2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

amin valla Allah hepimize yardım etsin.

canım bence doktorun rahatlığından başka bişey değildir o,, sen taramalarını yaptırdınmı, eğer bi sorun yoksa taramalarda, çok çok özel biyere gitmeye ne gerek var, bazı doktorlar sırf prosedür diye, hiç düşünmeden istiyolar testleri, tamam istemeleri lazım ama açıklama yapmalarıda lazım, benim doktorum o yönden çok iyi, Allah razı olsun, çocuğunu aldırmayı düşünmüyorsan taramaları yapmayalım ne strese gir nede cebinden yok yere para çıksın dedi, ve bende yaptırmadım, bence detaylıda aynı muhabbet.... sen doktorunla yada hastaneyle görüş canım eğer çok farklı bişi yoksa hastanede yaptır, gerekirse aradaki fiyat farkını bahane et., o paralar kolay kazanılmıyo sonuçta...

ayrintili ultrason burda da kriz nedeniyle artik hastanelerin hicbiri bakmiyor. ancak ozel labrotuvarlarda yapabiliriz orda da sigorta gecmez tabi. yani mecburi degil burda. yaptirmak zorunda degiliz. buralarda sadece bebegin sagligini etkileyecek mecburi seyleri sigorta kakrsilar ayrintili ultrosonu da mecburi gormuyorlar.

ben dê madme oyle yaptirmamak bir eksi degil diye icimi rahat tutuyorum. size de pahali geliyorsa butceyi zorlayan seyleri yaptirmayin

aynen sirf cebimizdeki oarayi almak icin gereksiz yere birsuru kontrol cikariyorlar. tamam gonul ister bebeigmizin her anini her ayrintisini ogrenelim anneyiz onlairn herseylerini merak ediyoruz heyecanlaniyoruz ama kesemizi de zorlayan biseyse sabredicez. esraayhan snein doktorunu takdir ettim

arkadaşlar midem taş gibi çok ağrıyo ya ((((((

Bende çok kötüyüm ama benim çok kötü bulanıyo...

gecmis olsun ikinize de. benim basimda 2 yasinda bir bebek oldugu icin ondan firsat bulup agrim oluyor mu diye kendimi dinleyemiyorum. bebegimin siddetli vuruslari olmasa hamile oldugumun farkinda bile degilim ne uyku uyuyorum ne dinleniyorum. hamile olmadan onceki bedeni performansim ayni benim sorunum da psikolojik ogluma karsi daha sabirsiz oldum

çok haklısın ben ayrıntılıya girmicem , çünkü doktorum ayrıntılı bakıyorum ben zaten dedi anormal bi durum görsem ben zaten anlar ve üstüne düşerim onun dedi.

evet canım haklısın taramalarımı yaptırdım hatta akşam aldım 4 lünün sonucunu gayet iyi dedi doktor hiç bir risk yok yani birtek benim yaşım 36 belki onun içinmi anlamadım
öylede olsa açıklama yapması gerekmiyormuydu.

burda da yas 36 ise ikili 4. lu ne varsa tum testleri yaparlar da ben 28 yasindayim. ne 2 li test ne organ taramasi ne ayrintili ultroson hicbirsey yapmadim. bir tek ilk randevuda vajinadan ornek alip hastalik durumu var mi diye baktila rbir de idrar testi ve kan testi yaptilar, kan testinde kansiz ciktim doktor kan ilaci yazdi. ay sonu hamileleik sekeri icin test yapicaklar o kadar.

kızlar taramalar için birşey diyemem 2 li 3lü 4lü seneye 5 liside çıkar biraz ticari amaçlı ama detaylı ayrı bişey allah korusun bebişde bi problem varsa örn böbrekte kist bunun anne karnında tedavisi olabilir müdahale edilerbilir şeyler olabilir ama tarama sonuçlarına göre müdahale edecek bişey yok ya aldıracaksın ya devam baştan aldırma düşüncen hiç yoksa taramalarada gerek yok adı üstünde tarama

bence de çook haklısın internette de öyle yazıyo zaten taramaları yüksek çıkanlara ayrıntılı öneriyolarmış Allah korusun ama kötü bişey çıksa bile aldırmayı düşünemem o benim parçam.

