2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

aşınız hayırlı olsun ece ye geçmiş olsun:)kilosuna boyuna maşallah
yeni oyuncagıda kapmış:)güle güle oynasın

canım fazladan derken:26:yani zaten bu ay çocuk felci aşısı var:26:2 damla yerine dahamı fazla damlattılar..
biz sabah gittik saglık ocagına ama dedigin gibi bu hafta sadece çocuk felci aşısı yapıyolarmış,çağlanın aşıları haftaya salı gününe ertelendi..aynen canım burdada suriyeli çok fazla oldugu için önlem olarak bu aşıyı yapıyolarmış,,5 yaş altı tüm çocuklara..
ceren yanımdaydı ve doktor benimle konuştu beni ikna etti cerene yaptırdım,,ceren 4 yaş 5 aylık..ve dediki 4 yaş 11 ay 30 günlük bile olsa vuracagız:26:bide hemşirelere sıkı sıkı tembihledi''geleni kaçırmayın,yakaladıgınıza vurun'' dedi
hatta çağlayada damlattılar ama haftaya gittigimde tekrar yaptırmıycam doktor dedi,,sadece 2 bacaga olan aşıları vurulacak..
bence berrayada yaptır canım,yinede sen bilirsin,,çokşükür ateş olmadı inşallah şu saatten sonrada olmaz..

selam kızlarsabah aşı olmaya gittik ama olmadık zaten az önce anlattım nedeninineyse haftaya kaldı
ordan koştur koştur cereni okula bıraktım sonra teyzeme geçtim yorgunluk kahvesi içtim sonra ordan arkadaşım beni aldı ve bahsettigim kozmetik firmasının yemegine gittikahh ahhh gitmez olaydım:)saatlerce aç kaldım
saat 1 de gittik konuşma yaptılar sonra kurayla birini çektiler profesyonel makyaj yaptılarbir makyaj 1 saatmi sürer kuzzulkurtaçlıktan bayılacaz kadın hala makyaj yapmayı anlatıyoay bide gülmekten çatladık,kadın ne derse arkasından şunu söylüyo 'süperrr''mesela diyoki bu ay şunu satana şu hediye gelecek nasılll süperrrrrrartık kadın lafını bitirmeden biz ''süperrrr''diyip gülmeye başladık:))neyse makyaj yapılan kadın nihayet makyajı bitti salonda turladı,ayyy o suratına sürülen malzemelere yazık,hiç güzel olmamıştı:))bunun içinmi saatlerce bekledikneyse saat 3 buçukta nihayet yemek geldiyemek neydi biliyomusunuzet dürümbide milli içecegimiz ayranya ben saatlerce bunun içinmi bekledim
sonrada müzik ohhhhçağlada tam zamanında uyudu bende oynadımneysekiçağlaya yemek yapıp götürmüştüm yedirdim uyudu..
işte böyle saçma bir gün geçirdim:))yinede aradaşlarımla olmak güzeldi

günaydın güzel annelerine ve kuzucuklarımıza
ben arada yazıyorum beni tanıyan çıkarmı bilmiyorum ama sizi okuyorum.
benim oğlaşımtuvaletinde iyiden zorlanmaya başladı ıkına ıkına çok zorluyor aglıyor çok doktor gördü ama bişi diyen yok
kayısı erik üzüm ballı ılık sulu meyve suları bile kar etmez oldu hele bazen lavman bile 1 gün sonra yaptırıyor bu böle olmaz çok zorlanıyor varmı sizlerde de neler yapıyosunuz

Selam arkadaşlar,

Hergün muntazam okuyorum burayı ama yazmaya pek fırsat bulamıyorum

Biz de dün aşılarımızı olduk.. 12 Kg 86 cm olmuşuz.. Nerdeyse hiç ağlamamış kuzum aşılarında (anneannesi götürmüştü)
Onun dışında son zamanlarda kitaba merak salmış durumda... Sağ olsun kardeşimin kız arkadaşı (Yabancı gelinimiz macardır kendileri ve montoserri eğitmeni aynı zamanda) Kaan'a bir sürü eğitici kitaplar gönderiyor.. Kaan da hepsini çok sevdi.. Hemen birimizi görsün kitaplardan bir tanesini kapıp yanımıza oturuyor.. Açıyoruz önce biz söylüyoruz kitapta olanları sonra ona soruyoruz teker teker gösteriyor.. Başardıkça ve biz afferim dedikçe de çok hoşuna gidiyor..

