2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

$balik.webp

Iyi geceler bende kactim,

Gecmis olsun cnm, Tarik Bugra demek sandelyede devirmeye basladi..oy basima gelenler vah ki vah..bizimkide artik mama sandelyesi icinde iken ileri geri kendini atarak hareket ettiriyor, gulermisin aglarmisin bilmiyorum ama acaip tirsiyorum bir gun devrilcek diye mama sandelyesi ile beraber diye..allahtan cok saglam birsey almisiz yoksa bizimki iki gunde darmadagan yapardi..varmi aranizda mama sandelyesinin icinde iken kendini saldelye ile hareket ettiren merak ettim valla yoksa benimki mi boyle numune kerata..

benim oğlan da mama sandalyesindeyken kendini öne arkaya attırıp duruyo, eşim her gördüğünde bu oğlan napıyo diye şoklarda, hala çocuğu 3 aylık falan zannediyo herhalde, ama bizim ki de hareketli, kucağım da bile bir an durmaz bi sağa bi sola bakıp bakıp durur bir şey arar gibi kafamı ittirir etrafı rahat görmek için yani anlayacağınız emekleme ve yürümeye başlama halleri beni cidden korkutuyor

Hayirli olsun cnm, ins bundan sonra gule oynaya buyur oglun..siz yine iyisiniz bizim ilk dis 6 aylik 10 gunluk iken cikti simdi oglumun 6 disi var :)) ne hiz dimi ama...sana iyi geceler ozletme kendini bransdasim gel sik sik..

sağol amin cnm..vayyyyy maşallahn ...unutmamışız branşdaş olduğumuzu:))...ben buralardayımda iki kelimeyi bir araya getirip yazamıyorum...tembelim o konuda....bu arada scan sonucunu bende merak ediyorum...iyi haberlerle gelirsin cnm inş...

ben geldim:10::10:
ama kimse kalmamış:(
akşam yemekten sonra dedim cevizli kek yapıyım..

Öfff vucudum acil diyet alarmı vermese şimdi kalkıp senin cevizli kekinden yapardım :50:

kendi kendime konuşum bari,sabahkilere ayıp olmasın,bu sayfalar neden boş demesinler:))
çağla bugün lahmacun yedi:52: hoşuna gitti mamm mammmm dedi:)
öglenleri çağlaya kıymalı sebze çorbası yapıyorum ama akşam yemekte ne varsa bizimle
yemesine izin veriyorum büyüdüler artık herşey serbest:)
tabikide bazışeyler hariç...
ee daha daha nasılsınız ziyaretçiler:1:

Bende aynı senin gibi yapıyorum.Öğlen kendisine özel yemek,akşam ise biz ne yersek onlardan tadıyor :46:

1 üye 1 ziyaretçi...heyyyy gececiler nerdesiniz....oğlum tammm 9 aylık oldu...ve de ilk iki dişi 5,5 aylıkken çıkan oğlumun,3ve 4.dişi bugün patlamış...gözüm yollarda kalmıştı....nerde bu dişlerin devamı diye...çok şükür...iyi geceler...

9 ayınız ve yeni dişleriniz hayırlı olsunnnnn :16:

slm şekerlerim,ciğerlerimmm:3::1:
nasılsınız bakalım görüşmeyeli?beni özlediniz mi?:)
benim minik canavarım uyudu bi bakayım ne var ne yok dedim..
tabii geçmişe bakamadım yarın umarım bakabilirim
tüm anneler ve kuzularım iyidir umarımm

kızlar dün annemin evine yakın bi ev bulduk taşınma ihtimalimiz var ve annemle karşılıklı binalarda oturucaz olursa çok mutluyummm

benim kuzum minik bi canavar oldu durduramıyoruz sıpayı o kadar hızlandı ki bu gün 5 sn içinde mutfağa girdi ve sandalyeyi kafasına düşürdü:5:
o çok az ağladı ama çok ağladım..kafası şişti buz koydum eminim canı çok acıdı ama yavrumun doğru düzgün sesi bile çıkmadı..ben öpüp ağlarken bi şeyler anlatarak suratımı izledi yavrum
inanılmaz hareketlendi..umarım bu son kazamız olur

hepinizi öpüyorum ve dinlenmeye çekiliyorum:54::54::54:

Kıyamammmm kuzumaaaa...
Offff hareketleri arttıkça ev kazaları kaçınılmaz oluyor :50:
Çok ama çok geçmiş olsun canım...İnşaallah bir daha böyle kazalar yaşanmaz...