Bende senin gibi düşünüyorum canım. ayrıntılıda ek çok problemi görebiliyorlar. Doktor yönlendirdiyse mutlaka yapılmalı. taramalar tercihe bırakılabilir ama ayrıntılı bencede yapılmalı

aynen bence de doktorun çok iyiymiş Allah razı olsun valla. Allah hepimize seninki gibi bi doktor nasib etsin AMİN :)

benim ilk dogumum 2 yil once sezeryandi simdi normal yapicam ins. bu yuzden biraz netten arastirma yaptim iki gorus var bir yanda masada kalirsin imkansiz diyen turk doktorlalr ve oteki yanda dogusu batisi fakiri zengini gelismisi geri kalmisi dunyadaki diger tum ulkelerin doktorlari!!!!! bu konuda okudugum turkce her kaynak beni sinir diyor cunku yalan oldugunu hem yasayarak hem de okuyarak goruyorum. is boyle olunca sirf para icin milleti kesip bicip daha cok para kazanbabilömek icin olmadik yalanlar uyduran doktorlari gorunce gereksiz bir suru teste yonlendirmeleri de cok garip gelmiyor bana....

Allah yardimciniz olsun okuduklairm ve yasanan olaylari okuduktan sonra turkiyede artik hangi jikologa hangi kadin dogumcuya guvenilir bilmiyorum.

ya nette bi doktorda böbrek kalp dudak omurilik vs. herşeye bakıyolarmış bişey çıkarsa bunda erken tedavi varmış önleyebiliyolarmış korktum şimdi ya ya çocuğumun öyle bişeyi varsa sırf ben gitmedim diye kalıcı olursa gitmeyi düşünmüyordum ama gidicem içim rahatlar hiç değilse

yoktur ins. kotu bisey, iyi dusun iyi olsun. kendini iyi hissedecksen git yaptir tabi

Kızlar kızlar kızlarrrr,,,, birşey yanlış anlaşıldı sanırım ben sadece bebeği aldırmayı düşünmüyorsan taramaların gereksiz olduğunu söyledim, ama ayrıntılı yada detaylı ultrason kesinlikle gerekli, çünkü erken tanıyla tedavi olanağı var, ama taramalar oyle değil, benim laletaha arkadaşımıza sölediğimde şu, eğer taramaların temizse, hastanenin kendi radyoloğuna uygun fiyata detaylı ultrasonunu yaptırabilirsin, boşuboşuna aynı işlem için başka yere gidip 500 tl verme.sonuçta bunu gittiğin hastane yapıyo 150 tl ye...
Ama doktorla görüşüp bilsona göndermesinde özel bi sebep varmı, yoksa tamamen rahat düşünmektenmi bunu sorup anlamak lazım....

Merhaba kızlar...Hayırlı cumalar.

Nasılsınız bakalım ?
Detaylı ultrasondan bahsedilmiş.Kimileri gerekli olduğunu kimileri gereksiz olduğunu düşünüyor.
Benim fikrim yapılan 2li hariç tüm tarama testlerinin gereksiz,detaylının gerekli olduğu yönünde.
Çünkü detaylıda bebeğin herhangi bir organında bi sorun saptandığında doğumun hemen ardından ilk müdahele yapılabiliyor.

Öte yandan ise türkiyede bu iş için öyle büyük bir pazar oluşturulmuş ki,paralar havada uçuşuyor adeta.
Annelerin en zayıf yönlerinin bu olduğu bilindiği için bizleri bu yönümüzden vurmaya çalışıyorlar ve maalesef başarılıda oluyorlar.

Ben 3lü testim sorunlu çıktığı için alelacele yollara düştüm.Aşağı yukarı 100 lira yol parası verdim,170 lirayada detaylıyı yaptırdım(15dk sürdü).Yolda harcananda cabası tabi.
Şimdi düşündüğün zaman 270 lira büyük bir meblağ.Çünkü hiç kolay kazanılmıyor bu para.
Şimdi pişmanmıyım bunu yaptırdığıma?Değilim tabiki çünkü içim çok rahatladı.Ama bu tür testler ve incelemeler için bizleri soyup soğana çevirdikleri gerçeğinide kabullenmek lazım.

Şahsi fikrimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…