Azraecem.. sizin yerleştirdiğiniz tahta Legolardan bizde de vardı... Ecem gibi yerleştiremiyordu ama hayvanları tanıyıp veriyordu.. Bu hafta artık kendi yerleştirmeye başladı.. Eline alıyor tabloya bakıyor ve hooop yerine yerleştiriyor.. Çok tatlılar yaaa..
Aaa bir de son günlerdeki favorimiz inşaat kepçeleri.. Kepçe gördük mü sevinçten çıldırıyor.. ya görünü açar açmaz kepçe yapmaya başlıyor.. Brüüü brüüü eliyle de kazma işareti yapıyor..

Konuşma olarak da fena sayılmayız ama daha vaktimiz var diye düşünüyorum.. Şimdilik anne baba dede anneanne- kuş, çiş kaka düştü gibi kelimeleri söylüyor.. Ama daha iki kelimeyi birleştirmemiz yok..

Önümüzdeki ay bende kan değerlerine baktıracağım.. Kaan'ın kanındaki demir oranı düşük çıkmıştı ya biraz.. Gerçi o günden beri ciddi pekmez, et vs yüklendim bakalım neler olmuş.. Kan ilacını 1 şişe kullandım hatta tam bitirmeden bıraktım.. Çok kabızlık yapıyordu doğal yollardan sağlayalım demir ihtiyacını dimi :)

Bu arada hafta başından beri de balık yağına başladım.. Çok şükür bir problem olmadı Kaan severek içiyor öyle kötü bir kokusu da yok.. Limonlu

Şimdilik benden bu kadar gün içinde yine uğramaya çalışırım..

BAYY

Bizde zorlanma yok ama ara ara kabız olur,sabahları 1 çay/tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı verebilirsin diye biliyorum yada poposuna arada z.yağı ile masaj yapabilirsin canım,yalnız poposuna süreceğin zeytinyağını önce pişir,kaynamaya yakın altını kapat(yağ yanmadan),sonra iyice "soğut" ve pamuğun ucuyla alıp poposuna hafif hafif masaj yapmayı deneyebilirsin.Lavman bağırsakları tembelleştirir diye biliyorum sen daha iyi bilirsin ama çok yapmayın. Benim kızımın doğduğundan beri her daim kaynamış soğumuş zeytinyağı bulunur minik bir kapta.Ara ara altını açtıkça da hafif masaj yaparım,eskiler çok faydalı olduğunu söylüyorlar
Geçmiş olsun oğluşuna

günaydın dostlarım,

Ece ve Kaan da aşı olmuşlar boylarına ve kilolarına maşallah diyorum
Çağla
aşı olmamış, Babyceren hanım, dostum ve azizim buna da öfkelenmiştir şimdi "merabayın, çok sinirliyim. çağlayı aşıya götürdüm ama boşuna götürmüşüm. bu hafta başka aşı haftasıymış. haftaya yapcaklarmışhaftaya bi' daa gitcez. gıcık kaptım zaten hemşireye" şeklinde bir mesaj yazsaydı hiç şaşmazdım

