2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkadaşlar,,, biz geldik, çalışmaya başladık kızımcımla,,,herkese işlerinde kolaylıklar diliyorum,çok yorulmayalım, bebişlerimizi üzmeyelim..ben yine bugün karnımda bi ton gazla uyandım, nezaman bitecek bu lpg halim,çok kötü yaaa...şu denge sütünü buldum sonunda akşam, bugün onu denicem bakalım nolcak....

hoşgeldin canım bizim senle satlarımız aynı, benimkide kız,senin kızında hayırlı uğurlu olur sağlıkla gelir inşallah....

çoooook güzeller, bende başlıcam az kaldı,,,ellerine sağlık canım patiliyi çok sevdim...

GeBe Hamile Giyim kıyafetleri Burada cok hoş şeyler var

günaydın güzel anneler,

shadow84 gözün aydın canım mutluluğun daim olsun içinden birileri ben burdayım diyor artık,ne mutlu sana

ya ben bu bebeşi erkenden ben burdayım diyen annecikleri çok kıskanıyorum benim kısçem pek uyuşuk olucak herhalde ( 19. haftanın içindeyim doktorumuza göre 1 hafta önde gidiyoruz nerdeyse yolu yarıladık ama hala ben burdayım anne demiyo benim kısçem

Eğer benim oğlum olur da gamzenin kızı olursa erkek olanlar da benim ona göre

begenmenize sevindim kızlar elimden geldigince biseyler yapmaya calısıyorum işte canınız saolsun kızlar yegenlerimizede yaparızzzz
Sağol canımBiz ilkimle paylaştık valla cicileri

kızlar konuyla alakalı değil ama ben birşey sormak istiyorum kullanıcı adımı değiştirmek istiyorum nasıl yapacam acaba bilgisi olan cevap verir mi?
Canım ben araştırdım şimdi ama bende bulamadım,editöre mesaj filan atıyorsun heralde.
Ne mutlu canım sana,bende hissetmeye çalışyorum ama gazdan nerdeeeeeeeeeeeeee.Benim bağırsak hareketleri bebişimi geçiyo sağolsun.
Günaydın esracım,ben bugün biraz daha iyiyim gaz konusunda şükür.Gazın sebebini de buldum sabah sabah sinir oldum ortalığı kopardım işyerinde,normalde işyerinde yapılan çaylar satınalınan suyla yapılıyordu,çay yapan kişi sağolsun 2 gündür sabah çaylarını musluk suyundan yapıyormuş,bana da acayip dokunuyor çalıştığım yeri musluk suyu,sadece bana değil bu su yüzünden kaç kişi salgın hastalık kapmıştı bi ara.Mikroplu bir su yani,kuyudan mı ne geliyor zaten.Gerizekalı ya kendimi geçtim bebişime bişey olacak.2 günden beri gaz sancısından öldüm bittim valla,dün hiçbişey yiyemedim,1 tas çorbayla 1 bardak sütle bütün günü geçirdim.Acayip sinirlendim ya öldürcektim adamı.Artık evden getirceğim suyumu,zaten bi tek sbahları çay içiyordum 1 bardak onu da zehir ettiler içime.

günaydın canım, çok üzüldüm ya küçük çaplı bi tehlike atlatmışsın, bereket erken öğrenmişsin...bazı insanlar ne kadar sorumsuz ya, su bittiyse bitti de, suyun mikroplu olduğu bi yerde niye o suyla çay demliyosun aptal herif, ya bide herkesin bünyesi farklı, Allah korusun bağışıklığının düşük olduğu bi anda olsaydı, belki vücudun daha ağır bi tepki verebilirdi,,,neyse geçmiş olsun diyelim,,,boşver sen çay içme canım ya zaten yararlı değil,suyunuda al kendin 1.5 lt liklerden gelirken , en azından ne içtiğini bilirsin ya...tekrardan geçmiş olsun üzüldüm valla...

Maşallahh çok az kilo almışsın. ben 1 ay önce gittiğimde 1 kilo almıştım...Ağzımda hiç boş kalmıyor..Günde 3 tane ceviz 2 tane kaysı bol meyve yiyorum.. Günde bir kase yoğurt öğle yemeklerinde en fazla 2 dilim ekmek yiyorum..Ama çıkan her yemeğide hemen hemen yiyorum...Sabahları haftada 1 kez tost yiyorum 3 kez ekmek arası yumurta yiyorum...Acaba çok mu yiyorum yaaa

Canım yaa ne güzellll Bende hissediyor gibi oluyorum..yani bazen sağ bazende sol tarafımda farklı bir his oluyor sanırım bebek :) Elimi karnıma çok kötürüyorum hissediyim ama henüz çok fazla anlamıyorum....Kim bilir tekmeleri hissetsek nasıl oluruz :))

bu siteden bişey aıldınmı canım

yok canım almadım paladium da mağazası var 1 ay önce gitmiştim malesef henüz olmuyordu içini doldurmak için göbüş lazım birascık
ama süperdi giysiler bir tane etek bir de kot alabilirim oradan beğenmiştimmm...

lcw de kı kotlar ucus ama çok bol oradan elbise falan almak lazım en rahat şey elbise üstüne ne giyicem derdi yok oh miiss

Kızlar Günaydııınnn... bende baktım o siteye çok güzel şeyler var. ben burda bi mağaza budum çok tatlı 2 bayan işletiyorlar... 3 tane elbise aldım biri slopet elbise 2 si normal ama çok şekerler... Bu sitedekilere de bayııllddıımm ama hamile kıyaetleri gerçekten çok pahalıı... lcw den bi kot almıştım ucuz ama bir türlü rahat edemiyorum lastiği bi garip... Ama kıyafetlere bakarken de kendime alacağıma oğluma alırım diyorrum napıcam bilmiyoruummm ....

