2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlarr..
Ne güzell bir buluşma geçirmişinizzz :52:
Çok sevindim sizin adınıza.Dostluğunuz hep daimi olur inşaallah.:16:

Babyceren ; canım ceren hakkında içinin rahatlamasına çok sevindim.İnşaallah en kısa zamanda tamamen kurtulursunuz bu allerjiden.
Ayrıca çiş eğitiminde başarılar diliyorum.Evet bebek kadar anneninde hazır olması çok önemli.Ben nedense bir türlü hazır hissetmiyorum kendimi.
Evde ki bez stoğu bitince başlarız artık :))

Meleğim ; canım memlekete hoşgeldin..Çok güzel bir tatil geçirmen dileği ile...
Mahir paşa emziği bırakmış.Darısı bize olsunn ama sanırım ben emziği bıraktırmakta da pek hazır değilim.Malum uykusuz geceler,huysuzluklar olacaktır.
Eşimin eğitim yılı bitince eşimin yardımı ile bıraktırayım diyorum.Aslında geçenlerde ilk defa emziğini balkondan atmıştı kayra.Fırsattan istifade emzik gitti diye bıraktırmak istedim ama gece olunca o yalvarmaya ve ağlamaya dayanamadım.:25:

Mutlu_annem ; kızların dediğine göre mira hatun çok tatlı konuşormuş.Öperim onu minik dudişlerindennn.

Tatlıcadı ; Tarık paşa ile zamanın çok çabuk geçtiğinden bahsetmişsin.Bunun sırrı ne acabaaa :52:..Biz bu aralar çok sıkılıyoruz,bir türlü zaman geçiremiyoruz :26:

çok tşk ederim cnm ..türkiye gibisi yok çok özlemişim memleketimi..
evt biz çok şükür emziği bıraktık burdaki hedeflerimden biride oydu ..valla emzikleri mahir kemirip parçalayınca hepsini kendi elleri ile koparıp çöpe attı..bende her istediğinde sekille anlatıp çöpe attığını söyledim oda anladı çok şükür ve bitti.. hatta nuk marka meme denedik onuda almadı sevmedi..sende başka meme deniyebilirsin cnm belki değişik meme ile bırakabilir yada kendi eli ile atmaya ikna olursa oda bir çözüm olabilir..bende uykusunu uyuyamaz diye endişe ediyordum fakat değişen hiçbirşey olmadı....darısı sizin başınıza inş umarım kolayca bırakırsınız..

Oh oh maşallah,kıskandım sizi vallahi(şaka şaka imrendim)ne de güzel buluşmuşsunuz:7:Resimlerinizi meraklka bekliyorum.Artık darısı başıma umarım en yakın zamanda hep beraber oluruz:16:
Meleğim hoş geldin sefa geldin,Urfaya yolun düşer mi?
Mutlum seni de özledim,sık gelemediğimden merak ediyorum haliyle.Bir face açsan da daha sık takip etsek seni:34:
Beybim gözün aydın,Cerenin durumu iyiymiş hepimiz rahatladık gerçekten:21:
Talaycığım Allah analı babalı ve sağlıkla büyütsün inşallah,darısı başıma:emir_bebek:
Hepinizi öpüyorum hanımlar...
Bizler de iyiyiz,Doğa hala konuşmuyor bu kızı da her şeyi gecikmeli yapıyor yaf:50:Sağlıklı olması en güzeli..

sağol cnm..hoşbulduk..

urfaya gelişim olurmu bilmiyorum ama gelirsek mutlaka seni görmeye geliriz cnm..

valla mahirde konuşamıyor..hatta İngiltere de child centre den mektup yollamışlar 2 -2.5 yaş arası çocukların konuşma ve wc alışkanlığını kontrol için randuvu alın diye bakalım bizim halimiz nice olucak..offf

hayırslısı olsun diyelim ne yapalım elden bir şey gelmiyor gayri..,inş olur en yakında zamanda tüm konuşamayan çocuklarımızda..

