2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

maşallah bebişlerine canım Rabbim korusun sizi.
Benim hareketlerimde çok sıkıntım yok ama akıntı bende de var.
Canım_ca netten araştırmış biraz. Akıntı yumurtlama akıntısı gibi
ise normalmiş. Eğer daha sıvı ise doktora danışmak gerekiyormuş.
Ben kasılmaları anlamıyorum canım yaa ( iğneyi de kontrolümüzde
soracağım inşallah. İlk sorduğumda 32. haftada demişti ama bakalım
ne diyecek bu sefer...

Sağol arkadaşım cevabın için demek senin doktorunda 32. hafta dedi her doktor farklı bir yol izliyor. Allahtan dilerim yavrularımız zamanında doğar cümlemizin...

merhaba cnm arkadaşlarım...yaşadığım bu zor zamanlarda ,yazdığınız mesajlarla hep yanımda olduğunuzu hissettim..belki herkes aynı şeyi söylüyordu ama emin olun sizin ki gibi etkili olmuyordu doğrusu..hepimiz de ayrı şehirlerde yaşayan ama aynı kaderi paylaşan ve aynı heyecanla yüreği çarpan anneleriz..gece sıkışık idrarla yataktan fırlarken bile,"acaba arkadaşlarımdan kimlerle birlikte ayaktayım" diye düşünüp küçük bir tebessümle tuvaletin yolunu tutuyorum..hepiniz bana güç veriyorsunuz..hamilelik öncesi kendi kendine yeten çok güçlü bir insandım..hamilelik beni çok değiştirdi..bir çok soru kafamda .."acaba iyi bir anne olabilecekmiyim?onlara iyi bakabilecek miyim?ya onları hasta edersem?ya besleyemezsem?........................

ve o zaman anladım ki ben gerçekten "ANNE" oldum ...kızlar biz ANNE oluyoruz...

evet dün kontrollerimiz oldu..emin olun 1 saat 1 yıl gibi geldi...dr.ekrana, bense dr.un ağzından çıkacak olan sözlere bakıyordum..ki dr."merak etmeyin beyinde ki oran büyümemiş "dedi ya san ki doğum yapmış gibi vücudum gevşedi..iyi haber alırsam çocuk sevindiricem demiştim..bugün çikolata alıp mahallede çocuklara dağıtıcam:))
kiloları iyi dedi dr.28.haftanın içindeyiz..kızımda oğlumda 1200 gr olmuş ablaları..ama önümüzde ki haftalard aynı kilo artış hızını beklemeyin dedi.tek gebeliğe oranla bizlerinki yavaşlıyormuş..eee rahim dar çocuklar sığmıyor haliyle dedi..kasılmalarımı söyledim..korkma normal bunar,şuan rahimin kendini zorluyor büyümek için dedi...kabızlık sorunumu ve basur çıktığını söyledim.sıvı bir ilaç yazdı..bunu içersen rahatlatır seni dedi..bakalım dün wc ye çıktığım için içmedim..çok sıkışırsam içicem artık...

yani kızlar bir kontrolümüzü daha güzel terk ettik..darısı bir sonraki kontrollere..3 hafta sonraya randevu verdi..30.haftamıza da sorunsuz ulaşırız inşallah..bu arada yazdıklarınızı okudum kızlar hepinize cevap yazacaktım misafirim geliyormuş..hepinizi öpücüklere boğuyorum güzellerim...(bu arada bu öpücükler hepinize tek tek geldi canım-ca,cagnur,mevizhande,tesila,liman,cipscola,mutluolmak,............)

28. Hafta 4. Gün
13 Mart 2012
Önümüzdeki 3-4 gün içinde bebeğinizin derisi, deri altında biriken yağlardan dolayı daha pürüzsüz ve yumuşak hale gelecek. Şiddetli baş ağırısı, bulanık görme, ani kilo artışı, veya ellerinizde, ayaklarınızda, ayak bileklerinizde ve yüzünüzde şiddetli şişme gördüğünüz durumlarda hemen doktorunuza başvurunuz. Çünkü bu belirtiler, hem sizin hemde bebeğiniz için çok tehlikeli olan yüksek tansiyonun belirtisi olabilir.

