merhaba arkadaşlarr
sizin geçtiğiniz o heyecanlı yoldan bende 2.5 yılönce geçtim yaklaşık çok güzel bi duygu ikiz annesi olmak benimde bir oğlum ve bir kızım var 26 ayımızı bitirdik hepinize şimdiden rahat ve mutlu bir hamileleik ve doğum diliyorum
yalnız aklıma takılan bişeyi söylemek yada sormka isiyorum hepiniz neden 36. haftayı kendinize doğum tarihi olarak belirleridniz benim zamanımdaki ikiz hamileleri topiğinde 39 u bititren arkadaşlar vardı size tek tavisyem bıktım yoruldum dayanamıyorum artık deyip doktorun hadi alalım gazına gelmeyinn bebekler ne kadar içinizde kalırsa o kadar kardır sonra küvezlerde beklersiniz memeyi tutmaz öyle sorun yaşarsınız gazı bitmez o olur bu olur yani daha çok sıkıntı yaşarsınız yani en iyi 37 yi bitirmeye çalışmanızı şidddetle tavsiye ediyorum biliyororum son zamanlar dayanılmaz oluyor bu günler gene rahat günleriniz son zamanlarda sancılarda başlayınca artı hiç uyuyamıyorsunuz mde yanmaları koca bi göbek hareket kısıtlılığı çok zor ama dayanmak bebeklerimz için 37 ye kadar dayanalım lütfen 36 çok erken bence
sevgiler
Bu arada kızlar tahlil sonuçlarımda biraz protein eksikliği çıktı.
Doktorumuz tavuk, balık ve kırmızı et önerdi. Tabii ki tavuk haşlama,
kırmızı ette fırında olmak koşulu ile
Kolestrolde biraz yüksek çıktı. Az yağlı yemem gerekiyormuş.
Ben zaten fazla yağ tüketmiyorum ki dedim. Sanırım kızlarım
formlarını korumak için yağı bana bırakıp geri kalan ne var ne yoksa
çekiyorlar kendilerinedaha şimdiden fazla kilo derdine mi düştüler
nedirama çok şükür bunlar büyük problem değil dedi
doktorumuz. Biraz dikkat edersen toparlanır dedi.
Sizler nasılsınız??? Hepinizi çoooooook öpüyoruzzz
merhaba arkadaşlarr
sizin geçtiğiniz o heyecanlı yoldan bende 2.5 yılönce geçtim yaklaşık çok güzel bi duygu ikiz annesi olmak benimde bir oğlum ve bir kızım var 26 ayımızı bitirdik hepinize şimdiden rahat ve mutlu bir hamileleik ve doğum diliyorum
yalnız aklıma takılan bişeyi söylemek yada sormka isiyorum hepiniz neden 36. haftayı kendinize doğum tarihi olarak belirleridniz benim zamanımdaki ikiz hamileleri topiğinde 39 u bititren arkadaşlar vardı size tek tavisyem bıktım yoruldum dayanamıyorum artık deyip doktorun hadi alalım gazına gelmeyinn bebekler ne kadar içinizde kalırsa o kadar kardır sonra küvezlerde beklersiniz memeyi tutmaz öyle sorun yaşarsınız gazı bitmez o olur bu olur yani daha çok sıkıntı yaşarsınız yani en iyi 37 yi bitirmeye çalışmanızı şidddetle tavsiye ediyorum biliyororum son zamanlar dayanılmaz oluyor bu günler gene rahat günleriniz son zamanlarda sancılarda başlayınca artı hiç uyuyamıyorsunuz mde yanmaları koca bi göbek hareket kısıtlılığı çok zor ama dayanmak bebeklerimz için 37 ye kadar dayanalım lütfen 36 çok erken bence
sevgiler
merhaba annişler, üç gündür giremedim sohbet almış yürümüş ne güzel. aramıza yeni katıan iki arkadaşımız da hoş gelmiş sefa getirmişler. faydalı faydalı bilgiler vermişler bizlere:) teşekkür ederiz.
