Allah iyilik ve huzur versin hep inş . Yaramazlık olur CNm bizde de çok büyüdükçe bir başka oluyorlar :))
Bir kaç gün önce mutlu senden bahsetmişti kulakların çınladımı .. Hataya geldiğinizde baby bizi misafir etmezse sana geliyoruz haberin ola CNm :))
yine yeniden aşırı acelem var dostlarım. gündeme dair kısa başlıklardan sonra çıkacağımdır:
-- dün akşam eşimin kırdığı porselen tavak parçalarını toplarken Orhan Cemal parmaklarını kesmişişin tuhafı, kestikten sonra evi süpürdü, heryerde dolandı vs. çok sonra ben farkettim ellerindeki ve yüzündeki kanı. parmak uçlarında birkaç kesk var, yüzünü kaşıyınca yüzü de kan olmuş. eşime iyice kızdım: bebenin elleri yüzü kan içinde nasıl görmedin diye
-- ceren'in okulu başlıyor. dostum Babyceren hanım, günleriniz biraz daha hafifleyecek sanırımben de, oğlana bakma sırası bendeykene "ev hanımı" olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşadım sabah lab.a gelirken "ne işim var benim öyle yerlerde, çoluğumdan çocuğumdan uzakta yaaaw " diye diye yürüdüm
-- elif_344 hanım, feyizbuk'taki grubunuzda sorunlar çıkmışinsanın olduğu yerde görüş, görüşün olduğu yerde de farklılıklar kaçınılmazdır. kaçınılabilir olan ise, farklılıklara saygı duymaz ve bakış açısı değişimi olarak düşünüp fırsata çevirmektir yok, bunları biryerden okuyup, kopyala yapıştır yapmadım. bizim lab.da işler böyle yürüyor da
-- meleğim hanım, serenay hanıma yazdıklarımı onaylamışsınız, çok teşekkür ederim. ilginize layık olmaya çalışacağımneden bilmiyorum, biri mesajımı okuyunca çok utanıyorum
-- mutlu_anne hanım, eşinizi yolcu etmişsiniz. sağ salim ve hediyelerle kavuşun inşallah
-- şekersizyeşilçay hanım, kapı süsü gerçekten çok güzel olmuş. hazır alınmış sanmıştım, ellerinize sağlık
başka başka :44: beykoz hanım var tabi yasanırım bir bakteri sorunsalıyla karşı karşıyaymışsınız. geçmiş olsun diyorum. sağlıklı hamileliklere inşallah
haydin çıktım ve hepinizi öptüm
Ben Babyimden eminim en kral şekilde ağırlayacaktır sizihiç şüphem yok amma velakin başımın üstünde yeriniz var büyük şeref benim içn hepiciğinizi bekleriz. Elimizden gelenin fazlasını yaparız ayyy lütfen gelinnn.
Sağol CNm bilmezmiyiz hiç ikinizde cansınız , hataya ben inş gelicem baby ve kızları görmeye eğer sende müsait olursan seve seve tanımak isterim seni ve güzel gönülümüzü)
Müsait olmasam bile plan bozarım hiç önemli değil yeter ki haberim olsun.Ayy çok sevindim mutlaka tanışalım. Size Antakya nın meşhurr yemeklerindedn tattırır şişmanlatır gönderririzz oleyyyy.
samimiyetimiz bozulmasın inşallahmaşallah deyiniz bakıyim
MELEGIM canim nasilsin?Ben bomba gibiyim memleketim misss gibi gunluk guneslik inan incecik gomlek ve incecik deri ceket isimizi goruyor.Hic donmek istemiyorum Karsa.Oraninda kendine has guzellikleri var tabi ama ben ve kizim bu iklime alismisiz zor geliyor...Sen iyi anlarsin beni malum sende zorlu hava sartlarindasin.