Son düzenleme:
Sağol arkadaşım cevabın için demek senin doktorunda 32. hafta dedi her doktor farklı bir yol izliyor. Allahtan dilerim yavrularımız zamanında doğar cümlemizin...

evet canım her doktor farklı bir yol izliyormuş. Normalde bu
iğne 32. haftada yapılıyormuş fakat doktor gerekli görürse
daha erken de yapılabilirmiş. Benim doktorum son gittiğimde
şimdilik gerek yok dedi ama bizde biliyorsun her an erken doğum
riski var. ben de haliyle korkuyorum bebişlerim için ve yapılmasını
mutlaka isteyeceğim.

canım benim yaa ne güzel yazmışsın. Zeten şu sıralar hamişlik
buhranlarındayım ota çöpe ağlar vaziyette geziyorum musluklarımı
açtım gene ben de kocişime sizi o kadar çok
anlatıyorum ki bazen sorun yaşadığımda doktoru ara diyor
ben hayır deyince o zaman kızlara bir yaz bakalım onlar da
oluyormuymuş falan diyor o bile sizleri sahiplendi
valla :)) bu arada bebişlerine kocaman bir maşallah
bak ne güzel herşey yolundaymış. Rabbim yüzünü hep güldürsün
arkadaşım. Sağlıkla bebişlerimiz bizlere gelsin inşallah

Ressam bu aralar duyduğum en rahatlatıcı şeydi:) dün baktım yazmamıştın daha bugün yazını görünce çok çok sevindim. Allaha şükür ...

Kızlar yazdıklarınızı okurken karnımda iki tepecik oluşmuştu tam canım oğluşlarım diye severken bunun ağrısız kasılma olduğunu öğrenmek çok çok komik geldi bana. Anam ne bileyim ben hep ağrılı oluyor sanıyordum. çocuklarımın kafası ya da poposu değilmiş öyle mi:)

bebeklerin odaları sadece çekmeceler olarak yerleşti. Dip temel temizlikle beraber ayrıntılı dekorasyonu yapmadık biz de:) öpüyoruz siziii

hoşgeldin canım. senden de güzel haberler duymak çok güzel. maşşallah senin bebişlerinede şekerim. İnşallah hepimiz 2500 üzerinde doğum yaparız canım.

sende hoşgeldin şekerim. biz iyiyiz. senin güze haberlerinde bizi daha iyi etti. o tepecikler bende hep aynı yerde oluyor. göbişimin tam altında. günde 3-4 kez. ama nts ye gırmiştim sancı cıkmamıştı. dr.um ciğer geliştiriciyi bi sorun görürse yaparız dedi. bende iğne olmak çok istiyorum ama kesinlikle gerek yok dedi. iğnede erken doğumu tetikler. herşey yolundaysa yapmıyoruz dedi. her dr. başka fikirde. Napalım önce Allah'a sonra dr.larımıza emanetiz. güzel haberlerini bekliyoruz.
cagnurcum biz hep burdayız ama yazmaya halim olmuyor inanki. bu kansızlık beni çok yordu. ama biki bi sıkıntın our bısey sorarsın burdayız kesinlikle haberin olsun. bu kasılmaları sanırım hepimiz kızçeler diye seviyoruz erken doğumu da düşünüp kendini strese sokma canım.
Kocaman MAŞŞALLAH bebişlerine canım.
1. bende çok çabuk yoruluyorum. biri wc yi getırse hayır demiycem ya
2. akıntın kokulu ve çok asırı degılse sorun yoktur. zaten sorun olsa dr. mutlaka tahlil isterdi canım. (bu arada benimde sarı akıntım var)
3. dr. kasılmalarını soyle ve nts ye girmek istediğinide belirt. muhakkak bakacaktır. en iyi bilgiyi nts verir.
4. benim dr. umda herşey yolunda ise kesinlikle yaptırmam dedi canım. Merak etme. Hepimiz Allah'a emanetiz.
bizde seni kocamaaaan öptük.
canım benim gerçekten çok güzel yazmışsın. İnsanı en iyi anlamanın yolu ayn şeyi yaşamaktan geçer. eee bizde de bundan faylasıyla var olduğuna göre bende seni çok iyi anlıyorum. bende birşey olsa hep sizden bahsediyorum kızar şöyle bölye. hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. bi sorunumuz yok şükür diye hep anlatıyorum. eşimde aynen birşey olsa kızlara sor bakalm diyor.
eğer bir insan acaba iyi anne olabilecek miyim diye soruyorsa kendine ilk iyi anne olma adımını atmış demektir. evet bizler ÇOK İYİ ANNE olacağız buna eminim.
kontrolünden güzel haberlerle geldiğine çok sevindim canım. Maşşallah bebişlerine. En kısa zamanda da sıkıntılarından kurtulursun İnşallah canım. seni çok çok çok öpüyoruuuz
cagnurcum nedense bende bu günlerde bişey olsada ağlasam diye bekliyorum. sebeb olmadanda ağlayamıyorum ya utanıyorum.
dün akşamda grip oldum galiba. sinyalleri, vardı ama olmam inşallah diyordum. bu gece hiç uyumadım desem yeridir ağrıdan. sabahta boğaz ağrısı ile kalktım. atlatmaya çalışıyorum. adaçayıyla gargara yapıcam, iltihabı alıyormuş. sonuç alırsam size de yazarım şekerlerim.