annişler çarşambadan beri biraz badire atlattık ama hamdolsun iyiyiz şuanda. arkadaşlar bir de beni bu zamana kadar 2 dr takip etti. doğumu yapacağım dr daha uzakta ve çok klabalık oluyordu sıra alamıyordum fazla. muayene aralıkları 5-6 hafta gibi olabiliyor diye aynı zamanda başka bir merkezle çalışıyordum ufak tefek kontroller için iyi oluyodu. ama kazın ayağı daha farklıymış. beni kanama olunca apar topar ege ünv yolladılar. oradaki sıkıntı malum zaten anlattım size. egeden geldiğimizin sabahı kanamam oldukça arttı, halk arasında nişan denilen doğumun başladığını gösteren kan ve mukus kaırışımı tıkaç geldi perşembe öğlen. eşim işten geldiği gibi asıl doğum yapacağım hastaneye gittik. allah razı olsun oradaki tüm sağlık personelinden. benim rahim açılmış bir santim güzel güzel:18: apar topar yattık hastaneye. çok sükür yaptıkları tedaviyle açılmayı ve kanamayı durdurdular. kasılmalarımı geçirdiler ve ciğer geliştiricilerimizi olduk . rabbim bir daha yaşatmasın hiç birimize böyle bir korkuyu(aminn)
işte böyle şimdi tuvalet hariç hiç kımıldamadan yatıyorum. sofra önüme oh kebap. zaten bir aydır çıkıp dolaşmak yasaktı şimdi kalkmak da yasak, doğurunca allahın izniyle telafi edicem bebeklerle gezicez artık:)
annişler ve bebişler öptük sizi...
Teşekkür ederiz şekerim. Hepizin bebişlerine bütün cicilerini güle güle kullanmak nasib olsun.ohhh masallah sende bitirdin dösedin demek odanizi Allahim güle güle kulanmak nasip etsin canim:)
Insallah sol taraftaki kizinda kardesine yetisir canim :) Hayirlisiyla bizim bebekler 2 ser kiloyu gecsinlerde cagnurun
dedigi gibi dogduktan sonra biz onlara bol bol kilo aldirir tosuncuk yapariz :)))
Teşekür ederim canım. hazırlıklar bitince insan daha sabırsız oluyormuş yaa. ama şimdi için daha rahat her şeyleri hazır diye.Ben de annem gelince hazırlayacağım inşallah odalarını.
Bakalım bizimki nasıl olacak şimdiden heyecanlıyım valla :)
Bebişlerin iyi günlerde kullansınlar inşallah odalarını annesi :))
geçmiş olsun canım. en kısa zamanda protein ve kolestrolun düzelir İnşallah. canım_ca nında dediği gibi senin kızlar manken olcaklar galibaBu arada kızlar tahlil sonuçlarımda biraz protein eksikliği çıktı.Doktorumuz tavuk, balık ve kırmızı et önerdi. Tabii ki tavuk haşlama,
kırmızı ette fırında olmak koşulu ileKolestrolde biraz yüksek çıktı. Az yağlı yemem gerekiyormuş.
Ben zaten fazla yağ tüketmiyorum ki dedim. Sanırım kızlarım formlarını korumak için yağı bana bırakıp geri kalan ne var ne yoksa
çekiyorlar kendilerinedaha şimdiden fazla kilo derdine mi düştüler nedir ama çok şükür bunlar büyük problem değil dedi
Rabbim huzurlu mutlu etsin sizi evlatlarınla canım. dediğin gibi çok güzel olurdu ama ben ne zaman hast.gıtsem hemşirelerde dahıl dr.um 34 ü atlatırız İnşallah deyip duruyorlar. yani kimse bize umut vermediği için bizde 36 yı hedefledik. birde ikiz anneleri topiğinde 30.haftadan sonra doğumlar başladı birden. birazda ondan etkilendık sanırım. Bizler gittiği yere kadar gideceğiz tabiki İnşallah.merhaba arkadaşlarr
sevgiler
canım çok geçmiş olsun. Rabbim bi daha yaşatmasın. güzel güzel zamanında gelsin kuzucukların İnşallah. Aman kendine çok dikkat et. ve bu güzel anların keyfini çıkar şekerimmerhaba annişler, üç gündür giremedim sohbet almış yürümüş ne güzel. aramıza yeni katıan iki arkadaşımız da hoş gelmiş sefa getirmişler. faydalı faydalı bilgiler vermişler bizlere:) teşekkür ederiz.