odada koşturdu diye hiperaktivite teşhisi mi koyduiyi de, asıl adı "HİPERAKTİVİTE VE DİKKAT BOZUKLUĞU" olan bu sendromun teşhisini koymak öyle kolay değil ki. zaten adı da hiperaktivite değil aynı zamanda dikkat bozukluğu da olmalı yani her koşturan çocuğa hiperaktif denemez. dikkatini toplayamıyor, 2 küpü üstüste koymaya sabrı yok, 2 dakika oturamıyor ve her işi yarım bırakıyor ise teşhis konur. zaten bunları gözlemlemek 3-4 yaşından önce olamıyor. 2 yaşındaki çocuk zaten belli başlı bir iş yapamadığı için konsantrasyonunun bozulduğu da anlaşılmaz ki. bütün bunları, arkadaş çevremizdeki psikiyatrist ve çocuk doktorlarının "yaramaz ve hareketli çocuğun adını hiperaktif koyup dayıyorlar antidepresanı azizim" konuşmalarından biliyorum. ona bakarsanız, bizim oğlan yemek yerken bile salonda koşturur, 5 dakikadan fazla oturamaz. en son doktor kontrolünde, ben doktorla konuşurken odayı değil, tüm poliklinik katını turlamıştı. ben doktora koridorun sonunda oğlumun peşinden koşarak, "sizi dinliyorum doktor hanııııım. devam ediiiinnn" diye sesleniyordum. doktorun tepkisi "ay ne kadar hareketli ve özgür bir çocuk. harikaaa" olmuştu.
nacizane tavsiyem, antidepresanlar gibi yaptıklarından çok yıkmalarıyla bilinen, işe yaradıkları henüz gösterilmemiş yetişkin ilaçlarıyla çocuğunuzun sağlığıyla oynamayınız. en azından 3-4 yaşını bekleyip, birkaç farklı doktora gösteriniz.
Cevaplarınız için teşekkürler bayanlar, henüz ilaç vermedim çünkü bir doktorun çocuğumla iletişim bile kurmadan oturduğumuz anda bize beynin yapısını ve hiperaktiviteyi anlatması hiç mantıklı gelmedi sonuçta 21 aylık ve hareketli ve uykusuz kalmış bir çocuk karşısındaydı üstelik bu çocuk çok fazla dışarı çıkmıyor o yüzden dışarıdaki herşey ona ilginç geliyor ve sanki özgürlüğünü kazanıyor gibi hareketleniyor. Bir de dikkatimi ne çekti oğluma doktora vermesi için barkod fişini verdim aldı verdi doktor amcasına aferin dedim oğlum da kendi kendini alkışladı adam da bu çocuklar böyle olur hep insanları memnun etmeye çalışırlar halbuki evde canı isterse dediklerimi yapar keyfi yerindeyse yapar bazen de hiç oralı olmaz yani adam 20 dk da herşeyi genelliyor. Belki de merkezi sinir sistemi daha çok gelişince ortama daha uygun davranacaktır yaşı ilerledikçe düzelir inşallah. Benim orada biraz yönlendirilmeye tavsiyeye ihtiyacım vardı ama doktor ilaçtan başka birşey vermedi özellikle şu öfke durumunda ne yapmalıyım gibi yani bana duruma yönelik hiçbir öneride bulunmadı, dediğiniz gibi toplum her hareketli çocuğu hiperaktif diye adlandırıyor,hatta oğlum konuşmuyor diye ilaç bile verdi kutusunda da 8 yaşından küçükler kullanmamalıdır diyor adam öyle bir konuşuyor ki eşim bile kendini inandırdı ilaçları vermedim diye çatıştık, benim moralimi çok bozdu bu doktor belki oğlum da son günlerde benim bu depresif halimden etkileniyordur. Ben de bir proftan özel randevu aldım hem aklımdaki sorulara cevap bulmayı hem de biraz rahatlamayı ümit ediyorum hem de bazı zor durumlarla nasıl başa çıkacağımı öğrenmek zorundayım belki yanlış davranıyorumdur özellikle şu inatlaşma ve öfke durumlarında...yarın randevumuz var hakkımızda hayırlısı olsunÇok yerinde yazmışsınız inş annemiz bizi okumuştur ve ilaç vermeye başlamamıştır ..
