canım şaypa bizim ordada var buakşam servisten inince hemen bakıcam....inşallah vardır...markasımı denge??
kızlar bebegim için yaptıklarım umarım begenirsiniz cinsiyeti belli olmadıgı için hem kız için hem erkek için bişeyler ördüm bakalım bebegim hangilerini giycek
Hanımlar ben birşey daha soracağım...
Dün eşim isim listesi indirmiş... Eski Türk isimlerine çok meraklı. "Alkar" ismini çok istiyor. Bende "Mehmet" koyacaktım ama alkarın yanına olmuyo.
"Alkar Mete" nasıl sizce??
ALkar: bitirici, yok edici
Mete: Seilen, sayılan
Canım detaylı ultrasonda zaten doktorun sana açıklama yapıyor bakarken.
Mesela down sendromu olan çocuklarda orta parmakta bir kemik eksik oluyormuş,burun kemiği olmuyormuş,bağırsaklarda veya böbreklerde parlama gibi bi görüntü oluyormuş,gelişim geriliği oluyormuş.
Bak sana ayrıntılı hakkında güzel bir yazı kopyalayayım.
Detaylı ultrasonografide nelere bakılır?
1) Kafanın şekli, yapısı, çapı ve çevresi ölçülür.
2) Kafa içi oluşumlar olan beyin boşlukları, koroid pleksus (choroid pleksus), orta beyin, arka çukurluk (posterior fossa), yan ventriküller incelenir ve bunların ölçümleri yapılır. Bebeğin beyinciği (cerebellum) beynin arka kısmında bir gözlük şeklinde görülür. Bu yapının uzunluğu genelde gebelik haftasının verir. Ventriküllerde genişleme ya da koroid pleksuslarda kist saptanması önemli olabilir.
3) Yüzde bebeğin genel profili, burun kemiği, göz küreleri ve bunların arasındaki mesafeler incelenir. Bebeğin gözündeki lens ultrasonografide izlenir.
4) Boyunda herhangi bir kist ya da kitle olup olmadığı incelenir. Ense kalınlığı bu dönemde de genitik hastalıklar açısından ipucu verebilir.
5) Tüm omurga yukarıdan aşağı ve enine kesitlerde incelenerek bir açıklık olup olmadığı araştırılır. Tüm omurga enseden kuyruk sokumuna kadar incelenir.
6) Kalbin genel yapısı incelenir, atım hızı ve ritminde bir anormallik olup olmadığına bakılır. Karıncık ve kulakçıklar (ventrikül ve atriumlar) incelenir, içlerinde kitle ya da anormal bir görünüm olup olmadığı araştırılır. Karıncıklar ya da kulakçıklar arasında delik olup olmadığına bakılır. Kalpten çıkan ana atardamar olan aort ile kirli kanı akciğerlere taşıyan ana damarların yapısı incelenir
7) Göğüs kafesinin yapısı ve şekli incelenir, akciğerler ve diyaframın normal görünüp görünmediği kontrol edilir.
8) Mide, karaciğer, böbrekler, mesane, karın duvarı, göbek kordonunun bebeğe girdiği bölge ve damarların bebeğe girdikten sonraki seyri incelenir ve karın çevresi ölçülür. Ayrıca barsakların ultrasondaki görüntüsü de genetik hastalıklar açısından fikir verebilir.
9) Kollar ve bacaklar Kol ve bacaklardaki tüm kemikler ölçülür. Bunlar kolda omuz ile dirsek arasındaki humerus, dirsek ile el bileği arasındaki radius ve ulna kemikleri ile kalça ve diz arasındaki femur ile diz ve ayak bileği arasındaki tibia ve fibula kemikleridir. El ve ayakların yapısı incelenerek sayı ve şekil bozukluğu olup olmadığı araştırılır. Örneğin elde küçük parmağın ortasındaki kemiğin bulunmaması Down sendromu lehine yorumlanır.......................................
Eğer bu incelemeden sonra herşey normal görünüyorsa zaten gerek yok demektir amniyosenteze .
Benim doktorum sadece yüksek risk olduğu için prosedür gereği istersen amniyosentezde yapabiliriz eğer %100 sonuç istiyorsan dedi.
Ama detaylıda hiç bir sorun veya dikkat çekici bişey olmadığı için kabul etmedim ben.
Kafanın rahat etmesi için detaylı ultrasonu mutlaka öneriyorum canım.Ben 170 tl ödedim 15 dakika için ama kuş gibi rahatladım.
Bu arada eğer kafanın arka tarafında yinede amniyosentezde olabilirim diyorsan o zaman bi an önce detaylıya git derim,çünkü amniyosentezinde zamanını geçirmemek gerekiyormuş.Belli bir haftadan sonra yapılamıyormuş.
Detaylı seni tatmin etmezse rahatlamak için amniyo düşünebilirsin.
yaa neler yaptın sen böyle ellerine sağlık gamzeliii ama üstümde acayip bir baskı oluştu şimdi ben daha 1 ilmek örgü rmedim evladıma :S
Canım detaylı ultrasonda zaten doktorun sana açıklama yapıyor bakarken.