annişler çarşambadan beri biraz badire atlattık ama hamdolsun iyiyiz şuanda. arkadaşlar bir de beni bu zamana kadar 2 dr takip etti. doğumu yapacağım dr daha uzakta ve çok klabalık oluyordu sıra alamıyordum fazla. muayene aralıkları 5-6 hafta gibi olabiliyor diye aynı zamanda başka bir merkezle çalışıyordum ufak tefek kontroller için iyi oluyodu. ama kazın ayağı daha farklıymış. beni kanama olunca apar topar ege ünv yolladılar. oradaki sıkıntı malum zaten anlattım size. egeden geldiğimizin sabahı kanamam oldukça arttı, halk arasında nişan denilen doğumun başladığını gösteren kan ve mukus kaırışımı tıkaç geldi perşembe öğlen. eşim işten geldiği gibi asıl doğum yapacağım hastaneye gittik. allah razı olsun oradaki tüm sağlık personelinden. benim rahim açılmış bir santim güzel güzel:18: apar topar yattık hastaneye. çok sükür yaptıkları tedaviyle açılmayı ve kanamayı durdurdular. kasılmalarımı geçirdiler ve ciğer geliştiricilerimizi olduk . rabbim bir daha yaşatmasın hiç birimize böyle bir korkuyu(aminn)
işte böyle şimdi tuvalet hariç hiç kımıldamadan yatıyorum. sofra önüme oh kebap. zaten bir aydır çıkıp dolaşmak yasaktı şimdi kalkmak da yasak, doğurunca allahın izniyle telafi edicem bebeklerle gezicez artık:) annişler ve bebişler öptük sizi...
kendi adıma söyleyecek olursam tedaviyle olduk. ama bana herkes bebekleri taşıyamam çok zayıfım gözüyle bakıyordu. Şükür bu günlere geldik.arkadaslar merakimdan soruyorum kimin bu forumda tedavisiz ve ailesinde hic ikiz yokken ikizi oldu.. birde bunda sizce bunyenin etkisi var mi? iri yapili olmak, adetlerin duzenli olmasi gibi
Bizde iyiyz canim cok sükür biraz agrimiz var herzamanki gibi alistik artik :)
canim test sonuclarinin iyi cikmasina sevindik :) hadi gözün aydin :)
Senin kizceler manken gibi olcek sanirsam simdiden yaglari annelerine biraktiklarina göre :)
Hadi bizde sizi öptük
merhaba annişler, üç gündür giremedim sohbet almış yürümüş ne güzel. aramıza yeni katıan iki arkadaşımız da hoş gelmiş sefa getirmişler. faydalı faydalı bilgiler vermişler bizlere:) teşekkür ederiz.
işte böyle şimdi tuvalet hariç hiç kımıldamadan yatıyorum. sofra önüme oh kebap. zaten bir aydır çıkıp dolaşmak yasaktı şimdi kalkmak da yasak, doğurunca allahın izniyle telafi edicem bebeklerle gezicez artık:)
arkadaslar merakimdan soruyorum kimin bu forumda tedavisiz ve ailesinde hic ikiz yokken ikizi oldu.. birde bunda sizce bunyenin etkisi var mi? iri yapili olmak, adetlerin duzenli olmasi gibi
Teşekkür ederiz şekerim. Hepizin bebişlerine bütün cicilerini güle güle kullanmak nasib olsun.
İnşallah canım İnşallah 2 kg yı bi geçsinler içim çok rahat edecek. sonrasında biz tombik yaparız onları İnşallah.
Teşekür ederim canım. hazırlıklar bitince insan daha sabırsız oluyormuş yaa. ama şimdi için daha rahat her şeyleri hazır diye.
geçmiş olsun canım. en kısa zamanda protein ve kolestrolun düzelir İnşallah. canım_ca nında dediği gibi senin kızlar manken olcaklar galiba
Rabbim huzurlu mutlu etsin sizi evlatlarınla canım. dediğin gibi çok güzel olurdu ama ben ne zaman hast.gıtsem hemşirelerde dahıl dr.um 34 ü atlatırız İnşallah deyip duruyorlar. yani kimse bize umut vermediği için bizde 36 yı hedefledik. birde ikiz anneleri topiğinde 30.haftadan sonra doğumlar başladı birden. birazda ondan etkilendık sanırım. Bizler gittiği yere kadar gideceğiz tabiki İnşallah.
canım çok geçmiş olsun. Rabbim bi daha yaşatmasın. güzel güzel zamanında gelsin kuzucukların İnşallah. Aman kendine çok dikkat et. ve bu güzel anların keyfini çıkar şekerimbizde sizi çok öptük...
kendi adıma söyleyecek olursam tedaviyle olduk. ama bana herkes bebekleri taşıyamam çok zayıfım gözüyle bakıyordu. Şükür bu günlere geldik.
Bebeklerini Allah size bağışlasın inşallah. 36. haftayı belirleme sebebimiz
küvöz ihtiyacının o andan sonra daha az olacak olmasından. Yoksa hepimiz
37-38 hatta 39. haftayı görelim isteriz tabii ki :)) bebeklerinizi benim için
kocaman öpün lütfen ve bizler için bol bol dua edin olur mu :) şimdiden
çok teşekkürler...