Çok geçmiş olsun canım umarım tedaviden sonra bir şeyciğin kalmaz. Tertemiz olursun yeni yeni bebelere kavuşursun.Öptüm seni balım:)kızlar bugun doktora gittim enfeksiyon var ama kötü degil dedi ilaclarıma devam edicem ve yarın kan testi yapcak hala süt geliyormu dedi unelerimi sıktı geliyor tamam dedi kan testi yapalım hormonlara bakalım dedi bakalım bakcak ne cıkcak sonucu taaaaaaa 17sinde gösterebilcem cünkü doktoruma randevu yok
karnımdan ultrasonla baktı birsey yokmus gebelik gibi testlerim pozitif cıktı dedim sonrada hastalandım dedim
oda önce ultrasona soktu sonra kan testi yapalım dedi sütüme baktı ordada sanırım süt hormonuma bakıcak o yukseksede hamile kalmam zorlasır diye duymudtum hakkımızda hayırlısı :26:
Sen bu işlerden anlıyorsun cicim çok güzel olmuş ellerine sağlık.selam kızlar
bu akşam çıkışta ilk veli toplantıma giricemheyecanlıyım
ve kardeşimin kapı süsünün çoğu bitti azı kaldı. fikirlerinizi bekliyorum..
beykozcum inşallah önemli bişeyyoktur..
o miracıkın aajını buununu yeyim ben. allah kavustursun cicim
Eki Görüntüle 965551
evet yorumları alayım
sağ ol tatlım sen de memleketine gitmişsin oh ne iyi olmuş tadını çıkar.Öpüyorum kuzuyu ve seniSEKERSIZIM hic unuturmuyum sizi inan hergun ya sizden yada minislerinizden mutlaka birine bahsediyorum ama kizimla tam anlamiyla koyden indim sehire durumu yasiyoruzEve yatmadan yatmaya girmemize ragmen kizim evin kapisindan girince agliyor Dun gece 4.30 da uyandi bagira bagira agladi addeaaaaa diye inanilmaz tirsmaya basladim bizim zilli tekrar eve donunce ne yapacak :18::18: Yarin Defnecigimin kontrolunden hayirli haberler bekliyorum bebek yuzlu arkadasim
BEYKOZZZ,kusum bende hastalandim tutturamadim yaniSanafa cok gecmis olsun kuzum neyseki cok ciddi birseyin yokmus.Bende hafta ici kontrole gidecegim bakalim bizde durum nedir.Ama ne yalan soyleyim insan tam hazir hissetmese bile kararini verince hemen bekliyor,bildigin adetim 1 gun gecikince ben moda girmeye basladim pat hastalaninca ne bilim insan biran uzuluyor.Neyse en hayirli zamanda olsun ins.
ILKIM canim nice senelere,sanki dun gece seni ruyamda gordum ama net hatirlamiyorum hayal gibi.
MUTLUM canim Allah kovustursun hemde en dopdolu kollarla(anladin sen soyle parfumler vb )
Çok büyük geçmiş olsun canım üst üste gelmiş çoğu şey umarım bütün olumsuzlukları atlatırsınız.Kizlar dort gundur yaren nur hasta grip bir yandan gunde bir kere o da gece olmak üzere kusma ve ateslenme geciriyor.bir dun gece olmadı.
Bugun hic iyi degilim.hatta son birkac gundur iyi degilim.suanda cokmus durumdayim.
Esimde kalb e giden damardan biri tikaliymis ama cok degil
Kolestrol yüksekmis.uc ay takipten sonra net karar verilecek.
Icim oyle sıkılıyor ki anlatamam kizlar.suan söyle uçsuz bucaksiz bir yere gitmek istiyorum.
Yaren nur sa son derece mizmiz ve inatci oldu
Bir haftada çocuk koptu benden.resmen direniyor bana.sanki benim kizim degil bu çocuk. Cok uzuyor beni.o yüzden herkesi kovasim geliyor evden.bir hafta oldi evde coluk ocuk yedi kisi yasiyoruz.
Ay yazıyorum rahatlamak icin.suan krizdeyim çünkü. Tabi suanki asiri sinirimin bu derece bana kotu yansimasinin nedeni son yyirmi dort saattir duman almıyor olmam.butun gun o kadar zor gectiki.
Kendimi kontrol etmeye calisiyorum.dislerimi sıkıyor um ama hikaye
Esim icin bırakıyorum lanet olasicayi.cunku daha otuz iki yasinda.adamda gram yag yok neredeyse. Kilo yok.nerden cikmis anlamadim.
Yani moralim her kulvarda bozuk.dua edin bu kardesinize.uzgunum...
Canım hayırlı olsun eviniz dediğin gibi hayırlısıyla, kolaylıkla ödersiniz umarım.kizlar merhabaaa en sevdigim gunun aksamindan herkese opuicukler yolluyorum!
