bende badem yağı ile kakao yağını karıştırdım, onu sürüp üstüne bebek yağı sürüyorum ama dediğin gibi bende hergün süremiyorum aslında hergün sürmek lazım...birdeben içine zeytinyağıda karıştırmayı düşünüyorum..
Kızlar bugün 3'te oğlumla randevum var. Sevgi ben bi ara hissettim sandım ama hiç birşey yok. o yüzden bugün doktora gidiyorum. Sen hissedebildin mi???
bende dun hıssetım gıbı tık tık yaptı oğlum aksam işten dönerken otobüstee ama sonra bı daha hıc olmadııı yanı anlamıorum bebekmı baska bısey mıııı beklıcezzz heralde bıraz daha acele etme cnm ya hareket ıcın erken bence doktor da bekle dıcek buyuk ıhtımall
yazmak çok mantıklı aslında bende unutuyorum çünkü bir sürü cıtcıtlı zıbın tarzı şeyleri var ama ayları farklı kimi kısa kollu kmi uzun bene şaşırıyorum ne alıcağımı ya en iyisi yazmak :)
evet canım öyle dicek ama ben görmeden duramıcam.. Dün sen yoktun çok kötüydüm sanki karnımda küçüldü. Bugün birde ayrıntılı randevusu alıcam. sen aldın mı?? geç mi kaldık??
evet canım öyle dicek ama ben görmeden duramıcam.. Dün sen yoktun çok kötüydüm sanki karnımda küçüldü. Bugün birde ayrıntılı randevusu alıcam. sen aldın mı?? geç mi kaldık??
ben dün akşam yazdım aynı ay diliminde aynışeyleri almamak için. biraz da araştırma yaptım bebeğin boy artışı ve ortalama yenidoğan boylarıyla ilgili. ortalama 50cm doğuyorlar (48-52cm arası değişiyor). biz uzun bir sülale olduğumuzdan ablamın çocukları gibi 52cm civarı doğar diye düşünüyorum.
tekstil ürünlerinde
52cm'lik olanlar yeni doğunca ve ilk ay;
56cmlik olanlar 3. aya kadar;
62cm.lik olanlar 6-7.aya kadar giyilir gibi.
bazı markalarda 52cm ürünlerde ilk 3 ay yazıyor ama 52cm doğan ablamın kızı ve 49cm doğan kuzenimin kızı 3. aya kadar giyemedi genelde bunları.
tekstil ürünleri özet tablomu aşağıya yazayım fikir olur belki:
* iç zıbını *3 (ilk haftalar çabuk büyüyeceği için)
* 52cm - çıtçıtlı badi *4
ayaklı alt *4
tulum *3
takım/zıbınlı takım *3
* 56cm - çıtçıtlı badi *5
ayaklı alt *5
tulum *3
takım/zıbınlı takım *3
* 62cm - çıtçıtlı badi *5
ayaklı alt *5
tulum *3
takım/zıbınlı takım *3
anane ve teyzeleri de almak isteyeceği için onlara da kontenjan bıraktım. bunların yanında:
ince battaniye *3 (kusma, bez sızdırması vb. durumlara karşı yedek)
kalın battaniye *1 (polarlar var heryerde ama dün özdilekte değişki örgü gibi battaniyeler de gördüm)
örgü battaniye *1 (annemler örmeyi çok istiyor, güzel ve şık bir model belirleyip anakucağında arabasında kucağıma alıp çıkarken falan kullanabilirim)
alt açma seti *1 (alt kısmında naylon koruma olmalı)
hastane çıkışı *1 (benim gittiğim hastane kendi takımlarını giydiriyor yeni doğunca ama ertesi gün ya da sez. olursa 2.gün çıkarken giymesi için tam takım bir set-52cm)
bornoz/havlu
mermerşahi kurulama bezleri (bunları anneme diktiririm. ağzını silmek ya da havlu/bornoz içinde kullanmak için)
çorap
şapka (banyodan çıkınca üşümesin diye. kızım olsa beyaz banyo tülbenti sarardım :))
önlük (takımların içinde genelde oluyor ama ablamın çocukları gibi kusmuklu olursa çoğaltmak gerek.)
yelek (yaz bebeği bile olsalar hiç üşümesinler)
amma yazmışım. üstelik sadece tekstil ürünü bunlar. daha bakım ürünleri mobilyası fln var ama bence hepsini rahat rahat halledicez. hem herşeyi 4/4lük eksiksiz olmayadabilir n'olcak ki biz öyle mi büyüdük
hayırrr ne geç kalması tam zamanı işte
ben 22 haftayı doldurduğum gün girdim detaylıya bir sorun olmadı rahat ol
bende de küçüldü mü büyüdü mü ay bugün tık yok diye çok tedirginlik oluyordu ama artık onun da bir hayatı var devamlı beni memnun etmek için tepikleyip duramaz ya diyorum :):)
dün gece yine içime döndü mesela, dışardan hiçbirşey hissedemiyorum içmi sıkışıyor
bi de bu aralar işlerim çok yoğun sık sık atıştıramıyorum alıştı tabi eskiden gak deyince ceviz guk deyince meyve :) bu hafta az geldi sanırım yediklerim az kıpırdıyor enerjisi azaldı yavrumun
Canim ben de merak ediyodum onu netten baktim 3 lü testi falan yüksek cikanlara genelde yapiliyomus amac bebekte gorülebilecek dogum kusurlarini tespit etmekmis
Kızlar hangisi daha güzel ayrıca alan bilen varsa bu alt açmalar minder şeklinde mi yoksa sadece kumaş mı?Eki Görüntüle 314921 Eki Görüntüle 314922
Merhaba kızlarr.
