2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

mesajını sonradan gordum canım kanaman olunca tekrar gel dedilerse git bence sonucta bu kanamalar normal değil en azından neden kayanaklandıgını bulurlar ve hastanede oldugun ıcın ıcın rahat eder.doktorun nerde ki gidemiyorsun olmasa tekar dr unu ara.
o ilk ağlamalarını hepimiz duyarız inş canım .

Tünaydin kizlar nasilsiniz bugün,
Bizi sorarsaniz biz iyiyiz kizlarima kilo aldirmaya calisiyorum günüm süt ve yogurt yemekle geciyor
Umarim kizlarima kilo aldirayim derken bana kilo olarak dönmez bu süt ve yogurtlar.
Odamizi dösedik bittirdik cok sükür dünde dolaplari falan temizledik herseyimizi yikadik ütüledik
neyim var bilmiyorum ama kendimi acaip enerjik hissediyorum kizlar duramiyorum ama iyide oldu kayinvaldem
gelmeden bütün islerimiz bitti çok sükür.
Bizden böyle siz ne alemdesiniz kizlar?
Handecim kontrolde sorun cikmamasina sevindim ama kendine cok dikkat et
kanaman olursada mutlaka git bol bol dinlen.
Allahin izniyle bizde o kus civiltilarini duyacagiz yakinda az kaldi biraz daha sabir:)

Ben de tam seni merak etmeye başlamıştım valla. Nerelerde bu kız diye...
Hemen nete gir biz iyiyiz de geri çık yeter :)))
Canım kabuslar benim de peşimi bırakmıyorum. Gece karnımı tutarak uyanıyorum.
Sanki bebişleri almışlarda boşluk hissedecekmişim gibi korkuyorum ama bunlar
kasılmaları tetikler ne yapacağım inan bir fikrim yok benim de. Sadece bol bol
dua ederek uyuyun diyorlar. Mutlaka bilinç altımızın oyunu bunlar :)) Dinlenmeye
çalış canım. Harekette etkiliyor artık bizi. Biz pozitif düşünerek hep beraber ne
haftalar devireceğiz daha burda :))) çok öpüyoruz sizi

Tatlım sen yine de ihmal etme. Söyledikleri çok doğru. Sonuçta biz hep risk
grubundayız. Allah korusun tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Bebişlerimiz için
ne gerekiyorsa yapmalıyız. Zor bir durum ama napalım onlar için katlanacağız dimi.
Bebişlerimin isimlerini beğenmene de çok sevindim teşekkürler canım :))

Tünaydın canım. Biz gayet iyiyiz. Sabah gittik kan ve idrar tahlili verdik.
Doktorumuz bir bakalım herşey yolundamı demişti. Sonuçları öğleden sonra
alacağım inşallah. Ayrıca heyet raporumun bugün günü bitmişti ve normal
izin sürecim başladı. Raporumuzu aldık geldik.
Süt ve yoğurt bebişlere yarar merak etme sen. Özellikle yatmadan önce içtiğin
süt direkt bebişlere gidiyormuş canım aklında olsun. Ne güzel pek bir işin
kalmamış senin. Biz odamızı döşemek için annemi bekliyoruz. Kısmetse ay sonuna
gelecek anca o zaman halledeceğiz o işi. Güle güle kullansın inşallah kuzucukların
odalarını. Kendini yine de çok yorma sen.

tunaydın canım_ca cım sizede bizde iyiyiz çok şükür kıpır kıpır bebişlerim bugun maşallah ya benim yine iştahım gitti ilk zamanlardaki gibi canım hiç bir şey yemek istemiyor zorluyorum bıraz kendımı .bızde haftasonu odamızı duzenlıycez kıyafetlerımızı yerlestırıcez ondan sonra rahatlıycam bende

Merhabalar,
Ben de Fethiye'den katılıyorum aranıza. 29. haftadayım, yani 36 hafta 14 mayısta dolacak.

Bebeklerimiz kız. 5 yasinda bir ablaları var. Üç annesi olacağım :)

Ben de kasılmalar nedeniyle 26. haftada bir gece hastanede kaldım. Nöbetçi doktor endişelendi ama benim doktorum sorun yok deyip, bir hafta nidilat vererek çıkardı. O günden sonra sorun yaşamadım. Ama kasılmalara neden oldugunu düşündüğüm şeyi de yapmıyorum artık (yere çökmek). ilk hamileligimde de yer fazlaca çöktüğümde, 6,5 aylıkken, 3 gün hastanede yatmıştım. Aman siz dikkat edin.

Ayrıca az su içtiğim günler kasılmalar olabiliyor. Günde 3 litre suyu tamamlamaya çalışıyorum. 1-2 şişe de soda.

