Eki Görüntüle 315044
Eki Görüntüle 315046
duramadım ekledim gitti eşime çaktırmayın
göbüşümüz biraz küçükkenki hali, diğeri de sol profilden oğluşum
sevgi anlat bi hele oğluşlar ne durumdaymış... Nelere baktı doktor? Bizim senle satlar aynı ya ben görmeyeli 3 hafta oldu. Büyümüşler mi??? kaç gr çıktı? lütfen anlaatt...
ben dün akşam yazdım aynı ay diliminde aynışeyleri almamak için. biraz da araştırma yaptım bebeğin boy artışı ve ortalama yenidoğan boylarıyla ilgili. ortalama 50cm doğuyorlar (48-52cm arası değişiyor). biz uzun bir sülale olduğumuzdan ablamın çocukları gibi 52cm civarı doğar diye düşünüyorum.
tekstil ürünlerinde
52cm'lik olanlar yeni doğunca ve ilk ay;
56cmlik olanlar 3. aya kadar;
62cm.lik olanlar 6-7.aya kadar giyilir gibi.
bazı markalarda 52cm ürünlerde ilk 3 ay yazıyor ama 52cm doğan ablamın kızı ve 49cm doğan kuzenimin kızı 3. aya kadar giyemedi genelde bunları.
tekstil ürünleri özet tablomu aşağıya yazayım fikir olur belki:
* iç zıbını *3 (ilk haftalar çabuk büyüyeceği için)
* 52cm - çıtçıtlı badi *4
ayaklı alt *4
tulum *3
takım/zıbınlı takım *3
* 56cm - çıtçıtlı badi *5
ayaklı alt *5
tulum *3
takım/zıbınlı takım *3
* 62cm - çıtçıtlı badi *5
ayaklı alt *5
tulum *3
takım/zıbınlı takım *3
anane ve teyzeleri de almak isteyeceği için onlara da kontenjan bıraktım. bunların yanında:
ince battaniye *3 (kusma, bez sızdırması vb. durumlara karşı yedek)
kalın battaniye *1 (polarlar var heryerde ama dün özdilekte değişki örgü gibi battaniyeler de gördüm)
örgü battaniye *1 (annemler örmeyi çok istiyor, güzel ve şık bir model belirleyip anakucağında arabasında kucağıma alıp çıkarken falan kullanabilirim)
alt açma seti *1 (alt kısmında naylon koruma olmalı)
hastane çıkışı *1 (benim gittiğim hastane kendi takımlarını giydiriyor yeni doğunca ama ertesi gün ya da sez. olursa 2.gün çıkarken giymesi için tam takım bir set-52cm)
bornoz/havlu
mermerşahi kurulama bezleri (bunları anneme diktiririm. ağzını silmek ya da havlu/bornoz içinde kullanmak için)
çorap
şapka (banyodan çıkınca üşümesin diye. kızım olsa beyaz banyo tülbenti sarardım :))
önlük (takımların içinde genelde oluyor ama ablamın çocukları gibi kusmuklu olursa çoğaltmak gerek.)
yelek (yaz bebeği bile olsalar hiç üşümesinler)
amma yazmışım. üstelik sadece tekstil ürünü bunlar. daha bakım ürünleri mobilyası fln var ama bence hepsini rahat rahat halledicez. hem herşeyi 4/4lük eksiksiz olmayadabilir n'olcak ki biz öyle mi büyüdük
Allahım esirgesin bebeğin çookk tatlı.. oyy ben de kendi bebişimi görmeyi özledim daha 2 hafta var doktora gitmeye
canım oğlum tam 300gr cıktııııııı böbrek kalpp eller ayaklarrr omurgasııı gözler burun kulak herseye baktıkkk superrrrr bısey herseyı sapasaglamdı oğlumunnnn ınsan rahatlıoo ayrıntılı ultrasondan yüzüm gülerek cıktım cok sukurrr... plesantaya amnıon sıvısının mıktarına herseye bakılıoo tatlımmm
sağol cnm insan özlüyor di mi ya biz de 2 hafta sonra kontrole gidicez Allahtan bu aralar rüyama giriyor da hasret gideriyorum
o fotoğrafta üçgen bi karartı var o bebeğin herhangi bir yeri değil kardeşim görünce şok olmuştu o yüzden açıklıyorum =)
üst dudağıyla acayip hareketler yapıyordu paşam
inş. 2 hafta çabucak geçer sağlıklı olduğunu görürsün
bencede bebek kucukken halletsın gelsın askerlık ısını bı an önce annele büyütürsünüz ne guzelll:))) ztn benım esım ılk aylar sureklı aglar durur bebek dıyıp duruoo delı edıyo benıııı dedım gıdebılın evden alla allaa 3 yasında cıkmıo cocuklarr öyleee benım esım her konuda odun maleseffff:
evet büzülme olayını ben de duydum. senin eklediğnii joker oyuncakta gördüm sadece bebek büyüyünce üstüne sığmazsa diye kafama takıldı sen ne düşnüüyorsun=? altı muşamba gibi olup üstü kumaş olanlar var çantaya fln da sığdırmak kolay gibi.
