kendi oğlumu okuyor gibi oldumbizimki de "anne baba dede abi aba yoo taaşan "gibi birkaç kelime haricinde kendince anlamlı benim anlamadığım cümleler kuruyor. endişelenmeniz gereken bir durum yok yani
puset olayına gelincepusete oturmayı 1 yaşından önce bırakmıştı zaten. ben de hiç zorlamadım. dışarı çıktığımızda elini de tutturmaz, hep koşar atlar zıplar vs. ben de peşinden izlerim. "ay dur, ay koşma, ay çarpacak" diyerek panikle çocuğun arkasından koşmak yerine uzaktan izlemeyi tercih ediyorum. çocuk rahatça koşup oynuyor hatta dışarda yemek yerken de bebek sandalyesinde en fazla 5 dakika oturur. onun dışında hep koşar. eşimle dönüşümlü yemek yeriz bu günler de geçecek diyerek sabırla katlanıyoruz bu durumlara. birçok ailede durum aynı sanırım
Ay ben dedim biri oğlum Mahir'i mi anlatıyor :)) CNm herşey aynı sadece biraz daha kelime hazinesi fazla gibi o kadar.. Bizimkide 16 aylık iken yürüdü ve pushchair de durmaz sadece el tutarak yürümede biraz daha gelişme var onun haricinde herşey aynı CNm bence normal 3 yaşına kadar konuşamayın çoçuk olabiliyor mümkün olduğu kadar tv den uzak Tutun ve bol bol göz temasında iken konuşup hikaye kitabı okuyun .. Bana burdan yani bilir kişi tarafından önerilen bu oldu ..
Cevaplarınız için teşekkürler bayanlar, oğlumun uykuları son 1 aydır çok bozulmuştu biraz da huysuzdu istediği olmayınca kafasını yere vuruyordu uykusuzluktan da huysuzdu doktora gittiğimizde de odada koşturup durunca biraz da etrafı inceledi dağıttı adam hiperaktif teşhisi koydu tabi moralim bozuldu hani benim bildiğim 3-4 yaşından önce teşhis konulmuyor ve 3 ilaç verdi antidepresan tarzında o yüzden bu dönemdeki yaşıtlarını merak ettim gurbette ailemden uzak yaşıyorum oğlumla hergün evdeyiz ve bu teşhisten sonra psikolojim de bozulduCanım walla sorma ne haldeyim sorma utanırım sorma yangınlardayım başım dumaaaaanlııı:86: Yüzyılın zombisi olduğum doğrudurEşimin de hakkını yememak lazım ama o da uyuyamıyor bizim gürültümüzden
Ay sen bizim üzerimizde ne biçim bir izlenim bırakmışsınElif, Gönül Mirayla uğraşmaktan unuttu bizi de gelmez oldu
O gelmiyor madem sen git cicim evde yoksa komşusuna uğrarsınNasılsa onunla da tanışıyorsun
ANtakyaya gelirsek zaten sana gelicez delüüü nasıl uğramadan kaçalım
Merhaba sanki beni anlatıyorsun gibi oldu:) Bende mayıs anneleri grubundayım ama nisan doğumlu bir kızım varda:)
Anlattığın herşey son derece doğal geldi bana özellikle evi karıştırma kısmı aynıAllah sağlık versin bence yaşadığınız herşey gayet normal Konuşma konusuna takılma derim her çocuk ayrı,yakında hepsi birer bülbül olacaklar
Canım çoooook güzel gördüm rüyamda seniSize gelmiştim tatlı bir telaş vardı evde kutlama gibi ama neyin kutlaması hatırlamıyorum sen lila rengi bir elbise giymiştin...bu aralar hanenizde bir mutluluk yaşayabilirsiniz diye yorumluyorum
Evet sütten kestim ama hala evde sancıları sürüyor canımzormuş bee
ufff sarmayı çok severim canım çekti bakAma marketten alınan kart yapraklarla hiç olmuyor,pazara da ben yetişemiyorum Ben en iyisi haftasonu sana geleyim sarma sar bana tamam dersen uçak bileti bakıcam çok sıkıldım istanbulda belki dilber de gelir ne dersin dilber:13:bana bir arkadaş olan olsa hepinize gelirim tek tek
eşim yok bu haftasonu her davete açığımBöyle der der anca anama giderim o ayrı
Maşallah akıllı kuzuma eserinle övün canım övünDemek geliyosun hadi bakalım inşallah iyi sonuçlar çıkar dr.dan Para neki tüküreyim içine paranın yeterki senin için rahat olsun kuzun da sağlıklı olsun
kızlar bugun smear testi sonucumu almaya gittim...
doktorum yoktu soramadım yarın baska doktora sorucam
kagıtta tedavi edilip smear tekrarlanmalı yazıyordu
birde epitel hücrelerinin %50si iltihapla örtülü oldugundan sınırlıdır yazıyor:26:
iltihaptan dolayı tutunamıyor olabilirmi testin pozitif cıkıp regl olmam bundan dolayı olabilirmi nese yarın aydınlanıcam inş
Sakın sıkma canını bende de olmuştu eğer iltihap varsa teklanabiliyor test hatta bende çok evham yapmiştim ki sizlede paylaştım aklıma bin türlü şey geldi mahir bensiz ne yapar demiştim hatırlarsanız .. Bundan dolayı pozitif çıkıyor olabilir senin testler .doktor bakalım ne diyecek bende merak ettim .
