2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Saat şuan 6 ve mahir halının üzerinde uyuyup kaldı , uyku eğitimi biraz virajlı geçiyor .. Çünkü öğlen uykusu olmayınca oğlan gece uykusuna erken geçti .. Sallamadan uyutuyum diyorum ama bu seferde bu şekil oluyor .. Aranızda bu şekil deneyen oldumu yani sallamadan uyku alışkanlığı edindirmeye çalışan varmı ..

beykoz canım kız içinde erkek içinde seçtiğin isimler çok güzel canım..
Allahım en kısa zamanda gönlüne göre versin inşallah..

bambucanım begendigine cok sevindimmm
amin inş hepimiz için duacıyım
kızlar ben hiç iyi degilim kötü bişey demek istemeden
demiş gibi oldum
tamamen o niyetle söylemedim Rabbim şahit ama sekersiz öle düsündü inş dönersin istemem kırgın olmak

meleğim öğlen uykusunu bırakmak için henüz çok erken.
mutlaka günde 2-2.5 saat öğlen uykusu uyutmalısın ki gece de rahat uyusun.
Çocuklar zamanında uyutulmadığında değişik bir hormon salgılıyor ve uyku saatleri geçtiğinde uzun süre o hormon sayesinde ayakta kalabiliyorlar.
Dediğim gibi eğer temin edebilirsen kim west'in kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.Bebeğini üzmeden onu kendi odasına ve yatağına alıştıracaksın bu kitap sayesinde.Hatta uykumelegi.com isimli adresten ücretli koçluk bile isteyebiliyorsun.Seride samurkaş isimli bayan kim westin öğrencisi olmuş ve uyku konusunda sıkı bir eğitim almış.Şuan türkiyede uyku konusunda yardım isteyenlere koçluk yapıyor.
Ben Kayraya bu kitapla uyumayı öğrettim ve çok memnunum inan.Tek yaptığım şey kararımdan vazgecmemek oldu ki şuan sen de çok kararlısın ama yöntem mahir küçük olduğu için çok yorucu olur.
Üstelik büyümeleri için uykuya çok ihtiyaçları var.

Kızlar foruma gelir gelmez eşimle oluşan anlaşmazlıktan dolayı boşanmayı dahi bi an düşündüğümü yazınca ortalığı karıştırdım galiba.:44:
Tabi ki bu kelimenin ne derece ciddiyet arz ettiğini burda hepimizde biliyoruz.Kimse durduk yere o kelimeyi kullanmak istemez.
Yani ne bileyim, arkadaş sıkıntısından bahsetmiş,ben de kendi başımdan geçeni paylaştım sadece.
Niyetim olayın bu boyutlara kadar gelmesi değildi tabi ki.
Neyse umarım kırgınlıklar çabuk geçer ve herşey eskisi gibi devam eder...

En azından bi süre müsaade istiyorum. Hiç keyfim yok. Yanlış anlamış da olabilirim. Bilemiyorum. Herseyin üstüste gelmesidir belki sebep. Sadece daraldım. 2 seneden fazla süredir buraya yazıyorum okuyorum vs vs.

Sadece bi süre yokum. ailemden uzağım. Hoş yakın olsam da herseyimi paylasmam. Arkadasım yok. Sosyal faaliyetim yok. Vs vs. Üzdüğüm kırdığım çemkirdiğim insanlardan özür diliyorum.

Canınızı sıktığım için de...

Ama burası benim için önemli.

Neyse işte böyle

Çok tşk ederim verdiğim bilgiler için ben aslında öğle uykusunu kaldırmadım , mahir sallanmadan uyumak istemedi yoksa çok uğraştık uyusun diye .. Sürekli paçalarıma yapışıyor götürüyorum onu yatağa ama uyumuyor tepiniyor sadece . Ya kafam çok karışık acaba oğluma eziyetmi ediyorum çok üzülüyorum bu duruma (

slm canım portakllı üzümlü kekim var gel beraber yiyelim :) valla süper olmuş yada benim canım istiyormuşş :)
uyku da her çocukta farlı canm biz 1 yaşından beri gece uykusunu 10,3o da beşikte oluyoruz mememizle birlikte ışığı kapatıyoruz bende yatağa yatıyorum zaten çok uykusu varsa hemen sızıyor yoksa yatıp kalkıp bana bakıyor tekrar tekrar derken ikimizde uyuyoruz :) ama öğlen muhakkak ayakta sallıyorum kendisi yatıp uyumuor.sende öğlen uyut bence ihtiyacı var bünyenin hem gece uykusu şaşıcak sabah erken kalkıcak.daha küçükler işte çocuktan çocuğa değişiyor arkadaşın kızı var öğlen uykusu geldiğinde koltuğa çıkar tv ye bakarken uyur :) ama biz uyumayız faklı işte ama sende çok uykusun geldiğinde beşiğe koy yatar kalkar salllanmadan uyur böyle yaptığında ağlıyormu? A< ddsasaw bu işaretide mahire gönderiyoruz ege 'den

