2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

benim doktorum da 24 haftalık olunca gel dedi canım. bozma moralini. aç gittin değil mi?

benim doktorum da 24 haftalık olunca gel dedi canım. bozma moralini. aç gittin değil mi?

evet canim ac gittimde ,aclikla ilgisi yok, erken dediler sabah sogukta yuruyerek gittim bi tek kan aldilar ,bana zaten doktorum soyledi ama labaratuardakiler almadilar iste

iyi de kızlar gebelik diyabeti 24. haftadan sonra belli oluyormuş şimdiden yaptırsanız bile anlaşılmayacak ki??
bence boşuna strese girmeyin sizin sağlığınız için şimdi yapmıyorlar

evet canim ac gittimde ,aclikla ilgisi yok, erken dediler sabah sogukta yuruyerek gittim bi tek kan aldilar ,bana zaten doktorum soyledi ama labaratuardakiler almadilar iste

zeynepus cnm ilgin için cok tskederim Allah razı olsun hakkını helal et diger yorum yazanlarada cok cok saolun Allahım hepinizden razı olsun öptüm sizi ve bebişleriniizi.
merhaba herkeze özelde (sskla anlasmalı) seker yüklemesini yaptıranlar ne kadara yapılıyor yada bilgisi olan varmı

günaydın kızlarrr...
çalışanlara kolay gelsin. ben yeni çıktım işten evdeyim şimdi dinleniyorum.. allah yardımcınız olsun..
dün biraz temizlik yaptım cam fln sildim. ugün kızımdan dünden beri çıt yok. evham yapmayım normaldi dimi kızlar

zeynep merhaba bende arkadasın gibi iüne kullnıyorum kalınlaşma olsun die ama benim kanamam olmmıstı sadece muayenede cıkmıstı allh kolylık versin arkadasına banada

günaydın searchbau kesinlikle evham yapma yorgunluktan hissetmiyo olabilirsin ve de bu haftalarda bebeklerin hareketlerinde tutarsızlık söz konusu olabiiyo o yüzden canını hiç sıkma

kızlar hepinize günaydın bugun bol güneşli enerjik bi gün :) ve haftanın son günü ve benim aşı günüm püüüf :)

ya ben tam 20 haftalık gittiğimde doktorum şeker yüklemesini yaptı ama ilk önce kan almadı şekerli su içirdi bi saat sonra kan aldı acaba bi ay sonra tekrar mı deniycek aradaki farklı görmek için :S

kelebeklerim seni iyi anlıyorum bende o gün şeker yüklemesi yapılacağını bilmediğimde yiyipte gitmiştim ertesi günü tekrardan aç karnına gitmek zorunda kalmıştım

bu arada bizim oğluşumuzda gece 10 da bi başlıyo hareketlere dün gece 11,30 filandı yatakta artık hala tekme atıyo dönüyo bişeyler yapıyo çok güzel bi duygu ya allahım sana binlerce kez şükür olsun bize bu duyguları yaşattığın için...

arkadaşlar günaydın...

ilginç bi şeker tahlili hikayem var paylaşmak istedim...

yüklenen şeker miktarı,
tahlinin yapıldığı merkez çok önemli.
benim ilk kan tahlilimde şekerim çok çok yüksek çıkmıştı.
dr.um şeker yüklemesi yapmamı istedi ama hastanede yapmadım ben özel bi labaratuvarda yaptırdım.
hastanedekinden çok farklı yapıldı.şekerli sıvıyı 2 dakika içinde içmemi istediler.
yürümeme izin vermediler,su felanda içilmiyor 3 saat boyunca öylece oturup bekledim,sonucun net çıkması için.
bu tahlilden sonra şekerim düşük bile çıktı.
benim ilk tahlil sonucuma göre insüline başlamam gerekiyordu.
dr.um çıkan ikinci sonucu görünce (özel labaratuvarda yaptırdığımı)
hastaneyi ayağa kaldırdı yani o derece fark vardı.
dikkatli olun derim....

günaydın searchbau kesinlikle evham yapma yorgunluktan hissetmiyo olabilirsin ve de bu haftalarda bebeklerin hareketlerinde tutarsızlık söz konusu olabiiyo o yüzden canını hiç sıkma

cnm çok sağol. inş. dediğin gibidir dün bütün gece hep yarım uyudum. uyanıp uyanıp dinlemeye çalıştım, kıpırtılara alışmışız olmayınca ne kadar zor gelio. inş. herkesin sorunsuz gider doğuma kadar.

canım ya cam silmeseydin keşke. Allah esirgesin ağırlaştık artık, uzanmak falan da iyi değil yükseklere. bişey olmamıştır bebişe de senin heryerin ağrır.
ben geçen evi makinaya verdim bel ağrısından öldüm bittim

arkadaşım üzülmede yanlış yapılmış gibii,4 kez kan alınıyor.

bir ilk gittiğinde aç karnına kan alınıyor
sonrada şekerli sıvıyı içtikten sonra 3 kez her saat başı kan alınması gerek
açlık kanını alıp,açlık şekerini ölçmediyse yüklemeden sonra ki farkı nasıl saptayacak

walla ben bu işi çözemedim zaten, 4 kez alındığınıda ilk defa duyuyorum genelde 2 kere alınıyo diye duymuştum niye bu doktorların hepsi aynı şeyi uygulamıyo kafamız karışıyo bizim

walla ben bu işi çözemedim zaten, 4 kez alındığınıda ilk defa duyuyorum genelde 2 kere alınıyo diye duymuştum niye bu doktorların hepsi aynı şeyi uygulamıyo kafamız karışıyo bizim

canım kötü bir tecrübe geçirdim diye paylaşmıştım.

dr.unla iyice konuş derim ben.

eğer şeker yüklemesi yapıldıysa 75cc veya 100cc lik şekerli sıvı aldıysan
4 kez kan alınıyor eminim ben yaptıdım çünkü....

4 kez kan alınıyosa yalnız gidilmez aç karnına 4 kez kan verirsem kesin baylırım ben...

Gebelik şekeri ölçümünde ilk olarak 50 gr şeker içirilir ve 1 saat sonra kan verilerek sonuş değerlendirilir.
Eğer sonuç 140 üzeri ise ertesi gün 6-8 saatlik açlık hali ile 100 gr şeker verilerek 3 kere kan alınır.

Gestasyonel Diabet Tanısı için Gebelerde OGTT Uygulaması
· Gebelerde açlık plazma glukozunun 126’nın üstünde olması veya rastgele alınan örnekte plazma glukozunun 200’ün üstünde olması diabet tanısı için sınır değerdir.

· Eğer hiperglisemi bulguları açık olarak saptanamazsa tanı sonraki günlerde OGTT yapılarak doğrulanmalıdır.

· OGTT gebeliğin 24-28. haftasında uygulanmaktadır.

· Günün herhangi bir zamanında 50 g oral glukoz verilir.

· Eğer 1. saat’ deki kan glukoz konsantrasyonu 140 mg/dl ise OGTT uygulanır.

· Ertesi sabah 8-14 saat açlıktan sonra açlık kanı alınır.

· 100 g veya 75 g oral glukoz verilir.

· Değerlendirme tablodaki değerlere göre yapılır.

Ayrıca kaan kocatepe gibi güvenilir doktorların sitesindede aynı şekilde bilgi verilmiştir.

Ayrıca şeker testi doktorlara göre 24-28 haftalarda,bizlere göre ise 23-27 haftalar arası yapılan bir testtir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…