Cevaplarınız için teşekkürler bayanlar, oğlumun uykuları son 1 aydır çok bozulmuştu biraz da huysuzdu istediği olmayınca kafasını yere vuruyordu uykusuzluktan da huysuzdu doktora gittiğimizde de odada koşturup durunca biraz da etrafı inceledi dağıttı adam hiperaktif teşhisi koydu tabi moralim bozuldu hani benim bildiğim 3-4 yaşından önce teşhis konulmuyor ve 3 ilaç verdi antidepresan tarzında o yüzden bu dönemdeki yaşıtlarını merak ettim gurbette ailemden uzak yaşıyorum oğlumla hergün evdeyiz ve bu teşhisten sonra psikolojim de bozuldu
yarın ögrencem canım :26:
internet hemen rahim kanseri diyor kanser edecek bu alet bizi
ben hatırladm yazdıklarını okuduklarımdan bende hemen etkilendim agladım ilk enes geldi aklıma anne olmak böyle bişey rabbim bizi onlara onları bize bagıslasın inş aminnnn
canım bende düz lise mezunuyum:26:biraz araştırdım çocuk gelişimi bölümünden mezun olmak lazımmış:26:sağ ol cicim demek 7 bitecek maşallah size de.
mutluya rüya yorumu mu sorulur anacım bi yerin açık kalmış der geçiştirir
Sağ ol canım benim az önce de dedikodunu yapmıştım utandım bak şimdi:26:
Ben de beste için bazen ne kuduruk bi kızım var diyorum sonra başka çocuk geliyo bizimki melek kalıyo, arada böyle görelim ki kıymetlerini bilelim kuzularımızın.
Ciğerim önceden okul öncesi öğretmenliği açıköğretim fak. 4 yılı tamamlayarak okuyabiliyordun; ama kaldırıldı. Ben düz lise mezunuyum o yüzden pek bilmiyorum. 2 yıl okuyup ücretli öğretmenlik yapanlar bir de özel okullarda öğretmenlik yapanlar var;ama bunlar kız meslek mezunları.Sen ne mezunusun cicim.
sağ ol şekerim demek siz de baby gibi 7 yıllık oldunuz maşallah.
En iyisi zengin koca kesin çözüm
canım sonuçları doktora göster bakalım inşallah önemli bir şey degildir,,iltihapsa bile tedavi olursun cnm lütfen sıkma canınıkızlar bugun smear testi sonucumu almaya gittim...
birde epitel hücrelerinin %50si iltihapla örtülü oldugundan sınırlıdır yazıyor:26:
iltihaptan dolayı tutunamıyor olabilirmi testin pozitif cıkıp regl olmam bundan dolayı olabilirmi nese yarın aydınlanıcam inş
ya ben yerinde olsam melegim arkadaşımın dedigi gibi bir kaç doktora daha danışırdım:26:hemen kullanma o ilaçları:26:Cevaplarınız için teşekkürler bayanlar, oğlumun uykuları son 1 aydır çok bozulmuştu biraz da huysuzdu istediği olmayınca kafasını yere vuruyordu uykusuzluktan da huysuzdu doktora gittiğimizde de odada koşturup durunca biraz da etrafı inceledi dağıttı adam hiperaktif teşhisi koydu tabi moralim bozuldu hani benim bildiğim 3-4 yaşından önce teşhis konulmuyor ve 3 ilaç verdi antidepresan tarzında o yüzden bu dönemdeki yaşıtlarını merak ettim gurbette ailemden uzak yaşıyorum oğlumla hergün evdeyiz ve bu teşhisten sonra psikolojim de bozuldu
yarın ögrencem canım :26:
internet hemen rahim kanseri diyor kanser edecek bu alet bizi
ben hatırladm yazdıklarını okuduklarımdan bende hemen etkilendim agladım ilk enes geldi aklıma anne olmak böyle bişey rabbim bizi onlara onları bize bagıslasın inş aminnnn
iyi akşamlar cancanlar
çocuklar uyuyoşimde sızdı kaldı ben hala ayaktayım sabah gözümü zor açıyorum ama biraz nete takılmadanda uyuyamıyorum merak ediyorum sizleri
akşamda minik bir misafirimiz vardıcerenin üst kat arkadaşı pelin hanım bugün ceren çok şımardı bütün gün arkadaşlarıyla oynadı bana diyo ki ''anne ne güzel okul tatil her gün bi yere gidiyoruz her gün birileri bize geliyo,,keşke tatil daha uzun olsaydı''
normalde okul okul diye sayıklardı ama sürekli gezdik,,evde oldugumuzda sürekli misafir geldihanımefendinin hoşuna gitti:)
okullara 4 gün kaldı4 gün evden çıkmasında okulunu özlesin biraz
şu 15 tatilde niye olur anlamam zaten:))önce evde oturmak zor gelir,okul açılmaya yakın okula gitmek zor gelir:))
çağlanında okula gidecegi günleri sabırsızlıkla bekliyorum