Hos eve az once girdim bu hafta da pestilimi cikardilar
Bu sene DG hazirliklarina baslayamadik gitti gecen sene ne kadar kurtluyduk bir beni mi sardi yahu telasi kimseden cit cikmiyorr
Evimizi aldik kizlar Allah borcundn da kolayca kurtrsin insallah isteyen herkese nasip etsin
Serenay hanim Chihiroya sonuna dek katiliyorum henuz cok kucukler lutfen ilac vermeyin
Beykozum gecmis olsun esmer bombam ufoyu yakmadiniz miydi yoksaaa???!!
SEKERSIZim kapi susunuz sahane olmus bayildim! Kenar dikisini nasil yaptin ben de Omere yapmistim ama kenar dikisini beceremedim:)
NAGISIM su an yaninda olup sarilasim geldi sana, hic kiyamam
Esinin gayet iyi cikacak sonuclri endiselenme, dua ettim hemen simdi sizin icin
Ufakliklar bu ara 2yas sendromunun dibine vurdular hepimizinki bi cesit bazen oynatmaya ramak kaliyor
Kizlar yarin sirketten misafirlerim var hepsi her gidisimde super ikramlar hazirliyor cok baski altindayim bana best of tariflerinizden pratik birseyler onerir misiniz:26:
Kıyamam ben onun minik parmaklarına çok geçmiş olsunyine yeniden aşırı acelem var dostlarım. gündeme dair kısa başlıklardan sonra çıkacağımdır:
-- dün akşam eşimin kırdığı porselen tavak parçalarını toplarken Orhan Cemal parmaklarını kesmişişin tuhafı, kestikten sonra evi süpürdü, heryerde dolandı vs. çok sonra ben farkettim ellerindeki ve yüzündeki kanı. parmak uçlarında birkaç kesk var, yüzünü kaşıyınca yüzü de kan olmuş. eşime iyice kızdım: bebenin elleri yüzü kan içinde nasıl görmedin diye
-- ceren'in okulu başlıyor. dostum Babyceren hanım, günleriniz biraz daha hafifleyecek sanırımben de, oğlana bakma sırası bendeykene "ev hanımı" olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşadım sabah lab.a gelirken "ne işim var benim öyle yerlerde, çoluğumdan çocuğumdan uzakta yaaaw " diye diye yürüdüm
-- elif_344 hanım, feyizbuk'taki grubunuzda sorunlar çıkmışinsanın olduğu yerde görüş, görüşün olduğu yerde de farklılıklar kaçınılmazdır. kaçınılabilir olan ise, farklılıklara saygı duymaz ve bakış açısı değişimi olarak düşünüp fırsata çevirmektir yok, bunları biryerden okuyup, kopyala yapıştır yapmadım. bizim lab.da işler böyle yürüyor da
-- meleğim hanım, serenay hanıma yazdıklarımı onaylamışsınız, çok teşekkür ederim. ilginize layık olmaya çalışacağımneden bilmiyorum, biri mesajımı okuyunca çok utanıyorum
-- mutlu_anne hanım, eşinizi yolcu etmişsiniz. sağ salim ve hediyelerle kavuşun inşallah
-- şekersizyeşilçay hanım, kapı süsü gerçekten çok güzel olmuş. hazır alınmış sanmıştım, ellerinize sağlık
başka başka :44: beykoz hanım var tabi yasanırım bir bakteri sorunsalıyla karşı karşıyaymışsınız. geçmiş olsun diyorum. sağlıklı hamileliklere inşallah
haydin çıktım ve hepinizi öptüm
Geçmiş olsun yazdıklarınızı okuyunca bir ara ben de çok kötü günler yaşadım. Allah sabırlar versin ve eşinize de şifalar versin. Eşim ciddi bir rahatsızlık geçirmişti daha sonra da işten çıkarılmıştı neyseki oğlum o zaman 1 yaşındaydı daha sakin akıllıydı yoksa çıldırırdım sanırım. Aksilikler olumsuzluklar üst üste geliyor ve biz bayanlar daha çok yıpranıyoruz o dönemde eşim için çok üzülmüştüm ama zamanla anladım ki evlat ve anne babamdan başka kimse için üzmemek gerek kendimizi. Belki takip etmişsinizdir oğlum da son dönmelerde çok huysuz, uykusuz ve hareketli bütün gün onun huysuzluklarına öfke nöbetlerine ve kendine zarar vermesine engel olmakla geçiyor kendimi unuttum resmen, eşimin yanına gidiyorum yarın gideceğimiz doktorla ilgili birşey söylemek için adam kanepede skype üzerinden bir kadınla sohbet ediyor ve ben gelince hemen kapatıyor ve uykum var deyip susturuyor beni...Kizlar dort gundur yaren nur hasta grip bir yandan gunde bir kere o da gece olmak üzere kusma ve ateslenme geciriyor.bir dun gece olmadı.
