2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

beykoz ben bilmem annem bilir diycem :))
dün annem bebek için de iyi olur yapalım dediydi, ondan tarifi alınca yazarım..

ayyy buna çok güldüm cnmmm yaaaa:)

walla bana tarif edin onuda yaparımmm şekerimmmmm:)

ben de buna gülerim, maşallah arı gibisin canım, bişey duymayagör :9:
olmuyo böyle kendimi tembel gibi hissediyorum sonra :17:

8 kavanoz menemenlik yaptıgından yaptım bende şimdi tarhana yapcam hayatım ve eminim sende yaparsın ben tarif buldum:52:

domatesli tarhana:

1,5 kg yoğurt,
2 kg domates,
3-4 acı sivri biber,
3-4 adet soğan,
aldığı kadar un,
nane ve maydanoz.

Hazırlanışı:

soğanları doğrayıp, genişce bir tencereye koyun. içerisine doğranmış biberi, domatesi, nane ve maydanozu ve bir iki bardak suyu ilave ederek kaynatın. tencereyi ateşten alıp soğuyunca içerisine yoğurt ve unu koyup hamur yapın. ağzını kapatıp 3-4 gün mayalanmaya bırakın.
bu esnada ara sıra hamuru yoğurun. hamuru küçük parçalara bölüp temiz bir bez üzerine koyup kurutun. hafif nemli haldeyken kalbur veya elekten geçirip toz haline getirin. tekrar bez üzerine koyup kurutun. tamamen kuruyunca torbalara koyup saklayın.

bide püf noktası az günes alan rüzgarlı yerde kurutmakmıs canım

Son düzenleme:
arkadaslar aranızda tarhanayı sıfırdan yapamyı bilen varmı benim kv sorduda bilen varmı diye bende hava attım onlar herseyi bilir aramızda degişik seyler yapanlarda var falan diye sorcam dedim dün sordunmu dedi bugun ögrensinmi der bilen varmı :27:

ben hazır aldım şekerim henüz o kadar becerikli değilim:43:

valla bacım bebek olmasa bende yapmazdımda sırf onun için denicem inş olur ben bayılırım tarhanaya olsada içsek:52:

Bizim anneanne yapıyor sagolsun bizimki acılı kiz icin acısiz yapacak:)ama torba yogurdu yada süzme yogurt kullanın daha çabuk eksir
Bu arada naneyide unutmayın!

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 514915

kis icin aldigimiz leoparli tulum :9: mother care den aldim... biyolog sana ithaf ediyorum bu fotoyu leopar seversin ya:34:
Bayildim ve bugun su gecirmeyen astronot almaya karar verdim. Oglumla otoparka yururken yakalandik oyle islandi ki kuzum :(
zeynepcimm annemle konuştum ankarada şuandaa
çok aşırı sıcakmış bugün çok soğukkk
malum bayada yakınız sen ne giydiriyorsun yaaahuu
ben uzun kollu çıtçıtlı pijama çorapp
yelek giydirsemmi yünnn???????

birde ertuğrulkentteki yeni yapılan alışveriş merkezine eşimin arkadaşı kanz açıyo şekerimmm:)
haberi benden duyyy istedimmmmm bol bol orayada gidebilirizzzz:):):)
sorma 2kat giydiremiyorum bunaliyor gunduzleri kisakollu citcitli ve ayakli aksam 8gen sonra uzunkollu citcitli altina corapli ayakli pijama giydiriyorum. Yun daha erken degil mi yav

Nee kanz mi aciliyor yasasinnnnn
Kaç saatte bir emziriyorsunuz ve ne kadar süre emiyorlar. Ben taktım bu konuya yarın doktora gidene kadar rahat edemiycem anlaşılan
Cnm benimki 2,5saati gecirmiyor. Uzun uyursa 3 3,5saat. Sabah 8 ve 9da saatbasi

8 kavanoz menemenlik yaptıgından yaptım bende şimdi tarhana yapcam hayatım ve eminim sende yaparsın ben tarif buldum:52:

domatesli tarhana:

1,5 kg yoğurt,
2 kg domates,
3-4 acı sivri biber,
3-4 adet soğan,
aldığı kadar un,
nane ve maydanoz.