Gecmis olsun cnm, Tarik Bugra demek sandelyede devirmeye basladi..oy basima gelenler vah ki vah..bizimkide artik mama sandelyesi icinde iken ileri geri kendini atarak hareket ettiriyor, gulermisin aglarmisin bilmiyorum ama acaip tirsiyorum bir gun devrilcek diye mama sandelyesi ile beraber diye..allahtan cok saglam birsey almisiz yoksa bizimki iki gunde darmadagan yapardi..varmi aranizda mama sandelyesinin icinde iken kendini saldelye ile hareket ettiren merak ettim valla yoksa benimki mi boyle numune kerata..

Meleğim Kayra çok uzun zamandır yapıyor bu dediğin yaramazlığı...Hele canı sıkıldığında daha da artıyor şiddeti.

benim oğlan da mama sandalyesindeyken kendini öne arkaya attırıp duruyo, eşim her gördüğünde bu oğlan napıyo diye şoklarda, hala çocuğu 3 aylık falan zannediyo herhalde, ama bizim ki de hareketli, kucağım da bile bir an durmaz bi sağa bi sola bakıp bakıp durur bir şey arar gibi kafamı ittirir etrafı rahat görmek için yani anlayacağınız emekleme ve yürümeye başlama halleri beni cidden korkutuyor

Biri benim oğlandan mı bahsediyorrr :1:
Benim ufaklıkta seninki gibi.Sürekli bir şeyler arayışında.Eller kollar kafa hiç yerinde durmuyor :52:
Kucakta bile bir yerlere asılıp çekiştirmeye çalışıyor.

Günaydın herkeseee :3:

Bu sabah çok sakin forummm :18:

Kızlar yaaa ben Kayraya hiç bir şey öğretemiyorum.Ne zaman yanına oturup oyuncaklarıyla oynamaya çalışsam veya bir şeyler öğretmek istesem hiç yüzüme bile bakmadan tepeme tırmanmaya çalışıyor.Tekrar alıp karşıma oturtuyorum ama oturtmamla tekrar bana yapışıp ayağa kalkıyor.
Mesela şu kule yapılan bardakları öğretmeye çalışıyorum,şuan daha küçük öğrenmesi için biliyorum ama en azından izlesin dimi.O da yok...Benim kule yapmama bile fırsat vermeden hepsini dağıtıyor :).
Bay bay yapmayı,alkış yapmayı,gel gel veya ciciii yapmayı aylardır deniyorum ama hiiiç ilgilenmiyor bile.
Bu oğlan çok tembel olacak yaa.Babasıyla konuştuk zaten,bu oğlan okumaz gibi,bari sanayiye verelimde ilerde elinde bir meslek olsun diyoruz :)))))))

Son düzenleme:
ecesuelif ohh be desene bir 19 mayıslı daha varmış bizim gibi:))

yok cnm bizimki 20 mayıs..ben o msjı saat 24ten sonra yazdığım için 9 aylık oldu dedim...hatta 21 mayısa sez. randevum vardı...20 mayıs akşamı suyum gelince apartopar beni sez'a aldılar 23:50de oğlum dünyaya geldi...amaaa eşim madem sez. olcak 19 mayıs olsun demişti...dr'um 19 mayıs olursa doğum gününe kimse gelmez falan deyip sallamıştı...gönüller bir olsun azraececim:)))

günaydın kızlar...turuncu sağol cnm...bende bizimkine bişey öğretemiyorum...saydıklarından bir tek alkışı yapıyor bir aydan uzun zamandan beri....onuda kendi kendine yapmaya başladı....canı ne zaman isterse o zaman yapcak yani...