Maşallah canım bebişlerine bizim odamızda henüz hazır değil. Tabii çantamızda :)
haftaya hazırlayacağız inşallah...

Inan canim benide nstye baglmasalar ben o tepecikleri hala kizlarim benim diye seviyordum :) Bide benim sürekli karnima masaj yapip ovaliyordum dün hastanedeki ebelerden biri kasilmalari tetikledigini rahim üzerine masaj yapmamami söyledi sadece elini koy bebeginin oldugu yere daha iyi gelir dedi anlamadim vallah :)
Bizim ciger gelistirici ignelerimiz yapildi hersey yolunda sükür biraz kasilma yapiyor igneler ama yavrularim icin deger onlar iyi olsunlar yeterki.
Pazartesi benimde randevum var kendi doktorumda :) Ayni gün gidecegiz sor sorustur bakalim canim haber edersin bize.
Masallah canim bebislerine evet önden gidiyorsunuz vallah killolari cok güzel masallahCanim kasilmalari magnesyum baya azaltiyor ben günde üç defa aliyorum tavsiye ederim. Ben ciger gelistirici ignelerimi oldum pazartesi ve sali yapildi bendede sorun yok ama her ihtimale karsi yapalim dedi. Ilk hamileliklerde yapiyorlarmis genelde burada. Canim akinti esnasinda kasinti agri ve yanma yoksa inan okadar ciddi degilmis. Ama için rahat edecekse git bi hastanede idrar testi yaptir bi enfeksiyon falan varmi bakarlar. Bur arada inan bir iki hafta içinde ayakta bile durmakta zorlanacaksin hele 28.haftaya girdiginde agirligi dahada hissediyorsun.
Seni böyle görmek ne güzel canim ya :) Masallah bebislerine senin ve bebeklerin adina okadar sevindimkiArtik hep böyle devam edin insallah
O endiseler son zamanlar bende hat safaya ulasti bebeklerime nasil bir anne olacagim aglama krizlerim dahada artiSalikla dünyaya gelsinlerde sanirim nasil anne olacagimizi onlar dünyaya gelmeden anlayamayacagiz ama emin oldugum birsey varki bebeklerimiz dogmadan bile onlari cok seviyoruz buda cok iyi anneler olacagimizin birer göstergesi bence
Bizde seni ve bebeklerini koacaman öpüyoruz canim kendinize cok dikkat edin

tamam canım aklıma gelen herşeyi soracağım inşallah. bakalım doktorumuz
ne diyecek. umarım herşey yolundadır ve bir problem yaşamayız tatlım...