Hazırlanışı:

soğanları doğrayıp, genişce bir tencereye koyun. içerisine doğranmış biberi, domatesi, nane ve maydanozu ve bir iki bardak suyu ilave ederek kaynatın. tencereyi ateşten alıp soğuyunca içerisine yoğurt ve unu koyup hamur yapın. ağzını kapatıp 3-4 gün mayalanmaya bırakın.
bu esnada ara sıra hamuru yoğurun. hamuru küçük parçalara bölüp temiz bir bez üzerine koyup kurutun. hafif nemli haldeyken kalbur veya elekten geçirip toz haline getirin. tekrar bez üzerine koyup kurutun. tamamen kuruyunca torbalara koyup saklayın.

Hey be kim tutar seni yuru beykoz yuru anam sende bu azim varken tabii biyolog uda unutmamak lazım (Zeynep ve turuncuda öyle hakkınızı verme lazım valla) atom karıncaları sizi gidiler sizi :)) maşallah hangi vakit hemen öğreni verdin :26: soralı daha yeni olmustu gayri :))
Bende tembel işi ne varsa, şimdi tarhana ek gıdaya geçilince iyi oldugunu duydum ..eşim yakında geliyor ve biz ailesini ziyarete Antep e gidicez orda artık benim buyuk gorunce var rica ederim yapıverir Mahir Pasamız için yani inş yapar malum salçaları çok iyi ve birde kurutma dolmalıklar :)) yaa Gazianteptede maşallah yok yok çok bereketli yer ve hamarat hanımları var benim gibi mürekkep yalamıs gelini ne derler bilmem ama yanlarında acaip beceriksiz hissediyorum kendimi :((

beykoz ben bilmem annem bilir diycem :))
dün annem bebek için de iyi olur yapalım dediydi, ondan tarifi alınca yazarım..

ben de buna gülerim, maşallah arı gibisin canım, bişey duymayagör :9:
olmuyo böyle kendimi tembel gibi hissediyorum sonra :17:
:27::27:
seni tembel lillac seniiiii
napiyim cnm ya iş yok güç yokkk
bari bişiler öğreneyimmm:) bnm annem yapmaz böyle şeyler hep özenirdimmm:)
koyu renkli yerde çok hoşuma gittiii

domatesli tarhana:

1,5 kg yoğurt,
2 kg domates,
3-4 acı sivri biber,
3-4 adet soğan,
aldığı kadar un,
nane ve maydanoz.

Hazırlanışı:

cnmm bi 5 kavanozda asyaya çorbalık domates yaptım atlamışsın uheueheuheue
walla komşu teyzem tarhana yapıcam asyayada vericem kışın yer diyordu...
ben yapmıcam ben pek sevmem tarhanaaa ama varya sırf merakımdan yapasım geldii:)

bu arada asya başardıııı....
sonunda çorabını çıkarmış 2 dk başından ayrıldım...
çorapta giydiremicez artık şapur şupur
emiyoooo

Son düzenleme:
arkadaslar aranızda tarhanayı sıfırdan yapamyı bilen varmı benim kv sorduda bilen varmı diye bende hava attım onlar herseyi bilir aramızda degişik seyler yapanlarda var falan diye sorcam dedim dün sordunmu dedi bugun ögrensinmi der bilen varmı :27:

Bak işte onu yapmasını öğrenmedim..Annem ve teyzem çok güzel yaparlar,hep onlardan otlandığım için öğrenmek kısmet olmadı.
Az önce de annem söyledi tarhana yapacağını,anlayacağın bu sene de tarhanamız hazır.
Babamada organik pekmez siparişi verdim Kayra için.Bu demir ilaçları canımı sıkıyor.Hiç değilse sabah aç karnına pekmez veririz mis gibi.

Maaşallah valla senden kaçmazz :46:

Bayildim ve bugun su gecirmeyen astronot almaya karar verdim. Oglumla otoparka yururken yakalandik oyle islandi ki kuzum :(

sorma 2kat giydiremiyorum bunaliyor gunduzleri kisakollu citcitli ve ayakli aksam 8gen sonra uzunkollu citcitli altina corapli ayakli pijama giydiriyorum. Yun daha erken degil mi yav

Canım astronot alacakmısınız diye sormuşsun,ben almayı düşünmüyorum.Onun içinde bebek robot gibi duruyor sanki.Zaten benim oğlan çok çabuk sıkılıyor ve terliyor.Eminim o tulumuda hiç sevmeyecektir.
Kayseride C&A da gezerken yumuşacık bir mont bulmuştum.Hem sıcak tutar hem de rahat hareket eder içinde.

