2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

takma canım kafana Allahın izniyle yoluna girer mutlaka, burda nerdeyse yarımızın kafasına takacak ufak prüzleri var ama napalım Allaha sığınıp yolumuza devam ediyoruz, çok içine sinmiyorsa başka bi doktora danıs,ama internete çok bakma daha çok kafan karışır...

saaaaaaağol canım ya şıp diye buldun valla kaydettim hemen bende... bu tabloya göre almam gerektiği kadar almışım....normal kabul edilen 75.77 ben 75.1 im...iyi bari moralim yerine geldi,,, ama ben bu ara tutuyorum kendimi arkadaşlar,,,geçen hafta davul gibi şiştim demiştim hatırlarsanız, acayip bi ödem vardı, parmaklarımı katlayamıyodum, tuzu tamamıyle kestim bide hamurişlerine karşı koyuyorum, beyaz ekmeğide kaçırıyordum ara ara onuda tahıllı yaptıkmı tamamdır.sabahlarıda müsli yiyorum zaten ara öğünlerde meyva e daha napiim....

doktorumda benim halimden çok memnun tartıya çıktığımı o görmüyo tabi aferin kendine almadın hiç diyo sadece göbişte var benimde ama 5 kilo almışım işte 57 ile başladım 62 yim şimdi toplamda 12-13 ile bitirirsem şanslı sayıcam kendimi

Senin daha da iyi canım. benim 59 la başladığım için 73 e kadar müsadem vardı ama geçicem onu...

kızlar merhaba şaşkın korkmus bir haldeyim. hafta sonu özel bir muayenesi olan buranın en tanınmıs doktoruna sadece bebğimi renkli görebilmek için gittim. dokotr ultrasonla baktı bebişimi renkli gördüm hersey cok iiyidi bebğim oldukca sağlıklı.gelişimi gayet iyi ama beklemediğim bişey oldu. doktor bugüne kadar rahim uzunluğuna bakıldımı diye sordu. bu güne kadar kendi doktorum hiç böle bişi yapmmıstı. bende hayır dedim.ve ölçtü 30mm cıktı cok ince dedi bu sartlarda bir ay sonra doğum gercekleşir dedi bana iğne verdi haftada bir kez kulnmaya baslıcam bölelikle 35 haftaya kadr uzatcaz insallh hamileliği. bana cok dua edin arkdaslar böyle bişey yasamayalım zamnında gelsin benimde bebğim. ve aranızda böle bişey yapılmayan varsasorsun herkes dokoruna daha erken olsaymıs ona gidişim dikş atıp cözülebilirmiş ama ben 21 haftada gitmiş bulundum

ah bu kilolar bizim nesil hamileliliği yememe hamileliği önce iki canlısın ye imiş. bu tablo benide normal degeri baz alırsak 3 kilo önden gidiom. ama bundan sonra dikkat isteemsemde dikkat kabızlık basur canımı çok yakıyor. istedigimi yeme dönemim bu haftaya kadarmış inş bir an önce iyileşirim.

geçmiş olsun bilmediğimiz ne noktalar varmış. neyseki çaresi varmış. allaha emanet allahın izni ile zamanında gelecek bebeğin

canım geçmiş olsun ilk defa duydum bende... Buna da şükür diyelim canım şükür ki bu sefer sormuş ve farketmiş şimdi inşallah 35 e kadar uzar hamilleğin. bende 2 hafta sonra gidicem doktora ve mutlaka sorucam. çok teşkkürler söylediğin için... üzme kendini iğneyle düzelecektir...

canım geçmiş olsun ilk defa duyuyorum böyle bişeyi ama bizde sanırım o haftamızı kaçırdık , nasıl bakılıyor rahim uzunluğuna ?

inşallah arkadaslar düzelcek tüm kalbimle inanıyor ve rabbime sığınıyorum size bişey daha sorcam ilk hamilelğim benim sanırım acemi olduğum için anlamıyorumda. öle kasığımda sadece sol tarfımda böle ufak bir ağrı girio cıkıo bazek karnıma yakın ouo bu ağrı yer değitirio bazen bu bebğin hareketlerimidr benmi henüz ayırt edemiyorum. sizler nasıl hissediyorsunuz yoksa sancımı bunlar anlamıyoru devamlı olmuo siz bebklerinizi nasıl hissediyorsunuz bana anlatırısınızzz

çok geçmiş olsun canım en azından bir çaresi var bunu düşün ve üzülme bence inşallah böyle birşey yaşamassın bebeğini zamanında sağlıkla kucağına alırsın

canım geçmiş olsun ilk defa duyuyorum böyle bişeyi ama bizde sanırım o haftamızı kaçırdık , nasıl bakılıyor rahim uzunluğuna ?