canım tablona bayıldım ancak emin olmak için soruyorum yazdığın maddelerin yanına koyduğun rakamlar ayları mı belirtiyor. bazıları bana fazla ya da küçük ibi geldi ondan soruyorum. ama tamamen bilgisizlikten ve deneyimsizlikten olduğunu düşünüyorum zira elimi neye atsam abna küçük gibi geliyro. bu gidişle bebeğim doğduğunda giyecfek birşeyi olmayacak :))
Eki Görüntüle 315044
Eki Görüntüle 315046
duramadım ekledim gitti eşime çaktırmayın
göbüşümüz biraz küçükkenki hali, diğeri de sol profilden oğluşum
tok cnm onlar adet
bana da yenidoğan kıyafeti diye gösterdikleri şeyler hep küçük geliyor =)
o bu kadar küçük olacaksa ben nasıl dayanırım ona sıkı sıkı sarmak isterim diye düşünüyorum =)
terler kusar bi de ilk bebeğim olduğu için 5er tane fln bulunsun istiyorum elimde. anane ve teyzelerden de gelir tamaam. zaten eve hapsolmak yok inşallah. yetmezse çıkar alırız oğluşumla :)
tok cnm onlar adet
bana da yenidoğan kıyafeti diye gösterdikleri şeyler hep küçük geliyor =)
o bu kadar küçük olacaksa ben nasıl dayanırım ona sıkı sıkı sarmak isterim diye düşünüyorum =)
terler kusar bi de ilk bebeğim olduğu için 5er tane fln bulunsun istiyorum elimde. anane ve teyzelerden de gelir tamaam. zaten eve hapsolmak yok inşallah. yetmezse çıkar alırız oğluşumla :)
:) aynen biz de yolu yarıladık bebişimle nasıl hızlı geçiyor zaman değil mi.. doğum sancılarını konuşacağımız günler de gelecekçok tatlı oğlun maşallah yaa yan profildende çok yakışıklı çıkmış hanigöbişte tam oğlan göbişi maşallah canım...
o baby loading ten bizdede var ama pembiş teyzesi bugün %50.45 yarıyı geçtik yani....
bebişin cinsiyetini bilmiyoruz ama herkes kız diyor karnın yaygın diyorlar
bakalım siz ne diyeceksiniz
adet olunca tam oldu tablo. çıktısını alıcam şimdi :) eline emeğine sağlık. benim şimdilik bebişime aldığım tüm badiler 6 ay ve sonrası için.. yeni doğan grubunu , nevresimelrini hiç almadım daha. astronot tulum diyorlar biliyor musun ? çoooooook tatlı ya onlardan aldım doyamadım öpüp duruyorum :)) beşikleri ,ana kucağını ,oto koltuğunu , mama sandalyesini hallettim. battaniyesini alt açma setini aldım. ama daha alacak çoooooook şey var
sağol teyzesi tşk ederizkızlar hepinizin bebişleri çok şanslı, çok cici kıyafetler almışsınız,Allahım iyi günlerde giymeyi giydirmeyi nasip etsin....
canım oğlum tam 300gr cıktııııııı böbrek kalpp eller ayaklarrr omurgasııı gözler burun kulak herseye baktıkkk superrrrr bısey herseyı sapasaglamdı oğlumunnnn ınsan rahatlıoo ayrıntılı ultrasondan yüzüm gülerek cıktım cok sukurrr... plesantaya amnıon sıvısının mıktarına herseye bakılıoo tatlımmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?