Hey be kim tutar seni yuru beykoz yuru anam sende bu azim varken tabii biyolog uda unutmamak lazım (Zeynep ve turuncuda öyle hakkınızı verme lazım valla) atom karıncaları sizi gidiler sizi :)) maşallah hangi vakit hemen öğreni verdin :26: soralı daha yeni olmustu gayri :))
Bende tembel işi ne varsa, şimdi tarhana ek gıdaya geçilince iyi oldugunu duydum ..eşim yakında geliyor ve biz ailesini ziyarete Antep e gidicez orda artık benim buyuk gorunce var rica ederim yapıverir Mahir Pasamız için yani inş yapar malum salçaları çok iyi ve birde kurutma dolmalıklar :)) yaa Gazianteptede maşallah yok yok çok bereketli yer ve hamarat hanımları var benim gibi mürekkep yalamıs gelini ne derler bilmem ama yanlarında acaip beceriksiz hissediyorum kendimi :((

Senin heriftemi antepli gıı :1:
Benim herifin aileside antepte.Keşke orda olsaydımda bizde buluşsaydık:emir_bebek:
Haftaya kaynanagil buraya gelecek,gelirken ev yapımı salçamı ve kışlık kuru dolmaları getirecekler.Evlenmeden önce hiç bilmezdim ama sayelerinde bende müptelası oldum bu dolmaların.
Hamarat hatunlar oldukları bir gerçek valla.Benim görümceler 10 dakikada yumurtali köfteyi yoğuruyorlar.Ben yapmaya kalktımda yarım saat sürdü,sonra herife verdim "al ben beceremiyom "diye :27:

:27::27:

bu arada asya başardıııı....
sonunda çorabını çıkarmış 2 dk başından ayrıldım...
çorapta giydiremicez artık şapur şupur
emiyoooo

Ayyy ısırırım ben onun ayaklarınııı.Ne tatlı oluyordur şimdi öyle yaptıkca :52:
Benim oğlan daha yeni yeni sırt üstü yattıkca ayakları kaldırıyor.Henüz brrrrrrrrrr yapmaktan onu öğrenmeye fırsatı olamadı herhalde.Pek ilgisini çekmiyor ayaklar.
Birde sırtüstü yatırdığımda otomatik ayarlanmış gibi hemen dönüyor.Artık altını bezlemekte ve üzerini giydirmekte çok zorlanıyorum.Hemen popoyu sallaya sallaya kaçmaya çalışıyo :27:

Benim herifin aileside antepte.Keşke orda olsaydımda bizde buluşsaydık:emir_bebek:
Haftaya kaynanagil buraya gelecek,gelirken ev yapımı salçamı ve kışlık kuru dolmaları getirecekler.Evlenmeden önce hiç bilmezdim ama sayelerinde bende müptelası oldum bu dolmaların.
Hamarat hatunlar oldukları bir gerçek valla.Benim görümceler 10 dakikada yumurtali köfteyi yoğuruyorlar.Ben yapmaya kalktımda yarım saat sürdü,sonra herife verdim "al ben beceremiyom "diye :27:

Hee gıı benim herifte antepli ...Turuncu gıı yemekleri çok afet dimi valla yemede yat veya yemeye kıyamıyacagın turden o kadar çok çeşitleri varki saymakla bitmez hele şu yuvarlamaları ve birde içli köfteleri ayy şimdi fena olcam zaten yeme hastası oldum şimdi oraya gitcem sut olsun diye habire ye ye ye diyecekler bende ağzım açık şekilde olur severek severek tabiki diyeceğimi ...şimdiden duyar gibi oluyorum..
Ben o dolmalardan ve el yapımı biber ve domates karışımı salçalarını ingiltereye goturdum ve nerde ise bana bir yıla yakın yetti valla çokta bereketli çıktı anlayacağın..Bu senede hazılamışlardır kesin kuru dolmalıklarım ve salçam ..bunlara birde Mahir paşann tarhanasıda kattık mı ok dir
Antep baklavasını ben tadına varana kadar tatlı yiyorum sanıyordum ama antp baklavasını yedikten sonra ancak dedim ben baklava yedim diye ...O ne lezzet anam ..adamların yeme üzerine hiç kötu olan birşeyleri yokki :17:

Turuncu gıı oraya vardıgımda yok mu gelme ihtimalin kaynananlara, olursa haberin ola görüşürüz bir guzel baksana eşler hemşo çıktı :))

