2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

ve size 100000 puanlık bi soru kızlar..cmt ve pzar günü yemeğe misafirim var güzel,sunumu şık ve basit bi şeyler söyleyin bana:)

ben de yemek konusunda daha doğrusu pasta-börek konusunda iyi değilimdir size gelen cevapları bir kenara yazıp, en yakın zamanda denemek suretiyle cümle içinde kullanmayı düşünüyorum

TATLICADI: tüylerim ürperdi okurken Allah korumuş yavrunu çok büyük geçmiş olun canım.

CHİHİRO: Annene çok geçmiş olun umarım ameliyatı çok iyi geçer ve kısa sürede sağlığına kavuşur.

ŞEKERSİZÇAY: Kuşuma çok geçmiş olsun kıyamam ben ona. Ben de çok korkuyorum o olaydan çünkü bizimki de sürekli peşimizde dolanıp duruyo.

aaa evet çiko gercekten talayda öyle sanmıstı üşüttüm diye sonra mercimegimmiş diye geldi
inş dogru hatırlıyorumdur :26:

ben de "regl olmazsam hamileyimdir ve bayram hediyesi olur" dediğini hatırlıyorum :44:
edacck ve siyahlale hanımlar nasıllar acaba? siyahlale hanım, hatırlanacağı üzere 2014 mart annesi olacaktı

Defnemin Minnak parmaklarını teyzesi öpsün ve inş bir daha acımasın , kıyamam kutu prensesime..
Tatlıses CNm yemek mi yapacan yoksa çay yanına birşeyler mi düşünüyorsun . Ona göre bende acizane şeyler söyleyebilirim belki .
Cikoko hanım annenize şimdiden çok geçmişler olsun , Rabbim sizinde işinizi kolaylaştırır inş ..

Son düzenleme:
Dün yavrukedinin bize gönderdiği hediyeleri aldım hepsi çok güzel
kesene bereket canım. Fotoğrafını müsait olduğumda çekip yüklerim tatlım öpüyorum seni.

bu gün forum çok sessiz:26:
forum ahalisi nerelerdesiniz
benim kuzucuk uyudu ev ne kadar sessiz sakin uyuduğu zamanda özlüyorum sıpayı

kalpsizanne;önerini seçenekler arasına ekledim..yavrunada maşallah ne güzel konuşuyomuşdarısı mbizimkinin başına
benim tembelim herşeyi vücut diliyle çok güzel anlatıyo..ama algılaması çok güzel kuzumun

dün elektiriklerimiz kesildi geçtiğimiz hafta yine kesilmişti tarık buğraya bak oğlum ışıklarımız söndü lambalar yanmıyo diye göstermiştim
dün yine kesilince baktım bizimki hemen lambayı yakmaya koştu yanmayıncada ellerini açıp yok yaptı..hemen öğreniyolar kuzular ve unutmuyolarda:)

bu arada bizim günlük menümüzde şöyle

sabah kahvaltısından hoşlanmadığı için her gün değişik şeyler sunuyorum..ama muhakkak peynir ve yumurta oluyo (kahvaltı yerine çorba verdiğim günler hariç)..yanında haftanın 2 günü karışık meyvesuyu hazırlıyorum diğer günler süt..su dışında herşeyi hala kaşıkla içiyo öldürüyo beni 1 saat:)

kahvaltıdan 2,5-3 saat sonra meyve..portakal ve mandalinanın dış zarından çok huylanıyo ağzına gittiği anda başlıyo yaygaraya

meyveden 1 saat sonra öğlen yemeği..protein ağırlıklı oluyo genelde bu gün tarhana çorbası ve köfte kızarttım

yoğurdu yemeklerin yanında yedirdiğim için ikindi vakti kefir veriyorum geç uyanıp meyve saatini kaçırmışsa meyve veriyorum
sonra babayı beklerken beraber oturup fındık,fıstık,ceviz,kaju vs yiyoruz çok seviyo..bu aralar kabak çekirdeğine takmış durumda ayıtlamamı bile bekleyemiyo kabuğuyla beraber yemek için direniyo:)

akşam yemekte ne varsa bize eşlik ediyo..genelde sebzeli bulgur/pirinç,makarna onlardan yana kullanıyo hakkını karbonhidrat ağırlıklı oluyo yanında yoğurt yada ayran

yatmadan öncede meyveli süt hazırlıyorum 200 cc kadar..bizimkide bu kadar

ben de "regl olmazsam hamileyimdir ve bayram hediyesi olur" dediğini hatırlıyorum :44:
edacck ve siyahlale hanımlar nasıllar acaba? siyahlale hanım, hatırlanacağı üzere 2014 mart annesi olacaktı