beykozcum canım yanlış anlaşılmalar olabiliyo bazen, keşke olmasa ama insan annesiyle bile ters düşebiliyor kaldıki arkadaşlarıyla çok normal.. lütfen üzülme canım benim nasılda yeminler etmişsin
sende burda çok önemlisin bizim için, nolduk böyle

canım sıkıntılar üst üste gelince bazen işler sarpa sarıyor.. şuan böyle bir durumdasın sanırım..
evet bazen nadasa çekilmek en iyisi ama lütfen bu 'bi süre müsaa'de çok kısa sürsün..

son sayfaları okudumda şaşırdım kızlar bu eşlerden bahsetmemiz nasıl oldu da bu kadar büyüdü buralara geldi:26:
herkesin evinde olumsuzluklar olur hiç kimsenin canımlı cicimli bi evlilik sürdürdüğüne inanmıyorum
ne güzel ki biz burda birbirimizle bunları paylaşabilip rahatlayabiliyoruz..sonucun buralara gelmesine üzüldüm doğrusu

şekersizim;umarım çabucak içinde bulunduğun durumdan sıyrılırsın..yaşadığın karmaşık günleri birileriyle paylaşman seni rahatlatıcaktır kendinle çok yalnız kalma canım

bende bu gün çok yoruldumtarık buğra çok dağıtıyo evi sabır çekmekden bi hal oldum:)bi yeri toparlıyorum hooppp başka bi yere,orayı toparlıyorum hopp başka bi yere nereye kadar gidicek bu böyle bilmiyorum çok yoruluyorum
2 gündür iştahı iyi yavrumun mutluyum,huzurluyum
beslerken eline videosunu açıp telefonumu veriyorum o sırada yediriyorum..bakalım ne kadar idare edicek bizi videolar:)
bu gün yemesi gerektiği kadar yedi+1 öğün de fazladan yedi kuşum çok sevindirik oldum

bizim uyku saatlerimizde epeydir aynı şekilde devam ediyo..sabah 08:00-09:00 arası uyanıyo.öğlen 13:30 gibi tekrar uyuyo 16:30 da uyanıyo..akşam 09:30 da uyuyo sabaha kadar
arada bi saatlerimiz değişiyo ama genel olarak bu şekilde..bu gün öğlen yarım saat uyudu ve uyandı akşama kadar kudurdu yarım saat erken sızdı:)

bu gün üst komşumla tarık buğradan konuştuk çok hareketli olduğunu çok dağıttını falan anlatıyodum..şu andaki haline şükret 1 sene sonra bu halini arıycaksın dedi kendi oğluda 3,5 yaşında..

benim kuzum şimdiden çok inatçı neler yaşıycaz minik danamla zamanla görücez:)

bu gün pantolonla thişört aldım minnoşuma akşam babası gelir gelmez hemen getirdi babasına gösterdi sevinçle
son zamanlarda çok kıyafet alıyorum benden çok kombini varkendimi durdurmam gerek artık

daha bulaşık makinesini boşaltıcam,dondurucuya koymak için börek ve köfte hazırlıycam,banyoyu temizliycem,son kez etrafı toparlaycam,benim x de çok yapışıyodu bu gün bana hiç yanaşma tatile çıkıyorum yorgunluğum ve gerginliğim geçince görüşürüz canım dedim

canimsin seni gormek ne guzel sik sik gel olurmu ariyoruz ..
evt aslinda haklisin oglen dusundum bende sallasam diye ama sonra kafasi karisir diye vazgectim hatta ne yaptin biliyormusun uyusun diye disari cikarttim belki arabasinda uyur diye ama nafile oda olmadi...
simdi oyle uyuyorki cok sevdigi babasina bile kalkmadi ..,cok perisan oldu yavrum ..icim icimi yiyor kizlar..

pazar gunu misafirlerden sonra bugun arkadaslardan ariyip yarin gelelim dediler bende gelin ama yarin degil persembe olsun dedim..simdi ne yapayim onu dusunuyorum , yemek mi yapiyim yoksa pasta corekmi secemedim..senin portakalli uzumlu kekin iyi gider belki :)) iki kisi gelicek ne iyi gider sizce..