Hee gıı benim herifte antepli ...Turuncu gıı yemekleri çok afet dimi valla yemede yat veya yemeye kıyamıyacagın turden o kadar çok çeşitleri varki saymakla bitmez hele şu yuvarlamaları ve birde içli köfteleri ayy şimdi fena olcam zaten yeme hastası oldum şimdi oraya gitcem sut olsun diye habire ye ye ye diyecekler bende ağzım açık şekilde olur severek severek tabiki diyeceğimi ...şimdiden duyar gibi oluyorum..
Ben o dolmalardan ve el yapımı biber ve domates karışımı salçalarını ingiltereye goturdum ve nerde ise bana bir yıla yakın yetti valla çokta bereketli çıktı anlayacağın..Bu senede hazılamışlardır kesin kuru dolmalıklarım ve salçam ..bunlara birde Mahir paşann tarhanasıda kattık mı ok dir
Antep baklavasını ben tadına varana kadar tatlı yiyorum sanıyordum ama antp baklavasını yedikten sonra ancak dedim ben baklava yedim diye ...O ne lezzet anam ..adamların yeme üzerine hiç kötu olan birşeyleri yokki :17:

Turuncu gıı oraya vardıgımda yok mu gelme ihtimalin kaynananlara, olursa haberin ola görüşürüz bir guzel baksana eşler hemşo çıktı :))

Ooof o yuvalama var yaa...İlk yediğimde kendimden geçmiştim :56:...İçli köfte desen bambaşka...Ağzımın suyu aktı valla :1:
Ben iç anadoluluyum ve biz pek bulgurlu yemekler bilmeyiz ama eşimin ailesi nerdeyse her yemekte bulgur ve nohut kullanıyorlar.Çok değişik şeyler öğrendim onlardan.Kuru dolmalar ve salçada bana baya uzun gidiyor.Kıyamıyorum fazla kullanmaya :27:
Hele baklavaaaa hele baklavaaa...Aman yarabbim,nişanda bir tepsi baklava yaptırmışlardı özel,ben dahil tüm sülalem o baklavayı hala sayıklar :60:
Benim herif çalıştığı için anca şubat tatilinde gideriz herhalde antepe.Kurban bayramında bir ihtimal gitmeyi düşünüyoruz ama kesin değil.Maraş merkezde olsaydım mutlaka gelirdim ama antepe 3.5 saatlik mesafedeyim.
Yinede aklımda bulunsun :1:

benimde annem eskiden çok yapardı tarhanayı ama organik hazır tarhanalar çıkınca o da kolayına kaçtı. sağolsun bugün ece için kaynatmış tarhanayı açıp sordum. domates, kırmızı biber, soğan(bize yaptığına göre az koymuş tadı ağır olmasın diye) ve tabi ki tarhana (tarhan otu diyenlerde var.) annem onsuz tarhanamı olurmuş diyor otsuz un çorbası olur dedi. soğuk algınlığına iyi gelirmiş hemde tadı güzel ve doyurucu olurmuş. bunları kaynatıp süzgüden geçirip soğutup kese yoğurdunla unu ekleyip bir gün bekletecekmiş fazla beklerse yoğurt daha çok ekşir çocuğun midesini yekşitirmiş sonra da kurutacak tabi tuz da koydurtmadım nane için de pişirirken koyarsın dedi. herşeyi düşünmüş araştırmış sağolsun. kızkardeşime çok yapardı küçükken süt ile kalanını ben yerdim oradan hatırlıyorum:) ben de keçi sütünle yaparım artık.

kızlar tulum almayın demişsinizde ece çok hareketli bir bebek alt üst ayrı giydirdiğimde beli çok açılıyor üstünü ağzına sokcam diye toparlıyor alt desen sürünmekten iniyor tulumda en azından derli toplu durur diye düşünüyorum. ben daha doğduğundan beri ecenin ayağında çorap tutamıyorum birbirine sürte sürte çıkartıyor giydir çıkar giydir çıkar fenalık geçiriyorum yazın iyidi de şimdi çare olarak külotlu çorap giydiriyorum. biyolog eceyi küvetin filesine koyduğum da ayak baş parmağını bir yakalıyor şapur şupur bir resmini çekeyimde görün:))