bizim aşı maceramız ise görenleri acındıracak şekildeydi. şöyleki, Orhan Cemal'le ilk defa yalnız olaraktan doktor huzuruna çıktık. doktor sorular soruyor konuşuyor ama Orhan Cemal hop orda hop burda. bir ara koridora kaçtı, arkasından gittim ama kulağım doktorda "doktor haaanımmm, sizi dinliyoruuuum, devam ediiiin" doktoru gülme krizi tuttu, bizim bu halimize bakıp. zaten etraftakiler acıyarak baktı "ay yazzıık, anne tek başına, çocuk desen sürekli koşturuyor.kimseleri yokmuymuş kine" der gibi baktılar. tabi, millet çocuğu annesine vermiş, çantalar da babada. anne tabir edilen hatun kişi, "gırant tuvaaalet" ve "ful mekyaj"lan sözümona doktora gelmiş sanırsınız, çıkışta düğüne gidecekler. ben ise, kül kedisi gibi, sunumdan kan ter içinde çıkıp, karınca gibi bir oğlanın peşinde ser sefiiiiil oluyorum
sonuçlara gelince: kilo alması durma noktasında 2 ayda 300 gr almış ve alt sınırlarda dolanıyor. "normal değil ama yapacak birşey yok. izlemeye devam edelim" dediler

bu hafta aşırı deneyim var. hepinizi teker teker öpüyorum desem yalan olur. öpmeyi ve kimliği belirli yada belirsiz kişi veya kişilerce öpülmeyi sevmem ama çok güzel sarılırım, güçlü "guvatlı"yımdır. hepinizi sevgiyle kucaklıyor, saygıyla serbest bırakıyorum anacığım

Selamlar güzel anneler

Walla derberim bugün0 a yakın uykuyla geldim işe
DÜn akşam kuzumu parkta götürdüm,sonra eve geldik göğsümde uyudu,saatte 20.30 falan...
Hadi dedim erken uyudu sütünü de vereyim aç uyumasın saat 21.30 gibi sütünü verirken bi uyandı kızlar
Sonrasını tahmin ediyorsunuzdur
Bende yemeğin altını yakanlar kulübune girdim dün akşam,
kız uyuyunca kapuska pişireyim dedim fazladan 1 saat pişirmişimFeleğimi şaşırtıyor walla:86:
Mutlu Günler

ah ahhh mutlu anne zeytinyagını sürmez olurmuyum hemde hatrın çiçeği özlü zeytinyagı hemen hemen her ppopo değişiminde sürüyorum artıkın alıştı onada heral lavman en son çare doktor veriyorda öle kafama göre hiç yapmadım acillik oluyor yavrucak agrıyor mu neden anlamadım gitti

buğün işyerinde uykulu gezersin artıkınnnn
canları sağolsun kuzucukların

bilemedim dostum :26: benim de aklıma kayısı erik vs geldi. yedikten sonraki döneme değil de yemekten önceki döneme belki dikkat etmek lazım. ne bileyim, pilav tarzı kuru yemekleri hep sıvılarla yedirmek veya kuru yemekleri daha az yedirmeye çalışıp çorbaya ağırlık vermek gibi. aklıma sadece bunlar geliyor. bizim oğlanın da ara ara kabızlığı oluyordu ama söylediğiniz şekilde 1 defa ağlayarak kaka yapmıştı. dönem neredeyse sadece armut ve karpuz yedirmiştim ama sürekli yapılacak gibi değil bu durumda.

Ne bileyim yazmamışsın da ondan aklıma geldi canım...
Beslenme şeklinizi mi değiştirsen? Yemek yemesi nasıl bilemedim ama ekmek vs. yiyorsa yerine daha sıvı şeylere yönelsen?
Patetes kızartması,süt,pirinç,pişmiş havuç ta kabız yapar canım,çikolata falan da.. Çok süt içiyor mu mesela?
Arada ılık suya oturt ve her sabah mutlaka ayak masajı yaptır.. Hatta masajı hep aynı saatte yapmaya çalış...
Aklıma bunlar geldi...Acil şifalar dilerim

sizde bizim gbi bol koşturmalı bi aşı geçirmişsiniz.bizimkine bol ağlama,ciyaklama birazda gözyaşı vardı inş. sizinkinde yoktur.sağlık ocağındaki kilo ölçümümüzde 10 kg çıktı ama ben tedbirli davranıp oğlumu 9500 kg olarak kabul ediyorum.bizde sizin gibi alt sınırdayız ama benim için önemli olan azda olsa gelişsin yeterki büyümesi durmasın.dün ateşi çıkmayan oğluşumun gece saat 3 te yanıma gelip su istemesiyle ateşinin 38 civarında olduğunu farkettim ve yarım ölçek dolven verip bütün gece takip ettim.sabah hafif ateşi yine vardı.sanırım hepimiz yavaş yavaş aşıları bitirdik.bir bayb hanım kaldı oda gezmelerden fırsat bulursa bakalım