konuyu dağıtayım mm kocalar kaynalar her evde var her günümüz lay lay lom geçmiyor tabiki bizde sular bulanık gene kaynanama sinir oldum annemler geldi memleketten en son düğünde görüşmüşlerdi kaynanamlarda bize geldi bi akşam hep beraber oturduk sorun su ki 1 şişe kola alıp gelmişler kapıda elime verince şok oldum ya inssan bi tatlı alır dimi herşeyi çok biliyorlar çok ayıp yaptılar gece hiç konuşmamışım eşim diyo dedim ne konuşayım gece bıyu kolanın etkisinden çıkamadım kırıldımm alındım saygısızlığım yüzüne hiç birşey söylemişliğim yok arkadan saydırıım o ayrı ne bileyim gene filimi kopardım eşim diyo beni doldurma dol dedim o ne yapsın garibim arada biz ayda 2+3 kere giddiyoruz hiç boş gitmeyiz ya kek börek yaparım ya dondurma tatlı alırız ama işte aldım cevabı bana değer yokki aileme olsunn pöff bitmez benim kaynana muhebbetim

Canım üzme kendini lütfen ama şöyle düşün.Sonuçta illa ki mahir bir gün kendi kendine uyumayı öğrenecek.Yani ömrün boyunca onu ayağında sallamayacaksın nasıl olsa.Bu sadece geçici bir dönem diye düşünerek kendini teselli edebilirsin.
Şimdi kitapta en önemli olan konu uyku zamanlarının geçirilmemesi gerektiği.Günlük rutin programın hiç değişmemesi gerektiği...
Bizim çocuklar bu aylarda ortalama en fazla 5-5.5 saat ayakta kalabiliyorlar.Üç aşağı beş yukarı uyanık kalabildikleri saat bu kadar.Yani sabah 7de kalkıyorsa öğlen 12 de zorla veya güzellikle ayağında sallayarak uyumasını sağla.Bir noktadan sonra mutlaka pes edecektir.
Eğer kim west yöntemini denemek istiyorsan orda ilk olarak akşam uykularından başlıyorlar düzeltmeye.Çocuğu yatağına uyku saatinde bırakıyorsun ve sende sandalyeni yatağının yanına getirip gözlerini kapatarak uyumuş numarası yapıyorsun.Ayağa kalkmadığı müddetçe müdaheleye gerek yok.Ayağa kalkarsa ;"şştt şimdi uyku zamanı" diyerek tekrar yatırıyorsun.Her kalkışında aynı şekilde geri yatırıyorsun.Bu esnada genelde yoğun ağlama olabiliyor ama sabır edeceksin.Çok ağlama olursa kucağına alıp sarılıp sakinleştiriyorsun ve sonra geri yatağına bırakıyorsun.Kayra ilk gece çok ağlamıştı ama ikinci gece durumu kabullendi ve 3.cü gece ben yanındayken kendi başına uyumayı öğrendi.
4.cü gün sandalyemi odasının ortasına koydum ve orda uyumuş gibi yapıp 3 gün boyunca bu sandalye konumunda devam ediyorsun.3 gün aradan sonra ise sandalyeyi kapının yanına koyup ordan devam ediyorsun 3 gün ve son sandalye pozisyonu odanın dışına koymak ve sadece sesinle orda olduğunu hissettirmek oluyor.Yani 14-15 günde öğreniyorlar.Kayra tam 1 haftada durumu kabullendiği için diğer sandalye konumlarını hiç uygulamaya gerek kalmadı.Sadece ilk haftalar çok sık uyanıyorlar gece.Sabırla her uyanmasında yanına gidip onu sakinleştirdikten sonra sandalyene oturup uyuyor gibi yapıp onun uyumasını bekliyorsun.
Bizim tam düzene girmemiz 2-3 hafta sürdü.Gecede 40 kere kalktığımı bile bilirim ilk günler ama geçti çok şükür.
Darisi tüm isteyenlere

sağol canımm :) yemek olayını bilmem çay için ben yılbaşında rulo pasta yaptım kolay ve güzel olddu hatta görmedik gibi faceye fotoğrafını koydum :) klasik kek börek patates salatası yada rus salatası kurabiye vb geeçn elmalı kurabiye hamuru yaptık annemle açtık 1 cm içine havuç u şekerle pişirip tarçın dövülmüş ceviz karışımından serdik rulo yaptık 2 parmak genişliğinde kesip fırına attık.sen elmalı yapabilirsin içini havuç bi tat vermedi rulo kesildiğinden renk ğüzel oldu gibi gibi kabak tatlsıda olur bak şimdi aklıma geldi bendeki tatlı aşkı bitmez..
canım zorlama istersen ben hiç çok şükür uykuda sorun yaşamadım gece beşiğe alıştı gündüz sallanmak istiyor saatlerce değil 20 dk uyur onuda sallıyorum .yani kitapları uyku eğitimini merak ettim ağlasada almayın yatağında kalsın gibi yazılar okudum ama denemedim gerekte kalmadı aman bizimm derdimiz yemek konusunda olduğu için uykuya sıra gelmiyor sen bilirsin canım araştır mahir paşa hangini isterse onu yap ikinizide zorlamadan

cnm benim beni ne kadar cok rahatlattin bilemezsin bende oglen ayaklarimda sallamamak iciin direnip duruyordum demek aksamdan baslamak lazim oturtturmaya ..peki yarin oyle uygulayacam bakalim ins basarili oluruz .bu isten sonra da emzik biraktirma olayimiz var , mutlaka biraktirmam lazim yoksa hepten kaptirip gidicek..