Kızlar yaaa ben Kayraya hiç bir şey öğretemiyorum.Ne zaman yanına oturup oyuncaklarıyla oynamaya çalışsam veya bir şeyler öğretmek istesem hiç yüzüme bile bakmadan tepeme tırmanmaya çalışıyor.Tekrar alıp karşıma oturtuyorum ama oturtmamla tekrar bana yapışıp ayağa kalkıyor.
Mesela şu kule yapılan bardakları öğretmeye çalışıyorum,şuan daha küçük öğrenmesi için biliyorum ama en azından izlesin dimi.O da yok...Benim kule yapmama bile fırsat vermeden hepsini dağıtıyor :).
Bay bay yapmayı,alkış yapmayı,gel gel veya ciciii yapmayı aylardır deniyorum ama hiiiç ilgilenmiyor bile.
Bu oğlan çok tembel olacak yaa.Babasıyla konuştuk zaten,bu oğlan okumaz gibi,bari sanayiye verelimde ilerde elinde bir meslek olsun diyoruz :)))))))
şimdiden planlar yapılmaya baslanmıs:))))
benimkide oyun oynayalım diye oturtunca ya dediğini yapıor yada emekleyerek hızla uzaklasıyor dikkat süreleri çok kısa daha ondan kaynaklanıyor dediğin gibi kule için ince motor kasları henüz yeteri kadar gelişmemiş bizimkinin eline koy diye verdiğimde koymaya calısırken digerlerinide deviriyor:))
chic.. ilk yürütecimin toplarını daireden cok güzel atıyor ama:))
dairele geçirmeli oyuncagın en büyük halkasını geçiriyor ama digerlerini daha yapamıyor büyüsünler legolarla oyunlar yapalım istiorum:)))
hikaye kitabı aldık pinokyo ama kendisi okumak için elimize aldıgımızda elimden alıp ya yemeye calısıyor yada yırtıyor resimlerine bakalım diyorum ama emekleyerek kacıor bende peşinde eski kiloma az kaldı sayesinde :))

günaydııınnn kızlar nerdesiniz yaa saat 10 olmus

planner yok, mutluanne yok,zeynep yok, zada yok nagihan yok korkuyorum:18::18:

elma dersem çıkın elmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:92:

aynen bizim kısçede öyle meleğim birde minibüs şöforu gibi sola kayıp kolunu mama sandalyesinin dışına atmak sureti ile
salih abi bana bi yolluk yap demediği kalıyo :60::60: bu anınn fotosu var paylaşmaya çalışacağım işyerinden foto paylşamıyorum :19:

günaydınn herkeseeee:16:

haftanın ortasıda geldi çok şükür:) inş güzel haberlerle dolu bir gün hepimiz içinnn:54:

canım valla bazen benim zeynomda izlemek yerine tepeme tırmanmaya çalışıyor yanii:1: çok enerjik ve aktifler buaralar oyuzden birşeye odaklanmakta güçlük çekiyorlar sanırım normaldir, kayracık biraz daha başına buyruk demekki bay bay, alkış, cici bunlarla işi yok yakışıklının yaramazlık peşinde yani:9: yerim ben onu, kızlar biraz daha meraklı oluyor sanırım bu konuda mesela dün annem köfte yapmış akşama, zeynoyu mama sandalyesine oturtmuş kendide masada köfte yapıyormuş, ellerini birbirine vuruyor ya köfte yapmak için, bakmış her yaptığında zeynoda aynısı yapıyor annem gülmekten kopmuş tabi hemen beni aradı zeyno size köfte yapıyor akşama diye, akşam gittik eve zeynepp hadi köfte yap annem diyorum hemen köfte yapar gibi ellerini birbirine vuruyor bütün akşamımız buna gülmekle geçti nezman ne yapacakları belli olmuyor bu miniklerinnn:16:

TATLICADI canım geçmiş olsun tarık buğra yaramazlıklara devam ediyor yani, allah korusun ya iyice tehlike saçmaya başladı bu kuzularrr:20:

MELEĞİM canım bugün hastaneye gidecekmişsin hadı güzel haberlerle gelmeni bekliyoruz canımmm:16:

kızlar bu mama sandalyesinde arkaya kendini atmam suretiyle mama sandalyesini devirmeye teşebbüs olayını zeynoda 5 aylıktan beri yapıyor, halada mama sandalyesinde çok kaldığında ve sıkıldığında yada oturmak istemediğinde yapıyor sıkıysa almayın diyor yanii:1: sağlam bir mama sandalyesi olmasa çoktan yere kapaklanmıştı sandalyeyle birlikte ne güçlüler ama şaşırıyorumm:53:

aynen bizim kısçede öyle meleğim birde minibüs şöforu gibi sola kayıp kolunu mama sandalyesinin dışına atmak sureti ile
salih abi bana bi yolluk yap demediği kalıyo :60::60: bu anınn fotosu var paylaşmaya çalışacağım işyerinden foto paylşamıyorum :19:

burdayımmmmm:3::3: korma yavrumkediii çalışan anneler iş başında galiba ama akılları buaradadır kesinnn:1:

1 üye 1 ziyaretçi...heyyyy gececiler nerdesiniz....oğlum tammm 9 aylık oldu...ve de ilk iki dişi 5,5 aylıkken çıkan oğlumun,3ve 4.dişi bugün patlamış...gözüm yollarda kalmıştı....nerde bu dişlerin devamı diye...çok şükür...iyi geceler...

Hayırlı olsun yeni dişeriniz canım:emir_bebek:

Selam kızlar,,aynı dertlerden muzdaribiz çook yaramaz oldu kızım,dun gece yatağına dikilip korkulugunu oyle bir salladı ki gece gece yüreğime iniyordu,,artık uyanınca ağlamak
yerine bunu yapıyor,çok korkuyorum ya..Mızmızlandi diye odasına pratik bir yer yatagim var onu actım ve yanıma yatırdım,,bi ara içim geçmiş gelen ses gümmmm:14:
Yer yatagından!!kafalama parkeye çakmış burnunu o kadar ağladı ki...burnunun bi kenarı morardı,,4-6 nobetine gectik tabi hemen buzlar...oyalamalar..uff
sabah sadece biraz kırmızılık biraz morarma vardı,,Allah beterinden korusun:nazar:...Eşimin de her kötü şeyi benden bilmesi cabası...

Herkes için güzel bir gün diliyorum,,Allah'ım yavrularımızı kötülüklerden korusun..

Birde Hejar'ı merak ediyorum???

ben de bir vakitler denemiştim kule vs yapmayı fekat Orhan Cemal de hiç oralı olmamıştı. belki de bu işler zamanı gelince kendiliğinden oluyordur, belki de eşyaları tanıma aşamasındadır, evirip çevirip dağıtması bundandır diye düşündüm. evde eline verebileceğim basit mutfak eşyalarını eline verdim. uzun zaman topladı, dağıttı, evirdi, çevirdi. sonra birgün matruşkanın parçalarını ve mutfak ölçü kaşıklarımı düzgün bir şekilde iç içe koyduğunu gördüm. bay bay, alkış, ceee'leri öğretmeyi ise hiç denemedim zaten normalde biz yaparken taklit eder diye. onları da bizi izlerken öğrenmiş. bir akşam eve gittiğimde alkışla karşıladı beni. ki esasında son derece ciddi bir çocuktur, oyunbaz değildir. demem o ki, zamana bırakalım azizim, olacaktır. bizimki de oturduğu yerden kalkmayıp, herşeyi oturarak yapmaya çalışıyor. biz de babasıyla masabaşı bir işe vereceğiz :)))

ayrıca kız bebekler erkeklere göre daha hareketli ve canlı oluyorlar, bu da gerçek.