onlar okula ben yataga uyumaya
belkide çalışıyo olurumiyi olur valla
canım bende düz lise mezunuyum:26:biraz araştırdım çocuk gelişimi bölümünden mezun olmak lazımmış:26:
sen nasıl oldun kız:)
şimdi ben tekrar lise okusam olurmuki:)açıktan bitirsem:26:bide benim ünv girişim var:26engel olurmu:26:
bilgin varmı cicimyoksa boşuna ugraşmıyım
en iyisi gidip okula danışmak dimi
canım sonuçları doktora göster bakalım inşallah önemli bir şey degildir,,iltihapsa bile tedavi olursun cnm lütfen sıkma canını
ya ben yerinde olsam melegim arkadaşımın dedigi gibi bir kaç doktora daha danışırdım:26:hemen kullanma o ilaçları:26:
bizimde çocuklar çok hareketli ki bildigim kadarıyla bir çocugun hiperaktif olup olmadıgı sadece gözlemle anlaşılmaz,,
bir sürü testi falan vardır bunun:26:
yok daha neler,,beykozum bakma şu pis googledan,,
geçen benimde moralimi altüst etmişti hatırlarsangece uyuyamamıştım çok çükür ki kızımın birşeycigi yok ama kendi kendimi yedim
sende böyle şeyler düşünme yarın ola hayrola,,öptüm
kızlar bugun smear testi sonucumu almaya gittim...
Geçmiş olsun tatlım umarım önemli bi durum değildir. Dediğin gibi iltihabın olması tutunmasına engel olabiir ama sadece mantık yürütüyorum. İnternete hiç bakma canım adamı öldürür onlar. Yarın güzel haberlerle bekliyoruz seni
Beykozcum hayırlı haberlerle dön inşallahkızlar bugun smear testi sonucumu almaya gittim...
Kızların dediği gibi başka dr.a göstermeden ilaçları kullanmayın. Dayım ve yengem depremde vefat ettiğinden 5yaşından beri bizimle yaşayan DEHB(Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) teşhisi konulan kardeşim var evimizde...Bu, öyle hemen çocuktaki hareketliliğe bakılıp şu ilacı kullanın denilen bir rahatsızlık değil..7-8 ay norolog ve psikolog gözlemledi kuzenimi,haftada 2 gün özel danışmanlık okuluna getirdik İstanbula...Tam tanı koymak için "belirtilerin devamlılığı" gerektiğini biliyorum... Teşhisin yaşını bilmiyorum ama mutlaka başka dr.larada da danış canım hem için rahatlasın,geçmiş olsunCevaplarınız için teşekkürler bayanlar, oğlumun uykuları son 1 aydır çok bozulmuştu biraz da huysuzdu istediği olmayınca kafasını yere vuruyordu uykusuzluktan da huysuzdu doktora gittiğimizde de odada koşturup durunca biraz da etrafı inceledi dağıttı adam hiperaktif teşhisi koydu tabi moralim bozuldu hani benim bildiğim 3-4 yaşından önce teşhis konulmuyor ve 3 ilaç verdi antidepresan tarzında o yüzden bu dönemdeki yaşıtlarını merak ettim gurbette ailemden uzak yaşıyorum oğlumla hergün evdeyiz ve bu teşhisten sonra psikolojim de bozuldu
selam kızlar
bu akşam çıkışta ilk veli toplantıma giricemheyecanlıyım
ve kardeşimin kapı süsünün çoğu bitti azı kaldı. fikirlerinizi bekliyorum..
beykozcum inşallah önemli bişeyyoktur..
o miracıkın aajını buununu yeyim ben. allah kavustursun cicim
Eki Görüntüle 965551
evet yorumları alayım
wışşşşşşçok beğendim ellerine sağlık Hayırlısıyla alın kucağınıza bebişi inşallah
veli toplantın var demek:) ayy bakalım öğretmen neler söyleyecek çok heyecanlı olmalısın
selam kızlar
bu akşam çıkışta ilk veli toplantıma giricemheyecanlıyım
ve kardeşimin kapı süsünün çoğu bitti azı kaldı. fikirlerinizi bekliyorum..
beykozcum inşallah önemli bişeyyoktur..
o miracıkın aajını buununu yeyim ben. allah kavustursun cicim
Eki Görüntüle 965551
evet yorumları alayım
Herkese mutlu sabahlar
Kocişimi sabaha karşı uğurladımHayırlısıyla gitsin dönsün inşallah
Mira da sağolsun çıt sesine uyanır, o da kalktı hemen hayıyyı işteeer dedi babasına
Birde ona söylenen kelime olan "aaajını buynunu yeyim" dedi bana sabah
Benim ağzımı burnumu yicekmiş zilliHayatımın neşesi bu kız yaaa
Herkese güzel bir gün diliyorumveee çabuk geçsin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?