canım senin şu yazıların beni bitiriyor resmen bu kadar pozitifsin senden pozitif elektrik alıyorum valla.ne kadar sabırlı ve anlayışlısın bunu yazarken ayrıntılı aktarıyorsun .. ben sabır kısmını pek alamıyorum ne yazıkki
bana verdiğin cevaplar için tekrar teşekkürler ben kimmiyim oğlu hala taneli yemeyen ufacık bişeyi ağzına attığında da delliler gibi sevinen kendi halinde bi anne :)

diş için geçmiş olsun çok çekmişssin en sonunda da çektirmişsin ayrıca hayırlı olsıun altın diş yaptıracakmıssın yakışır valla
bu arada yeni yılla birlikte benimde diş te haraketlenme başladı ufaktan zonkluyor içi temiz ama kökü siyah duruyor sanırm bi kaç güne yine dişçinn kapısı nı çalıcam 2012 den beri 20 lik dahil 2 dolgu 2 çekim yaptırdım bunud muhtamalen çektircem off en sevmediğim şey diş dişçi koltuğu dişçi iğnesi yılda 2-3 kez de gidiyorum maşallah sen kurtulmuşsun sevindim

Meleğim turuncu ne güzel uzun uzun anlatmış sana kitabı..bencede başlamışken duygularına yenik düşme canım biraz dişinizi sıkın alışsın mahirim
Emzik sorunu bizdede var bayram tatilinde bıraktırıcaktım çıkmayana köpek dişide çıksın sonra bıraktırim diye erteledim
Tarık buğra emziksiz uykuya dalamıyo bakalım bizi neler bekliyo aynı anda bıraktıralımda birbirimize fikir veririz

ben ogluna bayiliyorum cok yakisikli pasa birde bizim oglan gibi saclari kivircik yada dalgali ...mahir kalksin oda ege mize opcuk yollasin :))

valla o kadar zahmet edicek seyler keske yapabilsem cnm..ben patates salatasi , tavuk salatasi , borek ve pogaca ile olayi kapatirim diye dusundum..tatli olarak gelen arkadas kunufe ustasi onu yapariz beraber olur biter :))

kabak tatlisini nasil yapiyorsun ben cok severim rahmetli annem cok iyi yapardi ama merak edip ogrenmedim tembeldik o zamanlar :))

Benim bidik uyudu benimki de hala bizimle ayni yatakta uyuyo gece emmek icin cok uyandigi icin mecburen yanimda yatiriyorum artik memeyi birakinca baslarim yataginda uyutmaya artik alistim bu sekilde oglumla uyumaya

Arada sırada yazıyor ama genelde yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum

Son okuduğum şeyler için bir şeyler karalamak istedim sadece :)

Zor çok zor günlerden geçen biri olarak, bazen aklımı oynatacağımı düşündüğüm bile oldu dersem yalan olmaz

Çocuk bakmak inanılmaz güç bir şey hele de hayatında ilk defa sorumluluk almış olan ve

daha önceki yaşamı başka olan benim Gibi bir için

Evet eşlerimiz bizi çıldırtabiliyor hatta üstüne çocuk eklenince o magazinlerde gördüğümüz

enfes anneler gibi de belki olmuyoruz..saçımız dağınık,üstümüzde ne bulduysam giydim tarzı

Vücut desen almış başını gitmiş bölgeler mevcut

Ama şöyle de bakarsak bizim yerimizde olmak isteyen binlerce kadın var

Kimi doğru eşi hala aramakta kimi çocuk yapmak için ameliyat masalarına yatmakta

Çok kaderci bir insan olduğum söylenemez öyle anlaşılmasın dediklerimden

İnsanız işte bunalımlarımız da oluyor ağlama krizimiz de gülme krizlerimiz de

Ve en kötüsü ne derseniz bizim bu duygu değişimlerimizden bebeklerin etkilenmesi

Hele de 2 yaş sendromu yavaştan baş göstermişken

Başka bir dünya yok ve bir daha bu zamanlara hiç dönemeyeceğiz o yüzden sakinleşelim

Düşünelim bizi ne mutlu eder ve onu yapalım kendimiz için yapacağımız en ufak değişim

Bence eşlere sarmamızı önleyecektir..

Tabii bunu yazarken kendime de telkin yapmış oluyorum iyi geldi :))

Yeni yıl bize kavga getirmesin, kötülükleri götürsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…