öyle diyosan bence sen dogru diyorsundur ben baskasını hatırlıyorum ozamn :44:
hatta meme veriyordu orası burası acıkta kalıyormus hasta oldum buyuzden falan demişti :44:
kim bu bilinç altıma yapışan çabuk çıksın bu denklem çözülsün
yoksa o kişi hamile degil hastamıydı gercekten :26:
heee anladım aklımda yine meme kalmıs :26:

yemek hazırlıycam canım önerilerini merakla bekliyorum

ŞEKERSİZÇAY: Kuşuma çok geçmiş olsun kıyamam ben ona. Ben de çok korkuyorum o olaydan çünkü bizimki de sürekli peşimizde dolanıp duruyo.
sağol ilkimcim. sen nasıl oldun

öpsün teyzesi... :)

sağolun arkadaşlar..

yemek hazırlıycam canım önerilerini merakla bekliyorum

Ben kuru dolma ve börek yaparım ortaya birde zeytinyağlı bambunya çok güzel oluyor .. Ana yemek pilav üstü kavurma ve yeşil fasulye çırpma güzel gidiyor . Start olarak mercimek çorbası blenderdan geçirilmiş .. Tatlı şütlaç veya sakız muhallebesi olabilir .. Fırında şütlaç çok leziz oluyor bir düşün istersen ..yeşil salatayı da unutmamak lazım tabii

Son düzenleme:
Dün yavrukedinin bize gönderdiği hediyeleri aldım hepsi çok güzel
kesene bereket canım. Fotoğrafını müsait olduğumda çekip yüklerim tatlım öpüyorum seni.

Güle güle kullan CNm , resimleri merakla bekliyoruz .. Yavrupiside koyucaktı resim ama unuttu galiba , Dilbercim çok güzel şeyler almıştır kesin yinede meraktayım

Bugün oğlumda yaşadığım minik bir anımız oldu ve onu paylaşmak isterim .. Şimdi sabah oğlumun kalvsltısını verdikten sonra kendime birşeyler hazırladım . Sahanda suçuk ve yumurta çekti CNm ve onu yaptım ., neyse masaya geçtim mahir herzamanki gibi gelip kuçağama oturdu . Baktım çoçuk harıl harıl birşeyler söylemeye çalışıyor ama bir türlü anlamadım . Baktı anasının kafası basmıyor kuçağımdan indi ve mutfağa koştu .. Elinde kendi çatalı ile geldi bende çatal almamıştım ne kendine ne ona elimle Bandırma Bandıra yiyordumki oğlum bana ona öğrettiğim şeyi çok iyi hatırlattı :)) benim elimle verdiklerimi yemeyip kendi çatalı ile yumurtasından bir güzel yiyerek bana iyi bir ders verdi paşam ..

ay çok tatlııııı

durun bi'dakka! ne yani Mahir Bey, Türkiye'ye gelse, biz de ekmeğimizi bana bana "uscuklan yımırta"yesek, bizi beğenmeyecek mi

"yeşil fasulye çırpma" nasıl birşey örtmenim :26:yoğurtlu bulgurlu filan mı :44:

ay çok tatlııııı

durun bi'dakka! ne yani Mahir Bey, Türkiye'ye gelse, biz de ekmeğimizi bana bana "uscuklan yımırta"yesek, bizi beğenmeyecek mi

Baksana beni beğenmiyor seni beğenir mi bilemem :)) bana ve babasına yakında köylü der bende Mustafa Kemal paşamızın sözünü hatırlatırım 'köylüler milletin efendisidir ' diye . Olur biter

eveeet, emzirirken orası burası açıkta kalıp hasta olan biri vardı ama kimdiiii :26: accasia mıydı :44:

"yeşil fasulye çırpma" nasıl birşey örtmenim :26:yoğurtlu bulgurlu filan mı :44:

Yeşil fasulyeleri ince parmak uzunluğunda kesip haşlıyoruuz . Haşlanan fasulyeleri yağ ve soğanları terbiyelip baharatla tatlandırıyoruz çok güzel oluyor ..

Yeşil fasulyeleri ince parmak uzunluğunda kesip haşlıyoruuz . Haşlanan fasulyeleri yağ ve soğanları terbiyelip baharatla tatlandırıyoruz çok güzel oluyor ..

ismi değişikmiş. "akşama da yeşil fasulye çırpma yaparım" diyerek arkadaşlarıma hava atabilirim

yerim ben onu... gözümde canlandırdım da.. ya siz gelin ya biz londraya gelelim bi an önce

yerim ben onu... gözümde canlandırdım da.. ya siz gelin ya biz londraya gelelim bi an önce

Ay gelmek için öyle çok sabırsızlanıyorum ki .. Nisan veya Mayıs gibi ordayım inş . Gelince herkesle görüşmek gıdı gıdı yapmak isterim duyduk duymadık demeyin canlar .. Londra'ya gelecekler içîn kapım sonuna kadar açık Burdada bir bacınız var unutmayın hemi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…