alttan muayene ederek bakıyorlar canım malesef en sağlıklı öyle görebiliyorlarmıs karnımdan baktığında 20mm cıkmıstı sonra 30cıktı ve ben internette arastırdım 11-14 ararsı yazıodu dikiş için dikiş atılma haftası kactı iğneyele devam bakalım neler olcak

11. Erken doğum riskinin tahmin edilmesi
Gebeliğin 23. haftası civarında yapılan incelemede rahim ağzının uzunluğu erken doğum riski açısından fikir verebilir. Bunun için ideal ölçüm vajinal ultrasonografi ile yapılmaktadır. Ayrıca amniyon kesesinin rahim ağına doğru hunileşmeside artmış erken doğum riski lehine bir bulgu olarak değerlendirilir. Bu tür bulgular varlığında rahim ağzına dikiş atılarak erken doğum engellenmeye çalışılır.

canım burda 23. haftada kontrol edilebileceği söleniyo acaba bu saatten sonra dikiş atılamaz mı ?

ben daha yeni hisseden biri olarak söyleyeyim içimde balık yüzüyor gibi hafif hareketler hissediyorum ama ağrılı değil

ağrıları sordum ben doktora günde 10 defadan fazla oluyorsa bir sorun olabilir dedi

mesela benim bacağıma kramp girmeye başladı geceleri ama nasıl bir kramp bıçak saplanması gibi dr normaldir dedi magnezum ve kalsiyum takviyesi verdi bunun için

canım öncelikle geçmiş olsun, aynı şeymi bilmiyorum ama bana doktorum 20. haftada serviks bakıcaz demişti (alttan) ilk baktığında 18. haftadaydım galiba,, 36mm demişti ve sınırda dedi, ve ogüne kadar alttan aldığım progestanı bıraktırmadı aynen devam et dedi, bildiğim kadarıyla progestan rahmi güçlendiriyo, sonra tekrar 20. haftada gittiğimde 47mm olmuş çok güzel artık progestanı bırakabilirsin dedi, aynı şey olabilir, ama seninki biraz geciktiğinden daha etkili olsun diye iğne vermiş olabilir, üzme sakın canını, Allahım yardımcın olsun, herşeyde vardır bi hayır , o doktora gitmen sorunun çözülmesinde vesile olmuştur inşallah...

Merhaba annecikler. Rahatsızlığı olan arkadaşlara geçmiş olsun. Çarşamba 20 hatfamızı doldurcaz. benimde kaplama dişim var ve ne zamandır ağrıyo, kanal tedavisi gerekli olursa yaptırabilir miyim acaba, bilen var mı? 3. aydan sonra yaptırılabilir diye duydum ama bilmiyorum. Bu aralar doktora gidicek olan varsa sorabilir mi benim için.

Benim bebişimde balık gibi yüzüyo sanki ama bazen de aynı tarafa bir kaç kere üstüste vuruyo, çok tatlı.

bitanemo cumartesi kontrolüm vardı benimde doktorum karından ultrasonla baktı 23. haftadayım şu an rahim boynu uzunluğu 2,5 -3 cm çıktı ama rahim ağzı kapalı dedi normalde vajinal ultrasonla bakılması gerekirmiş. çok anlamlı bulmadı yani senin açıklık mı var 2-3 cm galiba ben tam anlayamadım durumunu... öyle bir durum (rahim ağzı açıklığı)kuzenimde olmuştu dikiş atmaya bile gerek kalmadan 38. haftada yaptı doğumunu ama kendini zorlayacak hiçbir iş yapmadı.

selam kızlar ben haftasonu sol bacak ağrısından öldümm o gün çok yormustum kendımı ama yürüyemedım resmen çok kötüydü belim fln dönemedım resmen...bitanemo çok üzüldüm inşallah atlatırsın çok cok dıkkat et kendıne dualarım senınlee...

merhaba kızlar,çarşamba günü benimde detaylı ultrasonum var..kendi doktorumun önerdiği tıp fakültesindeki prinetalog diyorlar sanırım uzmana gideceğim...sanıldığı gibi testlerde bir pürüz çıkınca yönlendirilen bir durum değilmiş...doktorum herhangi bir problem olduğunu düşündüğüm için değil prosedür olarak gönderiyorum dedi....hem detaylı görmek beni çok heyecanlandırıyor...bakalım nasıl geçicek...

Sevgicim magnezyum ve kalsiyum desteği alıyor musun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…