2012 mayıs ikiz anneleri buyrun....

Canım hepimiz inş!
Yatmayı bu kadar problem yapacağımı bilmiyordum ama zorlanıyorum gerçekten, sola yatıncada böle ufak ayak sinyalleri alıyorumya hemen sırt üstü pozisyonumu alıyorum.yan yatıp bacaklarımın arasına yastık koyarsam ne gibi faydası olacak a ben hep bebişlerimi ezicem diye korkuyorum :) kıyamıyorum yanü

canım yazdıklarını şimdi gördüm, hoşbulduk.
ben en iyisi her yerime yastık koyum kocamıda kovuyum oh be ! bu akşam iş başındayım!

canım bilgiler için teşekkür ederim,

ben 13.5 kilo aldım 24+4 haftalığım şuanda ama, henüz bu ay tartılmadım, yani dahada artmıştır kilom. allahtan 50 kilo ile başladım gebeliğe, 63.5 klouydum geçen ay.

Kizlar ben toplamda 16kilo aldim ama zaten tedaviyle hamile kaldigim için tedavi sürecindede almistim bir 8kilo kadar düsünün artik en son gittigimde 80lerdeydim dedim bundan sonra ben basküle bakmayayim siz yazin yoksa piskolojik olarak rejime giriyorum mutsuz oluyorum artik kizlarim dogunca bol bol sporla verecegiz kilolari napalim Kardesim geçen gün abla sen niye merdivenleri inecegim diye ugrasiyorsunki at kendini yuvarlana yuvarlana inersin asagiya kadar dedi

Canım ben de kilo konusunda şanslılardanım. 55 ile başladım şuan 61,5 kiloyum.
31. haftamdayım. Toplamda 6,5 kilo aldım. Çok şükür kızlarımın kiloları da haftalarıyla
uyumlu çıkıyor daha ne olsun dimi :))

hoşbulduk çok tatlı şeyler bunlar doğsunlar onları yiycem..
bacaklarımın arasına yastık mı okey bu akşam deniycem teşekkür ederim arkadaşım.

Ben bu şekilde rahat ediyorum canım. Umarım sen de doğru pozisyonun bulursun.
En azından bir kaç saat uyuyabileceğin bir pozisyon bile olsa insan mutlu oluyor :)))

canım bence catı genıslıyor araya yastık koyunca daha rahat edıyoruz deneyınce sende farkedersın:))korkmana gerek yok ezilmez onlar sen yana yatınca kendılerıni içerde korumaya alıp kendi pozisyonalrını ayarlıyorlar.

bende 30. haftamda 5.5 kilo almıştım şimdi bilmiyorum zaten kilom vardı önceden ama ben fazla birşey yiyemiyorum sadece yararlı besinleri almaya çalısıyorum herhalde hepsi bebişlerime gidiyor:)

kesinlikle çok güzel, maşallah subhallah! inş bu şekilde devam edip sonuçlandırırsın.
dün yine uyuyamadım, ben yatıyorum bıdıklarım uyanıyor, çok konuşuyorum bide, eşim çok şikayetci güya bıkmışlar benden hehe !

en iyisini yapıyorsun ben günde birden fazla ekmek yiyorum , tutamıyorum kendimi! böyle giderse sanırım beni vinç ile doğuma götürecek eşim!

Son düzenleme:
günaydın CalCenter.
konuşuyoruz tabiki. bu kimin sesi, bu yediğimiz ney, sabah oldu herşeyi şimdiden öğretiyorum.
ama sabah odu demem pek bişey ifade etmiyor gece uyanık gündüz uyuyorlar sanırım benimkiler

Kızlar ikiz hamileliğinden annenin doğum öncesi kilosuna göre 15-22 kg alması doğal. Kilo almaktan korkmayın, çünkü onlara emzirirken ihtiyacımız olacak.
Tek çocuk emzirirken, günde 700 kalori yalnızca emzirmeye gidiyordu, umarım hepimiz emziririz ve bu kalorilere ihtiyaç duyarız. Çocuk doğunca yemek yemeye pek fırsat olmadığından insan iyi beslenemiyor, stoklara ihtiyaç duyuyor. Ben ilk doğumumda 11 kg almıştım ve ikinci ayda normal kilodaydım. Şu an 30. haftada 13 kg aldım. 38. haftada 22 kg ile bitirmeyi hedefliyorum. O zaman birilerinin beni arkamdan ittirmesi gerekecek galiba. Zira 22 kg taşı deseniz taşıyamazdım hamilelikten önce:)

İlk 3 ay herşeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Çocuk dış dünyaya hazır olmadığından daha gaz sancısı çekiyor, kucaklanmak, pışpışlanmak istiyor. Hele de bu sancılar geceleri depreşiyor. Her çocuk birbirinden farklı ama ben ilk 3 ayda, gece 3 saat boyunca kızımı omuzumda pışpışladığımı hatırlıyorum. İnsana hiç uyumayacak gibi geliyor ama eninde sonunda uyur düşüncesi rahatlatıyor. Şimdi 2 katı enerji, 2 katı kalori gerekecek.

Bazı doktorlar nedense kilo konusunda obsessif oluyorlar. Bir arkadaşım sırf bu nedenle doktorunu değiştirdi, doktoru sürekli kilo alma kilo alma dediği için. Tek çocukta 22 kilo aldı ve 6 ayda herşey gitmişti, sadece annelik yaparak.