Son düzenleme:
maalesef tatlım,ovülasyon günümde kalmaya çalışıyorum fakat henüz bir şey olmadı.
Bu arada tebrik etmediysem kusura bakma canım seni,canı gönülden kutluyorum hamiş olmanı.Sağlıklı bir şekilde doğar ve hayırlı bir evlat olur inşallah.

canım rabbim gönlüne göre verir seninde güzel haberlerini alırız inş :16:
ricaederim canım arada unutuluyor yada akıl baska seye takılıyor tesekkürederim canım amin inş kucagımıza almayıda nasip eyler rabbim saglkla :54:

gunaydin..erkenden uyandim boynum tutuldu:) kizlarda bizim yatakta uyuyunca ne sağa ne sola donebildim:) heryerim agiriyo..
ev halki hala uyuyo..
kizlar 20 gündür babaannem yoğun bakimdaydi, persembe gece vefat etti:(mekani cennet olsun insallah..84 yasindaydi.hep sorardim nene kac yil daha yaşarsın sen derdim:) 5 yil daha giderim derdi de gulerdik:(neyse Allah düşürmedi kendini..2 gündür cenaze evindeyim pert oldum..kizlarda orda burda onlarda perişan oldu..tesadufmudur bilmem ama
zamaninda dedem öldüğünde o gece ordaydim gördüm, anneannem öldüğünde hastanede ona bakmaya gitmistim yaninda bi ben vardim, işte babaannem öldüğü günde kameradan en son ben gördüm:(ne bicim bir kaderim varmış. .içime doğdu sanki , dedim görmeye gidersem sanki o gün ölecek nenem, dedigim gibide oldu..

Çağla nin bezini cikarmistim cenaze evinde 2 defa bagladim ama neyseki Çağla hep gelip bana söyledi hemen wcye kostuk..arada altina kaciriyo ama bezden kurtulduk teyzeleleri:) birkaç güne tam öğrenir inşallah. .cocuklada ilgilenemedim..
ama gece sabaha kadar temiz kalkiyo, sabahta koşarak wc ye gidiyo:))
bu aralar dilide açılmış çok tatli olmuş çok:)
nazara gelecek çok korkuyorum, herkes bakiyo, öpüyo..

yarin cerenimin doğum günü ama sinif gösterileri var o yuzden doğum gününü sali günü kutliycaz..zaten bi pasta yaptiracam sinifta kesecek..benden prenses elbisesi istiyo söz verdim alacam dedim ama hiç çarşıya gidecek vakitte olmadi..ne yapacam bilmiyorum..
bi şekilde akşam avm ye mi gitsem ne yapsam..
kahvaltidan sonra kizlara eşim bakacak bende yine cenaze evine gidecem..Eşim belki parka götürür ama ikisiyle basetmek zor..
daha bir sürü şey yazacaktim unuttum:)
neysee hoşçakalin

çok tşk ederim cnm ..türkiye gibisi yok çok özlemişim memleketimi..
evt biz çok şükür emziği bıraktık burdaki hedeflerimden biride oydu ..valla emzikleri mahir kemirip parçalayınca hepsini kendi elleri ile koparıp çöpe attı..bende her istediğinde sekille anlatıp çöpe attığını söyledim oda anladı çok şükür ve bitti.. hatta nuk marka meme denedik onuda almadı sevmedi..sende başka meme deniyebilirsin cnm belki değişik meme ile bırakabilir yada kendi eli ile atmaya ikna olursa oda bir çözüm olabilir..bende uykusunu uyuyamaz diye endişe ediyordum fakat değişen hiçbirşey olmadı....darısı sizin başınıza inş umarım kolayca bırakırsınız..

topikte parmağını emen tek benim tombalak mı yaw :ssz: ben nasıl bıraktıracağım bilmiyorum :26:

gunaydin..erkenden uyandim boynum tutuldu:) kizlarda bizim yatakta uyuyunca ne sağa ne sola donebildim:) heryerim agiriyo..
ev halki hala uyuyo..
kizlar 20 gündür babaannem yoğun bakimdaydi, persembe gece vefat etti:(mekani cennet olsun insallah..84 yasindaydi.hep sorardim nene kac yil daha yaşarsın sen derdim:) 5 yil daha giderim derdi de gulerdik:(neyse Allah düşürmedi kendini..2 gündür cenaze evindeyim pert oldum..kizlarda orda burda onlarda perişan oldu..tesadufmudur bilmem ama
zamaninda dedem öldüğünde o gece ordaydim gördüm, anneannem öldüğünde hastanede ona bakmaya gitmistim yaninda bi ben vardim, işte babaannem öldüğü günde kameradan en son ben gördüm:(ne bicim bir kaderim varmış. .içime doğdu sanki , dedim görmeye gidersem sanki o gün ölecek nenem, dedigim gibide oldu..