Biz geldik kizlar nasilsiniz bakalim:)
Sükür bugün güzel bi uyku cektik kasilmasiz :) ciger gelistirici igneler baya kasilma yapmisti sabaha karsi gecti uyuya kalmissiz bir kalktikki öglen olmus
mutlu mutlu uyandik vallah çok sükür...
Siz nasilsiniz güzel anneler.

hoşgeldiniz canıım. iyi oduğunuza sevindim. o iğne çok mu kasılma yapıyor ki uyuyamadın, ve kasılmaların ağrılımı oluyor?
dünde benim kasılmalarım çok oldu. cumartesi günü dr. gidince söyliycez bakalım iğne yapacakmı. Allaha şükür gece 2 gibi dalmışım. şimdi iyiyiz.
ben bebeklerime çok hareket ettiklerinde müzik dinletiyorum. o zaman sakinleşiyorlar. sizinde yaptığınız değişik şeyler var mı?

merhaba,
ciğer geliştirici iğne ne oluyor.daha yeni katıldığım için konuya fransız kaldım açıkçası. bende ikiz gebeyim bir kız bir erkek bebek bekliyorum

merhaba,
ciğer geliştirici iğne ne oluyor.daha yeni katıldığım için konuya fransız kaldım açıkçası. bende ikiz gebeyim bir kız bir erkek bebek bekliyorum

28. haftadan sonra erken doğum riski varsa bebeklerin ciğereri erkenden gelişsin diye yapılan bir iğne canım.

Hosbulduk canim:)
Evet baya kasilma yapiyor ama zaten söylemislerdi canim bana hata kontrol amaçli iki gün hastanede kalmami bile istediler ama hastaneye cok yakin oldugum için eve geldim her 10 dakikada bir tekrarlamadikça sorun yok dediler bana dün baya kasilmam oldu sabaha kadar her 15-20dk da bir oldu.
Karnim tek tarafli yada cift tarafli sisiyor sertlesiyor nefesim kesiliyordu resmen hizli hizli nefes alip verince geciyordu biraz kasiklarimda sanci oldu ama öyle dayanilamayacak bir sanci degildi canim.
Bende bebeklerim rahatlasin diye masaj yapiyordum, ama hastanedeki ebe kasilmalari tetikledigini söyledi :) 3gündür yapmiyorum sadece yagimi sürüyorum okadar.
Ama müzigi bende deneyeyim bi nasil tepki verecekler

canım ca geçmiş olsun hadi hayırlısıyla atlattın çok önemli bişey bu iğneler. benim dr 34. hafta yapıcam dedi sinir oldum biraz ama güvenicez...öptük sizi

canım ca geçmiş olsun hadi hayırlısıyla atlattın çok önemli bişey bu iğneler. benim dr 34. hafta yapıcam dedi sinir oldum biraz ama güvenicez...öptük sizi
Cok cok sagol canim.
Evet canim çogu gitti azi kaldi artik. Bekleme sürecine girdik sonlara yaklasmaya basladik hayirlisiyla.
Canim ya 34.hafta çok geç degilmi benim doktorumda 34.haftadan sonra dogum olursa bebekler genelikle kendileri nefes alabiliyorlar dedi
ama vardir bir bildigi zaten bu igneler 4 hafta gecerli oluyormus yani 32.haftada risk görürse tekrarlanacak ama 32 iyi atlatikmi gerek yok dedi bakalim.
Bizde sizi öptük

Selam kızlar :))
Maşallah herkeste durumlar çok şükür çok iyi. Allah bozmasın.
İnşallah hep böyle devam eder ve 36. haftayı ve sonrasını
görürüz hepimiz
Biz bugün kendimizi çok iyi hissettik ve kardeşim gelmişti
memeleketten onu da alıp dışarı attık kendimizi. Süper bir
kahvaltı yaptık. Biraz da yürüyüş yapıp geldik eve. Moralimiz
düzeldi valla :))) Kızçelerim geceleri çok hareketleniyorlar artık.
Kasıklarıma tekmeler hissediyorum bol bol. Tabii bunlar kasılma da
olabilir ama dedim ya ben anlamıyorum kasılmaları
Hepinizi çoookkkk öpüyoruzzz

Handecim senin çizelgen neden yok? Ordan takip ederiz
bebişlerin haftasını eklesene canım sende...

ben de istyiyorum ama yapacağım yeri bulamadım:) 30+4 olduk allahın izniyle. teknoloji özürlü insan ben:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…