beykoz canım kız içinde erkek içinde seçtiğin isimler çok güzel canım..
Allahım en kısa zamanda gönlüne göre versin inşallah..
Saat şuan 6 ve mahir halının üzerinde uyuyup kaldı , uyku eğitimi biraz virajlı geçiyor .. Çünkü öğlen uykusu olmayınca oğlan gece uykusuna erken geçti .. Sallamadan uyutuyum diyorum ama bu seferde bu şekil oluyor .. Aranızda bu şekil deneyen oldumu yani sallamadan uyku alışkanlığı edindirmeye çalışan varmı ..
meleğim öğlen uykusunu bırakmak için henüz çok erken.
mutlaka günde 2-2.5 saat öğlen uykusu uyutmalısın ki gece de rahat uyusun.
Çocuklar zamanında uyutulmadığında değişik bir hormon salgılıyor ve uyku saatleri geçtiğinde uzun süre o hormon sayesinde ayakta kalabiliyorlar.
Dediğim gibi eğer temin edebilirsen kim west'in kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.Bebeğini üzmeden onu kendi odasına ve yatağına alıştıracaksın bu kitap sayesinde.Hatta uykumelegi.com isimli adresten ücretli koçluk bile isteyebiliyorsun.Seride samurkaş isimli bayan kim westin öğrencisi olmuş ve uyku konusunda sıkı bir eğitim almış.Şuan türkiyede uyku konusunda yardım isteyenlere koçluk yapıyor.
Ben Kayraya bu kitapla uyumayı öğrettim ve çok memnunum inan.Tek yaptığım şey kararımdan vazgecmemek oldu ki şuan sen de çok kararlısın ama yöntem mahir küçük olduğu için çok yorucu olur.
Üstelik büyümeleri için uykuya çok ihtiyaçları var.
Saat şuan 6 ve mahir halının üzerinde uyuyup kaldı , uyku eğitimi biraz virajlı geçiyor .. Çünkü öğlen uykusu olmayınca oğlan gece uykusuna erken geçti .. Sallamadan uyutuyum diyorum ama bu seferde bu şekil oluyor .. Aranızda bu şekil deneyen oldumu yani sallamadan uyku alışkanlığı edindirmeye çalışan varmı ..
bambucanım begendigine cok sevindimmm
amin inş hepimiz için duacıyım
kızlar ben hiç iyi degilim kötü bişey demek istemeden
demiş gibi oldum
tamamen o niyetle söylemedim Rabbim şahit ama sekersiz öle düsündü inş dönersin istemem kırgın olmak
En azından bi süre müsaade istiyorum. Hiç keyfim yok. Yanlış anlamış da olabilirim. Bilemiyorum. Herseyin üstüste gelmesidir belki sebep. Sadece daraldım. 2 seneden fazla süredir buraya yazıyorum okuyorum vs vs.
Sadece bi süre yokum.ailemden uzağım. Hoş yakın olsam da herseyimi paylasmam. Arkadasım yok. Sosyal faaliyetim yok. Vs vs. Üzdüğüm kırdığım çemkirdiğim insanlardan özür diliyorum.
Canınızı sıktığım için de...
Ama burası benim için önemli.
Neyse işte böyle
slm canım portakllı üzümlü kekim var gel beraber yiyelim :) valla süper olmuş yada benim canım istiyormuşş :)
uyku da her çocukta farlı canm biz 1 yaşından beri gece uykusunu 10,3o da beşikte oluyoruz mememizle birlikte ışığı kapatıyoruz bende yatağa yatıyorum zaten çok uykusu varsa hemen sızıyor yoksa yatıp kalkıp bana bakıyor tekrar tekrar derken ikimizde uyuyoruz :) ama öğlen muhakkak ayakta sallıyorum kendisi yatıp uyumuor.sende öğlen uyut bence ihtiyacı var bünyenin hem gece uykusu şaşıcak sabah erken kalkıcak.daha küçükler işte çocuktan çocuğa değişiyor arkadaşın kızı var öğlen uykusu geldiğinde koltuğa çıkar tv ye bakarken uyur :) ama biz uyumayız faklı işte ama sende çok uykusun geldiğinde beşiğe koy yatar kalkar salllanmadan uyur böyle yaptığında ağlıyormu? A< ddsasaw bu işaretide mahire gönderiyoruz ege 'den
Çok tşk ederim verdiğim bilgiler için ben aslında öğle uykusunu kaldırmadım , mahir sallanmadan uyumak istemedi yoksa çok uğraştık uyusun diye .. Sürekli paçalarıma yapışıyor götürüyorum onu yatağa ama uyumuyor tepiniyor sadece . Ya kafam çok karışık acaba oğluma eziyetmi ediyorum çok üzülüyorum bu duruma(
canimsin seni gormek ne guzel sik sik gel olurmu ariyoruz ..