Canım çok geçmiş olsun.. Bu kabızlıktan bende çok dertliydim.. 5 aylıktan beri hep çektik bunu..3 gün yapmadığı olurdu.. bir şekilde masajla fitil sokmayla falan yaptırıyorduk.. biraz daha büyüyüp ek gıdalara başladığımızda özellikle de demir ilacı kullanırken kabızlık hat safhadaydı .. dediğin gibi ağlayarak yapıyordu veya gelip bize tutunuyordu..

Ben bu durumlarda kakasının geldiğini anladığımda hemen soyup lavaboya tutuyordum aynaya bakıyordu oyun oynuyor gibi yapıyordum..suyu açıyordum ve bekliyordum.. çoğu zaman bu pozisyonda yapıyordu ve inanılmaz rahatlıyordu.. sonrasında hemen zeytinyağı sürüyordum yumuşak tutsun diye..

Ve en önemlisi kabız yapacak yiyeceklerden uzak durdum epey bir zaman.. Mesela ben muzu yeni yeni vermeye başladım..
Ve özellikle kapuska, pırasa, kıymalı soğan yemeği yapıyorum Kaan da bu yemekleri Allahtan çok seviyor inan bana bu yemeklerden sonra çok daha kolay yapıyor kakasını..

Kabızlık zamanlarında korkudan da tutuyorlar.. Acıyacağını düşünerek yapmıyorlar.. Çok şükür 2 aydır benim normale döndü şimdi günde 2 kez yapıyor.. Ne zaman yaptığnı anlamıyoruz bile.. Kokudan farkediyoruz Artık o da rahatladı acıyacak korkusu da olmadığı için rahatça yapıyor..

Gün içinde yapmıyorsa akşam yatmadan lavaboya kaka pozisyonunda tut canım.. hergün tutarak yaptırmaya çalış en azından kabızlığını hafifletmiş olursun..

Ben bir de doğal komposto suları veriyordum.. Kayısı, Erik (erik çok iyi geliyor)

Ama merak etme inan bana normale dönecek.. Sadece o korkusunu üzerinden atması gerekiyor.. Biraz da yiyeceklerine dikkat et ok

10 kilo mu çıktı dostum aşırı sevindim Allah devamını nasip etsin inşallah. sadaka filan verin yada bir garibanı sevindirin de kutlayın bu durumu

aşının ciyaklama kısmını özellikle anlatmadım polikliniği o kadar öğrenmişki, kapısından girince huysuzlanmaya başlıyor, hemşireyi görmesiyle hırçınlığı tavan yapıyor bir de, gece hafif ateş bizimkinde de oldu. kıyafetini biraz çıkardım da rahatladı. uyku sersemliğiyle parmağını mutfağın olduğu tarafa doğru uzatıp "mammaaa" demesine güleyim mi ağlayayım mı bilemedim duyan da, çok tombiş bir çocuk sanacak

