aramıza hosgeldın canım Allah sağ salim kurtulmayı nasip etsin.ben sırt ustu yatamıyorum nefesim kesiliyor göğsüme baskı yapıyor bebıslerım:)yan yatıyorum bacaklarımın arasına yastık koyuyorum bacaklarımı gogsume dogru cekıyorum bazen ustekı bacagımı one dogru atıyorum gayet rahat uyuyorum wc ıhıyacım ıcın uyanıyorum tabı uykudan uyanıp wc ye gıdınce uyku kacıyor o yüzden uykusuz kalıyorum.genelde sol tarafıma yatıyorum ama tek tarafa yatınca o taraf uyusuyor agrıyor arada sağa sola dönerek yatıyorum.
sana doktorun vıtamın hapı vermedi mi canım?ben en basından beri vitamin ,kan hapı ve bebek aspirini,20 li haftalardan sonra magnezyum ve su anda bacaklarımda kramplar olustugu ıcın kalsiyum kullanıyorum .ben doktoruma en basta özellikle yemem içmem gereken bir şey var mı diye sordugumda verdiğim vitamin hapında alman gereken bütün vitaminler var kendini onu yiycem bunu yiycem diye zorlamana gerek yok demişti oyüzden vitamin öenmli canım.diş eti kanamalrın için ılık tuzlu suyla gargarayı denedın mı belki doktorun dıs etı kanamaların ıcın kalsıyum verebılır.omega 3 için balık yiyemiyorsan badem ceviz kabak çekirdeği yiyebilirsin tabi her gün bir avuç fazla abartmamak lazım:)))bu arada bende balık yiyemiyorum yiyemeyenler için tavuk balıgını tavsiye ederim pişirirken fazla kokmuyor ve yerken hiç balık tadı gelmiyor.
Sevgili CalCenter hosgeldin. Ben de senden bir-iki gün önce katıldıım bu gruba. Bu basligi acan liman'a tesekkurler. Boylece ayni anda ayni sorunlari yasayan bizler birbirimize yardımcı olma, dertleşme fırsatı bulduk.
Ben bu hamileligimde 3. aydan sonra bel ağrisindan ve dolayısıyla sürekli donmekten uyuyamaz olmuştum. Girdiğim hamile sitelerinde sürekli reklamını gördüğüm bir yastığı denedim. (Shuma). Bir çok türleri var ve sana bir anket doldurtuyorlar, hangisi sana uygunsa onu öneriyorlar. Bana U şeklindeki uygunmuş. 30. haftadayım ve hala rahat uyuyorum. Önceki hamileliğimde böyle bir şeyi bilmediğimden rahat edemiyordum. Bu ayda arkama 3 yastık koyup, neredeyse oturur pozisyonda yatıyordum, ki o zaman tek çocuk olduğu için karnım daha ufaktı. Bu hamile yastığı aynı zamanda emzirme yastığı olarak kullanılıyor. Özellikle benimkisi ikisini aynı anda emzirmek için uygun olur diye düşünüyorum.
Böyle bir yastık almasan da, sırtına, karnını alrına ve bacak arana yastık koyarak yatmayı dene. Bir yastık da kollarının önüne rahat oluyor. Böylece insan öne doğru düşmüyor. Misafirlikte kaldığımda genelde böyle yapıyorum.
Aramıza hoş geldin call center;
bende telma ve sen gibi yeni katıldım gruba burda paylaşılan bilgilerle kendimi daha iyi hissediyorum.herkesin iyi haberlerini aldıkça seviniyorum. Sana ve tüm annişlere hayırlı dogumlar diliyorum.
Yatış pozisyonunuda zamanla kendi vücudunu tanıyarak oluşturuyorsunn.Ben hiç yan yatamazdım. hep yüzüztü yatardım.(hamile kalmadan önce ) şimdi ise genelde sol tarafıma yatarak uyuyorum.Uyuşma yada agrı olunca sağa yatıyorum.sırt üstü yatamıyorum,baskı çok oluyo , yastık kullanmayı denedim ama olmadı :)))) Doktorumda sola yatmamı söyledi hem kan akımı için, hemde tansiyonum düşmesin diye.
sende umarım uygun pozisyonu bulup uyuyabilirsin kilonunda etkisi oluyo sanırım ben 11 kilo aldım 29. haftadayım belkide ondan rahat uyuyorum. sizin kilolar ne alemde annişler :))))
Aramıza hoş geldin call center;
bende telma ve sen gibi yeni katıldım gruba burda paylaşılan bilgilerle kendimi daha iyi hissediyorum.herkesin iyi haberlerini aldıkça seviniyorum. Sana ve tüm annişlere hayırlı dogumlar diliyorum.