Zatenikiz hamilelii zor bir süreç, bri de buna kilo almama stresini eklememek lazım. Sadece hamilelikte değil, tüm hayatımız boyunca, şu meşhur besin piramidine göre beslenirsek, zaten dengeli ve gerektiği gibi beslenmiş olacağız.

Herkese afiyet şeker olsun:)

özellikle yaptığım bir şey yok hamur işi,tatlı ,pilav makarna hepsini yiyorum ama eskisi gibi fazla yiyemiyorum yavaş yavaş yediğim için herhalde fazla kilo almadım.
evet bende konusuyorum konusmaya alışırlarsa doguncada rahat edersin yavrular anne karnında her şeyi anlıyor konusmaya devam

günaydın Kızlar,

bıdıklarla sürekli konuşuyor musunuz?

Teşekkürler canım. Ben kiloyu dert etmiyorum ama almamak için de özen gösteriyorum.
Çünkü zaten ikiz gebelik yeterince zor bir de kilolarla iyice ağırlaşıp zorlanmak istemiyorum.
Yoksa kiloyu sonrasında vermek benim için gerçekten dert değil. Çok kolay kilo verebiliyorum zaten.
evet ben de kızlarımla çok konuşuyorum. Hatta bazen ben konuşurken o kadar çok tepki veriyorlar ki
benim kocişte ''yeter artık sus anne'' demek istiyorlar diye dalga geçiyor

Evet canım hamilelik kilosu sorun değil ama taşıma sorun olur diye dikkat ediyorum ben.
Zaten uygun beslenildiği takdirde kilo alımı yavaş oluyor. Benim doktorum da kilo takıntısı
olanlardan ama bu durum benim için sorun olmuyor :))

Günaydın güzel annişlerrrr,
Kızlarım ve ben nerdeyse bütün geceyi uykusuz geçiriyoruz artık...
Maşallah sürekli kıpır kıpırlar :)) onlar hareket halindeyken benim
uyuyabilmem ne mümkün tabii. Ben de oturuyorum onlarla beraber :)
Bir de fazla oturunca da bacak kasılmaları oluyor ben de. Sizde de var
mı bu durum. Çok öpüyoruz hepinizi

çağnur seni de benim gibi mahalle gece bekçisi kadrosuna alsınlar. hangi komsu gece sokakta, kaç köpek ver sokakta, kaçıncı kattakiler tuvalete daha çok gidiyor gece hepsi bizden soruluyor. bacak kasılmalarımız da oluyor bolca, magnezyum verdi dr ama ilaç çok içiyorum diye mümkün olduğunca az alıyorum magnezyumu .

bir de annişler bir iştahım açıldı nasıl yemek yemek istiyorum geceleri. bu son lokma diye diye gece dolabın başındayım. neyse ki hala 13 kilo almış durumdayız. 38 e kadar ne olucaz beraberce görcez.

öpüyoruz hepinizi:)

bıdıklara bak sen! onlarda işlerini biliyor, doğduktan sonra inş yardımcı olurlar.

Valla Handecim aynen öyle. Gececi Neşet olduk iyice :)) Hatta bazen
kocişimin uyuyor olması o kadar sinirlendiriyor ki beni ''kalk kızların sana
sesleniyorlar'' diye dürtüyorum adamcağızı :))) yemek konusunda biz de
iştahlıyız valla. Daha sık acıkıyoruz artık. Benim ara öğünler bile ana öğün
tadında geçiyor valla :)))

selam annisler nasiliz bugün???

Biz iyiyiz sükür kizlar hamileligin 4.ayinda bir iki birsey almistim kendime hamilelik elbisesi pantalon falan sonuna kadar idare ederim diyordum artik onlarla rahat edemez oldum karnim geçen aydan bu yana çok büyüdü bugün eger kendimde evden disariya cikma cesaratini bulursam gidigim birseyler bakim diyorum.

Bide kizlar ya ben size birsey sorucam acaba normalmi???
Benim gögüslerimden süt geliyor gecen gün kalktigimda tisörtüm islanmis resmen
dün aksamda yatarken birseyler koydum gene tekrarlamasin diye ya acaba dogum yapmadan
normalmi bu durum merak ediyorum pazartesi doktoruma sormayi düsünüyorum ama
varsa fikriniz beni bilgilendirirseniz sevinirim...

Hepinizi öpüyoruz

Son düzenleme:

hoşgeldin canım... Biz iyiyiz çok şükür. Karnımız büyüyor artık bu çok normal :)
Ben geçenlerde bir yerde okumuştum. 30. haftadan itibaren ilk sütü iç çamaşırınızda
fark edebilirsiniz bu normal falan yazıyordu. Ben de henüz olmadı ama normal bir durum
bildiğim kadarıyla. Hatta o yazıyı bulabilirsem paylaşıyım canım...

çagnurcum süpersin cok sagol canim ne bilim bazi kandilar dogurduklari halde süt gelmesi gecikiyor
bendede dogurmadan geliyor diye takmistim baya kafama acaba erken falanmi doguracam diye
ama gönderdigin bilgileri okuyunca içim rahat etti...Cok sagol canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…