başın sağolsun dostum ... Allah rahmet eylesin teyzemize ... :ssz:

Ev halki hala uyuyo..
Kizlar 20 gündür babaannem yoğun bakimdaydi, persembe gece vefat etti:(mekani cennet olsun insallah..84 yasindaydi.hep sorardim nene kac yil daha yaşarsın sen derdim:) 5 yil daha giderim derdi de gulerdik:(neyse allah düşürmedi kendini..2 gündür cenaze evindeyim pert oldum..kizlarda orda burda onlarda perişan oldu..tesadufmudur bilmem ama

çağla nin bezini cikarmistim cenaze evinde 2 defa bagladim ama neyseki çağla hep gelip bana söyledi hemen wcye kostuk..arada altina kaciriyo ama bezden kurtulduk teyzeleleri:) birkaç güne tam öğrenir inşallah. .cocuklada ilgilenemedim..
Ama gece sabaha kadar temiz kalkiyo, sabahta koşarak wc ye gidiyo:))
bu aralar dilide açılmış çok tatli olmuş çok:)
nazara gelecek çok korkuyorum, herkes bakiyo, öpüyo..

mekanı cennet toprağı bol olsun. Su son zamanlarda o kadar cok ölüm haberi duyuyorum ki
2013 ıyıgecmedı ıdyordumama bu yıl bır öncekını arattı..
Allah herkese sağlık sıhhat versın inş.

Ankara'nın en yavan mahallelerinden birinde oturuyorum. yaz önemi için, uzak hayvanat bahçeleri, mesire yerleri, balkona konan şişme havuz gibi şeyleri düşünüyorum :26: mesire yerlerini özellikle istiyoırum çünküm bizim oğlan deli gibi koşmayı çok seviyor. hani "bomboş yol olsa da nereye gittiğimi bilmeden koşsam koşsam, sonra yemek yyiyip uyuyakalsam" der gibi :9: ha asıl öenmli kısmı unuttum. kamyon, kepçe ve traktöründen hiç vazgeçmez. kumları ordan oraya taşı, dök, kaz, kamyona yükle, boşlat vs vs vs. onlarla oynarken vaktin nasıl geçtiğini anlamaz. parka vs giderken bu harfiyat malzemelerini de götürürüz :51:[/QUOT

ayse duru da kum gördü mü hemenbaslıyor ordan oraya tasımaya ayse duru nakliyat şirketii kumları özenle hazırlanıyorr en son onları parkta öylece bırakıp gitmesi en zor kısmı ıste , buyuduler cok sukur işin eğlencelı kısmıbaşladı sayılır bır de yemek yemeyı öğrenseler :)

Slm kızlar
Herkese iyi haftalar:16:
Bu gün temizlik yaptım bitti işim tarık buğra uyuyo uyandığında dışarı çıkarıcam biraz
2 gün annem bende kaldı 2 günde yeğenlerim kaldı keyfi yerindeydi kuzumun bana hiç zararı olmadı:)
Bi kaç gündürde kakası geldiği zaman wcye koşuyo adaptörünü yerleştiriyo üzerini indirip tırmanıp oturuyo:1:çiş olayımızda aynı şekilde gerçekleşse ne güzel olucak biraz daha zaman lazım galiba
Ve yine bi kaç gündür bi sürü harf çıkarıyo sfşftğhk gibi:1: ama kelime olarakta mimi bibi falan diyo ne demekse onlar:9:
Artık konuşsa kuzucum:31:

Beybim;cerenin doğum gününü kutluyorum iyiki doğmuş kuzucuk bütün hayatı yüzü gibi güzel olsun inş öpüyorum kocaman:54:
Çağlamada maşallah ne güzel seni çok yormadan alıştı çişe..bende tarık buğranın bi gün kuru kalktığını görürmüyüm acaba bezi hep çooook dolu oluyo:)
Dilli düdükler arasına çağlada katılıyo yanii:16:bol bol oku canım nazar değmesin:nazar:

iyi geceler..öyle yorgunum ki, gozlerimi acamiyorum ama heryerimin ağrısından yatamiyorum..sabahtan aksama kadar abimlerde yardim ediyorum mahvoldum..
Bugün de cerenin okul gosterisi vardi, cok sicakti kollarim yanmis güneşten:(normalde ben esmerim yani güneş beni etkilemez hiç kizarmam ama resmen pancar gibi oldum..benek benek:((yaşlanıyom sanirim...
Bugün aşkım ilk göz ağrım cerenimin doğum günüydü:) oyy kurban olsun annesi ona:)
bugün gosterileri vardı diye okulda kutlayamadik, yarin insallah kutlicaz..

Çağla bezden kurtuldu ohh çok şükür. .Bugün hiç altina kacirmadi:) aslinda 4 gündür cenaze dolayisyla hiç ilgilenemedim cocukla ama yinede beni bu konuda yormadi sayılır. .1 haftadir hiç bez kullanmadik, sadece arkadasima birakmistim 3 saat takmistik o kadar. .
insallah boyle devam eder..
günde 20 defa wcye gidiyo:)) az az yapiyo:)
kizim biriktir öyle git diyorum anlamiyo:1:
tatlicadi normalde caglada sabaha kadar bezini doldururdu ama bezsiz oldugunu bildiginden yapmiyo, dun gece uyandi wcye gittik yapti..sabahta baya yapiyo:)
darisi sizlere inşallah. .ogrenemez zannediyoz ama biraz sabir gosterirsek neden yapamasinlar ki..
hepsi cok akilli mayis kuzularinin..
bassagligi dileyen arladaslarim cok sağolun. ..gidip yatayim bende..yarin yine tempolu bir gün beni bekliyo. .
iyi geceler

Merhaba guzeller guzeli mayis anneleri size bir haberim var.Sanirim hamişler grubuna bende katildim:16: iki defa test yaptim pozitif cikti kan testindede pozitif cikti ama daha cok kucuk diye kese gorunmedi yani 10 gun sonra netlesir hayirlisi bakalim.Suanda yoldayiz izne ciktik Masali tatile goturuyoruz.Hepinizi kocaman opuyorum:54:

merhaba dostlarım,
şuan Belek'ten bildiriyorum :31: 4 günlüğüne tatile geldik. tüm yaz lab.da olacağımızdan, şu tombalak oğluma bir deniz, kum göstereyim de tatil "görev"ini yapıp döneyim dedim :ssz: valla, ciddiyim. tüm yıl çok çalışmama rağmen kendimi yorgun hissetmiyorum. 60 günlük iznimiz olmasıan rağmen 4 gününü kullanacağız ev lab.daki tempoya geri döneceğiz.

ne diyordum? hah tatil diyordum. çok güzel şirin villaların olduğu bir tatil köyündeyiz. 2-3 Türk aile dışında herkes Rus :9:hayatında ilk defa havuz ve deniz gören oğluşum, suya dizine kadar girdi, sonrası yok :ssz: yani yüzmek yerine havuzda veya denizde yürümeyi tercih ediyor. hafif sıcağı görünce şemsiyeye kaçıyor vs vs vs. tipik Angara bebesi işte, denizden havuzdan ne anlasın dimi :9: anca kumla oynuyor, o kadar.