Kızlar bugün bir deden 3 kilo kadar organik elma ve şeftali aldım Kayra için.Bunları nasıl değerlendirebilirim sizce ?
Elma ve şeftali püresi yapıp kavanozlara koysam diye düşündüm ama kavanozlar çok büyük.Böyle püre yapıp buzluğa koysam,kışın mamasına veya yoğurduna koysam nasıl olur acep :44:

Ooof o yuvalama var yaa...İlk yediğimde kendimden geçmiştim :56:...İçli köfte desen bambaşka...Ağzımın suyu aktı valla :1:
Ben iç anadoluluyum ve biz pek bulgurlu yemekler bilmeyiz ama eşimin ailesi nerdeyse her yemekte bulgur ve nohut kullanıyorlar.Çok değişik şeyler öğrendim onlardan.Kuru dolmalar ve salçada bana baya uzun gidiyor.Kıyamıyorum fazla kullanmaya :27:
Hele baklavaaaa hele baklavaaa...Aman yarabbim,nişanda bir tepsi baklava yaptırmışlardı özel,ben dahil tüm sülalem o baklavayı hala sayıklar :60:
Benim herif çalıştığı için anca şubat tatilinde gideriz herhalde antepe.Kurban bayramında bir ihtimal gitmeyi düşünüyoruz ama kesin değil.Maraş merkezde olsaydım mutlaka gelirdim ama antepe 3.5 saatlik mesafedeyim.
Yinede aklımda bulunsun :1:

He gııı benide istemeye geldiklerinde iki tepsi baklama getirmişlerdi abim tadına bakınca baklavanın hemen verdim gitti dedi yani iki tepsi baklava tav olduk anlayacağın :)) bizde butun ahali halan o baklamaları sayıklıyorlar hatta gidiceğimi bilenler şimdiden sipariş verdiler iyimi gelirken biz baklama stogu ile demek gelicez ist a :))
Cnm gelme konusunda olurda hani durumun bil isterim yoksa tabiki uzaksınız olmazsada başka zaman kismet diyek

kızlar tulum almayın demişsinizde ece çok hareketli bir bebek alt üst ayrı giydirdiğimde beli çok açılıyor üstünü ağzına sokcam diye toparlıyor alt desen sürünmekten iniyor tulumda en azından derli toplu durur diye düşünüyorum. ben daha doğduğundan beri ecenin ayağında çorap tutamıyorum birbirine sürte sürte çıkartıyor giydir çıkar giydir çıkar fenalık geçiriyorum yazın iyidi de şimdi çare olarak külotlu çorap giydiriyorum. biyolog eceyi küvetin filesine koyduğum da ayak baş parmağını bir yakalıyor şapur şupur bir resmini çekeyimde görün:))

Ben bebeklere tulumu çok yakıştırırım,bu yüzden Kayra doğmadan nerdeyse 10 tane tulum almıştım ama çoğu elimde patladı.Daha hiç giydirmediğim tulumlar bile vardı elimde.Bedeni tam oluyordu ama boydan çabuk kısalıyor.Bu yüzden çok sevmene rağmen alamıyorum maalesef.

Bak işte onu yapmasını öğrenmedim..Annem ve teyzem çok güzel yaparlar,hep onlardan otlandığım için öğrenmek kısmet olmadı.
Az önce de annem söyledi tarhana yapacağını,anlayacağın bu sene de tarhanamız hazır.
Babamada organik pekmez siparişi verdim Kayra için.Bu demir ilaçları canımı sıkıyor.Hiç değilse sabah aç karnına pekmez veririz mis gibi.

Maaşallah valla senden kaçmazz :46:

Canım astronot alacakmısınız diye sormuşsun,ben almayı düşünmüyorum.Onun içinde bebek robot gibi duruyor sanki.Zaten benim oğlan çok çabuk sıkılıyor ve terliyor.Eminim o tulumuda hiç sevmeyecektir.
Kayseride C&A da gezerken yumuşacık bir mont bulmuştum.Hem sıcak tutar hem de rahat hareket eder içinde.