Allah bagislasin yavrularin darisi bizim basimiza insallah...
Canim 36yi gecince bebeklerde pek bir sorun olmuyor o yüzden 36yi hedef belirledik ama 40 haftaya kadar dayanirlarsa gikim cikmaz vallah ah keske
göre bilsek 39lari keske isime gelir...
Tavsiyelerin için çok tessekkürler...
slm kızlarrr nasılsınız iyisiniz inş ya benim bi sorunum var diş etlerim çok kanıyo ve çok şiştiler korkuyorum diş eti çekilmiesimi var diye bi grgara ve diş eti kremi sürüyorum o kadar sizdede varmı sorun?
siz doktorlara felan bakmayın kızlar bazı dr lar en kötü ihtimalden yola çıkarak ihtimalleri sıralıyor tabikide ikizlerde yoğun bir erken doğum riski var bende 35+2 de doğum yaptım ama biraz dr umun galyanına geldim yani ben 37 yi rahat görürdüm çok pişmanım o anki bitsinde kurtulayım psikolojisi ile düşünmeden tamam dedim keşke o güne dönsemde değiştirebilsem bu durumu bebeklerim beni emmedi en büyük vicdan azabım benim bu mesela spinal doğum yapmıştım dehşet bir bel ağrısı yaptı bende yardımcımda yoktu emzirme konusunda üstüne düşemedim ama belki biraz daha büyük olsalardı bu durum toplanırdı kızım hala 10.5 kilo mesela
tavsiyem ağır işler yapmayın gıdanıza özelllikle suyunuza dikkat edim muhakkak magnezyum kullanın ilaçlarınızı aksatmayın dr önerilerinize uyun ve muhakkak dinlenin ben hamileliğimide yaparım evimin işinide yemeğimide yaparım diye babayiğitlenmeyin kimse gelip tebrik etmiyo alnınızdan öpmüyo zararı sadece size ve bebeğinize oluyor bu durumun tecrübe ile sabittir 6 aylık hamileydim cam silip halı silkeliyodum eşşek kafam eşşeğim ben ne cesaretle yaptım onları ya bebeklerime bişi olsaydı çok büyük cahillik yaptım belki daha çok dinlenseydim bebekleirm daha iyi beslenirdi ben enerjiyi harcadıkça bebekleirm onlara kalanlarla yetindiler bolca dinlenin ve uyuyabildiğiniz kadar uyuyun çünkü doğumdan onrası daha zor ve stresli anne bi laf söyler kaynana başka öğüt verir şunu ye sütün olsun şöyle tut emzik ver der bi kafa bi kafa verme der emzirmek ayrı dert bebek dışındaçevredekilerde yoruyor kısacasıı
unutmamanız gereken tek şey şuan için en önemli şey siz ve bebekleirniz bırakın ev pis kalsın bırakın kocanız ne bulursa onu yesinn
Sevgili Cagnur,
Ben de 17. haftadan beri protein yuklemesi yapiyorum kendime. Internetten yiyeceklerdeki protein miktarlarını bulup, one göre yiyecekleri tüketebilirsin. Normal bir hamile kadının günde 60 gr. protein tüketmesi lazim ama bende de sorun olduğu için ben kendime 100 gr hedef koymuştum. Belki sana da örneğin 80 gr yeter ama fazlasının da zararı yok. Zaten proteine odaklandığında yağ ve karbonhidrata fazla yer kalmıyor.
Bir yumurtada 6-8 gr protein var. Günde 2 tane tüketiyorum. Kasabımıza inegöl köfte yaptırıp buzluğa koydum, bunları tek tek çıkarıp pişirmek kolay çünkü. Hesaplaması da kolay, bir köftede yaklaşık 25 gr protein var. Yağsız etlerde daha fazla protein var. Kuzu yerine daha eti tercih edebilirsin. 100 grda 20 gr. protein. Ben genelde yagsız tavada pişiriyorum. Oldukça pratik oluyor (antrikotun iki tarafını 1'er dakika hızlı ateşte mühürledikten sonra, ağır ateşte yaklaşık 5'er dk (kalınlığına bağlı) pişirmek).
Bakliyatların da 100 gr.inda cinsine göre 16-20 gr protein var. Bitkisel proteinlerin yaklaşık %70'i vücut tarafından emiliyor. Eğer hayvansal proteinlerle alınırsa bu aratabiliyormuş. Esliden kurufasülyeyi sade yapardık, şimdi etli yapıyoruz. Ya da yanına yoğurt vs yemek gerek. Bir akse yoğurt içine bir kaç kaşık haşlanmış yeşil mercimek ara öğünler için süper bir ikili oluyor. yeşil mercimeği haşlayıp dolaba koyarsan bir kaç gün kalıyor o nedenle de pratik.