Ankara'da havalar hala soğuk gittiğinden, annem wc eğitimini bayramdan sonraya bırak demişti ama ben burda denedim. "anneciğim, çişini tuvalete yapar mısın" dediğimde "olmaz :50:" dedi :ssz: wc'ye tuttuğumda "olmaz olmaz :50:" dedi :ssz: birkaç defa altına kaçırdı ama utanmadı bile :47: belki hazır değildir diye düşünüp ara vereceğim. Ankara'da lazımlığı görürse belki daha kolay olur diyorum :ssz: herşeyi makul ve olgun karşılayan, bana yardımcı olan oğlum wc eğitiminde beni madara edince onur meselesi yaptım sanırım :9: "nassssı yaaa :53: benim gibi bir anneye nassı "hayır, olmaz" der yaaaa :14:" diye düşünüp duruyorum :ssz: şu satırları yazarken bile kendi kendime "nasssı yani yaaa, nassı olur da yüzüme baka baka hayır der yaaa" diye iç geçiriyorum. amaaaan, er yada geç öğrenecekler. ne diye çocuğu kasıp, kendime düşman edeyim dimi :26:

ayyy, kendimden çok bahsetmişim, yerinizde olsam bu kısımları okumaz geçerdim :9:

çiçek_çiçek hanım siz de "pozitif"lere katılmışsınız. çok sevindim valla. Allah tamamına erdirsin, sağ salim kavuşun bebeğinize :16:

azizim Babyceren, Çağla'ya kocaman bir aferin diyorum :46: maşallah, nazar değmesin. çok kolay ve güzel olmuş :16: darısı başımıza :ssz:

gelelim cerenin dokyor işine. .pazar te si sabah doktor randevumuz vardi..neyseki kaldigim yer çok yakindi hemen yetistik..ben doktoru kamu hastanesinde zannediyorum megerse hastanenin karsisinda özel poliklinik miş:)) muane ucretini görünce hemen bir bardak su istedim:1:neyse doktor cereni muane etti ve sikintilarinin ne zaman basladigini sordu..bende anlattim ilk 3 yasinda bronsit oldugunu ve alerjisini 6 ay önce ogrendigimizi vs...her seyi anlattim kullandigi ilaclari falan filan..yanimizda goturdugumuz tahlillere baktı. .dediki tahlilde total ige yazan yer eger 5 in uzerinde olsaydı ilerde astim olma olasiligi olurmustu ama 3.35 oldugu icin astima dönmez dedi..zaten alerjiside çok yüksek bir oran değilmiş cok şükür. .asil sorunumuz cerenin burun deliklerinin dar olmasiymis..hemen tıklandığı için geniz akintisi oksurmesine sebep oluyomus...ateşi olmadan antibiyotik kullanmiycakmisim ve biz malesef hiç ateslenmeden sürekli antibiyotik kullandik:(
hastanirsa cocuk doktoruna goturecem amayine ist doktoru arayip ona gore kullanicakmisim..
yani sonuç olarak güzel seyler duydum..iyiki gitmisiz..icimin rahatlamasi lazimdi..alerjisi düşük bir seviyede oldugu icin 7 yasinda gecebilirmis gecmesse bile ergenlikte gececekmis insallah..
daha bir sürü soru sordum sağolsun yuregime su serpti..
mutlucum tekrar teşekkür ederim canim arkadasim..bizim için sordun sorusturdun doktoru. .ALlah senden razi olsun..iyiki senin gibi melek bir arkadasim olmuş. .

Merhabalar,
Uzun zamandır takibetmiyordum burayı. Bir arama sonucunda tesadüfen çıkınca gruptaki son mesajlara bir bakayım dedim ve bu mesajınızı görünce geçen yıl benzer bir konuyla ilgili size cevap yazdığımı hatırladım. Geçmişten mesajlarımı arattım ve o zaman size alerji olabilceğinden sözetmişim ve keşke gereksiz yere antibiyotik kullanmasanız da bi alerji uzmanına gösterebilseniz demişim. Neyseki sonunda siz de uzmanını bulmuşsunuz çok sevindim sizin adınıza. Biz geçen yıl mart-nisan ayında uygulanan alerji tedavisinden sonra bu kış hiç hasta olmadık. Tek tük burun tıkanıklığı ve öksürük sorunlarımız oldu ve onlarda da alerji şurubumuzla hemen düzeldik. Bizim alerji uzmanımız büyük oğluma sadece beta olduğunda antibiyotik vermişti. Küçük oğlumda da orta kulak iltihabını atlamayınca vermişti. Bunların dışında 6 yaşında ve 2 yaşında iki oğlum antibiyotik kullanmadılar. Siz de bu kış benzer bir süreç yaşarsınız umarım. :1: Kuzularınızı öpüyorum ve geçmiş olsun diyorum.