Bebeklerine kilo aldırmak isteyenlere kaşar peynirini tavsiye ederim. Hem kalsiyum hem de protein oranı çok fazla ve yemesi kolay. Ben günde 100 gr. kaşarı dilimleyim gün boyu yiyorum. Yalnız kaşar alırken dikkat edin bazıları saf sütten yapılmıyor. Normal kaşarın 100 gr'da 27 gr protein olması gerek. Eger azsa o katkı maddelidir. Ben degişik markaları denedim ama tat olarak en begendigim sakıp aga.

Herkese mutlu bir hamilelik dilerim. Umarim 36. haftayi kolayca gecer ve rahat bir nefes alırız hepimiz.

aramıza hosgeldın telma inşallah sende mutlu bır hamılelık gecırırsın .bende dıkkat etmeden sureklı yere cokuyorum bundan sonra dıkkat edeyim artık.kasar peyniri ile ilgili verdiğin bilgi içinde saol.

merhaba
Ben Ankaradan katılıyorum aranıza 28.haftadayız çok şükür ikiz kızlarım olacak allah nasip ederse.Sizleri bu sayfalardan arada takip ediyordum.Şu an heyet raporu ile evde dinleniyorum.artık daha çok takip edebileceğim sizleri...inşallah benim dogum 36.hafta 14 mayıs gibi olacak erken gelmezlerse tabi.hepimizin 36 haftayı görmesi dilegiyle...

Hoşgeldiniz aramıza...Benim bebişlerim de kız :))) Maşallah 3 çocuk
Rabbim size çooook kolaylık versin inşallah. Suyun önemi çok fazla o
yüzden ihmal etmemek lazım.
Bilgiler için de çok teşekkürler tabii ki en büyük amacımız kuzularımızın
sağlıklı doğmaları. Umarım 36. haftayı ve sonrasını sorunsuz bir şekilde
görürüz hep beraber :))

Siz de aramıza hoşgeldiniz... Ne güzel takip ediyormuşsunuz zaten topiğimizi,
yazmış olmanız da iyi olmuş. Burda aynı sorunlardan muzdaribiz ya da aynı
mutlulukları yaşıyoruz o yüzden paylaşımda bulunmak gerçekten insana ayrı
bir güç veriyor. Bazen doktorlarımızın desteğinden bile iyi geliyoruz birbirimize.
Umarım siz de bizlerle aynı duyguları paylaşırsınız...

hoşbulduk. Teşeşkkür ederim.paylaşımda bulunmak gerçekten önemli ama benim pek yazma kabiliyetim yok :))

Cok sagol cagnurcum bide odamizin içi doldumu tamam olacak :)))
Umarim test sonuclarin guzel cikar canim sabah kalkar kalkmaz iciyorum bide yatarken canim hem iyide geliyor bir iki dakika gectimi ictikten sonra meleklerim kipirdamaya basliyor cok hosuma gidiyor sirf bu yüzden bile sonuna kadar süt icecegim bol bol :

Canim neden öyle olduki gerci benim as ermelerim tamamen gitti ama aciktimi gözüm hicbirseyi görmüyor aman sen yinede bebislere yetecek kadar beslen canim.
Hadi oda içinde kolay gelsin canim benim islerim bitti herseyimiz hazir sükür :) Ama hic yorulmuyor insan inan okadar zevkli bir iski.
Hosgeldin aramiza canim kasarida yemeye basliycam inan :)))
Umarim hepimiz guzel bir hamilelik gecirir 36.haftayi tamamlariz :)
Sende hosgeldin canim

aramıza hosgeldin bedegt dinlenmene bak canım benimaptıgım gıbı ıyıyım bı sey olmaz deme .ne guzel topigimiz genıslıyor birbirimize bu haftalardan sonra daha cok ıhtıyacımız olacakhepimiz 36.haftayı görürüz inşallah

bizde iyiyiz canımca cım umarım hep böyle iyi oluruz .

hende nerelerdesın merak edıyoruz senı umarım senden iyi haberler duyarız.

kızlar hepinize bu güzel günden merhabalar.
yeni gelen arkadaşlar sizlerde aramıza hoşgeldiniz. dün sizi topiğimize ekledim. ama bişey yazma fırsatım olmadı.
bizimde dün odamız geldi. herşeyimizi yerleştirdik. gece bile kalkıp kalkıp odamıza baktım ya. çok heyecanlandım.
evet kızlar odaların resimlerini bekliyorum. bide bana nasıl eklendiğini öğretebilir misiniz :)
herkezler iyi şükür. bende bugün kaşara başladım. ınsalah solumdakı kızıma gıderde dıgerını yetısır
hepinizi çoook öpüyorum....

Merhaba kızlar,
sıcak karşılamanız için teşekkür ederim sizlere.

