2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba Mayis Anneleri

Mayis Annelerini bu basliga ek olarak Facebook uzerinden de takip etmek isterseniz

Kadinlar Kulubu Mayis Anneleri

adresinden basvuru yapabilirsiniz....

Not : Burada kullanici isimleriniz ile paylasim yapabilirken, facebook uzerinde gercek adiniz ve soyadiniz ile paylasim yapmaktasiniz. Ozelinizi herkezin ogrenmemesi icin facebook sayfamizda mumkun oldugu kadar lay lay lom mesajlara yer vermekteyiz.

evet zeyracım benimde arada sırada ağrıyor özellikle geceleri dr ilaç verdi ama kullanmıyorum ve ağrıya katlanıyorum sanırım doğuma kadar katlanmak zorundayız
banada dişçiye git dedi dişçi çekelim dedi güvenip çektirmedim kadın doğumcaumla yüzyüze konuşup birdaha gidecem başka bir doktora artık canım(
Agriyan disinin üstüne karanfil koy cigne canim rahatlatir biraz
çok saolasın canım bir deneyeyim bakalım

:)))severler o pıtpıtları

günaydın kızlar iyi bir hafta diliyorum herkese
dün koçişle balık yemeye gittik hamileliğimden beridir 6 kere anca yemişimdir çupra ızgara yedik tafsiye ederim cok lezzetli bir balık
bir kızlar kabızlık sorunu başladı bende de artık hergün cıkan ben bir cıkıyorum bir cıkmıyorum o da midemi bulandırıyor şişlik yapıyor kayısı yemeye başladım bu sabah bakalım inş. faydası olur dr nin verdiği ferro sanaluda yutmuyorum o daha beter kabız yapıyor sanki

Ender saraç gebelikte beslenmenin oldukça önemli olduğunu ve gebelikte beslenme konusunda eski usul yöntemlerin yanı sıra bilinçli şekilde beslenmenin anne ve çocuk için oldukça önemli olduğunu belirtti.

Gebelikte beslenmede annelerin şeker içeren hiçbir gıdaya vücudun ihtiyacı olmadığını unutulmamalıdır. Gebelik esnasında şeker tüketimi anne ve çocuk için oldukça tehlikelidir. Gebelikte şekerden uzak durulması gerekmektedir.

Gebelikte ara öğün ; geneli itibari ile ana öğünlere verdiğimiz özeni ara öğünlere göstermeyiz. Halbuki ara öğünlerde sağlıklı beslenmek açısından ana öğün kadar önemlidir. Ara öğünler sayesinde kan şekeriniz dengelenir. Bir sonraki ana öğüne tok oturmuş olursunuz.
Gebelikte su içmek ; su tüketimi herkes için oldukça önemlidir. Fakat hamile bayanlar içinde su tüketimi oldukça önemlidir. Su tüketimi sayesinde vücudunuzda ödemlerin olmasının önüne geçmiş olursunuz.

Gebelikte yağlı beslenmeye dikkat ; gebelikte beslenirken yağlı besinlerden, tuz ve hamur işlerinden elinizden geldiğince uzak durun.

Gebelikte kahvaltı ; hamilelik esnasında kesinlikle kahvaltıları atlamayın, hamilelik anında bulantılar sabahları daha yoğun olduğu için genelde bir şey yenmeden geçiştirilir. Oysaki tam tersi kahvaltıları kesinlikle atlamayın. Kahvaltılarda süt, peynir çok yağlı olmayanlardan mevsimine uygun sebze. Yazın domates, salatalık, biber, kışın maydanoz, marul, roka gibi yeşillikler ve ekmekten oluşan bir mönü tercih edin

Hamilelikte çay yerine yeşil çay için; demir vitamini için siyah çay yerine yeşil çayı tercih edin. Çay besinlerdeki demirin emilimini engeller. Adaçayından ise kesinlikle uzak durun, uzmanların ortak görüşü adaçayı içilmesi bebeğin düşürülmesine neden olabilir.

Hamilelikte bebeğiniz sağlığı için ;

Yemeklere çorba gibi hafif yiyeceklerle başlayın, sebze tüketimini arttırın. Sebzeler içinde barındırdığı vitamin ve mineral deposudur, ve de kalorisi düşük olması nedeni ile rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yemeklerde az yağlı tüketin, günde ortalama 150 gram et yeterlidir, tavuk, balık ve kırmızı eti dönüşümlü olarak tüketin, kırmızı et hamileler için oldukça gereklidir ve düzenli tüketilmesi gerekmektedir, hamur işlerinden uzak durun, tuz tüketimini elinizden geldiğince azaltın hamilelikte 2 gram tuz yeterlidir. Baharatlardan acı baharatlardan uzak durun. Kafeinli içecekler yerine yeşil çay ve sütü tercih edin.

