri her daim kaynamış soğumuş zeytinyağı bulunur minik bir kapta.Ara ara altını açtıkça da hafif masaj yaparım,eskiler çok faydalı olduğunu söylüyorlargünaydın güzel annelerine ve kuzucuklarımıza
ben arada yazıyorum beni tanıyan çıkarmı bilmiyorum ama sizi okuyorum.
benim oğlaşımtuvaletinde iyiden zorlanmaya başladı ıkına ıkına çok zorluyor aglıyor çok doktor gördü ama bişi diyen yok
kayısı erik üzüm ballı ılık sulu meyve suları bile kar etmez oldu hele bazen lavman bile 1 gün sonra yaptırıyor bu böle olmaz çok zorlanıyor varmı sizlerde de neler yapıyosunuz
ah ahhh mutlu anne zeytinyagını sürmez olurmuyum hemde hatrın çiçeği özlü zeytinyagı hemen hemen her ppopo değişiminde sürüyorum artıkın alıştı onada heral lavman en son çare doktor veriyorda öle kafama göre hiç yapmadım acillik oluyor yavrucak agrıyor mu neden anlamadım gittiBizde zorlanma yok ama ara ara kabız olur,sabahları 1 çay/tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı verebilirsin diye biliyorum yada poposuna arada z.yağı ile masaj yapabilirsin canım,yalnız poposuna süreceğin zeytinyağını önce pişir,kaynamaya yakın altını kapat(yağ yanmadan),sonra iyice "soğut" ve pamuğun ucuyla alıp poposuna hafif hafif masaj yapmayı deneyebilirsin.Lavman bağırsakları tembelleştirir diye biliyorum sen daha iyi bilirsin ama çok yapmayın. Benim kızımın doğduğundan beri her daim kaynamış soğumuş zeytinyağı bulunur minik bir kapta.Ara ara altını açtıkça da hafif masaj yaparım,eskiler çok faydalı olduğunu söylüyorlar
Geçmiş olsun oğluşuna
Selamlar güzel anneler
Walla derberim bugün0 a yakın uykuyla geldim işe
DÜn akşam kuzumu parkta götürdüm,sonra eve geldik göğsümde uyudu,saatte 20.30 falan...
Hadi dedim erken uyudu sütünü de vereyim aç uyumasın saat 21.30 gibi sütünü verirken bi uyandı kızlar
Sonrasını tahmin ediyorsunuzdur
Bende yemeğin altını yakanlar kulübune girdim dün akşam,
kız uyuyunca kapuska pişireyim dedim fazladan 1 saat pişirmişimFeleğimi şaşırtıyor walla:86:
Mutlu Günler
günaydın güzel annelerine ve kuzucuklarımıza
benim oğlaşımtuvaletinde iyiden zorlanmaya başladı ıkına ıkına çok zorluyor aglıyor çok doktor gördü ama bişi diyen yok
kayısı erik üzüm ballı ılık sulu meyve suları bile kar etmez oldu hele bazen lavman bile 1 gün sonra yaptırıyor bu böle olmaz çok zorlanıyor varmı sizlerde de neler yapıyosunuz
Ne bileyim yazmamışsın da ondan aklıma geldi canım...ah ahhh mutlu anne zeytinyagını sürmez olurmuyum hemde hatrın çiçeği özlü zeytinyagı hemen hemen her ppopo değişiminde sürüyorum artıkın alıştı onada heral lavman en son çare doktor veriyorda öle kafama göre hiç yapmadım acillik oluyor yavrucak agrıyor mu neden anlamadım gitti
günaydın dostlarım,
Ece ve Kaan da aşı olmuşlarboylarına ve kilolarına maşallah diyorum
Çağla aşı olmamış, Babyceren hanım, dostum ve azizim buna da öfkelenmiştir şimdi"merabayın, çok sinirliyim. çağlayı aşıya götürdüm ama boşuna götürmüşüm. bu hafta başka aşı haftasıymış. haftaya yapcaklarmış haftaya bi' daa gitcez. gıcık kaptım zaten hemşireye" şeklinde bir mesaj yazsaydı hiç şaşmazdım
bizim aşı maceramız ise görenleri acındıracak şekildeydi. şöyleki, Orhan Cemal'le ilk defa yalnız olaraktan doktor huzuruna çıktık. doktor sorular soruyor konuşuyor ama Orhan Cemal hop orda hop burda. bir ara koridora kaçtı, arkasından gittim ama kulağım doktorda "doktor haaanımmm, sizi dinliyoruuuum, devam ediiiin"doktoru gülme krizi tuttu, bizim bu halimize bakıp. zaten etraftakiler acıyarak baktı "ay yazzıık, anne tek başına, çocuk desen sürekli koşturuyor.kimseleri yokmuymuş kine" der gibi baktılar. tabi, millet çocuğu annesine vermiş, çantalar da babada. anne tabir edilen hatun kişi, "gırant tuvaaalet" ve "ful mekyaj"lan sözümona doktora gelmiş sanırsınız, çıkışta düğüne gidecekler. ben ise, kül kedisi gibi, sunumdan kan ter içinde çıkıp, karınca gibi bir oğlanın peşinde ser sefiiiiil oluyorum