Merhaba guzeller guzeli mayis anneleri size bir haberim var.Sanirim hamişler grubuna bende katildim:16: iki defa test yaptim pozitif cikti kan testindede pozitif cikti ama daha cok kucuk diye kese gorunmedi yani 10 gun sonra netlesir hayirlisi bakalim.Suanda yoldayiz izne ciktik Masali tatile goturuyoruz.Hepinizi kocaman opuyorum:54:

hayırlı ugurlu olsun cok sevindim rabbim sag salim kucagımıza almayıda nasip eyler inş :16:

çağlam öğrenmiş wc işini aferin ona maşallah güzel kızıma..
çiçekçim adına çok sevimdim rabbim sağlıcakla kavuştursun inş ..
chiroro hocam havasını bir güzel atmışsınız yarasın bu tatil size umarım...çoktan haketttiniz gayri bir güzel dinlenin inş.resimlerinizide bekliyoruz.))

başka ne vardı söylemem gereken bilemiyorum ama her birinizin iyi olmanızı temmenni ediyorum bu arada geçmiş beraat kandilinizde mübarek olmuştur inş.

hımm topikte tatile girmiş görünüyor..

ya şimdi ben wc konusunda neler yapıyorsunuz herbirinizin bu konuda fikrini almak isterim...
ayrıca bana hikaye kitapları önerileriniz varsa verirseniz çok sevinirim özellikle yatarken okunabilecek türden olmasını istiyorum..mahir için Türkçe kitaplar olması çok önemli ..

chiroro hocam havasını bir güzel atmışsınız yarasın bu tatil size umarım...çoktan haketttiniz gayri bir güzel dinlenin inş.resimlerinizide bekliyoruz.))

ay nasıl hava atayım meleğim hanımcığım dostum:ssz: tatil boyunca, Orhan Cemal denizde veya kumla oynarken kitap okudum. Orhan Cemal uyur uyumaz kitap okudum. sürekli birşeyler okudum. mayolarım kuru gidip kuru geldiler. :ssz: zaten dediğim gibi, tatile sırf yasak savmak ve oğlanı biraz denize-kuma-güneşe göstermek için gitmiştik :ssz: yoksam, yıllarca deniz görmesem aramam bendeniz :17:

amma ve lakin, bizim oğlanlara (eşim ve Orhan Cemal) yaradı. sürekli koşturup, sürekli diğer çocuklarla ortak birşeyler yaptı. Orhan Cemal'in dili birden açıldı. bazen öyle konuşuyorki ne ara öğrendi şaşakalıyorum (mesela "kaaavaltımı beğendim") :53:
3 kelimelik cümleler kurmaya başladı. kelimeleri de çok anlaşılır söylüyor. hiç beklemiyordum bu kadar "hızlı" bir gelişme. ne bileyim, ortalama bir Angara bebesi geç konuşur diye umuyordum :51: birkaç foto eklemeye çalışacağım yine de :17:

hımm topikte tatile girmiş görünüyor..

ya şimdi ben wc konusunda neler yapıyorsunuz herbirinizin bu konuda fikrini almak isterim...
ayrıca bana hikaye kitapları önerileriniz varsa verirseniz çok sevinirim özellikle yatarken okunabilecek türden olmasını istiyorum..mahir için Türkçe kitaplar olması çok önemli ..

bizim wc eğitimi benim hayalkırıklığımla sonuçlandı. "anneciğim çişini buraya yapar mısın?" soruma aldığım "haaayıy, ooomas :50:" cevabıyla dünyam başıma yıkıldı :ssz:benim gibi bir anneye yapılır mı bu :ssz: halbu ki, herşeyi konuşarak anlatırdım, o da sağolsun öyle huysuzluk yapmazdı :26:temmuzun ilk haftası hocam tatile gittiğinde denemeyi düşünüyorum ama bu defa bir lazımlık alıp, lazımlığı göstersem sanırım iyi olacak :26:

meleğim hanım biz arkadaş değilmişiz ki, nasıl bakacaksınız fotolara :26: hemen bir istek gönderiyorum :31:

Back
X