evt aslinda haklisin oglen dusundum bende sallasam diye ama sonra kafasi karisir diye vazgectim hatta ne yaptin biliyormusun uyusun diye disari cikarttim belki arabasinda uyur diye ama nafile oda olmadi...
simdi oyle uyuyorki cok sevdigi babasina bile kalkmadi ..,cok perisan oldu yavrum ..icim icimi yiyor kizlar..
pazar gunu misafirlerden sonra bugun arkadaslardan ariyip yarin gelelim dediler bende gelin ama yarin degil persembe olsun dedim..simdi ne yapayim onu dusunuyorum , yemek mi yapiyim yoksa pasta corekmi secemedim..senin portakalli uzumlu kekin iyi gider belki :)) iki kisi gelicek ne iyi gider sizce..
Canım üzme kendini lütfen ama şöyle düşün.Sonuçta illa ki mahir bir gün kendi kendine uyumayı öğrenecek.Yani ömrün boyunca onu ayağında sallamayacaksın nasıl olsa.Bu sadece geçici bir dönem diye düşünerek kendini teselli edebilirsin.
Şimdi kitapta en önemli olan konu uyku zamanlarının geçirilmemesi gerektiği.Günlük rutin programın hiç değişmemesi gerektiği...
Bizim çocuklar bu aylarda ortalama en fazla 5-5.5 saat ayakta kalabiliyorlar.Üç aşağı beş yukarı uyanık kalabildikleri saat bu kadar.Yani sabah 7de kalkıyorsa öğlen 12 de zorla veya güzellikle ayağında sallayarak uyumasını sağla.Bir noktadan sonra mutlaka pes edecektir.
Eğer kim west yöntemini denemek istiyorsan orda ilk olarak akşam uykularından başlıyorlar düzeltmeye.Çocuğu yatağına uyku saatinde bırakıyorsun ve sende sandalyeni yatağının yanına getirip gözlerini kapatarak uyumuş numarası yapıyorsun.Ayağa kalkmadığı müddetçe müdaheleye gerek yok.Ayağa kalkarsa ;"şştt şimdi uyku zamanı" diyerek tekrar yatırıyorsun.Her kalkışında aynı şekilde geri yatırıyorsun.Bu esnada genelde yoğun ağlama olabiliyor ama sabır edeceksin.Çok ağlama olursa kucağına alıp sarılıp sakinleştiriyorsun ve sonra geri yatağına bırakıyorsun.Kayra ilk gece çok ağlamıştı ama ikinci gece durumu kabullendi ve 3.cü gece ben yanındayken kendi başına uyumayı öğrendi.
4.cü gün sandalyemi odasının ortasına koydum ve orda uyumuş gibi yapıp 3 gün boyunca bu sandalye konumunda devam ediyorsun.3 gün aradan sonra ise sandalyeyi kapının yanına koyup ordan devam ediyorsun 3 gün ve son sandalye pozisyonu odanın dışına koymak ve sadece sesinle orda olduğunu hissettirmek oluyor.Yani 14-15 günde öğreniyorlar.Kayra tam 1 haftada durumu kabullendiği için diğer sandalye konumlarını hiç uygulamaya gerek kalmadı.Sadece ilk haftalar çok sık uyanıyorlar gece.Sabırla her uyanmasında yanına gidip onu sakinleştirdikten sonra sandalyene oturup uyuyor gibi yapıp onun uyumasını bekliyorsun.
Bizim tam düzene girmemiz 2-3 hafta sürdü.Gecede 40 kere kalktığımı bile bilirim ilk günler ama geçti çok şükür.
Darisi tüm isteyenlere
sağol canımm :) yemek olayını bilmem çay için ben yılbaşında rulo pasta yaptım kolay ve güzel olddu hatta görmedik gibi faceye fotoğrafını koydum :) klasik kek börek patates salatası yada rus salatası kurabiye vb geeçn elmalı kurabiye hamuru yaptık annemle açtık 1 cm içine havuç u şekerle pişirip tarçın dövülmüş ceviz karışımından serdik rulo yaptık 2 parmak genişliğinde kesip fırına attık.sen elmalı yapabilirsin içini havuç bi tat vermedi rulo kesildiğinden renk ğüzel oldu gibi gibi kabak tatlsıda olur bak şimdi aklıma geldi bendeki tatlı aşkı bitmez..
canım zorlama istersen ben hiç çok şükür uykuda sorun yaşamadım gece beşiğe alıştı gündüz sallanmak istiyor saatlerce değil 20 dk uyur onuda sallıyorum .yani kitapları uyku eğitimini merak ettim ağlasada almayın yatağında kalsın gibi yazılar okudum ama denemedim gerekte kalmadı aman bizimm derdimiz yemek konusunda olduğu için uykuya sıra gelmiyor sen bilirsin canım araştır mahir paşa hangini isterse onu yap ikinizide zorlamadan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?