herkese selam.nasılsınız pamuk prensesler:)
mutlucum uykusuz kalmışsınya bazen bende diyorum çağlanın kafası yastıktan kaymış bi düzeltiyim sonra hop uyanıyo:)keşke ellemeseydim diyorum:)işlaa bu gece rahat bir uyku çekersin canım..
cikirokko dostum yok hemşireye niye sinirleneyim kisonuçta onlarda işini yapıyohem ben o kadarda sinirli birimiyim kiher önüme gelenemi çatacambak şimdi beni sinir ettin
:)))
talay hanım talay hanımmmmmben gezmelerden fırsat bulup çocuguma aşımı vurdurmamışım
cigerim anlattım ya biz gittik onlar vurmadı dedim yaoglunun kilo almasınada çok sevindim umarım hep böyle devam eder
ceren70 demek oğluşunun kabızlk problemi var:26:benim bi arkadaşın kızıda aynen anlattıgın gibiydi yapmadıgı bişey kalmadı en son bi doktora gittiler doktor bebişin poposuna bakmış ve kaka çıkan yerin çok küçük oldugunu ondan bu kadar zorlandıgını söylemiş:44:sonra ne yaptılar ne kullandılar bilmiyorum..geçmiş olsun umarım en kısa zamandadüzelir..

dün akşamdan beri cerenimin odasını düzenlemekle meşgulumhalısını topladımkilim açtım,peluş oyuncakları topladım madem artık onlarla oynamayacak bende hepsini poşete koydum bi çocuga verecem,zaten çağlada oynamıyo..bugünde yatakkılıfını sipariş verecem inşallah iyi olacak artıkmedikalde kılıfa 420 lira istemişler ama ben aynı markayı nette 240 liraya gördümbu kadarda fark olurmu şaşılacak işneyse bide ipek yorgan alıyım diyorum en saglıklısıymış
her sabah kahvaltıdan sonra evi süpürürdüm ama artık ceren okula gidince süpürüyorum
off işte kendimizce tedbirleri alıyoruz umarım şifa bulur..
her gün 11 buçuk gibi cereni giydiriyorum okul için,cereni giydirdikten sonra bide çağla hanım kıyafet degiştiriyodegiştirmessem çok sinirlenip hırçınlaşabiliyo:18:mecbur degişiyoz:18:
sonra servis çağrı atıyo aşagı inmemiz lazım,ceren ayakkabısını giyiyo ama çağla hanımın çıkmasını bekliyoruz çünkü son dakka çantasını takmak için odaya koşuyohadi kızımmm diyorum koşa koşa geliyo çantası boynunda
ha bide cerenin saçını yaptıktan sonra bana toka getiriyo onunda saçını toplıyım diye:))
ceren servise binip gidiyo çağlada arkasından aglıyoo da okula gidecek
işte böylehergün 2 çocugu hazırlamak zor oluyo:)

Allahımm yerim ben o ÇağlayıHayal ettim çok hoşuma gitti
Çok tatlı çok serseri bu kız ya maşallahÖnünde rol model ablası da olunca işin daha zor walla canım
İnşallah şifa bulur CerenimBu arada fark çok fazla,netteki çakma falan olmasın aman dikkat et sonra mazallah muşambaya kalma hahayatta en kötü şeylerden biri kocanın sana dönüp;"ben demiştim" demesidir
sonra dırdırı hiç bitmez çünkü

inş. şu alerji durumunu çözersiniz sanırım tamamen kurtulunmuyor bu durumdan.küçükken benim kardeşim de arkamdan ağlardı bende gidicem diye annem durduramadı 6,5 yaşında başladı okula.
valla mesajlarınızda daha çok yeme içme ve gezme kısımlaarına odaklanıyorum sanırım ee aşınızı ne zaman olucaksınız.

Merhaba kızlar uzun zamandır yoğunluktan giremedim yine. Yetişemiyorum hiçbir şeye öğlen eve gel besteyle oyna karnını doyur akşam için yemek yap derken bakıyorum akşam olmuş. Sonra yine yemek faslı beste yanımdayken internete zaten asla giremiyorum bütün tuşlarına pat küt indiriyo. İlk defa bu saatte uyuyo hemen kaptım bilgisayarı. Akşam eşimle koltukta uyuklayıp duruyoruz. Biz de mi sorun var anlamadım millet iki üç çocukla işlere nasıl yetişiyo şaşıyorum valla.
Hepinizi çok özledim umarım herkesin keyfi yerindedir. Bizimki uyanmadan yakın geçmişe bir bakayım neler olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…