Mesela down sendromu olan çocuklarda orta parmakta bir kemik eksik oluyormuş,burun kemiği olmuyormuş,bağırsaklarda veya böbreklerde parlama gibi bi görüntü oluyormuş,gelişim geriliği oluyormuş.
Bak sana ayrıntılı hakkında güzel bir yazı kopyalayayım.
Eğer bu incelemeden sonra herşey normal görünüyorsa zaten gerek yok demektir amniyosenteze .
Benim doktorum sadece yüksek risk olduğu için prosedür gereği istersen amniyosentezde yapabiliriz eğer %100 sonuç istiyorsan dedi.
Ama detaylıda hiç bir sorun veya dikkat çekici bişey olmadığı için kabul etmedim ben.
Kafanın rahat etmesi için detaylı ultrasonu mutlaka öneriyorum canım.Ben 170 tl ödedim 15 dakika için ama kuş gibi rahatladım.
Bu arada eğer kafanın arka tarafında yinede amniyosentezde olabilirim diyorsan o zaman bi an önce detaylıya git derim,çünkü amniyosentezinde zamanını geçirmemek gerekiyormuş.Belli bir haftadan sonra yapılamıyormuş.
Detaylı seni tatmin etmezse rahatlamak için amniyo düşünebilirsin.
kızlar,
benim boğazım kaşınıyo ve çok halsizim. hasta olmak istemiyorum bol bol bişeyler içiyorum başka ne yapsmki
ooooo ne güzel maşallahgünaydın bayanlar
20. haftamıza girdik bugün artık kocaman olduk galiba ne dersiniz
canım yaa bazen ben de kavga edip barışınca öyle hissederim sonu güzel olmuş senin de çok sevindim
canım gündüz sen şaypada va deyince dün akşam aldım bende,, sanırım sen bu sabahki mesajı gördün ilkdün aldığına göre bulmuşsun :) kusura bakma ben yeni gördüm mesajı
inşallah sana da iyi gelir
8 tane yeleğim var benimde :)))))
akşam ilk iş şişlerimi ve iplerimi bulcam çok gaza geldim
sen de paylaşsana yeleklerini gamzelinin modellerinden biriki tanesi çok hoşuma gitti hepsi ayrı güzel ama onlardan kesin örcem
Eki Görüntüle 302292 Eki Görüntüle 302301 Eki Görüntüle 302300 Eki Görüntüle 302298 Eki Görüntüle 302297 Eki Görüntüle 302296 Eki Görüntüle 302295 Eki Görüntüle 302294 Eki Görüntüle 302293 Eki Görüntüle 302302
kızlar bebegim için yaptıklarım umarım begenirsiniz cinsiyeti belli olmadıgı için hem kız için hem erkek için bişeyler ördüm bakalım bebegim hangilerini giycek
günaydın herkese bende 17.haftaya girdim buzamana kadar anca 2kilo almışım ayın 15sinde doktora gidecem bakalım benim yaramaz cinsiyetini gösterecek mi allahım sağlıklı sıhatlı bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin inş 1tane kızım var 4yaşında kardeşim nezaman gelecek diyip duruyor cok heycanlı yavrumda....
Eki Görüntüle 302292 Eki Görüntüle 302301 Eki Görüntüle 302300 Eki Görüntüle 302298 Eki Görüntüle 302297 Eki Görüntüle 302296 Eki Görüntüle 302295 Eki Görüntüle 302294 Eki Görüntüle 302293 Eki Görüntüle 302302
canım cok güzel olmuş baştaki varya onun kenarlarını dikiyormusun yoksa düğme taktığın yerlerlemi tutturuyorsun onu merak ettim bende ondan örmeyi düşünüyorumda
canım begenndiğinize sevindim yok dikilmiyo düğmeler tutuyo orayı zaten altında baslyosun arkada bitiyo tek parca örüyoruz yani dikme işi yok
gerçekten çok güzelleeerr.. ellerine kollarına sağlııkk... iyi günlerde giysin inşallahhh
ayyyyyy ne güzel yaaaa..keşke ben de örgü bilsem hem vakit geçiririm hem de ne güzel çeşit çeşit şeyler yaparım.ben öğretmenim ama doktor rapor verdi 2 aydır evdeyim.örgü yaparak vakit geçirirdim ne güzel:)))
yaa neler yaptın sen böyle ellerine sağlık gamzeliii ama üstümde acayip bir baskı oluştu şimdi ben daha 1 ilmek örgü rmedim evladıma :S
esrayhan çoooook güzeller .!.:kızlar cok tesekkür ederim begenmenize sevindim valla ben hamile oldugumu ögrendiğimden beri bişeler örmeye calısıyorum suanda elimde kapsonlu rengarenk bi yelek örüyorum bitince onunda resmini gönderirim sizlere
Kıslar bu arada batı bahat hastanesine gideniniz var mı??
canım begenndiğinize sevindim yok dikilmiyo düğmeler tutuyo orayı zaten
altında baslyosun arkada bitiyo tek parca örüyoruz yani dikme işi yok[/QUOTE
hepsi birbirinden guzel olmus canim bu guzel orgulerini 2012 mayis anneleri bebislerine aldiklari topicinede eklesersen herkese hem fikir olur hemde burdaki gibi ara sayfalarda kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?