Bugun hic iyi degilim.hatta son birkac gundur iyi degilim.suanda cokmus durumdayim.
Icim oyle sıkılıyor ki anlatamam kizlar.suan söyle uçsuz bucaksiz bir yere gitmek istiyorum.
Bir haftada çocuk koptu benden.resmen direniyor bana.sanki benim kizim degil bu çocuk. Cok uzuyor beni.o yüzden herkesi kovasim geliyor evden.bir hafta oldi evde coluk ocuk yedi kisi yasiyoruz.
Ay yazıyorum rahatlamak icin.suan krizdeyim çünkü. Tabi suanki asiri sinirimin bu derece bana kotu yansimasinin nedeni son yyirmi dort saattir duman almıyor olmam.butun gun o kadar zor gectiki.
Esim icin bırakıyorum lanet olasicayi.cunku daha otuz iki yasinda.adamda gram yag yok neredeyse. Kilo yok.nerden cikmis anlamadim.
Kizlar dort gundur yaren nur hasta grip bir yandan gunde bir kere o da gece olmak üzere kusma ve ateslenme geciriyor.bir dun gece olmadı.
kizlar merhabaaa en sevdigim gunun aksamindan herkese opuicukler yolluyorum!
Hos eve az once girdim bu hafta da pestilimi cikardilar
Bu sene DG hazirliklarina baslayamadik gitti gecen sene ne kadar kurtluyduk bir beni mi sardi yahu telasi kimseden cit cikmiyorr
Evimizi aldik kizlar Allah borcundn da kolayca kurtrsin insallah isteyen herkese nasip etsin
Serenay hanim Chihiroya sonuna dek katiliyorum henuz cok kucukler lutfen ilac vermeyin
Beykozum gecmis olsun esmer bombam ufoyu yakmadiniz miydi yoksaaa???!!
SEKERSIZim kapi susunuz sahane olmus bayildim! Kenar dikisini nasil yaptin ben de Omere yapmistim ama kenar dikisini beceremedim:)
NAGISIM su an yaninda olup sarilasim geldi sana, hic kiyamam
Esinin gayet iyi cikacak sonuclri endiselenme, dua ettim hemen simdi sizin icin
Ufakliklar bu ara 2yas sendromunun dibine vurdular hepimizinki bi cesit bazen oynatmaya ramak kaliyor
Kizlar yarin sirketten misafirlerim var hepsi her gidisimde super ikramlar hazirliyor cok baski altindayim bana best of tariflerinizden pratik birseyler onerir misiniz:26:
Geçmiş olsun yazdıklarınızı okuyunca bir ara ben de çok kötü günler yaşadım. Allah sabırlar versin ve eşinize de şifalar versin. Eşim ciddi bir rahatsızlık geçirmişti daha sonra da işten çıkarılmıştı neyseki oğlum o zaman 1 yaşındaydı daha sakin akıllıydı yoksa çıldırırdım sanırım. Aksilikler olumsuzluklar üst üste geliyor ve biz bayanlar daha çok yıpranıyoruz o dönemde eşim için çok üzülmüştüm ama zamanla anladım ki evlat ve anne babamdan başka kimse için üzmemek gerek kendimizi. Belki takip etmişsinizdir oğlum da son dönmelerde çok huysuz, uykusuz ve hareketli bütün gün onun huysuzluklarına öfke nöbetlerine ve kendine zarar vermesine engel olmakla geçiyor kendimi unuttum resmen, eşimin yanına gidiyorum yarın gideceğimiz doktorla ilgili birşey söylemek için adam kanepede skype üzerinden bir kadınla sohbet ediyor ve ben gelince hemen kapatıyor ve uykum var deyip susturuyor beni...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?