sonuçlara gelince: kilo alması durma noktasında2 ayda 300 gr almış ve alt sınırlarda dolanıyor. "normal değil ama yapacak birşey yok. izlemeye devam edelim" dediler
bu hafta aşırı deneyim var. hepinizi teker teker öpüyorum desem yalan olur. öpmeyi ve kimliği belirli yada belirsiz kişi veya kişilerce öpülmeyi sevmemama çok güzel sarılırım, güçlü "guvatlı"yımdır. hepinizi sevgiyle kucaklıyor, saygıyla serbest bırakıyorum anacığım
günaydın güzel annelerine ve kuzucuklarımıza
sizde bizim gbi bol koşturmalı bi aşı geçirmişsiniz.bizimkine bol ağlama,ciyaklama birazda gözyaşı vardı inş. sizinkinde yoktur.sağlık ocağındaki kilo ölçümümüzde 10 kg çıktı ama ben tedbirli davranıp oğlumu 9500 kg olarak kabul ediyorum.bizde sizin gibi alt sınırdayız ama benim için önemli olan azda olsa gelişsin yeterki büyümesi durmasın.dün ateşi çıkmayan oğluşumun gece saat 3 te yanıma gelip su istemesiyle ateşinin 38 civarında olduğunu farkettim ve yarım ölçek dolven verip bütün gece takip ettim.sabah hafif ateşi yine vardı.sanırım hepimiz yavaş yavaş aşıları bitirdik.bir bayb hanım kaldı oda gezmelerden fırsat bulursa bakalım
Allahımm yerim ben o Çağlayıdün akşamdan beri cerenimin odasını düzenlemekle meşgulumhalısını topladımkilim açtım,peluş oyuncakları topladım madem artık onlarla oynamayacak bende hepsini poşete koydum bi çocuga verecem,zaten çağlada oynamıyo..bugünde yatakkılıfını sipariş verecem inşallah iyi olacak artık medikalde kılıfa 420 lira istemişler ama ben aynı markayı nette 240 liraya gördüm bu kadarda fark olurmu şaşılacak iş neyse bide ipek yorgan alıyım diyorum en saglıklısıymış
her sabah kahvaltıdan sonra evi süpürürdüm ama artık ceren okula gidince süpürüyorum
off işte kendimizce tedbirleri alıyoruz umarım şifa bulur..
her gün 11 buçuk gibi cereni giydiriyorum okul için,cereni giydirdikten sonra bide çağla hanım kıyafet degiştiriyodegiştirmessem çok sinirlenip hırçınlaşabiliyo:18:mecbur degişiyoz:18:
sonra servis çağrı atıyo aşagı inmemiz lazım,ceren ayakkabısını giyiyo ama çağla hanımın çıkmasını bekliyoruz çünkü son dakka çantasını takmak için odaya koşuyohadi kızımmm diyorum koşa koşa geliyo çantası boynunda
ha bide cerenin saçını yaptıktan sonra bana toka getiriyo onunda saçını toplıyım diye:))
ceren servise binip gidiyo çağlada arkasından aglıyoo da okula gidecek
işte böylehergün 2 çocugu hazırlamak zor oluyo:)
dün akşamdan beri cerenimin odasını düzenlemekle meşgulumhalısını topladımkilim açtım,peluş oyuncakları topladım madem artık onlarla oynamayacak bende hepsini poşete koydum bi çocuga verecem,zaten çağlada oynamıyo..bugünde yatakkılıfını sipariş verecem inşallah iyi olacak artık medikalde kılıfa 420 lira istemişler ama ben aynı markayı nette 240 liraya gördüm bu kadarda fark olurmu şaşılacak iş neyse bide ipek yorgan alıyım diyorum en saglıklısıymış
her sabah kahvaltıdan sonra evi süpürürdüm ama artık ceren okula gidince süpürüyorum
off işte kendimizce tedbirleri alıyoruz umarım şifa bulur..
her gün 11 buçuk gibi cereni giydiriyorum okul için,cereni giydirdikten sonra bide çağla hanım kıyafet degiştiriyodegiştirmessem çok sinirlenip hırçınlaşabiliyo:18:mecbur degişiyoz:18:
sonra servis çağrı atıyo aşagı inmemiz lazım,ceren ayakkabısını giyiyo ama çağla hanımın çıkmasını bekliyoruz çünkü son dakka çantasını takmak için odaya koşuyohadi kızımmm diyorum koşa koşa geliyo çantası boynunda
ha bide cerenin saçını yaptıktan sonra bana toka getiriyo onunda saçını toplıyım diye:))
ceren servise binip gidiyo çağlada arkasından aglıyoo da okula gidecek
işte böylehergün 2 çocugu hazırlamak zor oluyo:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?