Kızlar ben oğlumu hala hissedemiyorum. bir ara hissediyorum sandım ama yok hala. Dün face de yazdım. 20+2 hissedemeyen varmış ama ben çok korkmaya başladım. hafta sonu annemin yanına gittim valiz falan taşıdım. Bugün doktora gitsem mi?? eşimde yok bu hafta sonuna kadar. Tek başıma ne yapacağımı şaşırdım. Sanki karnım da küçüldü...

günaydın güzel mayıs anneleri!!
bu hafta biter mi diyenler... biter biter!! miniklerimiz pıt pıt hareketlenmeye başladıkça, günde 6 öğün yemek yeyip sık sık tuvalete çıktıkça zaman nasıl geçer anlamayız =)

minikleri tembellik yapıp anneye " hu huuu ben burdayıım" demeyenler; endişeye mahal yok arasıra gaz vb nedenlerden dolayı küçülüp büyüyor göbüşlerimiz
çok kafaya takıyorsanız aile hekiminize gidip doppler'e girbilirsiniz tekme atmıyorsa bile gümm gümm kalbini dinlersiniz =)

esrayhan detaylın güzel geçmiş sevinsim =) ve srdrhly biz haftasonu ev bakmaktan iğne bile alamadık heryerde %50 indirim olmasına rağmen özendim =) güle güle giysin cicilerini, resimlerini bekliyoruz

veee mayıs annesi zeynep iş başınaa!!

şekerim günaydın, ne bu stres evham sabah sabah facedede okudum yazıklarını biraz relax lütfen, ilk hamilelikte hissetmek 22 haftayı falan buluyo kimilerinde hassasiyetine bağlı bi durum bu. karnının küçüldüğünü hiç sanmıyorum bence sana öyle geliyo.sıkıntılı bi durum olsa ağrı, sancı, kanama vs. mutlaka ters giden bişeylerin olduğu hissettiricek bi sıkıntın olur. Bende iki hafta önce hissettim sonra günlerce hissetmedim,bir gün üç dört defa hissettim geçen hafta sonra bütün hafta sonu tık yoktu,dün geçe hissediyim diye tatlıya dayandım gece 12 de çikolata yiyodum kıpırdasın diye aradan 1,5-2 saat geçti çok hafif bi seyrelti hissettim mesela sadece.arada çok hafifi belirtiler oluyo acaba bebeğin hareketlerimi yok bağırsak gaz falanmı diye düşünüyorum hala. seninkinin hareketlerinde böyledir. evhamı bırak bol bol konuş bebeğinle

Merhaba kızlar, 1 hafta aradan sonra burdayım işe başladım.
Haftaya benim de detaylı ultrasonum var..

Günaydın,
Hayırlı bir gün ve hayırlı bir hafta diliyorum herkese... İnşallah güzel bir hafta olur.
Çalışan ve evde olan bütün hanımlar kolay gelsin....

kızlar demir ilacınızı güne kaç kez içiyosunuz

Canım günde bir kez demir ve kan ilacı alıyorum, ferrevit ve gyno ferro sanol. birde kontrol amaçlı gittiğim son doktor bana magnezyum verdi günde bir kez iç rahatlatır seni dedi. <magnezyum bir bardak suya atılıyor,portakal suyuna benziyor tadı

günaydın herkese hayırlı ve de güzel bir hafta diliyoruz miniğimle :)
bir haftadır cesaret edip çıkamadığım tartıya bu sabah çıktım ve de sonuç hüsran tam 5.5 kilo almışım ne ara aldım farkında bile değilim

günaydın güzel annişler ve minik yavruları..

bende haftasonu doktora gittim. normal muayanem vardı. detaylı ultrasoan girdim. bi sorun çıkmadınçok şürür ama doktoru pek beğenmedim ya pek bişey bilmiyo gibi geldi. ultrason resimlerinden falan alamadık. makine çıktısı bozuktu. ,

benimde kızım olacak nasipse. eşimle isim düşünüyoruz. ben berensu diye düşündüm. veya serra. sizce bu isimler güzel mi yada hangisi güzel?

bişey almamışsın haftalarımız aynı canım benım 7 kilo oldu bile
kaçla başladın boyun kaç

bişey almamışsın haftalarımız aynı canım benım 7 kilo oldu bile
kaçla başladın boyun kaç

tosticim 70 ile başladım boyum 1.68...şimdi 75.5 olduk kendime hedef koymuştum en fazla 12-13 kg alıcam diye ama istediğim gibi olmadı bide son aylarda daha çok kilo alınıyo vs diyolar korkuyorumm..gerçi meleğim iyi olsun da kilo verilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…