Yatış pozisyonunuda zamanla kendi vücudunu tanıyarak oluşturuyorsunn.Ben hiç yan yatamazdım. hep yüzüztü yatardım.(hamile kalmadan önce ) şimdi ise genelde sol tarafıma yatarak uyuyorum.Uyuşma yada agrı olunca sağa yatıyorum.sırt üstü yatamıyorum,baskı çok oluyo , yastık kullanmayı denedim ama olmadı :)))) Doktorumda sola yatmamı söyledi hem kan akımı için, hemde tansiyonum düşmesin diye.
sende umarım uygun pozisyonu bulup uyuyabilirsin kilonunda etkisi oluyo sanırım ben 11 kilo aldım 29. haftadayım belkide ondan rahat uyuyorum. sizin kilolar ne alemde annişler :))))
hoşbuldukçok tatlı şeyler bunlar doğsunlar onları yiycem..
bacaklarımın arasına yastık mı okey bu akşam deniycem teşekkür ederim arkadaşım.
Canım hepimiz inş!
Yatmayı bu kadar problem yapacağımı bilmiyordum ama zorlanıyorum gerçekten, sola yatıncada böle ufak ayak sinyalleri alıyorumya hemen sırt üstü pozisyonumu alıyorum.yan yatıp bacaklarımın arasına yastık koyarsam ne gibi faydası olacak a ben hep bebişlerimi ezicem diye korkuyorum :) kıyamıyorum yanü
Canım ben de kilo konusunda şanslılardanım. 55 ile başladım şuan 61,5 kiloyum.
31. haftamdayım. Toplamda 6,5 kilo aldım. Çok şükür kızlarımın kiloları da haftalarıyla
uyumlu çıkıyor daha ne olsun dimi :))
Ben bu şekilde rahat ediyorum canım. Umarım sen de doğru pozisyonun bulursun.
En azından bir kaç saat uyuyabileceğin bir pozisyon bile olsa insan mutlu oluyor :)))
canım bence catı genıslıyor araya yastık koyunca daha rahat edıyoruz deneyınce sende farkedersın:))korkmana gerek yok ezilmez onlar sen yana yatınca kendılerıni içerde korumaya alıp kendi pozisyonalrını ayarlıyorlar.
bende 30. haftamda 5.5 kilo almıştım şimdi bilmiyorum zaten kilom vardı önceden ama ben fazla birşey yiyemiyorum sadece yararlı besinleri almaya çalısıyorum herhalde hepsi bebişlerime gidiyor:)
kesinlikle çok güzel, maşallah subhallah! inş bu şekilde devam edip sonuçlandırırsın.
dün yine uyuyamadım, ben yatıyorum bıdıklarım uyanıyor, çok konuşuyorum bide, eşim çok şikayetci güya bıkmışlar benden hehe !
en iyisini yapıyorsun ben günde birden fazla ekmek yiyorum , tutamıyorum kendimi! böyle giderse sanırım beni vinç ile doğuma götürecek eşim!
kesinlikle çok güzel, maşallah subhallah! inş bu şekilde devam edip sonuçlandırırsın.
dün yine uyuyamadım, ben yatıyorum bıdıklarım uyanıyor, çok konuşuyorum bide, eşim çok şikayetci güya bıkmışlar benden hehe !
en iyisini yapıyorsun ben günde birden fazla ekmek yiyorum , tutamıyorum kendimi! böyle giderse sanırım beni vinç ile doğuma götürecek eşim!
günaydın Kızlar,
bıdıklarla sürekli konuşuyor musunuz?
Kızlar ikiz hamileliğinden annenin doğum öncesi kilosuna göre 15-22 kg alması doğal. Kilo almaktan korkmayın, çünkü onlara emzirirken ihtiyacımız olacak.