Elma dedim çıktım canım ama şimdi de sen armuttasın:34:
Senin o minibüs şoförü edasındaki Sinemis'ini yirim ben yirimmm yirim:56:
Güzel kızımın güzel fotolarını bekliyoruz:16:

Selam kızlar,,aynı dertlerden muzdaribiz çook yaramaz oldu kızım,dun gece yatağına dikilip korkulugunu oyle bir salladı ki gece gece yüreğime iniyordu,,artık uyanınca ağlamak
yerine bunu yapıyor,çok korkuyorum ya..Mızmızlandi diye odasına pratik bir yer yatagim var onu actım ve yanıma yatırdım,,bi ara içim geçmiş gelen ses gümmmm:14:
Yer yatagından!!kafalama parkeye çakmış burnunu o kadar ağladı ki...burnunun bi kenarı morardı,,4-6 nobetine gectik tabi hemen buzlar...oyalamalar..uff
sabah sadece biraz kırmızılık biraz morarma vardı,,Allah beterinden korusun:nazar:...Eşimin de her kötü şeyi benden bilmesi cabası...

Herkes için güzel bir gün diliyorum,,Allah'ım yavrularımızı kötülüklerden korusun..

canımm çok geçmiş olsun ya kötü bir gece olmuş ama allah beterinden korusun, eşine bravo yani o üzüntünün üstüne sorumlu aramaya ne gerek var:26: zeynepte ya kalkıp oturuyor yatakta yada ayağa kalkıp gelin beni alın diye bağırıyor bende çok korkuyorum yani bu beşikteki hareketlerinden uykulu halde düşüp kafasını çarpacak biryere hayır sadece ağlasa duycaz zaten dediğin gibi ama neyapmaya çalışıyor bu kuzular anlayamadık daha:( bizde zeynonun odasına açılır bir koltuk aldık annem artık zeynebin odasında yatıyor çünkü gecenin köründe kalkıp yataktan sarkmaya çalıştığında yan odalardan ne biz nede annem duymuyor çareyi annemi aynı odaya almakta bulduk yanii:)

MELEĞİM Ömer 1 haftadır ipini koparmışcasına yerinde duramıyor mama sandalyesinde yarıbeline kadar sarıyor daha tam yürüyemiyorum azcık yavaş hareket edeyim demiyor yürüyüş arkadaşıyla evin içinde turist gibi geziyor sonra sıkılıp aleti itip düşürüyor kendisi birkaç adım adıp düşüyor tam anlamıyla enerji patlaması yaşıyoruz
hele geceleri hele geceleri!
kayınvalidem alamıyor diye yere yatak yaptık uyanır uyanmaz ilk işi kalkıp duvardan tutnarak kapıya gelmek
beşiğindeyse zaten gece biriki kere korkuluğuna dayanmış ayakta uyur halde buluyoruz
o kadar alışmışım ki uyumlu oğlum diye sevmeye hala adapte olamadım çocuğun düğmesi vardı da sanki biri geldi ona bastı

TURUNCUcum Ömer de çok hareketli olduğundan oturup ona birşeyler göstermek zor oluyor
ama bizim taktiğimiz işe yarıyor genelde
onu oynatmak istediğimiz oyuncağı getirip önce biz oynamaya başlıyoruz eşimle
gülüyoruz atıp tutuyoruz ilgisini çekiyoruz sonra kedi gibi sinsice yaklaşıp oyunumuzu devralıyor
bu hafta eşimle beni oynarken izleye izleye chicconun yüüyüş arkadaşının önündeki şekilleri tek tek deneyip şekilleri doğru deliğe atmayı öğrendi şimdi geliyor ortalıktaki şekilleri yerine atıp işini bitirip sonra kudurmaya devam ediyor
galiba erkek çocuklarında ayarsız bir enerji var o yüzden kızlar gibi dikkat kesilemiyolar

