merhaba kızlar...hayırlı cumalar.
Nasılsınız bakalım ?
Detaylı ultrasondan bahsedilmiş.kimileri gerekli olduğunu kimileri gereksiz olduğunu düşünüyor.
Benim fikrim yapılan 2li hariç tüm tarama testlerinin gereksiz,detaylının gerekli olduğu yönünde.
çünkü detaylıda bebeğin herhangi bir organında bi sorun saptandığında doğumun hemen ardından ilk müdahele yapılabiliyor.
öte yandan ise türkiyede bu iş için öyle büyük bir pazar oluşturulmuş ki,paralar havada uçuşuyor adeta.
Annelerin en zayıf yönlerinin bu olduğu bilindiği için bizleri bu yönümüzden vurmaya çalışıyorlar ve maalesef başarılıda oluyorlar.
Ben 3lü testim sorunlu çıktığı için alelacele yollara düştüm.aşağı yukarı 100 lira yol parası verdim,170 lirayada detaylıyı yaptırdım(15dk sürdü).yolda harcananda cabası tabi.
şimdi düşündüğün zaman 270 lira büyük bir meblağ.çünkü hiç kolay kazanılmıyor bu para.
şimdi pişmanmıyım bunu yaptırdığıma?değilim tabiki çünkü içim çok rahatladı.ama bu tür testler ve incelemeler için bizleri soyup soğana çevirdikleri gerçeğinide kabullenmek lazım.
şahsi fikrimdir
Merhaba kızlar...Hayırlı cumalar.
Nasılsınız bakalım ?
Detaylı ultrasondan bahsedilmiş.Kimileri gerekli olduğunu kimileri gereksiz olduğunu düşünüyor.
Benim fikrim yapılan 2li hariç tüm tarama testlerinin gereksiz,detaylının gerekli olduğu yönünde.
Çünkü detaylıda bebeğin herhangi bir organında bi sorun saptandığında doğumun hemen ardından ilk müdahele yapılabiliyor.
Öte yandan ise türkiyede bu iş için öyle büyük bir pazar oluşturulmuş ki,paralar havada uçuşuyor adeta.
Annelerin en zayıf yönlerinin bu olduğu bilindiği için bizleri bu yönümüzden vurmaya çalışıyorlar ve maalesef başarılıda oluyorlar.
Ben 3lü testim sorunlu çıktığı için alelacele yollara düştüm.Aşağı yukarı 100 lira yol parası verdim,170 lirayada detaylıyı yaptırdım(15dk sürdü).Yolda harcananda cabası tabi.
Şimdi düşündüğün zaman 270 lira büyük bir meblağ.Çünkü hiç kolay kazanılmıyor bu para.
Şimdi pişmanmıyım bunu yaptırdığıma?Değilim tabiki çünkü içim çok rahatladı.Ama bu tür testler ve incelemeler için bizleri soyup soğana çevirdikleri gerçeğinide kabullenmek lazım.
Şahsi fikrimdir
bide kızlar şuanda hangi ilaçları alıyosunuz?
merhaba kızlar geçmişe şöyle bi göz attım daa hakikaten 500 lira çok fazla bende pembe maviye gidiyorum 15 gün sonra çağırdı detaylı için ( gerçi her gittiğimde ben detaylı bakıyorum ölçüyorum dedi ama bide bu işi yapan biri görsün dedi ) başka bi hastaneden geliyomuş haftada 3 gün..
Inşallah birşey çıkmaz yavrumda.. Mahvolurum ona birşey olursa mevlam yavrularımızı bizlere bağışlasın..
Kızlar bende gece hiç rahat yatamıyorum 10 kere uyanıyorum. Her uyandığımda sırtüstü buluyorum kendimi bide bacalarım ve belim felaket zonkluyo geceleri.
şimdiden böyleyse son aylarda ne yapıcaz bilmem ya
oğlumda iyice hareketlendi özlellikle yemekten sonra yerinde durmuyo hiç...
Bide kızlar şuanda hangi ilaçları alıyosunuz?
merhaba kızlar geçmişe şöyle bi göz attım daa hakikaten 500 lira çok fazla bende pembe maviye gidiyorum 15 gün sonra çağırdı detaylı için ( gerçi her gittiğimde ben detaylı bakıyorum ölçüyorum dedi ama bide bu işi yapan biri görsün dedi ) başka bi hastaneden geliyomuş haftada 3 gün..
inşallah birşey çıkmaz yavrumda.. mahvolurum ona birşey olursa mevlam yavrularımızı bizlere bağışlasın..
kızlar bende gece hiç rahat yatamıyorum 10 kere uyanıyorum. her uyandığımda sırtüstü buluyorum kendimi bide bacalarım ve belim felaket zonkluyo geceleri.
şimdiden böyleyse son aylarda ne yapıcaz bilmem ya
oğlumda iyice hareketlendi özlellikle yemekten sonra yerinde durmuyo hiç...
bide kızlar şuanda hangi ilaçları alıyosunuz?
Evet kızlar ya 500 acayip bi fiyat. ben takip için devlet hastanesine gidiyorum. ikili testimi ve ayrıntılı ultrasonu özelde yaptırmak zorunda kaldım. 100 lira civarında ödedim ayrı ayrı. ikili testime çok iyi dediler, üçlüye gerek yok dediler. ayrıntılı ultrasonda bebişimin sağ böbrek pelvisinde grade 1-2 dilatasyon izlenmiştir. Pelvis genişliği 8*6mm olrak ölçülmültür. takibi uygundur yazıyo. doktor takip ederiz dedi, hiç endişelenmem için bişey varmış gibi davranmadı. Umarım kötü bişey çıkmaz.
Aralık ayının sonunda gitmiştim, bi dahakine 1 ay sonra gidicem. Ferrum fort içiyorum. Elevitim bitti. Artık gittiğimde yazacak mı tekrar diye sorarım. Midem çok kötü olduğu için gaviskon diye bi şurup aldım bi de.
canım dilateden korkma ama takibi ii olur elbette.benimde ilk bebişimde öyle olmuştu şükür sonradan bişey çıkmadı ama en kötü erkek bebeklerde sünnet yada ufak bi müdahale ile halloluyomuş.
teşekkür ederim duduu içimi rahatlattın. benim de oğluşum olcak hayırlısıyla. Onun tekmelerine bayılıyorum yaaaaaaaa...
ben zaten doğar doğmaz sünnet ettireceğim....istemiyorum o travmayı yaşasın...hem kendi ailem hemde eşimin aileside haklı buldu beni çünkü anneler babalar havuz başında düğün yapacak diye çocuğu strese sokmak çok bencilce geliyor bana....anlamadan bitsin gitsin...
iyi akşamlar kızlar. iyi tatiller, ben hafta sonu bakamıyorum evde internetim yok. herkes kendine ve bebişine iyi baksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?