kızlar dün epeyce sıkıldık. hastanede evet güzel ilgileniyorlar ancak vajinal muayenede bile bir sürü öğrenci sizi izliyor. kimse sizin yanınıza alınamıyor. yanımda 3 bebek normal yolla doğdu:) tüm safhalarını duydum en güzeli de bebeklerin ilk ağlamaları. annişler dün gitti vajinal muayene, nst bakıldı evim egeye yakın olduğu için ve su an acil bir durum görülmediği için eve döndüm. bu sabah daha fazla miktarda kan çamaşırımda vardı, ve peçeteye silince de geliyor. ya ben anlamıyorum zaten dr a gitmekten hiç hoşlanmıyorum ama gidiyorum kanama yok eve geliyorum böyle bir durum. dedikleri de haklı olarak şu oldu egedeki dr ların:" ikiz gebelik daima risk faktörüdür. buradan çıkarsın 5 dakika sonra ne olur bilemeyiz. lütfen kanama şikayetin olursa tekrar buraya gel yatırarak bakalım" şimdi tekrar oraya gitmek istemiyorum çünkü benim için oldukça travmatik oldu
inşallah kesilir de tekrar gitmek zorunda kalmam.
not: annişler bebekler çok güzel ağlıyorlar ilk doğduklarında... ay yavru kuşlar ya ... çok az kaldı birkaç ya sonra bizim kuşlar da cıvıldıycak ne güzel:)
not2: bebek isimlerinin hikayeleri çok güzel çağnurcum. eylül ve çağnur çok hoş. tesilacım lütfen mart olmasın bebeklein ismi en olmadı nisan sonu hatta en iyisi mayıs koymak:)
not 3: ressam zaman çabucak geçiyor. hepimiz göz açıp kapayana kadar 36 yı devireceğiz allahın izniyle. her akşam hepimiz için dua ediyorum tüm bebek bekleyen annelere ve bebeklerine
slm en güzel ikiz anneleri:))) uzun süredir sizi merak ettim ama giremedim..hep aklım daydınız.yatılı misafirlerim vardı sizleri de ihmal ettim..bizi merak ederseniz oğlum ve kızımla beklemedeyiz..3 nisanda kontrollerimiz var inşallah..ağrılarla sürekli beraberiz..değişik değişik ağrı çeşitleri oluştu anlam veremiyorum artık..burun tıkanıklığı devam ediyor herkes grip zannediyor beni:)) magnezyum kullandığım halde karnımda sertleşme,ayağımda da kıramplar oluyorkarnımda ki sertleşmelerde sanki karnıma taş koymuşsun gibi ağırlaşıyor..birde bıçak gibi saplanmalar başladı karnımda..bağırsak ağrılarımız da var...san ki yetmezmiş gibi gece kabuslarım başladı..sürekli bebeklerimle ilgili kötü olaylar ve saçma sapan şeyler görüyorum...bilinç altı patlaması yaşıyorum sanırım...erken doğum korkusu sardı birde..."ya suyum gelirse,ya rahim ağzı açılırsa,doğum sancısı yaşarmıyım......................." ardı arkası gelmeyen soru işaretleri?????????????
2 gün sonra 30. haftaya giricez inşallah...dr.um"32.haftayı atlatsan rahatlıycam" demişti...ahhhhhh inşallah 36.haftayı geçeriiiiiiiiiiz kızlaaaaarrr...:18:
kızlar dün epeyce sıkıldık. hastanede evet güzel ilgileniyorlar ancak vajinal muayenede bile bir sürü öğrenci sizi izliyor. kimse sizin yanınıza alınamıyor. yanımda 3 bebek normal yolla doğdu:) tüm safhalarını duydum en güzeli de bebeklerin ilk ağlamaları. annişler dün gitti vajinal muayene, nst bakıldı evim egeye yakın olduğu için ve su an acil bir durum görülmediği için eve döndüm. bu sabah daha fazla miktarda kan çamaşırımda vardı, ve peçeteye silince de geliyor. ya ben anlamıyorum zaten dr a gitmekten hiç hoşlanmıyorum ama gidiyorum kanama yok eve geliyorum böyle bir durum. dedikleri de haklı olarak şu oldu egedeki dr ların:" ikiz gebelik daima risk faktörüdür. buradan çıkarsın 5 dakika sonra ne olur bilemeyiz. lütfen kanama şikayetin olursa tekrar buraya gel yatırarak bakalım" şimdi tekrar oraya gitmek istemiyorum çünkü benim için oldukça travmatik oldu
inşallah kesilir de tekrar gitmek zorunda kalmam.