Tek çocuk emzirirken, günde 700 kalori yalnızca emzirmeye gidiyordu, umarım hepimiz emziririz ve bu kalorilere ihtiyaç duyarız. Çocuk doğunca yemek yemeye pek fırsat olmadığından insan iyi beslenemiyor, stoklara ihtiyaç duyuyor. Ben ilk doğumumda 11 kg almıştım ve ikinci ayda normal kilodaydım. Şu an 30. haftada 13 kg aldım. 38. haftada 22 kg ile bitirmeyi hedefliyorum. O zaman birilerinin beni arkamdan ittirmesi gerekecek galiba. Zira 22 kg taşı deseniz taşıyamazdım hamilelikten önce:)
İlk 3 ay herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Çocuk dış dünyaya hazır olmadığından daha gaz sancısı çekiyor, kucaklanmak, pışpışlanmak istiyor. Hele de bu sancılar geceleri depreşiyor. Her çocuk birbirinden farklı ama ben ilk 3 ayda, gece 3 saat boyunca kızımı omuzumda pışpışladığımı hatırlıyorum. İnsana hiç uyumayacak gibi geliyor ama eninde sonunda uyur düşüncesi rahatlatıyor. Şimdi 2 katı enerji, 2 katı kalori gerekecek.
Bazı doktorlar nedense kilo konusunda obsessif oluyorlar. Bir arkadaşım sırf bu nedenle doktorunu değiştirdi, doktoru sürekli kilo alma kilo alma dediği için. Tek çocukta 22 kilo aldı ve 6 ayda herşey gitmişti, sadece annelik yaparak.
Zatenikiz hamilelii zor bir süreç, bri de buna kilo almama stresini eklememek lazım. Sadece hamilelikte değil, tüm hayatımız boyunca, şu meşhur besin piramidine göre beslenirsek, zaten dengeli ve gerektiği gibi beslenmiş olacağız.
Herkese afiyet şeker olsun:)
Günaydın güzel annişlerrrr,
Kızlarım ve ben nerdeyse bütün geceyi uykusuz geçiriyoruz artık...
Maşallah sürekli kıpır kıpırlar :)) onlar hareket halindeyken benim
uyuyabilmem ne mümkün tabii. Ben de oturuyorum onlarla beraber :)
Bir de fazla oturunca da bacak kasılmaları oluyor ben de. Sizde de var
mı bu durum. Çok öpüyoruz hepinizi
günaydın CalCenter.
konuşuyoruz tabiki. bu kimin sesi, bu yediğimiz ney, sabah oldu herşeyi şimdiden öğretiyorum.
ama sabah odu demem pek bişey ifade etmiyor gece uyanık gündüz uyuyorlar sanırım benimkiler
çağnur seni de benim gibi mahalle gece bekçisi kadrosuna alsınlar. hangi komsu gece sokakta, kaç köpek ver sokakta, kaçıncı kattakiler tuvalete daha çok gidiyor gece hepsi bizden soruluyor. bacak kasılmalarımız da oluyor bolca, magnezyum verdi dr ama ilaç çok içiyorum diye mümkün olduğunca az alıyorum magnezyumu .
bir de annişler bir iştahım açıldı nasıl yemek yemek istiyorum geceleri. bu son lokma diye diye gece dolabın başındayım. neyse ki hala 13 kilo almış durumdayız. 38 e kadar ne olucaz beraberce görcez.
öpüyoruz hepinizi:)
selam annisler nasiliz bugün???
Biz iyiyiz sükür kizlar hamileligin 4.ayinda bir iki birsey almistim kendime hamilelik elbisesi pantalon falan sonuna kadar idare ederim diyordum artik onlarla rahat edemez oldum karnim geçen aydan bu yana çok büyüdü bugün eger kendimde evden disariya cikma cesaratini bulursam gidigim birseyler bakim diyorum.
Bide kizlar ya ben size birsey sorucam acaba normalmi???
Benim gögüslerimden süt geliyor gecen gün kalktigimda tisörtüm islanmis resmen
dün aksamda yatarken birseyler koydum gene tekrarlamasin diye ya acaba dogum yapmadan
normalmi bu durum merak ediyorum pazartesi doktoruma sormayi düsünüyorum ama
varsa fikriniz beni bilgilendirirseniz sevinirim...
Hepinizi öpüyoruz
hoşgeldin canım... Biz iyiyiz çok şükür. Karnımız büyüyor artık bu çok normal :)
Ben geçenlerde bir yerde okumuştum. 30. haftadan itibaren ilk sütü iç çamaşırınızda
fark edebilirsiniz bu normal falan yazıyordu. Ben de henüz olmadı ama normal bir durum
bildiğim kadarıyla. Hatta o yazıyı bulabilirsem paylaşıyım canım...
Gebelikte Memelerden St Gelmesi, Hamilelikte GslerdenSt Gelmesi, Gebelikte Meme Bakm Hamilelikte Meme Ucu Pedi
Bu yazıyı okuyabilirsin canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?