PLANNERcım Zeynonun o yumuk yumuk elleriyle köfte yapışı geldi gözümün önüne tam ısırmalık!
Ömer de akşam sofrasında bizimle yiyor ben ona yediriyorum o bana
geçen gün ekmekten parça koparıp bana uzattı hem ekmeği hem elini yedim :)

Kayınvalidem kirlenir diye huzursuz olsa da tepsisine diziyorum pirinç arpa şehriye spagetti fasulye ne varsa
kocaman da bir önlük takıyorum japonlar gibi 2 parmağıyla tutup yiyor

KV demişken birz kızgınım kendisine
yazdığım şeyleri vermiyor ömere
kahvaltısını hazırlayıp çıkıyordum bugün geciktim bir baktım kayısı ceviz ezmesini vermemiş peynirin de çeyreğini fln almış tabağa gerisini kaldırmış
anne ömer bunlarla doymaz hepsini ver sen diyorum
çocuk koca 1 yumurta sarısı yiyor o ona yeter tok tutar diyor
anne o alışık her sabah böyle besleniyor acıkır sen yedir diyorum
acıksa ağlar mama der hiç ağlamadan uyuyor diyor
e tam oyunmatik modunda şu an aclığını bile anlamıyor ki bazen
yiyen çocuga vermemek de ne!!

dün 13:30da uyutmadan önce sütümü içirmiş
15:00da uyanınca 1 muz yedirmiş sonra akşam 19:30 gibi biz gelene kadar hiçbirşey vermemiş!

anne ne yedi ömer aç görünüyor
ne yazdıysan verdim
bugdayını kurumeyvelerini falan yedi mi saldırıyor da şua n
yok aşuresini yapmadım şekerli diye
e onun yerine ne yedi?
muz yedi
sadece 1 muzla mı duruyor?
sütünü de içti (taa öğlen içtiği sütü söylüyor)

o esnada annemler ve ablamlar geldi ömeri onlara verdim çocuğum aç da kusura bakmayın ben birşeyler hazırlayayım dedim
anneme ne diyor biliyo musunuz "işten geç geldiler sofrada da vermediler birşey ondandır"

hem kendi verdirmiyor hem de suç bastırıyor sabah sıkı sıkı tembihledim ömer bunları yemeye alışkın oyuna dalıp unutabilir ama yine de yedir diye

aç koyacak halimiz yok merak etmeyindiyor

yazdıkça sinirlerim bozuluyor ya napıcam şaşırdım inanın

bir de KP dönüyormuş annem dönmeyip daha kalacakmış!

canımm çok geçmiş olsun ya kötü bir gece olmuş ama allah beterinden korusun, eşine bravo yani o üzüntünün üstüne sorumlu aramaya ne gerek var:26: zeynepte ya kalkıp oturuyor yatakta yada ayağa kalkıp gelin beni alın diye bağırıyor bende çok korkuyorum yani bu beşikteki hareketlerinden uykulu halde düşüp kafasını çarpacak biryere hayır sadece ağlasa duycaz zaten dediğin gibi ama neyapmaya çalışıyor bu kuzular anlayamadık daha:( bizde zeynonun odasına açılır bir koltuk aldık annem artık zeynebin odasında yatıyor çünkü gecenin köründe kalkıp yataktan sarkmaya çalıştığında yan odalardan ne biz nede annem duymuyor çareyi annemi aynı odaya almakta bulduk yanii:)

Canım güzel çözüm bulmuşsunuz Allah annenden de razı olsun,büyük özveri. Gözümüzü 4 açsak ta olacak bunlar,,herkes böyle büyüdü tabi ama çok canım acıyor bebiş düşünce..
Onlar bizim en kıymetlimiz..Hiç kötü birşey olmasın istiyor insan...Eşimle de ayrıca konuşacağım bugün:47: Çok dengesiz davranıyor, ya çok iyi anlayışlı baba,ya çok ilgisiz
acımasız oluyor.Kıyameti koparacağım bugün ona!!!Dün gece 2 de yattım,3 te kıza kalktım,3.30da içim geçmiş sadece 1-2 dk. bunlar oldu..Yorgunluktan bitkinlikten dökülüyorum
ama anlamıyor,,bana kalkmış: çocuk uyanık sen uyuyorsun diye laf sokuyor...devamı var ama yazıp moralimi bozmayacağım!!İşte böyle...Şiştim yine...