not: annişler bebekler çok güzel ağlıyorlar ilk doğduklarında... ay yavru kuşlar ya ... çok az kaldı birkaç ya sonra bizim kuşlar da cıvıldıycak ne güzel:)
not2: bebek isimlerinin hikayeleri çok güzel çağnurcum. eylül ve çağnur çok hoş. tesilacım lütfen mart olmasın bebeklein ismi en olmadı nisan sonu hatta en iyisi mayıs koymak:)
not 3: ressam zaman çabucak geçiyor. hepimiz göz açıp kapayana kadar 36 yı devireceğiz allahın izniyle. her akşam hepimiz için dua ediyorum tüm bebek bekleyen annelere ve bebeklerine
Tünaydin kizlar nasilsiniz bugün,
Bizi sorarsaniz biz iyiyiz kizlarima kilo aldirmaya calisiyorum günüm süt ve yogurt yemekle geciyor
Umarim kizlarima kilo aldirayim derken bana kilo olarak dönmez bu süt ve yogurtlar.
Odamizi dösedik bittirdik cok sükür dünde dolaplari falan temizledik herseyimizi yikadik ütüledik
neyim var bilmiyorum ama kendimi acaip enerjik hissediyorum kizlar duramiyorum ama iyide oldu kayinvaldem
gelmeden bütün islerimiz bitti çok sükür.
Bizden böyle siz ne alemdesiniz kizlar?
Handecim kontrolde sorun cikmamasina sevindim ama kendine cok dikkat et
kanaman olursada mutlaka git bol bol dinlen.
Allahin izniyle bizde o kus civiltilarini duyacagiz yakinda az kaldi biraz daha sabir:)
Tünaydin kizlar nasilsiniz bugün,
Bizi sorarsaniz biz iyiyiz kizlarima kilo aldirmaya calisiyorum günüm süt ve yogurt yemekle geciyor
Umarim kizlarima kilo aldirayim derken bana kilo olarak dönmez bu süt ve yogurtlar.
Odamizi dösedik bittirdik cok sükür dünde dolaplari falan temizledik herseyimizi yikadik ütüledik
neyim var bilmiyorum ama kendimi acaip enerjik hissediyorum kizlar duramiyorum ama iyide oldu kayinvaldem
gelmeden bütün islerimiz bitti çok sükür.
Bizden böyle siz ne alemdesiniz kizlar?
Handecim kontrolde sorun cikmamasina sevindim ama kendine cok dikkat et
kanaman olursada mutlaka git bol bol dinlen.
Allahin izniyle bizde o kus civiltilarini duyacagiz yakinda az kaldi biraz daha sabir:)
Merhabalar,
Ben de Fethiye'den katılıyorum aranıza. 29. haftadayım, yani 36 hafta 14 mayısta dolacak.
Bebeklerimiz kız. 5 yasinda bir ablaları var. Üç annesi olacağım :)
Ben de kasılmalar nedeniyle 26. haftada bir gece hastanede kaldım. Nöbetçi doktor endişelendi ama benim doktorum sorun yok deyip, bir hafta nidilat vererek çıkardı. O günden sonra sorun yaşamadım. Ama kasılmalara neden oldugunu düşündüğüm şeyi de yapmıyorum artık (yere çökmek). ilk hamileligimde de yer fazlaca çöktüğümde, 6,5 aylıkken, 3 gün hastanede yatmıştım. Aman siz dikkat edin.
Ayrıca az su içtiğim günler kasılmalar olabiliyor. Günde 3 litre suyu tamamlamaya çalışıyorum. 1-2 şişe de soda.
Bebeklerine kilo aldırmak isteyenlere kaşar peynirini tavsiye ederim. Hem kalsiyum hem de protein oranı çok fazla ve yemesi kolay. Ben günde 100 gr. kaşarı dilimleyim gün boyu yiyorum. Yalnız kaşar alırken dikkat edin bazıları saf sütten yapılmıyor. Normal kaşarın 100 gr'da 27 gr protein olması gerek. Eger azsa o katkı maddelidir. Ben degişik markaları denedim ama tat olarak en begendigim sakıp aga.
Herkese mutlu bir hamilelik dilerim. Umarim 36. haftayi kolayca gecer ve rahat bir nefes alırız hepimiz.
Merhabalar,
Ben de Fethiye'den katılıyorum aranıza. 29. haftadayım, yani 36 hafta 14 mayısta dolacak.
Ben de kasılmalar nedeniyle 26. haftada bir gece hastanede kaldım. Nöbetçi doktor endişelendi ama benim doktorum sorun yok deyip, bir hafta nidilat vererek çıkardı. O günden sonra sorun yaşamadım. Ama kasılmalara neden oldugunu düşündüğüm şeyi de yapmıyorum artık (yere çökmek). ilk hamileligimde de yer fazlaca çöktüğümde, 6,5 aylıkken, 3 gün hastanede yatmıştım. Aman siz dikkat edin.