Benim çocukları büyütmekle ilgili araştırmam ikizden ikize transfüzyon sendromu riski taşımamdan kaynaklandı. Aynı plesantayı paylaşan tek yumurta ikizlerinde görülen, bir bebegin aldığı akn kadarını diğerine vermemesinden kaynaklanan bu durum çok kötü istatistiklere sahip ve moral bozmamak açısından burada tekrarlamayacağım. 17. haftada İki bebeğim arasında %13 fark vardı ve bu fark %20 üzerinde çıktığında bu durum ciddiye alınacak bir durum oluyormus. TTTS denilen bu durum başa geldiğinde yapılabilecek şey bebekler arasındaki bağlantıyı lazer ile kaldırmak ya da kendisi ve amniyo sıvısı sürekli büyüyen bebekten amniyo sıvııs çekmek. Bu yöntemler bebeklerin yaşama şansını artırıyor.

İnternette ABD'deki bir klinikte bu sendromun erken teşhisinde protein takviyesi ve yatak istirahati verildiğini ve pek çok vakada gerileme oldugunu okudum. Kullanılan protein takviyelerini Türkiye'de yok ama içeriği kadar proteini ben besinlerden almaya karar verdim. Günlük yediğim herşeydeki protein miktarını ajandama yazıyorum. Bunu yapmadığımda ne kadar protein aldığımdan emin olamıyorum çünkü. Günlük 100 gr proteini tamamlamaya çalışıyorum.

Bu arada bu kadar proteinin zararı olur mu diye merak edenlere, Istanbul'da gittigim prof.'a sordum. Zararı olmaz, kalori alımını abartma dedi. Zaten insan bu kadar programlı yiyince, midesinde kalorili şeylere yer kalmıyor. Şu ana kadar 13 kg aldım.

Geçen 12 haftalık sürede bebekler arasındaki fark büyümedi. Ben de bol bol yatak istirahati, protein ve kalsiyum aldıgımdan bebekler de iyi büyüdü. Büyük olan kızım haftasından bir hafta ileride ve diğeri de normal haftasında. Özellikle 6. aydan sonra bebeklerin büyümesinde protein çok önemliymiş.

yatak istirahatinde mümkün oldugunda sol tarafa yatmak gerekiyormuş. Bu şekilde bebeğe daha afzla kan yani besin ve oksijen gidiyor.

Bu arada geçen hafta gittiğim kontrolde, Fethiye'deki doktorum çift yumurta ikizi dedi (İstanbul'daki prof tek yumurta demişti). Gerçeği doğduklarında öğreneceğiz:)

Sevgilerimle,

Teşekkür ederim tesila doktorum calışmamın sakıncalı olacağını söyledi.
Heyet raporu ile izne ayırdı.ayrıldıktan 1hafta sonra rahimde hunilesme varmış açılma olmasından korktu ve yatmam gerektiğini soyledi.her hafta kontrole gittim ve cok şükür açılma olmadı.her hafta iğne oluyorum ve evde dinleniyorum.ins erken gelmeyecek kuzucuklarim. Allah hepimize hayırlısiyla bebislerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.

ohhh masallah sende bitirdin dösedin demek odanizi Allahim güle güle kulanmak nasip etsin canim:)
Insallah sol taraftaki kizinda kardesine yetisir canim :) Hayirlisiyla bizim bebekler 2 ser kiloyu gecsinlerde cagnurun
dedigi gibi dogduktan sonra biz onlara bol bol kilo aldirir tosuncuk yapariz :)))

Bebişlerine yarasın inşallah o sütler bol bol canım :))

Ben de annem gelince hazırlayacağım inşallah odalarını.
Bakalım bizimki nasıl olacak şimdiden heyecanlıyım valla :)
Bebişlerin iyi günlerde kullansınlar inşallah odalarını annesi :))

Umarım bebeklerinizin durumu hep iyi olur ve sizi hiç üzmezler...

Bu arada kızlar tahlil sonuçlarımda biraz protein eksikliği çıktı.
Doktorumuz tavuk, balık ve kırmızı et önerdi. Tabii ki tavuk haşlama,
kırmızı ette fırında olmak koşulu ile
Kolestrolde biraz yüksek çıktı. Az yağlı yemem gerekiyormuş.
Ben zaten fazla yağ tüketmiyorum ki dedim. Sanırım kızlarım
formlarını korumak için yağı bana bırakıp geri kalan ne var ne yoksa
çekiyorlar kendilerine daha şimdiden fazla kilo derdine mi düştüler
nedir ama çok şükür bunlar büyük problem değil dedi
doktorumuz. Biraz dikkat edersen toparlanır dedi.
Sizler nasılsınız??? Hepinizi çoooooook öpüyoruzzz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…