Oğluşumla herkese hayırlı ve güzel bir gün diliyoruz.
Çok şükür bugün itibari ile 22.haftamıza girmiş bulunmaktayız.
Edan canım diş ağrısının ne kadar zor olduğunu çook iyi biliyorum gerçekten.Hele bu ağrıyı doğuma kadar çekecek olursan ölüm gibi gelir vallahi.Şuan akşam sabah doğumu bekleyen bir arkadaşta hamileliğinin son 2 ayında diş ağrısı çekmeye başladı.Tam 5 dişi çürümüş toplamda ve doktor sonuncu trimestirde erken doğumu tetiklediği için dişine bişey yapamamış.Kızcağız yemek bile yiyemediği için toplamda 10 kilo alabilmiş sadece.Birde o ağrıyla bebeğe giden streside cabası tabi.
Hamileliğin ikinci döneminde diş tedavisi yapılabiliyor diye biliyorum.Kendi doktorunla bir görüşsen bi durumu ?
Ekins canım ödem çok erken başlamış sende.Maalesef vucut su topladıkca bu tartıda sana kilo olarak geri dönecektir ama sakın üzülme.Sonuçta doğumdan sonra ödem olan kilo hemencecik gidiyor.
Önlem olarak tuzu iyice azaltıp suya yüklen diyorum.
Sevgi006 canım bende daha hiç bişey almadım oğluşuma.Zaten küçük bi ilçede oturuyorum ve burda seçenek çok kısıtlı.O yüzden şubat tatilinde annemlerin ve kayınvalidelerin yanına gittiğimde bol bol alışveriş yapacağım
.Gerçi benim durumum biraz karışık bu aralar.
Eşimin nisan ayında kısa dönem askere gitme gibi bir durumu var.Bebek küçükken bu görevide aradan çıkarmasını istiyorum.İlerde çok daha zor olacak yoksa gitmesi.Hem bebeğimin yanında ilk dönem annem olursa çok yardımcı olur eminim bana.
Eğer öyle olursa nisan ayında annemlere gidip doğumu orda yapacağım mecburen.Gittiğimdede eksiklerimi falan tamamlarım ordan diye düşünüyorum.
Gerçi annem saolsun ben alacaklarını alırım sen hiç merak etme diyor.O yüzden için çok rahat bu konuda.
Bu arada alt açma minderi alacak olan kızlar görünüşünden ziyade kullanışına bakın derim ben.Çünkü bi topikte okumuştum sürekli yıkanmak zorunda olduğu için bazılarının içinin elyafı büzülüyormuş ve düzelmiyormuş.Boşuna böyle şeylere para vermek yerine kullanışlı bişeyi tercih edin derim.Mesela ben şöyle süngerimsi bişey almayı düşünüyorum.Bu süngerin kendisi muşamba kaplı ve üzerine kılıf geçiriliyor.O kılıfı sürekli çıkarıp yıkayabiliyorsun.
Gezmeye gittiğimizde ise yine düz bi alt açma örtüsü düşünüyorum.
Eki Görüntüle 315045
en araştırmacı anne sensın topıkte tatlım senın lıstelerın bebek urunlerı hakkında yorumlarını takıpteyım:)
Eki Görüntüle 315044
Eki Görüntüle 315046
duramadım ekledim gitti eşime çaktırmayın
göbüşümüz biraz küçükkenki hali, diğeri de sol profilden oğluşum
Bu arada alt açma minderi alacak olan kızlar görünüşünden ziyade kullanışına bakın derim ben.Çünkü bi topikte okumuştum sürekli yıkanmak zorunda olduğu için bazılarının içinin elyafı büzülüyormuş ve düzelmiyormuş.Boşuna böyle şeylere para vermek yerine kullanışlı bişeyi tercih edin derim.Mesela ben şöyle süngerimsi bişey almayı düşünüyorum.Bu süngerin kendisi muşamba kaplı ve üzerine kılıf geçiriliyor.O kılıfı sürekli çıkarıp yıkayabiliyorsun.
Gezmeye gittiğimizde ise yine düz bi alt açma örtüsü düşünüyorum.
Eki Görüntüle 315045
ceviz yiyince kıpırdıyorsa benimkinin şimdi tüm taklaları atması gerekiyordu. Neyse bakalım bugün bi görüp rahatlayayım da doğunca ben onu tepiklicem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?