Ayrıca az su içtiğim günler kasılmalar olabiliyor. Günde 3 litre suyu tamamlamaya çalışıyorum. 1-2 şişe de soda.
Bebeklerine kilo aldırmak isteyenlere kaşar peynirini tavsiye ederim. Hem kalsiyum hem de protein oranı çok fazla ve yemesi kolay. Ben günde 100 gr. kaşarı dilimleyim gün boyu yiyorum. Yalnız kaşar alırken dikkat edin bazıları saf sütten yapılmıyor. Normal kaşarın 100 gr'da 27 gr protein olması gerek. Eger azsa o katkı maddelidir. Ben degişik markaları denedim ama tat olarak en begendigim sakıp aga.
Herkese mutlu bir hamilelik dilerim. Umarim 36. haftayi kolayca gecer ve rahat bir nefes alırız hepimiz.
merhaba
Ben Ankaradan katılıyorum aranıza 28.haftadayız çok şükür ikiz kızlarım olacak allah nasip ederse.Sizleri bu sayfalardan arada takip ediyordum.Şu an heyet raporu ile evde dinleniyorum.artık daha çok takip edebileceğim sizleri...inşallah benim dogum 36.hafta 14 mayıs gibi olacak erken gelmezlerse tabi.hepimizin 36 haftayı görmesi dilegiyle...
Hoşgeldiniz aramıza...Benim bebişlerim de kız :))) Maşallah 3 çocuk
Rabbim size çooook kolaylık versin inşallah. Suyun önemi çok fazla o
yüzden ihmal etmemek lazım.
Bilgiler için de çok teşekkürler tabii ki en büyük amacımız kuzularımızın
sağlıklı doğmaları. Umarım 36. haftayı ve sonrasını sorunsuz bir şekilde
görürüz hep beraber :))
Siz de aramıza hoşgeldiniz... Ne güzel takip ediyormuşsunuz zaten topiğimizi,
yazmış olmanız da iyi olmuş. Burda aynı sorunlardan muzdaribiz ya da aynı
mutlulukları yaşıyoruz o yüzden paylaşımda bulunmak gerçekten insana ayrı
bir güç veriyor. Bazen doktorlarımızın desteğinden bile iyi geliyoruz birbirimize.
Umarım siz de bizlerle aynı duyguları paylaşırsınız...
Cok sagol cagnurcum bide odamizin içi doldumu tamam olacak :)))Tünaydın canım. Biz gayet iyiyiz. Sabah gittik kan ve idrar tahlili verdik.
Doktorumuz bir bakalım herşey yolundamı demişti. Sonuçları öğleden sonra
alacağım inşallah. Ayrıca heyet raporumun bugün günü bitmişti ve normal
izin sürecim başladı. Raporumuzu aldık geldik.
Süt ve yoğurt bebişlere yarar merak etme sen. Özellikle yatmadan önce içtiğin
süt direkt bebişlere gidiyormuş canım aklında olsun. Ne güzel pek bir işin
kalmamış senin. Biz odamızı döşemek için annemi bekliyoruz. Kısmetse ay sonuna
gelecek anca o zaman halledeceğiz o işi. Güle güle kullansın inşallah kuzucukların
odalarını. Kendini yine de çok yorma sen.
Canim neden öyle olduki gerci benim as ermelerim tamamen gitti ama aciktimi gözüm hicbirseyi görmüyor aman sen yinede bebislere yetecek kadar beslen canim.tunaydın canım_ca cım sizede bizde iyiyiz çok şükür kıpır kıpır bebişlerim bugun maşallahya benim yine iştahım gitti ilk zamanlardaki gibi canım hiç bir şey yemek istemiyor zorluyorum bıraz kendımı .bızde haftasonu odamızı duzenlıycez kıyafetlerımızı yerlestırıcez ondan sonra rahatlıycam bende
Hosgeldin aramiza canim kasarida yemeye basliycam inan :)))Merhabalar,
Sende hosgeldin canimmerhaba
Ben Ankaradan katılıyorum aranıza 28.haftadayız çok şükür ikiz kızlarım olacak allah nasip ederse.Sizleri bu sayfalardan arada takip ediyordum.Şu an heyet raporu ile evde dinleniyorum.artık daha çok takip edebileceğim sizleri...inşallah benim dogum 36.hafta 14 mayıs gibi olacak erken gelmezlerse tabi.hepimizin 36 haftayı görmesi dilegiyle...