Ayyy ısırırım ben onun ayaklarınııı.Ne tatlı oluyordur şimdi öyle yaptıkca :52:
Benim oğlan daha yeni yeni sırt üstü yattıkca ayakları kaldırıyor.Henüz brrrrrrrrrr yapmaktan onu öğrenmeye fırsatı olamadı herhalde.Pek ilgisini çekmiyor ayaklar.
Birde sırtüstü yatırdığımda otomatik ayarlanmış gibi hemen dönüyor.Artık altını bezlemekte ve üzerini giydirmekte çok zorlanıyorum.Hemen popoyu sallaya sallaya kaçmaya çalışıyo :27:

aynen canımmm yaaa
bende altaçmasını seriyorum iyice oynuyor altını değiştirirkern birde opera sanatçısı gibi sesler çıkarıyor altı çıplakkennn:)
sanki sesini açıyormuşş gibii aaaaaaaaauuuuuuooooooooüüüüüüüüüüüaaaaaaaaaa:):)
benmde evimde organik pekmez var... birde kestane balı...
ben hamileyken babam getirtmişti tabi ben yiyemediğimden öylece duruyorlar...
pekmez ne zaman verilebilir kii cnm varmı bilginn???

bu arada turuncu ve meleğimmmm
canım çok fena baklava ve içli köfte çektiii ama çok fenaaa....
bizim burda bir dürümcü var orda yiyebiliyoruzz birtekkk baya köklü bir yerrr
tek tek denedim bursada güzel yapan orasııı:)
bak geçen gittik kalmamıştııı tühhh içimde kaldıı
belki gece giderizzz içli köfte yemeye çok canm çektii yahuuuu:)
hele baklava offffff
offff yaa içli köfte neysede antep baklavası nerden bulcizzzzzzzzzz:5::5::5::5::5::5:

Aynen benim oğlanda aynı altlı ustlu gıydırdın mı ustunu bir guzel ağzına getirip kemiriyor hata surekli açıyor ...bizim yaramazlar aynı galiba en guzeli ayaksız tulum almak birde benimki tulum içinde bir geriliyor sanki patlatacak hale getiriyor birde görsen bir asabi ki anam bu yasta daha yaş bile olmadı ya bu kadar asabiyet töbe töbe neyse bu kilotlu çorap işini bende ciddi ciddi dusunuyorum hatta burdan çok alıp götürcem malum soguk memlekette yaşıyoruz hem onumuzde kış yani artık az kaldı bizde kilotlu çorapları gıydırırız alttan ayaksız tulumların altına oldu bitti işte nasıl fikir cnm tutarmı sence

Kızlar bugün bir deden 3 kilo kadar organik elma ve şeftali aldım Kayra için.Bunları nasıl değerlendirebilirim sizce ?
Elma ve şeftali püresi yapıp kavanozlara koysam diye düşündüm ama kavanozlar çok büyük.Böyle püre yapıp buzluğa koysam,kışın mamasına veya yoğurduna koysam nasıl olur acep :44:

Mesela patlicanli herse buzluktan cikinca biraz dagiliyor sulaniyor pure durur mu ki?
Benim de aklimda sanirim kaynatip kavanozlayacagim armutu
Elma kisin da bol oluyor ama belki elma da yaparim

Gida muhendisi birkac prof.a yazdim bu pure isini cevap gelirse yazacagim hemen
Bu arada aptamil ve bebelac.a mail atmistim kavanoz mamalari ve organik urunleri nerelerde yetisiyor diye telefonumu istemisler
Takintiliyimdir ben desinler ki karadenizin yaylalarindan sofralariniza amenna ama sanayi bolgelerindeki uretimler icime sinmiyor
Sutas ve ekere de gunluk sut uretimlerini sordum. Bebeginiz icinse siz ve aileniz gunluk tuketin diger homojenize ve uht olanlari kullanmayin yazmis eker.
Ben tatlilar icin bile gunluk kullaniyorum guvenilir bir sutcu ya da mandira bulana kadar

pekmez ne zaman verilebilir kii cnm varmı bilginn???

bu arada turuncu ve meleğimmmm
canım çok fena baklava ve içli köfte çektiii ama çok fenaaa....
bizim burda bir dürümcü var orda yiyebiliyoruzz birtekkk baya köklü bir yerrr
tek tek denedim bursada güzel yapan orasııı:)
bak geçen gittik kalmamıştııı tühhh içimde kaldıı
belki gece giderizzz içli köfte yemeye çok canm çektii yahuuuu:)
hele baklava offffff
offff yaa içli köfte neysede antep baklavası nerden bulcizzzzzzzzzz:5::5::5::5::5::5:

Canım 5.ay kontrolünde doktora soracağım ama yanılmıyorsam 6.ayda başlanıyor.
Benimde canım fena baklava ve içli köfte çekti.Hatta az önce hayalini kuruyordum baklavanın :18:
Sabaha kadar bir yerimiz şişmese bari :60:

Back
X