Korkmaaaaa bak geldilerrr :1:
Yerim senin dolmuş şoförünü :))))

günaydınn herkeseeee:16:
canım valla bazen benim zeynomda izlemek yerine tepeme tırmanmaya çalışıyor yanii:1: çok enerjik ve aktifler buaralar oyuzden birşeye odaklanmakta güçlük çekiyorlar sanırım normaldir, kayracık biraz daha başına buyruk demekki bay bay, alkış, cici bunlarla işi yok yakışıklının yaramazlık peşinde yani:9: yerim ben onu, kızlar biraz daha meraklı oluyor sanırım bu konuda mesela dün annem köfte yapmış akşama, zeynoyu mama sandalyesine oturtmuş kendide masada köfte yapıyormuş, ellerini birbirine vuruyor ya köfte yapmak için, bakmış her yaptığında zeynoda aynısı yapıyor annem gülmekten kopmuş tabi hemen beni aradı zeyno size köfte yapıyor akşama diye, akşam gittik eve zeynepp hadi köfte yap annem diyorum hemen köfte yapar gibi ellerini birbirine vuruyor bütün akşamımız buna gülmekle geçti nezman ne yapacakları belli olmuyor bu miniklerinnn:16:

Allahımmmmm yerim ben o köfte yapan elleriiii...
Yok canım yok benim oğlan çok haylaz,belli yani :))

Ah yavrum yaaa...Bu sabah ikinci aldığımız kaza haberi..Çok geçmiş olsun :50:
Valla bizim evdeki yatağı park yatak gibi aşağı indiremiyorsun.Korkulukları kaldırılıyor ama ayağa kalktığında ordan aşağı sarkarsa diye çok korkuyorum.Tatilde hep benim yanımda yattı,şimdide annemlerde park yatakta yatıyor ama eve gidince bizi neler bekliyor hiç bilmiyorum valla.:18:
Annesi eve gidince kuzumun burnundan bol bol öp,hemen iyileşsin :49:

ben de bir vakitler denemiştim kule vs yapmayı fekat Orhan Cemal de hiç oralı olmamıştı. belki de bu işler zamanı gelince kendiliğinden oluyordur, belki de eşyaları tanıma aşamasındadır, evirip çevirip dağıtması bundandır diye düşündüm. evde eline verebileceğim basit mutfak eşyalarını eline verdim. uzun zaman topladı, dağıttı, evirdi, çevirdi. sonra birgün matruşkanın parçalarını ve mutfak ölçü kaşıklarımı düzgün bir şekilde iç içe koyduğunu gördüm. bay bay, alkış, ceee'leri öğretmeyi ise hiç denemedim zaten normalde biz yaparken taklit eder diye. onları da bizi izlerken öğrenmiş. bir akşam eve gittiğimde alkışla karşıladı beni. ki esasında son derece ciddi bir çocuktur, oyunbaz değildir. demem o ki, zamana bırakalım azizim, olacaktır. bizimki de oturduğu yerden kalkmayıp, herşeyi oturarak yapmaya çalışıyor. biz de babasıyla masabaşı bir işe vereceğiz :)))

ayrıca kız bebekler erkeklere göre daha hareketli ve canlı oluyorlar, bu da gerçek.

Bizimkide böyle mutfak eşyalarına ve ufak tefek oyuncaklara bayılıyor.Vuruyor,kemiriyor,inceliyor...Hiç bıkmıyor.
Bizi izlerken öğrendiği numaradan kahkaha atmak ve öksürmek :)..
Dediğiin gibi kızlar erkeklere göre daha hareketli oluyorlar..

Back
X