Tümaydin annisler keyifler nasil bugün :))))
merhaba
kızlar hepinize bu güzel günden merhabalar.
yeni gelen arkadaşlar sizlerde aramıza hoşgeldiniz. dün sizi topiğimize ekledim. ama bişey yazma fırsatım olmadı.
bizimde dün odamız geldi. herşeyimizi yerleştirdik. gece bile kalkıp kalkıp odamıza baktım ya. çok heyecanlandım.
evet kızlar odaların resimlerini bekliyorum. bide bana nasıl eklendiğini öğretebilir misiniz :)
herkezler iyi şükür. bende bugün kaşara başladım. ınsalah solumdakı kızıma gıderde dıgerını yetısır
hepinizi çoook öpüyorum....
Cok sagol cagnurcum bide odamizin içi doldumu tamam olacak :)))
Umarim test sonuclarin guzel cikarcanim sabah kalkar kalkmaz iciyorum bide yatarken canim hem iyide geliyor bir iki dakika gectimi ictikten sonra meleklerim kipirdamaya basliyor cok hosuma gidiyor sirf bu yüzden bile sonuna kadar süt icecegim bol bol :
Canim neden öyle olduki gerci benim as ermelerim tamamen gitti ama aciktimi gözüm hicbirseyi görmüyor aman sen yinede bebislere yetecek kadar beslen canim.
Hadi oda içinde kolay gelsin canim benim islerim bitti herseyimiz hazir sükür :) Ama hic yorulmuyor insan inan okadar zevkli bir iski.
Hosgeldin aramiza canim kasarida yemeye basliycam inan :)))
Umarim hepimiz guzel bir hamilelik gecirir 36.haftayi tamamlariz :)
Sende hosgeldin canim
kızlar hepinize bu güzel günden merhabalar.
yeni gelen arkadaşlar sizlerde aramıza hoşgeldiniz. dün sizi topiğimize ekledim. ama bişey yazma fırsatım olmadı.
bizimde dün odamız geldi. herşeyimizi yerleştirdik. gece bile kalkıp kalkıp odamıza baktım ya. çok heyecanlandım.
evet kızlar odaların resimlerini bekliyorum. bide bana nasıl eklendiğini öğretebilir misiniz :)
herkezler iyi şükür. bende bugün kaşara başladım. ınsalah solumdakı kızıma gıderde dıgerını yetısır
hepinizi çoook öpüyorum....
Merhaba kızlar,
sıcak karşılamanız için teşekkür ederim sizlere.
Benim çocukları büyütmekle ilgili araştırmam ikizden ikize transfüzyon sendromu riski taşımamdan kaynaklandı. Aynı plesantayı paylaşan tek yumurta ikizlerinde görülen, bir bebegin aldığı akn kadarını diğerine vermemesinden kaynaklanan bu durum çok kötü istatistiklere sahip ve moral bozmamak açısından burada tekrarlamayacağım. 17. haftada İki bebeğim arasında %13 fark vardı ve bu fark %20 üzerinde çıktığında bu durum ciddiye alınacak bir durum oluyormus. TTTS denilen bu durum başa geldiğinde yapılabilecek şey bebekler arasındaki bağlantıyı lazer ile kaldırmak ya da kendisi ve amniyo sıvısı sürekli büyüyen bebekten amniyo sıvııs çekmek. Bu yöntemler bebeklerin yaşama şansını artırıyor.
İnternette ABD'deki bir klinikte bu sendromun erken teşhisinde protein takviyesi ve yatak istirahati verildiğini ve pek çok vakada gerileme oldugunu okudum. Kullanılan protein takviyelerini Türkiye'de yok ama içeriği kadar proteini ben besinlerden almaya karar verdim. Günlük yediğim herşeydeki protein miktarını ajandama yazıyorum. Bunu yapmadığımda ne kadar protein aldığımdan emin olamıyorum çünkü. Günlük 100 gr proteini tamamlamaya çalışıyorum.
Bu arada bu kadar proteinin zararı olur mu diye merak edenlere, Istanbul'da gittigim prof.'a sordum. Zararı olmaz, kalori alımını abartma dedi. Zaten insan bu kadar programlı yiyince, midesinde kalorili şeylere yer kalmıyor. Şu ana kadar 13 kg aldım.
Geçen 12 haftalık sürede bebekler arasındaki fark büyümedi. Ben de bol bol yatak istirahati, protein ve kalsiyum aldıgımdan bebekler de iyi büyüdü. Büyük olan kızım haftasından bir hafta ileride ve diğeri de normal haftasında. Özellikle 6. aydan sonra bebeklerin büyümesinde protein çok önemliymiş.
yatak istirahatinde mümkün oldugunda sol tarafa yatmak gerekiyormuş. Bu şekilde bebeğe daha afzla kan yani besin ve oksijen gidiyor.
Bu arada geçen hafta gittiğim kontrolde, Fethiye'deki doktorum çift yumurta ikizi dedi (İstanbul'daki prof tek yumurta demişti). Gerçeği doğduklarında öğreneceğiz:)
Sevgilerimle,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?