Daha önce de bahsettiğim gibi kaşar çok iyi bir protein ve kalsiyum kaynağı. 100 gr kaşarda 27 gr protein var. Sütte 3, yoğurtta ise 5 gr.
Balıklarında 20-23 gr arası. Balık yumurtasında 30 gr. Buranın baık halinde balıkçılar ayıkladıkları balıkların yumrutasını ayrıca satıyorlar. Ara sıra tüketilebilir ama sakıncası olabileceğinden korktugumdan ben haftada bir kezden fazla tüketmedim.
Sevgiler.
slm kızlarrr nasılsınız iyisiniz inş ya benim bi sorunum var diş etlerim çok kanıyo ve çok şiştiler korkuyorum diş eti çekilmiesimi var diye bi grgara ve diş eti kremi sürüyorum o kadar sizdede varmı sorun?
Bugün nasilsiniz annisler?
Biz iyiyiz sükür ama uyku sorunu cekiyoruz sabaha kadar kesik kesik uyuyoruz ama sükür sanicilar ve kasilmalar azaldi.
Haftaya bugün doktor randevumuz var bakalim kizlarima kilo aldirabildimi :) evden disariya cikmiyoruz artik 4gün önce
çiktik merdivenlerde oturup agladik3.katta oturuyoruz ve asansörümüz yok cok zor geldi kizlar merdivenleri geri
cikmasi yazik esim kolumdan tuttuda yukariya kadar zar zor çikardi eskisi kadar hafifde degiliz artik napsin adam :)
artik randevular haricindede cikmayi düsünmüyorum vallah alisverisede esim gidecek artik babaannemizde ayin 21inde
burada olocak gerci ben yemek disinda birsey yapmiyorum ama onuda kayinvaldem yapinca iyce tatilde hissedecegiz kendimizi
zaten az kalmis oluyor o geldikten sonra 3-4hafta keyif catarim sonra büyük ihtimale dogururum
Bugün nasilsiniz annisler?
Biz iyiyiz sükür ama uyku sorunu cekiyoruz sabaha kadar kesik kesik uyuyoruz ama sükür sanicilar ve kasilmalar azaldi.
Haftaya bugün doktor randevumuz var bakalim kizlarima kilo aldirabildimi :) evden disariya cikmiyoruz artik 4gün önce
çiktik merdivenlerde oturup agladik3.katta oturuyoruz ve asansörümüz yok cok zor geldi kizlar merdivenleri geri
cikmasi yazik esim kolumdan tuttuda yukariya kadar zar zor çikardi eskisi kadar hafifde degiliz artik napsin adam :)
artik randevular haricindede cikmayi düsünmüyorum vallah alisverisede esim gidecek artik babaannemizde ayin 21inde
burada olocak gerci ben yemek disinda birsey yapmiyorum ama onuda kayinvaldem yapinca iyce tatilde hissedecegiz kendimizi
zaten az kalmis oluyor o geldikten sonra 3-4hafta keyif catarim sonra büyük ihtimale dogururum
Cok sagol cagnurcum bide odamizin içi doldumu tamam olacak :)))
Umarim test sonuclarin guzel cikarcanim sabah kalkar kalkmaz iciyorum bide yatarken canim hem iyide geliyor bir iki dakika gectimi ictikten sonra meleklerim kipirdamaya basliyor cok hosuma gidiyor sirf bu yüzden bile sonuna kadar süt icecegim bol bol :
Canim neden öyle olduki gerci benim as ermelerim tamamen gitti ama aciktimi gözüm hicbirseyi görmüyor aman sen yinede bebislere yetecek kadar beslen canim.
Hadi oda içinde kolay gelsin canim benim islerim bitti herseyimiz hazir sükür :) Ama hic yorulmuyor insan inan okadar zevkli bir iski.
Hosgeldin aramiza canim kasarida yemeye basliycam inan :)))
Umarim hepimiz guzel bir hamilelik gecirir 36.haftayi tamamlariz :)
Sende hosgeldin canim
arkadaslar merakimdan soruyorum kimin bu forumda tedavisiz ve ailesinde hic ikiz yokken ikizi oldu.. birde bunda sizce bunyenin etkisi var mi? iri yapili olmak, adetlerin duzenli olmasi gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?