Günaydınlaaarrrr....
Kızlaaaar ben artık bebişimi hissediyorumm.Arada bir pıt pıt yapıyor,özelliklede akşamları.Müthiş bi duygu gerçekten yaaa.

Kızlar hayatbayramolsa nickli arkadaşımız vardı hatırlarsanız.3 haftalık tatil için türkiyeye gelecekti.
Hala haber yok değil mi kendisinden ?

Canım inşaallah sonucun beklediğimiz gibi çıkar.
Hamilelikte sütün bol olması için bişey yapılıp yapılmayacağını hiç bilmiyorum inan ki.
Bence herşey doğum sonrası beslenmeye ve genetik yapıya bağlı gibi ya.
Tabi yinede hamilelikte bişey yapılabiliyorsa bizide bilgilendir emi.

Canım detaylı ultrasonda zaten doktorun sana açıklama yapıyor bakarken.
Mesela down sendromu olan çocuklarda orta parmakta bir kemik eksik oluyormuş,burun kemiği olmuyormuş,bağırsaklarda veya böbreklerde parlama gibi bi görüntü oluyormuş,gelişim geriliği oluyormuş.
Bak sana ayrıntılı hakkında güzel bir yazı kopyalayayım.

Detaylı ultrasonografide nelere bakılır?
1) Kafanın şekli, yapısı, çapı ve çevresi ölçülür.

2) Kafa içi oluşumlar olan beyin boşlukları, koroid pleksus (choroid pleksus), orta beyin, arka çukurluk (posterior fossa), yan ventriküller incelenir ve bunların ölçümleri yapılır. Bebeğin beyinciği (cerebellum) beynin arka kısmında bir gözlük şeklinde görülür. Bu yapının uzunluğu genelde gebelik haftasının verir. Ventriküllerde genişleme ya da koroid pleksuslarda kist saptanması önemli olabilir.

3) Yüzde bebeğin genel profili, burun kemiği, göz küreleri ve bunların arasındaki mesafeler incelenir. Bebeğin gözündeki lens ultrasonografide izlenir.

4) Boyunda herhangi bir kist ya da kitle olup olmadığı incelenir. Ense kalınlığı bu dönemde de genitik hastalıklar açısından ipucu verebilir.

5) Tüm omurga yukarıdan aşağı ve enine kesitlerde incelenerek bir açıklık olup olmadığı araştırılır. Tüm omurga enseden kuyruk sokumuna kadar incelenir.

6) Kalbin genel yapısı incelenir, atım hızı ve ritminde bir anormallik olup olmadığına bakılır. Karıncık ve kulakçıklar (ventrikül ve atriumlar) incelenir, içlerinde kitle ya da anormal bir görünüm olup olmadığı araştırılır. Karıncıklar ya da kulakçıklar arasında delik olup olmadığına bakılır. Kalpten çıkan ana atardamar olan aort ile kirli kanı akciğerlere taşıyan ana damarların yapısı incelenir

7) Göğüs kafesinin yapısı ve şekli incelenir, akciğerler ve diyaframın normal görünüp görünmediği kontrol edilir.

8) Mide, karaciğer, böbrekler, mesane, karın duvarı, göbek kordonunun bebeğe girdiği bölge ve damarların bebeğe girdikten sonraki seyri incelenir ve karın çevresi ölçülür. Ayrıca barsakların ultrasondaki görüntüsü de genetik hastalıklar açısından fikir verebilir.

9) Kollar ve bacaklar Kol ve bacaklardaki tüm kemikler ölçülür. Bunlar kolda omuz ile dirsek arasındaki humerus, dirsek ile el bileği arasındaki radius ve ulna kemikleri ile kalça ve diz arasındaki femur ile diz ve ayak bileği arasındaki tibia ve fibula kemikleridir. El ve ayakların yapısı incelenerek sayı ve şekil bozukluğu olup olmadığı araştırılır. Örneğin elde küçük parmağın ortasındaki kemiğin bulunmaması Down sendromu lehine yorumlanır.
......................................

Eğer bu incelemeden sonra herşey normal görünüyorsa zaten gerek yok demektir amniyosenteze .
Benim doktorum sadece yüksek risk olduğu için prosedür gereği istersen amniyosentezde yapabiliriz eğer %100 sonuç istiyorsan dedi.
Ama detaylıda hiç bir sorun veya dikkat çekici bişey olmadığı için kabul etmedim ben.
Kafanın rahat etmesi için detaylı ultrasonu mutlaka öneriyorum canım.Ben 170 tl ödedim 15 dakika için ama kuş gibi rahatladım.
Bu arada eğer kafanın arka tarafında yinede amniyosentezde olabilirim diyorsan o zaman bi an önce detaylıya git derim,çünkü amniyosentezinde zamanını geçirmemek gerekiyormuş.Belli bir haftadan sonra yapılamıyormuş.
Detaylı seni tatmin etmezse rahatlamak için amniyo düşünebilirsin.

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…